MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-04, 19:32   #451
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
a co do donoszenia to w piątek zacznę 38 tydzień

Cytat:
Czekam aż Michałek się urodzi i sprezentuje mi nowy komputer (pieniądze za urodzenie z odszkodowania)
jakiego odszkodowania?!

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
i tak niepostrzeżenie często robi sam

Właśnie mnie matka uraczyła opowieściami swoich porodów. Trzy razy szybka piłka (choć tylko ja donoszona...). Ze mną o 22ej zdjęty szew o 0:40 byłam na świecie, z bratem o 2ej bóle o 3:30 się urodził, siostra też szybciorkiem...
powiedzcie że to dziedziczne

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 19:40   #452
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Właśnie mnie matka uraczyła opowieściami swoich porodów. Trzy razy szybka piłka (choć tylko ja donoszona...). Ze mną o 22ej zdjęty szew o 0:40 byłam na świecie, z bratem o 2ej bóle o 3:30 się urodził, siostra też szybciorkiem...
niestety też miałam taką nadzieję i się zawiodłam
moja mama: wody odeszły po 23, po 2 już wyskoczyłam
ja: wody odeszły o 21, mała wypchnięta o 15;20
Stary 2013-02-04, 19:47   #453
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Z obserwacji wiem, że truteń to stan duszy - niezależnie od stanu cywilnego, w sensie, nikt się raczej trutniem z dnia na dzień nie stał, tylko najczęściej się tego nie widziało przed ślubem/mieszkaniem/dzieckiem ja generalnie nie wierzę w wychowywanie dorosłych ludzi i w magiczne przemiany po dziecku/ ślubie/ po piątym dziecku/ po podwyżce / na wiosnę/ od poniedziałku chyba że na gorsze
no raczej na gorsze

Cytat:

U nas też zawsze było, w zależności od czasu wolnego. Ten kto wcześniej kończył pracę / robił co trzeba robić. A drugie potem dołączało. I jakoś pchaliśmy ten wózeczek do przodu. Z czasem wiadomo też od preferencji, banki, ubezpieczenia i inne wziął na głowę chłop, bo ja wiecznie w delegacjach, inne rzeczy ja. Wcześniej on więcej gotował, teraz ja mam wolne więc ja bo jestem w domu, ale wiadomo, że jak się młody pojawi to się skończy
A też mam kilka takich koleżanek z małymi dziećmi co nie wiedzą jak się ogarnąć, bo wszystko na ich głowie.. bidne !

Ale jak to mówią, nie ma ofiar są tylko ochotnicy
U mnie na odwrót, ja mogę załatwiac bankowe, kredytowe- generalnie cała "papierologie i rachunkologie", natomiast mój chłop tego nie ogarnia- chyba nie chce. Gotuje lepiej niż ja, ja się nie lubię bawić- u mnie obiad musi się sam ugotować, nienawidzę przy nim stać i co 2-3 minuty przemieszać.....uch....mo gę prasować, czyścic dywan ale np. nienawidzę odkurzać.
A co do zakupów- to jest zawsze zrób mi listę a i tak dokupi coś czego na liście nie ma...Nie znoszę z nim robić zakupów ciuchowych bo jest gorszy niż niejedna baba- ja mierzę- leży ok to biorę jak mi się podoba a on medytacje ...
i tylko mnie wkurza najbardziej na świecie to jego zaraz i już- no chyba, że zapienię i w☠☠☠☠ię go na maksa to już jest już

A małą się zajmował od poczatku, nie problem był przebrac (tylko pierwsza kupa była stresem), ubrać, zająć się iść na spacer, nawet w nocy wstac.Tu się sprawdził w 100%

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

mi też. wydaje mi się, że jak ktoś takie rzeczy trzyma i daje komuś to tylko na zasadzie: żeby nie było, że miałem i nie dałem. bo jak inaczej to rozumieć
.
Mnie też to dziwi, bo jak ja miałam coś pożyczone i zniszczyłam to szłam i mówiłam zniszczyłam ile kasy mam za to oddać, a nie taka ściema. Tu w przypadku tej laski powiedziałam, używaj jak się zniszczy to wywal a ona mi taki syf przyniosła. A ja mam niewyparzoną mordę i zamiast się ugryżć powiedziałam, ze to co się zniszczyło trzeba było wyrzucic to mi powiedziała, ze zniszczone czy poplamione i tak jej dziecko w tym chodziło, przestała uzywac to oddaje- kopara mi opadła.
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 19:56   #454
nestelle
Zakorzenienie

..... ja właśnie leżę sobie pachnąca ,nakremowana i regeneruje plecki .... a dostałam dziś w du.. konkretnie ,calutki dzień na nogach....,wczoraj i w sobotę a do tego goście na obiedzie ,kolacji i właśnie 30 min .temu wsadziłam tżtowi do odwiezienia..... taka dyplomatyczna jestem , dzieci od prawie godziny śpią a jutro od nowa...

nadrabiam z lodami czekoladowymi
Stary 2013-02-04, 20:04   #455
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
i tak jej dziecko w tym chodziło, przestała uzywac to oddaje- kopara mi opadła.
ludzie są bezwstydni... serio.

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
jesteś miSZCZynią

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 20:05   #456
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
-------------------
Dziś odebrałam zamówienie od tego użytkownika z allegro: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=14918399
Jestem bardzo zadowolona, odbierałam osobiście - w sumie wydałam ponad 180 zł, dostałam gratis zawieszkę i szminkę ochronną, także fajnie, bo przyda się na poród.
Co do jakości - okrycia kąpielowe rzeczywiście duże, bardzo ładne i miłe w dotyku, koszula też bardzo fajna, dobry materiał i ładna, także jestem zadowolona.
Co do osłonek na piersi to wzięłam Tomee Tippee, bo takie mieli za 15 zł - kupiłam na wszelki wypadek.
Mam też Bepanthen - w ulotce jest napisane, że trzeba go zmywać przed karmieniem.
ja tez u niego zamawiałam kilka rzeczy, m.in. koszulę z żyrafką Wygląda ok... No i wzięlam też jeden stanik do karmienia bo strasznie tanie, więc jak juz płaciłam za przesyłke to pomyślałam, że nabędę Bałam się, żeby nie był za mały i wzięłam o rozmiar wiąkszy w biuście i rozmiar większy pod biustem (niż nosiłam przed ciążą) i jest póki co dużo za duży Ale nie odsyłam, bo mi sie nie opłaca... a kto wie - może jak zacznę karmić to będzie ok
Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Przyszła mi paczka z babypol - zamawiałam takie drobne rzeczy, nożyczki, szczoteczki, pieluszki, okrycia kąpielowe itd. I jedno okrycie mimo że w opisie jest 100% bawełny, tak naprawdę ma 80% bawełny i 20% poliestru, dodatkowo w zestawie miała być myjka, a nie ma :/ Będę reklamować, ale widzę, że w regulaminie jest napisane, że koszty przesyłki w przypadku reklamacji pokrywa kupujący - ale to ewidentnie ich błąd, towar jest niezgodny z ofertą Zna się może któraś na tych zagadnieniach i pomoże?
a to jakiś sklep internetowy czy u użytkownika na allegro? Myjkę no to zgłoś i niech dosyłają... A co do reklamacji okrycia to jestem ciekawa co Ci odpiszą
Stary 2013-02-04, 20:27   #457
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dziołszki... buziaki dla Was i maluchów na noc... ja uciekam w wyrko z książką albo filmem ( jak mnie TŻ wkurzy do książka :P).

Kolorowych snów (nie wyplamionych, rozciągniętych i potarganych jak ciuszki )

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Dziołszki... buziaki dla Was i maluchów na noc... ja uciekam w wyrko z książką albo filmem ( jak mnie TŻ wkurzy to książka :P).

Kolorowych snów (nie wyplamionych, rozciągniętych i potarganych jak ciuszki )

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 20:28   #458
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
haha --- no to Sciskaj mocno mocno te poslady haha
nio ja musze kupic jakos nowa wersje mam tylko lux do 3 .... tyle lat temu kupowana ze nie wiem jakie sa nowosci haha

eeeeeeeeee o coo qaman z tym odszkodowaniem za urodzenie ....
ja mam simsy 2

nie odszkodowanie tylko ubezpieczenie pomyliło mi się

Cytat:
Bardzo fajnie napisane o dobieraniu staników do karmienia, poczytajcie http://dzieciowo.pl/2010/01/stanik-d...doceniany.html
super faktycznie

Cytat:
my też po chorobach natarliśmy do ataku w weekend, znajomi u nas, my u znajomych, tż 3 dni nie trzeźwiał bo przecież kierowce ma, nawet do dziadków młodej dotarliśmy na spóźnione Dni Babci i Dziadka.
oooo to też korzystacie

Cytat:

jakiego odszkodowania?!
ubezpieczenia, pomyliło mi się
Stary 2013-02-04, 20:51   #459
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
moja mama: wody odeszły po 23, po 2 już wyskoczyłam
ja: wody odeszły o 21, mała wypchnięta o 15;20
teraz pewnie będzie dużo szybciej
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 20:58   #460
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka280888 Pokaż wiadomość
Witam laseczki!
Dziś była wizyta no i nieciekawie w sumie myślałam że chociaż ta tarczyca się jakoś ustabilizowała a tu d...pa zbita ft4 0,95 (norma 0,86-1,74). Ja już nie wiem euthyroxu mam zwiększoną dawke bo 100 i 75 naprzemiennie a wynik gorszy niż ostatnio kiedy brałam tylko 75...no cóż ciekawe co mi endo powie. Poza tym morfologia poleciała na łeb na szyje mimo brania żelaza i witamin. Może poradzicie jakieś inne aktualnie biore Falvit mama. Poza tym jak zobaczyłam wyniki ciśnienie mi podskoczyło i miałam 144/91 masakra ale po 10 minutach było już 122/80. Najgorsze że tętno dzieciaczka 155 niepokoi mnie to trochę, nie chciałabym żeby maluszkowi coś złego się działo.
Dziś 29t2d, waga 67kg (14kg na plusie ). Za 3 tyg wizyta z USG doczekać się nie mogę a tymczasem coś słodkiego na kolacje należy się Nam za cały dzień na nogach
Ja biorę Prenatal Classsic- ma w składzie bardzo dużo żelaza,a jak mi poleciały wyniki padań to dostałam jeszcze osobno żelazo. Teraz jest już ok.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
mój też byle dalej od siebie ile kłótni już o to było.. nie mogę powiedzieć, że nic nie robi bo przy mnie się i tak bardzo wyedukował w kwestii samodzielnego funkcjonowania w mieszkaniu, ale mimo wszystko jeszcze długa droga przed nim. jak mieszkał z rodzicami nie robił nic, po zamieszkaniu razem okazało się, że nie potrafi sobie złożyć uprasowanej mu koszulki, nie mówiąc o samodzielnym prasowaniu, mycie naczyń, ogarnianie mieszkania to była czarna magia, tak samo jak codzienne zakupy. jak powiedziałam, że jest sobota i sprzątamy mieszkanie to był mega zdziwiony bo przecież tydzień temu zmusiłam go do sprzątania a dopiero tydzień minął to co ja chcę. żeby kupił pieczywo, wędlinę, ser i masło musiał dostać listę i napisane ile czego, miał pretensje, że nie ma pieczywa, mimo, że to on jadł ostatni śniadanie i widział ile czego zostawił, itp, itd. teraz większość z tych rzeczy robi sam bez problemów, ale dalej mu się zdarzają akcje w stylu rzucić coś jak najdalej zamiast od razu odłożyć/wyrzucić, itp.
Mój Tż do sprzątania to niezbyt chętny (delikatnie rzecz ujmując)- ale też wyniósł to z domu. Z resztą on uważa, że u nas jest zawsze porządek to co on ma sprzątać Kurzu jego oczy nie widzą
Ale muszę przyznać, że zakupy robi zwykle on i to jest duży plus. Chyba, że jakieś spore zakupy na dłużej to wtedy muszę zrobić listę ale ogólnie nie moge narzekać. No i po urzędach też zwykle chodzi on.

Cytat:
Oby nie!!!! Ja nie chcę rodzić 3 dni!!!

Mąż naprawił deskę i sobie dziś nieźle poprasowałam. Zawsze to już trochę z głowy

A tak w ogóle to powiem Wam, że mam ostatnio prawdziwą zachciankę ciążową hehe.Wcześniej miewałam smaki na różne rzeczy, ale były to rzeczy, które jakoś zawsze jadłam tylko nie w takim nasileniu. A teraz od jakiegoś czasu mam fazę na pączki! Normalnie ciągle o nich myślę. Wczoraj zjadłam 2 na raz. Mąż się ze mnie śmieje, bo ja już parę lat pączków nie jadłam (z wyjątkiem tłustego czwartku) a teraz na samą myśl mi ślinka cieknie Jak tak dalej pójdzie to na porodówkę mnie zatoczą jak ogromnego pączka właśnie
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 21:02   #461
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

no ja chyba tez sie poloze ... w sumie qrde umeczylam sie ta komoda ... no i 2 prania ... sukces jak na mnie i to w 1 dzien haha.

no wiec slodkich snow

do jutra robaczki

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 21:09   #462
klementyna1
Zakorzenienie

To i ja się zegnam...Oglądam własnie te operacje plastyczne na tvn i jak słucham tej Czubaszek to mi słabo...jakos nie trawie tej kobiety...Żegnam sie tą myślą DOBREJ NOCKI!
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 21:38   #463
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:

ubezpieczenia, pomyliło mi się
a myślałam że ty tak specjalnie napisałaś, bo w sumie odszkodowanie też by mogli dać za porozcinane dupska, prawda? w końcu nowych podatników robimy

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
teraz pewnie będzie dużo szybciej
jest duża szansa, w końcu tyle godzin....

Cytat:
Cytat:
..... ja właśnie leżę sobie pachnąca ,nakremowana i regeneruje plecki .... a dostałam dziś w du.. konkretnie ,calutki dzień na nogach....,wczoraj i w sobotę a do tego goście na obiedzie ,kolacji i właśnie 30 min .temu wsadziłam tżtowi do odwiezienia..... taka dyplomatyczna jestem , dzieci od prawie godziny śpią a jutro od nowa...

jesteś miSZCZynią
też tak uważam, jesteś miSZCZynią , przeraża mnie ilość obowiązków przy dwójce dzieci, a co ty masz nestelle powiedzieć, generalnie rady odpoczywaj, nie stresuj się, nogi do góry itp to można sobie w du.. najwyżej wsadzić. chociaż jest iskierka nadziei, skoro masz czas na lody

dobranoc, życzę wszystkim zero skurczów, mało wycieczek do kibelka i żadnych innych straszaków
Stary 2013-02-04, 21:40   #464
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
a myślałam że ty tak specjalnie napisałaś, bo w sumie odszkodowanie też by mogli dać za porozcinane dupska, prawda? w końcu nowych podatników robimy
dobre dobre
Stary 2013-02-04, 21:42   #465
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
powoli trzeba go budzic i wyjsc na spacer
hah czadowy...

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
OK X-lander 3w1
ładny

Nadrobiłam Was tak na szybciutko...dobranoc wszystkim
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 21:49   #466
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to powiem Wam, że mam ostatnio prawdziwą zachciankę ciążową hehe.Wcześniej miewałam smaki na różne rzeczy, ale były to rzeczy, które jakoś zawsze jadłam tylko nie w takim nasileniu. A teraz od jakiegoś czasu mam fazę na pączki! Normalnie ciągle o nich myślę. Wczoraj zjadłam 2 na raz. Mąż się ze mnie śmieje, bo ja już parę lat pączków nie jadłam (z wyjątkiem tłustego czwartku) a teraz na samą myśl mi ślinka cieknie Jak tak dalej pójdzie to na porodówkę mnie zatoczą jak ogromnego pączka właśnie
o....jak dobrze, ze nie tylko ja. generalnie nienawidzę pączków, a ostatnio je połykam ale podchodza mi tylko biedronkowe z lukrem

Cytat:
miszczu
Stary 2013-02-04, 22:14   #467
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
kocham Cię!!
.....
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ty to normalnie jestes mama-cyborg
oby plecy przestaly bolec
Cytat:
Nawet ostatnio myślałam o Tobie, że my będziemy na macierzyńskich, a Tobie macierzyńskiego od tego wożenia, odwożenia nikt nie zrobi.
dzięki dziewczyny
ale tak w sumie to ja 3 dzieci nie mam przypadkiem -nikt mnie nie zmuszał ,wiedziałam na co się decyduję . I tak ma być -teraz czasami mi ciężko ale będzie dobrze ....
Zreszta to nic nadzwyczajnego - niedługo same zobaczycie
Cytat:
Z obserwacji wiem, że truteń to stan duszy - niezależnie od stanu cywilnego, w sensie, nikt się raczej trutniem z dnia na dzień nie stał, tylko najczęściej się tego nie widziało przed ślubem/mieszkaniem/dzieckiem ja generalnie nie wierzę w wychowywanie dorosłych ludzi i w magiczne przemiany po dziecku/ ślubie/ po piątym dziecku/ po podwyżce / na wiosnę/ od poniedziałku chyba że na gorsze

choć człowiek uczy się całe życie .... także kto wie,kto wie.......
Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Rodzice mojego TŻta zawsze mi mówili, że on taki biedny chodził do dwóch szkół (zwykłej i muzycznej) i w związku z tym nie wymagali by coś w domu robił. Ewentualnie w sobotę odkurzył lub pozmywał czy obrał ziemniaki na obiad. Efekt był taki, że gdybym nie kupiła kosza na pranie i nie zażądała by wrzucał tam skarpetki, to dalej kolekcjonowałby je wraz z bielizną przy biurku od komputera. A jego rodzice i tak tylko: bo on pracuje, bo on zarabia, bo w weekendy jest gra itd. Na co ja zawsze odpowiadam: że ja też pracowałam, miałam obowiązki, a do szkoły miałam dalej niż on i dawałam radę więc nie rozumiem o co chodzi.
Jedno mądre zdanie: syna wychowujemy dla innej kobiety. Byłoby mi wstyd jakby moja synowa przyszła i powiedziała, że Sławek nawet po sobie nie posprząta. Albo jakbym widziała, że biedna tyra ze szmatą, a on pan i władca.
mój też tak robił daaaawno temu - rzeczy nie ruszałam ,robiłam fotki pamiątkowe i czekałam aż czyste ciuchy się skończą .... raz ,dwa no i się nauczył -sam ,że jednak brudne ciuchy nie zaniosą się same do kosza .....
ale to daaawne czasy .
Cytat:

No wd mnie jak coś ustalać zresztą, to na początku związku, pierwszy rok max - ustalać zasady i wtedy się da, a jak się nie da to każdy pójdzie w swoją stronę. A wiele lasek niestety lata koło chłopa, pierze, gotuje...i stepuje, a potem jak jest dziecko oczekuje że ją "odciąży" z obowiązków, tylko wtedy wd mnie zmienić coś w kilkuletnim związku to jest misja niemożliwa, chłop wkurzony bo nagła zmiana zasad, baba wkurzona, no cóż nikt nie lubi jak się zmienia reguły w trakcie gry.

U nas też zawsze było, w zależności od czasu wolnego. Ten kto wcześniej kończył pracę / robił co trzeba robić. A drugie potem dołączało. I jakoś pchaliśmy ten wózeczek do przodu. Z czasem wiadomo też od preferencji, banki, ubezpieczenia i inne wziął na głowę chłop, bo ja wiecznie w delegacjach, inne rzeczy ja. Wcześniej on więcej gotował, teraz ja mam wolne więc ja bo jestem w domu, ale wiadomo, że jak się młody pojawi to się skończy
A też mam kilka takich koleżanek z małymi dziećmi co nie wiedzą jak się ogarnąć, bo wszystko na ich głowie.. bidne !

Swojego czasu miałam projekt w trójmieście, więc z koleżanką udawało nam się zjeżdżać do krk dopiero koło 14 w sobotę i tak przez kilka tygodni, ona zawsze w poniedziałek umęczona jak jechałyśmy, bo cały weekend na szmacie/ zakupach/ gotowaniu dla misia na cały tydzień - jakby mu co najmniej rączki u☠☠☠☠☠☠☠iło (wulgarny synonim słowa urwało) - dla mnie niepojęte było, ja przyjeżdżałam, w domu posprzątane, zakupy zrobione, a całe marne 1,5 dnia było na odpoczynek i przyjemności.

Ale jak to mówią, nie ma ofiar są tylko ochotnicy
w swoich wypowiedziach jestes genialna !!!! formułujesz także moje myśli zanim zdążę pomyśleć o co mi chodzi .....

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
chociaż ja jestem trochę chamska, bo jak kupuję babci czekoladę to biorę taką jak sama najbardziej lubię, bo wiem że i tak ona do mnie wróci

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
wooow no sporawo tych czynnosci nie powiem ... az dech we mej piersi zapiera ... ja bym nie ogarnela
tak,taaaak....... człowiek nawet nie wie na co go stać jak nie musi....
Ty byś nie ogarnęła ? z palcem w du... byś dała radę !
Już teraz sama wszystko robisz(no z małą pomocą siostry...),a sposób w jaki się przeprowadzałaś ?
Ogarnęłabyś ,sama zobaczysz zresztą
Cytat:
Napisane przez karolka280888 Pokaż wiadomość
Witam laseczki!
Dziś była wizyta no i nieciekawie w sumie myślałam że chociaż ta tarczyca się jakoś ustabilizowała a tu d...pa zbita ft4 0,95 (norma 0,86-1,74). Ja już nie wiem euthyroxu mam zwiększoną dawke bo 100 i 75 naprzemiennie a wynik gorszy niż ostatnio kiedy brałam tylko 75...no cóż ciekawe co mi endo powie. Poza tym morfologia poleciała na łeb na szyje mimo brania żelaza i witamin. Może poradzicie jakieś inne aktualnie biore Falvit mama. Poza tym jak zobaczyłam wyniki ciśnienie mi podskoczyło i miałam 144/91 masakra ale po 10 minutach było już 122/80. Najgorsze że tętno dzieciaczka 155 niepokoi mnie to trochę, nie chciałabym żeby maluszkowi coś złego się działo.
Dziś 29t2d, waga 67kg (14kg na plusie ). Za 3 tyg wizyta z USG doczekać się nie mogę a tymczasem coś słodkiego na kolacje należy się Nam za cały dzień na nogach
Stary 2013-02-04, 22:23   #468
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
jesteś miSZCZynią
już mi tak nie słodżcie dziewczyny bo dupsko będę nosiła wyżej niż brzuch
Cytat:

no ja też spać idę........zanudziłam się ma "zakochanych w rzymie ",lody zjedzone ,sexu nie ma .... - co tu robić ??????? Pa .
Stary 2013-02-05, 00:34   #469
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
Ooo dzięki za info, wygląda na dobrą maść i ta cena, nie to co Bepanthen :/ Ja dziś własnie kupiłam, ale jak się nie sprawdzi to będzie najwyżej na odparzenia dla małego.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Kochane niedługo się u Was zacznie, więc trzymam kciuki za łatwe i ekspresowe porody
Mamusia lipcowa 2012
Dziękujemy bardzo

Cytat:
Bardzo fajnie napisane o dobieraniu staników do karmienia, poczytajcie http://dzieciowo.pl/2010/01/stanik-d...doceniany.html
Ciekawe, dobrze że jeszcze nie kupiłam. Też mi się nie podobają takie "namioty" co są na allegro najtańsze, ale pewnie jeden taki kupię po domu, a na wyjścia szarpnę się na jakiś ładny staniczek.

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
ja tez u niego zamawiałam kilka rzeczy, m.in. koszulę z żyrafką Wygląda ok... No i wzięlam też jeden stanik do karmienia bo strasznie tanie, więc jak juz płaciłam za przesyłke to pomyślałam, że nabędę Bałam się, żeby nie był za mały i wzięłam o rozmiar wiąkszy w biuście i rozmiar większy pod biustem (niż nosiłam przed ciążą) i jest póki co dużo za duży Ale nie odsyłam, bo mi sie nie opłaca... a kto wie - może jak zacznę karmić to będzie ok
Właśnie z tym rozmiarem jest problem, też sie zastanawiałam czy brać, bo cena dobra i wyglądają ok, ale poczekam jeszcze.
A u Ciebie z tego co jest napisane na tej wcześniejszej stronce co podawała corka_rosy może pasować po porodzie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
o....jak dobrze, ze nie tylko ja. generalnie nienawidzę pączków, a ostatnio je połykam ale podchodza mi tylko biedronkowe z lukrem
Mam tak samo, rok temu nie zjadłam pączka nawet w tłusty czwartek, żeby dbać o linię, a teraz to chyba zjem z 10

---------------------------------------------
Dobra, teraz mam pytania
1. Szlafrok do szpitala. Doświadczone mamusie jak to wygląda - po porodzie zakładam go na siebie ? Zakładam, że nie przebieram się od razu tylko w tej koszuli leżę z porodu. Bo teściowa dała mi biały szlafrok, a czytałam, że lepiej ciemny, bo będzie widać krew itp. Nie wiem czy kupować nowy...

2. Becikowe - czy dochody za poprzedni rok dzielimy na 2 osoby czy uwzględniamy dziecko i dzielimy na 3 ? Zastanawiam się, czy w ogóle dostanę, ale podstawowa kwestia na ile osób to dzielę
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 05:23   #470
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cześć! ja tak na szybko, bo lecę gimnastykować się z maszynką do golenia tak to jest jak wizyta z rana
trzymajcie kciuki, żeby było wszystko ok

po ginekologu mam dentystę a skoro i tak już mam wolny dzień to odwiedzę jeszcze koleżankę, więc relacja pewnie dopiero wieczorem

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A te pierwsze pieluchy kupujecie z wycięciem? Czy moga być bez ? Bo już nie wiem?
pieluchy mogą być bez wycięcia, podobno bardzo łatwo można je zagiąć i jest wycięcie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Eh, przypomniał mi się w związku z opierdzielaniem dowcip o teściowej: Teściowa jest jak drzwi - jak nie trzaśniesz to się nie zamknie

Cytat:
Dziś odebrałam zamówienie od tego użytkownika z allegro: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=14918399
Jestem bardzo zadowolona, odbierałam osobiście - w sumie wydałam ponad 180 zł, dostałam gratis zawieszkę i szminkę ochronną, także fajnie, bo przyda się na poród.
Co do jakości - okrycia kąpielowe rzeczywiście duże, bardzo ładne i miłe w dotyku, koszula też bardzo fajna, dobry materiał i ładna, także jestem zadowolona.
a które okrycie zamówiłaś? cienkie jest?
Stary 2013-02-05, 06:42   #471
Moderna
Zakorzenienie

Dzien dobry

7 rano?
nie wiem o co chodzi, nie pytajcie - to na pewno pomylka

dzisiaj wizyta u poloznej.. mam nadzieje, ze mnie nie podlaczy znowu do KTG.. takie badanie co tydzien to chyba lekka przesada w 30 tygodniu ciazy

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Cześć! ja tak na szybko, bo lecę gimnastykować się z maszynką do golenia tak to jest jak wizyta z rana
trzymajcie kciuki, żeby było wszystko ok

po ginekologu mam dentystę a skoro i tak już mam wolny dzień to odwiedzę jeszcze koleżankę, więc relacja pewnie dopiero wieczorem
trzymam mocno kciuki

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Cytat:

lody czekoladowe wszystko wynagrodzą
Stary 2013-02-05, 06:55   #472
Malpka
Zakorzenienie

cześć!
to i mi się w końcu przyśnił sen o porodzie śniło mi się ze zrobili mi cesarke teraz czyli w 36 tyg a po wybudzedniu mnie od razu puścili do domu. I weszłam do was wam powiedzieć że to jednek ja pierwsza byłam W domu pytam męża czy widział chociaż syna to mi fotki pokazał ale zaraz poszliśmy do szpitala go zobaczyć. Oddział z dziećmi był na -16 piętrze ale jak wsiedliśmy do windy to winda najpierw zjeżdzała na -100 piętro z prędkością światła dopiero potem jechała do góry i wysadzała ludzi

obudziłam się wystraszona a do tego obudziłam się znów z bólem brzucha i nadal mnie boli

a dziś wieczorem wizyta

Cytat:
dziewczyny tak mnie boli kręgosłup,że mam wrażenie ,że pęknie .... straszne kłucie ......
od rana byłam zawieżć kubę do szkoły ,potem ninę ,następnie popłacić za przedszk.i zajęcia dodat. stałam w kolejce przez to ..... ,potem 20 min.przerwy na śniadanie w domu i dalej jazda - w banku,aptece,lidlu ,piotrze i pawle,wypożyczalni ,po kube do szkoły , teraz w domu - pranie , szybko obiad bo zaraz goście przyjadą i w między czasie lekcje z kubą , potem po ninkę i z kubą na piłkę ....
Czy ktoś mi da l4 od obowiązków domowych???

zaraz nadrobię was bo mam przerwę na colę
ja też zawsze miałam dużo obowiązków ale ciebie podziwiam bo ja jedno mam dziecko ty dwójkę więc obowiązków 2 razy więcej
Ale przynajmniej po porodzie te 3 dni w szpitalu sobie odpoczniesz

Cytat:
w ciuszkach mojego brata (ur. w 28 tc) chodziły moje lalki. ale też niektore lalki pożyczyły ciuchy bratu zaraz po porodzie
..
hehe

Cytat:
A te pierwsze pieluchy kupujecie z wycięciem? Czy moga być bez ? Bo już nie wiem?
ja normalne

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
hie hie hie
ja miałam ostatnio sen, że pierwszą która urodziła, była któraś z "lubelanek" (własnie to słowo mi utkwiło w pamięci"), więc może jednak Malpka lub Klementyna...
co za sen
super koszule

Cytat:
hehe ja też się nie odzywam. ja tylko patrzę. wystarczy

Cytat:
A mój w sobotę sprzątał zamiótł, umył podłogi i powiedział, że posprzątał myślałam, że padne
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 07:08   #473
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień Dobry

Witam się w skończonym 29 tygodniu czyli 30 zaczynamy
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 07:17   #474
myaja
Rozeznanie

dzień dobry
u nas WIOSNA!!!
piękne słońce, ptaszki śpiewają, śniegu prawie nie ma i +5 stopni
po pięknej zimie nadchodzi piekna wiosna - dla mnie BOSKO
w UK już od 1,5 tygoodnia wiosna pęłną gębą więc u nas max do 5-6 tygodni będa kwitły kwiatki, zobaczycie

rodzicie ida do konsula pytać o wizę do stanów na ślub brata... masakra cała przyjemnośc na około 3 tygodnie wyjdzie im min 10 000 zł a oni na kasie nie śpią... pewnie wezmą kredyt... no ale jak coś zobaczą też NYC - zazdroszczę!!!

u nas Mała coś przysypia... od wczoraj mało co kopie... ALE jest coraz większa i czujemy to obie... ja w pracy siedze już jak na szpilkach bo wyprostowana bo plecy i tyłek - boli mnie niemiłosiernie, lekko skulona - Ala zaczyna kiopać tak, że chce mi żebra polamać
ale już niedługo ... jeszcze +/-8 tygodni ... z jednej strony boje się CHOLERNIE a z drugiej NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ!!!

w weekend oficjalnie robie zakupy ...
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 07:21   #475
misiulka06
Rozeznanie

witam się
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 07:35   #476
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry !

O rany, ale ten mój syn dziś wariował w mojej gigantycznej macicy, pierwszy raz zaczęłam wątpić w mój błyskawiczny bezbolesny trwający 1 h poród zrobię sobie jednak badanie na krzepliwość wcześniej - znieczulenie !!!

Cytat:
Będę reklamować, ale widzę, że w regulaminie jest napisane, że koszty przesyłki w przypadku reklamacji pokrywa kupujący - ale to ewidentnie ich błąd, towar jest niezgodny z ofertą Zna się może któraś na tych zagadnieniach i pomoże?

Ogólnie to zerknij sobie tu:

http://allegro.pl/help_item.php?item=3552#q7 - tam masz wszystko opisane, ogólnie to jest to kupno towaru niezgodnego z opisem, koszt przesyłki pokrywa sprzedawca. Ogólnie z każdej rzeczy kupionej w sieci można się wycofać w ciągu 10 dni, bez podania przyczyny nawet, już nie mówiąc o wadach ujawnionych towaru. .

Czy możliwość wymiany towaru niezgodnego z opisem dotyczy wszystkich typów transakcji (licytacji i Kup Teraz!)?

Reklamacja z powodu niezgodności towaru z umową przez ujawnienie się wady towaru, dotyczy wszystkich transakcji bez względu na ich formę. Nie możesz jednak zareklamować towaru na podstawie określonej wady, jeżeli została ona ujawniona w opisie transakcji.

Cytat:

wszystkie się napaliły, ja też uważam że odszkodowanie się należy )

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
cześć!
to i mi się w końcu przyśnił sen o porodzie śniło mi się ze zrobili mi cesarke teraz czyli w 36 tyg a po wybudzedniu mnie od razu puścili do domu. I weszłam do was wam powiedzieć że to jednek ja pierwsza byłam W domu pytam męża czy widział chociaż syna to mi fotki pokazał ale zaraz poszliśmy do szpitala go zobaczyć. Oddział z dziećmi był na -16 piętrze ale jak wsiedliśmy do windy to winda najpierw zjeżdzała na -100 piętro z prędkością światła dopiero potem jechała do góry i wysadzała ludzi

obudziłam się wystraszona a do tego obudziłam się znów z bólem brzucha i nadal mnie boli
Wow ! co za sen.. , na szczęście tylko sen ! A może zadzwoń do gina z tym bólem brzucha ??

A dziewuszki, w smyk.pl jest niezła promocja na laktatory medeli - z calmą 419 zł i przesyłką za 1.99 - jak na nowy, to naprawdę dobra cena. Zakupiłam wczoraj !
Stary 2013-02-05, 07:35   #477
czarny flamaster
Zadomowienie

Hej kochane.

Wiecie co? Oglądałam wczoraj z mężem Ekipę z Newcastle i doszłam do wniosku, że albo jestem tak zaściankowa i nie wiem ile wspaniałych rzeczy mnie w życiu omija, albo niektórzy ludzie sa po prostu głupi. Byłam wczoraj w stanie wcisnąć się w kieckę, umalować na ostro i lecieć gdzieś na dyskotekę z mężem, chociaż żadne z nas nie wie gdzie takową byśmy mogli znaleźć

Za 2 dni Tłusty Czwartek! Powiem szczerze- nie mogę się doczekać, hehe. Jeszcze by mnie ucieszył szybszy przelew z ZUSu i byłoby po prostu super. Zamówiłabym sobie wtedy łóżeczko dla małego. Dobra, śmigam wcinać resztę mojej makreli

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-05, 07:36   #478
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

Witam się w skończonym 29 tygodniu czyli 30 zaczynamy

Stary 2013-02-05, 07:38   #479
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Ooo dzięki za info, wygląda na dobrą maść i ta cena, nie to co Bepanthen :/ Ja dziś własnie kupiłam, ale jak się nie sprawdzi to będzie najwyżej na odparzenia dla małego.

Dziękujemy bardzo

Ciekawe, dobrze że jeszcze nie kupiłam. Też mi się nie podobają takie "namioty" co są na allegro najtańsze, ale pewnie jeden taki kupię po domu, a na wyjścia szarpnę się na jakiś ładny staniczek.

Właśnie z tym rozmiarem jest problem, też sie zastanawiałam czy brać, bo cena dobra i wyglądają ok, ale poczekam jeszcze.
A u Ciebie z tego co jest napisane na tej wcześniejszej stronce co podawała corka_rosy może pasować po porodzie

Mam tak samo, rok temu nie zjadłam pączka nawet w tłusty czwartek, żeby dbać o linię, a teraz to chyba zjem z 10

---------------------------------------------
Dobra, teraz mam pytania
1. Szlafrok do szpitala. Doświadczone mamusie jak to wygląda - po porodzie zakładam go na siebie ? Zakładam, że nie przebieram się od razu tylko w tej koszuli leżę z porodu. Bo teściowa dała mi biały szlafrok, a czytałam, że lepiej ciemny, bo będzie widać krew itp. Nie wiem czy kupować nowy...

2. Becikowe - czy dochody za poprzedni rok dzielimy na 2 osoby czy uwzględniamy dziecko i dzielimy na 3 ? Zastanawiam się, czy w ogóle dostanę, ale podstawowa kwestia na ile osób to dzielę
ja sie juz obawiam, czy 10 styknie....a tylko te mi smakują- po ciąży nawet na nie nie spojrzę....
mam tak, że jak nawet jakąs diete robie- to potem na produkt, który sie w niej powtarza patrzec nie mogę.

a co do szlafroka- to ja przyznam szczerze, ze nie mialam- miałam piżamę- znaczy bluzke i spodnie z cieniutkiej bawelny i tak chodziłam, zreszta jedyne wyjście z sali to był kibelek i lazienka. Tym razem nie biore też

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam się
i ja , heloł
Stary 2013-02-05, 07:40   #480
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
aha. a lekarz cos mowil? ze podejrzewasz tarczycę?
ja mam + 8kg.
Ptaszysko kochana my mamy tp na ten sam dzień a ja już magiczne 10kg + przekroczyłam od 7 kg to idę jak burza
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości