Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-04, 15:03   #331
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Szajka, pisałaś, że Agatka była mocno ulewająca, mój też strasznie ale dzisiaj masakra, chlusnął przed siebie na pół metra chyba, wszystko mokre, wyrzygał chyba wszystko co zjadł przed chwilą to normalne, że aż tak??? Bo aż się wystraszyłam

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Iffonka, Ziajka lano maść, mnie uratowała, jest mega gęsta i naprawdę super działa na sutki, nie trzeba zmywać. Bepanthen też miałam, ale szału nie było no i trzeba zmywać, a przy nocnym karmieniu to masakra, możesz zapomnieć
Moja też mocno ulewająca, ale my dostaliśmy na to Debridat od pediatry i już jest duża poprawa mamy to brać do 14 lutego.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:05   #332
Debrah
Zakorzenienie

Nie na boczkach to jak?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:06   #333
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

sama jestem ciekawa co lekarz powie na tego sluzo-glucika

Hihihi, te nasze gluciki
Stary 2013-02-04, 15:11   #334
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
my się werandujemy, starsza pociecha śpi ciekawe czy pozwolą mi ciacho upiec? :P
czy Wasze dzieci też lubią być tak dużo na rękach? już mnie bolą , Ewa ciężka jest jednak :/
umówiłam wreszcie usg bioderek, na przyszły poniedziałek
kupiłyście już szczepionki? bo nie wiem na jaki koszt sie szykować, my bierzemy 6w1.
u nas 6 in 1 w przychodni kosztuje 190

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-02-04, 15:11   #335
e_vel
Wtajemniczenie

kurcze, Maja też ma takie chrosteczki na buzi ale myślę że to nie alergia bo nie zaczęło się pojawiać przy wprowadzeniu mm tylko później. za tydzień szczepienie to się zapytam. Apropo szczepień to u mnie w ośrodku zdrowia się płaci za dodatkowe: 140 za tą 5w1 każdorazowo i 310 za 1 dawkę rotawirusa.
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:11   #336
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Jaką maść polecacie na bolące, poranione brodatki? Czy trzeba ją zmywać przed karmieniem?
ja miałam maltan i mi pomógł jak w szpitalu karmiłam; po dwóch dniach brodawki jak nówki

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
czy wasze dzidzie też nienawidzą nosić czapeczek po kąpieli?;;p
ja nie ubieram

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:17   #337
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
A mozliwe, choc dziwne, bo ostatnio ja widzialam. Moze jakies resztki zapsow.
Ja pytałam sprzedających i mówiły, że w niektórych Rossmanach wciąż można spotkać na wyprzedaży resztki, bo po prostu chcą to wyprzedać, zamiast usuwać... U mnie w Olsztynie niestety już nie ma nigdzie nawet tych resztek...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:18   #338
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

My po usg bioderek. Jak na razie prawidłowo! Następna wizyta 04 kwietnia. I uwaga...ortopeda zabronił układać na boczkach!
jejku, to ile tych wizyt jest!? myslalam ze jak jest wszystko dobrze to tylko jedna
na boku nie mozna?

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
kurcze, Maja też ma takie chrosteczki na buzi ale myślę że to nie alergia bo nie zaczęło się pojawiać przy wprowadzeniu mm tylko później. za tydzień szczepienie to się zapytam. Apropo szczepień to u mnie w ośrodku zdrowia się płaci za dodatkowe: 140 za tą 5w1 każdorazowo i 310 za 1 dawkę rotawirusa.
Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
u nas 6 in 1 w przychodni kosztuje 190
my idziemy jutro. u nas 5w1 kosztuje 90zl. a z rotawirusem zaspałam. na kolejnej wizycie zaszczepie, a ile kosztuje to jutro sie dowiem

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:22   #339
nancykenator
Zakorzenienie

dziewczyny, a po porodzie to szczepiłyście Engerixem czy Euvaxem? Bo u mnie w szpitalu dają możliwość wyboru i sama nie wiem, które lepsze.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:33   #340
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

To ja juz nic nie rozumiem. Jak w koncu klasc?
Ja lekarzy też nie rozumiem. Jeden mówi tak drugi tak. Co specjalnośc to inne zdanie. Mojej Cioci neuolog powiadział, że dzieci nie nosić w pionie przodem do siebie, tylko oparte o siebie przodem do świata i to tylko do odbicia. A ja usłyszałam od ortopedy, że noszenie przodem do świata jest nie dobre dla kręgosłupa, bo jest ułożony w niefizjologiczny sposób i jest to niezdrowe dla dziecka. i nosić tylko przodem do siebie z nóżkami ułożonymi na żabkę.
I weź tu być mądry . Ja też na boczku już nie układam od USG bioderek, albo tylko sporadycznie.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-02-04, 15:43   #341
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Cześć
Zaraz idę po Małą i będziemy się karmić.
Czy wy macie jakieś specjalne topy, bluzki do karmienia? Bo trochę mnie wkurza, że się ciągle muszę rozbierać
Ja mam z h&m i staniki i bluzki sa super

Dziewczyny mam pytanie niby juz wczoraj pytalam i niby gosia tez tak ma ale hmm nie wiem czy az tak otoz mam takie dziwne rwanie parcie nie wiem jak to odpisac promieniujace od brzucha do odbytu.... Wczoraj wieczorem tak mnie bolalo ze tz musial mnie do lozka podprowadzic malej na rece nie umialam wziac.... No a potem poszlam do kibelka na dwojke i myslalm ze spadne z tego klopa z bolu i to nie bolalo u ujscia tylko tak jakby w srodku :/ normalnie booje sie teraz robic :/

Nie odniose sie do wszystkiego bo pedzicie jak torpedy chyba za duzo macie czasu
Witam noowa mame gratuluje maluchnej takiego maluszka !

Dodam ze chyba jak silver tez mam baby blues.... Ogolnie ciezko jest w ciazy w ogle nie plakalam teraz non stop, poczucie ze se nie poradze ze tz mnie nie kocha.....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 15:53   #342
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam pytanie niby juz wczoraj pytalam i niby gosia tez tak ma ale hmm nie wiem czy az tak otoz mam takie dziwne rwanie parcie nie wiem jak to odpisac promieniujace od brzucha do odbytu.... Wczoraj wieczorem tak mnie bolalo ze tz musial mnie do lozka podprowadzic malej na rece nie umialam wziac.... No a potem poszlam do kibelka na dwojke i myslalm ze spadne z tego klopa z bolu i to nie bolalo u ujscia tylko tak jakby w srodku :/ normalnie booje sie teraz robic :/

Dodam ze chyba jak silver tez mam baby blues.... Ogolnie ciezko jest w ciazy w ogle nie plakalam teraz non stop, poczucie ze se nie poradze ze tz mnie nie kocha.....
hmm, ja tak nie mialam. moze macica sie obkurcza a Ty popostu tak to czujesz... nie wiem...

a odnosnie płakania to minie, niejedna z nas tak miala i przeszlo. teraz juz nie placzemy tylko na wizazu siedzimy
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziewczyny, a po porodzie to szczepiłyście Engerixem czy Euvaxem? Bo u mnie w szpitalu dają możliwość wyboru i sama nie wiem, które lepsze.
ło matulu, u nas zadnego wyboru nie bylo. brali maluchy do szczepienia i tyle
nawet nie wiem na co te szczepionki

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:55   #343
misia1505
Rozeznanie

Która z was pije herbatkę koperkowa?
Jaką?
Stary 2013-02-04, 16:00   #344
iffonka7
Zadomowienie

Mam pytanie do mam które urodziły w 2013 roku i składały papiery o becikowe. Jakie dokumenty są potrzebne do becikowego? Bo u mnie na stronie mopsu dane jeszcze z 2011 roku
Stary 2013-02-04, 16:05   #345
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
to Ty jesteś tak uzależniona jak mój mąż cały czas siedzi na all a zakupy dla Dzidziusia to najchętniej wszystko kupiłby na allegro, śmieję się z niego, że niedługo to nawet majtki będzie sobie przez internet zamawiał
mój zamawia
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 16:08   #346
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

ło matulu, u nas zadnego wyboru nie bylo. brali maluchy do szczepienia i tyle
nawet nie wiem na co te szczepionki
no właśnie chyba wolałabym gdybym nie miała wyboru... szczepionki na WZW typu B
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
mój zamawia
hehe
Stary 2013-02-04, 16:22   #347
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Mam pytanie do mam które urodziły w 2013 roku i składały papiery o becikowe. Jakie dokumenty są potrzebne do becikowego? Bo u mnie na stronie mopsu dane jeszcze z 2011 roku
DOPUKI NIE JEST ROZLICZONY ROK 2012 W SKARBÓWCE, DOCHODY Z 2011, ja dzwoniłam to chcieli ode mnie za rok 2011 i zaświadczenie o wypłacie z miesiaca 2012, więc najpierw się rozliczę za 2012 z us i dopiero składam, dla mnie akurat kożystniej
Stary 2013-02-04, 16:22   #348
scotasia
Wtajemniczenie

Measia fajny opis
Kurcze przeraza mnie temat szczepien, nie znam sie ale moj T Zjest przeciwnikiem szczepionek wiec bedziemy szczepic minimalna iloscia i raczej nie skojarzonymi.
Własnie wrocilam z usg, spokojniejsza jestem. Przepływy, wody, niby ok ale wszystko dolna granica normy co lekarz skwitował, ze organizm szykuje sie do porodu. Mały wazy ok 2700 g. Troche mało, ale ja jestem drobna, wiec nic w tym dziwnego podobno.
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 16:27   #349
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Jeny, jutro mój lekarz ma dyżur od rana, nareszcie wraca z urlopu, miło by było trafić na niego akurat.
Trzymam kciuki

Moja Mała tak strasznie się wierci od pół godziny że już nie wiem co ze sobą zrobić Może jednak zamierza się przekręcić główką do dołu i robi właśnie przymiarkę
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 16:38   #350
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Własnie wrocilam z usg, spokojniejsza jestem. Przepływy, wody, niby ok ale wszystko dolna granica normy co lekarz skwitował, ze organizm szykuje sie do porodu. Mały wazy ok 2700 g. Troche mało, ale ja jestem drobna, wiec nic w tym dziwnego podobno.
No i bardzo dobrze że poszłaś na to USG przynajmniej wiesz że wszystko ok a czy ty już odstawiłaś tabletki? jeśli nie to kiedy odstawiasz? bo zapomniałam

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
DOPUKI NIE JEST ROZLICZONY ROK 2012 W SKARBÓWCE, DOCHODY Z 2011, ja dzwoniłam to chcieli ode mnie za rok 2011 i zaświadczenie o wypłacie z miesiaca 2012, więc najpierw się rozliczę za 2012 z us i dopiero składam, dla mnie akurat kożystniej

Dzięki za informację
Stary 2013-02-04, 16:39   #351
Lenova
Wtajemniczenie

Kurczę chciałam Was nadrobić ale nie dam rady, moje Maleństwo jest bardzo absorbujące. Mąż się śmieje że ona jest identyczna jak ja i że trzeba ciągle przy niej być, tulić, całować to wtedy szczęśliwa

Dzisiejsza noc tak przespana pół na pół ale skapitulowaliśmy z mężem rano i Mała znalazła się z nami w łózku ... ale to chyba z naszej wygody.

Ciągle wisi na cycu jak się dorwie do jedzenie to je jakieś 3 godz z 10cio minutowymi przerwami a potem odsypia też jakies 3-4 godz.

Widziałaś że pisałyście o wadze z usg i co się ma do tego po porodzie - otóż u mnie na każdym usg było widać ze Blanka jest malutka, że zawsze o tydzien mniejsza niz powinno byc, kilka godz przed porodem na usg wyszło 3300 g a jak się mała urodziła i mówią że ma 3900 to w szoku byłam ;]

Próbuje się zebrac do opisania porodu ale nie wychodzi, może jak Blanka będzie dluzej spac to to napisze

Debrah u mnie tez juz z karmieniem jest ok, mam duzo pokarmu a mala dobrze chwyta ale kupilam sobie tez nakladki i jest jeszcze lepiej.

Dzwiewczyny jak mała robi duzo bączków i do tego ma twardy brzuszek i sie wkurza to to już są wzdęcia i trzeba coś jej na to kupić? Czy wystarczy przeczekać ? bo od wczoraj strasznie pruka i się wierci przy tym okropnie i się martwie trochę ;/

Mam jeszcze pytanie odnosnie pologu, dlugo krwawilyscie ? Bo ja juz jestem prawie tydzien po i ciągle uzywam tych podkladow z belli grubych bo mi leci i na brzuchu mam worek jak w 5 miesiacu ciązy !To jest juz pewnie sadło i w zyciu tego nie zgubie ((
Powiedzcie że ten flak zginie !!!

Gratuluje nowym mamusiom i troche zazdroszczę że wlasnie przezywają ten najpiekniejszy w zyciu moment PO , to jest niesamowite
WIelkie gratulacje i dużo zdrówka!!!

Dziewczynom przeterminowanym i na dniach zyczę duzo cierpilowsci i spokoju oraz szybkiej akcji !
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 16:41   #352
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
czyli, że już niedługo zostaniesz mamusia
Stary 2013-02-04, 16:46   #353
mala_19kw
Zakorzenienie

Mój synek śpi od 15:30 a mi nawet udało sie zjeść obiad,ogarnąć burdel w domu a teraz moje plecy odpoczywają jeeeny jak mi dobrze teraz tak nie wiele mi trzeba do szczęścia

Ezzo,Olimpka,Measia-GRATULUJĘ KOCHANE
SILVER,BOKEH-kryzys minie,trzymajcie sie kochane SYLWIETTA-współczuję,trzymaj sie kochana EVEL-ja niestety karmiłam tylko 5dni miałam tak pokaleczone brodawki że nie dałam rady mimo najszerszych chęci. Bolesne to dla matki która chce karmić piersią ale niestety czasami trzeba odpuścić. I tak ładnie pokarmiłaś.
Mąż ma od dziś nocki oby mały był tylko spokojny. Wczoraj tak mi dał w kość że o 19 zasypiałam na stojąco,o dziwo noc spokojna.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 16:56   #354
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Mi jak mąż składał o macierzyński to w ZUSie powiedzieli, ze oni maja na to miesiąc ale pieniążków można się spodziewać po 2. Mój maz składal 19 grudnia i pieniążków jeszcze nie dostałam

Dziewczyny dziwi mnie co piszecie...bo wg KPA ZUS ma 30 dni na załatwienie sprawy (w szczególnych przypadkach 60 dni)...dalej musi wypłacać z odsetkami..(dżizas mam nadzieje że nikt nie dojdzie że to ja piszę )więc Wy się kłóćcie z babami...co jest z Waszą kasa????nie może być tak że składacie wszystkie dokumenty...wszystko ZUS ma...a wypłaty 2 mies. się doczekać nie możecie... nie rozumiem tego ale musicie tam poprostu zadzwonić i ostro mówiąc brzydko "gębę wydrzeć".
Bo jeśli faktycznie czegoś brakuje i kobity nie mogą się od was czegoś doprosić..czegoś brakuje- no to ok- same musicie o to zadbać- ale jeśli baba Wam mówi że jest wszystko a na wypłatę tyle czekacie...to jest to niedopuszczalne!!

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-02-04 o 16:57
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 17:00   #355
Delicjanka
Zakorzenienie

Kobitki po cc ;p
pytanko odnosnie blizny, czy stosujecie jakies masci?
bo ja teraz psikam jeszcze octaniseptem-takie mialam zalecenia, ale teraz ysle nad ta mascią contractubex jakos tak. Ktoras uzywa? hmmmmmm

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 17:04   #356
nafiyqa
Zakorzenienie

Deli, a contrtactubex nie jest czasem na rozjasnienie blizn?

neti, ja sie wlasnie ucze kpa na egzamin

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 17:06   #357
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

tez tez

kiedy masz egzamin? ja tez siedze i sie ucze, chwilke przerwy zrobilam bo ja to na glossie ucze a juz mnie boli gardlo

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 17:07   #358
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
No i bardzo dobrze że poszłaś na to USG przynajmniej wiesz że wszystko ok a czy ty już odstawiłaś tabletki? jeśli nie to kiedy odstawiasz? bo zapomniałam
Luteine odstawiłam wczoraj. Magnez mam odstawic w srode, ale tu troche juz zmniejszam sobie dawke, bo on zle wpływa na moje jelita boje sie szoku gdy odstawie wszystko na raz

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Widziałaś że pisałyście o wadze z usg i co się ma do tego po porodzie - otóż u mnie na każdym usg było widać ze Blanka jest malutka, że zawsze o tydzien mniejsza niz powinno byc, kilka godz przed porodem na usg wyszło 3300 g a jak się mała urodziła i mówią że ma 3900 to w szoku byłam ;]
Mam nadzieje, ze u mnie tez troche zaniza

Cytat:
czyli, że już niedługo zostaniesz mamusia
Az tak strasznie mi sie spieszy chetnie jeszcze 1,5 tyg poczekam. Byłoby idealnie
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 17:08   #359
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:

powodzenia więc... ale co do wypłat Waszych macierzyńskich i ZLA.... walczcie i kłóćcie się...bo to są żarty żeby tyle czekac!!!

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 17:11   #360
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Hej
Gratulacje dla nowych mamuś!
measia super opis

ehhh nie mam kiedy Was poczytać (komp włączony a ja nie mam chwili w ciągu dnia;( ), mała w nocy dała mi popalić, dzisiaj też jakaś rozdrażniona, wciąż masuję jej brzuszek i robimy ugniatanie brzuszka nóżkami. Dajecie dzieciaczkom jakies kropelki na odgazowanie? moja położna mówi, żeby przed skończeniem miesiąca nie podawać nic takiego;/ i w sumie nie wiem, co osoba to inna opinia i bądź tu mądry...

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
my się werandujemy, starsza pociecha śpi ciekawe czy pozwolą mi ciacho upiec? :P
czy Wasze dzieci też lubią być tak dużo na rękach? już mnie bolą , Ewa ciężka jest jednak :/
umówiłam wreszcie usg bioderek, na przyszły poniedziałek
kupiłyście już szczepionki? bo nie wiem na jaki koszt sie szykować, my bierzemy 6w1.
gosia, gdzie idziecie na to USG, bo się zastanawiam, ponoć na Zawodziu to szybciej idzie... z jakim wyprzedzeniem trzeba się umawiać, tydzień wystarczy?

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości