|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Znami to jest roznie , raczej nie planujemy powrotu ale poki co nie mysle o starosci tutaj , wiec moze na stare lata ?
![]() Ja w Polsce nie mam nikogo procz kolezanek , cala moja najblizsza rodzina jest w Londynie . Jesli chodzi o Tz - troje z czworki rodzenstwa takze na miejscu , wiec rodzice czesciej bywaja tutaj niz oni tam . Po za tym , czesto rozmawiamy o tym ze w Polsce bysmy teraz pewnie plakali nad ta ciaza a nie cieszyli sie .. Ja Was naprawde podziwiam dziewczyny , ja w Polsce na dziecko chyba nigdy bym sie nie zdecydowala , tyle sie napatrzalam .. Kolezanki w moim wieku maja dzieciaczki i cienko zyja .. To tez moze zalezy od tego na ile mozesz liczyc na pomoc bliskich , ile masz znajomosci , ile szczescia , z jakiej rodziny pochodzisz i z kad ? Ja jestem ze slaska , takze rodzina w ktorej nie ma biedy to ![]()
#1082 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny co tak cicho testowala juz ktoras?
ja za chwilke mam wizyte tesciow co mnie za bardzo nie cieszy bo jakos taki kiepski nastroj nadal czekam na @ i nie moge sie doczekac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Zadomowienie
|
ja tez zagladam z mysla ze bedzie juz po testach a tu cisza testowa
![]() trele_morele, czyli wykazujemy się odwaga i hartem ducha, decydujac sie na dziecko w Polsce, prawda ![]() jakis czas temu do Polski przyleciala moja znajoma ktora urodzila w Dublinie (jest tam mniej niz 5 lat) i jak chodzila po sklepach i porownywala ceny rzeczy dla dzieci (chociazby jedzenie i pieluchy) to sie lapala za glowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Zadomowienie
|
Na teście jedna kreska, a @ jak nie było tak nie ma.
O co tu chodzi ![]() Poza bolącymi piersiami to żadnych symptomów wskazujących na nadchodzącą @ nie ma. Testy się mylą? Czy to ja mam schizy? test zrobiłam dzień po dniu spodziewanej @ |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1086 |
Zadomowienie
|
Jak ta wredna @ nie przyjdzie dzisiaj to pójdę jutro na badanie z krwi - to już chyba nie może się mylić...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Rozeznanie
|
Nadzieje zawsze jest a swoją drogą to jak ja byłam w ciąży to dopiero 5 dni po dniu w którym powinnam dostać @ pojawiła się druga kreska na teście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzięki za pocieszenie
![]() Właśnie czytam w necie że niektórym nawet w 8tc testy wychodziły negatywne. Także widzę że to loteria z tymi testami... |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | ||
Zadomowienie
|
[QUOTE=emi 84;39006314]
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1090 |
Raczkowanie
|
hmmm mój ulubiony temat- wina- jako,że jestem ich smakoszką i miałam z nimi troche do cznienia (jestem kiperem) mogę polecić kilka win, które mają przyzwoitą cenę a smakują nieziemsko:
1. Wytrawne czerwone Gato Negro 2. Półsłodkie Monteverdi 3. Fragolino poziomkowe 4.Mogen David pomegranade 5.Essentia Quinta- nowość na Pl rynku- hiszpanskie wino butelkowane i wytwarzane w Hiszpani - cena przystepna jak za taką jakośc 6.Wytrawne czerwone iglesia vieja Generalnie wina El sol, celebro - to takie oszukańcze regionalne wina- jako że jest ich kilka rodzaji (california,hiszpania,chi le) tak naprawde różnią się niewiele i niewiele również mają wspólnego z ich krajem pochodzenia, organoleptycznie są barrrdzo podobne. Jesli już macie ochotę na el sol- bardziej bym polecałą właśnie Essentie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() i dopiero musiałam odsiedziec i drugi raz się wkuła i wyszła po mojego męża żeby się mną zajął ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bardzo Was podziwiam ![]()
![]() |
#1093 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() mało tego- żeby wypić bez krzywienia się coś innego, muszę zacząć właśnie od lampki tego ![]() ![]() ![]() ![]() a zaraz pójdę popatrzę czy mam coś z Twojej listy w zapasach ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1094 | ||
Raczkowanie
|
Witajcie,
ja juz po imprezce - nie ukrywam lecze sie ![]() wredota się skonczyła więc już spokój ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- [QUOTE=emi 84;39006314] Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Ja ten cykl poświęcam na badania, lekarz od kumpeli do którego mam iśc sprawdzic co mi powie zlecił mi badania - kumpela naświetliła mu moja sprawe na swojej wizycie hehe- i zobaczymy ..... więc teraz miesiąc czekania .... mam nadzieje że mnie tu jakoś zajmiecie żebym nie świrowała ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1095 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() TAK TO NIE BOLI TYLKO JA NIE PATRZĄC WIDZĘ TĄ IGŁĘ I JUŻ ![]() BYLIŚMY W GOŚCIACH U TAKICH STARSZYCH, SIOSTRA MOJEGO DZIADKA I JEJ MĄŻ STARSI ALE BARDZO ICH LUBIMY I WUJEK OCZYWIŚCIE FLACHE WYSTAWIŁ, WYPIŁAM TROCHĘ JA, LEPIEJ JA NIŻ TŻ ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1096 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gegee, Eleo szkoda ze @ Was dopadła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Skoro małpy nie ma to nadal nic nie jest pewne ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Ania0783;39019851] Cytat:
![]() A ja dziś nie wiem czemu mam pełno białawego śluzu ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | |
Wtajemniczenie
|
Widzę, że jak mnie nie było to trochę fasolek się posypało
![]() gratuluję wszystkim zapłodnionym ![]() a ja... zrobiłam teściora 3 dni przed @ - negatywny w dniu spodziewanej @ (tyle że po południu ![]() a @ spóźnia się już 4 dni, mam dziwne objawy, nie wiem co myśleć bo cykle mam idealnie regularne; boję się, że to moja głupia nadzieja się odzywa ![]() Cytat:
I tak karmię się tą nadzieją...
![]() |
#1098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A mi się wczoraj pojawił @ ale w sumie od wczoraj mam tylko zabarwiony śluz a raczej to już się chyba skończył ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() teraz mam taki gęsty kremowy ![]()
![]() |
#1100 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wadera nic straconego jak nie przyjdzie @ to powtórz test z porannego moczu. koziemleko poczekaj aż zobaczysz prawdziwą @, oby nie, bo może to była implantacja taki zabarwiony śluz a wtedy wiesiołka nie można brac bo działa na skórcze macicy i może chciec się pozbyc fasolki ![]() czekaj na @ narazie nie łykaj wiesiołka
![]() |
#1101 | |
Rozeznanie
|
Witam się i ja.
Wczoraj nie udało mi się już do Was dotrzeć, ale cały czas myślałam i trzymałam kciuki ![]() Impreza w sobotę się udała... dobrze, że wyszliśmy, bo siedzenie w domu nie byłoby fajne. Na tyle się udało, że wczoraj cały dzień niemalże przeleżeliśmy na kanapie ![]() ![]() ![]() Ag9, Wadera4 - jak to dziewczyny już pisały, póki nie ma @ jest nadzieja ![]() Trele_Morele - ja kiedyś też chciałam wyjechać, bo wydawało mi się, że tutaj nie da rady niczego ogarnąć, ale mój TŻ bardzo nie chciał zostawiać rodziny, z którą jest bardzo związany. I teraz jednak myślę, że dobrze, że jesteśmy tu. Może finansowo byłoby lepiej, ale jednak zostalibyśmy sami. Wiadomo rewelacji nie ma, ale tak na prawdę nie jest najgorzej. Wiemy, że posiadanie dziecka będzie rewolucją, także finansową, no ale bez przesady... Tak jak Madziusia222 napisała... gdyby tak na to patrzeć, to w ogóle dzieci by nie bylo ![]() Ana985 - niesamowita sprawa z tymi winami ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Zadomowienie
|
dziewczyny taki śluz zabarwiony może świadczyc o implantACJI zarodka, ale nie nakręcajcie się. trzeba poczekac czy przyjdzie @ czy powtarzac testy. Właśnie dziewczyny a może beta ona wszystko wyjasni.
#1103 |
Rozeznanie
|
Jeśli macie taką możliwość beta jest chyba najlepszą opcją... da pewne info... a jeśli to nie TO (oczywiście trzymamy kciuki, żeby jednak
![]()
![]() |
#1104 |
Zadomowienie
|
wadera4 - mnie się spóźnia @ już trzeci dzień, więc nie wytrzymałam i poszłam dzisiaj na betę, wynik jutro.
polecam Tobie to samo i trzymam kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Zadomowienie
|
trzymam dziewczyny kciuki, żebyście zobaczyły te dwie kreseczki.
![]() jednak muszę też ostudzić Wasz zapał. W moim poprzednim cyklu (czyli 1cs) @ spóźniała mi się kilka dni (powinnam dostać w czwartek). Od tego momentu zrobiłam kilka testów ![]() Oczywiście żadnej z Was takiego rozczarowanie nie życzę, ale też nie chcę, żebyście się nakręcały, bo wiem jakie to później rozczarowanie. 3majcie się! ![]() ps. 2cs jest meeega spokojny. co będzie to będzie. tylko ten pierwszy taki na JUŻ ![]()
#1106 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo ze znajomościami dobrze jest je mieć, ale duże grono osób nie ma znajomości i dostają się do dobrej pracy. Wystarczy odrobina chęci. Ja też mam rodzinę na śląsku i będą u nich jakoś nie było widać biedy. Wszystko zależy co dla kogo oznacza bieda? Dziecko to największy skarb i majątek jaki kto kol wiek może mieć. Co z tego, że ludzie mają pieniądze. Ile można kupować sobie ubrań, zmieniać mieszkania, wyjeżdżać na wycieczki. Ja wolała bym nie mieć pieniędzy, żyć na minimum, ale mieć przy sobie małą kruszynę. ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
Dopiero teraz w czasie starań poznajemy swój organizm. ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- [QUOTE=Pradip;39021897]Fajnie ze wyniki w normie ![]() Gegee, Eleo szkoda ze @ Was dopadła ![]() Ja jak czułam ciągniecie w lewym to mi gin powiedział że owulke mam z prawego wiec u mnie się to nie sprawdza i też słyszałam że pęcherzyki są wyłapywane z jednego jajowodu do drugiego ![]() zazdroszczę Ci tych wakacji ![]() Skoro małpy nie ma to nadal nic nie jest pewne ![]() że ja się na Ciebie nie natknęłam przed weselem ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() zresztą ja lubię wszystko co słodkie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Zakorzenienie
|
Już mam dość tej niepewności i muszę się wygadać.
Od dwóch cykli mam ciągle podwyższoną temperaturę. @ miałam normalnie ze skrzepami i byłam u gina więc chyba gdyby to była ciąża to bym wiedziała ![]() A teraz znowu wysoka temperatura (37,2) i drugi dzień zabarwionego śluzu. Nawet na wkładce nic nie ma ![]() ![]() Poza tym wczoraj miałam coś podobnego do płodnego śluzu, a takiego nie miałam już kilka cykli więc bardzo mnie to zdziwiło, wieczorem ten śluz był już z domieszką krwi. Po ilu dniach od zapłodnienia/ owulacji jest ta implantacja? Wiecie, ja już nic nie rozumiem. Boję się mieć nadzieję,że to ciąża a jednocześnie boję się że mam jakieś zaburzenia bo to chyba nie jest normalne ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1108 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=justiii87;39029360]A Ja mam trochę inne zdanie na ten temat. Jak by teraz patrzył na dochody to nikt nie powinien decydować się na dziecko. Wiadomo im więcej pieniędzy tym lepiej się żyje, ale im masz więcej pieniędzy to masz większe wydatki i zawsze będzie mało i mało.
Tak samo ze znajomościami dobrze jest je mieć, ale duże grono osób nie ma znajomości i dostają się do dobrej pracy. Wystarczy odrobina chęci. Ja też mam rodzinę na śląsku i będą u nich jakoś nie było widać biedy. Wszystko zależy co dla kogo oznacza bieda? Dziecko to największy skarb i majątek jaki kto kol wiek może mieć. Co z tego, że ludzie mają pieniądze. Ile można kupować sobie ubrań, zmieniać mieszkania, wyjeżdżać na wycieczki. Ja wolała bym nie mieć pieniędzy, żyć na minimum, ale mieć przy sobie małą kruszynę. ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Kiedyś pewnie też miałyśmy takie zachwiania @, ale nie obserwowałyśmy tak swoich organizmów. Dopiero teraz w czasie starań poznajemy swój organizm. ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
brat mojego tż z żoną już po 38 lat oboje i nie mają dzieci tzn nikt się od nich nie dowie czy nie chcą czynie mogą ale myślimy że nie mogą. I co z tego że firma dobra praca, kasa, 3 samochody dwa razy w roku zagraniczne wycieczki, i powiedzcie dla kogo tak się starac dla kogo to wszystko kiedyś zostanie.... smutne to ale niestety. ja tam się cieszę że już się staramy że nie marnujemy czasu ja w tym roku 26 mąż 29l czyli zanim sobie zrobimy i się urodzi to już tż będzie po 30 dobrze ![]() cieszę się że zdecydowaliśmy się w sumie zaraz poslubie cho takich planów nie było, ale jak widac nie tak łatwo sobie zrobic bąbla więc czas ucieka
![]() |
#1109 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=madziusia222;390297 82]
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a kasa kasą- z głodu nie umrzemy, a pozatym zawsze ktoś pomoże jeśli będzie taka potrzeba. chociaż jak narazie mamy obje umowę o pracę i nie zanosi się na jej brak. kokosów może nie zarabiamy, ale skoro starcza dla 2 osób na przyjemności, to dla 3 też spokojnie wystarczy ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:56.