MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-04, 08:52   #271
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
mnie się przypomniała sytuacja jak kiedyś w pracy dyktowałam klientce oświadczenie no i padło słowo konkubent Pani na mnie spojrzała ale to nie jest mój konkubent tylko narzeczony nie chciałam się z kobitką spierać więc jej mówię to proszę napisać narzeczony i nagle patrze a kobitka drukuje "NAŻYCZONY"

ja poczekam co ma do powiedzenia położna i może nasuną mi się jakieś pytania

a jak dzisiaj maluszek ??
NAŻYCZONY

wolalabym sie chyba jakos przygotowac jednak, bo jak dochodzi co do czego to mam pustke w glowie i zero pytan
a pozniej w domu mysle, ze moglam przeciez jeszcze o to i o to zapytac

a maluszek nadal marudny.. dzisiaj rano mial tylko czkawke (ostatnio dosc czesto ja ma.. to normalne? )
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
- badania- miałam dziś zanieść próbkę moczu i całą noc się stresowałam czy jak teraz pójdę się wysikać to rano jeszcze coś będzie no i wstawałam 2 razy i na rano mało co zostało ale na szczęście przyjęli i nic nie mówili, że za mało
odkad jestem w ciazy to tez moge nasiusiac na zawolanie.. nawet te odrobinek
wczesniej taki numer nie bylby mozliwy
Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
Jestem tak zakręcona, ze jak mnie ktoś pyta który tydzień to się muszę porządnie zastanowić, nawet nie wiem czy was nie okłamałam w poprzednim tygodniu i nie dodałam sobie tygodniamuszę sprawdzić, wszystko mam zapisane w kalendarzyku, ale jak mnie sieknie gdzies na ulicy i pojade na IP bez kalendarzyka to co ja im powiem, ze nie pamiętam a z młodą to wiedziałam dokładnie, który tydzień, który dzień, dobrze, ze nie planuje 3 dziecka bo może kojarzyłabym miesiąc
to chyba normalne tak do 12 tygodnia liczylam kazdy dzien (doslownie ), a teraz tylko tygodnie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
to zależy jaka pogoda ja z Julką w maju nic pod pajace nie wkładałam bo było ciepło a jak chłodniej to bodziaka można włożyć np z krótkim rękawkiem
tez tak wlasnie myslalam
Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam się w skończonym 29 tygodniu zaczynamy 30 tydzień Michałek rozrabia chyba bidulek ma mało miejsca. w środę idziemy na wizytę

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Też myślałam, że będzie tego mniej! ale u mnie do szpitala wymagają dosłownie wszystkiego! od łyżeczki i kubka poprzez ubranka, środki pielęgnacyjne do laktatora...
o kubku i lyzeczce chyba bym nigdy nie pomyslala, ze trzeba miec w szpitalu
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
No właśnie, można tez kupić czysta lanolinę, albo to co trolla napisała, na pewno taniej niż kremy medeli czy musteli. A działanie to samo i bezpieczne dla dziecka, dodatkowo takie nawet przemywanie brodawek może być nie za dobre, bo ogólnie woda wysusza z naturalnego czegoś tam i powinno się nie szaleć z tym przemywaniem na początku / w sensie myć się normalnie, ale nie myć piersi np 30 razy na dzień/
w aptece powinno byc taniej, tylko nie wiem, jaka lanoline tam sprzedaja.. trzeba zwrocic uwage by byla oczyszczona i bez konserwantow
Stary 2013-02-04, 08:53   #272
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Wizyta za 15 minut.
Stary 2013-02-04, 08:55   #273
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam!
co do kremu na brodawki to ja sie zastanwiam na takim z flos-leku, pamietacie to zestawienie chusteczek co nam krązył link po forum? tam laska zachwalała własnie ten ze ma prosty i bezpieczny skład

Jestem tak zakręcona, ze jak mnie ktoś pyta który tydzień to się muszę porządnie zastanowić, nawet nie wiem czy was nie okłamałam w poprzednim tygodniu i nie dodałam sobie tygodniamuszę sprawdzić, wszystko mam zapisane w kalendarzyku, ale jak mnie sieknie gdzies na ulicy i pojade na IP bez kalendarzyka to co ja im powiem, ze nie pamiętam a z młodą to wiedziałam dokładnie, który tydzień, który dzień, dobrze, ze nie planuje 3 dziecka bo może kojarzyłabym miesiąc

Już jakiś czas temu rozpoczęłam pakowanie torby, małemu pokupowałam ciuchy, niby mam wszystko ale mam nieodparte wrażenie, że zapomniałam o czymś ważnym. Tylko nie wiem o czym
Przeglądam listy w necie, torba do szpitala, rzeczy dla maluszka do szpitala, chociaż mnie potrzebne tylko na wyjście, rzeczy dla dziecka w domu, no wygląda ze wszystko mam. Problem jest taki ze ja na pewno coś zapomniałam, taki mój urokzawsze mi się sprawdza, tylko moment kiedy się okazuje co to było nie zawsze jest odpowiedni

fajna zabawka, i jedno i drugie się zajeło?coś dla nas, bo w koncu lego sie moim znudzi.

znajoma rodziła 3 miesiace temu- ogólnie zadowolona z małymi wyjątkami

bardzo fajna książka, więcej wyniosłam co prawda z płytki tam dołączonej, takich praktycznych informacji, np jak trzymać i podawać dziecko, jak trzymać w kąpieli, dla mnie super, wogole lubię Zawitkowskiego, do młodej muszę kupić cz.2
Z kolei ja się biorę za panią Hogg, zweryfikuje ją z moim doświadczeniami z młodą....

pod śpioszki body z długim rękawem, jak za chłodno to bodziak z krótkim albo bez rekawów i kaftanik
półśpiochy to body, jak zimno na to kaftanik
pod pajaca body z krótkim albo bez rekawów
jestem przeciwniczką kaftaników bo mnie france denerwują,zwłaszcza bez body po spodem, zwija sie to, samo nie utrzyma pieluchy, a w sklepach jest tego mnóstwo
moim hitem, i obowiązkową pozycją której zawsze szukam są bodziaki kopertowe i wszystko obowiązkowo (pajace, śpiochy, spodenki) rozpinane w kroczku, raz kupiłam tez młodej spodnie ogrodniczki z metalową regulacją na szelkach, biduli się to wbijało nawet jak lezała na prosto, nie mówiąc w foteliku samochodowym- nigdy wiecej

a tak pomijając co niektóre nicki, to może ona ma depresje przedporodową? kiedyś oglądałam DDTVN i mówili że to możliwe

czarny flamaster muszę się ciebie zapytać, czy ty jesteś polonistką?? twoje posty zawsze są tak ładne, gramatycznie, interpunkcyjnie dopracowane, aż mi głupio jak piszę takie pourywane, rozpoczynające się od małych liter zdania, no

Jak zdążę przed pobudką młodej to się pochwalę moim brzuszkiem, zmusiłam wczoraj tż żeby mi zrobił jakieś fotki bo nic nie mam a zaraz urodzę i dziecko mi powie później ze jest adoptowane
a powiesz co to za wyjątki (może być priv) ?
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 08:56   #274
Mi6ka
Rozeznanie

Cześć dziewczyny

No po paru dniach nieobecności już nowy watek Wczoraj probowalam doczytac zaleglosci, ale TZ mnie zgarnal w koncu do spania. Takze sprobuje teraz

U nas w sumie ciagle remontowo, okazuje sie, ze niby takie ☠☠☠☠☠☠☠y, ale czasu zajmuje niesamowicie duzo, szczegolnie, ze ja juz nie moge jak kiedys pomagac, w zasadzie okazjonalnie cos tam grzebne.

A wiecie co mi sie stalo?! Mam sesje z brzuszkiem w piatek i mialam kupiona jakis czas temu taka super sukienke vintage, piekna po prostu i okazalo sie, ze juz nie wyglada tak pieknie, zrobila sie przyciasnawa w brzuchu i teraz wyglada okropnie to A bylamm pewna, ze bedzie ok i teraz na ostatnia chwile musze cos wykombinowac, chyba sie zastrzele :/

A tak poza tym jestesmy zdrowi, maly kopie, ciagle sie przeciaga i gramoli i
jestesmy juz w 8 miesiacu

To zabieram sie za sniadanie i podczytywanie zaleglosci
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 09:00   #275
OtTakaJa
Zakorzenienie

pani22ka - zestresowałam się razem z Tobą, ale nie ma innej opcji, wszystko z pewnością jest w porządku

LiwkaO - weź no urodź jakoś w przyszłym tygodniu, co? Bo ja już tak strasznie się nie mogę doczekać pierwszego wątkowego maluszka

Pisałyście o wypadających włosach, u mnie przed ciążą leciały, teraz jest o niebo lepiej, więc nastawiam się, że po ciąży będę łysa

Wczoraj dokonałam pierwszych zakupów dla malucha i wiecie co, mi to zajmie ze dwa miesiące, nie zdążę przed porodem Ja wchodzę do sklepu i tam jest tego wszystkiego tyyyyyyyle i ja nie mam niby mam listę, ale i tak nie wiem co wybrać, bo wszystko mi się podoba, no koszmar

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 09:00   #276
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
a maluszek nadal marudny.. dzisiaj rano mial tylko czkawke (ostatnio dosc czesto ja ma.. to normalne? )
Normalne całkowicie, ja długo nie czułam a od jakiegoś czasu, czasem kilka razy dziennie i tak jak pisały dziewczyny tego się nie da pomylić z niczym.

Cytat:
w aptece powinno byc taniej, tylko nie wiem, jaka lanoline tam sprzedaja.. trzeba zwrocic uwage by byla oczyszczona i bez konserwantow
Niom.
Sprawdziłam jeszcze, bo któraś z Was pisała o Ziajce i rzeczywiście skład 100% lanolina cena 7 zł, dobra oferta ! a te droższe musteli czy medeli nic lepszego w sobie nie maja.

A nie przepraszam, chwalą się że mają jakiś olejek z avocado i inny, ale na ostatnim msc w składzie, czyli śladowe ilości, a tak to woda, gliceryna... boshe ta firma to jedna wielka ściema, oni nie potrafią żadnego kosmetyku o dobrym składzie zrobić /mustela/...

Edytowane przez ObserwujeCie
Czas edycji: 2013-02-04 o 09:04
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 09:00   #277
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

normalne moj tez teraz bardzo często ma czkawkę

Cytat:
:
Wizyta za 15 minut.

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 09:02   #278
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ja Cię rozumiem. Ostatnio kocham truskawkowe z Grycana (inne to jakaś chemia). Pochłaniam na raz 0,5l. Dobrze, że takie małe kupuję.

A czułaś taki ból jak na miesiączkę? Bo mi się wydaje, że jest różnica między BH a tzw. stawianiem się macicy. Te BH właśnie tak czuć jak miesiączkę.
Ale pewności nie mam na pewno
W pierwszej ciąży w każdym razie nie czułam takich skurczy, jak teraz. Teraz pięknie od krzyża na całą macicę. Od razu poród mi się przypomina.
0,5 litra na raz? takie male mnie rozbawiło

podobno, ze czesto te skurcze wlasnie bezbolesne sa.. a o stawianiu nie slyszalam, to nie to samo czasem?

najpierw napielo sie podbrzusze i w ciagu kilku sekund brzuch sie zrobil sztywny, mocno wydety, pozycja lezaca dopiero uspokoila sytuacje nie bolalo..
wczoraj bylo to samo..
Cytat:
Wizyta za 15 minut.
Stary 2013-02-04, 09:03   #279
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
pani22ka - zestresowałam się razem z Tobą, ale nie ma innej opcji, wszystko z pewnością jest w porządku

LiwkaO - weź no urodź jakoś w przyszłym tygodniu, co? Bo ja już tak strasznie się nie mogę doczekać pierwszego wątkowego maluszka

Pisałyście o wypadających włosach, u mnie przed ciążą leciały, teraz jest o niebo lepiej, więc nastawiam się, że po ciąży będę łysa

Wczoraj dokonałam pierwszych zakupów dla malucha i wiecie co, mi to zajmie ze dwa miesiące, nie zdążę przed porodem Ja wchodzę do sklepu i tam jest tego wszystkiego tyyyyyyyle i ja nie mam niby mam listę, ale i tak nie wiem co wybrać, bo wszystko mi się podoba, no koszmar
ja zawsze powtarzałam mojej siostrze To że ci sie coś podoba to jeszcze o niczym nie świadczy !
15.10. 2011.

Stary 2013-02-04, 09:05   #280
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Ptaszysko, opowiedz jak w Siemieradzkim, jak wrażenia, oczarowana ? ) Były jakieś porody ?

Opuchlizna zeszła z nóżek? / to ważne bo ja schodzi to jest ok /
Stary 2013-02-04, 09:09   #281
Malpka
Zakorzenienie

a zapomniałam wam napisać że mój mąż przyniósł z piwnicy łóżeczko bo stwierdził że trzeba je skręcić zobaczyć czy wszystko ok że już pora Normlanie byłam w szoku że nie musiałam się o to dopominać tylko sam pomyślał
Stary 2013-02-04, 09:11   #282
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

A sprawdziłam, Medela - maść na brodawki w składzie ma tylko czystą lanolinę...za 37 g lanoliny u nich zapłacimy ok 40 złotych, za połowę mniej tego samego składu u Ziajki - 6.50 czyli maść Ziajki o identycznym składzie kosztuje ponad dwa razy taniej...

Ach koncerny kosmetyczne i głupie baby która za to że coś się nazywa medela przepłacą 2 razy.
Stary 2013-02-04, 09:13   #283
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Ach koncerny kosmetyczne i głupie baby która za to że coś się nazywa medela przepłacą 2 razy.
no wypraszam sobie.. w Niemczech nie ma Ziajki
Stary 2013-02-04, 09:15   #284
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
A mi się dzis śniło że zaczęłam rodzić, że w toalecie mi wody odeszły i byłam bardzo spokojna, miałam lekkie skurcze i poszłam sie golić a potem mieliśmy powoli wybierac sie do szpitala ... ( ale wody to mi odeszły dopiero w toalecie wtedy kiedy chciałam ) byłam taka jakby nic sie nie działo, ale w rzeczywistości chyba będzie mega panika
hehe no ciekawe jak to będzie na prawdę ja pewnie wpadnę w panikę

Cytat:
a ja właśnie przeżywam prywatne piekło i mały wstęp....
wczoraj prycha, lekka kolacja (kromka i kefir), no i poszłam na siku przed spaniem. mało na zawał nie zeszłam bo miałam różowawy śluz. potem czysto, w nocy czysto, teraz czysto... zero bólu, skurczy, nic.
mam nadzieję, że już wszystko w porządku pewnie to tak jak dziewczyny pisały tylko naczynko

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
U nas jak słyszy się, że ktoś ma 4 lub 5 to się za głowę człowiek łapie.
nas była czwórka i pamiętam, że w LO oprócz jeszcze jednego chłopaka miałam najwięcej rodzeństwa podobno od 4 to już rodzina wielodzietna heh
ale powiem Wam, że nie żałuję, że mam trójkę rodzeństwa. wkurzają często ale jak trzeba to pomogą, jest kogo odwiedzić, z kim się pokłócić, podrażnić jakbym miała być sama to bym zwariowała

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Mi sie wydaje, ze strasznie duże. Wprawdzie ja kupiłam na 82, ale jak patrze, to 2 letnie dziecko niejedno by się w te śpiochy zmieściło
ja wczoraj odebrałam swoje body na 62 i rozmiar wydaje mi się całkowicie normalny

Cytat:
pochwalę się swoimi nowymi nabytkami właśnie wróciłam z pepco i upolowałam 2 bodziaki i 3 pary skarpetek...
ładniutkie

Cytat:
ah dziewczyny, dzisiaj caly dzien martwie sie o maluszka.. niby sie cos tam rusza, ale tak baaardzo delikatnie, prawie go nie czuje.. od dwoch dni taki marudny, ruchy odczuwam w sumie tylko od srodka.. moze sie jakos inaczej obrocil?

no i ten brzuch tez twardnieje od czasu do czasu.. a wczoraj to normalnie jak skala
ja tak mam ostatnio, jednego dnia potrafi ruszać się cały dzień non stop a potem parę dni takiego delikatnego ledwowyczuwalnego przesuwania +twardy brzuch. oszaleć można

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
pamiętam jak mnie wtedy pani w szpitalu badała a jak w brzuchu miałam taką rewolucje z nerwów żę zaciskałam zwieracze, a ona na to "prosze się rozluźnić"
słyszę to przy każdym badaniu na fotelu. to i "nie uciekaj kochanie"... weź i nie uciekaj jak ktoś Ci chce wsadzić palca w ...

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Więc chyba znowu tż musi mi się oświadczyć po tylu latach bo niby w ciągu 6mc powinno się brać ślub

kwiatuszekkk21 sorbet robię tak 50- 60g cukru mielę na cukier puder dodaję cukier waniliowy i albo mielę albo od razu daję owoce mrożone (truskawki, maliny, owoce leśne zależy co kupię ale najczęsciej te) mielę/rozdrabniam w urządzeniu na koniec dodaję śmietanki 30% 150ml jak nie masz śmietanki 30 to może być mleko, śmietana, kefir, maślanka. jeszcze mieszam to ok 10-20 sekund i gotowe Ogólnie czas przygotowania góra 5 minut z nałożeniem do pucharków
pierwsze słyszę ale tż możesz tak powiedzieć pierścionków nigdy nie za dużo my wzięliśmy ślub dopiero po 3 latach od zaręczyn

dzięki za przepis

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Dziewczyny ależ mi ból wlazł w lewy bok tak w okolice nerki - masakra nawet na lewą nogę nie moge normalnie stanąć tak kuje , nie mówiąc juz o przekręceniu się na łóżku!
mam to samo od prawie 3 tyg, tylko z prawej strony

resztę nadrobię później, bo wypadałoby popracować
Stary 2013-02-04, 09:18   #285
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Hej hen ja juz po wizycie. A wiec :
- nietoperke nadal
- 146 pikan na minute
- 43 cm od kosci po cyciki alem znowu zapomniala w pepku ale pewnie z jakies 125 cm bedzie
- waga 88.2 czyli 0 od ost wizyty

I co najwazniejsze - w srodku wszystko Ok dlugosc ocenil mi na 3 wiec nie wiem zle czy dobrze ...??

Ale znowu nie dal sie namowic na Usg i bede zmuszona zaplacic prywatnie - ehhhh

No nic lece na zakupy cos zjem i w domu was nadrobie ;-)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 09:19   #286
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
no wypraszam sobie.. w Niemczech nie ma Ziajki
Na pewno jest do kupienia w jakiejś lokalne marce tańsza nie wierzę, że nie ma !

Ewentualnie mogę wysłać, w ramach walki z korporacjami
Stary 2013-02-04, 09:24   #287
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam ja mam!)) być może to moja ostatnia wizyta!!!! gratulacje dobicia do magicznej 30 [COLOR="Silver"]
łaaaaaa! to już? to się zaczyna dziać?
poczekaj jeszcze masz czas!

Cytat:
gratuluje 3 na przodzie
a jakamasz miec glukoze: 50 czy 75g?
75

Cytat:
witam się w skończonym 29 tygodniu zaczynamy 30 tydzień Michałek rozrabia chyba bidulek ma mało miejsca. w środę idziemy na wizytę
to tak jak my

Cytat:
za 30
ja mam wizyte 5.02 czyli jutro boję się jej

to po szczypiorku ja ostatnio tez zjadłam na noc i myślałam ze mi gardło wypali
będzie dobrze będziemy trzymać kciukaski
ja to cały czas myślę o tym czy malutka będzie już na 100% malutka.. bo jak mi siusiak wyskoczy toooo...

ja zjadłam twarożek z rzodkiewką i blee taka nadkwasota mnie dopadła;/

Cytat:

U nas w sumie ciagle remontowo, okazuje sie, ze niby takie ☠☠☠☠☠☠☠y, ale czasu zajmuje niesamowicie duzo, szczegolnie, ze ja juz nie moge jak kiedys pomagac, w zasadzie okazjonalnie cos tam grzebne.

A wiecie co mi sie stalo?! Mam sesje z brzuszkiem w piatek i mialam kupiona jakis czas temu taka super sukienke vintage, piekna po prostu i okazalo sie, ze juz nie wyglada tak pieknie, zrobila sie przyciasnawa w brzuchu i teraz wyglada okropnie to A bylamm pewna, ze bedzie ok i teraz na ostatnia chwile musze cos wykombinowac, chyba sie zastrzele :/

To zabieram sie za sniadanie i podczytywanie zaleglosci
brawo za 8 miesiąc
to Ty remontujesz sypialnie? bo już nie pamiętam która z Was
my walczymy od soboty, jeszcze jedna ściana została do pomalowania..

a na sesję na pewno coś fajnego wybierzesz
odradzam paski bo brzuch się traci..

Moderna
moja mała dziś o 4.30 czkała! ale tak się o nią boję.. że jej tam ciasno albo że za długo to trwa..

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 09:24   #288
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Mój też ostatnio ma bardzo często.

Pani
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 09:24   #289
Malpka
Zakorzenienie

a wiecie co mi się dzieje jak oddycham tak głębiej z otwartą buzią to mnie łapie ból w plecach wzdłuż kręgosłupa jak z zakniętą buzią nosem wciągne powietrze to nie boli ale jak ustami to mi łamie plecy miała tak któraś może

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
- nietoperke nadal
- 146 pikan na minute
- 43 cm od kosci po cyciki alem znowu zapomniala w pepku ale pewnie z jakies 125 cm bedzie

I co najwazniejsze - w srodku wszystko Ok dlugosc ocenil mi na 3 wiec nie wiem zle czy dobrze ...??

za wizyte 3 cm to ok
Stary 2013-02-04, 09:26   #290
Villga
Zadomowienie

Witajcie w szaro-bury poniedziałek!

Dziewczyny, im bliżej P tym bardziej zaczyna mnie strach oblatywać.
Boję sie porodu to fakt, ale bardziej stresuje mnie wszystko co po nim.
Patrzę na moją siostrę, która urodziła 21.01 i zastanawiam się, czy ja sobie poradzę... Jej mały ma problemy z brzuszkiem i jak się męczy to mi się serce kraje a co dopiero czuje ona... Eh.

A tak w ogóle to się pochwalę,że w zasadzie już prawie wszystko dla Malutkiej mamy Dużo dostaliśmy od rodziny, znajomych a resztę zakupów zrobiliśmy w weekend. W tym kupiliśmy wózek, który mi najbardziej myśli zabierał i mamy z głowy

Kasia:super,że na wizycie wszystko wyszło ok
Gratuluję wszystkim nowych tygodni!!!

Buziaki dziewczynki

Edytowane przez Villga
Czas edycji: 2013-02-04 o 09:27
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 09:26   #291
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
normalne moj tez teraz bardzo często ma czkawkę

A wiecie co, moj maz sie spytal ostatnio o ta czkawke lekarza - oczywiscie powiedzial do niego, ze "maly ma czesto zgage" a lekarz z konsternacja do niego, ze ciekawe skad to wie No to ja, ze mezowi chodzilo o czkawke i ze sie martwi, ze maly sie meczy... To lekarz powiedzial, ze czkawka normalna, ale ze duzo czesciej niz czkawka dziecko ma taki tiki ruchowe jakby i to sie myli. Ja taka zdziwiona, ze co -przez pare minut nawet czasem, no 1 min minimum regularne ruchy? Powiedzial, ze tak, ze takie tiki czy jak on to tam nazwal Taka ciekawostka, nie wiem, czy w to wierzyc, choc chyba nie bredzi, raczej taki racjonalny jest
Stary 2013-02-04, 09:27   #292
klementyna1
Zakorzenienie

Pocytowałam i mi zniknęło... Ale z tego co pamietam...
No włąśnie jaz tych, co czasami nie umiem powiedzie prosto z mostu...JAkos mi sie wydaje, ze każdy powinien miec wyczucie, tymbardziej jak mówi, ze wpadniemy na "chwile", "kawkę" lub tp. co innego zapowiedziani goście niech siedza i 4 godziny;p Moze kiedyś (jak dorosnę;p)będe bardziej asetywna

Pani-czekamy na wieści....
LiwkaO...... MAtko 38 tydzien...strach sie bac! Właśnie ja mam problem z torbami, bo w jedna zmieściłam sie ja do szpitala- bez ewentualnego porodu;p (piżamy,klapki, szlafrok, sztuce, kubek-czyli wszystko bo u nas nawet papieru toaletowego nie daja i widelca;p) w jedną reklamówkę spakowałam KAcpra-ma już wszystko, tylko pieluch chyba mało bo na razie 28szt. A w trzecia moje porodowe rzczy i tu... masakra, bo te podkąłdy na łóżko, mega podpaski-2.op, ręcznik ppaierowy, kosmetyki, wkłądski lakatcyjne itp zajmujądużo miejsca....Poza tym i tak musze albo kupic jdną porzadną torbe-walizke, albo tak jak Liwka 2 mniejsze, Tż mi zapowiedział, ze z takimi manatkami, co ja się szykuje to tylko taka torba od Ruskich z targu w kratę wchodzi w rachubę. Lepsze to niż 3 reklamówki z MEdia-Markt

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2013-02-04 o 09:30 Powód: Było Kiwka- zamaist Liwka;p
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 09:30   #293
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość

brawo za 8 miesiąc
to Ty remontujesz sypialnie? bo już nie pamiętam która z Was
my walczymy od soboty, jeszcze jedna ściana została do pomalowania..

a na sesję na pewno coś fajnego wybierzesz
odradzam paski bo brzuch się traci..
Sypialnie tez, ale tak w sumie najmniej, kacik dla dziecka trzeba bylo zrobic, w sensie polki wiszace wymontowac, zalepic dziury i zamalowac Ale konczymy ciagle kuchnie, pokoik dziecieco - goscinny i w salonie takie detale. Niby najwiekszy remont juz dawno za nami, ale kurcze zostaje duzo detali mniejszych lub wiekszych, a jak jeszcze ma sie pomysly dzikie co do aranzacji, to juz w ogole niekonczaca sie opowiesc ...

A co do sesji to ciagle mysle. Za dlugo czekalam, myslalam, ze brzucha nie mam dosyc duzego do zdjec, a teraz juz za duzy chyba i ja tez za duza No zobaczymy co z tego wyjdzie ...
Stary 2013-02-04, 09:33   #294
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Ptaszysko, opowiedz jak w Siemieradzkim, jak wrażenia, oczarowana ? ) Były jakieś porody ?

Opuchlizna zeszła z nóżek? / to ważne bo ja schodzi to jest ok /
już wam wszystko piszę - bo na razie walczę z systemem czyli wydzwaniam do siebie do pracy żeby skończyć ankietę oceny okresowej nauczycieli akademickich. Po prostu bajka mówię wam. No ale się pochwalę mam same najwyższe oceny

Co do nóg. tak opuchlizna schodzi po nocy. wczoraj jeszcze cały czas jak siedze nóżki na stołek i jest dużo lepiej. Widzę swoje kostki

No a teraz siemiradzki.

zainteresowanie szpitalem było b. duże. na szczęscie zalapałam się na 1 grupę zwiedzajacych.
najpierw pogadanka pani z sekretariatu o misji i innych takich także standardowo. potem b. miła Pani połozna nas oprowadzała.
1 punkt zwiedzania to gdzie się zgłosić jak zacznie się akcja porodowa - wstępne badanie i kwalifikacja czy to już czy fałszywy alarm. z rzeczy przydatnych i myślę ze uniwersalnych podkreślała żeby zabrać wyniki badań z ostatnich 6 tyg. Grupę krwi na piśmie !!!! kartę ciąży i 1 usg - na podstawie którego określono tp. no i dowód osobisty.
samo miejsce spoko. jest prysznic jest toaleta jest miejsce do badania osłonięte także nikt wam w tyłek nie zagląda fotel b. fajnie wyglądał widać że nowy a nie sprzed 10 lat. (bo ja widzialam siemiradzkiego 10 i 4 lata temu jak siostra rodziła)
punkt 2 zwiedzania - prywatne sale porodowe
są na chwilę obecną 3 - jedna przed remontem - no czystko schludnie ale 150zł to trochę za duzo jak za nią - no ale wiadomo ze nie za to się płaci
pozostałe 2 full wypas. oczywiście w każdych łazienka piłka worek sako i łóżko z pełnymi bajerami że da się i na nim spac i rodzić w jednej sali wypas full wanna mogłabym mieć taką w domu. cena tych dwóch sal 200zł jak zrozumiałam.
teraz tak - jak sie będzie chodziło do ich szkoły rodzenia sale są za freee
sali normalnej nie widzieliśmy bo był własnie poród także nie wiem jak się zmieniły te boksy :P

idąc dalej - sale po porodowe.
No i tu się trochę zmartwiłam - komercyjne/ prywatne jest 7 sal normalne są 3-4 os bez lazienek łazienka na korytarzu standard oki. szału nie ma. sale ekstra ceny od 140zl za dobę w zwyż do bodajże 350zl (1 osobowa). po 3 dobie dają zniżki. Pani zachwalała kompot z wyżywienia ze jakiś jabłkowy robią

potem zwiedzalismy gdzie sa maluchy czyli intesywna terapia noworodka - zwiedzanie na zasadzie tutaj jest - wiadomo ze nie wpuszczą zeby maluchów nie zarazać. ale pani powiedziała co i jak. ważne że mogą się zająć maluchami od 32 tyg ciąży i mama może zostać w szpitalu tyle ile będzie trzeba żeby być z maluchem a nie jeździć np. z mlekiem przez miesiąc. za to
średnio pobyt trwa 3 dni bo w 3 dniu robią badania na TSH mukowiscydozę i na fenyloketonurię.

Po porodzie dziecko jest 2 godziny z nami i dopiero mozemy oddac na mierzenie my decydujemy że się najadło w części sal wszystko jest i robią to przy mamie.

tak samo z myciem malucha - w 2 dobie myją przy mamie. Lekarz na obchodzie bada przy mamie nie zabierają nigdzie. nawet fototerapia jest przy nas. widać że im zalezy zeby się od poczatku zajmować maluchem.
no i w sumie tyle zwiedzania wizualnie widać że się wszystko zmienia na plus.

z takich rzeczy isotnych co się dowiedziałam a mogą się wam przydać. tutaj jak nie masz wymazu że nie masz paciorkowca zakładają że masz i buch antybiotyk. szczepią tą normalną szczepionką na żółtaczkę można engerixem koszt 50zł. pani mówiła że to ma sens jak ktoś się decyduje potem na skumlowane bo ona jest w tych skumulowanych.

jest dostępny gaz rozweselający. znieczulenie ze wskazań medycznych bezpłatne. a tak 250-300zl nie trzeba żadnych badan robią na miejscu.
wszystko płatne jest po i na wszystko ma się umowe.
sa jakieś pakiety żeby bylo taniej.
a własna połozna - opieka wygląda tak że jedno spotkanie przed, poród i potem do domu przychodzi 800zł.

pani podkreślała żeby idąc do szpitala 1. wiedzieć jaką się ma wybraną położną srodowiskową bo oni się z nią kontaktują i pediatrę bo wysyłają mu poleconym listem kartę szczepień także zwrócie na to uwagę jak u was jest.
dostalismy też liste rzeczy potrzebnych do szpitala i mozna sobie zrobić plan porodu - pani mówiła że dobrze mieć zarys a nie w trakcie ustalać

maluchów nie dokarmiają - chyba że sa problemy to wtedy można poprosić mają mieszanki butelki itd.
no i w sumie tyle. trochę mnie zmartwiły te sale 3-4 os. ale generalnie po nocy stwierdzam ze to przecież nie najważniejsze.

takze u mnie chyba ujastek albo siemiradzki jednak galla ma tylko opieke nad donoszonymi ciązami to raz a dwa nie ma tej pani od echo co ma naszą Małą zbadać a tu jest. a ujastek sama już nie wiem czy dla sali 3 os z łazienką i tv warto isć na masówkę?????

jakby co pisać - sory że takie długie ale może się komuś przydać
15.10. 2011.

Stary 2013-02-04, 09:33   #295
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a i poki pamietam prosze o kciuki jutro mam egzamin. caly dzien dzisiaj skracam notatki. eh. robie skrot skrotu. heh.

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Co do gojenia pępka ja kupię zwykły spirytus, bo koleżanka mówila, ze pępek jej córeczki dlugo nie chciał odpaść po octenisept. Przyszła polozna i powiedziała jej, żeby kupili zwykły spirytus, rozrobili i szybko wtedy poszło.
z córką używałam fioletu tak położna kazała i pępek siedział 1,5 miesiąca! teraz spróbuję octeniseptu na pewno..

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

Julka dostała od nas http://usmiechmalucha.com.pl/22795.html i powiem wam - nie ma dziecka oraz ojca DDD choć sama przyznam, że super zabawka
takie zabawki są najlepsze..

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
A zapomniała bym, witam się w rozpoczętym 29 tygodniu . Jeszcze tylko tydzień i już prawie wszystkie będziemy po 30tce

Cytat:
Jestem jestem... dziś się zaczął 38 Wczoraj cały dzień bolał brzuch, przeszło dopiero po drugiej nospie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
za 38t toż Ty już możesz rodzić
coś czuję, że dobrze typowałam
ja też tak typowałam i też czuję że dobrze..

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
dzień dobry!

witamy się w 30 tygodniu achh ta trójka z przodu!
za niedługo nasza Miśka będzie z nami

Cytat:
- nietoperke nadal
- 146 pikan na minute

za wizytę..

ok skończyłam..
po imieninach ok.. jakoś zleciało..

ale się wkurzyłam wczoraj powiem wam..
brat tż mówił nam kiedyś, że po co kupowaliśmy ubranka dla małego jak on po swoim synu nam da wszystko..
i całe szczęście że kupiałam swoje, bo wczoraj dostaliśmy od nich 3 siaty tych ciuszków.. a do użytku nadaje się dosłownie ok 10 sztuk!
wszystko brudne, meeeega poplamione, ponaciągane, dziurawe!! Byliśmy z mężem w szoku.. spakowałam wszystko z powrotem i mam zamiar oddać przy najbliższej okazji.. w życiu nikomu bym czegoś takiego nie dała, to się nawet na szmaty nie nadaje..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 09:35   #296
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
czarny flamaster muszę się ciebie zapytać, czy ty jesteś polonistką?? twoje posty zawsze są tak ładne, gramatycznie, interpunkcyjnie dopracowane, aż mi głupio jak piszę takie pourywane, rozpoczynające się od małych liter zdania, no
Dziękuję, ale nie jestem polonistką Tak jakoś zawsze mam, że jak piszę, to staram się by było jak najładniej i poprawnie. Chyba zostało mi to od czasów gdy jako nastolatka pisałam opowiadania na bloga- lubiłam mieć porządek w tekście. Ale dziękuję bardzo

Ale mi się wczoraj zrobiło przykro... Dzwoniłam do położnej umówić się na to zwiedzanie porodówki, no i powiedziała byśmy wzięli obuwie zamienne. Ja ją zrozumiałam, że ochronne. Pojechaliśmy szybko do apteki, ale oni prowadzili tego typu rzeczy (dziwne zresztą). Jednak położna powiedziała, że jakby co wpuści nas w skarpetkach. Mąż stwierdził jednak, że go wnerwiam... Zrobiło mi się przykro. Ja też mogłabym mu powiedzieć czym mnie wnerwia, ale jakoś nie obrażam się jak smarkacz na niego. Chyba dziś zrobię mu ciche dni, niech ma.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 09:37   #297
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
hehe no ciekawe jak to będzie na prawdę ja pewnie wpadnę w panikę

mam nadzieję, że już wszystko w porządku pewnie to tak jak dziewczyny pisały tylko naczynko

nas była czwórka i pamiętam, że w LO oprócz jeszcze jednego chłopaka miałam najwięcej rodzeństwa podobno od 4 to już rodzina wielodzietna heh
ale powiem Wam, że nie żałuję, że mam trójkę rodzeństwa. wkurzają często ale jak trzeba to pomogą, jest kogo odwiedzić, z kim się pokłócić, podrażnić jakbym miała być sama to bym zwariowała

ja wczoraj odebrałam swoje body na 62 i rozmiar wydaje mi się całkowicie normalny

ładniutkie

ja tak mam ostatnio, jednego dnia potrafi ruszać się cały dzień non stop a potem parę dni takiego delikatnego ledwowyczuwalnego przesuwania +twardy brzuch. oszaleć można

słyszę to przy każdym badaniu na fotelu. to i "nie uciekaj kochanie"... weź i nie uciekaj jak ktoś Ci chce wsadzić palca w ...

pierwsze słyszę ale tż możesz tak powiedzieć pierścionków nigdy nie za dużo my wzięliśmy ślub dopiero po 3 latach od zaręczyn

dzięki za przepis

mam to samo od prawie 3 tyg, tylko z prawej strony

resztę nadrobię później, bo wypadałoby popracować
ja usłyszałam kiedyś że jestem nadwrażliwa na wziernik - pan już nie jest moim ginekologiem - kazałam mu se w d... wsadzić i zobaczyć czy on nie jest nadrważliwy na wziernik
15.10. 2011.

Stary 2013-02-04, 09:39   #298
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość

haha! spytam małej co ona na to:P

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

Pani-czekamy na wieści....
LiwkaO...... MAtko 38 tydzien...strach sie bac! Właśnie ja mam problem z torbami, bo w jedna zmieściłam sie ja do szpitala- bez ewentualnego porodu;p (piżamy,klapki, szlafrok, sztuce, kubek-czyli wszystko bo u nas nawet papieru toaletowego nie daja i widelca;p) w jedną reklamówkę spakowałam KAcpra-ma już wszystko, tylko pieluch chyba mało bo na razie 28szt. A w trzecia moje porodowe rzczy i tu... masakra, bo te podkąłdy na łóżko, mega podpaski-2.op, ręcznik ppaierowy, kosmetyki, wkłądski lakatcyjne itp zajmujądużo miejsca....Poza tym i tak musze albo kupic jdną porzadną torbe-walizke, albo tak jak Liwka 2 mniejsze, Tż mi zapowiedział, ze z takimi manatkami, co ja się szykuje to tylko taka torba od Ruskich z targu w kratę wchodzi w rachubę. Lepsze to niż 3 reklamówki z MEdia-Markt
hahaha dobre z tą torbą ale serio nigdzie indziej nie mają takich wielkich hahaha
---------------------------------------
mój TŻ wczoraj walnął tekst..."weź już urodź to wezmę sobie z tydzień tacierzyńskiego i będziemy oglądać filmy" szok! nie wiem do tej pory czy mówił na poważnie czy jak?? chyba nie wie co go czeka...
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 09:39   #299
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Własnie wróciliśmy ze "zwiedzania" porodówki. Dziwne jeśli powiem, że bardzo mi się podobało? Jesli tak to trudno, ale podobało mi się
Położna oprowadziła nas po wszystkich pomieszczeniach, w których będziemy, a nawet pokazała salę do cc. Mogłam położyć się na łóżku do rodzenia, a także sprawdzić krzesło do rodzenia. Jeszcze nie zdecydowałam jak chciałabym rodzić, ale to krzesło nie jest tak złe jak się wydawało na zdjęciach. W ogóle, to miałam takie niesamowite poczucie intymnosci na tym oddziale, chyba, że jest to zasługa pory wieczornej. Jedna kobieta była na sali porodowej i spacerowała sobie spokojnie )

No to teraz tylko czekamy
moja kumpela ze szkoły rodzenia była na zwiedzaniu w zeszłym tygodniu i miała te same odczucia co ty my idziemy dzisiaj

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

Julka dostała od nas http://usmiechmalucha.com.pl/22795.html i powiem wam - nie ma dziecka oraz ojca DDD choć sama przyznam, że super zabawka
świetny prezent

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie.
Wracam - a tu nowy wątek - ale chyba nie spóźniłam się na pierwszy poród? Drausia, Liwka, Leonikowa - jesteście?

Rano nadrobię - teraz padam na twarz i inne części.
Dobrych snów mamusie
jestem jestem

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
nie trzeba zmywać też maści z ziaji i palmersa.

powiedzcie mi, tylko tak łopatologicznie jak ubiera się dziecko? pod śpioszki to wiem, że bluzeczka/kaftanik/body. a pod pajaca? tak samo? próbuję dojść do ładu z ciuszkami jakie mam i ewentualnie coś dokupić póki te promocje w smyku, ale nie do końca wiem co do czego i co mi się przyda, co jest najbardziej potrzebne/niezbędne/uniwersalne?
Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

pochwal się zakupami
u nas jeszcze wszystko w kartonach :/ bo na miejscu gdzie będzie stało łóżeczko stoi suszarka na pranie :/

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
mato z córa - ale pędzicie!!!

Mała (prawdopodobnie Alicja ) po piątkowej wizycie:
- waży już 2 250g
- wszystko idealnie się rozwija
- serduszko pracuje prężnie
- nóżki, kości, kręgosłup, stópki, oczy, wargi, podniebienia itd. wszystko ok
- ułożyła się główką w dół i jak to lekarz określił 'zaczyna wyczajać że nie długo nadejdzie 'ten' moment
- szyjka ok
- łożysko 'starzeje się w normalnie'
- w poczekalni czekaliśmy 3h!!! ale było warto... to jest nasz nowy lekarz, którego musieliśmy zmienić bo poprzedniczka odeszła... nie żałuje, moje zwykłe usg było bardziej dokładnie niż połówkowe
nie wspomnę o tym, że lekarz piekielnie przystojny taki tym wysokiego bruneta z lekkim zarostem, amant pełna gębą nieskromnie przyznam się że mąż dokładnie taki sam tyle, że wyższy ale poza wyglądem profesjonalista w każdym calu - oby więcej takich lekarzy... mogę czekać nawet i po 4h jeśli tylko każda wizyta będzie tak wyglądać

aaaaaaaaaaa.... i najważniejsze!!!
jesteśmy w 31tc 4dniu a lekarz zapewnia, że Ala jest o tydzień starsza (wedle wszystkich pomiarów) a komputer wedle wagi i wzrostu mówi że to już 33 tc więc bardzo prawdopodobny termin przed świętami lub idealnie w święta ehhhh.... wszystko jedno byle by już z nami była ...
wczoraj przeleżeliśmy CAŁĄ niedziele - dosłownie przeleżeliśmy przed tv, ja sobie kimłam chyba z 3 razy hihihi... ale odpoczęły mi plecy i Mała taaaaaaaak kopała, że aż się zastanawialiśmy czy wszystko jest ok

u mnie bilans +9kg... brak rozstępów ale pojawiły sie małe naczynka krwionośne ...

szwagierka w 7 tyg ciąży termin na 19.09.20313
za wizytę

Cytat:

hmmm a nam mówiła w SR, że Bepanthenu też nie trzeba zmywać.

Jestem jestem... dziś się zaczął 38 Wczoraj cały dzień bolał brzuch, przeszło dopiero po drugiej nospie
no no jak dobrze pójdzie to 2 tyg.....

Cytat:

Cytat:

dziękuję za te kopertówki. pierworódka nie zwraca na to uwagi

a i też mam to "Mamo, Tato" i koleżanka właśnie mówiła, żebym sobie tylko płytkę przyswoiła

boskie okreslenie. pięknie pani wyszło

Wizyta za 15 minut.

Cytat:
- nietoperke nadal
- 146 pikan na minute

jeśli chodzi o szyjkę to ja miesiąc temu miałam 4cm

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 09:40   #300
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Sypialnie tez, ale tak w sumie najmniej, kacik dla dziecka trzeba bylo zrobic, w sensie polki wiszace wymontowac, zalepic dziury i zamalowac Ale konczymy ciagle kuchnie, pokoik dziecieco - goscinny i w salonie takie detale. Niby najwiekszy remont juz dawno za nami, ale kurcze zostaje duzo detali mniejszych lub wiekszych, a jak jeszcze ma sie pomysly dzikie co do aranzacji, to juz w ogole niekonczaca sie opowiesc ...

A co do sesji to ciagle mysle. Za dlugo czekalam, myslalam, ze brzucha nie mam dosyc duzego do zdjec, a teraz juz za duzy chyba i ja tez za duza No zobaczymy co z tego wyjdzie ...
napracować się trzeba ale za to efekt będzie zachwycający
zdaj się na fotografa! na pewno wie co robi i uchwyci bardzo pięknie mamusie i brzuszek
Twój fotograf ma jakąś stronę www?

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości