|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
ok 4tys
wiec trzykrotnie taniej a efekty widziałam i sa super
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
p4w spoko, poczekam
, ważne że prace idą do przodu, powoli, ale idą. Svi, to niedrogo faktycznie za brzuszek, a za piersi ile bierze? |
|
|
|
#4173 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
za mentory ok 8tys ze wszystkim
|
|
#4174 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mała czarna? ![]() Cytat:
Cytat:
Biedna Zosia ![]() Cytat:
natomiast,w ciagu dnia,do 16,podawać syrop wykrztuśny Pochwal się bałwankiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i nie wiedziałam,czy Internet,czy wizaż Nie dość,że nie mogłam się zalogować,każda stona godzinę się ładowała Nic to,napisałam go drugi raz i mówię sobie,jak mi go nie wyśle,to idę w ch****ę,no i poszłam ![]() Jola ,zabiegana byłam,miałam trochę spraw na mieście do pozałatwiania Napisałam Ci to wczoraj,no ale,nie dane mi było wysłać ![]() Jak Kubuś? Dziewczyny chcące się upiększać ![]() Miłego wieczoru Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2013-02-02 o 16:40 |
|||||||
|
|
|
#4175 | |||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Cytat:
![]() Buziaki do Tomka ![]() ![]() Nie wierzę ![]() Cytat:
Mówiłam mu o swoich obawach, mówił, że trzeba umiejętnie dobierać, poza tym on chce sprawdzić efekty tego leczenia. W poniedziałek znów idziemy i zobaczymy, co dalej.Z nas wysysają Nie znam Tak, z Polskiej Róży, ale rozglądam się za innym (kupiłam na szybko), bo bzu tam 37%, reszta to cukier ![]() Cytat:
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2013-02-02 o 18:51 |
|||
|
|
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli tak samo, jak u nas Jak będzie ubrany, to cyknę zdjęcie ![]() ![]() , u mnie też wizaż świrował ![]() Lepiej, wiesz, chyba ten steryd działa, bo katar nie był taki obfity, jak zazwyczaj. No ale steryd ![]() *** Mam poprawioną ulotkę apel Maciusia.jpg
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2013-02-02 o 16:53 |
|
|
|
|
#4177 |
|
Wtajemniczenie
|
O Jola czekałam aż przyjdziesz. Powiedz mi , znalazłaś coś na Twoje suche dłonie?
Mówiłaś ostatnio że robisz herbatki z majeranku dla Kuby, a ja wszędzie gdzie czytałam to podają tymianek, to co to w końcu ma być ?? A co robi pseudoefedryna?
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2013-02-02 o 17:58 |
|
|
|
#4178 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale wiesz,używać a nadużywać,to też jest różnica Jednym czasem,moja koleżanka,jeździła prywatnie do jakiegoś lekarza i on często,przepisywał Jej małej Encorton.Teraz,koleżanka zastanawia się,czy czasem,nie po tym leku,Jej córka nie rośnie,a ponoć,jest to wymienione,jako skutek uboczny tego leku ![]() Napisz po wizycie Aż starch pomyśleć,co będzie,jak wszystko wyssą ![]() Kiedyś czytałam o tym Actifedzie i jak zaczęli reklamować ten Acti-trin,to zgłębiłam wiedzę na necie,bo zaciekawiło mnie,że podobną nazwą się zaczynają.I to,to samo do tego jeszcze dołączyć Gripex.Jak coś znajdziesz,to daj znać Cytat:
Fajnie ![]() No co? no poszłam ![]() U mnie,ostatnio bardzo często,tak się dzieje No wiesz,chyba wszystko jest dla ludzi,a mało który lek,nie posiada skutków ubocznych miejmy nadzieję,że nie stosowane często,nie wyrządzają szkody w organizmie w końcu,nic by nie można było ![]() Bartosz nadal ma katar i ten katar,mnie chyba wykończy Zaczynam się zastanawiać,czy nie lepiej było podać ten antybiotyk? Ktoś powie,na zwykły katar-a jeżeli,to już jakieś zapalenie zatok? Ewidentnie Mu tam siedzi w tym nosie była pora,że schodził i już wydawało mi się,że jest lepiej,a teraz niby schodzi,ale dalej Mu tam jeszcze zalega i to słychać,nawet jak mówi Chyba po niedzieli,też się umówię na wizytę Tyle,że już nie kaszle tak,z rana trochę,a przez dzień już nie słyszłam dzisiaj,żeby kasłał.EDIT. Ulotka super Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2013-02-02 o 21:34 |
||
|
|
|
#4179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja daję z majeranku, o tymianku nic nie wiem. Działa podobnie, jak amfetamina. I od razu zaznaczę, że wiem, że w takich ilościach, z taką częstotliwością itp., ale uważam, że na rynku jest tyle syropów, że spokojnie mogę pseudoefedrynę omijać. Cytat:
Dam ![]() Znikniemy ![]() Sporo tego jest, Acatar zatoki, wszystkie Gripexy, Ibum extra, Ibuprom zatoki, Modafen, Nurofen antigrip, z tym, że to dla dorosłych. Wiem, ale zawsze mam obawy. Rozumiem Cię bardzo dobrze
|
|
|
#4180 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
|
|
#4181 |
|
Wtajemniczenie
|
Sorki, ze znów wpadam jak po ogień ale nie dam rady siedziec dłużej, zaraz usnę... u nas jako tako, ja znów przeziębiona, Zuza też kapkę, w sumie tylko katar ma mały, mam nadzieję że nic się u niej nie wykluje bo bal we wtorek mają. Chce być motylkiem, tyle że mama beznadziejna i pojdzie w normalnych ciuszkach (różowa bluzeczka, granatowa spódniczka i zielone rajty, soczyste kolorki) do tego skrzydełka i opaska z motylkami, nic już chyba nie wymyśle, ehhh mało mnie ale zero czasu, wybaczcie do nasępnego papa
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej, ja zaglądam i podczytuję co u Was
------------------------ mam nadzieję, że wszystkie chorowitki już zdrowe i najgorsze za Wami
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tak: Zosia dzisiaj jak na razie gorączki już nie ma, ale jeszcze kaszle (ale w sumie tylko z rana, w dzień sporadycznie; mam wrażenie, że po tym pneumolanie kaszel jest dużo bardziej mokry i więcej się odrywa), no i katar mamy znowu taki zatokowy... ![]() Do przedszkola oczywiście Jej jutro nie puszczę, nie ma mowy, dobrze, że babcia cały czas na zwolnieniu. Svi super, że robisz plastykę Dla mnie na razie ważniejsze mieszkanie niż nos Potem S chce zmienić samochód, więc mój nos przypada gdzieś na 2018Kat za Ciebie też trzymam kciuki, żeby nowe cycuszki były bliżej niż dalej ![]() Rozumiem, że gdzieś w Poznaniu planujesz? A u kogo?A ja byłam wczoraj podkolorować moje piórko , bo nie wszystko mi się podobało. Koleś narobił się dużo więcej niż ostatnim razem i nic nie zapłaciłam , bo potraktował to jak reklamację Mile mnie zaskoczył.Ale.... chcę podkreślić, że przejechałam sama w dwie strony 130 km!!! SAMA!!! Właśnie przeszłam do wyższego levelu![]()
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Mam wolna niedzielę to korzystam - dzien lenia dzis nie bede nic robic i juz!!Nastepny tydzien bedzie ciezki a wolne bede miala dopiero w popielec ![]() Do tego dopadlo mnie chorobsko, zaczelo sie od uporczywego kaszlu , teraz juz sie odrywa, wczoraj mialam goraczke i na dodatek zatoki zapchane ![]() teraz czekac az Werka sie rozchoruje ![]() Pozdrawiam was dziewczyny
|
#4185 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też słyszałam,o tych skutkach ubocznych sterydów,właśnie przy stosowaniu,przez dłuższy okres czasu ![]() Nie żartuj ja dzisiaj mam obydwóch w domu i tak rozrabiają,jak szatany wcielone ![]() Ta nasza lekarka,nawet dla dorosłych nie poleca Ehh,skąd ja to znam? Cytat:
Cytat:
A dajesz coś na katar? Fajna niespodzianka ![]() przeszłaś do grupy zaawansowanych ![]() Cytat:
żeby Werki nic nie wzięło.Cytat:
szorstką jak pumeks,pękał mi naskórek przy paznokciach i na kostkach palców Pani w aptece,poleciła mi ten krem,to jest niby specjalistyczny do różnych chorób skórnych,ale zachwalała bardzo,więc wzięłam ,najpierw małe opakowanie,chyba 100 g za ok.8zł,później wróciłam po większe .Skóra się super zaleczyła i teraz kupuję ten z Bielendy i nim cały czas smaruję i dłonie mam jak pupcia niemowlaka także polecam |
|||||
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Psikam wodą morską, mam też mucofluid, ale Zosia się przed nim strasznie broni A ten Sinupret, który używacie jest na receptę?![]() Ps. oczywiście Zosia prawie nic nie je ![]() Czeko p4w wstaw obiecane fotki
Edytowane przez angy Czas edycji: 2013-02-03 o 19:49 |
|
|
|
|
#4187 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Pokaż potem motylka, a cóż więcej potrzeba ![]() No ale jeszcze napisz kilka słów ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Krem Bielendy kupię Cytat:
![]() Bez recepty
|
|
|
#4188 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
Cytat:
![]() prawdziwe życie ![]() Cytat:
![]() świetny pomysł ![]() [QUOTE=Svinecka;38987863 a powiem Wam, ze...........7 kwietnia mam termin plastyki brzucha [/QUOTE]![]() Cytat:
Cytat:
![]() piękne to twoje piórko ![]() zdrówko dla Zosi ![]() czekoladka nie daj się chorobie W końcu miałam wolną sobotę Mała usnęła w drodze powrotnej więc ją tylko przełożyliśmy do łóżka z nadzieją, że będzie spać do rana. Niestety obudziła się o 00:30 i nie spała do 4:30 niedziela upłynęła mi na dozowaniu kofeiny. Jeszcze znajomi nas odwiedzili i po weekendzie
|
|
#4189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj w nocy znowu ponad 39 Urwę się w ciągu dnia do lekarza sprawdzić, czy coś gorszego się nie wykluło ![]() Cytat:
![]() Lepiej to przemyśleć, bo usuwanie nie jest już taką prostą sprawą ![]() O matko, ale nocka ![]() *** ... ![]() Dzisiaj nie śpimy od 3.30
Edytowane przez angy Czas edycji: 2013-02-04 o 07:35 |
||
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
Angy moja też o 3:30 się obudziła i w łóżku tworzyła legowisko z męża kołdry i poduszki.Nie leżała a siedziała
ale ta na szczęście nie chciała brać udziału w zabawie,ja też odwróciłam się tyłkiem i poszłam spać i ona sama też jeszcze dospała.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak, tylko Zośka to przez gorączkę się przebudziła.... A i nie wiem, czy Wasze dzieci tez tak mają, ale przy wysokiej T straaaasznie uskarża się na ból nóżek i stópek zwłaszcza Trze nimi, wierzga, no nie uleży chwili spokojnie, dopóki Jej T nie spadnie....
|
|
#4192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, staram się, żeby czasem nie było nudno ![]() megi, ja też się nie znałam, zaczęłam czytać i poleciało Też kupiłam w sobotę w Smyku kilka rzeczy dla Kuby w dobrej cenie ![]() ![]() Cytat:
daj znać Przerażają mnie te ciągłe choroby, niech już będzie wiosna, może będzie lepiej ![]() Nam też się spanie o tej godzinie skończyło, Kuba dostał takiego ataku kaszlu, że po 2 godzinach spasowaliśmy i wstaliśmy. Kuba, jak gorączkuje, to jest, jakby powietrze z niego uszło, za to wierzga, gdy mu się coś śni, albo boli go brzuszek.
|
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też, szczerze mówiąc mam już dość No masakra. Chyba jakiś Deprim sobie kupię![]() W piątek po południu Zosia była w takim stanie, że jeszcze Jej takiej nie widziałam..., siedziała jak figura woskowa, półprzymknięte powieki, oczy patrzące na wszystko i na nic jednocześnie, straszne
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
Angy a nie możesz skorzystać z pomocy byłej niani? może masz w okolicy jakąś sąsaidkę której tak wybiórczo pasowałoby zaopiekować się dzieckiem?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4195 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
no ładnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
moja tak nie robi. Przy temperaturze wisi na mnie i nie da nawet do wc iść.Cytat:
kiedyś doczytałam, że jeden z leków Amelki, który brała we wziewach (steryd) hamuje wzrost na dłuższą metę, a my go brałyśmy przez prawie pół roku sama odstawiłam na szczęście dajemy radę bez niego.uuuu może dzisiaj sobie odbijecie spanie ![]() Cytat:
Ja cię rozumiem. W grudniu miałam taką sytuację. Amelka co chwilę nam się rozkładała, raz ja brałam wolne raz małż Dobrze, że teraz moja mama może w razie czego z małą zostać. ![]() serce się kroi ![]() Przed chwilą miałam Całkiem sympatyczny młody, luźnie się rozmawiało bo takie teksty typu "spoko" używał
|
|
#4196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A o drugiej opcji intensywnie myślę, bo na dłuższą metę bez kogoś "na telefon" nie pociągniemy. Cytat:
![]() *** Więc tak: w dzień na kontroli niby nadal bez zmian osłuchowych, lekarka zleciła nam zrobić badanie krwi i moczu jutro. No ale godzinę temu wróciliśmy z pogotowia, bo po południu Zosia miała 40 st. Skierowali nas na oddział, a tam nasza lekarka na dyżurze Jeszcze raz dokładnie Ją zbadała, niby nadal nic, ale trochę zmiękła, stwierdziła, że już długo tak wysoka gorączka i dała nam antybiotyk No i walczyć z gorączką, jutro te wyniki, zadzwonię to podadzą mi na tel więc jutro już będzie wiadomo co i jak. Po południu znowu do lekarza z wynikami.Gdybym była twardsza to bym pewnie wstrzymała się z tym antybiotykiem do jutra, no ale nie miałam jeszcze doświadczenia z przelewającym się przez ręce (własnym) dzieckiem i tez mi za przeproszeniem rura zmiękła ![]() Lecę, bo ledwo na oczy widzę.
|
|
#4197 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Długa ta pobudka nocna była ![]() Cytat:
![]() Cytat:
żebyś w razie czego (tfu,tfu) znalazła jakieś rozwiązanie.Biedna Zosia bardzo wysoka ta temperatura Strasznie Jej to choróbsko,nie chce odpuścić,ciągle coś ![]() Jak już byliście na oddziale,to szkoda,że lekarka na cito,tych badań nie zleciła Trzymam za wyniki ![]() doskonale Cię rozumiem,ja sama antybiotyku nie podałam,teraz się zastanawiam,czy dobrze zrobiłam Nie żebym była za tym,żeby odrazu z antybiotykiem lecieć,ale jak widzę,że już tyle czasu,nie ma poprawy,to wcale nie czuję się zwycięzcą Jutro umówiłam się na wizytę ![]() Mam nadzieję,że noc,będziecie mieć spokojną i szybko Zosi przejdzie A jaki antybiotyk macie? Jola |
|||||
|
|
|
#4198 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
biedna Zosia
![]() mam nadzieje, ze antybiotyk szybko zadziala
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
wstawiłam
zdrówka dla dzieciaczków podajecie dzieciom tran, albo cos na wzmocnienie? my dajemy tran i nie wiem czy to jego zasługa, ale T nie choruje
|
|
#4200 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, zdrówka i siły dla Was wszystkich Jak noc? I jak teraz Zosia się czuje? Cytat:
, a jak smarowałam ciało, to mazał się strasznie, to nie na moje nerwy. No i skład mnie przeraził trochę, na 2 i 3 miejscu zapychacze klasyczne ![]() Czyli Sulfarinol nie okazał się geniuszem? Nasivin IMO dobry jest tuż przed snem, ładnie na chwilę obkurcza śluzówkę. , a Bartoś nadal ma taki duży katar? Jeszcze coś mu dolega?![]() , lekarz zostawił ten Aerius i Nasonex do następnej wizyty (czyli na miesiąc ), dodał Singulair 4 i robione krople na bazie związku srebra. Te 2 ostatnie mają m.in. obkurczyć 3 migdał. Tyle, że to takie błądzenie po omacku, migdała nie obejrzał, bo Kuba w trakcie infekcji, Singulair może mieć straszne skutki uboczne (z opinii użytkowników), ale podam i będę obserwować. Za to o tych kroplach ze srebrem kiedyś czytałam i bardzo je ludzie chwalą, ale pożyjemy - zobaczymy ![]() Generalnie trochę mnie męczy taka niekonkretna diagnoza, lekarz mówi, że to może też mieć powiązania alergiczne, ale mówi, że to takie szukanie igły w stogu siana, bo testy kłamią , na odczulanie Kubuś za mały Ech ![]() Cytat:
*** ![]() Kaszlę, jak stary gruźlik , Kuba kataru ma mniej, za to kaszlu więcej. W czwartek bal, a od piątku zabieram go z przedszkola na tydzień, pojedziemy do babci w ramach ferii , a przy okazji Kubuś trochę dojdzie do siebie.
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2013-02-05 o 10:47 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

, ważne że prace idą do przodu, powoli, ale idą. 
Biedna Zosia 
natomiast,w ciagu dnia,do 16,podawać syrop wykrztuśny 

Nie dość,że nie mogłam się zalogować,każda stona godzinę się ładowała
Nic to,napisałam go drugi raz i mówię sobie,jak mi go nie wyśle,to idę w ch****ę,no i poszłam 

Ten Wasz,rzeczywiście drogi
ja to czasami się zastanawiam,skąd On ma tej siły i energii tyle
Mówiłam mu o swoich obawach, mówił, że trzeba umiejętnie dobierać, poza tym on chce sprawdzić efekty tego leczenia. W poniedziałek znów idziemy i zobaczymy, co dalej.

Ktoś powie,na zwykły katar-a jeżeli,to już jakieś zapalenie zatok?
Ewidentnie Mu tam siedzi w tym nosie 

, bo potraktował to jak reklamację

[/QUOTE]
niedziela upłynęła mi na dozowaniu kofeiny. Jeszcze znajomi nas odwiedzili i po weekendzie![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Całkiem sympatyczny młody, luźnie się rozmawiało bo takie teksty typu "spoko" używał