Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!! - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-04, 12:01   #961
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
więcej optymizmu, ciesz się, że nie 1000
Stary 2013-02-04, 12:02   #962
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Dziś ukonczyliśmy 18 tc wg usg
Ale fajnie Gratki

Idę też dziewczynki, bo muszę się ubrać, ogarnąć, włosy wysuszyć i sos z torebki zrobić Mąż będzie o 14, ciekawe jak mu się pracuje

Będę później
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:07   #963
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Trochę ciężko byłoby mi leżeć na plecach i jednocześnie je smarować
jeśli chodzi o balsamowanie, to moje plecy są bardzo zaniedbywane w tym względzie
Stary 2013-02-04, 12:10   #964
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o balsamowanie, to moje plecy są bardzo zaniedbywane w tym względzie
Ja plecy zawsze machnę ale tak na ,,odczepne" Tylko one mnie nie swędzą zbyt mocno

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ale fajnie Gratki

Idę też dziewczynki, bo muszę się ubrać, ogarnąć, włosy wysuszyć i sos z torebki zrobić Mąż będzie o 14, ciekawe jak mu się pracuje

Będę później
Ja tez sie zbieram od odejscia od komputera ale...Tż bedzie dzis pozno,robi nadgodziny.Musze isc z pieskami ale na to mamy czas.No i zaprosilam sąsiadkę na kawke wiec wypadałoby sie ubrać
Stary 2013-02-04, 12:14   #965
sarna405
Zadomowienie

Wiecie co czytam i czytam o tym l4 i tak nie mogę zakumać. To nie na moją głowę.
Podstawę wymiaru zasiłku dla pracownika stanowi przeciętne miesięczne wynagrodzenie wypłacone za okres 12 miesięcy kalendarzowych poprzedzających powstanie niezdolności do pracy albo z faktycznego okresu zatrudnienia za pełne kalendarzowe miesiące, jeżeli niezdolność do pracy powstała przed upływem tego okresu.
http://zus.pl/default.asp?p=4&id=429#p985
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:16   #966
Rockyyy
Zakorzenienie

Uciekam z tymi Pieskami bo sie jeszcze obrażą
Bd pozniej.

Co do L4 itp. nie jestem w temacie wiec nie pomogę
Stary 2013-02-04, 12:17   #967
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

hej witam sie z Wami i oglaszam ze zaczynam 18 tc tzn 18-19 ruchow nie czuje

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:21   #968
iwona335
Zakorzenienie

co robić z tymi ubraniami???
wiecie co ja chyba jetem typem chomika, mam 4 duuże reklamówki ubrań w szafie no i oczywiscie prawie cała mebloscianka pełan ubrań, nie wiem czy sie tego pozbywać, czy zostawic, niektóre ubrania były za duze bo jakis czas temu schudłam, niektóre sa przyciasnawe....
nie wiem co z tym zorbic czy po prostu sie pozbyc czy zostawic i poczekać na czas po urodzeniu dziecka, moze te wieksze ubrania sie przydadza
nie wiem co robic
moje pół mózgu tego nie ogarnia

i mam jeszcze pytanie, zy te ogromne piersi znikną po porodzie?? dla mnei są kosmiczne, czuje sie okropnie z nimi

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej witam sie z Wami i oglaszam ze zaczynam 18 tc tzn 18-19 ruchow nie czuje
ja czuje od paru dni takie jakby pekajace bombleki i mam nadzieje, ze to to, a w piatek jeszcze u lekarza mówiłam ze nic nie czuje, wiec bądź cierpliwa tuz tuz...
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:23   #969
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Bry.

Cytat:
a ja rzucam pytanko: ćwiczycie coś w ciąży (oprócz seksualnego fikania, oprócz ćwiczenia palców na klawiaturze) - chodzi mi o gimnatyskę dla ciężarnych?
Nic. Ciąża wysokiego ryzyka = mogę tylko chodzić, nie mogę nawet sprzątać. Ale mój kochany TŻ robi prawie wszystko za mnie na szczęście.

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Ostatnio podczas gdy się kochamy z tż bardzo boli mnie brzuch (macica?). Nie mogę robić tego zbyt długo, a tuż po bardzo mnie boli i mam bardzo twarde, napięte podbrzusze.
Któregoś razu musieliśmy po prostu przerwać, bo nie dałam rady...
A jak już "dojdę" to nie mogę tego dłużej robić, bo czuje się bardzo podrażniona.
Miałyście coś takiego? Czy to może oznaczać coś złego?
Ja też uważam, że powinnaś się wstrzymać z tym aż do następnej wizyty u lekarza i powiedzieć o tym lekarzowi. Napinanie macicy we wczesnej ciąży nie jest zbyt dobre.

Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
Czy Was też swędzi tak całe ciało? ja zaraz oszaleję, najgorzej jest rano i wieczorem, czuję jakby ktoś mi igły wbijał
Nie chcę straszyć (jak za bardzo straszę, to mi powiedzcie, to ja już sobie pójdę z tymi moimi chorobami), ale przypomniała mi się taka choroba: http://pl.wikipedia.org/wiki/Cholest...99%C5%BCarnych Choć ona zwykle występuje po 30 tygodniu. Tylko uczulam, że takie objawy mogą o tym świadczyć. Może powiedz o tym lekarzowi.

Aczkolwiek prawdopodobne jest po prostu, że masz suche powietrze i stąd sucha skóra, jak to zimą..

Cytat:
Dziewczyny, a powiedzcie mi coś. Jak będzie już bardzo ciepło i będę chciała na tarasie poleżeć w stroju kąpielowym to dziecku to może zaszkodzić takie małe opalanie? Nie mówię w gorączkę jakąś, ale tak wiecie, pod parasolką, oczywiście na brzuszku więcej filtru niż na twarzy
Luty mamy, u mnie pogoda depresyjna, a ja tutaj o lecie już myślę
A jak już, to na brzuszek jakaś chustka czy coś. Ale w ciąży trzeba uważać z opalaniem z uwagi na to, że z powodu hormonów mogą powstać różne przebarwienia.

Cytat:
Moje też Czasami jak mi się przypomni, to proszę TŻa o nasmarowanie, ale to może raz na 3 miesiące albo rzadziej...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:24   #970
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
WTF? Nie dała drzwi zamknąć?Chyba masz prawo do prywatnosci?????????????? ????????????????????????: mur:
hmm też tak myślałam ale widać się myliłam, jeszcze hamsko spytała czy mi klucz do drzwi przynieść..aż chciało się jej walnąć jakimś tekstem

Cytat:
Napisane przez charmeuse_25 Pokaż wiadomość
Biedactwo!! wspieram cie duchowo

Tak naprawdę wiele zależy od charakteru obu osób ale bądźmy szczerzy dla zdrowia psychicznego młodych małżonków i dobra ich związku lepiej mieszkać osobno. Jednak jak wiadomo realia są różne.
No ja też tż-towi o tym mówię zagroziłam nawet że wrócę do rodziców mieszkać bo z nią się nie da ale mnie udobruchał...oj przez te realia właśnie jestem gdzie jestem ale nie odpuszczę będę go naciskać bo jeden związek się już przez podobną mamusię rozleciał, nie pozwole by teraz też tak było

Do tego mała mi jakiegoś szału dostała, jak ostatnio ładnie jadła tak teraz narobiła ryku , kwiku, kopała i ani łyżki mi nie zjadła...zabrałam jej wszystkie zabawki za karę bo myśli że jak tż nie ma to sobie może wymuszać :/

I weź tu przechodź ciąże nie nerwowo ^.^
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:26   #971
sarna405
Zadomowienie

JUŻ wiem już wiem co z moim chorobowym UŻYTKOWNIK: to moje pytania do ZUS
chciałam uzyskać informację na temat świdczenia chorobowego w ciąży
UŻYTKOWNIK:
jak jest naliczane
UŻYTKOWNIK:
jeżeli nie mam przepracowanych pełnych 12 miesięcy
UŻYTKOWNIK:
i maiałm zmieniane umowy
UŻYTKOWNIK:
najpierw staż następnie 1/2 etatu teraz cały etat
KONSULTANT COT:
Podstawą do zasiłku chorobowego jest podstawa po zmianie etatu
UŻYTKOWNIK:
czylii jeżeli traz mam od stycznia na cały etat
UŻYTKOWNIK:
i na zwolnienie pójde np marcu czy w lutym
UŻYTKOWNIK:
to bedzie brana pod uwagę ostatnia pensja
KONSULTANT COT:
podstawą do zasiłku będą pełne miesiące kalendarzowe po zmianie etatu
UŻYTKOWNIK:
aha dobrze dziękuję bardzo za informację
UŻYTKOWNIK:
pozdrawiam
pragnie."

Edytowane przez sarna405
Czas edycji: 2013-02-04 o 12:30
Stary 2013-02-04, 12:28   #972
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
hmm też tak myślałam ale widać się myliłam, jeszcze hamsko spytała czy mi klucz do drzwi przynieść..
Ja z moim charakterem czuję, że bym nie wytrzymała i powiedziała nawet za dużo o parę słów.
Stary 2013-02-04, 12:29   #973
sarna405
Zadomowienie

no więc nie żadna średnia z 12 miesięcy tylko kwota jaką otrzymuję po zmianie umowy czyli jak mam na cały etat i biorę te 1200 to z tej kwoty jeżeli mam miesiąc kalendarzowy zaliczony a mam bo cały styczeń a w lutym pójdę na l4
pragnie."

Edytowane przez sarna405
Czas edycji: 2013-02-04 o 12:31
Stary 2013-02-04, 12:31   #974
ita83
Wtajemniczenie

hej dziewczyny ja pomalu wracam do zywych co prawda dalej mam lekkiego stresa i co jakis czas sprawdzam czy nie ma zadnych plamien....
dalej zazywam no-spe i dolaczylam magnez.....oby do przodu... a teraz postaram si etroche was podczytac co sie dzialo gdy ja grzecznie odpoczywalam
Stary 2013-02-04, 12:36   #975
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Ja z moim charakterem czuję, że bym nie wytrzymała i powiedziała nawet za dużo o parę słów.
Ja też mam pyskaty charakterek także ciągle gryzę się w język..grzeczna jak szczeniaczek, mijam ją bokiem, unikam a ta i tak się dopierdzieli...
Najlepsze to, że chciała bym jej w kuchni pomagała..idę raz, pytam się grzecznie czy pomóc a ta NIE z wrednym głosem i miną zjadliwą..mój tż idzie do niej wczoraj czy pomóc a ta na niego wyjechała i się pokłócili bo tż jej potrafi wygarnąć..niestety On pojechał a obrywa się mi
Stary 2013-02-04, 12:41   #976
surka
Zakorzenienie

Cytat:
JA już jak smaruję się to już wszędzie, nię nikogo straszyć, ale mojej jednej znajomej rozstępy w ciąży pojawiły się na plecach.

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
co robić z tymi ubraniami???
wiecie co ja chyba jetem typem chomika, mam 4 duuże reklamówki ubrań w szafie no i oczywiscie prawie cała mebloscianka pełan ubrań, nie wiem czy sie tego pozbywać, czy zostawic, niektóre ubrania były za duze bo jakis czas temu schudłam, niektóre sa przyciasnawe....
nie wiem co z tym zorbic czy po prostu sie pozbyc czy zostawic i poczekać na czas po urodzeniu dziecka, moze te wieksze ubrania sie przydadza
nie wiem co robic
moje pół mózgu tego nie ogarnia

i mam jeszcze pytanie, zy te ogromne piersi znikną po porodzie?? dla mnei są kosmiczne, czuje sie okropnie z nimi
Zasmuce cię, nie zmniejszą się, a jeśli zamierzasz karmić piersią to mogą się jeszcze powiększyć.

A jeśli chodzi o ubrania, to ja jednak bym się wstrzymała z wurzucaniem, a jeśli te większe przydadząci się po porodzie, lepiej przez jakiś czas pochodzić w starych za nim wróci się do wagi z przed ciąży, niż kupować nowe.

Ja powiem, że w sumie myśleliśmy nad własnym gniazdem, ale z teściami to jest tak, że teściu przeważnie mieszka u swoich rodziców bo się nimi opiekuje, a teściowa jest 2 m-ce potem wyjeżdża na 2 m-ce i tak w kółko, więc mieszknie stałoby puste. Mamy dla sibie 2 pokoje, a teściowie są tacy, że nie sprawiają mi żadnych problemów, kłopotów ani przykrości. Teściowa codziennie serwuje obiady, że teraz w ciąży jest to dla mnie bardzo duża pomoc

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Od jutra są jakieś koszule w leclerku za 17 zł, pójdę zobaczyć i może kupię jakąś na porodówkę. Nie zamierzam kupować nic porządnego, ponieważ, ja nie chodzę w koszulach, więc po porodzie będzie szła do śmietnika
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:58   #977
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Hej! Witam w nowym wątku!
Już powoli chyba przechodzą mi te nudności - wczoraj nawet trochę więcej zjadłam. Ale dziś z rana znow nie mogłam jeść, bo mi było niedobrze. Na szczęście szybko przeszło. Siedzę w domu do piątku, potem wracam do pracy. Jestem na l4 z powodu grypy i przeziębienia, więc mam płatne tylko 80 %, bo jakbym była na ciążowym, to 100%. Ale szefowa kazała mi siedzieć i się wykurować.

Wczoraj dostałam od szwagierki ubrania po ich synku (ma teraz 9 miesięcy) ale większość już takie sprane, widać, że używane, więc nie wiem czy je kiedyś założę. Bo sobie myślę, że dlaczego inne dzieci mają wszystko nowe, a moje ma chodzić w starym Noale jak chcą dać to biorę, bo głupio powiedzieć, że nie chcę.

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Ja też mam pyskaty charakterek także ciągle gryzę się w język..grzeczna jak szczeniaczek, mijam ją bokiem, unikam a ta i tak się dopierdzieli...
Najlepsze to, że chciała bym jej w kuchni pomagała..idę raz, pytam się grzecznie czy pomóc a ta NIE z wrednym głosem i miną zjadliwą..mój tż idzie do niej wczoraj czy pomóc a ta na niego wyjechała i się pokłócili bo tż jej potrafi wygarnąć..niestety On pojechał a obrywa się mi
Masz przeprawy z tą teściową! Ja też mieszkam z teściami, ale budujemy się i to taki stan przejściowy. W sierpniu będzie 3 lata i zejdzie jeszcze ze 3, bo nie chcemy żadnych kredytów brać. Nie mogę na nich narzekać, bo dużo nam pomagają, teściowa gotuje, więc to już duża pomoc. Ja sprzątam swój pokój a w sobotę cały dom. Jak pracuję, to jest dużo lepiej, bo nie spędzamy ze sobą ciągle czasu, a jak przychodzę to teściowa i babcia wszystko porobią, bo siedzą w domu. No ale wiadomo, chcialoby się być panią własnego domu i mieć możliwość decydowania o wszystkim, a nie podporządkowywać się.
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:58   #978
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

a ja dzis wstalam o 12!! fajnie mi sie dzisiaj spalo, ale nie moge tak dlugo spac bo pozniej glowa mnie boli i jestem jakas przymulona ;/ w ogole wczoraj mialam urodziny, a czulam sie fatalnie, ryczalam prawie caly dzien ;/ mysli milam straszne, ze jestem do niczego, ze gruba, ze sobie nie poradze, ze bede zla matka itp

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2013-02-04, 13:02   #979
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Ja też nie śpię w koszulach, bo rano budzę się z gołym tyłkiem i koszulą na szyi

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Kathe, to wszystko przez hormony, nie możesz tak myśleć, nie ma matek idealnych, ale na pewno my wszystkie będziemy wystarczająco dobre i tylko nas dziecko będzie kochać najbardziej na świecie.
Stary 2013-02-04, 13:05   #980
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Masz przeprawy z tą teściową! Ja też mieszkam z teściami, ale budujemy się i to taki stan przejściowy. W sierpniu będzie 3 lata i zejdzie jeszcze ze 3, bo nie chcemy żadnych kredytów brać. Nie mogę na nich narzekać, bo dużo nam pomagają, teściowa gotuje, więc to już duża pomoc. Ja sprzątam swój pokój a w sobotę cały dom. Jak pracuję, to jest dużo lepiej, bo nie spędzamy ze sobą ciągle czasu, a jak przychodzę to teściowa i babcia wszystko porobią, bo siedzą w domu. No ale wiadomo, chcialoby się być panią własnego domu i mieć możliwość decydowania o wszystkim, a nie podporządkowywać się.
No Ona też gotuje ale wolałabym ja sama się tym zająć,być właśnie panią domu..niestety siedzę w domu nawet tu nikogo nie znam..wszystko i wszystkich zostawiłam na Śląsku..męczy mnie te siedzenie w domu i czekanie aż znowu coś zrobię źle..

Cytat:
a ja dzis wstalam o 12!! fajnie mi sie dzisiaj spalo, ale nie moge tak dlugo spac bo pozniej glowa mnie boli i jestem jakas przymulona ;/ w ogole wczoraj mialam urodziny, a czulam sie fatalnie, ryczalam prawie caly dzien ;/ mysli milam straszne, ze jestem do niczego, ze gruba, ze sobie nie poradze, ze bede zla matka itp
Wszystkiego naj naj a wagą się nie przejmuj..ja mojemu też mówie że będę wielka i fuj a On mi zawsze że będę seksowniejsza i tyle a w byciu matką są lepsze i gorsze chwile na to nic nie poradzisz ideały nie istnieją
Stary 2013-02-04, 13:17   #981
cynamon_owa
Zadomowienie

Dzień dobry

Migneły mi podczas błyskawicznego przeglądania wątku brzuszkowe zdjęcia- ślicznie rosną

Perse- widziałaś? http://www.siepomaga.pl/f/dolfroz/c/717 Udało się zebrać brakujące środki

A ja pochwalę się swoim mężem Wczoraj dostałam od niego piękny bukiet kolorowych tulipanów i małe, dziewczęce buciki Romantyzm pełną gębą, ja się rozpływam ale w tej całej radości pytam go dlaczego buciki dziewczęce a nie chłopięce Na co on z uśmiechem na twarzy (bez żadnej złośliwości czy coś ) powiedział, że przecież rano narzekałam, że mi sporo wyprysków na twarzy się pojawiło więc wywnioskował, że to będzie dziewczynka... Dopiero jak wybuchnęłam śmiechem zorientował się jak to zabrzmiało

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 13:18   #982
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego
Że Cię akurat w urodziny musiało dopaść Nie przejmuj się, to hormony, a gruba ... ja też jestem i też mam doła z tego powodu. Zaczynam się wstydzić przy TŻ rozbierać, aż się boje co będzie później Także nie jesteś sama
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 13:18   #983
Ewusia709
Zadomowienie

ale się naczytałam... w miedzyczasie zjadlam dwa drugie śniadania wreszcie jestem na bieżąco, poodpisuje, może troche chaotycznie, ale przy tylu postach to naprawde ciężko, a więszkość rzeczy i tak juz została przegadana

Cytat:
U
Dobry pozdrawiam Tymoteuszka
tylko 30 stron??? Musimy się poprawić
Tymoteuszek tez pozdrawia kopniakiem po jogurciku i bananie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Rodzimy w lecie, to będziemy mogły chodzić w kieckach bez gaci
Ja uważam, że poród w lato jest dużo lepszy niż w zimię, pomyślcie sobie teraz z wielkim brzucholem w tych kurtkach i ciuchach grubych się poruszać, na spacer z maluchem kiepskie pogody, trudno o wietrzenie krocza,
a w lecie kiecka, maluch do wózeczka i spacerki i wietrzenie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A ja dziś zaczynam 17 tydzień
Trochę pobolewał mnie brzuch przez weekend ... tak jakby macica była taka ... tkliwa. Nie był to mocny ból, czasem tylko kujnęło ... Co myślicie? Może tak być?
za kolejny tydzien gratulacje !!!
Mnie też czasem kłuje i po chwili przestaje, zgłaszałam to lekarzowi na wizycie i powiedział, że to normalne bo macica coraz cięższa i więzadła się naciągają. Jeśli nie ma plamień, ani silnych bóli brzucha to nie należy się tym przejmować

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Oj mnie też chyba, że na desce jestem w górach ojjj wtedy to jak ja kocham zimę, ale w tym roku deseczka stoi zakurzona
Moja deseczka też się kurzy i smuci w tym roku, mój mąż narazie śmigał 2 razy w tym sezonie, a ja w karczmie cały dzień z herbatką i książeczką... Rowera tez mi szkoda bo biedny stoi i tak bedzie musiał przestać najprawdopodobniej cały sezon biedactwo :/

Cytat:
Hej! Witam w nowym wątku!
Już powoli chyba przechodzą mi te nudności - wczoraj nawet trochę więcej zjadłam. Ale dziś z rana znow nie mogłam jeść, bo mi było niedobrze. Na szczęście szybko przeszło. Siedzę w domu do piątku, potem wracam do pracy. Jestem na l4 z powodu grypy i przeziębienia, więc mam płatne tylko 80 %, bo jakbym była na ciążowym, to 100%. Ale szefowa kazała mi siedzieć i się wykurować.
Trzeba było zadzwonić do gina, zeby wypisał zwolnienie, mój mówił, że w razie jakiegoś przeziębienia czy cos, to żeby do niego dzwonić, wypisze zwolnienie 100% i mąż podjedzie odebrać, bo lekarz internista i tak za dużo nie pomoże, lekarstw nie wypisze itp., a po co siedziec na zwolnieniu 80% jak można na 100%. I mówił, że zwonienie może wypisać na max 3 dni wcześniejszą datę.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 13:20   #984
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

cynamon_owa ale slodki tez Twoj tz a co bys chciala? dziewcynke czy chlopca? bo tutaj na razie sami faceci

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2013-02-04, 13:20   #985
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
No Ona też gotuje ale wolałabym ja sama się tym zająć,być właśnie panią domu..niestety siedzę w domu nawet tu nikogo nie znam..wszystko i wszystkich zostawiłam na Śląsku..męczy mnie te siedzenie w domu i czekanie aż znowu coś zrobię źle..
To faktycznie nieciekawie... Ja mieszkam u teściow ale mam w tej samej miejscowości, dosłownie parę domów dalej 2 babcie, ciocie, wujka, rodzice i brat też blisko. Lepiej byłoby, jakbyś miała gdzie wyjść, może uda się z kimś nawiązać znajomośc, żeby wyskoczyć na kawkę?
Ja nie pracowałam, to siedziałam cały czas z teściową, jakiś rok, bo miałam jeszcze ostatni rok studiów, potem od razu poszłam na staż, a teraz już jestem na umowie w ciąży chcę pracować, o ile to będzie mozliwe, bo nie chcę siedzieć w domu. Obawiam się tylko tych złotych rad i patrzenia mi na ręce jak już się dziecko urodzi...
Stary 2013-02-04, 13:22   #986
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Nie mam siły na nic. Dajcie kielicha!
masz bezalkoholowe
Cytat:
zrobię Ci drina: gruszka, banan, kiwi, grapefruit - mocno zmieszany a nie wstrząśnięty
czasem mam po nim pałerka - lecę do kibla z prędkością światła
Ale mi smaka zrobiłaś. A ja właśnie po obiadku. Dziś grochówkę i schabowego dawali tak patriotycznie bo w pracy sobie zajadam obiadki.

Cytat:
Ja też nie śpię w koszulach, bo rano budzę się z gołym tyłkiem i koszulą na szyi [COLOR="Silver"]
no zabiłaś mnie tym tekstem nie wiem czemu mnie to tak śmieszy dobrze, że mam pokój sama bo by się na mnie jak na wariatkę patrzyli. Ale nie martw się ja mam tak samo z tymi koszulami

A ja teściową mam w porządku nie wtrąca się i wydaje się mnie naprawdę lubić. Mieszkamy od początku co prawda osobno więc może coś w tym też jest Ale za to często jest problem z moją mamą i TŻ tem. Po prostu się nie trawią. Moja mama zawsze przypisuje TŻtowi najczarniejsze zachowania i zamiary i każdą wątpliwość tłumaczy na jego niekorzyść że niby on jej nie lubi źle jej życzy itp. Uczepi się czasem jakiegoś słowa i dorabia potem całą historię. Ze mną też tak robi i to jest mega męczące. Teraz kupiliśmy mieszkanie i je wyremontowaliśmy i byli rodzice i siostra TŻta obejrzeć a moja mama widocznie już się o coś obraziła bo nie chce iść. I wymyśla jakieś głupie wymówki Ciężko jest z tą moją mamą. Wiem, że miała ciężko bo była sama i bardzo się dla mnie poświęciła za co jestem jej wdzięczna, ale ciągle słyszę tylko jakim byłam nieusłuchanym i kłopotliwym dzieckiem. Nawet wczoraj jej powiedziałam, że nie przypominam sobie żeby coś pozytywnego o mnie jako o dziecku powiedziała :-( Dlatego z jednej strony bardzo chcę dziewczynkę żeby dać jej pełną rodzinę i nie robić tego co mi sprawia przykrość ze strony mojej mamy.
Stary 2013-02-04, 13:22   #987
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

ja mam takiego dola, ze nie wiem co mam ubierac, nie chce chodzic juz do konca w legginsach itp ;/ zawsze lubilam eksperymentowac z ubiorem a teraz?

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2013-02-04, 13:23   #988
charmeuse_25
Raczkowanie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego i głowa do góry nie ma co sie zamartwiać na zapas. Nikt nie jest idealny, na pewno sobie poradzisz. Twój spokój i dobry nastrój udzielają sie maleństwu wiec Don't worry be happy!
Stary 2013-02-04, 13:25   #989
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

A ja pochwalę się swoim mężem Wczoraj dostałam od niego piękny bukiet kolorowych tulipanów i małe, dziewczęce buciki Romantyzm pełną gębą, ja się rozpływam ale w tej całej radości pytam go dlaczego buciki dziewczęce a nie chłopięce Na co on z uśmiechem na twarzy (bez żadnej złośliwości czy coś ) powiedział, że przecież rano narzekałam, że mi sporo wyprysków na twarzy się pojawiło więc wywnioskował, że to będzie dziewczynka... Dopiero jak wybuchnęłam śmiechem zorientował się jak to zabrzmiało
Uwielbiam tulipany Słodki gest
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 13:28   #990
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Ja uważam, że poród w lato jest dużo lepszy niż w zimię, pomyślcie sobie teraz z wielkim brzucholem w tych kurtkach i ciuchach grubych się poruszać, na spacer z maluchem kiepskie pogody, trudno o wietrzenie krocza,
a w lecie kiecka, maluch do wózeczka i spacerki i wietrzenie

Mnie też czasem kłuje i po chwili przestaje, zgłaszałam to lekarzowi na wizycie i powiedział, że to normalne bo macica coraz cięższa i więzadła się naciągają. Jeśli nie ma plamień, ani silnych bóli brzucha to nie należy się tym przejmować

Trzeba było zadzwonić do gina, zeby wypisał zwolnienie, mój mówił, że w razie jakiegoś przeziębienia czy cos, to żeby do niego dzwonić, wypisze zwolnienie 100% i mąż podjedzie odebrać, bo lekarz internista i tak za dużo nie pomoże, lekarstw nie wypisze itp., a po co siedziec na zwolnieniu 80% jak można na 100%. I mówił, że zwonienie może wypisać na max 3 dni wcześniejszą datę.
Co do rodzenia w lato, owszem są plusy, ale ja mam termin koniec sierpnia, troszkę trzeba odczekać w domu, więc może już byc chłodno. Miejmy nadzieję, że wrzesień będzie słoneczny i ciepły.
Też mnie czasem kłuje, ale tak bardziej w szyjce, ale po chwili przechodzi, więc się tym nie przejmuję.
Co do zwolnienia, to w sumie racja, ale miałam paskudną grypę, więc udałam się do ogólnego, z nadzieją, ze coś pomoże, no ale leków żadnych nie kazał barć, tylko dał zwolnienie. Mój gin pewnie za każde zwolnienie policzyłby za wizytę, więc pewnie na jedno wyjdzie przy tych 2 tyg. zwolnienia.
Pod koniec ciąży jak pójdę to wezmę l4 od gina
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości