Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-04, 15:07   #1051
lidka0308
Zadomowienie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dobry.
Moje dziecko na mnie krzyczy Leży obok w leżaczku i się drze na mnie a jak się spojrzę to banan os ucha do ucha
Menu na chrzciny mamy ustalone, wczoraj spotkałam się z ciocią i wszystko obgadałyśmy. Przyjdzie i pomoże jeszcze jak my będziemy w kościele.
No i pochwalę się że wczoraj zrobiłam 100 brzuszków ( swoją droga myślałam że umrę ) i pojeździłam 30 minut na rowerze. I tak będzie codziennie mam nadzieję...

O to szybko, a ile już potomków ma?

Maggie u mnie w lumkach często takie są. Popatrzec dla Ciebie?

Ta druga piękna, a pierwsza to bardziej na codzień a nie na uroczystość.
Ja uważam jak Maggie, jest święto, ważna uroczystość więc strój też musi być odpowiedni i bym takie same kiecki wybierała.

Dla pauli wypisywała pediatra, nawet nie byłyśmy u alergologa.

Brzydko to wygląda i pewnie go bardzo swędzi.

1. Ziemniaka samego nie ma. ja ugotowałam i podziubałam ale Mati się dławił, dałam w takim razie ziemniaka z dynią, marchewką. Ziemniakiem z brokułami i ze szpinakiem pluł.
2. To już Twój wybór jaką podasz. jeśli dziecko jest nie problematyczne i każde mleko mu pasuje to możesz dać mleczno-ryżową, ale z tego co pamiętam to Antek na jakimś innym jest mleczku, tak więc lepszym wyjściem będzie kaszka ryżowa.

Tak w ogóle odsłaniam rano u Pauli rolety a tam biało. No ale juz stopniało wszystko.
trzymam kciuki za wytrwałość w ćwiczeniach
ja Chodakowską teraz tłukę co drugi dzień, bo codziennie to za dużo jak dla mnie
zobaczymy efekty po miesiącu

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Cześć!
W weekend nie miałam czasu zajrzeć i jeszcze zostało mi kilka stron do czytania.
W sobotę byłam na zakupach, potem robiłam ciasta a wieczorem impreza - 85. urodziny babci męża Przygotowane w tajemnicy. Ale się wzruszyła Zjechało się ze 30 osób, wnuki, prawnuki i nawet jeden praprawnuk

Oczywiście teściowa musiała brać małą na ręce. Nieważne że tyłem do siebie (bo neonatolog zalecił takie noszenie). Zamiast popatrzeć na małą, pogadać do niej jak leżała w bujaczku, koniecznie trzeba ją trzymać Ile razy można prosić!? Jest jedyną osobą która nie szanuje naszych zasad i robi co jej się podoba.
To że nie biorę Paulinki na ręce nie znaczy że jej nie przytulam, bo co chwilę ją przytulam nawet jak leży A mojego obcałowywania to pewnie ma po dziurki w nosie
Wszyscy chwalili maleńką że tak ładnie potrafi zająć się sobą. Bawiła się grzecznie w bujaczku i mimo że krótko spała za dnia to na szczęście nie marudziła . Zdałam sobie sprawę że trafiło mi się cudowne dziecko
Był tam też 11-miesięczny chłopiec i jego rodzice zazdrościli nam że możemy sobie razem jednocześnie usiąść przy stole i zjeść bo oni musieli na zmianę nosić go na rękach.
to fajną imprezkę mieliście
no i niunia wspaniale się zachowywała

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Maggie moje wypociny skończyłam z sb-nd o 1.25, potem mi sie cala niedziele spac chcialo ale mina córki bezcenna, nie chciała jej ściągać

Załącznik 5096880 - całość przód

Załącznik 5096881 - całość tył

Załącznik 5096882 - góra przód

Załącznik 5096883 - góra tył

Załącznik 5096884 - zdobienie trenu

pokombinowałam, górę zrobiłam ze swojej starej bluzki, a dół, zakupiłam 2 metry organzy i metr niebieskiej wstążki
ty to złota kobieta jesteś - mądra, gospodarna i jeszcze szyć umiesz
popadam w kompleksy, bo ja bałaganiara jestem a z szyciem to jak u Maggie - nawet guziki mnie drażnią jak muszę przyszyć

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Tamllin potomki Tżta- córka 19lat (spłodził w wieku nie całych 20stu) córka 16 i syn 12 w tym roku skończy no i teraz Zośka tak więc 4.

Maggie przysięgam Ci że jak tylko tżet naprawi swój samochód to przyjadę z Zośką do was, na razie jeździ moim bo jego nie chce odpalić i jestem udupiona
oooo to ta najstarsza prawie rówieśnica twoja
jak kontakt wygląda?

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
hey kochane powie mi ktos Co Sie dzieje z tym wizazem? co chce wejsc ti Sie zalogowac nie moge grrr!

ide Was nadrobic

Jagodka bardzo grzeczna ostatnio.
Gorzej ze mna, bo zaufalam przyszlenu fryzjwrowi (chrzestny Jagody, a moj przyjaciel) i mam tak spierdilone wlosy, ze w zyciu mi nikt tak nie z☠☠☠al. Efekt: jestem zalamana, a przyjaciel obrazony:/ no sory ale Co mam zachwycona udawac?

w dodatku obiecana szamponetka okazala Sie farba
uuu to niefajnie, że ci przyjaciel spier....... fryzurę
i racja jak jesteś niezadowolona to nie masz ukrywać
tym bardziej, że skoro przyjaciel to powinien się umieć zachować a nie fochy strzelać
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:08   #1052
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
najwyzej zalozymy jakis nowy wątek DLA WYŁYSIAŁYCH PO CIAZY lub cos na podobę
padlam

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:11   #1053
angel166
Zakorzenienie

colds dostalas paczuszke?

Jagódka
Stary 2013-02-04, 15:11   #1054
kraven
Zakorzenienie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Sojka Zosia śliczna.

Jeszcze można zrobić przeciwciała p/różyczce i HBs

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:24   #1055
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
oto Panna Zofia z dziś
ślicznosci

Cytat:
Sandra wszystkiego naj naj nak sorki, ze spoznione :

Czy Wam na tym taptalku wyswietlaja Sie emoty i foty? Bo mi Nie :/ mozna to ustawic jakos?

W ogole super z tym sprawa o Weile lepiej sie wtedy korzysta z Forum z telefonu
dziękuję

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

colds fajna kurtkajak ci przyjdzie to pokaż jak w niej wyglądaszmoże też sobie zamówie

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:25   #1056
Dearlie
Zakorzenienie

Zaczęłam ćwiczyć Chodakowską i po 15 minutach jestem taka padnięta, że musiałam zrobić przerwę. Kondycjo gdzie jesteś?
Stary 2013-02-04, 15:25   #1057
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
doskonale Cie kochana rozumiem. Moj zarabia 1700zl z czego 800zl to kredyt za m. Strasznie nam ciezko z tego Co zostaje wyzyc. Bo moja renta to cala na oplaty idzoe eh:/
kierpwnik mojemu powiedzial jak chcial podwyzke, gdy mala sie urodzila, ze tak kazdy by chcial sobie dzieci naklepac, by wiecej kasy miec eh.

teraz jeszcze sluchy chodza, ze zwolnienia w casto Sie szykuja takze chba tylko nery Do sprzedania nam zostana
No lekko niema niestety. Dzis tz rozmawial z szefem i na szczescie szef powiedzial ze zalezy mu na takim pracowniku jak moj mąz,bo jest obcykany w transporcie i zeby on mial wiecej pracy,bo malo zarabia,a boi sie ze tz poszuka innej pracy to zwolni jednego goscia. Wiec tym sposobem mysle ze bedzie wiecej pracy i przy okazji wiecej kasy.

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Niegrzeczna fantastyczne wieści

Dzieciaczki macie słodkie.

Zielona a natłuszczasz Mu czymś policzki?

Angel kierownik TŻ to zwykły dupek
Natłuszczam cutibazą narazie.Bo czekam na masc,ta masc z tego co doczytalam ma w skladzie neomycyne.

Sandra sposnione 100lat!

Iwa na poczatku myslalam ze to lalka ta Twoja córa mała ślicznotka

Sojka Piękna ksiezniczka
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 15:26   #1058
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
wrzucę wam kilka fotek Lilianki

na przedostatnim i ostatnim córcia bawi się matą
Lilka slodziutka!

Jagódka
Stary 2013-02-04, 15:32   #1059
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Kochane dziękuję za przepisy na ciasta!!! W weekend jak będzie tż i będę miała czas, to wypróbuję któryś z nich. Na tę chwilę chyba wypróbuję to ciasto od Iwy, bo wydaje się naprawdę łatwe.

Chętnie zrobiłabym muffinki, ale nie mam formy do nich, a kiedyś próbowałam w samych papierkach, to wszystko mi się rozpłynęło. Pamiętam jak ryczałam nad tymi nieudanymi muffinami, a TŻ dzielnie je zjadał i pocieszał, że nie szkodzi, że wyszły pieguski zamiast muffinków ( robiłam takie z kawałkami czekolady) .Chyba zacznę inwestować w tego typu rzeczy, to będę miała silną motywację, aby w końcu nauczyć się piec.

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Jakie ona ma wielkie, niebieskie oczka. Te środkowe zdjęcia są przepiękne. A to, na którym się uśmiecha chyba najpiękniejsze.
Ja kupiłam formę do babeczek/muffinek niedawno w Biedronce przecenioną na 11,99 i foremki papierowe 1,69(?) za 30 szt.Ale widziałam tez w Pepco za 9,99 bodajże także to noedrogi interes a muffinki

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Chcecie przepis na Sernik z ciastkami(herbatnikami) bez pieczenia?Bed jutro robić
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:33   #1060
tamlin111
Zakorzenienie

Nie krzyczeć proszę tylko rzucić linkiem od krzesełka. Zapisałam na nie działającym nadal laptopie i szukam i szukam i znaleźć nie mogę a zamówić chcę.
Stary 2013-02-04, 15:48   #1061
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
wczoraj prawie cały dzień nie mogłam się zalogować na wizaż
a ja wpadam do was z wiadomościami, że my już po wizycie u neonatologa
Wizyta bardzo fajna, najpierw dokładne mierzenie klatki piersiowej, główki i tutaj niespodzianka bo Iga ma głowkę 41 cm a nie 40 tak jak mierzyła pielęgniarka u nas w przychodni, a ja głupia nie sprawdziłam sama tego w domu.A tu patrzyłam jak ją mierzy i faktycznie 41 cm..
w ogóle to u nas w przychodni jest taka waga starego typu, a tutaj elektroniczna i wyszło 250 g więcej
ale do rzeczy.. pan doktor robił Idze usg przezciemiączkowe i nie ma żadnych nieprawidłowości, mówił że główka jej rośnie w dobrym tempie, na siatce centylowej jest na 50 centylu, więc wszystko w normie.
Widocznie taka jej uroda z tym ciemiączkiemKontrola za 3 miesiące.
Kamień z serca
Idę was nadrabiać
tak bardzo się cieszę

Cytat:
No i pochwalę się że wczoraj zrobiłam 100 brzuszków ( swoją droga myślałam że umrę ) i pojeździłam 30 minut na rowerze. I tak będzie codziennie mam nadzieję...

.

Cytat:
Maggie moje wypociny skończyłam z sb-nd o 1.25, potem mi sie cala niedziele spac chcialo ale mina córki bezcenna, nie chciała jej ściągać

pokombinowałam, górę zrobiłam ze swojej starej bluzki, a dół, zakupiłam 2 metry organzy i metr niebieskiej wstążki
piękna, masz talent

Cytat:

Gorzej ze mna, bo zaufalam przyszlenu fryzjwrowi (chrzestny Jagody, a moj przyjaciel) i mam tak spierdilone wlosy, ze w zyciu mi nikt tak nie z☠☠☠al. Efekt: jestem zalamana, a przyjaciel obrazony:/ no sory ale Co mam zachwycona udawac?

co Ci zrobił z włosami?
może nie jest tak zle

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
A czemu miałabym być zła? Zamawiaj!

No, ja ostatnio cierpię na granat.. Marynarka, kurtka, ale tak doszłam do wniosku, że czarnej nie mam żadnej, a jednak to uniwersalny kolor.. No i szlag trafił moją miłość do granatu
pokaż jak dostaniesz,może sobie zamówię

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Mój tż pojechał na ciuchy napisał, że dla Emilki już kilka rzeczy ma ciekawe co hm....

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Moja Gwiazda nauczyła się ostatnio zasypiać w gondoli - bo ma płozy i buja sie jak kołyska..... już się boję co będzie jak z niej wyrośnie
będzie dobrze

Cytat:
Zapomniałam Wam pisać, Iga w końcu zaczęła łapać stópki i cały czas to robi

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Fajne.... ale za tą cenę miałabym z 10 par butów

Patrzcie co moja bździągwa mała dostała od babci tylko tuniczka poszła do przeróbki bo za krótka
piękna

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:49   #1062
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Nie krzyczeć proszę tylko rzucić linkiem od krzesełka. Zapisałam na nie działającym nadal laptopie i szukam i szukam i znaleźć nie mogę a zamówić chcę.
http://allegro.pl/maxx-wypas-krzesel...968635241.html

moja "lala" dziękuje za komplementy
Stary 2013-02-04, 15:49   #1063
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Sandra wszystkiego naj naj nak sorki, ze spoznione :

Czy Wam na tym taptalku wyswietlaja Sie emoty i foty? Bo mi Nie :/ mozna to ustawic jakos?

W ogole super z tym sprawa o Weile lepiej sie wtedy korzysta z Forum z telefonu
Nie idzie ustawić
Foty wyświetlają sie wtedy gdy jest ich mała rozdzielczość.
Nie pamiętam jaka niestety.
Te które my wstawiamy sie nie będą wyświetlać bo są za duże.
Może ulepszą tego tapatalka w końcu bo też mnie to wkurrrrr bo musze sie przełączać na przeglądarke z poziomu tapka.
A emotek jest tylko kilka jak narazie i te z oryginalnego wizażu nie wyświetlają sie wszystkie co też mnie wkurrrrr
No
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:51   #1064
angel166
Zakorzenienie

Cytat:

super!

w ogole mam pyt jak cyt z tapatalka to jak wracacie Do strony na ktorej skonczylisvir czytac?
bo mi Sie wyswietla po zacyt ostatbia strona watku i jak cofam to do menu tapta mnie kieruje :/ musze nr str zapamietxwac by wrocic tam gdzie skonczylam czytac :/

Jagódka
Stary 2013-02-04, 15:55   #1065
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
A co to za kolor? Mam nadzieję, że w rzeczywistości wcale nie jest tak źle. Często dość surowo oceniamy swój wygląd, a osoby z boku nie widzą problemu tam, gdzie my go dostrzegamy. Nochal do góry!

Mój wczoraj zaczął od tych krzywów kaszleć. O mało co zawału nie dostałam... dopiero przy 2 czy 3 razie doszłam do tego, że prawdopodobnie kaszle, bo ślinką się zachłystuje od tych pisków.
Dearle mialbyc braz taki naturalny a wszedł od skory miedziany

Wysłane z mojego HTC Desire C za pomocą Tapatalk 2

Jagódka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 15:57   #1066
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
przy okazji niezle zaskoczyłam onego - bo byl pewien ze dam ciala ze strojem karnawalowym dla córki a tu szczena w dół
to cię mąż znowu podbudował
eh dobrze, że starasz się być ponad to

Cytat:
Ula, z najstarszą mamy bardzo dobry kontakt, jest u nas częstym gościem a Zośke uwielbia. Kiepsko jest z młodszą, bo zanim zaczełam się spotykać z jej ojcem byłam ponoć jej idolką (jeździła ze mną w jednej stadninie konno) więc sprawa jest dośc skomplikowana. obecnie ani ja ani Zośka dla średniej córki tżta nie istniejemy.
mam nadzieję, że młodsza też się do was przekona

Cytat:
Zapomniałam Wam pisać, Iga w końcu zaczęła łapać stópki i cały czas to robi
no to brawo!!!
fajnie to wgląda nie?

Cytat:
U mnie taki "zwyczaj" że na chrzciny zaprasza się słownie Ja nie wiem bo Wy to chyba wszystkie dajecie zaproszenia.

Śliczne sukieneczki. U nas szykuje się wesele w lipcu ale nie zamierzam brać dziecka, bo za mała jeszcze na takie imprezy.

Dziś muszę jechać do zusu. Ciekawe jaka kolejka będzie.

Ostatnio dowiedziałam się od osoby pracującej w gerberze że do słoiczków idą najgorsze odpady Co z tego że przeznaczone dla niemowląt! Lepiej już samemu przygotować, nawet z warzyw kupionych na ryneczku Ciekawe jak w innych firmach to wygląda.
o kurde to kicha bo ja mam sporo słoiczków i mam teraz dylemat co z tym zrobić

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Piękne sukieneczki pokazujecie, gdybym miałą córeczkę już bym brała

Filip też okropnie piszczy, skrzeczy jak papużka

Dziękuję Wam Kochane za słowa pocieszenia odnośnie wyjazdu męża Jest już na miejscu, wykończony po 10-godzinnej podróży PKP, na szczęście warunki w pensjonacie mają bardzo przyzwoite

W temacie obuwia, ja śmigam zwykle na płaskich z wygody przede wszystkim, no i ja z tych wyższych ( 174 cm), szpilki okazjonalnie, i w obcasach też przewyższam męża

W temacie urodowym natomiast, polecam bardzo fajne szminki Wibo z Rossmanna, zakupiłam bordo i fuksję, są trwałe i dają fajny efekt mokrych, szklistych ustcena 5,99 zł https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...t-eliksir.html

Dziewczeta, wspominałąm, że Filip po jabłku robi ciemnozielone kupy, za Waszą rada podaję jabłko dalej i te kupy cały czas takie są czy to minie, tzn. ta reakcja na nowy pokarm, czy może świadczyć to o nietolerancji ? Od blisko 2 tyg. synek przyjmuje żelazo, orientujecie się może czy ono może wpływac na kolor?
kupy zielone mogą być jak najbardziej od żelaza

a szminkę muszę zakupić
szkoda że wcześniej nie podczytałam, bo w rossku dziś byłam
Stary 2013-02-04, 15:58   #1067
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość

Natłuszczam cutibazą narazie.Bo czekam na masc,ta masc z tego co doczytalam ma w skladzie neomycyne.

Sandra sposnione 100lat!

Iwa na poczatku myslalam ze to lalka ta Twoja córa mała ślicznotka

Sojka Piękna ksiezniczka
dziękuję

zielona,kateekiedy dajecie wasze brzdące do spacerówki?pytam bo mamy takie same wózki,a moja juz ledwo,ledwo w gondoli sie mieści

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:59   #1068
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Kobietki, a wrzuciłybyście w klubie jakieś przepisy na bardzo proste ciasta? Ja w życiu upiekłam tylko kilka razy jedno i to samo ciasto... murzynka z 1 jajka. Chodziło by mi o jakiś sprawdzony przepis na ciasto, które trudno zepsuć przy wykonaniu, bo jestem antytalentem w tej dziedzinie.
To podobnie Do mnie. Ja kocham gotowac ale piec nie, bo efekt koncowy zawsze Sie mija z porzadanym xD

Jagódka
Stary 2013-02-04, 16:00   #1069
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez bym pokazala. U nas tesciowa na poczatku miala pretensje, ze lepiej 3pary nowych spodni, 2 bodow na zmiane i 2swetry nowe niz uzywane. A latem to w samej bluZce mala moze byc to dwie na zmiane starcza

Cytat:

Daję różnie, raz granulowaną, a raz parzony rumianek ( zazwyczaj, gdy mamy problemy z kupką) i wówczas tylko dosładzam tą herbatką z hippa. Chociaż ja tych granulowanych nie robię według tego na opakowaniu ( łyżeczka na 100ml). Zazwyczaj sypię pół łyżeczki na całą butelkę 125ml, tak tylko do smaku.

Antek pił wodę, nie wiem co mu się nagle odwidziało. A czy dosładzacie wodę glukozą? Bo czytałam gdzieś, że można tak robić... może wóczas chętniej by pił? Tyle, że to przecież cukier.
Zuzia tez piła wczesniej wode a teraz nie.

Cytat:
oto Panna Zofia z dziś

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-02-04, 16:10   #1070
Katee27
Zadomowienie

Cześć

Cytat:
a ja wpadam do was z wiadomościami, że my już po wizycie u neonatologa
Wizyta bardzo fajna, najpierw dokładne mierzenie klatki piersiowej, główki i tutaj niespodzianka bo Iga ma głowkę 41 cm a nie 40 tak jak mierzyła pielęgniarka u nas w przychodni, a ja głupia nie sprawdziłam sama tego w domu.A tu patrzyłam jak ją mierzy i faktycznie 41 cm..
w ogóle to u nas w przychodni jest taka waga starego typu, a tutaj elektroniczna i wyszło 250 g więcej
ale do rzeczy.. pan doktor robił Idze usg przezciemiączkowe i nie ma żadnych nieprawidłowości, mówił że główka jej rośnie w dobrym tempie, na siatce centylowej jest na 50 centylu, więc wszystko w normie.
Widocznie taka jej uroda z tym ciemiączkiemKontrola za 3 miesiące.
Kamień z serca
Idę was nadrabiać
Kochana bardzo się cieszę a więc centymetr robi różnicę.Co do ważenia,nam pediatra mówiła,że lepiej dziecko zawsze ważyć na jednej wadze.

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
hehe nigdy nie byłam tz mi ostatnio suszy zebym sie na rudo przefarbowała, chyba go .. od dawna juz włosów nie farbuje.
nie byłaśa na tej fotce ślubnej z mężem?

[QUOTE=Agnes!84!!;39029553]Cześć!
W weekend nie miałam czasu zajrzeć i jeszcze zostało mi kilka stron do czytania.
W sobotę byłam na zakupach, potem robiłam ciasta a wieczorem impreza - 85. urodziny babci męża Przygotowane w tajemnicy. Ale się wzruszyła.Zjechało się ze 30 osób, wnuki, prawnuki i nawet jeden praprawnuk

Oczywiście teściowa musiała brać małą na ręce. Nieważne że tyłem do siebie (bo neonatolog zalecił takie noszenie). Zamiast popatrzeć na małą, pogadać do niej jak leżała w bujaczku, koniecznie trzeba ją trzymać.Ile razy można prosić!? Jest jedyną osobą która nie szanuje naszych zasad i robi co jej się podoba.
To że nie biorę Paulinki na ręce nie znaczy że jej nie przytulam, bo co chwilę ją przytulam nawet jak leży.A mojego obcałowywania to pewnie ma po dziurki w nosie
Wszyscy chwalili maleńką że tak ładnie potrafi zająć się sobą. Bawiła się grzecznie w bujaczku i mimo że krótko spała za dnia to na szczęście nie marudziła . Zdałam sobie sprawę że trafiło mi się cudowne dziecko
Był tam też 11-miesięczny chłopiec i jego rodzice zazdrościli nam że możemy sobie razem jednocześnie usiąść przy stole i zjeść bo oni musieli na zmianę nosić go na rękach.[/QUOTE]to tak jak my
A niespodzianka urodzinowa dla babci supermusiało być jej bardzo miło

Cytat:

super,patrz i bluzka dostała nowe życie

Cytat:
hey kochane powie mi ktos Co Sie dzieje z tym wizazem? co chce wejsc ti Sie zalogowac nie moge grrr!

ide Was nadrobic

Jagodka bardzo grzeczna ostatnio.

niefajnie się porobiło,choć może nie jest tak źle jak myśliszten kolega już długo w tym fachu?

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, poczytalm tylko troche i widze ze na tapacie sa sukieneczki na chrzest i przyjecia. czyli akurat trafila w temat bo pilnie poszukuje. swietne stronki podalyscie a ta z opaskami to boska musze tylko doczytac gdzie sie je zamawia.

fajnie ze te sukieneczki nawet nie drogie. podobaja mi sie takie za ponad 200zl ale na godzine do kosciola i na impreze w restauracji to troche szkoda mi kasy.

a ja moze sie dzisiaj w koncu rusze na spacer bo od 3 dni siedzimy w domu.

zaproszenia zamowione. czekam na projekt.

pytanko: dawalyscie rodzicom waszym i teściom zaproszenia? bo ja nie zamowilam dla nich bo wyszlam z zalozenia ze to oczyswiste ze sa zaproszeni.
my na chrzest dawaliśmy,nawet teściom(a teściowa prawie wszystko zrobiła i jeszcze u niej w domu)

Cytat:
Tak w którą stronę wiatr zawieje - ale ja już się z tym chyba oswajam. Nie wiem kiedy do niego to dotrze. Ja mam swój sens życia moje dziewczyny, kiedyś on był - ale teraz niewiem.

Cytat:
U mnie taki "zwyczaj" że na chrzciny zaprasza się słownie Ja nie wiem bo Wy to chyba wszystkie dajecie zaproszenia.

Śliczne sukieneczki. U nas szykuje się wesele w lipcu ale nie zamierzam brać dziecka, bo za mała jeszcze na takie imprezy.

Dziś muszę jechać do zusu. Ciekawe jaka kolejka będzie.

Ostatnio dowiedziałam się od osoby pracującej w gerberze że do słoiczków idą najgorsze odpady Co z tego że przeznaczone dla niemowląt! Lepiej już samemu przygotować, nawet z warzyw kupionych na ryneczku Ciekawe jak w innych firmach to wygląda.
przecież nam rodzice nie dawali słoiczków(bo nie było) i żyjemy

Cytat:

Patrzcie co moja bździągwa mała dostała od babci tylko tuniczka poszła do przeróbki bo za krótka
cieplutko jej będzie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Katee no w 90% przypadków jest tak, że zauważa w praniu, które są nowe (w sensie że ich nie było wcześniej )

Dziewczyny, z tym, żebym powiedziała że chodzę do sh to nie bardzo.... U mnie w domu nikt nie chodzi, bo teść za granicą, więc teściowa może sobie pozwolić na lepsze ciuchy, to po co ma chodzić do takich sklepów... Mówi, że jej się wydaje, że te ubrania po zmarłych są, chociaż wie, że niekoniecznie, ale takie ma wrażenie i już...
Więc nie bardzo chcę mówić, że chodzę, bo pewnie nic nie powie, ale będzie sobie myślała, że w używane dziecko ubieram, a nie wiadomo kto w tym chodził itd... :/
moja mama też kiedyś podobnie uważała do Twojej teściowej do czasu jak zobaczyła jakie ja rzeczy mam z ciuchów za grosze

Agnes miałam pisać,ze mam fotki,ale jak chcesz inne to dawaj.

Ula chcesz być w prezentacji?

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 16:14   #1071
marta1986222
Zakorzenienie

Zapomniałam się pochwalić Zuzia dzisiaj jadła chętnie,otwierała buzkę,kochana

Czy jak wczoraj o 13 otworzyłam marchewkę to jutro jeszcze mogę podać?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-02-04, 16:15   #1072
afternoon
Rozeznanie

Dearlie tak Kochana, taka okragła zwykła blaszka z marketu za kilkanaście złotych

Iwa, pyszne musi być to ciasto na herbatnikach

Ja uwielbiam gotować i jeść, z pieczeniem tradycyjnych ciast gorzej, ale jakieś desery od czasu do czasu wykombinuję

Piękne mamy na wątku małe laseczki: Alicja, Lili, Zosia - cudne fotki i przepraszam, jeśli kogoś pominęłam
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 16:19   #1073
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:

ślicznie wygląda

Cytat:
oto Panna Zofia z dziś
kolejna piękna modelka
no cudne te nasze dzieciaczki

Cytat:
Zaczęłam ćwiczyć Chodakowską i po 15 minutach jestem taka padnięta, że musiałam zrobić przerwę. Kondycjo gdzie jesteś?
hihihihi
ja też tak miałam za pierwszym podejściem
za drugim już było o niebo lepiej
nie poddawaj się

Cytat:
Lilka slodziutka!
dziękujemy
Stary 2013-02-04, 16:20   #1074
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość

Iwa, pyszne musi być to ciasto na herbatnikach
Jest fenomenalne Jak się da czekoladę mleczną na wierzch to smakuje jak takie batoniki typu mleczna kanapka czy maxi king... chciałabym tam jeszcze karmel dodać ale nie wiem w którym miejscu go wyłożyć
Wrzuciłam jeszcze przepis na fenomenalną szarlotkę. Nigdy nie przepadałam za szarlotkami, a tą wcinam na kilogramy
Stary 2013-02-04, 16:21   #1075
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
super!

w ogole mam pyt jak cyt z tapatalka to jak wracacie Do strony na ktorej skonczylisvir czytac?
bo mi Sie wyswietla po zacyt ostatbia strona watku i jak cofam to do menu tapta mnie kieruje :/ musze nr str zapamietxwac by wrocic tam gdzie skonczylam czytac :/
To nie cytuj pojedyńczo tylko zrób multicytat i czytasz sobie posty do końca.
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 16:24   #1076
ula2689
Wtajemniczenie

Katee pewnie że chcę, ale nie mam niestety zdjęcia mojego z dziećmi,także wybierz cos z tego co jest, albo jeszcze doślę jak trzeba
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 16:25   #1077
Konczita
Zakorzenienie

hej Mamusie
wpadam tylko powiedzieć że w biedronce wyprzedaż zabawek fisher price na 29.99 były klocki interaktywne książeczka taka co mówi na stojaku i jakiś dziabong z łapkami ... zabawki na 6m+ może którejś coś spasuje
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 16:34   #1078
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
Kalpana brakiem @ się nie stresuj, ja po porodzie miałam 19 listopada, a kolejną 19 stycznia, więc miałam przerwę. testowałam, bo podobno negatywny test działa na okres, ale u mnie nie podziałał
U mnie okresu nadal brak. Kupiłam test i jutro zobaczymy. Brzuch od kilku dni boli jak na okres i nic. A wczoraj tak mi sie pomarańczy zachcialo. Na poczatku ciąży jadlam kilogramami. Jeszcze tak spać mi sie całymi dniami chce. Więc jutro rano zobaczymy.
Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
A ja właśnie dopiero usiadła. Zrobiłam na obiad zube cebulowa zapiekaną - wyszła pyszna. TŻ zjadł 3 kociołki
Dasz przepis?
Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
a u mnie okres przyszedł równo jak w zegarku

chociaż lekarz mówił że przez 3-4 miesiące może być bardzo nieregularny i obfity.

cholera, a ja jeszcze nie zdecydowałam się na pigułki, chociaż wykupiłam receptę

dziewczyny, podpowiedzcie jakie badania najlepiej wykonać przed zajściem w ciążę?
poprzednim razem żadnych nie robiłam ale teraz wolałabym się lepiej przygotować.
Rozyczka tokso tarczyca morologia

Cytat:
Napisane przez Sojka1990;39034an994
oto Panna Zofia z dziś
Cudna!też chcemy taką spodniczke
[QUOTE=kraven;39035314]Sojka Zosia śliczna.

Jeszcze można zrobić przeciwciała p/różyczce i HBs[/

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 16:44   #1079
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
U mnie okresu nadal brak. Kupiłam test i jutro zobaczymy. Brzuch od kilku dni boli jak na okres i nic. A wczoraj tak mi sie pomarańczy zachcialo. Na poczatku ciąży jadlam kilogramami. Jeszcze tak spać mi sie całymi dniami chce. Więc jutro rano zobaczymy.

[/

mała Kornelcia?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-02-04, 16:52   #1080
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić Zuzia dzisiaj jadła chętnie,otwierała buzkę,kochana

Czy jak wczoraj o 13 otworzyłam marchewkę to jutro jeszcze mogę podać?
super!
jeśli nie jadła z tego słoiczka, to może w lodówce stać 48 godzin
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
hej Mamusie
wpadam tylko powiedzieć że w biedronce wyprzedaż zabawek fisher price na 29.99 były klocki interaktywne książeczka taka co mówi na stojaku i jakiś dziabong z łapkami ... zabawki na 6m+ może którejś coś spasuje
super, dzięki za info

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
mała Kornelcia?
wiecie co? coś czuję, że bardzo to prawdopodobne.
dziś mi ugotowane ziemniaki tak zaśmierdziały, że miałam ochotę

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości