|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
![]() Cytat:
![]() ![]() Właśnie mnie matka uraczyła opowieściami swoich porodów. Trzy razy szybka piłka (choć tylko ja donoszona...). Ze mną o 22ej zdjęty szew o 0:40 byłam na świecie, z bratem o 2ej bóle o 3:30 się urodził, siostra też szybciorkiem... powiedzcie że to dziedziczne ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#452 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
moja mama: wody odeszły po 23, po 2 już wyskoczyłam ja: wody odeszły o 21, mała wypchnięta o 15;20
![]() |
![]() |
#453 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do zakupów- to jest zawsze zrób mi listę a i tak dokupi coś czego na liście nie ma...Nie znoszę z nim robić zakupów ciuchowych bo jest gorszy niż niejedna baba- ja mierzę- leży ok to biorę jak mi się podoba a on medytacje ... i tylko mnie wkurza najbardziej na świecie to jego zaraz i już- no chyba, że zapienię i w☠☠☠☠ię go na maksa to już jest już ![]() A małą się zajmował od poczatku, nie problem był przebrac (tylko pierwsza kupa była stresem), ubrać, zająć się iść na spacer, nawet w nocy wstac.Tu się sprawdził w 100% Mnie też to dziwi, bo jak ja miałam coś pożyczone i zniszczyłam to szłam i mówiłam zniszczyłam ile kasy mam za to oddać, a nie taka ściema. Tu w przypadku tej laski powiedziałam, używaj jak się zniszczy to wywal a ona mi taki syf przyniosła. A ja mam niewyparzoną mordę i zamiast się ugryżć powiedziałam, ze to co się zniszczyło trzeba było wyrzucic to mi powiedziała, ze zniszczone czy poplamione i tak jej dziecko w tym chodziło, przestała uzywac to oddaje- kopara mi opadła.
![]() |
![]() |
#454 |
Zakorzenienie
|
..... ja właśnie leżę sobie pachnąca ,nakremowana i regeneruje plecki .... a dostałam dziś w du.. konkretnie ,calutki dzień na nogach....,wczoraj i w sobotę a do tego goście na obiedzie ,kolacji i właśnie 30 min .temu wsadziłam tżtowi do odwiezienia..... taka dyplomatyczna jestem
![]() ![]() nadrabiam z lodami czekoladowymi ![]()
![]() |
#455 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
jesteś miSZCZynią ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#456 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#457 |
Wtajemniczenie
|
Dziołszki... buziaki dla Was i maluchów na noc... ja uciekam w wyrko z książką albo filmem ( jak mnie TŻ wkurzy do książka :P).
Kolorowych snów (nie wyplamionych, rozciągniętych i potarganych jak ciuszki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Dziołszki... buziaki dla Was i maluchów na noc... ja uciekam w wyrko z książką albo filmem ( jak mnie TŻ wkurzy to książka :P). Kolorowych snów (nie wyplamionych, rozciągniętych i potarganych jak ciuszki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#458 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie odszkodowanie tylko ubezpieczenie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ubezpieczenia, pomyliło mi się
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#459 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#460 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ale muszę przyznać, że zakupy robi zwykle on i to jest duży plus. Chyba, że jakieś spore zakupy na dłużej to wtedy muszę zrobić listę ale ogólnie nie moge narzekać. No i po urzędach też zwykle chodzi on. Cytat:
![]() Mąż naprawił deskę i sobie dziś nieźle poprasowałam. Zawsze to już trochę z głowy ![]() A tak w ogóle to powiem Wam, że mam ostatnio prawdziwą zachciankę ciążową hehe.Wcześniej miewałam smaki na różne rzeczy, ale były to rzeczy, które jakoś zawsze jadłam tylko nie w takim nasileniu. A teraz od jakiegoś czasu mam fazę na pączki! Normalnie ciągle o nich myślę. Wczoraj zjadłam 2 na raz. Mąż się ze mnie śmieje, bo ja już parę lat pączków nie jadłam (z wyjątkiem tłustego czwartku) a teraz na samą myśl mi ślinka cieknie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
no ja chyba tez sie poloze ... w sumie qrde umeczylam sie ta komoda ... no i 2 prania ... sukces jak na mnie i to w 1 dzien haha.
no wiec slodkich snow do jutra robaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#462 |
Zakorzenienie
|
To i ja się zegnam...Oglądam własnie te operacje plastyczne na tvn i jak słucham tej Czubaszek to mi słabo...jakos nie trawie tej kobiety...Żegnam sie tą myślą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jest duża szansa, w końcu tyle godzin.... Cytat:
![]() ![]() dobranoc, życzę wszystkim zero skurczów, mało wycieczek do kibelka i żadnych innych straszaków
![]() |
![]() |
#464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Raczkowanie
|
hah czadowy...
![]() ładny ![]() Nadrobiłam Was tak na szybciutko...dobranoc wszystkim ![]()
![]() |
#466 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#467 | |||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ale tak w sumie to ja 3 dzieci nie mam przypadkiem -nikt mnie nie zmuszał ,wiedziałam na co się decyduję . I tak ma być -teraz czasami mi ciężko ale będzie dobrze .... Zreszta to nic nadzwyczajnego - niedługo same zobaczycie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() choć człowiek uczy się całe życie .... także kto wie,kto wie....... ![]() Cytat:
ale to daaawne czasy . Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ty byś nie ogarnęła ? z palcem w du... byś dała radę ! Już teraz sama wszystko robisz(no z małą pomocą siostry...),a sposób w jaki się przeprowadzałaś ? Ogarnęłabyś ,sama zobaczysz zresztą ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#468 | |
Zakorzenienie
|
już mi tak nie słodżcie dziewczyny bo dupsko będę nosiła wyżej niż brzuch
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no ja też spać idę........zanudziłam się ma "zakochanych w rzymie ",lody zjedzone ,sexu nie ma .... - co tu robić ??????? Pa .
![]() |
![]() |
#469 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A u Ciebie z tego co jest napisane na tej wcześniejszej stronce co podawała corka_rosy może pasować po porodzie ![]() Cytat:
![]() --------------------------------------------- Dobra, teraz mam pytania ![]() 1. Szlafrok do szpitala. Doświadczone mamusie jak to wygląda - po porodzie zakładam go na siebie ? Zakładam, że nie przebieram się od razu tylko w tej koszuli leżę z porodu. Bo teściowa dała mi biały szlafrok, a czytałam, że lepiej ciemny, bo będzie widać krew itp. ![]() 2. Becikowe - czy dochody za poprzedni rok dzielimy na 2 osoby czy uwzględniamy dziecko i dzielimy na 3 ? Zastanawiam się, czy w ogóle dostanę, ale podstawowa kwestia na ile osób to dzielę ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#470 | |||
Zadomowienie
|
Cześć! ja tak na szybko, bo lecę gimnastykować się z maszynką do golenia
![]() trzymajcie kciuki, żeby było wszystko ok po ginekologu mam dentystę a skoro i tak już mam wolny dzień to odwiedzę jeszcze koleżankę, więc relacja pewnie dopiero wieczorem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#471 | ||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() 7 rano? nie wiem o co chodzi, nie pytajcie - to na pewno pomylka ![]() dzisiaj wizyta u poloznej.. mam nadzieje, ze mnie nie podlaczy znowu do KTG.. takie badanie co tydzien to chyba lekka przesada w 30 tygodniu ciazy ![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#472 | |||||
Zakorzenienie
|
cześć!
to i mi się w końcu przyśnił sen o porodzie ![]() ![]() ![]() obudziłam się wystraszona ![]() ![]() a dziś wieczorem wizyta ![]() Cytat:
![]() Ale przynajmniej po porodzie te 3 dni w szpitalu sobie odpoczniesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() super koszule ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#473 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Witam się w skończonym 29 tygodniu czyli 30 zaczynamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#474 |
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() u nas WIOSNA!!! ![]() ![]() ![]() piękne słońce, ptaszki śpiewają, śniegu prawie nie ma i +5 stopni ![]() po pięknej zimie nadchodzi piekna wiosna - dla mnie BOSKO ![]() w UK już od 1,5 tygoodnia wiosna pęłną gębą więc u nas max do 5-6 tygodni będa kwitły kwiatki, zobaczycie ![]() rodzicie ida do konsula pytać o wizę do stanów na ślub brata... masakra cała przyjemnośc na około 3 tygodnie wyjdzie im min 10 000 zł ![]() ![]() u nas Mała coś przysypia... od wczoraj mało co kopie... ALE jest coraz większa i czujemy to obie... ja w pracy siedze już jak na szpilkach bo wyprostowana bo plecy i tyłek - boli mnie niemiłosiernie, lekko skulona - Ala zaczyna kiopać tak, że chce mi żebra polamać ![]() ale już niedługo ![]() ![]() w weekend oficjalnie robie zakupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Rozeznanie
|
witam się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#476 | ||
Wtajemniczenie
|
Bry !
O rany, ale ten mój syn dziś wariował w mojej gigantycznej macicy, pierwszy raz zaczęłam wątpić w mój błyskawiczny bezbolesny trwający 1 h poród ![]() ![]() Cytat:
Ogólnie to zerknij sobie tu: http://allegro.pl/help_item.php?item=3552#q7 - tam masz wszystko opisane, ogólnie to jest to kupno towaru niezgodnego z opisem, koszt przesyłki pokrywa sprzedawca. Ogólnie z każdej rzeczy kupionej w sieci można się wycofać w ciągu 10 dni, bez podania przyczyny nawet, już nie mówiąc o wadach ujawnionych towaru. . Czy możliwość wymiany towaru niezgodnego z opisem dotyczy wszystkich typów transakcji (licytacji i Kup Teraz!)? Reklamacja z powodu niezgodności towaru z umową przez ujawnienie się wady towaru, dotyczy wszystkich transakcji bez względu na ich formę. Nie możesz jednak zareklamować towaru na podstawie określonej wady, jeżeli została ona ujawniona w opisie transakcji. ![]() ![]() Cytat:
A dziewuszki, w smyk.pl jest niezła promocja na laktatory medeli - z calmą 419 zł i przesyłką za 1.99 - jak na nowy, to naprawdę dobra cena. Zakupiłam wczoraj !
![]() |
![]() |
#477 |
Zadomowienie
|
Hej kochane.
Wiecie co? Oglądałam wczoraj z mężem Ekipę z Newcastle i doszłam do wniosku, że albo jestem tak zaściankowa i nie wiem ile wspaniałych rzeczy mnie w życiu omija, albo niektórzy ludzie sa po prostu głupi. Byłam wczoraj w stanie wcisnąć się w kieckę, umalować na ostro i lecieć gdzieś na dyskotekę z mężem, chociaż żadne z nas nie wie gdzie takową byśmy mogli znaleźć ![]() Za 2 dni Tłusty Czwartek! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam tak, że jak nawet jakąs diete robie- to potem na produkt, który sie w niej powtarza patrzec nie mogę. a co do szlafroka- to ja przyznam szczerze, ze nie mialam- miałam piżamę- znaczy bluzke i spodnie z cieniutkiej bawelny i tak chodziłam, zreszta jedyne wyjście z sali to był kibelek i lazienka. Tym razem nie biore też i ja , heloł ![]()
![]() |
![]() |
#480 |
Zakorzenienie
|
Ptaszysko kochana my mamy tp na ten sam dzień a ja już magiczne 10kg + przekroczyłam od 7 kg to idę jak burza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.