Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17. - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-04, 10:30   #4471
gochaa_p
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17.

witam nową koleżankę

ja dzisiaj jestem mega niewysoana, najpierw Ewam potem Wojtek dali mi w nocy w kość :/
za tydz mam umówioną wizytę w poradnii preluksacyjnej (nareszcie udało mi sie tam dodzwonic :/)
Wojtuś przeziębiony, do przedszkola nie poszedł, może w śr go puszcze, a w czw albo pt mają bal przebierańców, Wojtuś będzie królem :P
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 10:34   #4472
mysia1986
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17.

Hej,
zabciaa - dobrze, że operacja za Toba - teraz już bedzie tylko lepiej
stokrotka - gratuluje synka zdjecia sliczne
witam nowe dziewczyny

Ja byłam dzisaj na wizycie kontrolnej... zapalenia oskrzeli i tydzien zwolnienia masakra, rozłożyło mnie na łopatki... w pracy nie sa zadowoleni - ale cóż ja im poradze
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 10:46   #4473
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Cisza w domuPełen relaks
jeszcze dopadł mnie jakis katar

Ostatnio też męczyłam się z katarem- nos cały zdarty

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć

Czy mogę do Was dołączyć? Przywiało mnie za Butter Bear, Kotkiem, Madzialenką i Debrah

Hmm, generalnie prawdopodobnie planujemy starania w tym roku jeszcze, ale tak na serio mam nadzieję, że obejdzie się bez większych starań i wyjdzie trochę spontanicznie - jak z córką, która skończyła 2 latka
Witaj

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość

postanowilam pospisywac slowotwory Mai i jest ich juz troche.....pewnie wiekszoci juz nie pamietam ale licze ze rodzina pomoze haha

za to dzis Maja obudzila sie i drze sie: "tatusiuuuu talaj sibko!!!! daj palowe ch☠☠☠ek i abatke bo jestem glodna!!!" w wolnym tlumaczeniu leci to tak: "tatusiu wstawaj!! daj parowke, chlebek i herbatke bo jestem glodna"

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

hahaha no nie moge "chlebek" w wydaniu majowym wytitali

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Wpadłam się tylko przywitać.

Nie żyje dzisiaj. @.

Będę pewnie dopiero jutro!

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość

Ja byłam dzisaj na wizycie kontrolnej... zapalenia oskrzeli i tydzien zwolnienia masakra, rozłożyło mnie na łopatki... w pracy nie sa zadowoleni - ale cóż ja im poradze
Ulala toś się dorobiła. Trudno. Pracodawca zawsze nie zadowolony z l4, ale zdrowie najważniejsze!

Wczoraj wieczorem wszystko nadrobiłam, pozaznaczałam cytowanie i wizaż wywaliło

Witam,

Poniedziałek i brak energii

Dziewczyny, które mają problemy z tarczycą, jakie miałyście pierwsze objawy ?
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 11:07   #4474
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Eee..chyba później troszkę. Chociaż nie wiem właściwie

Ee..jak ja bym miała czekać do urodzin, to bym się naczekała jeszcze...
Ale to u mnie przypadek, że wyjeżdżam na urlop w urodziny
Ja się zbierałam z Silesii na pewno przed 13.

Cytat:
czesc
Ja córeczka ma na imie?
Ewa

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
witam nową koleżankę
Cześć!

Moja córka też ma tak samo na imię, jest z 26. stycznia

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość

Witaj

Dziewczyny, które mają problemy z tarczycą, jakie miałyście pierwsze objawy ?
Hej,
ja mam problem z tarczycą, nie za duży. Trudno mi powiedzieć o pierwszych objawach - o tym, że coś jest nie tak, dowiedziałam się w ciąży, jak zrobiłam badanie TSH - wyszło mi 5,7, czy jakoś tak. Mój ginekolog nic z tym nie zrobił
Dopiero teraz się leczę u endokrynologa - lekarka powiedziała, że miałam w ciąży dużo szczęścia i że włosy jej dęba stają, jak słyszy, że gin to olał.

Także, moim zdaniem - przed planowaną ciążą koniecznie sobie zróbcie badanie na poziom TSH. Gdyby coś było nie tak, lekami można tarczycę ustawić i potem brać leki w ciąży.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 11:32   #4475
martynka1916
Wtajemniczenie

GG do martynka1916

Hej Dziewczyny wrocilam z wizyty ale nie jestem zadowolona... niby wszystko w porzadku ale usg mi nie zrobila bo dopiero w srode bo zapisala jescze kilka innych pan zeby szybciej bylo.... w dodatku dzis mam mdlosci .... bylam jeszcze w jednym miesjcu i myslalam ze dodatkowa kasa wpadnie ale niestety.... ;/ i wogole nastroj mam jakis dziwny .... wpadne do Was pozniej ide robic obiad..
4.06.2013 Wiktoria

"Zabrać Cię na spacer długi, żeby iść i nic nie mówić, tylko czuć że jesteś obok."

Edytowane przez martynka1916
Czas edycji: 2013-02-04 o 11:33
martynka1916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 11:57   #4476
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Hej,
ja mam problem z tarczycą, nie za duży. Trudno mi powiedzieć o pierwszych objawach - o tym, że coś jest nie tak, dowiedziałam się w ciąży, jak zrobiłam badanie TSH - wyszło mi 5,7, czy jakoś tak. Mój ginekolog nic z tym nie zrobił
Dopiero teraz się leczę u endokrynologa - lekarka powiedziała, że miałam w ciąży dużo szczęścia i że włosy jej dęba stają, jak słyszy, że gin to olał.

Także, moim zdaniem - przed planowaną ciążą koniecznie sobie zróbcie badanie na poziom TSH. Gdyby coś było nie tak, lekami można tarczycę ustawić i potem brać leki w ciąży.
Chodzi o to,że ciążę planuję na rok przyszły, jednak od kilku tygodni czuję "coś" na wysokości tarczycy. Czytałam, że to może oznaczać, że coś tam się dzieje. Dziś chcę iść do rodzinnego, tylko nie wiem za bardzo jak mu wytłumaczyć co się dzieje, bo bólem tego nazwać nie można.
Stary 2013-02-04, 12:10   #4477
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi o to,że ciążę planuję na rok przyszły, jednak od kilku tygodni czuję "coś" na wysokości tarczycy. Czytałam, że to może oznaczać, że coś tam się dzieje. Dziś chcę iść do rodzinnego, tylko nie wiem za bardzo jak mu wytłumaczyć co się dzieje, bo bólem tego nazwać nie można.
Ja bym zrobiła badanie TSH i poszła na USG szyi.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 12:32   #4478
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to u mnie przypadek, że wyjeżdżam na urlop w urodziny
Ja się zbierałam z Silesii na pewno przed 13.
Aaaa widzisz, ja nie pokumałam o co chodzi i myślałam,że Ci chodzi o zakupy, a Ty mówiłaś o urlopie
I gdzie w końcu lecicie?

Cholera, problem z urlopem jest taki, że ciężko się do czegokolwiek zabrać

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:58   #4479
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Madzia,
Cytat:
Strong a właśnie jak z Waszą przeprowadzką? I jak przygotowania do ślubu? Ale Kamilek jest do Ciebie podobny.
Na przeprowadzkę musimy jeszcze z rok poczekać. W lipcu przyjdą ocenić czy nam wypłacą dom, i budujemy nowy, czy też przyznają pieniądze na remont. I Póki co mój TŻ mnie przekonuje żebyśmy zostali tu gdzie jesteśmy żeby potem w razie remontu nie żyć tam w syfie a póki co oszczędzać (bo tu się nam tanio żyje) na remont tamtego domu.

a Ślub, narazie nic nowego. Do końca lutego coś ruszy bo musimy podjąć decyzje kościelny czy cywilny, i potem będziemy myśleć już o zaproszeniach, i o rozmowie w sprawie auta. Bo chcemy znajomego poprosić żeby udostępnił swoje auto i był kierowcą. A reszta dopiero koło kwietnia/maja.

Stokrotko, fajny synuś fajny

Bao

Blonde,
Cytat:
O matko...jaki brak taktu
drugie imie mojej teściowej

Madzia, brawa dla Majki

Onyks, śliczną masz córkę

Gocha, super że Wam dobrze idzie, no a Wojtuś się przyzwyczai

Tomalinka, zainspirowałaś mnie żeby iśc na basen.

hej Emilko

Butter, fajnie z tym urlopem
naczynie takie http://www.sklepy24.pl/sklep/przestr...-provence/3571 tyle że ja mam 5 sztuk, niższe i bez obrazków
a teściowa i TŻ... nie nie reaguje i się cieszę, bo ja to biorę "na klate" a TŻ jest wybuchowy jeśli chodzi o teściową i wole żeby nie reagował niź ich potem rozdzielać w bitwie

Mysia, dobrze że znów odwiedziłaś lekarza. Zdrowiej szybko

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Ja dziś sprzątam od rana, TŻ mnie drażni, chociaż nic nie robi i właśnie chyba tym mnie najbardziej drażni. Na 15 idę do ginekologa bo mam problemy w podwoziu. A po południu mam gościa, koleżanka na ploty wpadnie.
Stary 2013-02-04, 13:27   #4480
ButterBear
Zakorzenienie

Strong, bardzo fajne miseczki

Co do teściowej, to może faktycznie lepiej jeszcze nie zaogniać sprawy...ale ja bym chyba nie wytrzymała!

Hania

Stary 2013-02-04, 13:27   #4481
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
ja dzisiaj jestem mega niewysoana, najpierw Ewam potem Wojtek dali mi w nocy w kość :/
za tydz mam umówioną wizytę w poradnii preluksacyjnej (nareszcie udało mi sie tam dodzwonic :/)
Wojtuś przeziębiony, do przedszkola nie poszedł, może w śr go puszcze, a w czw albo pt mają bal przebierańców, Wojtuś będzie królem :P

Zdrowka dla Wojtusia

Cytat:
ojZdrowka

Cytat:

Ostatnio też męczyłam się z katarem- nos cały zdarty

Poniedziałek i brak energii
I juz przeszło?
Mnie juz meczyl wczesniej, ale jak to w pracy sie doprawiłam

Cytat:

Moja córka też ma tak samo na imię, jest z 26. stycznia

moj chrzesniak z 26 styczniaNo ale z 2002 roku

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Madzia, Na przeprowadzkę musimy jeszcze z rok poczekać. W lipcu przyjdą ocenić czy nam wypłacą dom, i budujemy nowy, czy też przyznają pieniądze na remont. I Póki co mój TŻ mnie przekonuje żebyśmy zostali tu gdzie jesteśmy żeby potem w razie remontu nie żyć tam w syfie a póki co oszczędzać (bo tu się nam tanio żyje) na remont tamtego domu.

a Ślub, narazie nic nowego. Do końca lutego coś ruszy bo musimy podjąć decyzje kościelny czy cywilny, i potem będziemy myśleć już o zaproszeniach, i o rozmowie w sprawie auta. Bo chcemy znajomego poprosić żeby udostępnił swoje auto i był kierowcą. A reszta dopiero koło kwietnia/maja.

Blonde, drugie imie mojej teściowej

[/COLOR]Ja dziś sprzątam od rana, TŻ mnie drażni, chociaż nic nie robi i właśnie chyba tym mnie najbardziej drażni. Na 15 idę do ginekologa bo mam problemy w podwoziu. A po południu mam gościa, koleżanka na ploty wpadnie.
siedzcie jak najdłuzej jesli nie ma problemówOdłozycie wiecej
No ale wierze ze fajnie byłoby pojsc na swoje

Powodzenia u gina

To fajna masz tesciowąMoja raczej takt ma, ale tesc za to wcaleWali prosto z mostu bez zastanowienia czy komus mowi cos przykrego czy nie

Wrocilismy ze zlobkaI akurat jak weszlismy do domu jakas wichura sie zerwala i zaczelo lacUdalo Nam sie
Zrobiłam 12 gołąbków, zaraz musze je podsmazyc i gotowacChce pomrozic na sobotnie obiady

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 13:44   #4482
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
najwazniejsze zebys Ty do zdrowia wrocila,

martynka szkoda ze nie udalo sie podejzec dzidzi
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:38   #4483
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Oni nigdy nie sa zadowoleni, olac ich. Zdrowiej

Cytat:
Ja dziś sprzątam od rana, TŻ mnie drażni, chociaż nic nie robi i właśnie chyba tym mnie najbardziej drażni. Na 15 idę do ginekologa bo mam problemy w podwoziu. A po południu mam gościa, koleżanka na ploty wpadnie.
Co ci sie dzieje z podwoziem?
I brakowalo twojego nadrabiania I Ciebie tez bardzo brakuje na watku.

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

To lece na kolejny meeting, juz mam dzisiaj dosc a do tego jeszcze auto nam sie zepsulo, tzn jezdzi ale z durna kontrolka, ktora nie wrozy nic dobrego a za miesiac przeglad. Jak nie urok to sraczka. Zegnam sie zatem na dzis.
Po pracy ide na basen sie odstresowac!!!

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:45   #4484
metkaa
Zakorzenienie

ja tez powinnam sie odstresowac
Stary 2013-02-04, 14:50   #4485
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
ciesze sieZobaczysz niedługo bedzie juz całkiem dobrze

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość

Piekna

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość

onyks obie pieknie wygladacie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Onyks, bardzo się cieszę, że Ci już lepiej A Nataszka jest takim słodziakiem niesamowitym I Ty wyglądasz świetnie!!!!!

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Wpadłam się tylko przywitać.

Nie żyje dzisiaj. @.

Będę pewnie dopiero jutro!

Cytat:

Zdrówka

Cytat:
Onyks, śliczną masz córkę

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:15   #4486
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez powinnam sie odstresowac
Bylam sobie poplywac w sobote i bardzo mi pomoglo na plecy wiec dzisiaj tez ide, do tego spalenie kalori jako dodatkowy bonus

Onyks,
jak samopoczucie?

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 16:54   #4487
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Hej
wpadam powiedzieć, że o was nie zapomniałam i podczytuję cały czas, ostatnio nie mam czasu na nic i jeden wątek ledwo nadrabiam, poodpisuję i już idę spać, bo 21:00 na osi
Niestety ze spania nici, bo wstaję co 1,5 godziny do wc
Do porodu zostało mi 25 dni, także leci czas jak szalony.
Michałek z 36 tygodnia waży 2700 więc będzie coś 3500-3800g
Stary 2013-02-04, 16:55   #4488
martynka1916
Wtajemniczenie

GG do martynka1916

Cytat:
najwazniejsze zebys Ty do zdrowia wrocila,

martynka szkoda ze nie udalo sie podejzec dzidzi

no szkoda bo sie nastawilam.... ale uslyszalam bicie serduszka bo jezdzila mi po brzuszku tym bezprzewodowym...zawsze zapominam jak sie to nazywa a w srode mialam jechac na usg i nie wiem czy pojade teraz w ta czy w nastepna bo w ta wraca brat z Portugalii a troszke sie za nim stesknilam i chcialam po niego jechac z drugim bratem..
4.06.2013 Wiktoria

"Zabrać Cię na spacer długi, żeby iść i nic nie mówić, tylko czuć że jesteś obok."
martynka1916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 17:37   #4489
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Bylam sobie poplywac w sobote i bardzo mi pomoglo na plecy wiec dzisiaj tez ide, do tego spalenie kalori jako dodatkowy bonus

Onyks,
jak samopoczucie?
Dzięki że pytasz U mnie lepiej

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 18:59   #4490
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niniona Pokaż wiadomość

Jeśli dobrze kojarzę, to dość blisko
Kurczę, a ja totalnie nie kojarzę...

Cytat:
Aaby, przetłuszcza Ci się skóra?
Hehe, nie o tę tłustość chodziło

Cytat:
Nikita, już ci mówię o tej diecie...
nazwy ona nie ma ale ogólne zasady są takie:
1. co poniedziałek się rozpoczyna a w środę kończy
2. jesz dużo, wmawiasz sobie że mało i dziwisz się że nie schudłaś
3.planujesz ćwiczyć, kładziesz się na podłodze w wyznaczone do ćwiczeń dni i leżysz tam tak długo aż stwierdzisz że nie chce ci się ćwiczyć ale jesteś dumna że chociaż zeszłaś z kanapy.
Aaa, to moja dieta! Całe życie na niej jestem
strong, you made my day!

Cytat:
Napisane przez keira2008 Pokaż wiadomość
A tak zapytanie mam jeszcze do dziewcząt które planowały ciążę, tak jak ja. Czy przed zajściem w ciążę lekarz was wysyłał na badania jakieś? Bo mój nic nie wspomniał, powiedział tylko, że mam brać kwas foliowy.
Mówią że internet to kopalnia wiedzy, więc czytałam iż jakieś badania się wykonuje przez planowanym poczęciem
Widzę, że są dwie "szkoły" lekarzy: ci, co zalecają, i ci, co badania odkładają na pierwsze m-ce ciąży. Mój należy do tych drugich, mimo wszystko zrobiłam cytomegalię i toxoplazmozę. Generalnie zalecają też różyczkę, TSH i podstawowe typu morfologia czy mocz.

Cytat:
1. Jak naciągniesz do odpowiedniego rozmiaru, to dawaj

Myślę, że na Ciebie będzie akurat Nic nie trzeba naciągać

Cytat:
Napisane przez ulcio Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki

przyjmiecie mnie do swego grona?

Stawiam właśnie pierwszy krok na wizażu i znalazłam Wasz wątek
Witaj
Tak na przyszłość - nie pisz 3x tego samego posta, my naprawdę widzimy

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
melduję po wizycie, że będziemy mieli SYNA na wizycie jajka jak nic było widać, lekko byłam zawiedziona ale teraz już się cieszę mały ma 8,4 cm, ładnie sobie fikał w brzuszku. Lekarka zwykłe usg przełączyła na 4 d i było super widać tylko mały bokiem się ułożył i buźki nie zobaczyliśmy. Jutro wkleję zdjęcia. Z mniej przyjemnych rzeczy wydałam sporo na leki ( niestety lek na obniżenie ciśnienia i infekcję mam) a jeszcze nie wykupiłam wszystkiego ciśnienie mam mierzyć 3 razy dziennie i zapisywać. Sexu dalej niet, i pewnie tak zostanie do końca

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
aaby dziękuję za opinię. Dziś jak pokazałam ją mężowi to powiedział to samo. Ze jakoś wykonania wygląda na taką sobie i abym czegoś innego poszukała. Jak możesz to wklej zdjęcie tej swojej z top secret. ooo zobaczyłam teraz linki, Dziękuję baaardzo Jesteś kochana. Będę szukała czegoś w tym stylu. Mój mąż też miał taki guzek na nodze pod skórą i też mu się wchłonęło, oby i u Mai. Bo miejsce nie za ciekawe.
I jak tam? Wybrałaś jakąś?

c.d. nadrabiania później

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 19:02   #4491
kaska87
Zakorzenienie

joł
ja niestety nadal walczę z mdłościami, mam pryszcze wszędzie-jest fajnie
a teraz mykam oglądać na wspólnej i lulu

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 19:03   #4492
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Hej
wpadam powiedzieć, że o was nie zapomniałam i podczytuję cały czas, ostatnio nie mam czasu na nic i jeden wątek ledwo nadrabiam, poodpisuję i już idę spać, bo 21:00 na osi
Niestety ze spania nici, bo wstaję co 1,5 godziny do wc
Do porodu zostało mi 25 dni, także leci czas jak szalony.
Michałek z 36 tygodnia waży 2700 więc będzie coś 3500-3800g

Najwazniejsze ze w porzadku

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Tak na przyszłość - nie pisz 3x tego samego posta, my naprawdę widzimy [/FONT]

ej, noa niewiesz ze pierwsze posty na wizazu sa sprawdzanei dopiero po jakims czasie dodane?

Jak tam wypoczynek?

Seba od dzisiaj siusia jak prawdziwy facet Ale ma przy tym radocheNakładka poszła w odstawke
Stary 2013-02-04, 19:45   #4493
ulcio
Raczkowanie

aaby
to były problemy techniczne J aż tak się nie chciałam narzucać

kaska87
ja miałam okropne mdłości w obu ciążach – przy drugiej młodszej jedyne co mnie trzymało przy życiu to herbata z cytryną i sos czosnkowy który moja kochana siostra robiła mi z fety i dawała do jedzenia (schudłam z tych wymiotów 7 kg)

keira2008
ja nie robiłam żadnych badań, kwas foliowy brałam wcześniej.
Teraz jeśli będę się starać na pewno zrobię podstawowe badania, plus tarczycę bo na nią się leczę.

martynka1916
szkoda, że nie widziałaś dzidzi na usg ale środa już niedaleko

mysia1986
szybkiego powrotu do zdrowia !!

dodaja
Moje pierwsze objawy tarczycy to chudnięcie, nadmierne pocenie się, cierpnięcie rąk, okropne migrenowe bóle głowy, wypadanie garściami włosów, brak miesiączki po kilka miesięcy.
Powiedz lekarzowi pierwszego kontaktu, że masz trudności w połykaniu i że źle się czuje zleci ci podstawowe badania. Wspomnij, że planujesz ciąże i chciałabyś wiedzieć czy z tarczycą jest wszystko ok.
Jeśli nie uda Ci się, dostać skierowania to zrób sobie sama prywatnie TSH u mnie w laboratorium koszt 17 zł.

blonde_hair
gratulacje dla Synkaprzepraszam za wścibskość to wcześniej sikał na siedząco ? skoro używałaś nakładki ?

ja jestem wymęczona moi pacjenci dali mi dziś mocno w kość.
Stary 2013-02-04, 19:52   #4494
metkaa
Zakorzenienie

strippi spojrzalam na koniec Twojej wypowiedzi i juz myslalam ze urodzilas

onyks dobrze ze jest lepiej,
Stary 2013-02-04, 19:56   #4495
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:

dodaja
Moje pierwsze objawy tarczycy to chudnięcie, nadmierne pocenie się, cierpnięcie rąk, okropne migrenowe bóle głowy, wypadanie garściami włosów, brak miesiączki po kilka miesięcy.
Powiedz lekarzowi pierwszego kontaktu, że masz trudności w połykaniu i że źle się czuje zleci ci podstawowe badania. Wspomnij, że planujesz ciąże i chciałabyś wiedzieć czy z tarczycą jest wszystko ok.
Jeśli nie uda Ci się, dostać skierowania to zrób sobie sama prywatnie TSH u mnie w laboratorium koszt 17 zł.
Dziekuję
W środę idę na usg tarczycy, a potem zobaczymy co z niego wyniknie. Badania z krwi też na pewno zrobię.
Stary 2013-02-04, 19:56   #4496
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
blonde_hair
gratulacje dla Synkaprzepraszam za wścibskość to wcześniej sikał na siedząco ? skoro używałaś nakładki ?

ja jestem wymęczona moi pacjenci dali mi dziś mocno w kość.

tak, tak zaczynał

Ty jestes logopeda, czy pomyliłam?Dla jakiej grupy wiekowej prowadzisz terapie?
Stary 2013-02-04, 20:01   #4497
ulcio
Raczkowanie

Cytat:
tak, tak zaczynał

Ty jestes logopeda, czy pomyliłam?Dla jakiej grupy wiekowej prowadzisz terapie?
tak jestem logopedą i specjalistą od rozwoju dziecka (terapia, wspieranie rozwoju)
przedział wiekowy od 0 do 8-9 lat starszym dorosłym też pomagam
ale najwięcej pacjentów mam wieku od 0-6 lat

jak masz pytania to pisz
a na przyszłość do mam chłopców uczyć sikać od razu na stojąco
Stary 2013-02-04, 20:09   #4498
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
tak jestem logopedą i specjalistą od rozwoju dziecka (terapia, wspieranie rozwoju)
przedział wiekowy od 0 do 8-9 lat starszym dorosłym też pomagam
ale najwięcej pacjentów mam wieku od 0-6 lat

jak masz pytania to pisz

Fajnie i dziekuje
Mamy niejako problemy logopedyczne...

Zeby to było takie proste jak napisanie
Zmusic nie mozna a czasem dziecko sobie wybiera...moj akurat jest bardzo uparty a i z odpieluchowaniem byly nie male problemy. Cud ze wybral własnie TĄ nakładke
Stary 2013-02-04, 20:12   #4499
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja swojego nauczylam sikac na siedzaco i nie uwazam ze zrobilam zle
Stary 2013-02-04, 20:13   #4500
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
jak masz pytania to pisz
A dlaczego?

Blonde, super, brawa dla Seby

Strippi, super, Michałek już duży Jak się czujesz?
Wczoraj myślałam o Tobie, jak oglądałam smutny film o koniach ... To takie mądre stworzenia

Stokrotko, fajnie, że pierwsze zakupy za Tobą, rzeczy na pewno są przesłodkie!

Dziewczyny, dwa egzaminy z zeszłego weekendu do przodu. Jeszcze 2, w tym jeden taki ogromny, że masakra. Jeszcze się nie zaczęłam uczyć!

Hania

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości