|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Cytat:
![]() wolalabym sie chyba jakos przygotowac jednak, bo jak dochodzi co do czego to mam pustke w glowie i zero pytan ![]() a pozniej w domu mysle, ze moglam przeciez jeszcze o to i o to zapytac ![]() a maluszek nadal marudny.. dzisiaj rano mial tylko czkawke (ostatnio dosc czesto ja ma.. to normalne? ) Cytat:
![]() wczesniej taki numer nie bylby mozliwy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#273 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() No po paru dniach nieobecności już nowy watek ![]() ![]() U nas w sumie ciagle remontowo, okazuje sie, ze niby takie ☠☠☠☠☠☠☠y, ale czasu zajmuje niesamowicie duzo, szczegolnie, ze ja juz nie moge jak kiedys pomagac, w zasadzie okazjonalnie cos tam grzebne. A wiecie co mi sie stalo?! Mam sesje z brzuszkiem w piatek i mialam kupiona jakis czas temu taka super sukienke vintage, piekna po prostu i okazalo sie, ze juz nie wyglada tak pieknie, zrobila sie przyciasnawa w brzuchu i teraz wyglada okropnie to ![]() ![]() A tak poza tym jestesmy zdrowi, maly kopie, ciagle sie przeciaga i gramoli i jestesmy juz w 8 miesiacu ![]() To zabieram sie za sniadanie i podczytywanie zaleglosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
pani22ka - zestresowałam się razem z Tobą, ale nie ma innej opcji, wszystko z pewnością jest w porządku
![]() LiwkaO - weź no urodź jakoś w przyszłym tygodniu, co? ![]() ![]() Pisałyście o wypadających włosach, u mnie przed ciążą leciały, teraz jest o niebo lepiej, więc nastawiam się, że po ciąży będę łysa ![]() Wczoraj dokonałam pierwszych zakupów dla malucha i wiecie co, mi to zajmie ze dwa miesiące, nie zdążę przed porodem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Sprawdziłam jeszcze, bo któraś z Was pisała o Ziajce i rzeczywiście skład 100% lanolina cena 7 zł, dobra oferta ! a te droższe musteli czy medeli nic lepszego w sobie nie maja. A nie przepraszam, chwalą się że mają jakiś olejek z avocado i inny, ale na ostatnim msc w składzie, czyli śladowe ilości, a tak to woda, gliceryna... boshe ta firma to jedna wielka ściema, oni nie potrafią żadnego kosmetyku o dobrym składzie zrobić /mustela/... ![]()
Dziedzic ![]() ![]() Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2013-02-04 o 09:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() podobno, ze czesto te skurcze wlasnie bezbolesne sa.. a o stawianiu nie slyszalam, to nie to samo czasem? najpierw napielo sie podbrzusze i w ciagu kilku sekund brzuch sie zrobil sztywny, mocno wydety, pozycja lezaca dopiero uspokoila sytuacje ![]() wczoraj bylo to samo.. ![]()
![]() |
![]() |
#279 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Wtajemniczenie
|
Ptaszysko, opowiedz jak w Siemieradzkim, jak wrażenia, oczarowana ?
![]() Opuchlizna zeszła z nóżek? / to ważne bo ja schodzi to jest ok /
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
a zapomniałam wam napisać że mój mąż przyniósł z piwnicy łóżeczko bo stwierdził że trzeba je skręcić zobaczyć czy wszystko ok że już pora
![]() ![]()
![]() |
#282 |
Wtajemniczenie
|
A sprawdziłam, Medela - maść na brodawki w składzie ma tylko czystą lanolinę...za 37 g lanoliny u nich zapłacimy ok 40 złotych, za połowę mniej tego samego składu u Ziajki - 6.50 czyli maść Ziajki o identycznym składzie kosztuje ponad dwa razy taniej...
Ach koncerny kosmetyczne i głupie baby która za to że coś się nazywa medela przepłacą 2 razy.
![]() |
#283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#284 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale powiem Wam, że nie żałuję, że mam trójkę rodzeństwa. wkurzają często ale jak trzeba to pomogą, jest kogo odwiedzić, z kim się pokłócić, podrażnić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() dzięki za przepis ![]() Cytat:
![]() resztę nadrobię później, bo wypadałoby popracować
![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Hej hen ja juz po wizycie. A wiec :
- nietoperke nadal - 146 pikan na minute - 43 cm od kosci po cyciki ![]() - waga 88.2 czyli 0 od ost wizyty ![]() I co najwazniejsze - w srodku wszystko Ok dlugosc ocenil mi na 3 wiec nie wiem zle czy dobrze ...?? Ale znowu nie dal sie namowic na Usg ![]() No nic lece na zakupy cos zjem i w domu was nadrobie ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Wtajemniczenie
|
Na pewno jest do kupienia w jakiejś lokalne marce tańsza
![]() Ewentualnie mogę wysłać, w ramach walki z korporacjami ![]()
![]() |
#287 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
poczekaj jeszcze masz czas! 75 Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja to cały czas myślę o tym czy malutka będzie już na 100% malutka.. bo jak mi siusiak wyskoczy toooo... ja zjadłam twarożek z rzodkiewką i blee taka nadkwasota mnie dopadła;/ Cytat:
![]() to Ty remontujesz sypialnie? bo już nie pamiętam która z Was ![]() my walczymy od soboty, jeszcze jedna ściana została do pomalowania.. a na sesję na pewno coś fajnego wybierzesz ![]() odradzam paski bo brzuch się traci.. Moderna moja mała dziś o 4.30 czkała! ale tak się o nią boję.. że jej tam ciasno albo że za długo to trwa.. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
a wiecie co mi się dzieje jak oddycham tak głębiej z otwartą buzią to mnie łapie ból w plecach wzdłuż kręgosłupa
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#290 |
Zadomowienie
|
Witajcie w szaro-bury poniedziałek!
![]() Dziewczyny, im bliżej P tym bardziej zaczyna mnie strach oblatywać. Boję sie porodu to fakt, ale bardziej stresuje mnie wszystko co po nim. Patrzę na moją siostrę, która urodziła 21.01 i zastanawiam się, czy ja sobie poradzę... Jej mały ma problemy z brzuszkiem i jak się męczy to mi się serce kraje a co dopiero czuje ona... Eh. A tak w ogóle to się pochwalę,że w zasadzie już prawie wszystko dla Malutkiej mamy ![]() ![]() Kasia:super,że na wizycie wszystko wyszło ok ![]() Gratuluję wszystkim nowych tygodni!!! ![]() Buziaki dziewczynki ![]() Edytowane przez Villga Czas edycji: 2013-02-04 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Rozeznanie
|
A wiecie co, moj maz sie spytal ostatnio o ta czkawke lekarza - oczywiscie powiedzial do niego, ze "maly ma czesto zgage" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Pocytowałam i mi zniknęło...
![]() No włąśnie jaz tych, co czasami nie umiem powiedzie prosto z mostu...JAkos mi sie wydaje, ze każdy powinien miec wyczucie, tymbardziej jak mówi, ze wpadniemy na "chwile", "kawkę" lub tp. co innego zapowiedziani goście niech siedza i 4 godziny;p Moze kiedyś (jak dorosnę;p)będe bardziej asetywna ![]() Pani-czekamy na wieści.... LiwkaO...... ![]() ![]() ![]() Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-02-04 o 09:30 Powód: Było Kiwka- zamaist Liwka;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do sesji to ciagle mysle. Za dlugo czekalam, myslalam, ze brzucha nie mam dosyc duzego do zdjec, a teraz juz za duzy chyba i ja tez za duza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do nóg. tak opuchlizna schodzi po nocy. wczoraj jeszcze cały czas jak siedze nóżki na stołek i jest dużo lepiej. Widzę swoje kostki ![]() No a teraz siemiradzki. zainteresowanie szpitalem było b. duże. na szczęscie zalapałam się na 1 grupę zwiedzajacych. najpierw pogadanka pani z sekretariatu o misji i innych takich także standardowo. potem b. miła Pani połozna nas oprowadzała. 1 punkt zwiedzania to gdzie się zgłosić jak zacznie się akcja porodowa - wstępne badanie i kwalifikacja czy to już czy fałszywy alarm. z rzeczy przydatnych i myślę ze uniwersalnych podkreślała żeby zabrać wyniki badań z ostatnich 6 tyg. Grupę krwi na piśmie !!!! kartę ciąży i 1 usg - na podstawie którego określono tp. no i dowód osobisty. samo miejsce spoko. jest prysznic jest toaleta jest miejsce do badania osłonięte także nikt wam w tyłek nie zagląda ![]() punkt 2 zwiedzania - prywatne sale porodowe są na chwilę obecną 3 - jedna przed remontem - no czystko schludnie ale 150zł to trochę za duzo jak za nią - no ale wiadomo ze nie za to się płaci ![]() pozostałe 2 full wypas. oczywiście w każdych łazienka piłka worek sako i łóżko z pełnymi bajerami że da się i na nim spac i rodzić ![]() ![]() teraz tak - jak sie będzie chodziło do ich szkoły rodzenia sale są za freee ![]() sali normalnej nie widzieliśmy bo był własnie poród także nie wiem jak się zmieniły te boksy :P idąc dalej - sale po porodowe. No i tu się trochę zmartwiłam - komercyjne/ prywatne jest 7 sal normalne są 3-4 os bez lazienek łazienka na korytarzu standard oki. szału nie ma. sale ekstra ceny od 140zl za dobę w zwyż do bodajże 350zl (1 osobowa). po 3 dobie dają zniżki. Pani zachwalała kompot z wyżywienia ze jakiś jabłkowy robią ![]() potem zwiedzalismy gdzie sa maluchy czyli intesywna terapia noworodka - zwiedzanie na zasadzie tutaj jest - wiadomo ze nie wpuszczą zeby maluchów nie zarazać. ale pani powiedziała co i jak. ważne że mogą się zająć maluchami od 32 tyg ciąży i mama może zostać w szpitalu tyle ile będzie trzeba żeby być z maluchem a nie jeździć np. z mlekiem przez miesiąc. za to ![]() średnio pobyt trwa 3 dni bo w 3 dniu robią badania na TSH mukowiscydozę i na fenyloketonurię. Po porodzie dziecko jest 2 godziny z nami i dopiero mozemy oddac na mierzenie ![]() ![]() tak samo z myciem malucha - w 2 dobie myją przy mamie. Lekarz na obchodzie bada przy mamie nie zabierają nigdzie. nawet fototerapia jest przy nas. widać że im zalezy zeby się od poczatku zajmować maluchem. no i w sumie tyle zwiedzania ![]() z takich rzeczy isotnych co się dowiedziałam a mogą się wam przydać. tutaj jak nie masz wymazu że nie masz paciorkowca zakładają że masz i buch antybiotyk. szczepią tą normalną szczepionką na żółtaczkę można engerixem koszt 50zł. pani mówiła że to ma sens jak ktoś się decyduje potem na skumlowane bo ona jest w tych skumulowanych. jest dostępny gaz rozweselający. znieczulenie ze wskazań medycznych bezpłatne. a tak 250-300zl nie trzeba żadnych badan robią na miejscu. wszystko płatne jest po i na wszystko ma się umowe. sa jakieś pakiety żeby bylo taniej. a własna połozna - opieka wygląda tak że jedno spotkanie przed, poród i potem do domu przychodzi 800zł. pani podkreślała żeby idąc do szpitala 1. wiedzieć jaką się ma wybraną położną srodowiskową bo oni się z nią kontaktują i pediatrę bo wysyłają mu poleconym listem kartę szczepień także zwrócie na to uwagę jak u was jest. dostalismy też liste rzeczy potrzebnych do szpitala i mozna sobie zrobić plan porodu - pani mówiła że dobrze mieć zarys a nie w trakcie ustalać ![]() maluchów nie dokarmiają - chyba że sa problemy to wtedy można poprosić mają mieszanki butelki itd. no i w sumie tyle. trochę mnie zmartwiły te sale 3-4 os. ale generalnie po nocy stwierdzam ze to przecież nie najważniejsze. takze u mnie chyba ujastek albo siemiradzki jednak galla ma tylko opieke nad donoszonymi ciązami to raz a dwa nie ma tej pani od echo co ma naszą Małą zbadać a tu jest. a ujastek sama już nie wiem czy dla sali 3 os z łazienką i tv warto isć na masówkę????? jakby co pisać - sory że takie długie ale może się komuś przydać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja też tak typowałam i też czuję że dobrze.. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ok skończyłam.. po imieninach ok.. jakoś zleciało.. ![]() ale się wkurzyłam wczoraj powiem wam.. brat tż mówił nam kiedyś, że po co kupowaliśmy ubranka dla małego jak on po swoim synu nam da wszystko.. i całe szczęście że kupiałam swoje, bo wczoraj dostaliśmy od nich 3 siaty tych ciuszków.. a do użytku nadaje się dosłownie ok 10 sztuk! ![]() wszystko brudne, meeeega poplamione, ponaciągane, dziurawe!! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#296 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale mi się wczoraj zrobiło przykro... Dzwoniłam do położnej umówić się na to zwiedzanie porodówki, no i powiedziała byśmy wzięli obuwie zamienne. Ja ją zrozumiałam, że ochronne. Pojechaliśmy szybko do apteki, ale oni prowadzili tego typu rzeczy (dziwne zresztą). Jednak położna powiedziała, że jakby co wpuści nas w skarpetkach. Mąż stwierdził jednak, że go wnerwiam... Zrobiło mi się przykro. Ja też mogłabym mu powiedzieć czym mnie wnerwia, ale jakoś nie obrażam się jak smarkacz na niego. Chyba dziś zrobię mu ciche dni, niech ma.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() --------------------------------------- mój TŻ wczoraj walnął tekst..."weź już urodź to wezmę sobie z tydzień tacierzyńskiego i będziemy oglądać filmy" ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jeśli chodzi o szyjkę to ja miesiąc temu miałam 4cm
![]() |
![]() |
#300 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zdaj się na fotografa! na pewno wie co robi i uchwyci bardzo pięknie mamusie i brzuszek ![]() Twój fotograf ma jakąś stronę www? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:40.