Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-04, 10:25   #1891
brooter
Raczkowanie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Mamuśki!
Mnie na zaparacia pomaga błonnik Xenna- on jest w formie takiego proszku, który można dodać do jogurtu, soku, mleka, czy twarożku, a do tego całkiem przyjemnie smakuje

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
o my God... przeciez to wasze zycie i wasza decyzja... dziadkowie powinni to zaakceptowac i cieszyc sie ze beda mieli wnusia/wnusie a nie z takimi tekstami wyjezdzac....
buuuuu nie chciałabym tego usłyszeć.. to troche nieodpowiedzialne ze strony Twoich rodziców (ale oczywiście nikogo nie chce oceniać)
Dzieki Bogu u mnie reakcja był tylko płacz

Oczywiście to wiadomość do Maharat1092

Edytowane przez brooter
Czas edycji: 2013-02-04 o 10:26
brooter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 10:27   #1892
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
o my God... przeciez to wasze zycie i wasza decyzja... dziadkowie powinni to zaakceptowac i cieszyc sie ze beda mieli wnusia/wnusie a nie z takimi tekstami wyjezdzac....
Moja mam jest specyficzna, niestety.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 10:34   #1893
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ja to dzisiaj nie mogłam spać wcale.
Powiedziałam wczoraj rodzicom o ciąży i sie obrazili, bo jak tak mogłam dać sobie drugie zrobić.Przy pierwszym też było podobnie.
Ja w pierwszej ciąży miałam podobne akcje... moja mama nie umiała przeżyć,że nie skończyłam szkoły,a jestem w ciąży. Teraz zbytnio nie komentowała... tylko tyle: "Jak sobie dasz radę z dwójką dzieci????" ...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 10:43   #1894
brooter
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Ja w pierwszej ciąży miałam podobne akcje... moja mama nie umiała przeżyć,że nie skończyłam szkoły,a jestem w ciąży. Teraz zbytnio nie komentowała... tylko tyle: "Jak sobie dasz radę z dwójką dzieci????" ...
u mnie też było pytanie o szkołe bo jestem na ostatnim roku i troche sie denerwowali ALE! samych siebie (w bardzo zabawnej formie) przeszli pytając się co ze ślubem.. bo mam zaplanowany dopiero na przyszly rok wiec Dzidzia przyjdzie na świat jak bedziemy narzeczeństwem- dla nas to oczywiscie zaden problem, przeciez sami tego chcielismy ale rodzice co chwila zagadywali "a może jakis malutki cywilny?" :P
brooter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 11:07   #1895
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brooter Pokaż wiadomość
u mnie też było pytanie o szkołe bo jestem na ostatnim roku i troche sie denerwowali ALE! samych siebie (w bardzo zabawnej formie) przeszli pytając się co ze ślubem.. bo mam zaplanowany dopiero na przyszly rok wiec Dzidzia przyjdzie na świat jak bedziemy narzeczeństwem- dla nas to oczywiscie zaden problem, przeciez sami tego chcielismy ale rodzice co chwila zagadywali "a może jakis malutki cywilny?" :P
Skąd to znam...
Jak ja zaszłam w ciążę z Majką,to też byliśmy narzeczeństwem. Dla świętego spokoju wzięliśmy slub cywilny w listopadzie(jak byłam w 6 miesiącu ciąży),a kościelny zaplanowaliśmy po urodzeniu,tj. w lipcu... Nie wyobrażasz sobie ile było gadania! Dla mojej mamy to był wstyd,że ja wychodziłam za mąż mając już dziecko...

Stary 2013-02-04, 11:26   #1896
t_89
Zakorzenienie

Ja tez nie mam slubu, bierzemy pod koniec kwietnia. Mial byc za rok, ale wyszlo jak wyszlo. Moj Tz chcial teraz bo pozniej z dzieckiem prosic itp, mi w zasadzie bylo obojetnie
Teraz bedzie troche zamieszania, ale pozniej z glowy,
Dla mnie to niewazne, czy ktos ma dziecko jak jest w luznym zwiazku czy malzenstwie, ale wiem, ze niektorzy obgaduja, ale ludzie zawsze obgadywlali i beda.

A ja dzisiaj zaszlam na ciuchy i nie moglam sie oprzec znalazlam spodnie dresowe takie z krokiem w kolanach na papersa boskie musialam kupic ale nic wiecej niekupuje za wczesnie.
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:07   #1897
daohar
Raczkowanie

Cytat:
i u mnie było podejście, że nie po kolei wszystko...bo teraz brać ślub mając 22 lata z wyboru i od razu zajść w ciąże też z wyboru to nie po kolei...nie rozumiem podejścia "wszystko przed dzieckiem" wszyscy ciągle wyszukują jakieś "ale"

Ślub 17.11.2012
Zuzia

tydzień:
16-17-18-19-20-21-22-23-24-25-26-27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40
daohar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:10   #1898
Ninquelote
Wtajemniczenie

Moja mama się strasznie martwi i dzwoni prawie codziennie czy wszystko w porządku. I trochę lamentuje "kto ci dziecko przy dziecku pomoże".
Ninquelote jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:12   #1899
badzia987
Wtajemniczenie

Hej.

Dziewczyny- byłam przed chwilą zapytać się o tego ginekologa. W państwowym na 20 lutego a prywatnie już na ten czwartek- wizyta 120 zł.

Przyszłam do domu i patrzę, że na majtach jest taka żółta plama z czymś brunatnym. Nic mnie nie boli, nie wiem co robić!!!!

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:14   #1900
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Hej.

Dziewczyny- byłam przed chwilą zapytać się o tego ginekologa. W państwowym na 20 lutego a prywatnie już na ten czwartek- wizyta 120 zł.

Przyszłam do domu i patrzę, że na majtach jest taka żółta plama z czymś brunatnym. Nic mnie nie boli, nie wiem co robić!!!!
Z każdym plamieniem lepiej udać się do lekarza...

Stary 2013-02-04, 13:10   #1901
karolson
Zakorzenienie

ja mam ślub i wesele w tą sobotę zaplanowane od pół roku... wiec ciąza była tez zaplanowana i moim zdaniem dobrze wyszlo... jedyne czego niemamy to mieszkania, ale sytuacja się wyjaśni za neidługo i moze obejdzie sie bez kredytu

co do reakcji rodziny to moja mama z która mam za☠☠☠**** relacje tez troche w szoku i typu dziecko jak ty bedziesz miała czas na dziecko jak ty niemasz czasu koło siebie zrobic...a u TŻ tata podsumował że wkoncu będzie rodzina w pełnym skladzie z tym że ja ich przygotowywałam od jakiegos czasu jak mówili o wnukach że mam nadzieje że będzie szybciej niż im się wydaje wiec looooz.

ide nadrabiac Was i sprzątac dalej bo najazd gości na dom się szykuje...
Stary 2013-02-04, 13:11   #1902
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny

Mialam na dzis zaplanowana wizyte na 16, a wyladowalam u lekarza o 10 rano z plamieniami... Byla chwila grozy i pognalam do lekarza.

Bylo usg i wszystko ok, jest serduszko kojanka ma 0,53cm TZet mial podglad na zywo, lekarka go zawolala, bo nie bylo papieru na fotke ale koniec koncow fotke tez mamy

No ale dostalam duphaston 3x1 i L4, ma glownie lezec i juz mi sie to nie podoba... No ale jak mus to mus

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 13:17   #1903
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ninquelote Pokaż wiadomość

Ja na pewno kupię.
Upałów się nie boję. Najwyżej zamknę się w domu z wentylatorem. Od lipca nigdzie nie muszę wychodzić.
Mnie trochę przeraża liczba rzeczy którą trzeba kupić dziecku i gdzieś w domu pomieścić. Raczej nie mamy nikogo kto chciałby nam coś dać po swoich dzieciach. Ale dostaję w spadku łóżeczko w którym spała połowa dzieci w mojej rodzinie w tym moje siostry i tata.

Kiedy będziecie mówić w pracy o ciąży?
Ja niestety jestem przeziębiona i mam straszny katar więc dziś lekarz wypisał mi l4 z kodem B już 100% płatne, więc będę zmuszona powiedzieć w pracy, bo i tak sami się zorientują. Nie wiecie, czy jest jakiś czas na dostarczenie l4? Bo potem zaraz mam 2 tygodnie ferii i w pracy będę dopiero 25 lutego, nie będzie za późno jak wtedy dam?

Apropo wizyt, to ja mam jutro - jestem na początku 8 tygodnia, więc mam nadzieję zobaczyć już serduszko i małego człowieczka
Stary 2013-02-04, 13:21   #1904
t_89
Zakorzenienie

A ja jestem w 11 tyg ide w czwartek na USG boje sie ale chce juz miec to za soba chce zobaczyc malego
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 13:34   #1905
Ninquelote
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ja niestety jestem przeziębiona i mam straszny katar więc dziś lekarz wypisał mi l4 z kodem B już 100% płatne, więc będę zmuszona powiedzieć w pracy, bo i tak sami się zorientują. Nie wiecie, czy jest jakiś czas na dostarczenie l4? Bo potem zaraz mam 2 tygodnie ferii i w pracy będę dopiero 25 lutego, nie będzie za późno jak wtedy dam?

Apropo wizyt, to ja mam jutro - jestem na początku 8 tygodnia, więc mam nadzieję zobaczyć już serduszko i małego człowieczka
Tydzień chyba. W każdym razie najlepiej zadzwoń i się zapytaj.
Ninquelote jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 13:39   #1906
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:

z tego co wiem to tydzien... jesli masz daleko to zawsze mozesz wlozyc w koperte i wyslac poleconym, albo poprosic kogos by zawiozl... tylko tutaj jeszcze przydaloby sie poinformowac o ciazy, wiec wydaje mi sie ze najlepiej bedzie jesli zawieziesz jednak osobiscie...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 13:59   #1907
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
ja mam ślub i wesele w tą sobotę zaplanowane od pół roku... wiec ciąza była tez zaplanowana i moim zdaniem dobrze wyszlo... jedyne czego niemamy to mieszkania, ale sytuacja się wyjaśni za neidługo i moze obejdzie sie bez kredytu

co do reakcji rodziny to moja mama z która mam za☠☠☠**** relacje tez troche w szoku i typu dziecko jak ty bedziesz miała czas na dziecko jak ty niemasz czasu koło siebie zrobic...a u TŻ tata podsumował że wkoncu będzie rodzina w pełnym skladzie z tym że ja ich przygotowywałam od jakiegos czasu jak mówili o wnukach że mam nadzieje że będzie szybciej niż im się wydaje wiec looooz.

ide nadrabiac Was i sprzątac dalej bo najazd gości na dom się szykuje...
Oo, to czeka Cię poważna impreza

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

Mialam na dzis zaplanowana wizyte na 16, a wyladowalam u lekarza o 10 rano z plamieniami... Byla chwila grozy i pognalam do lekarza.

Bylo usg i wszystko ok, jest serduszko kojanka ma 0,53cm TZet mial podglad na zywo, lekarka go zawolala, bo nie bylo papieru na fotke ale koniec koncow fotke tez mamy

No ale dostalam duphaston 3x1 i L4, ma glownie lezec i juz mi sie to nie podoba... No ale jak mus to mus
A co bylo powodem plamień? Mam nadzieje,że mnie to ominie,bo w pierwszej ciąży też miałam

Cytat:

Życzę Ci abyś jutro zobaczyła

A my właśnie zbieramy się do przychodni. Planuje zapisać się na wizytę i założyc kartę ciąży Pewnie zmierzą mi tylko ciśnienie
Buźka,do później

Stary 2013-02-04, 13:59   #1908
DAGCZA6104
Przyczajenie

Z tego co ja wiem to do 3 dni musisz powiadomić pracodawcę o L-4 a dostarczyć trzeba do 7 dni.

A mi od kilku dni przeszły wszelkie mdłości i żołądek też już nie boli
U nas dzidzi było tak bardzo wyczekane że jak tylko powiedzieliśmy rodzicom to wszyscy bardzo się ucieszyli, ja też muszę codziennie meldować mamie czy wszystko w porządku, czy coś się zmieniło
Chodzę na wizyty prywatne, ale dzisiaj też zapisałam się na wizytę na NFZ do innego lekarza i będę na dwa fronty chodzić a przynajmniej badania też będą na fundusz bo troche szkoda kasy...

Witam nowe mamusie
ROK 2013 - CUD
07.01.2013 - II KRESKI
08.01.2013 - BetaHCG - 303,6
10.01.2013 - BetaHCG - 1205
DAGCZA6104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:09   #1909
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

musisz w ciagu tygodnia, mozesz tez do zusu (ale nie wiem jakiego działu)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:09   #1910
niut80
Zadomowienie

Cytat:

Będzie za późno. masz 5 dni roboczych na dostarczenie pracodawcy zwolnienia. Możesz tez wysłac listem poleconym. Potem tną z kwoty zasiłku za karę.
niut80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:09   #1911
bojatoja
Zakorzenienie

Moja mama bardzo się ucieszyła, że jestem w ciąży Zawsze mi powtarzała żebym rodziła póki ona jeszcze jest, bo ona we wszystkim mi pomoże I wiem, że jak będę musiała gdzieś wyjść, czy będę miała zjazd na studia to ona z dzieckiem bez problemu zostanie

A jutro mam usg i już pomału zaczynam się stresować. Idę na nfz więc poczekam sobie kilka godzin w kolejce
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:09   #1912
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Skąd to znam...
Jak ja zaszłam w ciążę z Majką,to też byliśmy narzeczeństwem. Dla świętego spokoju wzięliśmy slub cywilny w listopadzie(jak byłam w 6 miesiącu ciąży),a kościelny zaplanowaliśmy po urodzeniu,tj. w lipcu... Nie wyobrażasz sobie ile było gadania! Dla mojej mamy to był wstyd,że ja wychodziłam za mąż mając już dziecko...
No ja obydwie ciąże po ślubie, jedna kościelnego nie było, ani chrztu bo jestem niewierząca, czego moja mama nie może znieść.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:11   #1913
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Czarna, niewiadomo co jest przyczyna, bo wszystko na usg jest ok. W sensie, ze nie ma krwiaka. Podobno czasem jak sie te kosmki wgryzaja w sciane macicy to powoduje plamienia, bo macica jest silnie ukrwiona. Wazne, ze byly brazowe, a nie zywa krew...

A co bylo u Ciebie przyczyna?

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:32   #1914
daohar
Raczkowanie

dziewczyny wiecie może do którego tygodnia robi się USG dopochwowe? jeden ginekolog mówił, że na samym początku i już od 10-11 tyg można tradycyjne robić, a znowu położna przy ostatniej wizycie napomkneła (nie wiem czy świadomie czy tak pod nosem) że usg powinno być dopochwowe i już zgłupiałam nie wiem na jakie iść... czy żeby wykluczyć wady rozwojowe(bo tym ginekolodzy motywowali sensowność czekania z USG) trzeba zrobić dopochwowe czy tradycyjne

Ślub 17.11.2012
Zuzia

tydzień:
16-17-18-19-20-21-22-23-24-25-26-27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40
daohar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:41   #1915
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daohar Pokaż wiadomość
dziewczyny wiecie może do którego tygodnia robi się USG dopochwowe? jeden ginekolog mówił, że na samym początku i już od 10-11 tyg można tradycyjne robić, a znowu położna przy ostatniej wizycie napomkneła (nie wiem czy świadomie czy tak pod nosem) że usg powinno być dopochwowe i już zgłupiałam nie wiem na jakie iść... czy żeby wykluczyć wady rozwojowe(bo tym ginekolodzy motywowali sensowność czekania z USG) trzeba zrobić dopochwowe czy tradycyjne
tradycyjne. z tego o mi wiadomo oczywiscie. tylko pecherzyk na dopochwowym badaja bo moga rpzeoczyc przez powloki brzuszne

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:21   #1916
pszczoua
Zakorzenienie

Czyli skoro dziś dostałam zwolnienie, to jak za tydzień w poniedziałek zawiozę nic się nie stanie?
Stary 2013-02-04, 15:24   #1917
badzia987
Wtajemniczenie

No hej. Więc pojechałam do szpitala. Zostałam zbadana- bosh, Wy też byłyście tak gniecione na brzuchu?

Generalnie on tam nie widzi żadnych plamień, żadnej krwi itp., nie wie co to za przyczyna.
Miałam USG i było widać tylko 7 mm pęcherzyk. Powiedział, że następnym razem jak będę miała takie plamienie jak okres to mogę się zgłosić. Pff...

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:33   #1918
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli skoro dziś dostałam zwolnienie, to jak za tydzień w poniedziałek zawiozę nic się nie stanie?
to chyba bedzie ostateczny termin, z tego co pamietam ja raz tez tak pozno dawalam po poronieniu, bo mojego meza nie bylo wtedy w polsce i bylam sama w jego miescie i na zabieg przyjechalam do mojego rodzinnego miasta...do mamusi chodzilo o to, zebym nie byla w tym czasie sama i jakby cos sie dzialo, zebym miala wsparcie... ale ja wtedy po zabiegu zadzwonilam do mojej pracy, powiedzialam im na ile mam L4, poslalam im to L4 skanem i moja kierowniczka powiedziala ze moge je przyniesc dopiero za tydzien, jak juz bede z powrotem na miejscu... potem wpisala je w dziennik pod data w ktorej dostala ode mnie ten skan... najlepiej moze tam zadzwon i zapytaj jak oni to widza...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:51   #1919
beatryszja4
Raczkowanie

Smile Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
A dużo bierzesz tego Duphastonu? Ja jeszcze przez ciążą brałąm prez jakiś czas 1x1 na podniesienie progesteronu i mi się mdłości lekkie zdarzały, a teraz 3x1 i jest o wiele gorzej, także na pewno mdli od tego bardziej niestety
Ja biorę 2x1 mówiłam lekarzowi że źle się czuje ale pow że może mi zamienić na luteinę...ale juz nie chce zmieniać A jak długo ten lek się bierze?czytałam ze do 12 tyg aż łożysko przejmie dalszą kontrolę...

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez daohar Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

ja już nie wyrobie z zaparciami trzeba błonnik w aptece kupić chyba
na zaparcia polecem wode i do tego sok z cytryny
beatryszja4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:59   #1920
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja śpię w nocy jak zabita, na początku też była ta bezsenność, ale od 6tc idę spać ok 20-21 i śpię do budzika
ja tak sobie śpię w nocy... wstaję ze 2 razy na siku depcząc przy tym tżta potem rano już też się budzę, patrzę ile jeszcze do budzika i tak co godzinę- co pół godziny

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ja to dzisiaj nie mogłam spać wcale.
Powiedziałam wczoraj rodzicom o ciąży i sie obrazili, bo jak tak mogłam dać sobie drugie zrobić.Przy pierwszym też było podobnie.
cooooooo??? obrazili się że jesteś w ciąży o mamusiu

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

no to całe szczęście że wszystko ok- ufffffffffff teraz leż i odpoczywaj dużo

Cytat:
byłam kadrową przez ostatnie pół roku (trochę z przypadku ale jednak) i szczerze mówiąc to wypada chociaż zadzwonić i powiedzieć że nie będzie cię w pracy bo masz zwolnienie lekarskie bo to wkurzające jest jak pracownik nie przychodzi, nie podpisuje się na liście obecności, nic nie powie co się z nim dzieje- jakby miał totalnie gdzieś wszystko... na dostarczenie zwolnienia jest chyba 7 dni ale naprawdę poinformowałabym od razu kadrową że masz zwolnienie, a zwolnienie wysłała pocztą i nie kombinowała bo po co mają krzywo na Ciebie patrzeć...

Cytat:
Napisane przez DAGCZA6104 Pokaż wiadomość
U nas dzidzi było tak bardzo wyczekane że jak tylko powiedzieliśmy rodzicom to wszyscy bardzo się ucieszyli, ja też muszę codziennie meldować mamie czy wszystko w porządku, czy coś się zmieniło
na nasze bobo też już rodzinka czekała jak na zbawienie ciągle mówiliśmy rodzicom, że jeszcze musimy popracować, nacieszyć się sobą, dom budujemy więc to też była wymówka więc jak ogłosiliśmy rodzicom że będzie bobo to nastąpił szał ciał mojej mamie też codziennie muszę się meldować czy się dobrze czuję i w ogóle teraz mama i teściowa czekają na czwartkowe usg jak na szpilkach
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości