Nasze codzienne jadłospisy cz XVIII - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-04, 06:33   #1801
piotrek1994
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz XVIII

Cytat:
Napisane przez Mickey1011 Pokaż wiadomość
Mój dzisiejszy, proszę o ocenę ) Redukcja

śniadanie- owsianka na mleku (4 łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów, jabłko, łyżeczka miodu, cynamon, garść rodzynek i płatków Zdrowy błonnik)

obiad- gotowane mięso z kurczaka, kapusta kiszona, 2 mandarynki

podwieczorek- jabłko

kolacja- kilka plastrów drobiowej szynki, garść nerkowców, surowe warzywa (2 marchewki i ogórek)

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

haha w pierwszy momencie myślałam, że za "4 czekoladki" jest inny wyraz na k

Słabo. Jakościowo ładnie (trochę mało warzyw i zdrowego tłuszczu), ale ilość.. przeraża. Tutaj jeżeli jest, to ledwo 1000kcal.
Na obiad po co te mandarynki? Skoro nie dojadłaś, to mogłaś iść i dołożyć mięsa, albo wziąć jakieś ziemniaki czy coś, a nie zapychasz się owocami w trakcie obiadu.
piotrek1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 09:25   #1802
mpati86
Zadomowienie

R:
30 min- orbitrek program
Ś: 2 kawałki chleba żytniego 100 % z masłem; twaróg chudy wymieszany z jogurtem naturalnym, brzoskwinią, ananasem i cukrem waniliowym; kawa zbożowa z mlekiem
II Ś: sałatka: sałata lodowa, tuńczyk WSW 80g; pomidor; ogórek kiszony; rzodkiewka; starta marchewka z łyżeczką oleju lnianego; 1 kawałek chleba żytniego 100 %; herbata zielona
O: ryż brązowy wymieszany z pieczarkami duszonymi na oliwce i natką pietruszki; kawałek indyka w panierce z otrębów owsianych; brokuły gotowane; herbata miętowa
P: pasek gorzkiej czekolady wedla; kawa parzona z mlekiem
2 h orbitrek jednostajnie
K: bułeczka sojowa z ziarnami z masłem z czosnkiem i plastrami pomidorem zapieczona mozzarellą; oliwki czarne; pozostały pomidor na surowo; herbata melisa

i jak?

R:
1 h- aerobik w domu
Ś: Jajecznica z 2 jaj na wędlinie ze szczypiorkiem smażona na maśle; 2 kawałki chleba dużego razowego z serkiem homogenizowanym i pomidorem; kawa zbożowa z mlekiem
IIŚ: samorobna szarlotka spory trójkąt: kruche ciasto ; jabłka; piana z białek; druga część ciasta ( wszystko słodzone stevią, zamiast kasi masło, mąka normalna nie pełnoziarnista ); kawa parzona z mlekiem
O: soczewica zielona; gulasz wołowy smażony na kujawskim z pieczarkami i cebulką; potarte ogórki kiszone; herbata miętowa
P: sałatka owocowa- kiwi; banan; pomarańcz; jabłko, sok z cytryną ze śmietany light w aerozolu z lidla posypane łyżeczką orzechów włoskich
2 h orbitrek jednostajnie
K: Kawałek chleba żytniego 100% z łososiem wędzonym; mizzerią z całego świeżego ogórka i jogurtem naturalnym; 1 twarożek domowy; herbata miętowa

R:
1 h orbitrek jednostajnie
Ś: 2 muffinki na słono z czosnkiem, szynka i ziołami; kakao na mleku 1, 5% tł. ekologiczne naturalne ze słodzikiem stevia
IIŚ: twarożek domowy z 1 bananem; posypany orzechami nerkowca i łyżeczką masła orzechowego sante; kawa parzona z mlekiem
O: kasza jaglana z natką pietruszki; schab duszony na oliwce ze śliwką suszoną; kapusta kiszona duszona z oliwką na krótko; herbata miętowa
basen- 40 min
P:
K: łosoś w sosie własnym ( w puszce jak tuńczyk ) z cytryną, oliwkami czarnymi i łyżeczką majonezu jogurtowego- jogomajo winiary; bułeczka sojowa mała z masłem; surówka z 1 pomidora z sałatą lodową; herbata miętowa
1 h ćw na macie

i jak?
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 11:00   #1803
gdusiaczek
Raczkowanie

mpati86 ciekawie jesz... jak szybko chudniesz?

Prosze o komentarz!

U mnie.

