Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-04, 12:37   #3511
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
hm czyli tylko schody masz w turkusie i zieieni??
ja myslam zeby w jendym pokoju te 3 kolory byly - jakos tak weselej by sie zrobilo... tylko musimy pomyslec o jakiejs koncepsji na sciany te panele 3d mi sie widza zeby np za kapa dac... ale znowu tezet chcialby cos za tv a tu i tu za duzo tego by bylo;/
hehe schody nie...całe wejście(ściany) z dołu na górę są w tych dwóch kolorach.

wez se wrzuć w gogle te dwa kolory i mnóstwo Ci inspirujących fotek wyskoczy

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:49   #3512
mloda1989
Zakorzenienie

heheh no no no nie doslownie schodzy ale to miejsce gdzie one sa... powiem ci ze z inspiracjami ciezko...bo ogolnie tez chcemy zeby bylo bardziej nowoczesnie niz tak srodziemnomorsko...
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:50   #3513
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
hehe teraz cały salon mam w szarościach jasnych(salon)a wejście na góre turkus+soczysta zieleń.

salon planuję zrobić:czysta biel,a jedną ścianę salonu,którą łączy się z korytarzem na górę chcę zrobić w jasnym różu(bo u mnie wszystkie dodatki to róż+fiolet)i ta jasna ściana w różu będzie połączeniem i jednocześnie odbiciem ściany na korytarzu,którą planuję zrobić w mega ostrym różu a korytarz na górze(górna część) walnę w tapecie,która będzie pasowała do tej ściany w ostrym różu,a jak odpowiedniej tapety nie znajdę to ściana w strukturze kolor wanilia).Muszę też poszukać jakieś pięknej,sporej komody całej w bieli,bo tą którą mam dam tż do garażu,a na tle tej ściany mocno różowej chcę właśnie białą komodę-nie wiem czy coś z tej mojej paplaniny da się zrozumieć
pięknie będzie

Cytat:
Ninka u siebie w pokoju ma ogromną taką na ścianie mocno fioletowej
http://allegro.pl/hit-cenowy-misie-0...977457822.html bosko wygląda
śliczne misie

nasz salon jest cały biały a kawałek ściany (ona jest taka wystająca bo tam jest komin)pomalowałam na kolor grafitowy
mam też kilka akcentów borodow- czerwonych

my robiliśmy jak najmniejszym kosztem, nie chciałam ładować kasy w ten dom jak za jakiś czas i tak się przeprowadzimy. Na ścianie za tv mam tapetę imitującą kamień, też fajnie wygląda.

Teraz z chęcią zmieniłabym meble, tv i kanapę.
kanape może za niedługo kupimy nową ale reszta musi poczekać

Ana w jakim kolorze masz kuchnie?

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:57   #3514
mloda1989
Zakorzenienie

ja najchetniej jeszce bym plytki w kuchni wywalila... mamy taki 10x10 troche nie ten styl..ale teraz jak cala kuchnia zamontowana to 2 razy wiecej roboty a tz nie chce sie podjac zbijania tego;/
Stary 2013-02-04, 13:01   #3515
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
heheh no no no nie doslownie schodzy ale to miejsce gdzie one sa... powiem ci ze z inspiracjami ciezko...bo ogolnie tez chcemy zeby bylo bardziej nowoczesnie niz tak srodziemnomorsko...
ściany jak to ściany-zawsze je można przemalować lub dać tapete czy co tam z nimi zrobić.Ja to się martwię o łazienkę,bo obecną mam tylko 3 lata,ale ta ciemna podłoga do szału mnie doprowadza i muszę zrobić drugą tak,żeby i sporo lat mi się podobała(bo 3 łazienki to mi stary szybko nie zrobi) i żeby była funkcjonalna(jasna podłoga)wymarzoną mam,ale jest w turkusie,a tż powiedział,że albo on albo ten turkus-no chociaż wiem,że gdybym się uparła to by mi zrobił ten turkus,ale aż taką świnią egoistyczną nie jestem,żeby zrobić coś na co chłop patrzeć by nie mógł
Chyba całą jasną zrobię,przewaga bieli,trochę czerni i złota
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
pięknie będzie

śliczne misie

nasz salon jest cały biały a kawałek ściany (ona jest taka wystająca bo tam jest komin)pomalowałam na kolor grafitowy
mam też kilka akcentów borodow- czerwonych

my robiliśmy jak najmniejszym kosztem, nie chciałam ładować kasy w ten dom jak za jakiś czas i tak się przeprowadzimy. Na ścianie za tv mam tapetę imitującą kamień, też fajnie wygląda.

Teraz z chęcią zmieniłabym meble, tv i kanapę.
kanape może za niedługo kupimy nową ale reszta musi poczekać

Ana w jakim kolorze masz kuchnie?
grafit-bordo-czerwień to fajne połączenie

kuchnia w mega intensywnej czerwieni bałam się tego koloru,bo ogólnie za nim nie przepadam-lubię tylko czerwony na paznokciach,ale pomieszczenie w takim kolorze podoba mi się.

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
ja najchetniej jeszce bym plytki w kuchni wywalila... mamy taki 10x10 troche nie ten styl..ale teraz jak cala kuchnia zamontowana to 2 razy wiecej roboty a tz nie chce sie podjac zbijania tego;/
chyba każda z nas coś by zmieniła swoim domu

mi to się szybko wszystko nudzi niestety i teraz muszę z głową to wszystko zrobić,żebym za 2-3 lata znowu nie marudziła

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2013-02-04 o 13:04
Stary 2013-02-04, 13:19   #3516
machaj
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość

Machaj pajakow rodaków i tego typu badziewia . Taaakie winko to bym z miła chęcią wypila . Cos ja łapie ? Zdrowka dla niej i zeby na was nie przeszło .
kobieto w co ty wierzysz... ze pająka u libry znajdziesz? przecież ona porządek ma w domu i w ogrodzie poza tym po takiej ilości wina to nie będziesz paskudów zauważać

mam nadzieję że kali nic nie łapie... dopiero co wyzdrowiałyśmy...

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
musztra od rana
To macie prawdziwe skarby w piwnicy mało kto tyle czasu przetrzyma ,u mnie to chyba trzeba byłoby zakopać trójniaka tak próbowałam czy dobry że 10l wychlałam a miał leżeć co najmniej 2 lata
popatrz chętne się zbierają szykuj namioty
a wiesz ile tych skarbów wypiła ekipa remontowa;/ teściowa mówiła ze tego było 2 razy tyle... tylko robotnicy wypili oczywiście za zgodą teściowej... ona jest taka że dużo wszystkiego robi ale żeby to jeść/pić to niekoniecznie...

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

machaj ja używam tej odżywki tak długo chyba jak Ty, i na początku troche mnie swędziało to miejsce gdzie odżywkę nakładałam, ale to z 3 dni i przeszło.
hmm to może i mi swędzenie przejdzie... ja nawet jak rzęsy tuszem pomaluję to mnie powieki swędzą i ciągle trę oczy... taki typ

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
ja też uuuuuuwielbiam winko domowej roboty,mam znajomą co robi prawie z każdych owoców,z jeżynami było pyszniutkie,tylko jakoś szybko w łeb wali

też chętnie bym się poddała takiej musztrze(jakie trudne słowo do wymowy)

dziewczyny jak ja się boję tego tygodnia-jest dla nas decydujący tyle rzeczy ma się wyjaśnić,oby było dobrze
moi teściowie też chyba z wszystkiego robili.. bo w piwnicy sa i czerwone wina i białe i różowe!! a mi jakoś szkoda ich otwierać bez większej okazji... w końcu takie roczniki mało nie kosztują

trzymam kciuki żeby wszystkie decyzje były dla was pomyślne!

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
fajny tort

podobne kurtki były w reserved ale u mnie już nie ma sladu po nich. Nie zdążyłam kupić

a co do narzuty to rzeczywiście musi być sporo większa żeby się nie ściągała

Zosia po dłużeszej przerwie o dziwo dzisiaj bardzo chętnie poszła do przedszkola. Jutro mają bal karnawałowy

pokaże Wam jak w sobote pozowała do zdjęć
ja te kurtki widziałam jakiś czas temu u nas w reserved... jakby jeszcze były na nasze dziewczyny to dam ci znać

Zosia pięknie pozuje do zdjęć! a jutro musisz pokazać jej zdj w przebraniu

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Witajcie

Śnieg u nas od wczoraj leży, znaczy spadło trochę w nocy i padało rano takim drobnym. Ślisko jak cholera wszędzie. Dzisiaj też trochę sobie sypie na drobno. Temp. w okolicach zera wiec średnio przyjemna

Machaj torcik fajny i najważniejsze że solenizant był zadowolony . Wydaje mi się że dość trudno się obrabia taką cukrową masę.

Wiesz że jeszcze całkiem niedawno na Śląsku (być może nie tylko) do rodziców zwracało się w takiej formie jak piszesz " mama pozwoli, mama sobie czegoś życzy, itp.". Oznaczało to większy szacunek do rodzica
u nas po południu tak ładnie było słonko świeciło... dziś słonko się przebijało z rana ale teraz jest brzydko i wieje... i chyba małej odpuszczę spacer.. co prawda dziś nie ma kaszlu ale nie chce żeby ja przewiało...

z tą masą cukrową nie jest tak źle... ja kupiłam 2 odcienie zielonego... ładnie się zmieszały ze sobą więc miałam 3 odcienie.. a żeby zrobić czarny to wymieszałam część tej masy z barwnikami w żelu... z wałkowaniem też nie ma problemu tylko trzeba cukrem pudrem podsypać...

ja czasami mówię do niej w liczbie mnogiej... tak jak się mówiło kiedyś

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

Ja z tych narzut nic nie kupiłam jeszcze. Jakoś nic mi nie podeszlo. Pewnie w koncu sama uszyję.
Na razie szyje juz ponad miesiąc literki tzn. Imię Oliwia coby na ścianę powiesić.
jak uszyjesz to koniecznie się pochwal!!

ja od 3ch lat szyje literki nad łózko Kali i do dziś nie ma ani jednej!

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość

Ana miała , na pewno ci parę słów szpnie

Moja bandytka poszła w końcu do przedszkola, a ja się wzięłam za fotografowanie ubranek do wystawienia, jak ja tego nie lubię...
dzieki

a wiecie że ja większość ciuchów po kali trzymam w szafie jakoś żal mi się z nimi rozstawać planujemy 2gie dziecko ale jeszcze nie teraz więc ciuszki leża

Cytat:
Machaj,ana pytań nie zauważyła-gdyby nie cytat Evi to bym Cię niechcący zignorowała

Ja chyba wszystko z made in Rusin mam wypróbowane
BB również i ...........dupy nie urywa(mojej)nie na tyle bym go chciała mieć w swoich zbiorach.Na pewno jest to jeden z lepszych BB jakie próbowałam ale bez testów nie radzę kupować,no i kolory takie nietrafione są
Idz do sephory i wez próbkę.
Na pewno kremu koloryzującego od pata nie polecam.Kupiłam w ciemno i cały oddałam mamie.

co do xlasha to tak już używam,ale dzisiaj rano mi sie przypomniało,że wczoraj o nim zapomniałam muszę przypomnienie w telefonie ustawić
dziękuję za opinie jak bedę w pobliżu sephory to zaopatrzę się w próbki... o kremie koloryzującym nawet nie myślałam...
ja mam xlasha postawionego w pokoju na komodzie żeby na widoku był... i jak na razie o nim pamiętam

dziewczyny wy tak o tych zminach kolorów mówicie to może doradzicie mi na jaki kolor ja mam przerobić pokój dzienny... narożnik mam beżowy a meble taki brąz wpadający w pomarańcz... teraz mamy taką blado żółtą tapetę... ale ona mi się nie podoba a nie mam pomysłu jaki kolor do tego pasuje;/

kurcze juz po 13.. a ja jeszcze nie mam pomysłu na obiad ide pranie powiesić i do garów
co z tym wizażem? musiałam wszystkie uśmieszki pousuwać bo mi napisali ze mam wiadomość przeładowana;/

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

o matko faktycznie przeładowałam ta wiadomości juz uciekam
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 13:33   #3517
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
ściany jak to ściany-zawsze je można przemalować lub dać tapete czy co tam z nimi zrobić.Ja to się martwię o łazienkę,bo obecną mam tylko 3 lata,ale ta ciemna podłoga do szału mnie doprowadza i muszę zrobić drugą tak,żeby i sporo lat mi się podobała(bo 3 łazienki to mi stary szybko nie zrobi) i żeby była funkcjonalna(jasna podłoga)wymarzoną mam,ale jest w turkusie,a tż powiedział,że albo on albo ten turkus-no chociaż wiem,że gdybym się uparła to by mi zrobił ten turkus,ale aż taką świnią egoistyczną nie jestem,żeby zrobić coś na co chłop patrzeć by nie mógł

kuchnia w mega intensywnej czerwieni bałam się tego koloru,bo ogólnie za nim nie przepadam-lubię tylko czerwony na paznokciach,ale pomieszczenie w takim kolorze podoba mi się.

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

mi to się szybko wszystko nudzi niestety i teraz muszę z głową to wszystko zrobić,żebym za 2-3 lata znowu nie marudziła
ja też za czerownym nie przepadam ale w pomieszczeniach mi się podoba. W sypialni też mam czerwień

moja siostra ma meble w kuchni czerwono- grafitową, super wygląda

ja to meble w kuchni chyba białe zrobie, najwyżej blat i ścianę między nimi na kolor, bo coś czuje że jak zrobie czerwone czy jakieś inne to mi się za szybko znudzą

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
ja te kurtki widziałam jakiś czas temu u nas w reserved... jakby jeszcze były na nasze dziewczyny to dam ci znać

Zosia pięknie pozuje do zdjęć! a jutro musisz pokazać jej zdj w przebraniu
mają mieć w przedszkolu robione zdjęcia, jak już będe miała to pokażę.

Jak znajdziesz te kurtki to daj znać

dziękuje w imieniu Zosi za miłe słowa

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 13:33   #3518
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

dziewczyny buszujące po sh - jakbyście widziały taką spódniczkę na rozmiar 6-9 mcy pliiiis weźcie mi http://allegro.pl/next-spodniczka-tu...986208039.html

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 13:56   #3519
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ale żeście poleciały... nadrobiłam trochę pobieżnie, zaraz nadrobię dokładniej

Mała śpi, trochę spokoju bo od 2 dni jest nie do wytrzymania
bao-
przyznaj się czarownico, że zaczarowałaś mi dziecko tak ładnie o niej ostatnio pisałaś
Wczoraj był ryk o wszystko, nawet jak nie musiała, byle wyć... dziś już lepiej ale do normalności jeszcze daleko.

Cytat:
Evi ja też nie bardzo lubię robić zdjęcia ciuszków
Nawet jak już zrobię to nie koniecznie zaraz wstawiam i sprzedaję
Zdjęcia dla Megi nadal czekają a właściwie to gdzie ona się znowu zapodziała ? Megi
Yyyyy... ja to chyba ze 3 tygodnie temu megi wysłałam fotki, zaakceptowane, paczka leży zaklejona, zaadresowana i nie mam jak sie wybrać na pocztę. Tz musi podjechać samochodem bo ona mega ciężka, na pewno bym jej nie doniosła. A wiecznie mu coś wypada po pracy- a to angielski, a to piłka, a to fryzjer grrr... meguś, od środy tz ma urlop wiec mam nadzieję, ze go pognam, a może jeszcze dziś da radę. jak nie to zamawiam kuriera...

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

mrowak- nie potrafię powiedzieć ale może tak w czasie spania małej wyjedziemy, czyli koło 12-13?? pewności nie mam. A masz jakieś plany czy po prostu chcesz zaplanować dzień?? No chyba, że w ten czwartek ale to popołudniu bo chcemy wyjechać też koło 12-13 z Torunia, żeby mała kimnęła w aucie, bo w Pleszewie za dużo się będzie działo i pewnie nie uśnie.

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Widze temat remontów i inspiracji ja nadal na tym samym etapie co bylam, czyli wiem, że nic nie wiem kasy ciągle brakuje na nowa kanapę i inne dodatki typu firanki itp. Firany do mojego pokoju to minimum 300zł. Teraz zastanawiamy sie czy nie zacisnąć pasa i nie uzbierać na wakacje zagraniczne bo szukamy w Polsce i jak widzimy te ceny to nas krew zalewa, a, że trafimy na takie upały jak w zeszłym roku jest 1% szansy biorąc pod uwagę nasze letnie miesiące. Myślimy o Chorwacji tylko nie wiemy jak sie za to zabrać. Tż już cos tam wertuje w necie ale też za bardzo sie nie zna. Gdzie szukać ciekawych ofert?

Jeszcze pytanko, czy w tym roku jak mała skończy w kwietniu 3 latka to już musimy za nią płacić? czy może nie przyznawać się że już skończyła? Spotkałam się na kilku stronach kwater, że dzieci gratis to roczniki 2010-2013, wiec by się łapała... jak na to patrzeć?

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:11   #3520
mloda1989
Zakorzenienie

asiulka popatrz na kempinki typu eurocamp, vacasolei, suncamp
Stary 2013-02-04, 14:12   #3521
Baobabek
Zakorzenienie

asiulek - pofika Ci ze dwa dni i nadal bedziesz miała słodką wercię ale nie mam z tym nic wspólnego sesese

Stary 2013-02-04, 14:16   #3522
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
no właśnie ja mam teraz dylemat , nie wiem co mam kłaść na przedpokój

Na pewno chce coś bardzo jasnego ,ale nie do końca jestem za gładzią, bo zaraz wszystko będzie upaćkane tż zrobi gładź ale nie wiem , że nie będzie ona idealnie gładka (zawsze zostają mu jakieś niedociągnięcia) wiem, że będzie mnie to razić i dlatego szukam innego rozwiązania , zależy mi też na tym żeby był to jak najmniejszy koszt teraz w domu dyskutujemy co robić na tym przedpokoju, poradźcie coś .... tapety mi się podobają ale ja potrzebuje co najmniej 8 rolek a jak kupie tapetę za 50 zł (takie mi się podobają) to ściany będą kosztowały nas majątek , nie wiem co robić
Do wyrównania gładzi a zachowania równej powierzchni dobre są tapety z włókna szklanego. Niestety to też jest koszt bo nie dość że sama nie jest tania to trzeba jeszcze kupić farbę. Efekt jest fajny można w dowolnym momencie przemalować. Nie trzeba się specjalnie przejmować zakładkami, szybko się to robi (tylko ścianę się smaruje klejem), tapeta ma 1m szerokości.
Teraz są takie możliwości w tapetach że naprawdę można coś fajnego wybrać. U moich rodziców na przedpokój trzeba prawie 9 rolek. Kupowaliśmy winylową na flizelinie. Fajnie się kładzie (tylko ściana do smarowania klejem).

Jak nie chcesz wydawać tyle kasy to pomaluj ale założę się że za "chwilę" będziesz miała wszędzie paluszki, odpryski itp.

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
hehe, ja zdjęcia zrobiłam, nawet pozmniejszałam. Ale już na opisy i wystawienie sensu stricte to mi chęci (dziś) brak...

W ogóle taki mam dzień dziś-pierdylion rzeczy zaplanowanych na "kiedy już młoda nie będzie wisieć na ogonie" i... nic mi się dziś nie chce
Mi się też dzisiaj cały tygodniowy plan zweryfikował

Asia gdybym miała spakowane to już dawno by tego nie było

Ana gdyby mi się łazienka "odwidziała" po 3 latach to bym się sama na siebie wkurzyła i takiej roboty nie zniosła . Zupełnie celowo pomijam aspekt finansów
Stary 2013-02-04, 14:21   #3523
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
chyba ją już Bóg opuściła całkiem...ale debilna propozyjca
Ja na 2 dni muszę schować laptopa, tż wymógł na mnie 2 dni bez kompa...jezu nie wiem jak ja to przeżyję toż to jakby mi dopływ powietrza odciąć
Bao - skąd Wy bierzecie takie perwersyjne zabawy w nieużywanie kompa?

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Mi sie dzisiaj bocian snil,taki nielot ktorego musialam pilnowac. Ktoras sie zna na snach ?
Ja się nie znam na snach, ale wiesz... bocian to bocian

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Moja teściowa w zeszłym tygodniu powiedziała mi ze powinnismy sie z Tz rozwiesc i podzielić dzieci. Tak mnie to ostatnie zdenerwowalo ze juz nie pytałam w jaki sposób ten podział mamy zrobić. Ciekawe które dziecko jej zdaniem mi sie dostanie a moze chodziło o podział salomonowy.
P0P - ona naprawdę szczerze musi Cię nie znosić. Jest w stanie oddać jedną wnuczkę, żeby Cię już nie oglądać. Innowacyjny i kreatywny pomysł... Swoją drogą, że miała tyle odwagi, żeby Ci go przedstawić.

Nie wiem, gdzie wcięło mi resztę cytatów

Po krótkiej weekendowej nieobecności stwierdzam:
To jest wątek kulinarny, a nie dzieciowy!!!!!!!
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:24   #3524
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ana gdyby mi się łazienka "odwidziała" po 3 latach to bym się sama na siebie wkurzyła i takiej roboty nie zniosła . Zupełnie celowo pomijam aspekt finansów
roboty znosić nie będę,bo na ten czas zabieram dziecko i idę mieszkać do mamy a nowa łazienka to w sumie taki mój kaprys i trochę wyrzuty sumienia mnie gryzą
ale znowu dbam o swoje zdrowie psychiczne,bo tak jak denerwują mnie smugi na świeżo umytej,ciemnej podłodze to tylko ja wiem(i libra i Aniap) a zdrowie jest bezcenne

Stary 2013-02-04, 14:36   #3525
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Ana ja juz wiem że czarne i inne ciemne powierzchnie to nie jest dobry pomysł
Stary 2013-02-04, 14:42   #3526
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
asiulek - pofika Ci ze dwa dni i nadal bedziesz miała słodką wercię ale nie mam z tym nic wspólnego sesese
oby... bo inaczej wystawię ją na balkon

Cytat:
asiulka popatrz na kempinki typu eurocamp, vacasolei, suncamp
Dzięki

Cytat:
Asia gdybym miała spakowane to już dawno by tego nie było

Ja uwielbiam pakować. Gorzej z wysyłką

O tym aspekcie to nawet nie mówię, my odkąd się tu wprowadziliśmy chcemy zrobić remont w łazience ale koszty nas powstrzymują niestety. Jak już zrobimy to pewnie taka zostanie do końca naszego życia

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
roboty znosić nie będę,bo na ten czas zabieram dziecko i idę mieszkać do mamy a nowa łazienka to w sumie taki mój kaprys i trochę wyrzuty sumienia mnie gryzą
ale znowu dbam o swoje zdrowie psychiczne,bo tak jak denerwują mnie smugi na świeżo umytej,ciemnej podłodze to tylko ja wiem(i libra i Aniap) a zdrowie jest bezcenne
Chciałabym móc mieć takie kaprysy. My juz powinniśmy dawno ją wyremontować, nie tylko z kaprysu nie dajemy rady daj mi twoją teraźniejszą pewnie dla mnie byłaby wymarzona

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

http://waszewnetrza.leroymerlin.pl/3...,26,52267.html bardzo podoba mi się takie rozwiązanie- wanno- prysznica co o tym myślicie? My mamy wannę, zastanawiamy się nad prysznicem bo czasem lepiej tak na szybko wskoczyć, wtedy cała łazienka pływa ale jednak chyba nie chcemy rezygnować z wanny bo my uwielbiamy... dla mnie kapiel pod prysznicem to zero przyjemnosci. Nie wspominając o goleniu- nie ma to jak wystawic noge na wannę i jechane

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-02-04, 14:48   #3527
monka23
Zakorzenienie

Kurde no nie nadrobie teraz,dopiero potem, ale mam pytanie, jakie macie maszynki do mielenia miesa? Elektryczne czy te reczne?
Ogladalam wczoraj i ta elektryczna ok 100 f kosztuje , szkoda mi tyle na maszynke wydac .
Jak zjej myciem? latwa w utrzymaniu czystosci ? Oplaca sie dawac? troche one duze, a nie niechce zagracac kolejnym sprzetem kuchni.
Czy moze ta reczna ,etalowa , to tanioszka i male sa
Nie beda czesto uzywac .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:54   #3528
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ana ja juz wiem że czarne i inne ciemne powierzchnie to nie jest dobry pomysł
nigdy więcej,szkoda,że nie wiedziałam tego 3 lata temu
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
O tym aspekcie to nawet nie mówię, my odkąd się tu wprowadziliśmy chcemy zrobić remont w łazience ale koszty nas powstrzymują niestety. Jak już zrobimy to pewnie taka zostanie do końca naszego życia

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Chciałabym móc mieć takie kaprysy. My juz powinniśmy dawno ją wyremontować, nie tylko z kaprysu nie dajemy rady daj mi twoją teraźniejszą pewnie dla mnie byłaby wymarzona [COLOR="Silver"]
Asia nas kosztują"tylko"materiały, reszte mój tż robi sam-czyli robocizna nas nie kosztuję-tyle co swój czas wolny przeznaczy na to no i jednego swojego pracownika opłaci.Czyli parę tysięcy już nam odchodzi

a pisząc"kaprys"miałam na myśli,że łazienka prawie nowa i nie trzeba jej robić na nowo tylko z moich względów psychicznych ją wymieniam.No i wszystko zostaję:meble,sprzęty.Tyl ko podłogi i ściany robimy

Stary 2013-02-04, 14:55   #3529
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Asia mamy malutką łazienkę (już pisałam).Ta łazienka w linku jest bardzo podobna wielkością do naszej z tą różnicą że mamy jeszcze muszlę. Wanna jest mała ale korzystamy z niej jako z prysznica. Zrobiliśmy sobie zasłonkę prysznicową i jest wygodna. Nie ma opcji kąpieli jako takiej w wannie bo zwyczajnie jesteśmy do niej (prócz dzieciaków) za duzi . Gdybym miała wybierać to wolałabym sam prysznic na rzecz większej pozostałej powierzchni. Nie mam potrzeby aż tak częstego leżenia w wannie. Golenie pod prysznicem nie jest dla mnie zadnym problemem. Jeżeli wanna to tylko i wyłącznie duża i wygodna a takie nie wiadomo co to mi nie jest potrzebne
Stary 2013-02-04, 15:09   #3530
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Asia mamy malutką łazienkę (już pisałam).Ta łazienka w linku jest bardzo podobna wielkością do naszej z tą różnicą że mamy jeszcze muszlę. Wanna jest mała ale korzystamy z niej jako z prysznica. Zrobiliśmy sobie zasłonkę prysznicową i jest wygodna. Nie ma opcji kąpieli jako takiej w wannie bo zwyczajnie jesteśmy do niej (prócz dzieciaków) za duzi . Gdybym miała wybierać to wolałabym sam prysznic na rzecz większej pozostałej powierzchni. Nie mam potrzeby aż tak częstego leżenia w wannie. Golenie pod prysznicem nie jest dla mnie zadnym problemem. Jeżeli wanna to tylko i wyłącznie duża i wygodna a takie nie wiadomo co to mi nie jest potrzebne
My mamy też podobnej wielkości co ta w linku, kibelek osobno. Zastanawiamy się nad wyburzeniem ścianki i połączeniem ale to jeszcze do przedyskutowania. Wannę mamy sporą i na mniejsza bym raczej nie wymieniała Oczywiście leżąc nie mieścimy sie w niej cali ale nogi trochę zgięte i jest git. ja nigdy nie lubiłam prysznica, wolę wejść, zanurzyć się w ciepłej wodzie i się szorować leżeć nie przepadam, za to tż uwielbia, co drugi dzień wlewa sobie 3/4 wanny wody (a mamy głęboką) i leży ze 40 minut dolewając cały czas gorącej wody. Lustra zaparowane i niczym w saunie on nie chce z tego rezygnować. Dlatego myślimy nad takim rozwiązaniem. jak w linku, żeby nie rezygnować z wanny i żeby to ładnie razem sie komponowało. Ale na razie tylko sobie "gdybam" bo do remontu jeszcze trochę czasu nie mogę sie zdecdowac na kolor, na pewno nie beże i brązy bo mam ich dość. Myślę nad morskim kolorem, takim soczystym niebieskim albo nad zielenią. Boję się tylko, ze szybko mi się znudzi. Beż byłby najbezpieczniejszy zważywszy na fakt, że ma nam słuzyć do konca życia

Golić się pod prysznicem nienawidzę. zawsze mnie to męczy na wakacjach

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-02-04, 15:34   #3531
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Nataszka,Machaj dziękuję
Cytat:
Ninka u siebie w pokoju ma ogromną taką na ścianie mocno fioletowej
http://allegro.pl/hit-cenowy-misie-0...977457822.html bosko wygląda
świetne,właśnie też myslę co Danielkowi walnąć,żeby było fajnie i nie nudno

Cytat:

dlatego z kolorami chyba lepiej dodatkami się bawić niż kolorami ścian łatwiej je zmienić,ja mam w kuchni jedną ścianę taką bardzo ciemną czerwień prawie bordo ale mis ię nie znudziła,teraz planuję jasność mam dosyć ponure mieszkanie i teraz mam okazję to zmienić,ale nie lubię tak jednolicie więc pewnie też będę cudować

Cytat:
Ja też lubię prysznic,przyzwyczaiłam się ale teraz jednak robimy wannę z możliwościa natrysku,będzie wilk syty i owca cała

Megi bo ile można o dzieciach pisac

Asiulek nieźle macie,że już o wakacjach myślicie-zazdroszczę.Mi do wakacji się cała wieczność wydaje

Monka ręczną.

dobrze,że piszecie o ciemnych płytkach,tż się podobają czarne w macie płytki i białe meble w kuchni plus dodatki drewniane ale właśnie też mu wybijałam z głowy ciemne płytki,wolę jasne-chociaż pewnie miałoby to swój urok

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2013-02-04 o 15:37
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:44   #3532
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Oliwka- ustaliliśmy termin urlopu, znajomi okazało się, ze mają w tym samym terminie wiec zabraliśmy się za szukanie i powiem szczerze, że już nie jest łatwo szczególnie jak się szuka dla dwóch rodzin i ma się jakieś tam wymagania. Nie wiem czy ostatecznie (jeśli jednak pozostaniemy w Polsce) nie pojedziemy tam gdzie w zeszłym roku. Dzwoniliśmy, na razie mają dla nas miejsce
http://www.villaaltair.pl/

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-02-04, 16:02   #3533
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Megi bo ile można o dzieciach pisac

dobrze,że piszecie o ciemnych płytkach,tż się podobają czarne w macie płytki i białe meble w kuchni plus dodatki drewniane ale właśnie też mu wybijałam z głowy ciemne płytki,wolę jasne-chociaż pewnie miałoby to swój urok
A ile można o żarciu
Dobra - ja kocham jeść - co widać po mnie +13,5 kg mam

Co do płytek - czuję się głęboko pominięta. Mam ciemne w przedpokoju. Udają pięknie drewno. Wiele osób tak myśli. No śliczności. Ale każdy badziew na nich widać. Ale moje zdrowie psychiczne musi zadowolić się póki co wiadrem i mopem, a nie wymianą
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 16:26   #3534
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Asia nigdy, przenigdy nie łączyłabym ubikacji z łazienką . Nawet nie wiesz jak powinnaś się cieszyć że jest osobno. Nie ma nigdy problemu że jedno musi skorzystać z ubikacji jak drugie jest w kąpieli. Zgoda, można to pogodzić w przypadku dwóch dorosłych osób (bywa ciężko) ale jak dochodzą rosnące dzieci i tu nie ma takiej opcji.
Założę się że jak Werka będzie starsza i będzie korzystała z łazienki to nie zechce ojca albo matki wpuścić na siku . Będzie malowanie, fryzowanie a Wy czekajcie A jeszcze wcześniej będzie etap wstydu.
Nie polecam. Ja bym nie łączyła o ile są oddzielnie nawet gdybym mogła zyskać metry. Co innego jak już są razem to wtedy trzeba sobie radzić (jak ja)
Stary 2013-02-04, 16:27   #3535
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Tak czytam i mam metlik w glowie o tych lazienkach.Dzisiaj kupilam deszczownice z prysznicem,wiec juz cos mam. Wanne mam taka ze moge sie w niej wylegiwac,teraz kupujemy taka sama tylko troche profilowana,i szklana scianke,takie pojedyncze drzwi zeby normalnie mozna z prysznica korzystac. Plytki chcialabym w szarosciach,ale marny wybor w sklepach i jutro musze podjac ostateczna decyzje. Ja mam problem z wyborem umywalki,tz chce tradycyjna z szafka,a mi sie podoba taka ala miska,moze go w sklepie namowie.

Moje chlopaki cos dzisiaj lego przeprosili i bawia sie super razem .

Megi nie narzekaj na brzuch,ja ponizej 26kg przy zadnym nie mialam :Pchudzielcu.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 16:29   #3536
nataszka25
Zakorzenienie

Bao będę miała na uwadze sukienkę, u mnie są piękne ciuszki na taki rozmiar, poprostu śliczne.

A mi się wydaje że to wątek kulinarno- remontowy

ale mi się podoba efekt OMBRE Loreala....
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 16:29   #3537
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Libra zajrzyj do swojego UP. U nas pojawiły się zapisy na kursy, m.in. krawiectwo lekkie. Może u Was też będą jakieś podobne. Jesteś zarejestrowana ? Nie pamietam
Stary 2013-02-04, 16:55   #3538
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Bao będę miała na uwadze sukienkę, u mnie są piękne ciuszki na taki rozmiar, poprostu śliczne.

A mi się wydaje że to wątek kulinarno- remontowy

ale mi się podoba efekt OMBRE Loreala....
no i po co sie chwalisz?? Jak jakies śliczne kiecuszki/bluzeczki/geterki Cię powalą to bierz, co?

Stary 2013-02-04, 16:59   #3539
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
no i po co sie chwalisz?? Jak jakies śliczne kiecuszki/bluzeczki/geterki Cię powalą to bierz, co?
ok ok, jakieś życzenia co do kolorów?
przejdę się w czwartek to jest minus 50% i wtey są ciuszki po 6, 5,4,3 zł
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 17:05   #3540
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
ok ok, jakieś życzenia co do kolorów?
przejdę się w czwartek to jest minus 50% i wtey są ciuszki po 6, 5,4,3 zł
Gdzie chodzisz? Moja mama mi tez duzo rzeczy pieknych wyhacza za 3-5 zl

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości