Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XII 2012 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-04, 16:07   #2461
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
Jakby Ci tu powiedzieć - nabrała pięknego pomarańczowego odcienia, którego nie da się pozbyć. Poszła do kosza.

Cytat:
Misiek bardzo biernie uczestniczył w chustowaniu,natomiast obawiam sie ze Ula moze tak dobrze nie wspołpracowac....:brzydal :
Najważniejsze, że nie protestował
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 16:12   #2462
jagnna
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Jakby Ci tu powiedzieć - nabrała pięknego pomarańczowego odcienia, którego nie da się pozbyć. Poszła do kosza.
najssssss

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 16:22   #2463
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
najssssss
A myślałam, że tak porządnie ją wyczyszczę. To se doczyściłam

Ale Bóg nade mną czuwał, bo chciałam włożyć wszystkie butelki jakie mam. Jednak stwierdziłam, że najpierw włożę jedną, żeby przetestować.
Stary 2013-02-04, 16:40   #2464
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Misiek bardzo biernie uczestniczył w chustowaniu,natomiast obawiam sie ze Ula moze tak dobrze nie wspołpracowac....:brzydal :
Stary 2013-02-04, 17:08   #2465
judkama
Zakorzenienie

Sola jestes mistrzynia pomaranczowy ladny kolor

jagnna, tez sadze ze Ula moze inaczej wspolpracowac niz mis

dzika duuuuuzo zdrowka, leki na pewno pomoga
kladz duzo na brzuszku
jak mala miala w srodku gile to spalam tak, ze kladlam ja sobie brzuszkiem na siebie i tak spalysmy, zeby lepiej jej sie oddychalo i nie splywalo jej to do gardla
ja sie nie przykrywalam tylko mala byla w kocyku

wyszlismy na dwor i nie dosce zmarzlismy to zmoklismy brrrr
malej w wizku bylo cieplutko i sucho, az chcialam tam do nie wejsc

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 18:52   #2466
musso4
Zakorzenienie

żyjecie?
Stary 2013-02-04, 18:57   #2467
nini_b
Zadomowienie

Byliśmy z maluszkiem na kontroli po 6 tyg. i po receptę na szczepionkę (bierzemy 6w1). Nasz bąbel waży już 5,4 kg (spadkowa 3150g) i ma 62 cm. Ja mam odstawić mleko i przetwory, bo mu się na buźce i szyjce krostki pojawiły i lekarka stwierdziła, że to może być alergia właśnie na mleko. Co ja będę jadła?
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 20:04   #2468
emylka86
Zakorzenienie

żyję właśnie odłożyłam gadułę do łóżeczka, na dobranoc zaczął mi do szafy gadać ; p ale się naśmiałam z niego...

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

ale tu spokojnie... tylko mam chwilę by posiedzieć to wszystkie zwiały...

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 20:07   #2469
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
A myślałam, że tak porządnie ją wyczyszczę. To se doczyściłam

Ale Bóg nade mną czuwał, bo chciałam włożyć wszystkie butelki jakie mam. Jednak stwierdziłam, że najpierw włożę jedną, żeby przetestować.
brawo

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
wyszlismy na dwor i nie dosce zmarzlismy to zmoklismy brrrr
malej w wizku bylo cieplutko i sucho, az chcialam tam do nie wejsc
ciasnawo by było

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
żyjecie?
dziś ledwo
Ulencja ma dzis nastrój pt "nie-wiem-czego-chce-ale-chce-tego-natychmiast". Padam
Ponad to od spiewania głupawych piosenek i zabawiania małej rozmową mózg wycieka mi uszami, a to co zostało popadło w stan hibernacji

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
żyję właśnie odłożyłam gadułę do łóżeczka, na dobranoc zaczął mi do szafy gadać ; p ale się naśmiałam z niego...
kąpią dzieciole, ale korzystajac z chwili spokoju kąpią siebie

Stary 2013-02-04, 20:24   #2470
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam Wam napisać żebyście nie wkładały butelek do zmywarki ( według ulotki można), zwłaszcza jak macie garnek po zupie pomidorowej
szkoda że wczesniej nie napisałaś tzn jakiś miesiąc temu, moja jedyna butelka z TT, taka śliczna, w kształcie cycuszka, przybrała dziwne barwy (garnek po sosie pomidorowym )

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:

dziś ledwo
Ulencja ma dzis nastrój pt "nie-wiem-czego-chce-ale-chce-tego-natychmiast". Padam
Ponad to od spiewania głupawych piosenek i zabawiania małej rozmową mózg wycieka mi uszami, a to co zostało popadło w stan hibernacji
taaa, stan hibernacji to jest to w czym mój mózg się najlepiej czuje od prawie 2 miesięcy po godz 20 o tej porze dopuszczalny jest jeszcze ewentualnie stan wkurzenia na męża ciekawe jak ja do pracy wrócę, jak zmuszę mój umysł do wysiłku i myślenia nie o kupkach, mleczkach, wysypkach....
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 20:49   #2471
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
może być rodzic, ale Ty nawet o tym nie myśl!!! nie pójdziecie do żadnego szpitala!! malutka wyzdrowieje!!
No trochę się boję bo ta lekarka to taka niemiła - to u niej jak byłam ostatnio to poczułam się jak wyrodna matka bo dziecka nie domywałam należycie głęboko, wspominałam wam... Ale z drugiej strony to neonatolog więc się raczej zna... eh

Cytat:
Kiedyś ktoś mówił jak to jest z tym ogrzewaniem. Że podobno najgorzej jest jak jest wychłodzone mieszkanie i włączasz na chwilę, żeby dogrzać. Najlepiej jak masz stale utrzymywaną temperaturę. Ja nie mam liczników to niestety nie wiem jak to ma się do rzeczywistości.
A z tą chorobą to nie obwiniaj się. Chyba raczej nie wychodziłaś z nią na spacer w lekkim sweterku. Moja w tej gondoli, przykryta tym pledem od wózka to raczej się przegrzewa.
Najważniejsze żeby szybciutko wyzdrowiała.
My generalnie mamy powyłączane dlatego, że od sąsiadów z góry i dołu nam ciepło. I jakoś nie było potrzeby, czasem tak doraźnie grzejemy tylko. No ale żeby z tego się taka chora kasa zrobiła to nie chce mi się wierzyć. Kantują w tej spółdzielni jak dla mnie, dziady jedne
A młoda w jednej warstwie odzieży chadza po domu i ma ciepły karczek. Teraz ją opatulam kocem bo mam jednak wrażenie, że marznie.

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
No ja spędziłam z Adasiem tydzień w szpitalu z tym że u nas małe miasto jeden szpital i warunki kiepskie. Wyglądało to tak że jedną noc byłam na dużej sali gdzie stały 4 mała łóżeczka dla dzieci i 4 krzesełka dla rodziców prócz tego wiadomo wanienka szafki przewijak itd. z tym że cała noc na krześle w ogóle jej nie przespałam za to Adaś spał w najlepsze. Są u nas też pokoje z łóżkiem dla rodzica nazywa się to "hotel" z tym że kolejka oczekujących i w dodatku płatne 10 zł doba i udało mi się juz dostać na ten pokój następnego dnia z Adasiem całe szczęście, bo uwielbiam Adasia karmić na leżąco cycusiem.
Nie no na krzesełku przecież się wygodnie kima. I jak rewelacyjnie można zregenerować skołatane nerwy

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Dzika - zdrówka dla malutkiej

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
dzika widzisz moj nie przegrzany a chory spacerkow tez bylo malenko a chory na razie zostal okropny kaszel i robie mu onhalacje i pieknie odkaszluje flegme
A jakie mu robisz inhalacje?

Cytat:
bedzie dobrze- nie stresuj sie szpitalem, pewnie w ogóle do niego nie dojdzie.
Jaka macie temp w domu? Optymalna dla dzieciaczków to ponoc 20st. Poza tym wydaje mi sie ze duzo gorzej jest przegrzac maluszka

Chyba zalezy od szpitala... ale mysle ze rodzice moga z dzieckiem. Tym bardziej matki karmiace.
Ale jak juz mówiłam ciebie to nie bedzie dotyczyc
Temperaturę mamy syberyjską, przegrzana na pewno nie jest, raczej z drugą stronę.
No a z tym szpitalem oby oby... chociaż średnio wierzę w moc flegaminy.

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
dzika duuuuuzo zdrowka, leki na pewno pomoga
kladz duzo na brzuszku
jak mala miala w srodku gile to spalam tak, ze kladlam ja sobie brzuszkiem na siebie i tak spalysmy, zeby lepiej jej sie oddychalo i nie splywalo jej to do gardla
ja sie nie przykrywalam tylko mala byla w kocyku
Dzięki za instruktaż, będziemy jutro kombinować. I się namiętnie oklepywać. Na noc wolę ją do łóżeczka odłożyć. Podniosłam jej trochę główkę i stawiam gar z gorącą wodą i solą, tyle mogę z porad internetowych na noc zastosować.

Cytat:
Uwielbiam Cię

Tż usypia zaglucone dziecię a ja padam na ryj... No powiem Wam, że mnie to jej choróbsko i stres z tym związany wykończył dziś fizycznie i psychicznie

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 21:03   #2472
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Ja dzisiaj przerobiłam z młodą na youtubie pszczółkę Maję, Puszka Okruszka itd

Cytat:
szkoda że wczesniej nie napisałaś tzn jakiś miesiąc temu, moja jedyna butelka z TT, taka śliczna, w kształcie cycuszka, przybrała dziwne barwy (garnek po sosie pomidorowym )
A Ty dlaczego nie napisałaś

Cytat:
taaa, stan hibernacji to jest to w czym mój mózg się najlepiej czuje od prawie 2 miesięcy po godz 20 o tej porze dopuszczalny jest jeszcze ewentualnie stan wkurzenia na męża ciekawe jak ja do pracy wrócę, jak zmuszę mój umysł do wysiłku i myślenia nie o kupkach, mleczkach, wysypkach....
Ty chyba jeszcze na dodatek pracujesz z dziećmi o ile mnie pamięć nie myli
Stary 2013-02-04, 21:18   #2473
emylka86
Zakorzenienie

Dzika zdrówka dla twojej malutkiej!

Borysek 09.10.2015

Stary 2013-02-04, 21:25   #2474
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
o pracy póki co nie myslę

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
No trochę się boję bo ta lekarka to taka niemiła - to u niej jak byłam ostatnio to poczułam się jak wyrodna matka bo dziecka nie domywałam należycie głęboko, wspominałam wam... Ale z drugiej strony to neonatolog więc się raczej zna... eh

...

Temperaturę mamy syberyjską, przegrzana na pewno nie jest, raczej z drugą stronę.

...

Uwielbiam Cię

Tż usypia zaglucone dziecię a ja padam na ryj... No powiem Wam, że mnie to jej choróbsko i stres z tym związany wykończył dziś fizycznie i psychicznie
No widzisz jak sie zna to wiedziała co przepisać. Więc pomoże na pewno, don't panic
flegamina zaje.bista - mojego męża wyleczyła
zaglucone powiedziałabym ci żebyś się wyspała, ale wiem ze to niewykonalne "w naszym stanie" Idź się wykąp w bąbelkach, odpręż trochę.. Będzie dobrze.

A swoją drogą- jak usypiacie dzieci? Moja usypia przy cycku, i to mnie troche martwi. Bo co będzie jak przestanę karmić? Ale z drugiej str mam ją budzić żeby ją znów uśpić?

Stary 2013-02-04, 21:43   #2475
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
A swoją drogą- jak usypiacie dzieci? Moja usypia przy cycku, i to mnie troche martwi. Bo co będzie jak przestanę karmić? Ale z drugiej str mam ją budzić żeby ją znów uśpić?
Moja często przysypia przy chodzeniu do odbijania ( tak gdzieś z kilka minut), a jak ją odkładam do łóżeczka to się budzi. Potem w zależności od tego czy jest zmęczona czy nie to śpi dalej albo nie. Dzisiaj usnęła dopiero jakoś niedawno, a kąpiel była koło 21ej.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 21:48   #2476
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Moja często przysypia przy chodzeniu do odbijania ( tak gdzieś z kilka minut), a jak ją odkładam do łóżeczka to się budzi. Potem w zależności od tego czy jest zmęczona czy nie to śpi dalej albo nie. Dzisiaj usnęła dopiero jakoś niedawno, a kąpiel była koło 21ej.
o widzisz.. przy chodzeniu do odbicia, to moja by sie wybudziła tylko

ide nyny
i tak sie zaraz dzieć obudzi o czym wieszczą moje cieknące i piekące cycki
pa żabuchny

Stary 2013-02-04, 21:53   #2477
Sola1
Zakorzenienie

Dzika - będzie wszystko dobrze. Wiem co czujesz, bo ja byłam mocno zestresowana przy katarze, który okazał się sapką, a jak u Twojej to jest coś więcej to już w ogóle. Ale nawet jak Cię wyślą to szpitala to to nie musi być to coś bardzo poważnego - przy takich maluchach to lekarze wolą dmuchać na zimne i bardzo dobrze. Dbaj teraz żeby malutka miała ciepło , żeby pomóc jej zwalczyć jak ma jakiegoś wirusa lub bakterię. Oczywiście trzeba uważać na przegrzanie, bo takie maluszki się nie pocą, więc nie wypocą tego co trzeba. Wietrz w pokoju w którym śpi, ale rób to jak jej nie ma w pokoju, żeby też wykurzyć te wszystkie bakterie czy wirusy wylatujące podczas kaszlu.
Stary 2013-02-05, 05:02   #2478
landi0909
Zakorzenienie

Dzień dobry moje Skarby!

ojj jak mnie tu dawno nie było. A trochę się ostatnio dzieje...

Laski z fb wiedzą o co chodzi - są na bieżąco ogólnie tak w wielkim skrócie - nie mieszkam już z mężem, tylko u rodziców po 1 oczywiscie KASA, a po 2 strasznie sie klocimy ostatnio, jestesmy o krok od rozwodu

Kubuś rośnie - macie fotkę łobuz mały właśnie mi tu śpiewa przespał calutką noc, ogólnie mega grzeczny

No i nasza przepuklinka się pięknie chowa, lekarka mówiła że będzie operacja ale ja powiedziałam że się nie poddam, no i wreszcie sukces! tylko że ma straszne zaparcia i obawiam się tego że znowu pępek mu wyskoczy ;/

jak będę miała kiedyś więcej czasu to zajrzę znowu a teraz idę zrobić sobie kawkę i się ogarnąć bo trzeba jakoś wyglądać co by dziecka nie wystraszyć

PS. Kocham Was bardzo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SNC00019.jpg (89,6 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SNC00021.jpg (87,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SNC00034.jpg (84,7 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SNC00042.jpg (66,1 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez landi0909
Czas edycji: 2013-02-05 o 05:11
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 07:15   #2479
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:

My generalnie mamy powyłączane dlatego, że od sąsiadów z góry i dołu nam ciepło. I jakoś nie było potrzeby, czasem tak doraźnie grzejemy tylko. No ale żeby z tego się taka chora kasa zrobiła to nie chce mi się wierzyć. Kantują w tej spółdzielni jak dla mnie, dziady jedne
A młoda w jednej warstwie odzieży chadza po domu i ma ciepły karczek. Teraz ją opatulam kocem bo mam jednak wrażenie, że marznie.

Nie no na krzesełku przecież się wygodnie kima. I jak rewelacyjnie można zregenerować skołatane nerwy

A jakie mu robisz inhalacje?

Dzięki za instruktaż, będziemy jutro kombinować. I się namiętnie oklepywać. Na noc wolę ją do łóżeczka odłożyć. Podniosłam jej trochę główkę i stawiam gar z gorącą wodą i solą, tyle mogę z porad internetowych na noc zastosować.

Uwielbiam Cię

Może inhalator kup, i inhalacje z soli fiz na oczyszczenie noska.

Ja sama się przymierzam żeby kupić i mieć na wszelki wypadek dla całej rodziny, o taki:
http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...971013337.html

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2013-02-05 o 07:17
sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-05, 08:20   #2480
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzika zdrówka dla twojej malutkiej!
Dzięki

Cytat:
No widzisz jak sie zna to wiedziała co przepisać. Więc pomoże na pewno, don't panic
flegamina zaje.bista - mojego męża wyleczyła
zaglucone powiedziałabym ci żebyś się wyspała, ale wiem ze to niewykonalne "w naszym stanie" Idź się wykąp w bąbelkach, odpręż trochę.. Będzie dobrze.

O dziwo nawet się wyspałam bo młoda spała od 22 z hakiem do 4, potem pobudka koło 7 i teraz dalej śpi. Niech śpi jak najdłużej bo mam wrażenie, że sen jej najbardziej pomoże. A ja niby wyspana ale wykończona, emocjonalnie ;(

Moja już niestety nie umie usypiać przy cycku. To znaczy zasypia ale tak lekko i po 10 minutach się wybudza. Także usypiamy jak Sola - nosząc do odbicia, czasem uśnie a czasem nie. Jak nie uśnie to się z nią siedzi i gada troszkę, przekonując żeby usnęła.

Cytat:
Dzika - będzie wszystko dobrze. Wiem co czujesz, bo ja byłam mocno zestresowana przy katarze, który okazał się sapką, a jak u Twojej to jest coś więcej to już w ogóle. Ale nawet jak Cię wyślą to szpitala to to nie musi być to coś bardzo poważnego - przy takich maluchach to lekarze wolą dmuchać na zimne i bardzo dobrze. Dbaj teraz żeby malutka miała ciepło , żeby pomóc jej zwalczyć jak ma jakiegoś wirusa lub bakterię. Oczywiście trzeba uważać na przegrzanie, bo takie maluszki się nie pocą, więc nie wypocą tego co trzeba. Wietrz w pokoju w którym śpi, ale rób to jak jej nie ma w pokoju, żeby też wykurzyć te wszystkie bakterie czy wirusy wylatujące podczas kaszlu.
Ja nawet nie jestem tak bardzo przerażona wizją tego, że trafi do szpitala w sensie poważnej choroby a po prostu samego faktu frustrującej atmosfery szpitalnej. W szpitalu na pewno dobrze się nią zajmą więc jak już będzie taka konieczność to będę się starała myśleć pozytywnie. Bo w domu to takie mam wrażenie te wszystkie zabiegi pic na wodę. Chociaż trochę pomagają. Dzisiaj w nocy już lepiej oddychała ale dalej ma strasznie zawalony nos i kaszle. Chciałabym jej jakoś to co odkasłuje wyciągać z buzi ale średnio mam pomysł jak

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
Kubuś rośnie - macie fotkę
Śliczny włochatek!

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Może inhalator kup, i inhalacje z soli fiz na oczyszczenie noska.
Ja sama się przymierzam żeby kupić i mieć na wszelki wypadek dla całej rodziny, o taki:
http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...971013337.html
Koleżanka mi właśnie o czymś takim powiedziała, szkoda że nie wiedziałam wcześniej. Albo ta baba mogła mi powiedzieć... Kupię na pewno ale dzisiaj już nie damy rady bo ja przecież z domu nie wyjdę a tż będzie z pracy na ciemną noc. Z tych emocji stosowałam już nawet szantaż emocjonalny i się popłakałam, żeby nie szedł do pracy ale był twardy pierdzielone hormony no

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Ej no nie bądźcie takie... niech ktoś przyjdzie ze mną pogadać

Stary 2013-02-05, 08:57   #2481
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nawet nie jestem tak bardzo przerażona wizją tego, że trafi do szpitala w sensie poważnej choroby a po prostu samego faktu frustrującej atmosfery szpitalnej. W szpitalu na pewno dobrze się nią zajmą więc jak już będzie taka konieczność to będę się starała myśleć pozytywnie. Bo w domu to takie mam wrażenie te wszystkie zabiegi pic na wodę. Chociaż trochę pomagają. Dzisiaj w nocy już lepiej oddychała ale dalej ma strasznie zawalony nos i kaszle. Chciałabym jej jakoś to co odkasłuje wyciągać z buzi ale średnio mam pomysł jak
Jedyne co mi przychodzi do głowy do kładzenie na brzuszku.

Cytat:

Ej no nie bądźcie takie... niech ktoś przyjdzie ze mną pogadać
Mówisz masz
Stary 2013-02-05, 09:02   #2482
lady_kiss
Rozeznanie

Hej dziewczyny!
Trochę tu nie zaglądałam, ale mam wytłumaczenie. TŻ mi zachorował, a wiecie jak to jest, jak facet chory. Na ten temat już reklamy robią w tv
Bałam się, żeby Kuba się nie zaraził, ale narazie nic mu nie jest. Za to mnie chyba bierze coś, gardło zaczyna mnie boleć.
Leków takich na gardło raczej mi nie wolno, więc postanowiłam rzucić się na herbatę z miodem i cytryną (w umiarkowanych ilościach)
Jak już będzie po wszystkim pojawię się na stałe i nadrobię zaległości
Buziaki dla Was i dzieciaczków!

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

lady_kiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 09:18   #2483
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
Dzień dobry moje Skarby!

ojj jak mnie tu dawno nie było. A trochę się ostatnio dzieje...

Laski z fb wiedzą o co chodzi - są na bieżąco ogólnie tak w wielkim skrócie - nie mieszkam już z mężem, tylko u rodziców po 1 oczywiscie KASA, a po 2 strasznie sie klocimy ostatnio, jestesmy o krok od rozwodu

Kubuś rośnie - macie fotkę łobuz mały właśnie mi tu śpiewa przespał calutką noc, ogólnie mega grzeczny

No i nasza przepuklinka się pięknie chowa, lekarka mówiła że będzie operacja ale ja powiedziałam że się nie poddam, no i wreszcie sukces! tylko że ma straszne zaparcia i obawiam się tego że znowu pępek mu wyskoczy ;/

jak będę miała kiedyś więcej czasu to zajrzę znowu a teraz idę zrobić sobie kawkę i się ogarnąć bo trzeba jakoś wyglądać co by dziecka nie wystraszyć

PS. Kocham Was bardzo
Szkoda, że z mężem tak wyszło Trzymam kciuki za przepuklinę.

Kubuś słodki

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Dzisiaj w nocy po karmieniu młoda zaczęła się bawić lwem. On wydaje takie dźwięki mruczenie i nie jest to głośne- idzie przy tym zasnąć. Ale przypomniało mi się jak kiedyś daliśmy dziecku znajomych taką dosyć głośną, piszczącą zabawkę. Dziecko było zachwycone, rodzice mniej - już wiem dlaczego W każdym razie nie będę kupować żadnych głośnych zabawek - póki nie zacznie przesypiać całych nocy

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Dzisiaj obudziło mnie piękne słoneczko i wstałam taka zadowolona. Ale jak to mawiała moja koleżanka - jak wstajesz zadowolona to idziesz spać wk....
Stary 2013-02-05, 09:19   #2484
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Jedyne co mi przychodzi do głowy do kładzenie na brzuszku.
Podobno można fridą ale to wydaje mi się mało humanitarne...

Cytat:
Napisane przez lady_kiss Pokaż wiadomość
Za to mnie chyba bierze coś, gardło zaczyna mnie boleć.
Zdrówka kochana!

Cytat:

Dzisiaj w nocy po karmieniu młoda zaczęła się bawić lwem. On wydaje takie dźwięki mruczenie i nie jest to głośne- idzie przy tym zasnąć. Ale przypomniało mi się jak kiedyś daliśmy dziecku znajomych taką dosyć głośną, piszczącą zabawkę. Dziecko było zachwycone, rodzice mniej - już wiem dlaczego W każdym razie nie będę kupować żadnych głośnych zabawek - póki nie zacznie przesypiać całych nocy
Oby nie odkryła w nocy tej piszczałki z książeczki

Stary 2013-02-05, 09:24   #2485
emylka86
Zakorzenienie

dzien doberek. ale dziś ładnie słoneczko świeci, normalnie trzeba na spacerek się wybrać

Borysek 09.10.2015

Stary 2013-02-05, 09:26   #2486
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno można fridą ale to wydaje mi się mało humanitarne...
Można. Choć ja mam do niej mieszane uczucia po tym jak mojej poszła krewka z nosa po niej. Zwykle mój tz to robił, bo ja już boję się tak mocniej wyciągać.

Cytat:

Oby nie odkryła w nocy tej piszczałki z książeczki
Dobrze, że ta piszczałka jest jakaś felerna

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Napisane przez lady_kiss Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Trochę tu nie zaglądałam, ale mam wytłumaczenie. TŻ mi zachorował, a wiecie jak to jest, jak facet chory. Na ten temat już reklamy robią w tv
Bałam się, żeby Kuba się nie zaraził, ale narazie nic mu nie jest. Za to mnie chyba bierze coś, gardło zaczyna mnie boleć.
Leków takich na gardło raczej mi nie wolno, więc postanowiłam rzucić się na herbatę z miodem i cytryną (w umiarkowanych ilościach)
Jak już będzie po wszystkim pojawię się na stałe i nadrobię zaległości
Buziaki dla Was i dzieciaczków!
Dużo zdrówka
Stary 2013-02-05, 09:28   #2487
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
dzien doberek. ale dziś ładnie słoneczko świeci, normalnie trzeba na spacerek się wybrać
A my nie możemy

Cytat:
Można. Choć ja mam do niej mieszane uczucia po tym jak mojej poszła krewka z nosa po niej. Zwykle mój tz to robił, bo ja już boję się tak mocniej wyciągać.
U nas teraz taki gil króluje, że jak odsuwam końcówkę fridy od nosa to on się tak jeszcze ciągnie na pół policzka

Stary 2013-02-05, 09:50   #2488
emylka86
Zakorzenienie

u nas raz na jakis czas na szczescie jest gil...

Borysek 09.10.2015

Stary 2013-02-05, 09:58   #2489
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
chyba wolałabym własne mieszkanie i zapierdziel, ale za to pełną niezależność

jak ja mam dość to dzwonię po mamę
albo idę do niej, rozsiadam się a ona biega rozanielona przy wnuku
a w piątek zjechała siostra bo ma ferie to wczoraj przyszła i godzinę do niego gadała - nie mogła ogarnąć że na wszystko co mówi ten się śmieje

Cytat:

Ja dzisiaj przerobiłam z młodą na youtubie pszczółkę Maję, Puszka Okruszka itd
P nam nagrał 3 płyty fasolek
zwłaszcza witaminki, witaminki mojemu dziecku się podobają
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 10:24   #2490
mmm12345
Rozeznanie

Cytat:
Szkoda, że z mężem tak wyszło Trzymam kciuki za przepuklinę.

Kubuś słodki

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Dzisiaj obudziło mnie piękne słoneczko i wstałam taka zadowolona. Ale jak to mawiała moja koleżanka - jak wstajesz zadowolona to idziesz spać wk....
Mam nadzieję, że to działa w obie strony.. tzn jak wstajesz wk... to się kładziesz zadowolona. Jeśli tak jest, to z niecierpliwością wyczekuję wieczora
mmm12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości