|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39032900]w każdej pracy jest obowiązkowe szkolenie z bhp odpowiednie do stanowiska pracy, więc możesz to co najwyżej zrobić sama dla siebie
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- ja bym się cieszyła, będą bez pracy, że mogę być opiekunką. zawsze jakiś dochód. ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- tylko niech idzie w cycki a nie w tyłek ![]() Dokładnie, ty. Ale ja nie jestem Tobą... ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2012 | |
Zadomowienie
|
Ja dziś mam jeden z tych gorszych dni. Chodziłam dowiadywać się o staż, to już mają 2 osoby. Potem przechodząc kolo sklepu, zauważyłam kartkę, że poszukują sprzedawcy do sklepu obuwniczego, wiec weszłam, ładnie pytam czy mogę zostawić cv, a pani nawet go ode mnie nie chciała, bo nie mam doświadczenia. Jakos bardzo mnie to podłamało, wiem że to głupie, ale to chyba też jest związane z tym słabszym nastrojem i chyba ta pogoda mi nie służy.
Cytat:
![]() |
#2013 |
Konto usunięte
|
No to nic innego, tylko życzę Ci szczęścia w Twoim bezrobociu. Lepiej popracować jako niania za grosze niż nie mieć doświadczenia, posiadać lukę w życiorysie i mieć do tego wymagania...
Można tak robić mając 18 lat i początek życia zawodowego przed sobą, albo będąc specjalistą w danej dziedzinie. Przepraszam, że to mówię, ale jak ktoś chce, to znajdzie, prędzej czy później... W dzisiejszych czasach trzeba być "dobrym towarem" aby ktoś Cię zauważył. Niestety. ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Właśnie ja też zauważam... Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-02-04 o 14:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2014 |
Raczkowanie
|
Ja już mam dość tych ofert pracy, które zamieszczają w rożnych serwisach, bo robię sobie nadzieję zawszem a i tak do mnie nie dzwonią
![]() A teraz muszę się wypowiedzieć na temat tego co pisze tu - tajkuna Zgodnie z wypowiedziami dziewczyn, proszę Cię abyś poszła poszukać pomocy w MOPSie lub Ośrodku Interwencji Kryzysowej, które znajdują się w Twojej miejscowości. To co się dzieję w Twoim domu wymaga pomocy, ponieważ jest to głownie przemoc psychiczna a jak pisałaś też wcześniej doszło również do przemocy fizycznej, ale to głownie przemoc psychiczna pozostawia trwałe ślady w psychice. Dlatego też uważam, że powinnaś iść tam i porozmawiać z osobami, które Ci pomogą, ponieważ takie osoby, są specjalnie przeszkolone do tego i ich obowiązkiem jest udzielenie Tobie i Twojej mamie specjalnego indywidualnego planu pomocy. Jeśli tam po idziesz to nie jest żaden wstyd, tylko to może pomóc Tobie i Twojej mamie, dlatego zbierz się w sobie zanim dojdzie do jakieś tragedii u Ciebie w domu.
#2015 |
BAN stały
|
Mam takie pytanie dotyczące rozmowy kwalifikacyjnej, a konkretnie pytań które nie powinny paść ze strony pracodawcy. Wiem, że te dotyczące naszego stanu cywilnego i generalnie spraw prywatnych, ale czy pracodawca może się nas pytać czy mamy zamiar dalej podjąć naukę? bo jakiś czas temu to pytanie padło na rozmowie i nie wiedziałam jak z niego wybrnąć ostatecznie odp, że nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2016 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
1. Orientacja seksualna – pytanie o preferencje seksualne jest niezgodne z prawem. 2. Stan cywilny – pracodawca nie może ingerować w życie osobiste rekrutowanego. 3. Plany macierzyńskie – niestety to pytanie jest jedno z najczęściej zadawanych przez pracodawców pytań z listy zakazanych. 4. Poglądy polityczne. 5. Wyznanie religijne. 6. Pochodzenie etniczne. 7. Wykształcenie i zawód rodziców, współmałżonka. Pracodawca może pytać o to, na co zezwala mu prawo, między innymi: 1. Imię i nazwisko. 2. Datę urodzenia. 3. Miejsce zamieszkania i adres do korespondencji. 4. Imiona i nazwiska rodziców. 5. Wykształcenie. 6. Doświadczenie zawodowe. Poczytaj http://gazetapraca.pl/gazetapraca/1,...ikacyjnej.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2017 |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39034020]No to nic innego, tylko życzę Ci szczęścia w Twoim bezrobociu. Lepiej popracować jako niania za grosze niż nie mieć doświadczenia, posiadać lukę w życiorysie i mieć do tego wymagania...
Można tak robić mając 18 lat i początek życia zawodowego przed sobą, albo będąc specjalistą w danej dziedzinie. Przepraszam, że to mówię, ale jak ktoś chce, to znajdzie, prędzej czy później... W dzisiejszych czasach trzeba być "dobrym towarem" aby ktoś Cię zauważył. Niestety. ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Właśnie ja też zauważam...[/QUOTE] Nie potrafisz zrozumieć, że ktoś nie rzuci się na wszystko, nie wybierze każdej oferty? Ja wiem, że nie nadaję się do opieki, nie mam cierpliwości itp. Dlatego tam się nie pcham. Na inne ogłoszenia, jak wiesz, wysyłałam ale to nic nie dało. Zresztą, szkoda strzępić sobie języka, masz widać inną wizję i dla ciebie każdy, kto się ma czelność z nią nie zgodzić jest leniem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2018 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny w spr tego bhp na Parp;ie. Znalazłam rozporządzenie i trzeba ukńczyć szkołę, albo podyplomówkę i odbyć staż żeby tym się zajmować...więc odpada
![]() ![]() A propos sprzedaży. Mój tż wpadł, zresztą nie dzisiaj a już dawno temu na pomysł ze straganem z warzywami ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2019 |
BAN stały
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39035711]1. Orientacja seksualna – pytanie o preferencje seksualne jest niezgodne z prawem.
2. Stan cywilny – pracodawca nie może ingerować w życie osobiste rekrutowanego. 3. Plany macierzyńskie – niestety to pytanie jest jedno z najczęściej zadawanych przez pracodawców pytań z listy zakazanych. 4. Poglądy polityczne. 5. Wyznanie religijne. 6. Pochodzenie etniczne. 7. Wykształcenie i zawód rodziców, współmałżonka. Pracodawca może pytać o to, na co zezwala mu prawo, między innymi: 1. Imię i nazwisko. 2. Datę urodzenia. 3. Miejsce zamieszkania i adres do korespondencji. 4. Imiona i nazwiska rodziców. 5. Wykształcenie. 6. Doświadczenie zawodowe. Poczytaj http://gazetapraca.pl/gazetapraca/1,...ikacyjnej.html[/QUOTE] Dziękuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2020 |
Zadomowienie
|
Pokszyfka, nie mam pojęcia, ale temat warty uwagi
![]() Nie wiem czy nie trzeba mieć przypadkiem jakichś zaświadczeń o jakości warzyw, że wyhodowane wg norm itd.? ![]()
#2021 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-02-04 o 15:53 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2022 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() kIEDYS myslalam o tym aby zapisac sie do TAKO media, ale sama nie wiem (?). Oni robia trudne sprawy, pamietniki z wakacji.. szakal, ja co prawda dopiero ![]() ![]() ![]() aha i tez wiem, ze do pewnych rzeczy sie nie nadaje.. nie moglabym pracowac w przedszkolu bo nie mam cierpliwosci, choc mam corke, ale ona mi nie stwarza problemow ![]()
![]() |
#2023 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak myślicie jest sens, żeby jutro zadzwonić do tego pensjonatu seniora i zapytać czy w związku z otwarciem nie będą mieli jakichś wolnych stanowisk pracy? Wysłałam CV i LM i tak się zastanawiam czy nie dryndać czasem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2024 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam prośbę
![]() Jeśli możecie poproście w rodzinie o przekazanie tego 1% ![]() Tutaj link do wątku, który założyłam: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=670729 Będę wdzięczna. Przepraszam, że piszę nie w temacie i mam nadzieję, że nie naruszam jakichś zakazów forumowych. ![]()
#2025 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- spoko, wpiszę przy rozliczeniu moim i męża i poproszę koleżanki ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2026 | |
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
![]() ![]() Mieszkasz blisko morza, mniej więcej, prawda? Może faktycznie spróbuj podczepić się pod jakąś pracę wakacyjną, niekoniecznie musi to być Kołobrzeg, ale coś bliżej w Twojej okolicy. Mówiłaś, że nie nadajesz się do baru czy restauracji, ale może jednak się nad tym zastanów? Sama kiedyś nie lubiłam rozmawiać z ludźmi przez telefon, ale jak zostałam niejako przymuszona, to poszło jak z płatka ... chodzi o to, że nie ma co się zamykać na możliwości ![]() ![]() Z kolejnych pomysłów: może pisanie prac w internecie? Bardziej chodzi mi o artykuły ... może jakiś ciekawy blog, podobno całkiem nieźle można zarobić na reklamach. Korepetycje z niemieckiego lub innego przedmiotu? Już kiedyś o tym wspominałaś, ale może by się jeszcze raz nad tym zastanowić? ![]() Najłatwiej by jednak było, jakbyś jakoś starała się ukierunkować ... będziesz próbowała jeszcze raz dostać się na studia? Ewentualnie zastanów się może nad tym co byś chciała robić, w czym siebie widzisz. To powinno trochę ułatwić sprawę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ps. Walczylas o odszkodowanie? tusiamar, fajnie by było ![]() ![]() ![]() Ten Pan nie byl na emeryturze, za mlody byl, z reszta pytalam kiedys ojca czemu ten gośc ciagle tam stoi, ale sam nie wiedzial, choc znal go z widzenia, czasami na czesc-czesc. ![]() ![]() ![]()
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2013-02-04 o 15:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2028 |
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39036075]-----
spoko, wpiszę przy rozliczeniu moim i męża i poproszę koleżanki [/QUOTE] Dzięki wielkie ![]() Gwiazdka, Tusia ma rację, najlepiej chyba osobiście spytać idąc tam. Anecka, dzięki. ![]()
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-02-04 o 15:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2029 |
Zakorzenienie
|
Erite, to życzę Wam w takim razie pomyślnych wydarzeń i osiągnięcia sprawiedliwości
![]()
![]() |
#2030 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2031 |
Zakorzenienie
|
Tusia, Erite, no z mojego aktualnego miejsca zamieszkania to mam ponad 40km. Musiałabym jechać do miasta gdzie mieszka TŻ i stamtąd mam wtedy 15km... Hmmm muszę to przemyśleć, ale dzięki, chyba macie rację!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2032 |
Zadomowienie
|
Zaglądnęłam na Twojego bloga, piękne rzeczy robisz
![]() Podajesz link do swojego bloga w CV? Jak nie, to koniecznie to rób! ![]()
#2033 |
Raczkowanie
|
Jestem po pierwszym dniu i było dosyć znośnie. Nie mam listy obecności, dopiero Dyrektorka ma dostać podczas podpisywania umowy z Up. Będę miała 2 dni wolnego, akurat na egzamin. Prócz mnie jest Nauczycielka i pomoc nauczyciela-zatrudniona na stałe. Niektórym umowy kończą się w marcu, więc zatrudnią nowych (starych) pracowników od tamtego miesiąca. Zobaczymy czy będzie szansa na dalsze zatrudnienie. Dziwnie tam jest, bo nie każdy ma umowę na rok tylko na kilka miesięcy. Liczę, że później mnie zatrudnią, ale wiecie jak to jest. Chociaż zapełnię lukę to i dobre i to.
A odnośnie pieniędzy za staż, mam napisane że będę dostawać 900 coś złotych (niby babka mi tak mówiła). I mam pytanie do dziewczyn, które odbywają staż, cz również tyle dostajecie czy mniej po odliczeniu składek i ubezpieczenia? Mam własną szafkę, mam przynieść sobie kawę do pracy, herbatę, bo czajnik tam jest w razie czego. Widziałam jak dziewczyny jadły to co pozostało z obiadu dla dzieci, to samo tyczy śniadania i podwieczorku. Mnie nie poczęstowały ![]() ![]() ![]() Edytowane przez malagosia86 Czas edycji: 2013-02-04 o 16:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2034 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nieeee, nawet o tym nie pomyślałam, by dodawać adres bloga. Serio myślisz, że mogę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2037 |
Inkwizytor
|
KONIECZNIE!! Jeżeli na stanowisku na które aplikujesz umiejętności artystyczne są mile widziane to wręcz bym ta informacje jakos wytłuściła, kobieto trzeba się reklamować!
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
![]() ![]() |
![]() |
#2038 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Byłam dzisiaj na tej giełdzie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2039 | ||
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39035924]niestety prawda. tego już Ci nie pisałam aby nie zdołować
![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Moja wizja jest taka, że coś jest nie tak z twoim cv albo z rozmowami kwalifikacyjnymi, na których bywasz. I niestety lepiej nie będzie z taką luką i raczej bym się zastanowiła nad swoją przyszłością, bo przyjdzie taki dzień, że zostaniesz sama, bez niczyjej pomocy, tylko dlatego, ze sądzisz, "że się do czegoś nie nadajesz". Szukaj swojej wymarzonej pracy, ale też nie zamykaj się na możliwości![/QUOTE] Ale ja ciągle myślę nad przyszłością, nawet nie wiesz ile snu mi przez to brakuje. Mam nawet koszmary już z powodu lęku o swoją przyszłość. Nie wiem, co zrobię. Moje cv mogę jeszcze raz wstawić, jeśli ktoś chce zerknąć. Ale nie sądzę, by było fatalne, skorzystałam już raz z waszych rad. A na rozmowach, cóż, już kilka razy opisywałam, jak mi szło. Raz byłam nawet na dniach próbnych (pod koniec kwietnia br.), raz już dzwonili, że dadzą mi szansę (choć nie miałam dośw. w branży projektów schodów) i że mam przyjechać w poniedziałek, a w sobotę kolejny telefon, że zgłosił się ktoś po wzornictwie... Pisałam też o tym, jak przyjęła mnie babka od oferty ze znajomością niemieckiego- odparła, iż kiedyś już cv wysłałam (jakim cudem ona mnie skojarzyła z tym cv?? Zdjęcie było czarno-białe i niezbyt aktualne...) i "sobie wydrukowała", nie muszę chyba wspominać, że wiedziałam iż jestem skreślona od razu... No i godzina próbna w cukierni-piekarni, też byłam, starałam się, jak mogłam. Nie stałam w miejscu i nawet jak nie było klientów, zamiatałam okruchy itp. Już nie wspomnę o rozmowach o staże. Też nie wyszło. Ale często do rozmów nie doszło, cv bez odpowiedzi... Nie sądzę, bym została sama z powodu "wydaje mi się, że się nie nadaję", bo przecież nie uważam się za mało inteligentną... Choć po tych latach uważam, że nie mam szans na zatrudnienie i chyba mam prawo tak myśleć. Nie znam ani jednej osoby, które po policealnej w mojej okolicy pracowała w branży. O dziwo, większość w ogóle nie pracuje. Jest jeden facet w moim wieku, ale on najpierw załatwił sobie staż w ośrodku Kultury, a dopiero potem zaczął policealną... ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
Czy będę próbowała się dostać? Szczerze, to nie. Już się dostałam na dwie uczelnie ![]() Korepetycje rozwiesiłam dwa razy, nikt się nie zgłosił. ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
Co do tych młodych ludzi z mojego miasta, to chyba są przybici realiami i dlatego nadużywają alkoholu. Edytowane przez szakal165 Czas edycji: 2013-02-04 o 16:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2040 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Znalazłabyś pracę (to jakieś większe miasto ![]() A w szkole chyba można się pomęczyć przez jakiś czas ![]() Cytat:
![]() Też bym chciała w przyszłości mieć swoją DG. Kiedyś zupełnie odrzucałam ten pomysł, a teraz widzę, że to dla mnie najlepsze rozwiązanie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.