|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Dziewczyny jak sie robi takie ładne dzieci???
Piękne są wszystkie bez wyjątku!! Ja tez chce dzidka miec już obok siebie!!!! ![]() Agatka moja kochana sto latek!!! i mam pytanie. Jestescie specjalistki. Co myslicie o permanentnej maskarze do rzęs i brwi??? Edytowane przez kooocur Czas edycji: 2013-02-05 o 09:43 |
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Dzień dobry
![]() Dziękuję za życzenia i na to konto stawiam ciacho A Wasze dzieciaczki są cudowne po prostu Medi Kochana ja już trzymam za Ciebie!!Anitka dobrze że już lepiej się czujesz i nie schizuj bo będzie co ma być! Ja też tak mam czasami że UU mam napięte a @ i tak przyłazi głowa do góry!!Amilcia wszystkiego dobrego dla Darii!!
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-02-05 o 09:52 |
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ! KOOCUR to Ty nie wiesz??????? Nasze AM mają śliczne dzieci bo są AM i dlatego własnie tak jest!!
AGATKO! wszystkiego naj!!!! spełnienia marzen!!! Ale ciacho!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłabym....
Cytat:
Pozniej Go podfaszerowali i moża było przyjść w odwiedziny Pani i Perse jak sytuacja wygląda? Moje dziecie bardzo słabo sie rusza..tylko smyranki juz 2 dzien..oczywiscie sie denerwuje |
|
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko Wszystkiego Najlepszego
|
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Z chęcia...ale powiedzmy że za Wasze zdrowie (wszystkich) wypiłam wczoraj....dziś już nie piję bo zaczynam CLO a potem nie chcę miec niespodzianek pt. WIELKI BÓL GŁOWY....
Dziękuję za życzenia
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39033476]testuję papierek przy wodzie - nie bardzo zmienia kolor, ew. trochę ciemnieje,
przy wkładce i przy wejściu do pochwy - robi się zielony. OCB?[/QUOTE] te papierki to masz w jakiej skali pH (od 1 do 14 czy węższą)? generalnie to: od intensywnej czerwieni, przez coraz słabsze jej odcienie do pomarańcz = kwaśne pH (od 1 do 6) pH obojetne to brak zmiany kolory, pH zasadowe od lekkiej zieleni po niebieski i granat (od pH 8 do 14) tylko wiesz papierki lakmusowe są mało dokładne i średnio miarodajne ![]() pH w pochwie powinno miec odczyn lekko kwaśny - szczepy Lactobacillus produkujace kwas mlekowy odpowiadają za utrzymanie takiego pH, ale w pewnych indywidualnych przypadkach dochodzi do przejściowej zmiany pH na obojetny lub lekko zasadowy - może to być spowodowane np toczącym się zakażeniem, antybiotykoterapią, określonym momentem w cyklu, gdzieś słyszałam że i tarczyca i ciąża może miec wpływ ![]() więc generalnie moim zdaniem ciężko papierkiem stwierdzić czy to wody czy wydzielina (jak juz jesteśmy przy temacie to jak byłam w szpitalu dzien przed porodem to 3 lekarzy w trakcie badania debatowało czy mi się sączą wody czy to wydzielina, więc widać nie ma tak łatwo) jeszcze nalezałoby dodać że mocz też może miec pH w tych okolicach co ci na papierku wychodzi zakładając że masz standardowy papierek i pomiar przeprowadziłaś prawidłowo to wychodziło by że masz lekko zasadowe pH (od 8 do 11 w zależności od odcienia papierka)- i tu są jak dla mnie dwie wersje (sączenie wód pomijam bo się nie znam i najmniej prawdopodobne mi się wydaje, zdaje się że wtedy pasek bedzie niebieski) albo zmiana pH jest u ciebie zjawiskiem w pewnym sensie fizjologicznym i wynika z bycia w ciąży - a zmiana pH sprzyja zakażeniom bakteryjnym - a chyba miałaś podejrzenie i jakies tam leki dostałas... albo miałaś lub masz nadal (ale posiew ci oki wyszedł z tego co pamiętam) zakażenie które leczyłaś, a jedno i drugie skutkuje wybiciem naturalnej flory, zaburzeniem równowagi a więc i wahaniem się odczynu a twoje obserwacje śluzu innego niż normalny może to potwierdzaćnawet jak kiedyś czytałam o tych testach do wykrywania wód (te domowe co można było kupic a aptece) to tam pisało że jesli papierek zmieni kolor na jakiś tam to prawdopodobne jest sączenie wód lub zakażenie ja tam bym się więc papierkiem nie sugerowała specjalnie...
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2013-02-05 o 11:49 |
|
|
|
#3458 | |||
|
Konto usunięte
|
Hej. Dziękuję Dziewczyny za zrozumienie...
Agatko, Wszystkiego Najpiękniejszego i oczywiście Spełnienia Marzeń Czego tylko sobie zażyczysz.... Cytat:
:confus ed: Teoretycznie to źle, ale ja nie czuję, żeby mi się wody sączyły :/ Cytat:
Ale Ty wiesz, że to mocno mocno za wcześnie na takie myśli? ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
Dziękuję Alfa za wyczerpującą odpowiedź ![]() Ja się o tyle nie przejmuję tym na razie, że nie czuję za bardzo żeby mi się miały sączyć - nic mi nie wypływa (oprócz śluzu, który obserwuję bacznie, tym razem z uwagi na kolor...), kaszląc też nie, leżąc tym bardziej nie - po nocy wkładka jest sucha. Pewnie poschizuję lekarzowi w czasie wizyty, ale w tej chwili trochę bardziej martwi mnie znowu kolorowy śluz :/ No ale nic, to akurat muszę po prostu obserwować, na to nie mam żadnego testu... |
|||
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39050658] Pewnie poschizuję lekarzowi w czasie wizyty, ale w tej chwili trochę bardziej martwi mnie znowu kolorowy śluz :/ No ale nic, to akurat muszę po prostu obserwować, na to nie mam żadnego testu...[/QUOTE]
a w pierwszej ciązy też taki sluz miałaś? może to u ciebie poprostu fizjologia, hormony np? ja bym łączyła ten lekko zasadowy pasek i dziwny śluz z jakimś zaburzeniem flory fizjologicznej, no ale skoro posiew miałas oki więc to wykluczone
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
Perse ja wiem, ze za wcześnie...ale wiesz chciałbym cały czas....wiedziałabym, ze jest ok
![]() Co do koloru papierka to moj ginek zawsze tak przeciera mi i wychodzi kolor zółto-pomaracznowy. Mówi, że jest ok. |
|
|
|
#3461 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No właśnie, w posiewie nic nie wyszło.... A jeśli chodzi o samą wodę, to bezpośrednio po zamoczeniu czy tam potarciu paska wodą nie zmienia on koloru, chyba dopiero jak dłużej poleży w wodzie, to się robi zielony... Ech sama nie wiem :/ |
|
|
|
|
#3462 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się!
Agatko, dziękuję bardzo! Już na samo wspomnienie mam ściśnięty żołądek i miękkie nogi... Ech. A Tobie życzę najlepszości z okazji imienin! Kocurku, daj Dzidkowi jeszcze chwilkę na podrośnięcie. A o jakiej maskarze mówisz? Tak a propos, to od czwartku w Biedrze jest odżywka do rzęs z Eveline za 8,99 zł. Paniczko, jak sytuacja? Perse, kiedy masz wizytę? Elizko, wygaduj się, po to jest ten wątek. |
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Medi od tego czwartku będzie czy już jest???
|
#3465 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3466 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihi smacznego
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
wszystkie trzy ![]() Cytat:
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Bardzo ładne. Co to jest?Pierwsze słysze. Agatko wszystkiego najlepszego
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
Iza dziękuję
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Agatko- takiej pięknej cierpliwości jak masz teraz i doczekania tej największej Radości! W przyszłym roku chcę Ci już życzyć czegoś innego
Cytat:
pani - Michał- ślicznie ![]() anitax - do kiedy masz wolne?
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Długo sie nie odzywałam, ale też póki czekałam na wyniku wymazów nie miałam co pisć.
Odebrałam je dzisiaj. Mycoplazma hominis - ujemny Ureaplasma spp. - ujemny Natomiast wymaz pochwy wykazał streptococcus agalactiae. No i czytam w necie (wizytę mam za tydzień), że paciorkowiec ten jest groźny (i to bardzo) dla noworodków w momencie porodu, kiedy może dojść do zakażenia (dlatego jest wskazanie do cesarkiego cięcia, dodatkowo podaje się antybiotyk). Nie znalazłam natomiast informacji, czy jest on równie niebezpieczny jeszcze w trakcie ciąży. Czy moje dziecko mogło umrzeć przez tego paciorkowca? A jednak znalazłąm!!! Cytat:
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-02-05 o 16:41 |
|
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia pozdrawia e-ciocie i e-kuzynostwo
niestety nie udało mi się uchwycić dzisiejszej nowej umiejętności Kata zrobiła kilka razy koci grzbiet oparła się na rączkach i na paluszkach podnosząc kuper wysoko do góry![]() gdzie mój niemowlak?
|
#3474 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A paciorkowca ma dużo kobiet i faktycznie wówczas podaje się antybiotyk w czasie porodu, żeby uniknąć zarażenia dziecka. Musisz spytać lekarza chyba. |
|
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko- nie szukaj na necie , idź z wynikami do dobrego lekarza
pani- Ty na jutro planujesz podróż taxi czy już odbyłaś? ![]() iza - jak klimat w pracy?
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39057311]A miałaś stwierdzone zakażenie wewnątrzmaciczne? To się zwykle stwierdza jednak po porodzie.
A paciorkowca ma dużo kobiet i faktycznie wówczas podaje się antybiotyk w czasie porodu, żeby uniknąć zarażenia dziecka. Musisz spytać lekarza chyba.[/QUOTE] A po czym stwierdzane jest takie zapalenie? Nie miałam żadnych badań po porodzie oprócz USG, cytologi (nie mam jeszcze wyniku) i tych wymazów. Wizytę mam za tydzień, nie wytrzymałabym tak długo nie szukając informacji o tym paciorkowcu ![]() Modlę się teraz, żeby to faktycznie był powód ![]() Częściowo jestem uspokojona i odetchnęłam, ale mam nadzieje, że lekarz uspokoi mnie w 100%, lub chociaż 99 %
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenka*,
![]() ![]() no właśnie??????jutro
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko- życzę Ci aby tak było, aby lekarz wyjaśnił i znalazł przyczynę
(łatwo mówić "nie szukaj" też bym grzebała w dr Google ale wiem ile razy się takim szukaniem niepotrzebnie zdenerwowałam będąc w ciąży) ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- pani- Kata rośnie i zmienia się bardzo ale dla mnie i tak cały Tz-et![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- w czwartek jesteśmy umówieni do pediatry bo na buzi ciągle brzydkie liszajki wyskakują - coś jej nie pasuje
|
#3479 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dobrze Cię rozumiem w tym, że bardzo chcesz poznać powód, ja sama tak miałam. W pewnym momencie jednak się poddałam, chyba po 4-5 miesiącach. Do dziś nie jestem pewna. |
|
|
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39057785]Nie wiem, ale wiem, że jak dziewczyny mają to zakażenie, to zwykle o tym wiedzą, może coś nie tak z wodami płodowymi, może parametry krwi matki, może wychodzi to przy badaniu lub sekcji dziecka.
Dobrze Cię rozumiem w tym, że bardzo chcesz poznać powód, ja sama tak miałam. W pewnym momencie jednak się poddałam, chyba po 4-5 miesiącach. Do dziś nie jestem pewna.[/QUOTE] Przekonam się za tydzień, ale z tego co teraz czytam, to przy długo nieleczonej infekcji obumarcie płodu jest bardzo prawdopodobne. Dodając do tego fakt, że przeważnie nie ma się objawów (ja nie miałam - żadnego pieczenia, swędzenia, zaczerwienienia itp) to nie mam pojęcia ile to we mnie siedzi ![]() Muszę jeszcze lekarza zapytać (na wcześniejszej wizycie mi to umknęło, poza tym nie uznałam tego za znaczące) czy wysypka na dłoniach ok 1-1,5 tyg po wyjściu ze szpitala utrzymująca się ok 2 tygodnie może coś wnieść.
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.

za Ciebie!!

Czego tylko sobie zażyczysz....
:confus ed: Teoretycznie to źle, ale ja nie czuję, żeby mi się wody sączyły :/

wszystkie trzy