|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby
Cytat:
szkoda, podobaja mi sie i "młotkowane" tez.
|
|
|
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Ale zapdłoniona komórka wedruje sobie albo w jajowodzie albo już w jamie macicy a kontrast według opisu idzie sobie jajowodem i wylatuje na jego końcu - nie dochodzi do jajnika a to w jajniku przecież jest pęcherzyk. Ja myslę ze jeśli moj pcherzyk sobie tam bedzie do 13 dc a hsg bedzie 10dc nic sie nie stanie,chyba ze bym miała hsg po 13dc wtedy mogło by być nieciekawie..co wy o tym myslicie??
|
|
|
|
#783 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja mama mówiąc mi o tym terminie nie mogla sie uspokoic tak sie smiala... a to dlatego ze moj EX porosil mnie o reke 14 lutego 2011 roku napoczatku nie bylo mi do smiechu bo chcialam ten dzien spedzic wyjatkowo z moim Tz... ale z drugiej strony to tylko glupie swieto... milosc okazywac mozna caly rok najgorsze to to ze musze sie wlec 1000 km do polski i moja obawa ze ten sie nie pojawi na rozprawie i tak tylko czas zmarnowany i kasa przepadnie bo podroz do polski tania nie jest... no ale w koncu zobacze moja rodzinke... no i tatko bedzie mogl znowu wypic z Tz
|
|
#784 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie pomyślałam, że pęcherzyk przecież w jajniku Czyli teoretycznie jest bezpieczny![]() Cytat:
A co do Twojego wyjazdu - ważne że razem z Tztem jedziecie - może nawet fajnie czas z Twoją rodzinka spędzicie
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamowiłam kafelki do łazienki......zobaczymy jak to wszytsko będzie wyglądac
|
|
|
|
|
#786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
Krótko byliście małżeństwem...
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#788 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo krotko...
Slub byl w lipcu 2011 dwa miesiace po slubie juz mialam dosc... i to nie byly banalne powody... naprwde sie duzo dzialo... do tego gdy mnie zdradzil doszlo do rekoczynow z jego strony... i jak ledwo co moglam oddychac doszlo do mnie co to za potwor. A jego mamusia moja ex tesciowa... zawsze go bronila... duzo o tym pisac ale to nie forum o tym a ja niechce was zanudzac. po pewnym czasie powiedzialam ze koniec... ale on nie chcial sie rozstac... wiec ucieklam zagranice... w marcu 2012 poznalam mojego obecnego partnera... i nie chce chwalic dnia przed zachodem slonca ale jestem mega szczesliwa... odnalazlam to czego zawsze szukalam... no i momimo tego ze moj Tz ma dzieci ze swoja ex chce miec i dzidziusia ze mna... Poznalismy sie w pracy i odrazu nas cos do siebie przyciagnelo... na poczatku problemy z ex a potem inne rzeczy i tak juz prawie rok razem...
|
|
#789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i ten TYP nie chcial dzieci... ale to tez dowiedzialam sie po slubie... taka mini telenowela z tego by byla ... ale nie ma do czego wracac. a jak nie przyjdzie 14 na rozprawe to
|
|
|
#791 |
|
Zadomowienie
|
Niestabilna - brawa dla Ciebie za odwagę.
![]() Sophia - dziś wysłałam. Pewnie za 2-3 dni dojdzie. Dziś spakowałam się już do szpitala. Torba zamknięta i czeka na sygnał. Ale szczerze to się zmęczyłam. Naszukałam się trochę kremu Alantan. I nie ma, muszę kupić.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
Isiu, aż się wierzyć nie chce, że to już niedługo ...
Zaczynacie się pomału rozpakowywać ale ten czas leci ...A u mnie cisza nadal, plamień jeszcze niet, szyjka się zamknęła no i czekam. 28dc dziś, przewiduję 29, max 30.
|
#793 |
|
Rozeznanie
|
Witam się - pojawiam się i znikam- zaczynamy nowy tydzień to i trzeba popracować
![]() Maru i Iza - wciąż trzymam za Was kciuki ! ![]() i pozdrowienia dla całej reszty ps. która chętna na gotowanie mi obiadków przez najbliższy miesiąc? bo obawiam się, że nie będę miała czasu się wys.rać, więc by mi się przydała gosposia ![]() miłego wieczoru |
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda, musiałabyś się do mojego TŻta uśmiechnąć, bo to on króluje w naszej kuchni
|
#795 |
|
Zadomowienie
|
Hejo! Padam na pysk
![]() Witam się więc i spadam do wanny a potem prosto do łóżeczka
|
#796 |
|
Rozeznanie
|
Maru, to chyba pokaże Twojego posta mojemu Tż, może i on wreszcie ruszy tyłkiem w stronę kuchni
|
|
|
|
#797 |
|
Zadomowienie
|
No oczywiście cały czas kciukasy za II u dziewczyn
|
#798 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak poszło? Ja z kolei nie wiedziałam, że takie imię jest ![]() Kochane ja tak na szybko, bo wracam do wyrka leżakować. Dziś znowu poplamiłam (na brązowo), może dlatego, że miałam mokry sen i orgazm Jestem bez igraszek od 3 tyg, rzuca się na mózg już ![]() Ale w związku z tym wzięłam dwa dni wolnego a w środę zobaczę co mi lekarz powie i zaleci. Koocurku ![]() Dziewczyny baaardzo mocno trzymam kciuki za II kreseczki na testach
|
|
#799 |
|
Rozeznanie
|
Ja na chwilkę. Przepraszam, że nie piszę, ale sesja wrze. Jutro i pojutrze egzaminy i siedzę w tych notatkach jak idiotka i z godziny na godzinę robię się coraz głupsza ...
No i masakryczny weekend miałam (w sumie od piątku włącznie) przez @ W piątek płakałam z bólu w sobotę również, do tego jak siedziałam w kuchni przy oknie to zemdlałam z bólu- dobrze że Tż mnie [przyuważył, że zjeżdzam z taboretu bo bym o kant stołu przywaliła. Niestabilna- My lubimy, no dobra, ja lubię czytać takie historie z życia wzięte, lubię autentyzm i happy endy Brawa dla Ciebie, że potrafiłaś podjąć decyzję o rozwodzie znaczy to, że masz silną osobowość. Niektórzy nie mają tyle szczęścia i odwagi, żeby wyrwać się z koszmaru. A powiedz mi (nie żeby to miało jakieś znaczenie- moja zwykła ciekawość) ile masz lat?Iza- cały czas zaciskam kciuki Maru for you też
|
#800 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ważne, że się z tego wykopałaśCytat:
Ale na szczęście minąl 13sty tydzień i jak ręką odjął
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
Mokka mam piosenke co sie z tobą mi kojarzy
![]() Sophia leż tyle sie uczekałaś na ciąże
|
#802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#803 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama bym chętną przyjęła. Zaczyna mnie to przerastać, albo ja się zrobiłam zbyt duża albo kuchnię mam za małą, bo ciągle o coś zahaczam. Taka pani do pomocy mi się marzy, co posprząta i ugotuje, wypierze i gary umyje, jak ja muszę leżeć a potem to już nie będę wiedziała w co ręce włożyć. Cytat:
my tam swoje wiemy. Izka - testuj. No szlag mnie trafia. O 21 byłam taaakkaaa śpiąca. Ledwo na oczy patrzyłam. I nie mogłam zasnąć. Do teraz!! ! Nadal nic. Jutro kupię gumowy młotek. Tak, dla siebie, to będzie humanitarny sposób na uśpienie mnie. No czemu ja nie mogę zasnąć jak ludź?
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||
|
|
|
#804 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, albo smutny
![]() TŻ pojechał o 5 rano.. myśleliśmy że będzie łatwiej.. łatwo się mówiło że pojedzie i zarobi a przyszło co do czego to oboje żałujemy że tak wyszło.. Mam nadzieje że szybko zleci ![]() Wczoraj jak na złość miałam cały czas skurcze wczoraj TŻ mu kazał czekać więc miejmy nadzieje że go posłucha zresztą wszystko w pudłach, więc nie wiem gdzie bym go dała jakby się urodził musi poczekać na ładny pokoik ![]() Co do USG to ja miałam w szpitalu i TŻ był tylko na genetycznych a że miałam trzy to się napatrzył n ale gdybym miała możliwość to napewno wzięłabym go i za pierwszym razem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem czy bardziej spostrzegawczy, czy mniej zestresowany ale zawsze on mi tłumaczył co było czym i gdzie ![]() Kochana pamiętaj że nie możesz się schizować porodem, bo ja wtedy będę dwa razy bardziej. Także musisz być twardzielką-dla mnie Cytat:
![]() za to TŻ codziennie głaszcze i mówi, dla niego to dużo bardziej realne niż dla mnie... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My chcieliśmy Iza/Kamil więc bardzo normalne a mimo to nie spotykane jakoś bardzo często.. u mnie w mieście króluje Lena i Oliwka- wszystkie dzieci w gazetach, przedszkolach i FB mają tak na imię a Ci ludzie dalej namiętnie je tak nazywają a chłopcy to chyba Olek najczęściej Cytat:
Nadia ma na imie chrześnica TŻ, właśnie to jedyny powód na który się cieszy że jedzie do Niemiec bo ją zobaczy ładnie to imie do niej pasuje, mówimy jej Nadusia albo Nuna i jest prze kochana. Ale sama bym dziecku tez tak nie dała na imię ![]() Cytat:
Także brawo za decyzje
|
||||||||
|
|
|
#805 |
|
Zadomowienie
|
Heja baby
ja tylko na chwilę, bo zmykam do kliniki. Wczoraj telefonicznie się dowiedziałam, że wynik AMH jest - tel mi nie podadzą - i mieli przesłać na maila, oczywiście nie przesłali. Ale tam zrobię dzisiaj afere! ![]() Tak mnie ta klinika wkurza - chyba juz pisałam...- pójdę jeszcze dziś, zobaczę co powie gin a potem baaardzo się zastanowię czy jednak jej nie zmienić. Co z tego, że maja renomę skoro ludzi traktują jak bydło do przemiału kasy? Jeszcze nic u nich nie załatwiłam a już zostawiłam im prawie tysiaka. No bez jaj! Isia już torba! Matko, ale to poleciało! Lunka współczuję wyjazdu Tż, wiem co czujesz Maru, Iza ![]() za resztę też oczywiście trzymam! sija
|
#806 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() po wizycie wszystko dobrze gin powiedziala, ze wszystko wyglada pieknie. pecherzyk ma 35mm a dzidziol 12mm. WG OM wczoraj byl to 8t2d a wg usg 7t3d. Serduszko pieknie pika
|
|
|
|
#807 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i uwazaj na siebie z tymi bolami... nie ma zartow... jak tak boli to cos moze byc nie tak... oby nie... ale pojdz do lekarza. Ja tez mialam takie bole i okazalo sie ze mam cyste ktora pekla i mialam pelno plynu :/ Cytat:
Cytat:
14 luty tez mnie to rozbawilo I to fakt czas nie gra roli jezeli znajda sie dwie osoby ktorym zalezy i sie kochaja... mnie cieszy kazdy dzien z Tz tez nie mamy latwo zawsze jakies problemy ale to jest sprawdzian czy przetrwamy, i pomimo tego krotkiego czasu jestesmy dzielni i czerpiemy z zycia co najlepsze... Mój Tz ma 4 dzieci z poprzedniego malzenstwa... pomimo tego chce miec jeszcze bo jestem jego kobieta zycia... Jezeli dojdzie do rozwodu rowniez planujemy slub... i nie wazne ile czasu jestesmy ze soba... trzeba zyc chwila a w lozku to jest bajka... moj Ex byl prawdopodobnie imotentem buahaha zadko kiedy cos bylo... a teraz dzien w dzien z przerwami na @ ale i on nie narzeka bo dostaje duzo milosci ![]() ![]() w te dni
|
|
|
#808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak słodko
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Rabbioooosa shakiry
tam jest coś w stylu,, Oye papi, If you like it mocha" i ona to mocha spiewa moka i mi się to z Tobą kojarzy![]() magbessuper, że zdzidziolką wszystko ok
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super,że z maluszkiem ok ![]() Witam się i ja
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.

szkoda, podobaja mi sie i "młotkowane" tez.

napoczatku nie bylo mi do smiechu bo chcialam ten dzien spedzic wyjatkowo z moim Tz... ale z drugiej strony to tylko glupie swieto... milosc okazywac mozna caly rok 
A co do Twojego wyjazdu - ważne że razem z Tztem jedziecie - może nawet fajnie czas z Twoją rodzinka spędzicie

ale ten czas leci ...
ahh jakie to piękne iść na pierwsza wizytę, z czasem się zapomina jakie stresujace 

Ale na szczęście minąl 13sty tydzień i jak ręką odjął
! Nadal nic. Jutro kupię gumowy młotek. Tak, dla siebie, to będzie humanitarny sposób na uśpienie mnie. No czemu ja nie mogę zasnąć jak ludź?