|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!
Hej! Mam dziś wolne w pracy (nie jestem jeszcze na L4).
Czytacie mamusie styczniowo-lutowe i boicie się, ale ... ja np. nie moge doczekać się lipca. Chciałabym już mieć dziecko przy sobie, a nie w sobie. Miałam już do czynienia z noworodkami, problemem z jedzeniem, kolkami i płaczem nie wiadomo z jakiego powodu (to wg mnie jest najgorsze), ale jak pomyślę, że jest szansa na brak bólu głowy to ... mhmh rozmarzyłam się. Na serio ja mogę nie spać nawet całą noc, aby tylko głowa mnie nie bolała. To jest horror, ja w ciąży mam normalną migrenę. Każde światło, dźwięk jest nie do zniesienia. Cytat:
Co prawda choleostaza pojawia się najczęściej około 30 tyg. ale są przypadki, że wcześniej jest wykrywana. Cytat:
Cytat:
Z kolei druga, wróciła do domu ze szpitala po 5 dniach, posiedziała jeszcze 2 dni i wychodziła z małym dosłownie na 5 min. codziennie, chyba, że był duży mróz (od -10). Pierwszej dziecko już jest nie całkiem zdrowe, a drugiej to okaz zdrowia. W lecie jest jeszcze łatwiej, tylko nie wolno wychodzić między godz. 10 a 16. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39032508]Ja miałam uszły przekłute jak miałam chyba 4 lata i była to moja decyzja, byłam strasznie z siebie dumna i nawet nie pisnęłam na fotelu Także też chyba poczekam do tego wieku, jeśli miałabym dziewczynkę.[/QUOTE]Ja ze względów bezpieczeństwa najwcześniej przekłuję uszy (jeżeli będzie dziewczynka) w okolicach szkoły podstawowej, jeżeli mała zechce sama. Naoglądałam się przerwanych uszu u dziewczynek w wieku przedszkolnym. Pracowałam w przedszkolu i były takie przypadki, pomimo, że dziewczynki miały wkręty. Sama nie wiem jak to możliwe, ale dzieci nie znają granic. A teraz uwaga, ja przekułam sobie uszy w wieku 25 lat. Serio, późno, chciałam jak miałam może z 10-12 lat, ale mama nie chciała się zgodzić, ja się wkurzałam, ale teraz wiem, że miała rację. Miałam w płatkach uszu takie grudki, wiecznie stany zapalne i przekucie tego mogłoby źle się zakończyć. Potem już mi przeszło, i dwa lata temu wiosną przechodziłam obok kosmetyczki, weszłam i mam, hehe. [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39045760]hej dziewczynki! ja niestety jestem od rana w szpitalu, od wczoraj bolal mnie brzuch przez cala noc a rano mialam skurcze w podbrzuszu... podeszlam do szpitala sprawdzic no i zostam. szyjka narazie cala badanie gin tez ok, ale mimo podania dwoch kroplowek i jakis lekow rozkurczowyc h skurcze nie ustaly :-( nie wiem ile bede a brzuch mnie tak juz boli ze nie moge oddychac... trzymajcie pls mocno kciuki zeby dobrze sie skonczylo!!!! ktoras miala podobne skurcze???[/QUOTE] Trzymamy kciuki bardzo mocno. Będzie dobrze, myśl pozytywnie. |
|||
|
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zbieram do alergologa z córą. Wszystko ok gdyby nie te mdłości!
|
#1233 |
|
Zadomowienie
|
a mnie bardzo dziś ale to bardzo krzyż boli nie mogę się schylić tak kuje, nie wiem co jest...
|
#1234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale ... najważniejsze, że wszystko ok |
||
|
|
|
#1235 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za serduszkoA lekarza będziesz zmieniać, czy nie? [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39045760]hej dziewczynki! ja niestety jestem od rana w szpitalu, od wczoraj bolal mnie brzuch przez cala noc a rano mialam skurcze w podbrzuszu... podeszlam do szpitala sprawdzic no i zostam. szyjka narazie cala badanie gin tez ok, ale mimo podania dwoch kroplowek i jakis lekow rozkurczowyc h skurcze nie ustaly :-( nie wiem ile bede a brzuch mnie tak juz boli ze nie moge oddychac... trzymajcie pls mocno kciuki zeby dobrze sie skonczylo!!!! ktoras miala podobne skurcze???[/QUOTE] ![]() Trzymaj się! A lekarze nie określili skąd te skurcze i czy groźne? Trzymam kciuki!! Cytat:
Cytat:
za rozłożone nóżki ![]() Cytat:
Ludzie to mają tupet.Okropnie dziś spałam i miałam dziwne sny. Budziłam się dosłownie co chwilę i w końcu wstałam z okropnym bólem głowy Śniło mi się, że urodziłam córeczkę ... Widziałam ją bardzo dokładnie, ale to nie był przyjemny sen![]() Ale mnie dziewczyny pojechałyście Już nie będę się wychylała ze swoją wagą, ale chyba każda czułaby się niepewnie, gdyby przytyła 7 kg w w 2 miesiące i zmieniła się ze szczupłej dziewczyny w uśmiechniętą pyzę . A co będzie później, przecież ja się dopiero rozkręcam |
||||
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję udanych wizyt, trzymam kciuki za kolejne. No i cieszę się z poznanych płci. Ja mam wizytę 25.02. Poproszę, żeby gin zerknął co jest między nogami.
A ja pomimo końcówki 15 tyg. nadal mam mdłości. Co prawda mniejsze, ale są, bóle głowy, krzyża, rwę kulszową. Cudownie, hehe. Ale jest duży plus, dziś jest pięknie na dworze, słoneczko świeci aż miło. |
|
|
|
#1237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przecież lato w Polsce jakie czasami jest dobrze wiemy. Jak będzie środek lipca, nawet szczere południe i do tego 20 stopni i słońce za chmurami, to przecież nie ma żadnych przeciwwskazań.
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
Idzia to pożycz trochę słońca
U mnie brzydko, a muszę na zakupy iść
|
|
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
Po części masz rację, ale ... mnie chodzi o to, że w południe promienie są najsilniejsze i sama wolę nie wystawiać się na słońce, a co mówić takiego maluszka. Ja potrafię opalić się w cieniu i w dzień pochmurny też, nie tak mocno jak na słońcu, ale jednak. A na dodatek moja opalenizna złapana w cieniu jest ładniejsza niż ta z czystego słońca.
|
|
|
|
#1240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
TRZYMAJ SIĘ
|
||
|
|
|
#1241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego wszystko z głową, ja pewnie nawet w lekko słoneczny dzień będę używać dla bobasa i parasolki w wózku i filtrów.
|
|
#1242 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
jedyne wałeczki![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
Idę do Tesco, mam nadzieję, że na zewnątrz jest przyjemniej niż wygląda
|
|
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1245 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
-coś nie mam weny do nadrabiania. Ja miałam koszmarne ostatnie dwa dni. Rok temu walnełam sobie drzwiami w zęba(jedynke)tak nieszczęśliwie,że prawie cała sie połamała,dentyska założyła mi korone.W niedziele przy śniadanku-połknełam ją!!!
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
Cos już dawno żadna nowa mamusia do nas nie dołączyła...zapraszamy
nie gryziemy jeszcze...:0
|
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie dla mamuś z doswiadczeniem
![]() Czy wózek z jasną budką szybko się brudzi?? mieszkam na ślasku, nie wiem czy to dobry pomysł bo tutaj wszystko kurzy sie strasznie, chyba że to tylko wytwór mojej wyobraźni?? Podobają mi sie jasne, kremowe wózki ale boje się o ich praktyczność. |
|
|
|
#1250 |
|
Raczkowanie
|
Mam nadzieje,że nic się nie stanie.Moja siostra jest pielęgniarką,mówi że mam się nie przejmować i że wydale prędzej czy później.Poleciła mi wczoraj tylko na tąbiegunke gałke muszkatułową z cukrem-łyżeczke.I faktycznie przeszło.
|
#1251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obserwuj kupki
|
|
|
|
|
#1252 |
|
Wtajemniczenie
|
a my dsotalismy zaproszeie do mojej kuzynki na wesele na 10 sierpnia i jak bedzie wszystko ok to pojdziemy wszyscy na nie, tzn dzidzi tez, no bo ja tam nie widze przeciwskazan zeby trzymac dziecko w domu i chronic je niewiadomo przed czym?
poza tym bedzie lato wiec nie ma takiego zagrozenia grypa itp w ogole planuje za szpitala od razu wystawiac dziecko na podworze no i mam plan zeby po szpitalu pojechac do rodzicow z malenstwem ale to wszystko zalezy od tego jak ja sie bede czuc i dzidzi, no bo kobieta po porodzie tez czasem czuje sie masakrycznie ;/ja dzis w nocy poszlam siusiu i jak wrocilam to mnie troche zemndlilo ;/ w ogole rano jak robie sniadanie sobie- przy blacie i stoje to czasem musze usiasc bo strasznie mi niedobrze ;/ ja juz jestem w 18 tc i naprawde zadnych kopniakow nie czuje czy cos jest nie tak???
|
|
|
|
#1253 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Cytat:
![]() A mnie dziś leń złapał taki wielki i paskudny..^.^ |
|
|
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co, niby tyle rzeczy jest, tzn wózki itp., a jak się samemu chce coś wybrać to już nie jest tak dobrze.
|
|
|
|
#1255 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dzień dobry wszystkim Mamom Mam na imię Małgosia i jestem z Warszawy, lat 26. Udało nam się z dzidzią w pierwszym cyklu "starań". OM 29.10.2012, wiec jestem albo w 14 tygodniu albo 15 (naprawdę nie wiem jak to się liczy z jakiegoś kalkulatora wyszedł mi dziś wiek ciąży 14 tydz. 1 dzień). Następna wizytę mam 12.02. próbowałam troche pisać w pierwszej części wątku, ale jakoś zawsze mi bliżej było do czytania niz pisania, a czy tam was na bieżąco w sensie codziennie
|
|
|
|
|
#1256 |
|
Raczkowanie
|
Masz racje.Ja mam jeszcze ten problem,że już jak mi się coś spodoba to cena poprostu kosmos.
|
#1257 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!!
spać mi się dzisiaj chce i cięzko było wstać do pracy, dodatkowo coś mnie kłuje brzuch po prawej stronie od rana i zawsze jak mnie kłuł to chwilę i przechodziło a dzisiaj kłuje cały czas od kąd wstałam i nie wiem co z tym zrobić... Niby mówiłam ginowi o tych kłuciach na wizycie, mówił, że takie coś się zdarzyć może, ale że to nic niepokojącego, jednak mimo wszystko mnie martwi, że tak długo mnie to kłucie trzyma. Spróbuję może zdobyć nospę po pracy i sobie zaaplikuje, jak nie przejdzie. Poczytałam wieści z wczoraj i z rana i już odpisuje ![]() Cytat:
Teraz jak tylko Tymuś aktywuje kopanie to się sama do siebie uśmiecham.. Jednak nie masz co liczyć od razu na jakieć buch i fajerwerki, narazie kopniaczki są przyjemnie leciutkie Cytat:
Klaski za serduszko ![]() I trzymamy kciuki za następną wizytę. ![]() Cytat:
Cieszymy się że kciuki pomogły, zawsze możesz na nas liczyć Co do cukru to ja mam podobnie, że co 2 godziny mam atak głodu i muszę coś przekąsić, glukozę na czczo robiłam i wyszła o 1 mniej niż norma, więc din powiedział, że wszystko ok. Myślę, że warto sprawdzić wszystko i badać na bieżąco, trzymamy kciuki aby wyniki wyszły dobrze, a ataki głodu okazały się zwykłą ciążową przypadłoscią ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39045760]hej dziewczynki! ja niestety jestem od rana w szpitalu, od wczoraj bolal mnie brzuch przez cala noc a rano mialam skurcze w podbrzuszu...[/QUOTE] Napewno wszystko będzie dobrze i szybko wyjdziecie do domu, jak tylko sytuacja sie ustabilizuje. Jesteśmy myślami z Tobą i czekamy na pomyślne wieści ![]() Cytat:
i kciuki za wizytę, czekamy na wieści po. ![]() Cytat:
zaciśnięte i czekamy na wieści. Cytat:
![]() Zazdroszczę wspaniałej wyprawki i prezentów, my jeszcze nic nie mamy i nie zbieramy, choć coraz częsciej o tym myślę, ale jeszcze remont nas czeka na wiosnę pokoiku i małe malowanie, więc poczekam z zakupami, aby się nie kurzyły. Choć na samą myśl o tych wszystkich słodkich malutkich rzeczach mnie skręca, to jestem silna i dzielnie omijam sklepy z niemowlęcymi gadżetami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jednak w pełni Cię rozumiem, bo jak u mnie waga nagle zaczęła z dnia na dzień wzrastać to mimo, iż niby byłam na to przygotowana psychicznie, to zaczęłam panikować, że tyję za dużo i co będzie jak przytyje 30kg ![]() Cytat:
|
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Witam sie prawie z rana.Ja juz po sniadanku,witaminkach,bal samowaniu/oliwkowaniu itp. ![]() Zaraz obejrze powtórke ,,Na Wspólnej" i w międzyczasie nadrobie zaległości. U mnie znów ponuro i wieje Poprostu człowiekowi sie z domu nie chce wychodzic.Chyba czeka mnie kąpiel kłapoucha bo wrócił do domu caały w błocie.Powycierałam go ale to chyba nie uchroni go przed szorowankiem.
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
spoko loko, jeśli to Twoje pierwsze dziecko średnio pierwsze ruchy wyczuwa się koło 20 tc, a nawet troszkę później. Cierpliwości, ja jestem tydzień "młodsza" od Ciebie i też jeszcze nic nie czuje. Wczoraj gin na wizycie powiedział, że następne tygodnie powinny już przynieść wyczuwalne ruchy. Zacznę się martwić po 21 tc jeśli nadal nic nie będzie.
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy. Mam teraz straszne mdłości. Oszaleć można. A co do ruchów, to ja się obawiam, że ich nie wyczuję na początku. Ja stale mam jakieś bąbelki, chlupotanie i podrygi poniżej pępka. Na ruchy za wcześnie, więc myślę, że to fizjologiczne mojego organizmu.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-02-05 o 11:09 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

ja zaraz oszaleję, najgorzej jest rano i wieczorem, czuję jakby ktoś mi igły wbijał

w końcu usłyszałam to serducho
ale co się stresu najadłam to moje.....brrrrrr
za serduszko
za rozłożone nóżki
Śniło mi się, że urodziłam córeczkę ... Widziałam ją bardzo dokładnie, ale to nie był przyjemny sen

U mnie brzydko, a muszę na zakupy iść

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)