My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-05, 09:07   #3601
cloche
Zakorzenienie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Śniło mi się, że urodziłam Matyldę, po czym stwierdziłam, że jest jeszcze za mała i wsadziłam sobie ją przez pochwę z powrotem do środka, ale noga wystawała i nie chciała wejść

ciekawe, czy mi się coś śni... śpię ostatnio jak zabita i nic nie pamiętam. może i dobrze
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 09:08   #3602
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
dziewczyny czy do porodu muszę mieć RMUa. Bo książeczek już nie ma, a RMUa to u nas się dostaje z DUŻYM opóźnieniem. Ostatnio dostałam za sierpień
u mnie na stronie szpitala jest napisane że trzeba mieć dokument ubezpieczenia. ale jak coś to rmua można donieść chyba do 2 tygodni. poza tym ostatnio wprowadzili ten system komputerowy, więc nie powinno to być konieczne bo na bieżąco w systemie mogą sprawdzić kto jest ubezpieczony a kto nie.

szprotka ja się nie znam dokładnie, ale akurat rozmawiałam w tamtym tygodniu na ten właśnie temat (tj. macierzyński z 2 źródeł). i teoretycznie kasa za umowę zlecenie może się wliczyć do macierzyńskiego przy spełnieniu określonych warunków (odprowadzenie jakiejś składki, jeden pracodawca i cos tam jeszcze). szczerze to nie zrozumiałam z tego dużo ogólnie tak/nie i to zależy. radzę wysłać maila do zusu, odpowiedź pisemna powinna być łatwiejsza do zrozumienia
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 09:13   #3603
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
nie kupuję takich, te zapięcia przeszkadzają maleństwu

szprotka o kubku, pomadce nie pomyślałam. Dzięki!!!

dziewczyny czy do porodu muszę mieć RMUa. Bo książeczek już nie ma, a RMUa to u nas się dostaje z DUŻYM opóźnieniem. Ostatnio dostałam za sierpień

szprotka po co Ci jasiek do wózka? tak na marginesie w carefourze są teraz jaśki za 3.99

diabli ciuszki piękne. Można prosić linka do aukcji?
hej, myślę, że trzeba. Ale pracodawca ci żadnej łaski nie robi, ,przecież oni mają obowiązek to dawać na bieżąco pracownikom, o co chodzi?
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 09:16   #3604
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
No właśnie apropos Tłustego czwartku ma któraś przepis na faworki??? bo w tym roku chce zrobić, mam zachciankę a Wy tu macie duzo fajnych przepisów
ja mam fajny przepis "gdzieś" zapisany. Szukam go od wczoraj jak znajdę to dam znać

loney piękne zakupy.
Jaki ten obrus jest gatunkowo?

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
pytalam pani w zusie i powiedziala, ze jesli teraz przebywam na zasilku chorobowym (dlugim), to po przyjeciu do pracy nie moge isc np. po miesiacu na l4. a wiadomo w ciazy to roznie bywa...oni maja teraz jakies smieszne okresy karencji, wiec lepiej dopytaj dokladnie co i jak.
a po jakim okresie można iść?

angie bidulko, mam nadzieję że już będzie ok. Niech maleństwo tam siedzi grzecznie w brzuszku do maja.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
trzymajcie mnie bo go zabiję
dzwoni tż,ogólnie cały dzień ma zły humor i piepr zy fazrmazony.
po czym stwierdził,że nic nie robię bo "brzuch"
ale że niby co masz robić? a on co robi?
Stary 2013-02-05, 09:19   #3605
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan
Ale pracodawca ci żadnej łaski nie robi, ,przecież oni mają obowiązek to dawać na bieżąco pracownikom, o co chodzi?
chyba już nie mają obowiązku tak przynajmniej twierdzi moja księgowa, która wydaje nam rmua na życzenie
Stary 2013-02-05, 09:21   #3606
szczesliwa25
Rozeznanie

Pracodawca nie ma obowiązku wydawania RMUa co miesiąc, ma za to obowiązek wydać je na Wasze żądanie
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 09:22   #3607
ada32
Wtajemniczenie

dziewczyny witam Was
jestem z Wami codziennie ..czytam ..ale tak trudno mi coś napisac
nie wiem dlaczego...
przepraszam
..miejcie jednak na uwadze to ze mimo ze mnie nie widac ..to nie znaczy ze Was nie podglądam

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 09:24   #3608
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
masakra to nie ma jakiś jasnych przepisów na to, żeby ci podali?
no właśnie nie wiem. Poszłabym osobiście do ZUSu ale tu siedzi taki młody rudzielec co z łaską powie dzień dobry i w ogóle chyba nic nie wie co się w około niego dzieje;/

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
hej, myślę, że trzeba. Ale pracodawca ci żadnej łaski nie robi, ,przecież oni mają obowiązek to dawać na bieżąco pracownikom, o co chodzi?
tyle że te dokumenty idą do nas z Wrocławia z głównej siedzimy a tam niestety łaskę robią. A że dr boi się własnego cienia to afery o to nie zrobi

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
..ale tak trudno mi coś napisac
nie wiem dlaczego...
dlaczego trudno Ci coś napisać?
Stary 2013-02-05, 09:25   #3609
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
mam ochote go zabić
wie,dobrze wie że na mnie głosu nie moze podnieść. to jest jedyna rzeczktorej NIENAWIDZĘ bezgraniczną nienawiścia.
prędzej uderzenie bym zniosła niż krzyk.ale to zrobił.
po czym napisał,że mam się juz dzis nie odzywac bo go wku rwiam.

i co ja mam z takim zrobic?! wrrrrrr
????????
Nie będę pisać tyrady co myślę o takim zchowaniu wzgledem swojej partnerki życiowej,bo już wiele zostało powiedziane.

Dziwne za to wydaje mi się, że po kłótni, po której on napisał, że masz się do niego nie odzywać Ty jeszcze czekasz, aż Ci grzecznie napisze, że dotarł do domku... Przecież chwilę wcześniej pokazał Ci dobitnie, że ma w du.pie to co czujesz...
Sorry, ale ja nie ogarniam związków, gdzie szacunek ma małe znaczenie...

------------

Dzień dobry.

Kolejna skurczowa noc za nami i kolejny dzień leżenia przed nami... Mam wrażenie, że tym bardziej przez tę stagnację rosnę w szerz...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 09:26   #3610
lonely_lady
Zakorzenienie

w tvn są wózki dla dójki dzieci

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 09:26   #3611
salviae
Zadomowienie

Cytat:
halooo
witam po kolejnej nieprzespanej nocy

Dzwoniłam wczoraj do tego ZUSu z zapytaniem czy jak pójdę na wcześniejszy macierzyński i w tym czasie wróci osoba którą zastępuję w pracy to czy mi cofną macierzyński (bo wróciła zanim urodziłam) czy dalej go mam bo już na nim jestem. I tym sposobem:
- tutaj gdzie mieszkam dowiedziałam się że mi cofną
- w rodzinnej mieścinie powiedzieli że jak już mam to nie można cofnąć i dostaje do końca
Więc zadzwoniłam jeszcze do dwóch w kraku no i w jednym powiedzieli że dostanę, w drugim że nie tak więc WIEM ŻE NIC NIE WIEM
axella Ty pisałaś zapytanie emailem do ZUSu? bo może taka informacja będzie wiarygodna;/
Masakra, mi też podawali milion różnych informacji, a później okazało się, że wszystko zależy od aprobatora jak usłyszałam nazwę tego stanowiska to już nic nie chciałam wiedzieć
Cytat:

Wydaje mi się, że nie trzeba bo przecież kobiety w ciąży podlegają bezpłatnej opiece zdrowotnej, zresztą jak 2 razy przyjmowali mnie w szpitalu to nic nie chcieli.
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

ciekawe, czy mi się coś śni... śpię ostatnio jak zabita i nic nie pamiętam. może i dobrze
Ja też tylko 3 razy na siku i od razu zasypiam, chyba mój nowy kumpel rogal tak na mnie działa
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 09:27   #3612
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
A ja na szybko po smarowaniu: muszę się pochwalić odkryciem, nie wiem czy już ktoś wspominał ale krem na rozstępy palmers pachnie przecudnie i na dokładkę świetnie się wchłania. Po kremie pharmaceris jest to dla mnie niesamowita różnica w doznaniach )))
Ja dostałam tego pharmaceris i mi się podoba, bo się bardzo ładnie wchłania, przynajmniej w porównaniu do daxa ...
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Wiem, że do macierzyńskiego liczą dochody z ostatnich 12 miesięcy poprzedzających macierzyński. Czy liczą tylko "podstawową" umowę, czy oprócz podstawy liczą też umowę-zlecenie (jak ktoś pracował w dwóch miejscach)?!?
Hmmm a mi chodzi po głowie, że macierzyński płacony od pensji, a 12 miesięcy to do L4. Umowy "śmieciowe" chyba się nigdzie nie wliczają.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 09:28   #3613
pearl87
Raczkowanie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
o to ja juz pare tygodnie miewam naszczescie nie codziennie polecam popic mleka
Cytat:

Ta zgaga to jakaś dzisiejsza plaga wizażowa...
Cytat:

miłego wieczoru. łączę się z tobą i twoją zgagą. moja też nie chce odpuścić
Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
też mam dziś mega zgagę
ale nas przyatakowało
myślałam, że się popłaczę, miałam wcześniej kilka razy, ale mleko pomagało, a wczoraj nic, miałam ogromny problem żeby zasnąć. Muszę przeanalizować co jadłam, bo drugi raz tego już nie chcę aż tak

Cytat:

Śniło mi się, że urodziłam Matyldę, po czym stwierdziłam, że jest jeszcze za mała i wsadziłam sobie ją przez pochwę z powrotem do środka, ale noga wystawała i nie chciała wejść
nieźle przy tych wszystkich kosmicznych snach o dzieciaczkach mogłybyśmy założyć grupowo jakiś sennik ciążówek

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
też nie chcę planuję myć ręką
widzę, że w różnych kwestiach mamy podobne plany - zobaczymy jak nam to w praniu wyjdzie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Axella wy tak serio? I on ma 30 lat? Już dziewczyny wszystko napisały więc nie będę powtarzać...zastanowcie się tylko jak to będzie wygladac po narodzinach z.
Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
normalnie ja nie wiem jak można tak?
i to bez powodu? nie pozwalaj się tak traktować, tupnij nogą raz albo dwa, no nie wiem, jak prośby nie pomagąją to ultimatum postaw...
a jak się martwisz to czemu nie zadzwonisz? czasem trzeba też ustąpić, pogłaskać, mimo wszystko jakbym się martwiła to zadzwoniłabym nawet w największej złości. duma to nic dobrego. chyba czeka Was poważna rozmowa
jak już różnych rzeczy próbowaliście i nic się nie zmienia to czasem warto się przejść do specjalisty na kilka spotkań - nawet takiej banalnej rzeczy jak komunikacja trudno jest się ze sobą nauczyć jak w grę wchodzą silne emocje, zawsze warto spróbować - szczególnie, że teraz jeszcze macie czas przed dzieciątkiem, a i wy skorzystacie oboje i maleństwo będzie miało znacznie bezpieczniej potem (emocjonalnie). Moi znajomi sobie chwalą efekty rzecz jasna, to raczej wtedy, jak samemu się nie udaje - trzymam kciuki, żebyście razem coś na to zaradzili

Cytat:

jak byłam w tym roku kalendarzowym w szpitalu, to pielęgniarki mówiły, że ta zmiana systemu na komputerowy jest z założenia m.in. po to, żeby nie trzeba było nosić ze sobą już tych druków i że nie trzeba już

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
JAkie kupujecie te koszule do porodu?? Wyślesz linka??
do porodu samego idę w starej, której nie lubię i nie szkoda mi będzie wyrzucić, jak się zaplami itd. położne mówiły, że na samą akcję, to nawet jakąś starszą dużą bawełnianą koszulkę po mężu lepiej wziąć a na czas szpitalny kupiłam dwie i są bardzo wygodne i estetyczne (spałam w nich próbnie, żeby zobaczyć, czy z tej jednej mi cycki nie wyskoczą ) - ważne, żeby nie miały prócz bawełny dodatków, żeby się nie pocić dodatkowo i żeby było przyjemnie. Te mam: http://pl.sklep.italianfashion.pl/to...i_w_ciazy.html (niebieską) i http://pl.sklep.italianfashion.pl/to...i_w_ciazy.html

Edit: tylko kupiłam taniej je przez allegro

Edytowane przez pearl87
Czas edycji: 2013-02-05 o 09:31
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 09:28   #3614
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
w tvn są wózki dla dójki dzieci
Piętrowe

Stary 2013-02-05, 09:31   #3615
lonely_lady
Zakorzenienie

a tak w ogóle to witam się wtorkowo
po szybkim przeglądzie lodówki na śniadanie wybrałam twaróg. Stwierdziłam, że zrobię całą kostkę, nie będę się bawiła w dzielenie na pół i przechowywanie w lodówce... Dodałam malinki od mamusi i zaczęłam jeść podczytując Was i nawet się nie zorientowałam jak zjadłam cały ten twaróg
a myślałam, że zostanie na podwieczorek, albo chociaż na deser
ale ze mnie żarłok

Stary 2013-02-05, 09:32   #3616
xal
Zakorzenienie

Cytat:
po szybkim przeglądzie lodówki na śniadanie wybrałam twaróg. Stwierdziłam, że zrobię całą kostkę, nie będę się bawiła w dzielenie na pół i przechowywanie w lodówce... Dodałam malinki od mamusi i zaczęłam jeść podczytując Was i nawet się nie zorientowałam jak zjadłam cały ten twaróg
ale ze mnie żarłok
To nie Ty, to Twoje dziecko
Zawsze tak mówię, jak mi coś zasmakuje np przy drugim talerzu zupy

Stary 2013-02-05, 09:33   #3617
nuna2
Zakorzenienie

witam się z łóżka kolejny dzień
Stary 2013-02-05, 09:34   #3618
xal
Zakorzenienie

A, bo zapomniałam wczoraj, Jenny nastepna wizyta 25.02.2013r.

Stary 2013-02-05, 09:35   #3619
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
ale ze mnie żarłok

przeczytałam to sięgając po kawałek czekolady (przyniosłam sobie na deser po śniadaniu całą milkę z założeniem, że zjem dwa rządki) - uśmiechnęłam się ze zrozumieniem i pomyślałam, że dobrze, że dziś na razie nie szaleję z jedzeniem jak wczoraj i.. czekolada zniknęła w międzyczasie
Stary 2013-02-05, 09:36   #3620
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja już Wam pisałam jak bardzo nie lubię tych rumowych cuksów, nie? a szwagierka zawsze przywozi tego pełno
to już wiesz komu możesz oddawać

Cytat:
Witam się z rana z kubkiem kakao )

xall, mam nadzieję, że Twój tż pójdzie po rozum do głowy i Cię przeprosi - chyba, że gdzieś przeoczyłam i już to zrobił,

zrobiłam wczoraj kilka fotek wózka, ale było ciemno i jedyne które widać wklejam Wam tutaj: wózek używany, ale naprawdę w b.dobrym stanie - ja jestem zakochana w czarnych wózkach dla kawalerów więc może temu poda mi się jeszcze bardziej Stoi już w pokoju Stasia który chwilowo robi nam za graciarnie.. - będę z czasem go doprowadzać do porządku, brakuje mi jeszcze jednej dużej szafy w domu..

agrr.. nie dam rady dodać fotek, zaraz wrzucę do galerii picasa i podam link

https://picasaweb.google.com/1021824...96/5Lutego2013
- dzisiaj zrobię więcej fotek jak już przyjdzie fotelik, a przy okazji może trochę uporządkuję wyprawkę to też pokażę
za wózek
udany zakup też przeglądam używane maxi cosi mura

Cytat:
Wy to macie sny
ja ostatnio swoich nie pamiętam, może to i lepiej

Cytat:
Znalazłam dzisiaj na tablicy u siebie w mieście łóżeczko takie jakie by mnie interesowało- proste, klasyczne, bez pierdółek, z szufladą na dole zza 120 zł. Mężu ma dzwonić i pewnie śmigniemy dzisiaj obejrzeć o ile dalej aktualne. No i kobietka ma też karuzelę Fisher Price z misiami i projektorem za 80 zł. Więc jak jest w dobrym stanie to też bym się skusiła.
Pomijam, że ma mega pakę ubrań dla chłopca (ok 180 sztuk za 200 zł), ale tego mój Mąż chyba nie przeboleje
super, może da Wam rabacik
potarguj się troszkę

Cytat:
dziewczyny witam Was
jestem z Wami codziennie ..czytam ..ale tak trudno mi coś napisac
nie wiem dlaczego...
przepraszam
..miejcie jednak na uwadze to ze mimo ze mnie nie widac ..to nie znaczy ze Was nie podglądam
co tam u Ciebie? jak się czujesz?
czemu się nie odzywasz? za dużo na głowie czy kiepski humor?

Stary 2013-02-05, 09:39   #3621
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem dlaczego...
przepraszam
nie przepraszaj, tylko pisz

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Kolejna skurczowa noc za nami i kolejny dzień leżenia przed nami... Mam wrażenie, że tym bardziej przez tę stagnację rosnę w szerz...
dziecko ci się rozpycha i tyle

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
ale nas przyatakowało
myślałam, że się popłaczę, miałam wcześniej kilka razy, ale mleko pomagało, a wczoraj nic, miałam ogromny problem żeby zasnąć. Muszę przeanalizować co jadłam, bo drugi raz tego już nie chcę aż tak
mi mleko też średnio pomogło bo tylko na chwilę. po czym mój mąż wygłosił mi kazanie że przecież jak to kwestia kwasu to trzeba go zneutralizować czymś zasadowym, i żebym sobie rozpuściła sody oczyszczonej w wodzie i chwilowo przystopowała ze słodyczami. tak zrobiłam, i udało mi się zasnąć bez pieczenia ale dziś będzie pewnie runda druga, bo nie odpuszczę sobie słodyczy i ciasta
Stary 2013-02-05, 09:39   #3622
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
szprotka ja się nie znam dokładnie, ale akurat rozmawiałam w tamtym tygodniu na ten właśnie temat (tj. macierzyński z 2 źródeł). i teoretycznie kasa za umowę zlecenie może się wliczyć do macierzyńskiego przy spełnieniu określonych warunków (odprowadzenie jakiejś składki, jeden pracodawca i cos tam jeszcze). szczerze to nie zrozumiałam z tego dużo ogólnie tak/nie i to zależy. radzę wysłać maila do zusu, odpowiedź pisemna powinna być łatwiejsza do zrozumienia
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Hmmm a mi chodzi po głowie, że macierzyński płacony od pensji, a 12 miesięcy to do L4. Umowy "śmieciowe" chyba się nigdzie nie wliczają.
W takim razie na dniach wybiorę się osobiście do ZUSu i się dowiem co i jak.

Cytat:
ale ze mnie żarłok

A ja od wstania zrobiłam już kilka podejść do słoika z Nutellą. Wczoraj nie mogłam się jej oprzeć w sklepie, więc nabyłam

---

Uciekam laski na miasto. Zajrzę do lumpa (dopóki nie wydałam kasy na rolety etc ), później do banku, a później nie wiem co, ale pewnie będę dyszała jak lokomotywa i czym prędzej wrócę do domu do łózia

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 09:41   #3623
xal
Zakorzenienie

Cytat:
xall, mam nadzieję, że Twój tż pójdzie po rozum do głowy i Cię przeprosi - chyba, że gdzieś przeoczyłam i już to zrobił,

https://picasaweb.google.com/1021824...96/5Lutego2013
- dzisiaj zrobię więcej fotek jak już przyjdzie fotelik, a przy okazji może trochę uporządkuję wyprawkę to też pokażę
To Axelli ma przeprosić, ja wiem "x"y się mogą mylić mój mysli, że wszystko w szafie dla maluszka w jednym rozmiarze i że 4 koszulki wystarczą bo przecież tyyyyyle dostaniemy jak ktoś przyjdzie w odwiedziny. A ja mam sprytny plan, przez teściową przekazać jakoś tamtej części rodziny, żeby przynieśli np. bujaczek czy karuzelkę nad łóżeczko, ich jest 6-8 na prezent to lepsze to niż kilka ciuszków a kwota taka sama.

A wózek kupiłaś nowy czy uzywany?

Stary 2013-02-05, 09:42   #3624
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

przeczytałam to sięgając po kawałek czekolady (przyniosłam sobie na deser po śniadaniu całą milkę z założeniem, że zjem dwa rządki) - uśmiechnęłam się ze zrozumieniem i pomyślałam, że dobrze, że dziś na razie nie szaleję z jedzeniem jak wczoraj i.. czekolada zniknęła w międzyczasie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
cześć rozmawialiście z mężem?
Stary 2013-02-05, 09:42   #3625
colorblue
Zakorzenienie

Witam po śniadaniu z szalejącym Tymkiem w brzuchu

Cynamonowa już 17tc??
Axelka przytulam mocno jednak fakt.. po takich słowach to ja bym go miała głęboko w d... i czekała ,ale nie na to czy dotarł do domku tylko na to aż się zastanowi co pierdzieli jak potłuczony

To łóżeczko o którym mówiła mi sąsiadka z dobre 2 tygodnie temu wreszcie do mnie dojechało
Zwykłe najzwyklejsze takie jak lubię, jasna sosenka firmy Drewex z szufladą na dole

A rano złapał mnie taki skurcz w lewej łydce,że krzyku było co nie miara.. Masakra. ostatni raz tak miałam w ciąży z młodszym.A przecież magnez łykam..ehhh

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 09:43   #3626
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Piętrowe
dla starszego i młodszego dziecka.. ale jakoś nie powalają, zwłaszcza ceną i komfortem jazdy dla tych dzieci

Cytat:
To nie Ty, to Twoje dziecko
Zawsze tak mówię, jak mi coś zasmakuje np przy drugim talerzu zupy
tak, tak, też tak się tłumaczę.. ale przed innymi mogę, a sama już jestem bardziej obiektywna w ocenie i nazywam to żarłoctwem pospolitym

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
grzeczna dziewczynka

Cytat:

w przypadku czekolady, to u mnie bardzo popularne zjawisko. Jest na to patent który czasem ułatwia nie zjedzenie całej tabliczki. Z naciskiem na słowo CZASEM
jak mam czekoladę w okienku i sobie ją otworzę i podjadam to oczywiste jest, że zjem całą. Ale jak wydzielę sobie kilka sztabek (nie podjadając podczas tej czynności) resztę czekolady zawinę w papierek i ładnie schowam do pudełeczka, potem całe pudełeczko wrzucam do górnej szafki w kuchni i idę jeść do pokoju

Stary 2013-02-05, 09:44   #3627
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
To łóżeczko o którym mówiła mi sąsiadka z dobre 2 tygodnie temu wreszcie do mnie dojechało
Stary 2013-02-05, 09:44   #3628
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
nie kupuję takich, te zapięcia przeszkadzają maleństwu

szprotka o kubku, pomadce nie pomyślałam. Dzięki!!!

szprotka po co Ci jasiek do wózka? tak na marginesie w carefourze są teraz jaśki za 3.99

diabli ciuszki piękne. Można prosić linka do aukcji?
laseczki a to nie tak, że teraz jest EWUŚ i nic nie potrzeba brać? ja się dopytamw marcu an szkole rodzenia
Stary 2013-02-05, 09:44   #3629
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
mi mleko też średnio pomogło bo tylko na chwilę. po czym mój mąż wygłosił mi kazanie że przecież jak to kwestia kwasu to trzeba go zneutralizować czymś zasadowym, i żebym sobie rozpuściła sody oczyszczonej w wodzie i chwilowo przystopowała ze słodyczami. tak zrobiłam, i udało mi się zasnąć bez pieczenia ale dziś będzie pewnie runda druga, bo nie odpuszczę sobie słodyczy i ciasta
dzięki za pomysł na awaryjne sytuacje przy naszych słodyczowych upodobaniach, chyba będziemy musiały do każdego smakołyku dokupować paczkę sody

Cytat:

w przypadku czekolady, to u mnie bardzo popularne zjawisko. Jest na to patent który czasem ułatwia nie zjedzenie całej tabliczki. Z naciskiem na słowo CZASEM
jak mam czekoladę w okienku i sobie ją otworzę i podjadam to oczywiste jest, że zjem całą. Ale jak wydzielę sobie kilka sztabek (nie podjadając podczas tej czynności) resztę czekolady zawinę w papierek i ładnie schowam do pudełeczka, potem całe pudełeczko wrzucam do górnej szafki w kuchni i idę jeść do pokoju
teraz doczytałam - podziwiam za siłę ducha (nawet jeśli czasem) - ale obiecuję wypróbować

Edytowane przez pearl87
Czas edycji: 2013-02-05 o 09:47
Stary 2013-02-05, 09:49   #3630
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
halooo
witam po kolejnej nieprzespanej nocy

Dzwoniłam wczoraj do tego ZUSu z zapytaniem czy jak pójdę na wcześniejszy macierzyński i w tym czasie wróci osoba którą zastępuję w pracy to czy mi cofną macierzyński (bo wróciła zanim urodziłam) czy dalej go mam bo już na nim jestem. I tym sposobem:
- tutaj gdzie mieszkam dowiedziałam się że mi cofną
- w rodzinnej mieścinie powiedzieli że jak już mam to nie można cofnąć i dostaje do końca
Więc zadzwoniłam jeszcze do dwóch w kraku no i w jednym powiedzieli że dostanę, w drugim że nie tak więc WIEM ŻE NIC NIE WIEM
axella Ty pisałaś zapytanie emailem do ZUSu? bo może taka informacja będzie wiarygodna;/
nie wiem jak to wygląda,gdzy jest ktoś jeszcze
zadzwoń na infolinię ZUSu

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
świetny pomysł na oczekiwanie na 3 bita :- ))))))))) ja się nie mogę do niego zebrać, bo się boję, że nie dam mu wyleżakować

może po prostu nie lubi fabanek

normalnie ja nie wiem jak można tak?
i to bez powodu? nie pozwalaj się tak traktować, tupnij nogą raz albo dwa, no nie wiem, jak prośby nie pomagąją to ultimatum postaw...
a jak się martwisz to czemu nie zadzwonisz? czasem trzeba też ustąpić, pogłaskać, mimo wszystko jakbym się martwiła to zadzwoniłabym nawet w największej złości. duma to nic dobrego. chyba czeka Was poważna rozmowa

Miłego dnia

to jest jakaś masakra, nie cierpię takiej niekompetencji! mam naadzieję, że opcja "nie cofną" to ta właściwa
Cytat:
Nadrobiłam pobieżnie
Widziałam dwa piękne brzuszki
Widziałam świetne zakupy

Nuna, rozumiem, że się martwiłaś o męża, ale i jemu się należy chwila odsapnięcia.
Wiem, że leżysz i że Ci ciężko, ale jemu pewnie tez

Axella Twój chłop powinien dostać baty
Szczerze? To Wy ciągle o coś macie fochy, o coś się dochodzicie etc.
Może jak będziecie mieszkać razem to się uspokoicie, bo to co wygaduje Twój chłop woła o pomstę do nieba...

mój tż jest najkochańszym tż świata do momentu,aż za długo się nie widzimy.
wtedy jest tragicznie

dziś rano napisał,że kasował połączenia/sms bo nie miał ochoty..

dziś zadzwoniłam by pogadać,to tez się uniósł i się rozłączył.
jak dziecko..jak dziecko..

pare niemiłych słów i znów cisza.

wiem,że jak zamieszkamy razem,wszystko wróci do normy.

(z tym,że ja nie wiem czy chcę z nim normy.
obudziłam się dziś z myślą,że gdyby nie fakt,że szkoda małej to może i lepiej by było gdyby go nie było...
)

a teraz ryczę i błaaaaaagam o to by ktoś zabrał ze mnie wszystkie hormony.
nie myślę racjonalnie, prowokuję i jestem okropna. i nie mogę przestać.
żal mi tż.nie usprawiedliwiam go,bo są słowa których się nie mówi, ale moja psychika mnie wykończy.
raz jestem "twarda" po chwili wyję w słuchawkę a zaraz piszę durnego sms

zaczynałam pisać ten post z mega rykiem bo tak mi źle a teraz nie mam pojecia o co mi chodzilo...
dobijcie..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości