Moda, która Cię "rozwala" cz.VI - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-02, 10:46   #3961
smerfetk_a
Żona Gargamel

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.VI

Cytat:
Napisane przez uUuAsissuUu Pokaż wiadomość
Wtrącę się w wątek. Zdarzyło mi się widzieć Macademian na ulicy i powiem Wam, że jej wygląd baaardzo różnił się od tego, który prezentuje na blogu ;-)
tzn?

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
http://1.bp.blogspot.com/-Ulr3tTPkKK...pA/s1600/1.jpg

weszłam na bloga Macademian, i no naprawdę nie jestem w stanie sie pzekonać do jej stylizacji. Zaczynając od butów. Open toe ( zimą??) we wzór panterki, do tego azurowe koronkowe rajstopy, kolorowa kwiecista sukienka, płaszcz z innym wzorem koroni niż rajstopy, do tego ta korona księżniczki na głowie.

No ja po prostu wymiekam.
dla mnie koszmar i tyle

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 14:03   #3962
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

http://1.bp.blogspot.com/-Ulr3tTPkKK...pA/s1600/1.jpg jeśli to jest ikona stylu... wolę być bezguściem
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 14:18   #3963
uUuAsissuUu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
tzn?
Tzn. że najwidoczniej widziałam ją jak nie szła na sesję
Płaszczyk fakt- niebieski, czerwony szalik duży, spodnie+ buty. No bez szału. Panterkowa koszula, spódniczka, szpilki i płaszcz też odbiega nieco od tego co na blogu widać. Ale być może trafiałam na jej gorszy dzień, gdzie nie musiała wyglądać styyylowo.
uUuAsissuUu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 16:46   #3964
rickybobby
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
http://1.bp.blogspot.com/-Ulr3tTPkKK...pA/s1600/1.jpg jeśli to jest ikona stylu... wolę być bezguściem
I widac to u ciebie na blogu.
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 19:05   #3965
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
http://1.bp.blogspot.com/-Ulr3tTPkKK...pA/s1600/1.jpg

weszłam na bloga Macademian, i no naprawdę nie jestem w stanie sie pzekonać do jej stylizacji. Zaczynając od butów. Open toe ( zimą??) we wzór panterki, do tego azurowe koronkowe rajstopy, kolorowa kwiecista sukienka, płaszcz z innym wzorem koroni niż rajstopy, do tego ta korona księżniczki na głowie.

No ja po prostu wymiekam.
Taki zarzut można by postawić wielu blogerkom modowym, jeśli nie większości... To jest w sumie styl naśladujący sesje do żurnali, tylko że u różnych osób mniej lub bardziej udany, w zależności od zdolności.

Osobiście nie mam nic do bardziej odjechanego stylu, nawet na co dzień, a co dopiero na sesji, pytanie tylko o estetyczny efekt. Na tym zdjęciu, o którym mówicie nie dlatego jest kiepski, że połączyła różne wzory, albo ubrała się za lekko na zimę.
Jest brzydko, bo połączenia są nieudane, chociaż wszystkie ciuchy z osobna są ok, a nawet ładne. Bardzo ciekawy wzór na płaszczyku ginie gdzieś, nie wiadomo w jaki wzór są buty. Zestaw wygląda na przypadkowy lub wysilony w stylu "założyłam wszystko, co mam nowego, nieważne że nie pasuje". Ozdoby we włosach mogą być do sesji, wyraźne nawiązanie do śniadania u Tiffaniego, na zajęcia czy do szkoły to już by była lekka przesada.
Efekt faktycznie jest nieco dziecinny jak u podlotka, który chce być elegancki, ale przesadza.

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Napisane przez rickybobby Pokaż wiadomość
A toś pojechała... Pewnie teraz nie wróci bez szpilek w panterkę i diademiku.
Stary 2013-02-02, 19:22   #3966
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wampierz Pokaż wiadomość
Taki zarzut można by postawić wielu blogerkom modowym, jeśli nie większości... To jest w sumie styl naśladujący sesje do żurnali, tylko że u różnych osób mniej lub bardziej udany, w zależności od zdolności.

Osobiście nie mam nic do bardziej odjechanego stylu, nawet na co dzień, a co dopiero na sesji, pytanie tylko o estetyczny efekt. Na tym zdjęciu, o którym mówicie nie dlatego jest kiepski, że połączyła różne wzory, albo ubrała się za lekko na zimę.
Jest brzydko, bo połączenia są nieudane, chociaż wszystkie ciuchy z osobna są ok, a nawet ładne. Bardzo ciekawy wzór na płaszczyku ginie gdzieś, nie wiadomo w jaki wzór są buty. Zestaw wygląda na przypadkowy lub wysilony w stylu "założyłam wszystko, co mam nowego, nieważne że nie pasuje". Ozdoby we włosach mogą być do sesji, wyraźne nawiązanie do śniadania u Tiffaniego, na zajęcia czy do szkoły to już by była lekka przesada.
Efekt faktycznie jest nieco dziecinny jak u podlotka, który chce być elegancki, ale przesadza.
Do szczegółowego komentowania blogerek modowych jest inny wątek
monicar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 20:09   #3967
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, dziękuję za zwięzłą recenzję . Już lecę do chińskiego marketu po diademik i panterkę...i koniecznie dużo pstrokacizny . Ach ten Wizaż, zawsze ktoś pomoże .
Stary 2013-02-02, 20:53   #3968
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
Akurat temat zszedł na to konkretne zdjęcie i na modę lansowaną przez pewne środowisko. Dlatego nie wiem, dlaczego akurat mój post miałby być nie na temat? Jak chcesz, mogę go przeredagować, wpisując "blogerki, takie jak", "moda lansowana przez blogerki, której przykładem jest to zdjęcie", itp.
Stary 2013-02-02, 21:11   #3969
Lisciolaz Straszliwy
Wtajemniczenie

Cytat:
Przy okazji nadmienię, że właśnie doczekał się kolejnej, dziesiątej już, części .

(\__/)
{ ^y^}

Lisciolaz Straszliwy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 21:36   #3970
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wampierz Pokaż wiadomość
Akurat temat zszedł na to konkretne zdjęcie i na modę lansowaną przez pewne środowisko. Dlatego nie wiem, dlaczego akurat mój post miałby być nie na temat? Jak chcesz, mogę go przeredagować, wpisując "blogerki, takie jak", "moda lansowana przez blogerki, której przykładem jest to zdjęcie", itp.
Wyluzuj, nie będę sobie ani Tobie psuć krwi na udowadnianie czy to jeszcze ten wątek czy tylko trochę Zwróciłam tylko uwagę, że są inne stricte pasującego do tego o czym pisałaś.
Stary 2013-02-02, 21:51   #3971
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
Napisane przez Lisciolaz Straszliwy Pokaż wiadomość
Przy okazji nadmienię, że właśnie doczekał się kolejnej, dziesiątej już, części .
No ale na tamtym wątku nie mozna wstawiac negatywnych opini tylko wychwalać stylizacje.
To gdzie mamy pisać jak nie tu?
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 22:15   #3972
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
No ale na tamtym wątku nie mozna wstawiac negatywnych opini tylko wychwalać stylizacje.
To gdzie mamy pisać jak nie tu?
Jak nie można jak można Zresztą piszcie, gdzie chcecie. Ja już jestem

Edytowane przez monicar
Czas edycji: 2013-02-02 o 22:17 Powód: dopisek
Stary 2013-02-02, 22:47   #3973
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Wyluzuj, nie będę sobie ani Tobie psuć krwi na udowadnianie czy to jeszcze ten wątek czy tylko trochę Zwróciłam tylko uwagę, że są inne stricte pasującego do tego o czym pisałaś.
To ty wyluzuj, wcinasz się w rozmowę i mówisz mi, że mój post jest w niewłaściwym wątku... Ten post odnosił się do wypowiedzi innych dziewczyn w tym wątku i pisanie tego gdzie indziej byłoby bez sensu.

W ogóle mnie nie interesuje komentowanie blogerek modowych, jak ktoś tutaj pokaże jakieś zdjęcie to komentuję, bo wątek jest o konkretnej modzie i strojach.
Stary 2013-02-03, 09:30   #3974
kaarooo
Zakorzenienie

Ojejku, śmiejcie się, ale ten płaszczyk jest cudny i bym taki chciała mieć *.*

Myślałam, że podobają mi się te rajstopy udające pończochy z pasem. No może i podobają mi się na szczupłych fajnych kobitkach, którym.. ee to pasuje (masło maślane), ale jadę autobusem:
scena 1:
Dwie młode dziołchy jadą gdzieś do baru, obie wielkich puchatych kurtkach, w krótkich spódniczkach, niskich butkach (w sensie, nie kozaki) i te rajstopki. Kiecki były widocznie za długie, bo jedna z drugą w autobusie podwijały spódniczki, aby było widać paski patrzyłam na to tak oO

scena 2:
Jadę w autobusie, dziewczyna przede mną też, krótka spódniczka, nóżka na nóżkę rajstopki-pończoszki, paski i szwy widoczne - za krótka spódniczka.

Kurcze, rajstopki są fajne, ale pokazywać że się je ma, chodzić w krótkich kieckach zimą, mnie już jest zimno w wiadome miejsce, a co dopiero im, brrrr

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 10:06   #3975
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
Ojejku, śmiejcie się, ale ten płaszczyk jest cudny i bym taki chciała mieć *.*

Myślałam, że podobają mi się te rajstopy udające pończochy z pasem. No może i podobają mi się na szczupłych fajnych kobitkach, którym.. ee to pasuje (masło maślane), ale jadę autobusem:
scena 1:
Dwie młode dziołchy jadą gdzieś do baru, obie wielkich puchatych kurtkach, w krótkich spódniczkach, niskich butkach (w sensie, nie kozaki) i te rajstopki. Kiecki były widocznie za długie, bo jedna z drugą w autobusie podwijały spódniczki, aby było widać paski patrzyłam na to tak oO

scena 2:
Jadę w autobusie, dziewczyna przede mną też, krótka spódniczka, nóżka na nóżkę rajstopki-pończoszki, paski i szwy widoczne - za krótka spódniczka.

Kurcze, rajstopki są fajne, ale pokazywać że się je ma, chodzić w krótkich kieckach zimą, mnie już jest zimno w wiadome miejsce, a co dopiero im, brrrr
Rajstopki fajne, ale sama nie wiem, gdzie miałabym je nosić. W sumie, zawsze wstydziłam się (i nadal tak jest) nosić krótkie spódniczki. Do sesji zdjęciowej - super, do chodzenia na co dzień...nie wiem .
A płaszczyk, fakt, jest piękny . Sukienka też zła nie jest...ale zestawienie wszystkiego ze wszystkim, to niewypał. Ale jak już się dowiedziałam, gustu nie mam, więc co ja tam wiem .

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2013-02-03 o 10:10
Stary 2013-02-03, 10:30   #3976
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 12:41   #3977
Dzejd
Raczkowanie

Uważam, że każdy ma prawo do wyrażenie swojej opinii w tym wątku i owszem zgadzam się, że taka ikona stylu mnie też się kompletnie nie podoba, a komentarz o blogu innej wizażanki był po prostu zbędny i w ogóle nie na miejscu.
Stary 2013-02-03, 13:13   #3978
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzejd Pokaż wiadomość
Uważam, że każdy ma prawo do wyrażenie swojej opinii w tym wątku i owszem zgadzam się, że taka ikona stylu mnie też się kompletnie nie podoba, a komentarz o blogu innej wizażanki był po prostu zbędny i w ogóle nie na miejscu.
Szczególnie, że ja mam ałfit na ałtficie u siebie i mam taki feeszyn blog . Śmieszą mnie takie dziecinne teksty fanek blogerek.
Stary 2013-02-03, 22:33   #3979
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

Cytat:
Szczególnie, że ja mam ałfit na ałtficie u siebie i mam taki feeszyn blog . Śmieszą mnie takie dziecinne teksty fanek blogerek.
dla mnie bardziej prostackie niz dziecinne

a ja tam wole ciekawy blog o życiu w Holandii (to nie podliz), niż kolejny z szmatkami, gdzie nuda jak halny hula .... i jęk słychac tylko... na pewno nie zazdrości

Przerzuć kartkę, zaryzykuj, bądź dziwakiem
Nie idź ścieżką, własną depcz, otwórz głowę
Zanim powiesz, zrozum, bądź
Nigdy nie burz, buduj, twórz
Smakuj, milcz, myśl i czuj
ania_z_wzgorza_marzen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 23:07   #3980
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Znaczy, do mnie nie trafia to, że nie można komentować, bo to blog innej Wizażanki (chyba, że nie to miałaś na myśli), ale po prostu uważam, że tamten komentarz był równie trafiony jak ten, gdyby Tamarę ktoś rozliczył z prowadzenia bloga o mieście, w którym żyje.
Stary 2013-02-04, 10:29   #3981
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

DDTVN...Manuela Michalak....błyskotki z Kenii (ozdoby boskie, ale nie w takiej ilości i zestawieniu)
Stary 2013-02-04, 10:45   #3982
KathleenAnn
Zadomowienie

http://www.marionetkamody.pl/2012/12/coral-konkurs.html

Tu bardziej nie tyle co strój, "rozwala" mnie make-up. "Kocie oko" stworzone cieniem, posklejane rzęsy...
KathleenAnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 11:07   #3983
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KathleenAnn Pokaż wiadomość

Tu bardziej nie tyle co strój, "rozwala" mnie make-up. "Kocie oko" stworzone cieniem, posklejane rzęsy...
Ale... torbę ma fajną wg mnie, tylko wymagającą czyszczenia .
Stary 2013-02-04, 12:48   #3984
KathleenAnn
Zadomowienie

Cytat:
Ale... torbę ma fajną wg mnie, tylko wymagającą czyszczenia .
Ta dziewczyna była kiedyś w BabskimTV i pokazywała swoją ogroooomną szafę Ma mnóstwo ciuchów w praktycznie każdym stylu i zestawia je ze sobą też całkiem fajnie. Ale pomalować to się nie umie.
KathleenAnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:52   #3985
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Ta dziewczyna była kiedyś w BabskimTV i pokazywała swoją ogroooomną szafę Ma mnóstwo ciuchów w praktycznie każdym stylu i zestawia je ze sobą też całkiem fajnie. Ale pomalować to się nie umie.
Niestety...może, jak dojdzie do tego tematu po statystykach, pójdzie na jakiś kurs do makijażystki?

Żeby nie było...droga Bloggerko, nie jedziemy chamsko po Tobie, tylko chcemy pomóc. Powodzenia .
Stary 2013-02-04, 16:41   #3986
Cinderella5x
Zadomowienie

Cytat:
Ale to troche sensu nie ma, druga czesc zdania przeczy pierwszej. Bo, jesli kazdy ma prawo do wyrazenia opinii w tym watku, jak obiektywnie stwierdzic, ktore komentarze sa nie na miejscu (poza rzecz jasna totalnie chamskimi, ktore nigdzie nie sa na miejscu)? Dlaczego komentarz na temat Tamary byl OK a komentarz na temat innej wizazanki byl zbedny i nie na miejscu? Nie chodzi mi o to, ze ktos mial czy nie mial racji komentujac, ale, skoro twierdzisz, ze "każdy ma prawo do wyrażenie swojej opinii w tym wątku", to ja mysle, ze zaden z komentarzy nie jest zbedny, poniewaz sa one wyrazeniem czjejs opini. Do czego kazdy ma prawo...

"But what is truth, Not easy to define,
We both have truths, Are yours the same as mine?"
Cinderella5x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 17:26   #3987
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cinderella5x Pokaż wiadomość
Ale to troche sensu nie ma, druga czesc zdania przeczy pierwszej. Bo, jesli kazdy ma prawo do wyrazenia opinii w tym watku, jak obiektywnie stwierdzic, ktore komentarze sa nie na miejscu (poza rzecz jasna totalnie chamskimi, ktore nigdzie nie sa na miejscu)? Dlaczego komentarz na temat Tamary byl OK a komentarz na temat innej wizazanki byl zbedny i nie na miejscu? Nie chodzi mi o to, ze ktos mial czy nie mial racji komentujac, ale, skoro twierdzisz, ze "każdy ma prawo do wyrażenie swojej opinii w tym wątku", to ja mysle, ze zaden z komentarzy nie jest zbedny, poniewaz sa one wyrazeniem czjejs opini. Do czego kazdy ma prawo...
Może dlatego, że u mnie nie ma ałtfitów i komentarz był ewidentnie, żeby dowalić?
Stary 2013-02-04, 17:37   #3988
Cinderella5x
Zadomowienie

Cytat:
Może dlatego, że u mnie nie ma ałtfitów i komentarz był ewidentnie, żeby dowalić?
Tego nie wiem, nie siedze w glowie autora. Ja sie tylko odnioslam do sprzecznych stwierdzen w poscie Dzejd, to wszystko. I nie chodzi mi o Ciebie, o Tamare, czy o kogokolwiek. Chodzi mi o to, ze jak "kazdy" ma prawo, to "kazdy", a nie "kazdy" ale "ten komentarz byl zbedny...", mimo, ze byl czyjac opinia. Mam nadzieje, ze sie jasno wyrazam?

A tak a propos, to widzialam Twojego bloga kilka razy, i jakies stroje pokazywalas, poza tym opisywalas, co nosisz, i jak sie ubierasz kilka razy. Wiec jakies pojecie mozna miec . Jednym bedzie sie to podobalo, inni uznaja to za bezguscie. I z tym sie trzeba liczyc prowadzac niejako publicznego bloga. Nie kazdemu bedzie sie wszystko podobalo. Moze autor tego posta widzial kilka razy to, co prezentowalas, i uznal, ze jemu (jej?) sie to nie podoba? Tego nie wiem, ale jest to mozliwe.

Mnie osobiscie jest obojetne co kto nosi, ja sie tu do wszystkiego przyzwyczailam, i wyznaje zasade, jak mnie to nie dotyczy bezposrednio, i nikogo nie krzywdzi, to rob i nos co chcesz (nie, ze Ty, tak ogolnie ).

"But what is truth, Not easy to define,
We both have truths, Are yours the same as mine?"
Cinderella5x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 17:42   #3989
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cinderella5x Pokaż wiadomość
Tego nie wiem, nie siedze w glowie autora. Ja sie tylko odnioslam do sprzecznych stwierdzen w poscie Dzejd, to wszystko. I nie chodzi mi o Ciebie, o Tamare, czy o kogokolwiek. Chodzi mi o to, ze jak "kazdy" ma prawo, to "kazdy", a nie "kazdy" ale "ten komentarz byl zbedny...", mimo, ze byl czyjac opinia. Mam nadzieje, ze sie jasno wyrazam?

A tak a propos, to widzialam Twojego bloga kilka razy, i jakies stroje pokazywalas, poza tym opisywalas, co nosisz, i jak sie ubierasz kilka razy. Wiec jakies pojecie mozna miec . Jednym bedzie sie to podobalo, inni uznaja to za bezguscie. I z tym sie trzeba liczyc prowadzac niejako publicznego bloga. Nie kazdemu bedzie sie wszystko podobalo. Moze autor tego posta widzial kilka razy to, co prezentowalas, i uznal, ze jemu (jej?) sie to nie podoba? Tego nie wiem, ale jest to mozliwe.

Mnie osobiscie jest obojetne co kto nosi, ja sie tu do wszystkiego przyzwyczailam, i wyznaje zasade, jak mnie to nie dotyczy bezposrednio, i nikogo nie krzywdzi, to rob i nos co chcesz (nie, ze Ty, tak ogolnie ).
Też mam podobne zdanie.
Stary 2013-02-04, 17:50   #3990
Ivenna
Raczkowanie

Cytat:

Mnie rozwalają rajstopy do krótkich spodenek, mam alergię na coś takiego. Co do makijażu to sam sposób w jaki się pomalowała nawet mi się podoba, ale ten kolor ... Nigdy nie podobały mi się takie róże i fiolety na powiekach, bo zawsze wyglądają jakby ktoś te dziewczyny pobił

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości