|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)
Cytat:
Bardzo mi smakowały
|
|
|
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
To było tak, że przed ciążą miała 68 kg, potem po porodzie jak się zważyłam było 65 kg, ale po tym jak skończyłam karmić szybko zrobiło się 73
![]() Więc się odchudzałam, spadło do 64 (dieta racjonalna, ćwiczenia), ale się poddałam i szybkie jojo znów do 73 ![]() Potem mieliśmy z tż ciężka sytuację, nie wnikając w szczegóły wyprowadził się i ja ze stresu schudłam 10 kg prawie, było znów 64 kg i potem na SB z ćwiczeniami dojechałam do 61 kg (w planach było 58) i zrobiłam test
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale po ciąży chętnie się z Tobą poodchudzam- razem będzie super motywacja
|
|
#1984 |
|
Raczkowanie
|
O jeny ale mi ochoty narobilyscie na barszczyk! I na pomidorowa tez... Hmm na rosol tez. Na wszystkie zupy! Az chyba ugotuje
![]() powiem wam ze ja nic nie przytylam, a brzuch duzy, tak jakbym chudla w innych miejscach i wszystko szlo w brzuchol... Slyszalam ze to oznacza chlopaca, jesli tak to spelniloby sie moje przeczucie :p |
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,ja przed ciążą z Maja wazyłam 50 kg i przytyłam 25 kg
Wyglądałam okropnie! Po samym porodzie zeszło mi 10 kg,a później w 2,5 miesiące wróciłam do swojej wagi- w zasadzie zaczęłam się odchudzać po 7 tygodniu,kiedy przestałam Maję karmić. Ciekawa jestem jak teraz będzie? Boje się,że znowu tyle przytyje,a ponoć po drugim dziecku trudniej jest zrzucić ;]
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
Co powiecie na Elena Hanna? Chyba się zdecydowaliśmy na takie dla dziewczynki.
Dla chłopca chcemy Dawid, ale nie mamy pomysłu na drugie
|
|
#1987 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
znowu cały dzień w pracy i ciężko za wami nadrobić a żeby coś napisać to już w ogóle;/ Myśle że jak będą ferie to zaczne nadrobiać na bieżąco rozmowy z wami Aha, w końcu nabrało mnie na odwage i poszłam do dyra powiedzieć o ciąży a jemu tak się micha cieszyła jakby to jego żona była w ciąży ![]() Generalnie bardzo miła rozmowa i entuzjazm z jego strony No i się wygadał ze jeszcze ktoś jest w ciąży ale nie powiedział kto więc trzeba śledztwo zrobić w pracy Dobranoc kobietki bo rano wstaje o 5;/---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
Bedziemy razem zrzucać
|
||
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
hej Dziewczyny
![]() I ja nieśmiało do Was dołączam Mam nadzieje, że mnie przyjmiecie![]() Może napiszę coś o sobie:P Nazywam się Paulina, mam rocznikowo 25 lat To bedzie nasz pierwszy dzieciaczekOM - 25.12.2012 ![]() Dwie kreseczki zobaczyłam 31.01 Powtorzylam test następnego dnia i to samo U lekarza nie byłam jeszcze, bo u mnie to bardziej skomplikowane niż u Was, bo mieszkam w Norwegii, gdzie ciąża do 12t.c nie jest uważana za ciąże i na pierwszą wizytę można się umówić w 12tc.. ale sprobuję wcześniej oczywiście Choć myślę, że i tak pierwsze usg zrobię sobie w PL jak będę pod koniec marca Także teraz codziennie myślę czy wszystko jest ok z orzeszkiem.. trzeba być dobrej myśli![]() Jestem zupełnie zielona jeśli chodzi o to co mogę, czego nie mogę w ciąży dlatego teraz każdą wolną chwilę spędzam na roznych forach i czytam wszystko co zwiiązane z ciążą![]() Mdłości nie mam Tylko strasznie nadęty brzuch, jak się najem to wogóle jem coś i zaraz jestem znowu głodna, burczy mi w brzuchu Jestem senna i chce mi się ciągle pić czasami troszke pobolewa mnie brzuch To moje jedyne objawy.. więc chyba nie jest tak źle Mąż szaleje ze szczęścia Rodzince nie powiedzieliśmy jeszcze o ciąży właściwie nikomu:P I nie zamierzamy nikomu mówić, dopoki nie będę miec potwierdzenia u lekarza, wiec zamierzamy wszystkim oznajmić na świeta wielkanocne Mam nadzieje, ze do tego czasu wszystko będzie OK No to się rozpisałam ![]() pozdrawiam
|
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() W Norwegii to w ogóle inaczej podchodzą do ciąży i dzieci. Mam koleżankę, która ma córkę z tego samego czasu, co Edzik i jak ona opowiada, to ja się za głowę łapię, bo w PL takie rzeczy by nie przeszły
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
No na pierwszy rzut oka to zupelnie inaczej wygląda poród tutaj i w PL.. jedno USG polowkowe tylko robią przez cała ciaze
ale jak tylko będę na świeta czy wakacje w Polsce to bede chodzila prywatnie, więc myślę, że dam radę Wkońcu nie ja jedna będę tutaj rodzić tylko mnie wkurza najbardziej to, ze dopiero od 12tc mogą mnie przyjąć na pierwsza wizytę:/a ja bym chciała JUZ! ok, idę spać ![]() dobrej nocki
|
|
|
|
#1991 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1992 |
|
Konto usunięte
|
witam z rana - co do cery to w ciąży mam idealną, zawsze miałam lekko problemową, a teraz jest tak piękna, że cały czas patrzę do lusterka
jedyny mankament to płytkie unaczynienieżyczę dnia bez
|
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() zjadłam musli i zaraz idę do pracy
|
#1994 |
|
Raczkowanie
|
Współczuję, ze uslyszalas coś takiego... Choć ja reakcji swojej mamy też jeszcze nie znam, chcę jej powiedzieć osobiście, a nie przez telefon. Więc zdań relację jak już to będę mieć za sobą...
|
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
mi ze starszym wychodzilo ze jest o miesiac starszy.. urodzil sie w 37 tc. był kolosem jak na ten tydzien. do dzis jest o rok wiekszy niz standard - ma 5 lat kupuje ciuchy na 6latka...
|
|
|
|
#1996 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
planowaliśmy na sierpień w tym roku, ale teraz nie wiem jak to będzie, może przyspieszymy, a może odlozymy na później...wszystko zależy też od kasy, bo sami będziemy płacić za ślub i wesele. Więc wszystko wyjdzie w praniu ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1998 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dobrze, że jakoś dużo nie wydamy...
|
|
|
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzeba się zbierać do pracy a taka zaspana jestem.. Miłego Dzionka
|
|
|
|
|
#2000 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasciwie jako jedyne z calego obiadu.... ale dzidzia chyba woli zdrowe jedzonko bo rzygalam dalej niz widzialam... w pewnym momencie nawet nosem mi lecialo - nie wiedzialam ze takie cuda w ogole sa mozliwe... w kazdym razie wiem juz ze dopoki mdlosci nie przejda nie skusze sie wiecej ani na frytki ani na jajecznice ![]() Cytat:
ja dzisiaj koncze 9 tydzien cere mam gladka jak u niemowlaka przynajmniej tyle ![]() siedze i czekam na kuriera i nie wiem czy moge wlazic pod prysznic czy nie... najgorzej ze nie wiem czy w ogole przyjedzie bo wczoraj byl po 8 rano... a ja jeszcze spalam bo w nocy spac nie moge a nad ranem mi sie zarabiscie spi no i slyszalam ze cos dzwoni, ale glowe bym sobie dala uciac ze to u sasiadow no i kurier zostawil awizo ze nie zastal mnie w domu... i nie napisal ani gdzie zostawil paczke, ani gdzie odebrac nic.... takze mam nadzieje ze jeszcze raz z nia tu przyjedzie...
|
||
|
|
|
#2002 | |
|
Raczkowanie
|
A! I witam nową mamusie Paulinka
imienniczke moją ![]() W końcu zrobiłam zaległości, to zbieram się do dziekanatu ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
i zapytaj na pewno zlokalizuja paczkę, albo nawet dadzą ci nr tel do kuriera, w niektórych firmach nie ma z tym problemu
|
|
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale jak dzisiaj nie przywiezie tej paczki to faktycznie bede musiala tam zadzwonic ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- widze tylko na stronie ze rano wyjechala z magazynu, wiec na logike powinien ja dzis przywiezc... |
|
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Apropo wagi jest to moja pierwsza ciąża i boję się że sporo przytyję bo apetyt mi dopisuje... Jestem na początku 8 tygodnia i już mam 1,5kg na plusie... A tak poza tym dzisiaj wizyta i mam nadzieję w końcu zobaczyć serduszko
|
|
|
|
#2005 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bluzki nosiłam trochę luźniejsze od jakiegoś czasu więc jeszcze parę miechów w nich pośmigam, a i tunik parę się znajdzie w szafie rozciągliwych![]() Cytat:
za 2 dni mam gina- jejku jak ja bym już chciała wiedzieć ze wszystko jest ok i wtedy na brak mdłości nawet nie jęknę![]() uciekam do pracy, dzisiaj ciężki dzionek się zapowiada więc zajrzę dopiero wieczorem
|
|
#2006 |
|
dryfuję słowami
|
Czytam tak Was o kg i zazdroszę, bo moja waga strartowa jest już nieciekawa. Brzuch mam już wyhodowany tłuszowy. A bardziej żołądek, bo mi się to najbardziej tam lokalizuje.
W zaawansowanej ciąży to będę jak wieloryb wyglądać i pewnie nigdzie poza lumpem ciuchów dla siebie nie znajdę, a może i tam będzie problem...Wczora wychodząc z przychodni widziałam Panią w zaawansowanej ciązy, biedna, jak kaczuszka chodziła. PS. A propos prac, mogę dołączyć do klubu "tych, które nienawidzą swojej roboty" ;/
|
|
#2007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, ze jestes Jesli dobrze licze, to jest nas juz 4 na podobny termin 1-2-4 pazdziernika Beda Wagi ![]() U mnie z jedzeniem jest taka roznica, ze kiedys moglam dociagnac do 11 z pustym zoladkiem, a teraz otwieram oczy i mi slabo, musze banana wsunac albo sok. Gdzies czytalam, ze dobrze jest zjesc przed snem w ciazy, bo to pomaga na mdlosci rano. I znow, jak kolacji nigdy nie jadlam, tak teraz musze! Tylko w poludnie mam jedzeniowstret. Chociaz na zapachy jeszcze nie reaguje... Dzisiaj w planach gar rosolu, troche dla TZeta, troche na pomidorowa,a reszta do zamrazalnika na czarna godzine ![]() Oooo jeszcze soki wyciskane z pomaranczy i grejpfrutow - mniam!!!
"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5, jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę" ![]() - George Elliot Edytowane przez ewuszkaaa Czas edycji: 2013-02-05 o 09:51 |
|
|
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez chyba dzisiaj rosolek ugotuje bo normalnie do miesa mam jadlowstret ostatnio.... ja przetestowalam na sobie ze rano musze zjesc niewychodzac z lozka (ewentualnie siusiu lece jak bardzo mi sie chce) bo przygotowywanie sniadania konczy sie wymiotami... dlatego tz przed praca szykuje mi kanapeczki i kladzie kolo lozka
|
|
|
|
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jest sam w sobie tak smaczny, ale idealnie nadaje sie na baze do innych zup. Jak Ci sie chce mozesz zredukowac wode gotujac dlugo, ale nie trzeba. Mroze w plastikowych kubkach, pojemnikach. Ja wszystko mroze, lacznie z bialkami i potem mam na bezy
|
|
|
#2010 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Widzę,że służbę zdrowia mają taką samą jak w UK Mnie też już skręca-chciałabym pójść na usg zobaczyć serduszko,a tu nic
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.

w ogole to chyba przestane wychodzic z domu bo dzisiaj i w sobote zaczelo mnie naciagac na spacerze... masakra... tylko myslalam zeby nikt mnie nie widzial i pedem do domu... okropnosc..niech to sie juz skonczy....
Bardzo mi smakowały

Wyglądałam okropnie! Po samym porodzie zeszło mi 10 kg,a później w 2,5 miesiące wróciłam do swojej wagi- w zasadzie zaczęłam się odchudzać po 7 tygodniu,kiedy przestałam Maję karmić. Ciekawa jestem jak teraz będzie? Boje się,że znowu tyle przytyje,a ponoć po drugim dziecku trudniej jest zrzucić ;]

a z drugiej strony zazdroszczę bo przynajmniej wiecie że wszystko ok... a ja się martwię tym że nie mam mdłości i przez to obawiam czwartkowego usg
nic nie ciśnie, chyba że mnie nagle wywali, któregoś ranka