|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 | |
Kawaii strona mocy
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2042 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i na ytanie, co robiłabym tam przez całe dnie, bo szkoła byłaby 2x miesiąc, była cisza... No żadnej propozycji pomocy w znalezieniu zatrudnienia.. no to trochę bez sensu żerować na kimś i chodzić na zjazdy do szkoły... Kolejna ciotka wyskoczyła, że jak to, czemu nie poszłam jak się dostałam. Jak wyjaśniłam, to ona że przecież tyle osób w rodzinie mojej jest dobrze sytuowanych... i co z tego, że są? Może ich to nie interesuje. ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2043 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do sprzątania, ja wpadłam na pomysł by dorobić z koleżanką. Mam studia, znam dwa języki i dobrą w miarę pracę, ale z chęcią bym dorobiła na sprzątaniu, bo lubię sprzątać ![]() Co do zarobków, znałam jedną laskę, która sprzątając biura dorobiła się auta w trzy mce. I to nowego tzn tak w miarę nowego ![]() Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-02-04 o 17:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2044 |
Zakorzenienie
|
Ja tam nie lubię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2045 | |
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
Co w takim razie Ty widzisz, co mogłabyś robić? Ale konkretnie, wypisz może sobie na kartce i przeanalizuj. Chodzi o taką pracę, która dałaby Ci możliwość przeniesienia się czy to na studia czy za granicę. Brak planu na siebie nie ułatwia zadania. ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Czasem niestety nie ma opcji, że się nie lubi, trzeba brać co jest, żeby potem się rozwijać. Sama mówisz, że u Ciebie w mieście jest ciężko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2046 |
Zakorzenienie
|
Wiem, ale jak pisałam, nie zniżę się do pewnego poziomu, nie ma opcji "biorę wszystko", choć specjalnie wybredna nie jestem, jak widać na wszelakie oferty odpowiadałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2047 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2049 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Minie zaraz półtora roku na bezrobociu... ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- pierwsze koty za płoty ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
Co do myślenia - ja tez dużo myślę i wstyd, ale na myśleniu się kończy. Mam milion pomysłów, średnie fundusze i wiele marzeń. Weź sobie kartkę i załóż jakiś plan. Ale nie długoterminowy, bo takie się nie sprawdzają. Może uderz raz jeszcze na studia. Jak masz dobrą maturę, to może celuj w dzienne, potem się łap stażu i przepisz na zaoczne. Nie wiem, skąd jesteś, czy masz jakieś dobry uczelnie, firmy ale na pewno coś da się wymyślić! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2050 | |
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
![]() Może coś potem jeszcze przyjdzie mi do głowy ... a co robisz na co dzień? Może jakiś wolontariat? Wiem, że pieniędzy z tego nie będzie, ale wyjdziesz do ludzi, na trochę zmieniłabyś otoczenie. Może opieka nad zwierzętami? Kurcze, chciałabym Ci pomóc, ale sama nie wiem co jeszcze mogę podpowiedzieć ![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39037767] Słońce, wyślij mi to swoje cv, jeśli chcesz, obczaję jutro i może coś z niego dobrego zrobię. Co do myślenia - ja tez dużo myślę i wstyd, ale na myśleniu się kończy. Mam milion pomysłów, średnie fundusze i wiele marzeń. Weź sobie kartkę i załóż jakiś plan. Ale nie długoterminowy, bo takie się nie sprawdzają. Może uderz raz jeszcze na studia. Jak masz dobrą maturę, to może celuj w dzienne, potem się łap stażu i przepisz na zaoczne. Nie wiem, skąd jesteś, czy masz jakieś dobry uczelnie, firmy ale na pewno coś da się wymyślić![/QUOTE] Z tego co zrozumiałam, to na studia już się dostała, ale nie miała pieniędzy na dojazd, utrzymanie itd. Dlatego właśnie, jeśli nadal chce studiować, ale tak na prawdę, moim zdaniem , powinna zrobić wszystko, żeby jakoś zdobyć tę kasę na miesiąc lub 2 życia w innym mieście. Bez tego ani rusz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2051 | |
Inkwizytor
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Szakal ja na twoim miejscu postawiłabym na te korepetycje, ale tak PORZADNIE czyli nie dwa ogłoszenia (bo mówiłaś, że tyle razy się ogłosiłaś) a WIELE ogłoszeń. na portalu swojego miasta, na jakichś ogolnych portalach, na kartkach i porozwieszać te kartki w szkołach, przedszkolach itd. Ponadto można spróbować korek przed Skype. Poza tym ucz się dalej tego niemieckiego, żeby pogłębiać wiedzę. Wiem, że miałaś taki plan, jak Ci idzie? Ja bym próbowała w korepetycje, odkładała kasę i wyjechała do Niemiec. Tylko że ty nie chcesz sprzatać ani opiekować się dziećmi i staruszkami więc może być z tym ciężko. jeżeli jednak nie wyjazd to może chociaz uda się uzbierać kasę na studia, najlepiej dzienne bo sa darmowe. Korków na studiach możesz dalej udzielać a jeżeli trafi się normalna praca to zmienić na zaoczne i tyle. Nic lepszego chyba na chwilę obecną nie wymyślisz.
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm, korki przez skypa? Można spróbować, są takie portale? Ja w necie zamieściłam swoje (oprócz rozklejania) ale też cisza. A wolontariatu u siebie nie widziałam. Wiem tylko, że co roku zbierają na wośp, ale to tylko raz w roku. Kiedyś chciałam pracować z końmi, jak moja znajoma ale kogoś już wzięli do opieki nad nimi- znajoma za darmo mogła jeździć w zamian za pomoc w stadninie. No właśnie, z zagranicą to ciężko. Już pisałam, nie wiem czy pamiętasz, na początku czerwca miałam telefon dot. pracy koordynatora. Szukali kogoś, kto tłumaczyłby pracownikom polecania, dostarczał z magzynu materiały do szycia, itp. Chciałam tej pracy ale telefon otrzymałam w piątek a w niedziele miał być wyjazd. Nie zdołałam dodzwonić się do ojca i spytać czy mógłby mi pożyczyć na bilet... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wezmę do serca Twoją i Erite propozycję i na pewno umieszczę w CV ![]() Dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2054 |
Rozeznanie
|
Kobitki otrzymałam pozytywną odp po rozmowie na przedstawiciela medycznego, ale mam dylemat. Prawko mam od kwietnia 2011, ale... przejeździłam od tego czasu może 2 miesiące, bo po pierwsze nie mam auta, a po drugie miałam jakąś blokadę przed jeżdżeniem
![]() No i teraz nie wiem, bo przecież przedstawiciel musi jeździć, bo po to dostaje auto. Myślę, czy brać tą robotę czy odrzucić. Nie jestem doświadczonym kierowcą, miałam długą przerwę i musiałabym wykupić sobie z 5 godzin w autoszkole, żeby poprzypominać sobie wszystko. Z drugiej strony chciałabym pracować jako przedstawiciel medyczny, zwłaszcza że oferują 2000zł netto na okresie próbnym, a później o 1000zł więcej ![]() Nie wiem co zrobić. A co jak odrzucę tą robotę , a później kolejne 2 miesiące będę szukała czegoś z sensem? |
![]() ![]() |
![]() |
#2055 |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39037767]
wizyta zawsze jest bardziej mile widziana niż mail, ale z drugiej strony, jak nikogo nie szukają, to tylko stracisz czas ![]() Wiem wiem, gdybym chociaż siedziała w mieście TŻta to spoko, a tak musiałabym się tłuc dwoma autobusami, najpierw 40 km do miasta B. i stamtąd 15 km do tej małej miejscowości. I tak się właśnie zastanawiam co teraz zrobić, gdybym chociaż miała auto to bym sobie śmignęła. Hmmm może mój TŻ będzie miał wolny jakiś dzień to bym pojechała do niego i wtedy z nim osobiście do nich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2056 | |
Inkwizytor
|
Cytat:
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bierz bierz! Jazda autem to przede wszystkim praktyka, trzeba się przełamać i jechać - jeśli znasz przepisy to nic nie stoi na przeszkodzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2058 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2059 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-02-04 o 18:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2060 |
Rozeznanie
|
Auksencja ile będzie trwał okres próbny w tej firmie. Myślę, że warto spróbować bo jednak nie jest łatwo się na takie stanowisko załapać - PM to jednak nie PH, jeśli nie będziesz się w tym dobrze czuła zawsze możesz zrezygnować ale przynajmniej nie będziesz sobie później pluła w brodę, że nie próbowałaś.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2061 |
Zadomowienie
|
szakal ja na kelnerke też się nie nadaję
![]() ![]() bierzesz udział w szkoleniu na eurokobieta.pl ? to chyba coś z twojej dziedziny zainteresowań http://eurokobieta.pl/szkolenie-informatyczne |
![]() ![]() |
![]() |
#2062 |
Zakorzenienie
|
możesz popatrzeć, czy da się coś zmienić. Zrobiłam w pdf, więc nie wiem czy uda ci się edytować,
|
![]() ![]() |
![]() |
#2063 |
Raczkowanie
|
Szakal, imo, wizualnie nie prezentuje się dobrze. Przede wszystkim nie rozumiem czemu masz rozdzielone zdania na dwie linie np. tu" instalowanie systemów i
oprogramoawnia". Wygl to dosyć nieestetycznie. Stopka lepiej by wyglądała wyśrodkowana, a nie "do lewej". "Elektromonter" powinien być wyżej, równo z datami. Wytłuść stanowiska. Zadania podaj od pauz lub innych znaczników. Ja też zawsze piszę na CV " Curriculum Viate". I w ogóle, mógłbyś poszperać za jakimiś kolorowymi szablonami ze wzorami.
#2064 |
Rozeznanie
|
Tajkuna jak bedziesz mogła pisz na pw.
#2065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba jesteś trochę wybredna, ale cóż Twoje życie nikt Cię do niczego nie zmusi ![]()
![]() |
#2066 |
Zakorzenienie
|
Jestem wybredna bo nie chcę zamiatać ulic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2067 |
Zadomowienie
|
szakal pomijając to co dziewczyny pisały wyżej, to zmienilabym zdjęcie, bo wyglądasz na sikse
![]() ![]() Edytowane przez pokszyfka Czas edycji: 2013-02-04 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Zadania" lepiej wziąć od myślinków czy tylko spacje zastosować? A może wypunktowanie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2069 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Masz racje baaaaardzo ciężko załapać się na PM. Czasem firmy mają bardzo wyśrubowane wymagania. Kiedyś byłam na assessment centre na stanowisko przedstawiciela jeżdżącego po gabinetach stomatologicznych. Miała być praca grupowa, a ludzie chcieli się pozabijać o stanowisko. Jeden gościu był bezczelny, z wybujałym ego i nie dopuszczał innych do głosu... I co? Wybrali go ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.