|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Axella, nie czekaj na ten oddzew. Faceci już tak mają kłócą się z nami, a później wielce uważają, ze to oni są pokrzywdzeni i nie chcą się odezwać. Daj mu czas do jutra, a Ty się zrelaksuj przy książce
|
#3572 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie w lumpkach nie ma takich skarbów ![]() Cytat:
nie denerwuj się.. olej go, zarzuć focha i niech przeprasza jak zrozumie Cytat:
![]() ciekawe kiedy przyjdzie moja przesyłka z allegro może jutro
|
|||
|
|
|
#3573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uwielbiamy je i zawsze musimy mieć zapas naszych ukochanych "rumków" chyba pójdę do kuchni po jednego
|
|
|
|
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
Axella, ale Wy tak powaznie ze soba gadacie? przeciez ten Twoj facet to stary kon :P a rozmowy jak miedzy gimnazjalistami hehe. ja sobie nie wyobrazam, zeby tz powiedzial do mnie cos w stylu "wkur... mnie". przeciez to brak szacunku
moge go wkurzyc, ale takie wiazanki to dla mnie jakies takie malo powazne i zakrawa o patologie dziecko w drodze trzeba ze soba ladnie, grzecznie rozmawiac, na poziomie hehe. chyba, ze chcecie zeby Zuzka ledwo dreptala i sypala kur...mi na prawo i lewo ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
rumki zawsze wisialy u nas na choince. mama do teraz sie smieje, ze po 2-3 dniach to juz byly same papierki, ale zeby nas zmotywowac do rozbierania choinki zawsze mowila, ze moze jeszcze gdzies sie jakis uchowal |
|
|
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi rumki kojarzą się z moim Tż, ona mnie nimi zaraził już na jednej z pierwszych randek ![]() uciekam spać, dobranoc |
|
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już Wam pisałam jak bardzo nie lubię tych rumowych cuksów, nie?
a szwagierka zawsze przywozi tego pełno
|
|
|
|
#3578 |
|
Wtajemniczenie
|
Uciekam spać, bo coś głodna zaczynam się robić...
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
a ja robię farsz do jutrzejszych krokietów, wiem, wiem wczas
|
|
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA to wiem.. teraz siedzę i się martwię bo się nie odezwał.. ok,kłocimy się, często bywa gorąco ale zawsze sie meldował jak po pracy wrócił do domu. mieszka w mega kijowej dzielnicy i nie wiem, czy foch, ale niby czemu tak długo no i chyba nie jest tak dziecinny by na złość mnie denerwować/martwić cvzy coś się stało eeeeh, a chciałam się wyspać a teraz będę czuwać
|
|
|
|
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no przecież nie jest tak bezlitosnym człowiekiem by mnie zostawić bez słowa.. bez przesady.. spadam. z jednej strony marzę, by nic mu nie było. z drugiej-jeśli dowiem się,że zrobił mi to na złość to długo,dłuuuuugo będzie przepraszał Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-02-05 o 00:25 |
|
|
|
|
#3583 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ja jak zwykle od 4 nie spie bleeeee ---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:15 ---------- Diabli u jednej ze sprzedawczyn wynalazlam taki dresik http://allegro.pl/gap-misiowy-dres-z...000175418.htmlsłodziakkk ta puupaa ---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ---------- no dobra ide do wyra jeszczeee
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
paulina bo to też o to chodzijaka ta szyjka w całości jest dluga. Moja ma chyba 4.5 cm a otworzyła się chyba ns 1.5cm
musialabym sprawdzić w karcie bo nie pamiętam dokładnie.Axella wy tak serio? I on ma 30 lat? Już dziewczyny wszystko napisały więc nie będę powtarzać...zastanowcie się tylko jak to będzie wygladac po narodzinach z. |
|
|
|
#3585 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobry dzień Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
witam kciuki za wizyty dzisiejsze ![]() i miłego dnia wszystkim, niech dzisiejszy dzień będzie dniem bez zgagi
|
|
#3586 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z rana z kubkiem kakao
)xall, mam nadzieję, że Twój tż pójdzie po rozum do głowy i Cię przeprosi - chyba, że gdzieś przeoczyłam i już to zrobił, zrobiłam wczoraj kilka fotek wózka, ale było ciemno i jedyne które widać wklejam Wam tutaj: wózek używany, ale naprawdę w b.dobrym stanie - ja jestem zakochana w czarnych wózkach dla kawalerów więc może temu poda mi się jeszcze bardziej Stoi już w pokoju Stasia który chwilowo robi nam za graciarnie.. - będę z czasem go doprowadzać do porządku, brakuje mi jeszcze jednej dużej szafy w domu..agrr.. nie dam rady dodać fotek, zaraz wrzucę do galerii picasa i podam link ![]() https://picasaweb.google.com/1021824...96/5Lutego2013 - dzisiaj zrobię więcej fotek jak już przyjdzie fotelik, a przy okazji może trochę uporządkuję wyprawkę to też pokażę
Edytowane przez szczesliwa25 Czas edycji: 2013-02-05 o 07:45 Powód: rozszerzenie opisu |
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
halooo
witam po kolejnej nieprzespanej nocy Dzwoniłam wczoraj do tego ZUSu z zapytaniem czy jak pójdę na wcześniejszy macierzyński i w tym czasie wróci osoba którą zastępuję w pracy to czy mi cofną macierzyński (bo wróciła zanim urodziłam) czy dalej go mam bo już na nim jestem. I tym sposobem: - tutaj gdzie mieszkam dowiedziałam się że mi cofną - w rodzinnej mieścinie powiedzieli że jak już mam to nie można cofnąć i dostaje do końca Więc zadzwoniłam jeszcze do dwóch w kraku no i w jednym powiedzieli że dostanę, w drugim że nie axella Ty pisałaś zapytanie emailem do ZUSu? bo może taka informacja będzie wiarygodna;/ |
|
|
|
#3588 |
|
Rozeznanie
|
sharp ja bym na Twoim miejscu do tych dwóch ZUS'ów które twierdzą, że dostaniesz wysłała takie zapytanie mailem - jeśli Ci odpiszą i będziesz to miała na piśmie zawsze masz większą szansę żeby się później domagać świadczeń.
Chociaż tyle. Jak ja się cieszę, że mnie to całe zamieszanie z ZUSem gdzieś bokiem omija
|
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Neta u Babci mamy ![]() Ciekawe czy mam dużo do nadrabiania ![]() Śniło mi się, że urodziłam Matyldę, po czym stwierdziłam, że jest jeszcze za mała i wsadziłam sobie ją przez pochwę z powrotem do środka, ale noga wystawała i nie chciała wejść
|
#3590 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i to bez powodu? nie pozwalaj się tak traktować, tupnij nogą raz albo dwa, no nie wiem, jak prośby nie pomagąją to ultimatum postaw... a jak się martwisz to czemu nie zadzwonisz? czasem trzeba też ustąpić, pogłaskać, mimo wszystko jakbym się martwiła to zadzwoniłabym nawet w największej złości. duma to nic dobrego. chyba czeka Was poważna rozmowa ![]() Cytat:
Miłego dnia Cytat:
|
|
#3591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i po porodzie też mam zamiar wychodząc na spacer trochę się podmalować, wiadomo że delikatnie ale zawsze coś. I będę to robić żeby się czuć lepiej sama ze sobą, a opinie innych na ten temat mam gdzieś. Co do porodu to raczej się malować nie będę. Na pewno nie specjalnie na poród ![]() cynamonowa za ruchy maluszka no i za 17 tc Cytat:
|
||
|
|
|
#3592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziewczyny, a mi się nic z dziecinką związanego nie śni! dziwne ![]() Wy to macie sny, no, Motylku nie zazdroszczę, ale trzeba się z tego śmiać, to nasza podświadomość i lęki stroją sobie żarty nie z tej ziemi. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< < ja z kolei mam dalej problemy ze snem. zaczęłam podejrzewać magnez, który biorę zaraz przed położeniem się spać, ale gdzieś wyczytałam, że on raczej pomaga na bezsenność. no i mój TŻ ma jakieś problemy, chyba na tle nerwowym. dostaje dziwnych drgawek, budzi się z przyspieszonym biciem serca, apetytu też za bardzo nie ma, zmęczony. nie wiem o co chodzi zapodałam mu aspargin, mam nadzieję, że dobrze zrobiłam, ale wiem, że to niedobór magnezu i potasu powoduje takie objawy. jest ich cała lista i On ma wszystkie ![]() badania krwi miał robione dwa, trzy tygodnie temu może, magnez i potas w normie, ale bliżej dolnej granicy. w ogóle wszystko w normie (jakieś małe odchylenia neut%, ale to chyba przez przebytą infekcje, dwa tygodnie zapalenia oskrzeli, potem jeszcze tydzień kaszlu i osłabienia i wtedy zrobił badania) więc nawet nie pokazywaliśmy lekarzowi. nie wiem czy znowu nas nie czeka wizyta. co robić ![]()
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam pobieżnie
![]() Widziałam dwa piękne brzuszki Widziałam świetne zakupy Nuna, rozumiem, że się martwiłaś o męża, ale i jemu się należy chwila odsapnięcia. Wiem, że leżysz i że Ci ciężko, ale jemu pewnie tez ![]() Axella Twój chłop powinien dostać baty Szczerze? To Wy ciągle o coś macie fochy, o coś się dochodzicie etc. Może jak będziecie mieszkać razem to się uspokoicie, bo to co wygaduje Twój chłop woła o pomstę do nieba...
|
#3594 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a sen uroczy
|
|
#3595 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3596 |
|
Rozeznanie
|
A ja na szybko po smarowaniu: muszę się pochwalić odkryciem, nie wiem czy już ktoś wspominał ale krem na rozstępy palmers pachnie przecudnie
)))
|
|
|
|
#3597 |
|
Wtajemniczenie
|
Znalazłam dzisiaj na tablicy u siebie w mieście łóżeczko takie jakie by mnie interesowało- proste, klasyczne, bez pierdółek, z szufladą na dole zza 120 zł. Mężu ma dzwonić i pewnie śmigniemy dzisiaj obejrzeć o ile dalej aktualne. No i kobietka ma też karuzelę Fisher Price z misiami i projektorem za 80 zł. Więc jak jest w dobrym stanie to też bym się skusiła.
Pomijam, że ma mega pakę ubrań dla chłopca (ok 180 sztuk za 200 zł), ale tego mój Mąż chyba nie przeboleje ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Pytanie do znających się: Wiem, że do macierzyńskiego liczą dochody z ostatnich 12 miesięcy poprzedzających macierzyński. Czy liczą tylko "podstawową" umowę, czy oprócz podstawy liczą też umowę-zlecenie (jak ktoś pracował w dwóch miejscach)?!?
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pewnie jak weźmiecie więcej to jeszcze dostaniecie rabat
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szprotka o kubku, pomadce nie pomyślałam. Dzięki!!! dziewczyny czy do porodu muszę mieć RMUa. Bo książeczek już nie ma, a RMUa to u nas się dostaje z DUŻYM opóźnieniem. Ostatnio dostałam za sierpień szprotka po co Ci jasiek do wózka? tak na marginesie w carefourze są teraz jaśki za 3.99![]() diabli ciuszki piękne. Można prosić linka do aukcji? Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2013-02-05 o 08:56 |
|
|
|
|
#3600 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobitki, które będą używały wielorazówek- znalazłam też coś takiego, może którejś się przyda (nie wiem czy to drogo czy nie, jak coś, nie linczować mnie, chciałam dobrze)
http://tablica.pl/oferta/pieluszki-w...efde;r:14;s:87
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:00.

07.07.2012 

przez Was, mogłabym w sumie zrobić je już teraz 

Na NFZ tylko srebrne. Plombowałam ząbka jak miałam 14 lat i płaciłam, w zeszłym roku też płaciłam, a tż w zeszłym tygodniu również płacił.
Niby wszystkie wyleczyłam przed ciążą, w sierpniu, ale różnie to bywa.

musialabym sprawdzić w karcie bo nie pamiętam dokładnie.

za ruchy maluszka no i za 17 tc