|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Cytat:
wez se wrzuć w gogle te dwa kolory i mnóstwo Ci inspirujących fotek wyskoczy
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
heheh no no no nie doslownie schodzy ale to miejsce gdzie one sa... powiem ci ze z inspiracjami ciezko...bo ogolnie tez chcemy zeby bylo bardziej nowoczesnie niz tak srodziemnomorsko...
|
|
|
|
#3513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nasz salon jest cały biały a kawałek ściany (ona jest taka wystająca bo tam jest komin)pomalowałam na kolor grafitowy mam też kilka akcentów borodow- czerwonych my robiliśmy jak najmniejszym kosztem, nie chciałam ładować kasy w ten dom jak za jakiś czas i tak się przeprowadzimy. Na ścianie za tv mam tapetę imitującą kamień, też fajnie wygląda. Teraz z chęcią zmieniłabym meble, tv i kanapę. ![]() kanape może za niedługo kupimy nową ale reszta musi poczekać ![]() Ana w jakim kolorze masz kuchnie?
|
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
ja najchetniej jeszce bym plytki w kuchni wywalila... mamy taki 10x10 troche nie ten styl..ale teraz jak cala kuchnia zamontowana to 2 razy wiecej roboty a tz nie chce sie podjac zbijania tego;/
|
|
|
|
#3515 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i żeby była funkcjonalna(jasna podłoga)wymarzoną mam,ale jest w turkusie,a tż powiedział,że albo on albo ten turkus-no chociaż wiem,że gdybym się uparła to by mi zrobił ten turkus,ale aż taką świnią egoistyczną nie jestem,żeby zrobić coś na co chłop patrzeć by nie mógł![]() Chyba całą jasną zrobię,przewaga bieli,trochę czerni i złota ![]() Cytat:
kuchnia w mega intensywnej czerwieni ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
![]() mi to się szybko wszystko nudzi niestety i teraz muszę z głową to wszystko zrobić,żebym za 2-3 lata znowu nie marudziła
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2013-02-04 o 13:04 |
|||
|
|
|
#3516 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
poza tym po takiej ilości wina to nie będziesz paskudów zauważać mam nadzieję że kali nic nie łapie... dopiero co wyzdrowiałyśmy... Cytat:
szykuj namioty a wiesz ile tych skarbów wypiła ekipa remontowa;/ teściowa mówiła ze tego było 2 razy tyle... tylko robotnicy wypili oczywiście za zgodą teściowej... ona jest taka że dużo wszystkiego robi ale żeby to jeść/pić to niekoniecznie... Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki żeby wszystkie decyzje były dla was pomyślne! Cytat:
Zosia pięknie pozuje do zdjęć! a jutro musisz pokazać jej zdj w przebraniu ![]() Cytat:
z tą masą cukrową nie jest tak źle... ja kupiłam 2 odcienie zielonego... ładnie się zmieszały ze sobą więc miałam 3 odcienie.. a żeby zrobić czarny to wymieszałam część tej masy z barwnikami w żelu... z wałkowaniem też nie ma problemu tylko trzeba cukrem pudrem podsypać... ja czasami mówię do niej w liczbie mnogiej... tak jak się mówiło kiedyś Cytat:
![]() ja od 3ch lat szyje literki nad łózko Kali i do dziś nie ma ani jednej! Cytat:
a wiecie że ja większość ciuchów po kali trzymam w szafie jakoś żal mi się z nimi rozstawać planujemy 2gie dziecko ale jeszcze nie teraz więc ciuszki leża Cytat:
jak bedę w pobliżu sephory to zaopatrzę się w próbki... o kremie koloryzującym nawet nie myślałam... ja mam xlasha postawionego w pokoju na komodzie żeby na widoku był... i jak na razie o nim pamiętam dziewczyny wy tak o tych zminach kolorów mówicie to może doradzicie mi na jaki kolor ja mam przerobić pokój dzienny... narożnik mam beżowy a meble taki brąz wpadający w pomarańcz... teraz mamy taką blado żółtą tapetę... ale ona mi się nie podoba a nie mam pomysłu jaki kolor do tego pasuje;/ kurcze juz po 13.. a ja jeszcze nie mam pomysłu na obiad ide pranie powiesić i do garów co z tym wizażem? musiałam wszystkie uśmieszki pousuwać bo mi napisali ze mam wiadomość przeładowana;/ ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- o matko faktycznie przeładowałam ta wiadomości juz uciekam
|
|||||||||
|
|
|
#3517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja siostra ma meble w kuchni czerwono- grafitową, super wygląda ja to meble w kuchni chyba białe zrobie, najwyżej blat i ścianę między nimi na kolor, bo coś czuje że jak zrobie czerwone czy jakieś inne to mi się za szybko znudzą ![]() Cytat:
Jak znajdziesz te kurtki to daj znać ![]() dziękuje w imieniu Zosi za miłe słowa
|
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny buszujące po sh - jakbyście widziały taką spódniczkę na rozmiar 6-9 mcy pliiiis weźcie mi
![]() http://allegro.pl/next-spodniczka-tu...986208039.html
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale żeście poleciały... nadrobiłam trochę pobieżnie, zaraz nadrobię dokładniej
![]() Mała śpi, trochę spokoju bo od 2 dni jest nie do wytrzymania bao- przyznaj się czarownico, że zaczarowałaś mi dziecko tak ładnie o niej ostatnio pisałaś ![]() Wczoraj był ryk o wszystko, nawet jak nie musiała, byle wyć... dziś już lepiej ale do normalności jeszcze daleko. Cytat:
---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- mrowak- nie potrafię powiedzieć ale może tak w czasie spania małej wyjedziemy, czyli koło 12-13?? pewności nie mam. A masz jakieś plany czy po prostu chcesz zaplanować dzień?? No chyba, że w ten czwartek ale to popołudniu bo chcemy wyjechać też koło 12-13 z Torunia, żeby mała kimnęła w aucie, bo w Pleszewie za dużo się będzie działo i pewnie nie uśnie. ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Widze temat remontów i inspiracji ja nadal na tym samym etapie co bylam, czyli wiem, że nic nie wiem kasy ciągle brakuje na nowa kanapę i inne dodatki typu firanki itp. Firany do mojego pokoju to minimum 300zł. Teraz zastanawiamy sie czy nie zacisnąć pasa i nie uzbierać na wakacje zagraniczne bo szukamy w Polsce i jak widzimy te ceny to nas krew zalewa, a, że trafimy na takie upały jak w zeszłym roku jest 1% szansy biorąc pod uwagę nasze letnie miesiące. Myślimy o Chorwacji tylko nie wiemy jak sie za to zabrać. Tż już cos tam wertuje w necie ale też za bardzo sie nie zna. Gdzie szukać ciekawych ofert?Jeszcze pytanko, czy w tym roku jak mała skończy w kwietniu 3 latka to już musimy za nią płacić? czy może nie przyznawać się że już skończyła? Spotkałam się na kilku stronach kwater, że dzieci gratis to roczniki 2010-2013, wiec by się łapała... jak na to patrzeć?
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
asiulka popatrz na kempinki typu eurocamp, vacasolei, suncamp
|
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
asiulek - pofika Ci ze dwa dni i nadal bedziesz miała słodką wercię
ale nie mam z tym nic wspólnego sesese
|
#3522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz są takie możliwości w tapetach że naprawdę można coś fajnego wybrać. U moich rodziców na przedpokój trzeba prawie 9 rolek. Kupowaliśmy winylową na flizelinie. Fajnie się kładzie (tylko ściana do smarowania klejem). Jak nie chcesz wydawać tyle kasy to pomaluj ale założę się że za "chwilę" będziesz miała wszędzie paluszki, odpryski itp. Cytat:
![]() Asia gdybym miała spakowane to już dawno by tego nie było ![]() Ana gdyby mi się łazienka "odwidziała" po 3 latach to bym się sama na siebie wkurzyła i takiej roboty nie zniosła
|
|
#3523 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem, gdzie wcięło mi resztę cytatów ![]() Po krótkiej weekendowej nieobecności stwierdzam: To jest wątek kulinarny, a nie dzieciowy!!!!!!!
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nowa łazienka to w sumie taki mój kaprys i trochę wyrzuty sumienia mnie gryząale znowu dbam o swoje zdrowie psychiczne,bo tak jak denerwują mnie smugi na świeżo umytej,ciemnej podłodze to tylko ja wiem(i libra i Aniap ) a zdrowie jest bezcenne
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Ana ja juz wiem że czarne i inne ciemne powierzchnie to nie jest dobry pomysł
|
#3526 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki ![]() Cytat:
![]() O tym aspekcie to nawet nie mówię, my odkąd się tu wprowadziliśmy chcemy zrobić remont w łazience ale koszty nas powstrzymują niestety. Jak już zrobimy to pewnie taka zostanie do końca naszego życia ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
nie dajemy rady daj mi twoją teraźniejszą pewnie dla mnie byłaby wymarzona ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- http://waszewnetrza.leroymerlin.pl/3...,26,52267.html bardzo podoba mi się takie rozwiązanie- wanno- prysznica co o tym myślicie? My mamy wannę, zastanawiamy się nad prysznicem bo czasem lepiej tak na szybko wskoczyć, wtedy cała łazienka pływa ale jednak chyba nie chcemy rezygnować z wanny bo my uwielbiamy... dla mnie kapiel pod prysznicem to zero przyjemnosci. Nie wspominając o goleniu- nie ma to jak wystawic noge na wannę i jechane
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde no nie nadrobie teraz,dopiero potem, ale mam pytanie, jakie macie maszynki do mielenia miesa? Elektryczne czy te reczne?
Ogladalam wczoraj i ta elektryczna ok 100 f kosztuje Jak zjej myciem? latwa w utrzymaniu czystosci ? Oplaca sie dawac? troche one duze, a nie niechce zagracac kolejnym sprzetem kuchni. Czy moze ta reczna ,etalowa , to tanioszka i male sa Nie beda czesto uzywac .
|
|
|
|
#3528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a pisząc"kaprys"miałam na myśli,że łazienka prawie nowa i nie trzeba jej robić na nowo tylko z moich względów psychicznych ją wymieniam.No i wszystko zostaję:meble,sprzęty.Tyl ko podłogi i ściany robimy
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
Asia mamy malutką łazienkę (już pisałam).Ta łazienka w linku jest bardzo podobna wielkością do naszej z tą różnicą że mamy jeszcze muszlę. Wanna jest mała ale korzystamy z niej jako z prysznica. Zrobiliśmy sobie zasłonkę prysznicową i jest wygodna. Nie ma opcji kąpieli jako takiej w wannie bo zwyczajnie jesteśmy do niej (prócz dzieciaków) za duzi
. Gdybym miała wybierać to wolałabym sam prysznic na rzecz większej pozostałej powierzchni. Nie mam potrzeby aż tak częstego leżenia w wannie. Golenie pod prysznicem nie jest dla mnie zadnym problemem. Jeżeli wanna to tylko i wyłącznie duża i wygodna a takie nie wiadomo co to mi nie jest potrzebne
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
leżeć nie przepadam, za to tż uwielbia, co drugi dzień wlewa sobie 3/4 wanny wody (a mamy głęboką) i leży ze 40 minut dolewając cały czas gorącej wody. Lustra zaparowane i niczym w saunie on nie chce z tego rezygnować. Dlatego myślimy nad takim rozwiązaniem. jak w linku, żeby nie rezygnować z wanny i żeby to ładnie razem sie komponowało. Ale na razie tylko sobie "gdybam" bo do remontu jeszcze trochę czasu ![]() Golić się pod prysznicem nienawidzę. zawsze mnie to męczy na wakacjach
|
|
#3531 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Nataszka,Machaj dziękuję
Cytat:
Cytat:
mam dosyć ponure mieszkanie i teraz mam okazję to zmienić,ale nie lubię tak jednolicie więc pewnie też będę cudowaćCytat:
![]() Megi bo ile można o dzieciach pisac ![]() Asiulek nieźle macie,że już o wakacjach myślicie-zazdroszczę.Mi do wakacji się cała wieczność wydaje ![]() Monka ręczną. dobrze,że piszecie o ciemnych płytkach,tż się podobają czarne w macie płytki i białe meble w kuchni plus dodatki drewniane ale właśnie też mu wybijałam z głowy ciemne płytki,wolę jasne-chociaż pewnie miałoby to swój urok Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2013-02-04 o 15:37 |
|||
|
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka- ustaliliśmy termin urlopu, znajomi okazało się, ze mają w tym samym terminie wiec zabraliśmy się za szukanie i powiem szczerze, że już nie jest łatwo
http://www.villaaltair.pl/
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra - ja kocham jeść - co widać po mnie +13,5 kg mam ![]() Co do płytek - czuję się głęboko pominięta. Mam ciemne w przedpokoju. Udają pięknie drewno. Wiele osób tak myśli. No śliczności. Ale każdy badziew na nich widać. Ale moje zdrowie psychiczne musi zadowolić się póki co wiadrem i mopem, a nie wymianą
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
Asia nigdy, przenigdy nie łączyłabym ubikacji z łazienką
Założę się że jak Werka będzie starsza i będzie korzystała z łazienki to nie zechce ojca albo matki wpuścić na siku . Będzie malowanie, fryzowanie a Wy czekajcie A jeszcze wcześniej będzie etap wstydu.Nie polecam. Ja bym nie łączyła o ile są oddzielnie nawet gdybym mogła zyskać metry. Co innego jak już są razem to wtedy trzeba sobie radzić (jak ja)
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
Tak czytam i mam metlik w glowie o tych lazienkach.Dzisiaj kupilam deszczownice z prysznicem,wiec juz cos mam. Wanne mam taka ze moge sie w niej wylegiwac,teraz kupujemy taka sama tylko troche profilowana,i szklana scianke,takie pojedyncze drzwi zeby normalnie mozna z prysznica korzystac. Plytki chcialabym w szarosciach,ale marny wybor w sklepach i jutro musze podjac ostateczna decyzje. Ja mam problem z wyborem umywalki,tz chce tradycyjna z szafka,a mi sie podoba taka ala miska,moze go w sklepie namowie.
Moje chlopaki cos dzisiaj lego przeprosili i bawia sie super razem .Megi nie narzekaj na brzuch,ja ponizej 26kg przy zadnym nie mialam :Pchudzielcu.
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
Bao będę miała na uwadze sukienkę, u mnie są piękne ciuszki na taki rozmiar, poprostu śliczne.
A mi się wydaje że to wątek kulinarno- remontowy ![]() ![]() ale mi się podoba efekt OMBRE Loreala.... |
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
Libra zajrzyj do swojego UP. U nas pojawiły się zapisy na kursy, m.in. krawiectwo lekkie. Może u Was też będą jakieś podobne. Jesteś zarejestrowana ? Nie pamietam
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jakies śliczne kiecuszki/bluzeczki/geterki Cię powalą to bierz, co?
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

tak ładnie o niej ostatnio pisałaś 

daj mi twoją teraźniejszą