|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!
Idę się ogarnąć i na jakieś zakupy pójdę.Później wpadnę
|
|
|
|
#872 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Widzę, że nie tylko mnie zbudynienie mózgu złapało Dla pocieszenia powiem, że u mnie też śnieg do tego poprzymarzany, moja jamolka dziś szpagat na lodzie zrobiła bo jej się łapy rozjechały |
|||||
|
|
|
#873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Witam wszystkie. Troszkę boli mnie głowa i nie wiem czy nie wziąść nospy bo chyba mnie brzuch pobolewa. Mam mega doła. Nad ranem z mężem sobie od serca pogadaliśmy i doszłam do nieciekawych wniosków. Chyba powinnam przeczekać bo mi hormony szaleją.
|
|
#874 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry !!!
Wiedziałam, że jak otworzę forum w poniedziałek to będzie mnóstwo czytania, ale 30 stron naprodukowane przez weekend!!! Jesteście szalone spamiary
|
|
#875 |
|
Zadomowienie
|
A właśnie dziewczyny ja mam do was bardzo ważne pytanie, m0ze wy się znacie...otóż chodzi mi o wynagrodzenie l4, gdzieś czytałam że biorą średnią z ostatnich 12 miesięcy...opiszę wam moją sytuację
od marca tamtego roku miałam staż na pół roku do września, od września do stycznia miałam umowę na pół etatu, teraz od stycznia mam cały etat i mam zamiar iść na l4 od połowy lutego to ile ja dostanę l4 100 % z wynagrodzenia ze stycznia czy jak to jest
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-02-04 o 09:44 |
|
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki a mnei coś zaczyna ucho "swędzieć " w środku i martwie sie cobym jakiegos zapalenia nie złapała...zastanawiam sie czy od razu isc do laryngologa czy najpierw zastosować watkę, olejek kamforowy...?
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- A jeszcze z ciekawostek, wczoraj weszłam na forum mamusiek styczniowo-lutowych i wiecie co meksyk...jedne urodziły i już opisują co jak, kolejne czekają bo na dniach...ale to co pisza to aż strach...jedno dziecko nie chce jesc, musza dokarmiac piersią itp, drugie ma juz jakies kolki, trzecie płacze non stop....czwarta źle się goi.......powiem Wam, że teraz to pikuś czeka nas niezła jazda ![]()
|
|
|
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz znalazlam cos takiego .. " Bierze się pod uwagę tylko wynagrodzenie u obecnego pracodawcy. W przypadku gdy pracownik nie przepracował u danego pracodawcy okresu 12 miesięcy kalendarzowych, podstawę wymiaru zasiłku ustala się poprzez podzielenie wynagrodzenia osiągniętego za pełne kalendarzowe miesiące ubezpieczenia, przez liczbę tych miesięcy. " wiec ja juz nic niewiem,moze zadzwon do ZUS? Edytowane przez d0tkaaa Czas edycji: 2013-02-04 o 09:51 |
|
|
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() dzisiaj mam wizytę na 14:30- wreszcie Co do ćwiczeń- nic nie robię, oprócz Kegla co 2 dni jak mi się przypomni ![]() Jakoś nie mam dziś ochoty na nic, najchętniej bym leżała ciągle w łóżku ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak w u jednego pracodawcy przypuscmy przez rok pracowalas i tkiedys tam mialas l4 to tez CI troche mniej licza ta srednia.. Ale ja wiem tylko tyle co w necie przeczytalam wiec nie sugerowac sie zbytnio ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- lece posprzatac troche.. wykompac sie i wpadne pozniej
|
|
|
|
|
#880 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was mamusie
![]() Dawno mnie nie było. Miałam rozłączony internet na 4 dni, bo zmieniałam netie na tp. I tak sobie patrzę, że czeka na mnie 65 stron do nadrobienia. Kiedy ja to przeczytam? ![]() Na ferie do mojej mamy na dwa tygodnie przyjechał mój kuzynek, ma 9 lat. Minął już tydzień jak u nas jest. Jakieś dwa dni pod rząd wpadła do nas ciocia z 3,5 letnim synem. Tak się razem rozbrykali, że ja mam już dość wrzasków, biegania, tupania. Tak się zaczęłam zastanawiać... czy ja nadaję się na matkę? Skoro nie potrafię znieść krzyków przez tak krótki okres czasu ![]() W tej ciąży jestem jakaś rozdrażniona, wrażliwa na hałas. Nawet telewizor jak za głośno gra to mi przeszkadza. W sobotę mieliśmy pojechać z tż posłuchać zespołu, który ja wybrałam na wesele. Kilka dni temu powiedział, że pojedziemy, a przed samym wyjazdem stwierdził, że nie i wybierzemy coś z tego co zaproponowała jego mama. Fakt, że było późno bo 22, ale o tej godzinie grali na balu niedaleko naszego miasta. Bardzo denerwuje mnie jego matka, bo co ona powie tak on zrobi. Naprzywoziła kilka płyt z wesel zespołów które mają wolny termin, mnie się one nie podobają. Tylko jeden z nich w miarę by uszedł. Ehhh do d..y z tym Podsłuchałam jej rozmowę z tż to stwierdziła, że jego ojciec powinien wybrać zespół. A to niby z jakiej racji? Wysunęli się kurna z tym, że chcą się dołożyć na wesele i teraz by rządzić chcieli. A tż chciał sam opłacić pół wesela. Już uległam, powiedziałam tż "Dobra niech będzie jeden z tych zespołów, które wybrała Twoja matka. Ale jak nie będzie mi się podobać to będzie Twoja wina i będziesz miał gadane nad głową do końca życia. Więc zastanów się" ![]() Jak jeszcze do czegoś ona się wtrąci to jej powiem co myślę Powiedziałam jeszcze tż, że ona mogła by przestać wtrącać, że sama wybiorę zespół. Sama wszystko wybiorę. Na co on mi powiedział, że przynajmniej się interesuje, a nie co niektórzy (tutaj ma aluzję do moich rodziców). Moi rodzice przynajmniej nie odbierają mi przyjemności z organizacji wesela! Jego mama pracuje na kuchni od 10 lat, robią jedzenia na wesela, studniówki itp i wielka z niej znawczyni!! Wybrała sale, wybrała zespół, więc niech już odpuści... No, ale już koniec o niej, bo aż się zagotowałam z nerwów. Dzisiaj zaczynamy 13 tc. W czwartek kolejna wizyta. Nie mogę się doczekać aż zobaczę mojego maluszka Dzisiaj mi się śniło, że lekarz powiedział, że mamy dziewczynkę, ucieszyłam się bardzo, choć oboje z tż liczymy na chłopca ![]() Ostatnio podczas gdy się kochamy z tż bardzo boli mnie brzuch (macica?). Nie mogę robić tego zbyt długo, a tuż po bardzo mnie boli i mam bardzo twarde, napięte podbrzusze. Któregoś razu musieliśmy po prostu przerwać, bo nie dałam rady... A jak już "dojdę" to nie mogę tego dłużej robić, bo czuje się bardzo podrażniona. Miałyście coś takiego? Czy to może oznaczać coś złego? |
|
|
|
#881 |
|
Zadomowienie
|
to jeżeli będzie że z ostatnich 12 miesięcy liczą średnia to ja wielkie gówno dostane za ten staż i 1/2 etatu. Poszłam pracodawcy na ręke nie sobie bo chciałam pracować i zgodziłam się na początek na 1/2 etatu
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
poczytaj na internecie o takich umowach i jak jest wyliczana z nich srednia..no dlatego wlasnie te umowy na1/2 etatu jest kijowa jezeli ktos mysli o ciazy w jakims czasie najblizszym.. eh
|
|
|
|
#883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do tego l4 w ciąży to ja też się zastanawiałam, skoro to jest średnia od jednego pracodawcy. .ja mam umowę o pracę od listopada, bo wcześniej zlecenie i na dodatek parę razy byłam na l4 więc raczej też g...o będę miała z tej wypłaty :banghead::banghead: Idę dziś na nieplanowaną wizytę, bo przez weekend miałam dziwne bóle brzucha, tak jakby mnie ktoś pasem ściskał.. ratowałam się nospą , ale muszę iść się upewnić czy wszystko ok. Normalną wizytę mam dopiero 18.02 i do tego czasu nie wytrzymam
|
|
|
#884 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ojej a co Ci po głowie chodzi?? Nie smutkaj piękne chwile przed Tobą. Każdy ma swoje zmory i utrapienia ja się np bardzo finansami martwię bo nam wszystko na raz na głowę spadło remont i dzidziuś i mnie to przeraża, ale mam nadzieję, że jakoś damy radę ![]() Cytat:
Cytat:
A na wizycie zapytaj lekarza co Ci radzi.---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Oooo a ja dopiero zauważyłam witam się w 19 tygodniu |
|||
|
|
|
#885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Asiunia o bólach pogadaj z lekarzem, bo ja ci nie poradzę, ale wydaje mi się to nie za dobrze. Co do teściowej to teraz ustaw granice bo pozwalasz sobie wejść na głowę. Wiem co mówię, jestem z moim mężem 11 lat, 4 lata po ślubie i od ślubu zaczęły się rządy teściowej. Teraz od października nie rozmawiam z nią i nie spotykam się bo powiedziałam, żeby wreszcie przestała wtrącać się w nasze życie. I skończyło się, ale naprawdę prawie nam do łóżka weszła. A my mamy po 33 lata! Więc nie jesteśmy gówniarstwem. Mąż ma gospodarstwo, owszem dostał od rodziców, ale musiał pospłacać ich mega długi więc tak jakby odkupił to gospodarstwo. Ja pracuję, wychowuję dziecko, ale ona uważa, że jesteśmy idioci. Szkoda gadać. Z dobrych rzeczy u mnie: kupiłam wczoraj bitą śmietanę od taty zabrałam mrożone borówki. Ale jakoś takie odmrożone mimo że sprężyste to jakoś mało smaczne.
|
|
#886 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pozdrawiam Tymoteuszka tylko 30 stron??? Musimy się poprawić ![]() Cytat:
(prawda ?)---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Mela, hormony nam buzują, lepiej teraz nie podejmować różnych skomplikowanych decyzji, nie wyciagać zbyt pochopnie wnisków
|
|||
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego nie podejmuję żadnych decyzji. Widać mam spadek formy. Jak ja nienawidzę zimy! Zawsze mnie w deprechę wprowadza.
|
#888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw sie z moja bylo to samo. Jak urodzilam bylo wielkie pepkowe w domu i nastepnego dnia dzwoni moja mama ze tesciowa cos o imieniu Marysi gadala, ze jej sie nie podoba i ona chce Gabrysie. Zadzwonilam do niej ze szpitala i powiedzialam jej do sluchu, co o tym mysle. Wyparla sie rzecz jasna, ale juz nigdy wiecej nie wspomniala nic na ten temat. witam ty rowniez z Kielc? super, chyba nas tu 4 juz jest gdzie rodzisz i do kogo chodzisz?a nie masz czekolady z nadzieniem truskawkowym? ![]() Cytat:
Wiecie co, wyciagnelam spodnie ciazowe z ciazy jak bylam z Marysia. Kupilam je wlasnie tak kolo 16 tyg i wiecie co przymierzylam je, maz spojrzal, ja na niego, kazal mi je zdjac i natychmiast spalic. Wisza jak nie wiem, wygladam jak w worku na ziemniaki - boze jaka ja bylam tlusta ![]() Marysia dzis w domu, dalej ma katar schodzi jej to do gardla i kaszle, dalam sobie spokoj, co by nie doprawila sie w zlobku jeszcze czyms. A z rana dzwoni szwagierka, ze jej maly ma prawie 40 stopni goraczki i pyta sie jak Marysia (bo ona uwaza, ze Marysia go zawsze zaraza, pomimo tego ze ona wozi do tesciowej malego czesto a tam jest chlopiec 3 latka co do przedszkola chodzi i sie bawia i on go wiecznie zaraza go czyms nowym).No coz nie tym razem ![]() A ja zjadlam sniadanko i pije kawusie
|
|
#889 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najgorsze jest to, że mój TŻ pracuje w systemie 4-brygadowym i nie zawsze będzie mógł iść ze mną![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jadę do ZUSu. Trzymajcie kciuki, żeby dało się to odkręcić wszystko A wtedy do końca lutego i śmigam na L4.
|
|
#890 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
wczoraj d.pa była w telewizji, ale o 22 póścili 6 zmysł, choć to już była moja pora do spania, ale wytrwałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
, ale chyba libido mi wraca do normy, bo już od 3 dni śni mi się seks po nocachJeśli chodzi o normalne sporty, to od sycznia wybieram się na basen, ale strasznie obawiam się infekcji, więc póki co jeszcze nie trafiłam do wody , a innych sportów nie zamierzam uprawiać, ponieważ ponoć po poronieniu nie powinnam, więc wolę nie ryzykować. Pogoda u mnie ciągle do d.py, więc spacery, jakoś ostatnio też odpadają .Cytat:
![]() Cytat:
, a stwierdziłam, że nie będę dochodzić.Cytat:
, a jeśli chodzi o teściową to straszny babsztyl. Ona już swoje wesele urządzała, a że nie wypaliło może tak jak chciała, to już nie twoja wina i przez to niech nie psuje twojej najważniejszej chwili w życiu![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
madi po co czytasz??
dojdziemy i my do tego momentu. moja tez nie chciala jesc cyca i byla dokarmiana, nie ubolewalam bardzo nad tym, bo co moglam zrobic, a po miesiacu zanikl mi pokarm. Kolek z Marysia nie przezylam, ale kto wie jak bedzie teraz co do gojenia - kazdy ma inaczej, pamietajcie o tym. Najwazniejsze to wietrzyc krocze. Ja naprawde nawet w domu chodzilam w tych siatkowych majtach i o wiele szybciej sie goilo, niz jakbym miala ubierac sie nie wiadomo jak.
|
#893 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie Ty? Nie było mnie, bo sprzątaliśmy z TŻ o remoncie kuchni, wiadomo, że w całym domu syf, bo z kuchni wszystko było wynoszone. No i gości mieliśmy w sobotę i niedzielę - brata TŻ z dziewczyną. Nawet miło było ![]() Ale .... chyba będziemy przemalowywać kuchnię Tzn jedną ścianę, bo nam się nie podoba Jeszcze dumamy, ale to już raczej pewne.Cytat:
Na obiad mam dziś gołąbki od teściowej Cytat:
Ja nic Nie lubię za bardzo ćwiczyć w domu, bo mnie to nudzi Czekam na poprawę pogody i będę chodziła na dłuugie spacerki, to lubię![]() Cytat:
![]() Łooo. To kciukasy trzymam!! Asiunia z rodzicami tak to jest, jak się dokładają do wesela to chcą też decydować. Nam rodzice sponsorowali wesele w całości i sami wybrali zespół, a ja dowiedziałam się jak grają ... na własnym weselu Na szczęście zespół był super i goście weselni prosili o namiary na nich nawet Menu też rodzice wybierali ... ba! - sukienkę mi mama wybrała
|
||||
|
|
|
#894 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
A i trzymam
za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
#896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zrobiłam właśnie nalot na lumpeks i za całe 3,20 kupiłam synkowi pierwsze ubranka: spodenki sztruksowe, krótkie spodenki, czapeczkę, śpioszki i koszulkę. Wszystko w dobrym stanie, niektóre firmowe. Ciekawe czy w rozmiary trafiłam
|
|
#897 |
|
Zadomowienie
|
surka ty masz 1/2 etatu i masz kaski więcej z l4...a ja mam od stycznia na cały etat z najniższej krajowej a poprzednie to staż 800 zł i pół etatu to liczą chyba 600 zł więc średnią mi wyliczą i co marna kasa będzie a tak zawsze mam te 1200 zł. A co do tego pół etatu oczywiscie pracowałam na cały etat miałam pensje jak za caly tylko pracodawca wolał na razie podpisać umowę na 1/2 bo mniejsze składki OHHHH
czyli 4 miesiace miałam na pół etatu
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-02-04 o 10:49 |
|
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
wiem z Marysia tak mialam
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba odpowiedź dostaniesz z pierwszym przelewem, chyba, że do ZUSu śmigniesz.OOOOjjjjjjjjjj jak mi źle! Napiłabym się kielicha i tylko ciąża mnie powstrzymuje.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:56.

film, mimo spiewanej formy za jaka nie przepadam, zrobil na mnie pozytywne wrazenie. Dosc mocny, wzruszajacy. Ciagle spiew nie przeszkadzal mi glownie ze wzgledu na rymowana forme. Pod koniec film zaczal mi sie delikatnie dluzyc. Ogolnie jestem na tak

obrał mi pomarańcza i kazał jeść...Sam zjadł 3 hod dogi na zwykłej bułce po 2 parówki ser żółty, kukurydze, ogóreczek, 2 banany, czekolade a ja mówię a ty co Maż -No co nie wiesz że ja też w ciąży jestem

ojej a co Ci po głowie chodzi?? Nie smutkaj piękne chwile przed Tobą. Każdy ma swoje zmory i utrapienia ja się np bardzo finansami martwię bo nam wszystko na raz na głowę spadło remont i dzidziuś i mnie to przeraża, ale mam nadzieję, że jakoś damy radę 
12.06.2010
, a stwierdziłam, że nie będę dochodzić.
Nie lubię za bardzo ćwiczyć w domu, bo mnie to nudzi
za dzisiejsze wizyty