|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!
lachryma- gratuluję dziewczynki
![]() Neni- ja całkowicie zgodzę się z roxi a co dopiero będzie później madi- ja też się męczę z bólami głowy... I mam ogromne wyrzuty sumienia ![]() eve- fajna ta kurteczka dla Twojej córci - a cena już w ogóle wymiata ![]() barbara- ale kruszynka malaczarnakejt- współczuję przejść w szpitalu... karolajn- za potwierdzenie córeczki ![]() Perse- dostalaś nakaz leżenia? Już doczytałam, że wyniki ok- uff Pamiętacie jak Wam trułam kilka dni temu odnośnie kurteczki? Dobrze, że wtedy system padł i jej nie kupiłam bo dzisiaj udało mi się zamówić identyczną ale w "bardziejszym" kolorze ![]() Początkowo miała być ta ciemniejsza a dzisiaj kliknęłam tą drugą w tej samej cenie
|
|
|
|
#1172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja wcinam kaszke malinową ,,Mleczny Start" Tz sie kąpie a ja juz po chwilach pięknosci.![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
Ta druga rzeczywiście ładniejsza
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
ita dziekuje za kciukasy przydadza sie
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś zerkałam na ebaya uk z darmową przesyłką i nic nie znalazłam ciekawego. Albo po prostu nie umiem szukać
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę sobie przed komputerem juz w pidżamce i niesamowicie wkurza mnie jak piersi ,,kładą" mi sie na brzuchu.....Też tak macie.??? To moje kolejne ,,trudne sprawy" z kategorii ciąża
|
#1176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobra- ja uciekam i teraz mi niedobrze... Spokojnej nocy Mamusie |
|
|
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ten drugi kolor
|
|
#1178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też chyba idę spać, bo sobie głupia dziś sama "narobiłam", siedziałam na klapie od WC i wycierałam Norberta po kąpieli, chciałam go wsadzić na kosz na bieliznę i tak mnie coś w brzuchu kujnęło, że boli już 1,5h, no spę wzięłam i czekam na efekty ![]() a wogóle to od wczoraj świruję, jutro kończę 13tc i mam wrażenie, że czuję tego mojego obcego w brzuchu - tylko jak siedzę w poz. wyprostowanej - normalnie mam z 5-7 cm pod pępekim żabkę w brzuchu. Nie ma to nic wspólnego z kopniakami, po prostu czuję jak coś mi się tam rusza... Dokąd sięga macica na tym etapie? Wydaje się Wam to prawdopodobne? Koleżanka mi wzoraj mówiła, że ona Natkę czuła regularnie od 14tc (też drugie dziecko) |
||
|
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
lachryma ja mialam kilka sztuk 56 a reszta 62. dziecko z tych pierwszych migiem wyrasta. Szkoda kupowac mniejszych, lepiej zainwestowac w wieksze.
|
#1180 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ok, nadrobiłam, a więc:
Cytat:
Cytat:
raz, że nie pamiętam.. dwa- lans był jak byłam mała już Cytat:
oczywiście siedzi, no ale chyba nie aż tak nisko jeszcze? ![]() Cytat:
Ja akurat mam teściów przyszłych, a może i nie przyszłych (bo nie jesteśmy zaręczeni ani nic) przefajnych.. Mama Tżta bardziej się mną przejmuje czasami, niż Nim.. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aaaaa! czy ja tam widzę swój nic nie znaczący nick? ![]() Cytat:
Cytat:
Kathe- najlepszego, gwiazdki z nieba!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||||||||||
|
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki tu spokój nanananaana
Ide się połozyć,Tż wzywa Jutro bedzie pewnie co nadrabiac ![]() Słodkich snów
|
#1182 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczne Cytat:
za udaną wizytęCytat:
któraś pisała, że kupiła w pepco stanik sportowy i ja będąc dziś przypadkiem znalazłam i kupiłam za 10zł, jest bardzo wygodny, będę sobie w nim spać to może lepiej noc będę przesypiać bo cały czas nie przestaje narzekać na ból piersi co do kolczyków, to ja miałam przekute uszy w 1kl podstawówki bo bardzo chciałam, a kolczyki miałam już wcześniej |
|||
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czuję jakby karp mi pływał w brzuchu
![]() co tu tak cicho, hę?
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-02-04 o 20:58 |
|
|
|
#1184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Mój dzidziol odzywa się zawsze po czymś czekoladowym Ma to po mamusi
|
|
|
|
|
#1185 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za dziewczynkę To jutro moje maleństwo się ujawnić powinno. Co obstawiacie?? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
brawissimo ![]() Cytat:
Ja do jutra chyba jajko zniosę Antoś Natalka Antoś Natalka no oczywiście najważniejsze żeby było zdrowe, ale nie dopuszczam innej myśli do głowy.Dobrej Nocki |
|||||
|
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka- ja jeszcze nie czuję kopniaków, ale takie pływanie takie dziwne mi się wydaje..
Mówię do Tżta:- pływa mi ta ryba - co? - Twój syn - to chyba dobrze? - wku*wia mnie, zaczął by kopać, a nie wić się jak owsik ![]() Tż: ![]() Oczywiście wszystko miało charakter bardzo humorystyczny i oczywiście cieszę się, że mi pływa, ale wolałabym jakby mi w jakieś żebro w końcu przyłożyło tymi nogami piłkarza
|
|
|
|
#1187 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
ale super
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale maiłam dzisiaj intensywny dzień, najpierw byłam w pracy, potem u przyjaciółki i chrześniaka a teraz gości mieliśmy. Aż mnie trochę brzuch zaczął pokuwać.
|
|
#1188 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam
![]() Podjechaliśmy z TŻ jeszcze do sklepu i trafiliśmy na dosypkę ciepłych bułeczek W ZUSie okazało się, że nie jest tak źle. Składki za mnie wpływają cały czas prawidłowo i tylko księgowy musi wysłać jakąś korektę. Pani z ZUSu zadzwoniła w tej sprawie do mojej dyrektorki Generalnie to jest ich błąd, ale księgowy musi wyprostować. Taka ich filozofia. Miałam popytać jeszcze o macierzyński w moim przypadku, ale to w drugim oddziale i nie zdążyłam Innym razem podjadę...Cytat:
Cytat:
A z piecem nie ma żartów. Jak jeszcze mieszkaliśmy w Lublinie, to szlak nam trafił pompkę od centralnego, woda się w piecu zagotowała, termostat wybuchł i całe szczęście, że mieliśmy alarm przeciwpożarowy, bo nas obudził... To była najgorsza noc w moim życiu. Cały dom w dymie, nie wiedzieliśmy co robić. Wzięłam tylko kota, kurtkę i uciekłam przed dom. [QUOTE=Rockyyy;39033444] Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo mi się Oliwia podoba i to od dłuższego czasu![]() Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda psiaka![]() Cytat:
Ale może jeszcze mało widziałam Ja w każdym razie zamierzam na 56 najmniejsze kupić i to nie w dużych ilościach![]() Cytat:
A ostatnio jest tego ogrom
|
|
#1189 |
|
Wtajemniczenie
|
Lachryma- gratulacje!!!
Enlevee- biedaczek. A może jakieś leki przeciwalergiczne pomogą? Lachryma- dosłownie kilka sztuk ubranek rozmiar 56, a reszta 62. Dziecko bardzo szybko wyrasta z tych malutkich ubranek i lepiej zainwestować w większe. Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-02-04 o 21:51 |
|
|
|
#1190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to dziś po pracy to od razu z mężem po jego mamusie do lekarza zawieźć, w czasie gdy ona była u lekarza my odwiedziliśmy biedronkę, pepco oraz rzeźnika, potem auchan i kupiłam deskę do prasowania oczywiście skończyło się na obiedzie u teściowej, chciałam w auchanie kupić gołąbki w słoiku to naskoczyli na mnie żeby nie brać(tż i teściowa) i wychodzi na to że będę miała gołąbki w tym tygodniu zrobione przez teściową, a do tego pączki ![]() przed chwilą się zalęgłam w PITach liczyłam online ile to w tym roku do zapłaty i wyszło, że zwrot |
|
|
|
|
#1191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super lubie zaglądać na wasze suwaczki
|
|
|
|
|
#1192 |
|
Rozeznanie
|
Mi się też coś wiło właśnie i czuję że "kuleczek" zmienia swoje miejsce w brzuchu ( oj są pozytywy płaskiego brzuszka przed ciążą)
A tak właściwie chciałam napisać dobranoc..zajrzę jeszcze na farmę na fb ^^ mój nałóg i kładę się spać Na szczęście mała zasnęła bez kwików że tatusia nie ma bo rano był płacz jak powiedziałam że pojechał do pracy a ona tak lubi się w niego wtulać <3 |
|
|
|
#1193 |
|
Zadomowienie
|
Ja też się żegnam, już oczy mi się kleją
.Do jutra i kolorowych snów życzę |
|
|
|
#1195 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dzięki za kciuki
Wizyta ogólnie ok, wyniki mam dobre, ginka zachwycała sie moją hemoglobiną Pobrała mi cytologię. Trochę stresu przeżyłam na leżance, bo jutro mam prenatalne więc ginka stwierdziła, że nie będziemy robić dokładnego usg tylko posłuchamy czy serduszko bije. No to ok, więc pani doktor przez brzuch robi to szybkie usg i ja monitora nie widziałam - włącza dźwięk a tu tylko szmery, szuka dzidzi tym usg włącza i znów tylko szmery w końcu usłyszałam to serducho ale co się stresu najadłam to moje.....brrrrrrTak więc moje drogie jutro pewnie rano nie zdążę zajrzeć więc proszę o kciuki bo na 11.20 mam badania prenatalne i usg więc pewnie już pomierzą maluszka i mam nadzieję, że wsio będzie ok Aaaaaa no i nie pisałam Wam ale od paru dni miałam mega bóle żołądka, wzdęcia i ganiało mnie do kibelka często myślałam, że to jakieś żarcie tak na mnie działa ale okazało się że to magnez wyczytałam gdzieś, że może od magnezu boleć żołądek więc wczoraj i dzisiaj nie wzięłam i jest okWitamin brac nie muszę bo wyniki badań bardzo dobre, a i ja jem wszystko więc na razie ok. Gratuluję wszystkich udanych dzisiejszych wizyt ![]() lachryma gratuluję dziewczynki ![]() Dobra nawet galancie żem opisała więc zmykam spać dobranoc |
|
|
|
#1196 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() (Od 3 godzin próbowałam się wbić na wizaż, dopiero terz się udało.) Dziękuję raz jeszcze za kciuki, na egzaminach pomogły,sesja zdana Na dzisiejszej wizycie posłuchałam bicia serduszka i dowiedziałam się,że tokso do ponownego zbadania za miesiąc, na początku marca usg i Duphaston mam brać do 19-20tyg. Glukozę mam do zrobienia na czczo jak najszybciej,ponieważ mam ciągle wilczy głód, w sensie napady głodu duże i częste, lekarz mówił że to może być objaw cukrzycy, że cukier spada, choć nie musi-dlatego do sprawdzenia. Lekarz ogólnie rzecz biorąc tym razem nie krzyczał i był miły, więcej tłumaczył, ale nadal nie wiem czy mam odstawić lek na astmę-bo on twierdzi zdecydowanie że tak, a moja pulmonolog uważa że zdecydowanie nie... Na dniach idę jeszcze do lekarki rodzinnej,może ona mi coś poradzi. Dostałam wreszcie kartę ciąży dla siebie. Powiem wam,że mam doła dużego, nie za dobrze ostatnio u mnie, ale mam nadzieję że jakoś się wszystko ułoży i przejdą smutki i problemy rozwiążemy, jak narazie jest kiepsko. Idę poczytać co tam u was słychać, ponadrabiam trochę po niedzieli i poniedziałku.
|
#1197 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A odnośnie magnezu może masz rację... Mnie wczoraj rano męczyła biegunka, potem ten atak prawie wymiotów w Kościele... Jutro zrobię przerwę z magnezem i zobaczę co będzie.Cytat:
Ech trzeba być twardym i się nie dać
|
|
#1198 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze dostac sie na wizaz o tej porze to jakas masakra juz ktorys raz Google mnie informuje ze str o danym adresie nie isnieje:-! kciekawe dlaczego zawzze wieczorem takie numery a ja chcialamm tylko powiedziec
DOBRANOC
|
#1199 |
|
Zadomowienie
|
Zobaczę co powie rodzinny-bo ta lekarka zna mnie i historię choroby od lat,zawsze wszystko tłumaczy i ma takie normalne podejście-jeśli nic nie będzie mogła poradzić,to pomyślę nad właśnie konsultacją z innym ginekologiem. Tak,trzeba być twardym,ale ja ostatnio często już "miękne",w sensie rozklejam się i strasznie mi smutno,poprostu mnie już to wszystko przytłacza...
|
#1200 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja się nie mogę doczekać tego owsiczka mojego ![]() Cytat:
za serduszko a kciuki trzymamy mocno
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:07.

a co dopiero będzie później 

i teraz mi niedobrze...
12.06.2010

no tragedia ....
ale co się stresu najadłam to moje.....brrrrrr