|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie wiem jak u Ciebie ale jak dobrze pójdzie to pierwsza pobudka będzie ok. 6-7 rano ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Wtajemniczenie
|
Hi! Witam po krótkiej nieobecności.
Nie mam czasu ostatnio. Strasza choruje, siedzi w domu, więc kiepsko z czasem. Troszkę Was nadrabiałam, ale ostatnie strony już pobieżnie. Widzę, że powróciła Paula. Dla wszystkich obchodzących miesięcznice w ostatnim czasie ![]() Oraz za nowe ząbki ![]() W piątek byłam z Nadką na kontroli i szczepieniu. Nie podobało się jej, że oglądają i ruszają ją jakieś obce baby, oczywiście był płacz, ale nie jakiś straszny,jak ostatnio. Waży 7610 i mierzy 68 cm. Jakoś mało tych cm mi się wydaje, ale pani mówi, że to i tak jest mierzone tak orientacyjnie. Wczoraj Nadia nabiła sobie pierwszą fifkę pod okiem. A wszystko wina małża, który jej nie przytrzymał, jak siedziała na kocyku ![]() Do tego w nocy spadła z łóżka. Zastawiam ją taką wielką poduchą, jak ją karmię od strony brzegu, ale jakoś ją ominęła i się zsunęła. Ale się wystraszyłam... Na szczęście nic się jej nie stało, nawet nie płakała. Za to od razu odłożyłam ją do łóżeczka. Dziś piła troszkę wody z doidy. Miała przy tym śmieszną minkę, była zdziwiona i zaciekawiona. To byłojej drugie podejście do tego kubka. Kupiłam też niekapek z nuka i pewnie jutro go będziemy próbować. |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Wtajemniczenie
|
Piszecie o obsikiwaniu przez synów. A mnie ostatnio obsikała Nadka i to konkretnie. Leżała sobie na przewijaku golusieńka, gotowa do kapania a tu siuuuu polał się strumień na matkę
![]() Nie powiem, byłam nieco zdziwiona. |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj miałam zakręcony dzień. Mała miała dzień marudy, nie chciała przebywać sama więc rano ciągle musiałam być przy niej, potem przyszedł małż z pracy, więc ja powędrowałam do kuchni bo popołudniu mieli przyjść goście.
I jakaś taka padnięta jestem. Z czytaniem jestem na bieżąco, ale nie mam już siły pisać. Dobrej nocy kobietki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Edit: na poduszce zaczyna od podciągania się i oparcia na łokciu. . Z ocenie rozwoju bierze się chyba w miarę stabilne siedzenie z podpaciem (czyli moim zdaniem rączką z przodu) i siedzenie bez żadnej podpórki. To, czy dziecko samo siada, to chyba odrębny temat. . Irmusia - ![]() Agunia - to szukanie stopami stopni, po których można się wspiąć wyżej mamy od kilku dni. ![]() Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2013-02-05 o 08:42 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3608 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Igulinka kończy dzisiaj 7. miesiecy ![]() Smacznego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | ||
Wtajemniczenie
|
czesc,
nocka tak jak przewidywalam - pierwsza pobudka na jedzenie o 7 ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry z rana. Nie wyspalam się zupełnie.
Minusy mieszkania z teściami... Prawie 2 w nocy. Adam dopiero zasnął. Ja jeszcze chwilę postanowiłam posiedzieć na xboxie. Nagle coś słyszę. Ściszam grę. No faktycznie coś słychać. Wybiegam z pokoju myśląc że to Michał płacze... a to seks na górze ![]() Takie głośne wrzaski, jęki i stęki że biegiem wróciłam do pokoju, podgłośniłam na tyle żeby adam się noe obudził a jednak dźwięki były stłumione i czekałam... oj nie macie pojęcia jak mi się czas dłużył.... Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3612 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() tylkoe wiecie co zaczynam sei zastanawiać czy to pobudka na jedzenie czy wybudzają go kolejne fazy snu ![]() ![]() najlepszego ![]() hej ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Zakorzenienie
|
hej
#3615 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3616 |
Zakorzenienie
|
zamówilismy ławę i obawiam sie, że będzie za dużym klocem do naszego pokoju, jest duża bo to ławostół, kiedyś nam sie juz podobał, ni TŻ chciał najlpierw wymierzyc a ja sie uparłam ze ma zamawiac i zamówił, teraz sie gryze w tyłek czy nei ebdzie to za wielkie nawet nie wiem czy zdołam wózkiem wjechac do pokoju
![]() ![]() aha chcialam Wam powiedziec, że mój mały zdobył kolejny level ![]() ![]() Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-02-05 o 08:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Wypiłam kawę, zjadłam muffinka - pożywne śniadanie i mam chwilę czasu na wizaż. Najlepszego dla Iguni ![]() Wczoraj pisałyście o siadaniu, więc moja siedzi posiedzona ![]() Poza tym od czasu do czasu odwraca się z plecków na brzuszek. I co jeszcze? Od kilku dni więcej pracuje nogami, próbuje je prostować, czasami przesunie nogi do przodu. Jednak ręce dalej w miejscu. A to oznacza, że jeszcze mamy chwilkę spokoju zanim zacznie być mobilniejsza ![]() Acha obcych zdecydowanie się nie boi. Jeszcze. Wczoraj przyszli ciocia i wujek, których nie zna. Rozdawała uśmiechy na lewo i prawa, bez problemu szła do nich na ręce. Paula to miałaś noc z atrakcjami ![]() Buena dobrze, że małej nic się nie stało. Teraz trzeba na nasze skarby bardzo uważać. Agunia uśmiałam się wczoraj jak pisałaś o zbieraniu siuśków ![]() Z badań to tylko musimy iść z małą na badanie krwi. |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | |||
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Karola w temacie smoczków ortodontycznych - pisałaś, że dziecko nawet jak sobie je włoży do góry nogami, to zaraz wypluje, bo będzie go uwierał. Otóż nie mój pieron. Dzisiaj go sobie tak ssała w najlepsze i ani myślała go wypluwać. Co w takim przypadku? Nie lepiej używać symetrycznych? Bo nie dam rady jej pilnować non stop czy dobrze ma smoczek ![]() Cytat:
![]() no hej, hej, a może byś tak coś więcej napisała? ![]() ![]() myśmy kiedyś 3 dni na siuśki polowali ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dleczego robicie badanie?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Zakorzenienie
|
Phdwao zobaczyłam Twój podpis pod tytułem ząbki i już myślałam, że czegoś nie doczytałam
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | ||
Raczkowanie
|
Powodzenia, trzymamy kciuki
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ano miałam. Szkoda że te atrakcje były... do dupy. ![]() ![]() Ja wiem że wszystko jest dla ludzi, ale błagam... tyle osób w domu to można być trochę ciszej... Oby to nie był powód przez który Michał mi po nocach wstaje i idzie spać na fotel bez budzenia kogokolwiek ![]() A później rano zastajemy dziecko w fotelu i się zastanawiamy czemu w nocy nie mógł spać. Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak umyjesz lodówkę to wpadnij do mnie ![]() ![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy
![]() Profilaktycznie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3625 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Czyli pewnie po pół roku. Tak mi się właśnie wydawało, ale czasami przekręcę coś co usłyszałam do lekarki i nie zawsze jestem pewna czy dobrze zapamiętałam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Zakorzenienie
|
Nie chwaliłam Wam się, że wygrałam bodziaki na allegro. No więc wygrałam
![]() Wczoraj przyszła paczka. No i w tak tragicznym stanie używanych ciuchów jeszcze nie kupiłam, wszystko poplamione. Moim zdaniem nie nadają się do użytku, nawet pod spód. Oczywiście napisałam maila do sprzedawcy. W odpowiedzi dostałam: " rzeczywiście przyznaję, że bodziaki są w nie najlepszym stanie." To po kiego grzyba wystawia takie szmaty na all i jeszcze pisze, że stan dobry? Sprzedawca zaoferował zwrot całej zapłaconej kwoty. To było nie całe 9 zł razem z przesyłką, ale poplamione bodziaki nie są warte nawet złocisza. |
![]() ![]() |
![]() |
#3628 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() bedzie o 25 cm mniej na przejscie, ale jednak wózek sie zmiesci ![]() Cytat:
![]() hehe to wesoło ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |
Rozeznanie
|
Hej!
Nie mam czasu na wizaż przez tą moją terrorystkę. Wymaga 100% uwagi, nawet 2 min nie potrafi sie zabawić sama, koszmar, najlepiej to by chciała ciągle być na rączkach, wtedy uśmiech od ucha do ucha a ona ponad 9kg waży i mi kręgosłup siada ![]() Zrobiła się mobilna, odkąd nauczyła się obracać to robi to non stop i tak przemierza mieszkanie, albo pełza w dziwny sposób najczęściej do tyłu. Chce już raczkować, podnosi się ale jeszcze nie załapała jak to robić i się strasznie złości. W niedzielę byliśmy u brata mojego małża, mają dzidzie miesiąc młodszą i co moje dziecko robiło?non stop chciała ją bić! A tamta dziewczynka taki aniołek ![]() ![]() Nadrobiłam wczoraj wieczorem ale nie umiałam się zalogować ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() no więc....spacerek się wczoraj udał ![]() ![]() a dziś nocka ok, pobudka przed 7, wyprawiłyśmy Tż'ta do pracy i po 8 znów zasnęłyśmy....i tak do 9.... ![]() Paula współczuję "rozrywkowej" nocy, ale ale widzę poważne zmiany-mieszkasz z teściami??wcześniej tak nie było o ile pamiętam ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.