|
|
#3391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wegetarianki/wegetarianie
Podpisane
Jak tam dziewczyny Wasze gotowanie? Rzucajcie nowe przepisy, bo mi pomysłów ostatnio brak! |
|
|
|
|
#3392 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
|
#3393 |
|
Raczkowanie
|
http://mouthwateringvegan.com/2012/1...stmas-roulade/ Ja planuje cos takiego na swieta
![]() A dzisiaj pieklam cupcakes zainspirowane tym przepisem http://nomeatjustcook.blogspot.co.uk...-kokosowo.html Troche zmodyfikowalam skladniki. Nie mialam kakao, ale wyszperalam w szafce sloik z czekoladowym kremem z ciemnej czekolady i kawalek normalnej czekolady, no i uzylam tylko dwoch marchewek, bo musialam czesc zostawic dla zajecy na sniadanie Z tej ilosci skladnikow, co na ciasto, wyszlo mi 12 ladnie wyrosnietych babeczek. Dodalam jeszcze proszek do pieczenia i tzw. egg replacement. Lubie zmieniac przepisy i wyprobowywac rozne skladniki. Jestem zadowolona z efektu. Mysle, ze powtorze ten przepis na swieta, bo babeczki udekorowane czekoladowym kremem i orzechami wloskimi prezentuja sie baaardzo swiatecznie i apetycznie zarazem
Edytowane przez Babushka Czas edycji: 2012-12-19 o 00:50 Powód: literowki |
|
|
|
|
#3394 |
|
Zadomowienie
|
Ja na święta planuję pierogi z kapustką i grzybami, piernik i ciasto kawowe. Babcia cos też piecze, z mamą zrobię barszcze i sałatkę. Tym razem wszyscy u mamy się zbierają więc ręce pełne roboty
|
|
|
|
|
#3395 |
|
Konto usunięte
|
Z bólem przeżywam brak brukselki panoszący się w warzywniakach. Jak w którymś ujrzę, to od razu chwytam. Dzisiaj były kotleciki z brukselki, kasza gryczana i surówka z kapusty.
|
|
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;3821735 7]Z bólem przeżywam brak brukselki panoszący się w warzywniakach. .[/QUOTE]
W Tesco zawsze jak jestem to widzę brukselkę Ostatnio oudało mi się upolować tam awokado za 0,35 zł ! Od razu kupiłam 20 sztuk (gdyby nie tłum jaki sie na nie rzucił, kupiłabym jeszcze więcej). Na parę minut po zmianie ceny na promocyjną nie było już ani jednego.dziś z kolei kupiłam kilka paczek roszponki po 1,50 W Tesco pojawiają sie często fajne okazje na dziale warzywnym. (mówię tutaj o tych dużych tesco)
|
|
|
|
|
#3397 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie robię bardzo ambitną kolację - frytki
Na imprezę sylwestrową zrobię Kuku Sabzi
|
|
|
|
|
#3398 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kuku... co? |
|
|
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;3835405 1]Kuku... co?[/QUOTE]takie cuś
|
|
#3400 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
|
#3401 | |||
|
zawsze mam racje
|
Jak jest u was z lodami?
Ja rzadko jem, ale dzisiaj w sklepie, wszystkie które dotknęłam (oprócz sorbetów) oczywiście z mono i diglicerydami kwasów tłuszczowych Już nie pamiętam jaka firma miała bez tego, hagen dazs chyba. Wszędzie to pchają, no wszędzie Macie jakieś info, które lody są bezpieczne? (albo bez tego składnika, albo jeśli te tłuszcze są roślinne) -- Pisałyście o szpinaku- ja lubię danie z lidla z zamrażarek, makaron-rurki ze szpinakiem i serem. Rzadko z mrożonek widzę coś dla siebie, a lubię coś jednak mieć, bo czasami się wraca i chce jeść już i w tej chwili. ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
Jest jakaś d2 jeszcze podobno(niedostępna w PL) , ale w necie to każdy może napisać wszystko.Czai się w sokach, płatkach, niektórych jogurtach Ja unikam rzeczy z d3 Tż pytał w aptece co wiedza na ten temat, to też mu powiedzieli, że wiedzą tylko o naturalnej. ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
![]() Ja znam tylko te z helfów, ahmed coś tam. tylko ich cena ![]() Jak będę w almie to spojrzę czy są te z Delecty. Swego czasu szukałam tych wege galaretek tu i tam i nigdzie nie było.
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2013-01-08 o 14:34 |
|||
|
|
|
|
#3402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uwielbiam makaron + suszone pomidory + szpinak + feta pyyycha, a roboty na 15 min, to moje "danie na zawołanie" ale kiedyś bardziej lubiłam szpinak, nie wiem czemu ostatnio mi nie smakuje tak jak kiedyś ![]() Cytat:
ale! dawno mnie tam nie było![]() pisałyśmy o Delekcie i Lubelli bodajże, ja je właśnie w almie qpiłam, ale nie smakowały mi i więcej ich nie qpię ... ![]() a lodom się nie przyglądałam, szczerze mówiąc
|
|
|
#3403 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałyście?: http://www.youtube.com/watch?v=4ubOaIhlRX0&noredirect=1
|
|
|
#3405 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
|
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to jednak jestem ograniczona jeśli chodzi o gotowanie
|
|
|
#3407 |
|
Raczkowanie
|
Ja dodaje jarmuz do stir fry, jadlam tez w salatce i byl podany na surowo z sosem (na pewno byla w tym sosie cytryna).
Ja ostatnio natknelam sie na FB na taki oto profil https://www.facebook.com/WiecejWegan...ref=ts&fref=ts Moze ktos bedzie zainteresowany
|
|
#3408 |
|
Zadomowienie
|
Ja cierpię na brak weny twórczej w gotowaniu, za to mam natchnienie na pieczenie ciast
|
|
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
ja znowóż w szale gotowania
wczoraj piekłam warzywa(marchewke,buraki, pietrzuszke,bataty) z ziołami-do tego sałatka z pora na dziś zaczynam od zupy z pieczonej papryki
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
Nie gińcie w tym wątku!
|
|
|
|
|
#3412 |
|
ma zielone pojęcie
|
Ja miałam ostatnio spory przestój w gotowaniu. Brak czasu i brak motywacji poskutkowały tym, że nie stworzyłam żadnej nowej potrawy, a jedynie ograniczałam się do wcześniej znanych, które łatwo i szybko można przygotować…
Teraz mam w końcu trochę więcej czasu dla siebie i już robię listę zakupową. Wracam do gotowania
|
|
#3413 |
|
Rozeznanie
|
Można dołączyć?
|
|
|
|
|
#3414 |
|
ma zielone pojęcie
|
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie sklepy -sieciówki- polecacie jeśli chodzi o obfitość sojowych produktów?
![]() - pojawiłam się w tym wątku ponieważ postanowiłam w ramach rozwoju osobistego przez miesiąc być weganką. Byłam przez lata wegetarianką, później urozmaiciłam o porcję kury czy ryby na tydzień swoje menu. Teraz jest to dla mnie wyzwanie, ponieważ jestem miłośniczką produktów mlecznych i dawno nie bawiłam się już w witariańskie okresy. wiem, że moja akcja wegańsko na miesiąc poskutkuje nie tylko pozytywnymi zmianami jeśli chodzi o cerę, ale i przede wszystkim- poszerzę horyzonty kulinarne i o to tutaj głównie chodzi. Czekam na wasze inspiracje- jakieś ulubione pasty do pieczywa, dodatki do warzyw/ owoców, zbóż. Wasze ulubione pomysły wegańskie. ![]() Ostatnio jedna z koleżanek napisała mi o paście drożdżowej na pieczywo- to było dla mnie wielkie zaskoczenie.
|
|
|
|
|
#3416 |
|
Zadomowienie
|
Ja zasmakowałam w pieczeniu bagietek
Do tego masło czosnkowe(podgrzane masło, starty czosnek, przyprawy) i nic mi więcej nie potrzeba do szczęścia
|
|
|
|
|
#3417 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Podawane z humusem i szczypiorkiem ![]() Cytat:
|
|
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam wskazane produkty z Primaviki. Miałam bardziej na myśli domowe pomysły odnośnie reszty- pastę drożdżową planuję zrobić w przyszłym tygodniu zaraz po powrocie do domu. W necie można znaleźć przepisy- jeśli są jakieś pasty, które często robicie same- dajcie znać! ![]() Pulpety z kuskus i ciecierzycy- gotowane? mmm jak je zrobiłaś i czym przyprawiłaś?
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:36.

Z tej ilosci skladnikow, co na ciasto, wyszlo mi 12 ladnie wyrosnietych babeczek. Dodalam jeszcze proszek do pieczenia i tzw. egg replacement. Lubie zmieniac przepisy i wyprobowywac rozne skladniki. Jestem zadowolona z efektu. Mysle, ze powtorze ten przepis na swieta, bo babeczki udekorowane czekoladowym kremem i orzechami wloskimi prezentuja sie baaardzo swiatecznie i apetycznie zarazem