S: omlet z 2 jajek, 2 lyzek platkow owsianych,lyzeczka kakao, na to banan, polane jogurtem nat

II: 2 Wasy z wedlina, bialym serem i warzywami

O: duszony schab, ryz, kalafior, brokul

K: ser bialy z jogurtem, wkrojona wedlina, czerwona cebula i kakao do popicia

Edytowane przez gdusiaczek
Czas edycji: 2013-02-04 o 19:35
gdusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:25   #1804
mpati86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gdusiaczek Pokaż wiadomość

U mnie.

S: omlet z 2 jajek, 2 lyzek platkow owsianych,lyzeczka kakao, na to banan, polane jogurtem nat

II: 2 Wasy z wedlina, bialym serem i warzywami

O: duszony schab, ryz, kalafior, brokul

K: ser bialy z jogurtem i jakimis warzywami
schudłam 20 kg. średnio 0, 8- 1 kg tygodniowo. ale teraz już coraz trudniej
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Grecja Kreta
2013- ?

Stary 2013-02-04, 15:11   #1805
Ervisha
Zakorzenienie

Wczorajsze U

I serek wiejski z kiwi, czekoladą, musli śniadaniowym, orzechami laskowymi i ziemnymi

II 4 mniejsze kromki razowego z twarożkiem ze śmietaną i szczypiorem za jakiś czas wiśnie

III kluski leniwe ze szpinakiem i sosem koperkowo-jogurtowym (kluski zrobione z 250g twarogu, szpinaku, mąki owsianej/ sos z koperkiem mrozonym)

IV jogurt naturalny z masłem orzechowym, wisnami z kompotu, migdałami, kokosem

V omlet z 2 dużych swojskich jaj na maśle z mieszanką warzyw na patelnie z sosem tzatziki

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:46   #1806
nikol12
Rozeznanie

Hej
U mnie raz lepiej , raz gorzej ( ale raczej lepiej). Wstawiam swoje U i znikam znów na parę tygodni.
Śniadanie : owsianka na mleku ( 4 kopiaste pł.owsianych , 2 ł. otrębów) na szklance mleka , z kakao , dużym bananem i paroma orzechami
Szkoła : 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym i wędliną
Po szkole : jabłko
Obiad : 1/2 paczki ciemnego ryżu, potrawka z kurczaka z warzywami ( porządna porcja ), surówka
Po : cappuccino czekoladowe, znowu jabłko
Kolacja : buła z ziarnami z masłem / 1 z serem białym i ketchupem , 2 z domowym pasztetem /

Ruchu brak .

Do ocenki
Stary 2013-02-04, 16:17   #1807
gdusiaczek
Raczkowanie

mpati86! pieknie, gratulacje!

Stary 2013-02-04, 17:18   #1808
Milka1224
Rozeznanie

To ja dodam P

I jogurt grecki z domową granolą orzechową, wędzonymi śliwkami w miodowej zalewie i nerkowcami

II bułka pszenna z wędliną drobiową, sałatą, ogórkiem i koperkiem, świeżowyciskany sok pomarańczowy

III pieczeń wołowa z gęstym sosem borowikowym, ziemniaki i pomidor w ziołach z piekarnika
kubek gorącej czekolady (50g czekolady 90%, mleko, syrop z agawy do smaku)

IV kromka świeżego chleba orkiszowego z 2 pełnymi łyżkami masła orzechowego crunchy

V odsmażane kopytka z pesto, brukselką i tartym oscypkiem

do picia ponadto: woda, herbata zielona, espresso
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 17:42   #1809
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Wczorajsze U

I serek wiejski z kiwi, czekoladą, musli śniadaniowym, orzechami laskowymi i ziemnymi

II 4 mniejsze kromki razowego z twarożkiem ze śmietaną i szczypiorem za jakiś czas wiśnie

III kluski leniwe ze szpinakiem i sosem koperkowo-jogurtowym (kluski zrobione z 250g twarogu, szpinaku, mąki owsianej/ sos z koperkiem mrozonym)

IV jogurt naturalny z masłem orzechowym, wisnami z kompotu, migdałami, kokosem

V omlet z 2 dużych swojskich jaj na maśle z mieszanką warzyw na patelnie z sosem tzatziki
jak zawsze
i w kazdym posilku owocek lub warzywko
Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
To ja dodam P

I jogurt grecki z domową granolą orzechową, wędzonymi śliwkami w miodowej zalewie i nerkowcami

II bułka pszenna z wędliną drobiową, sałatą, ogórkiem i koperkiem, świeżowyciskany sok pomarańczowy

III pieczeń wołowa z gęstym sosem borowikowym, ziemniaki i pomidor w ziołach z piekarnika
kubek gorącej czekolady (50g czekolady 90%, mleko, syrop z agawy do smaku)

IV kromka świeżego chleba orkiszowego z 2 pełnymi łyżkami masła orzechowego crunchy

V odsmażane kopytka z pesto, brukselką i tartym oscypkiem

do picia ponadto: woda, herbata zielona, espresso
pogrubione swobie zabieram a ogolnie wszystko brzmi oblednie
Stary 2013-02-04, 18:10   #1810
gdusiaczek
Raczkowanie

Wiecie, ze ja nie moge uwierzyc ze ktos chce przytyc? tzn nie, ze chce przytyc ale ze az musi sobie ustalac jadlospis ja bym wiedziala co jesc oj chcialabym tak!

Stary 2013-02-04, 18:19   #1811
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez piotrek1994 Pokaż wiadomość
Słabo. Jakościowo ładnie (trochę mało warzyw i zdrowego tłuszczu), ale ilość.. przeraża. Tutaj jeżeli jest, to ledwo 1000kcal.
Na obiad po co te mandarynki? Skoro nie dojadłaś, to mogłaś iść i dołożyć mięsa, albo wziąć jakieś ziemniaki czy coś, a nie zapychasz się owocami w trakcie obiadu.
Fakt słabo, ale czy to ważne, czy dołoży ziemniaków, czy zje mandarynki? Sam będąc w II fazie diety niskowęglowodanowej wolałem do obiadu zjeśc pół grejpfruta lub dwie mandarynki niż np. pół filiżanki ryżu. Te dwie mandarynki zapewnią optymalną ilość węglowodanów w nieznacznym stopniu wpływających na poziom glukozy we krwi.

A u mnie dzisiaj tak:

R

PP: zielona herbata, łyżka oliwy z oliwek
Ś: bułka fitness ze śmietankowym twarożkiem, wędzonym łososiem i koperkiem, jajko na półmiękko, do picia świeżo wyciśnięty sok pomarańczowo-grejpfrutowy, później czerwona herbata
IIŚ: green power juice ( zmiksowane pół brokuła, pół małej cukinii, pół ogórka, 2 obrane jabłka, sok z połowy limonki, 1 avokado i 10 migdałów), zielona herbata
O: kotleciki fasolowo-mięsne ( krótko podsmażone bez tłuszczu i dopieczone w piekarniku kotlety z mielonego mięsa z szynki, pasty z ugotowanej białej fasoli, cebuli, imbiru, czosnku, świeżej kolendry, natki pietruszki i przypraw), sałata z grillowanym jarmużem, figami, pieczonymi burakami i serem ricotta, czerwona herbata
P: jogurt naturalny z musem z jabłek, suszonymi goji, świeżym mango i orzechami pekan, zielona herbata
K: odżywka białkowa ze spiruliną i... kiełkami brokuła, czerwona herbata

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2013-02-04 o 18:42
DudiBoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 18:32   #1812
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Pokaż wiadomość
Fakt słabo, ale czy to ważne, czy dołoży ziemniaków, czy zje mandarynki? Sam będąc w II fazie diety niskowęglowodanowej wolałem do obiadu zjeśc pół grejpfruta lub dwie mandarynki niż np. pół filiżanki ryżu. Te dwie mandarynki zapewnią optymalną ilość węglowodanów w nieznacznym stopniu wpływających na poziom glukozy we krwi.

A u mnie dzisiaj tak:

R

PP: zielona herbata, łyżka oliwy z oliwek
Ś: bułka fitness ze śmietankowym twarożkiem, wędzonym łososiem i koperkiem, jajko na półmiękko, do picia świeżo wyciśnięty sok pomarańczowo-grejpfrutowy, później czerwona herbata
IIŚ: green power juice ( zmiksowane pół brokuła, pół małej cukinii, pół ogórka, 2 obrane jabłka, sok z połowy limonki, 1 avokado i 10 migdałów), zielona herbata
O: kotleciki fasolowo-mięsne ( krótko podsmażone bez tłuszczu i dopieczone w piekarniku kotlety z mielonego mięsa z szynki, pasty z ugotowanej białej fasoli, cebuli, imbiru, czosnku, świeżej kolendry, natki pietruszki i przypraw), sałata z grillowanym jarmużem, figami, pieczonymi burakami i serem ricotta, czerwona herbata
P: jogurt naturalny z musem z jabłek, suszonymi goji, świeżym mango i orzechami pekan, zielona herbata
K: odżywka białkowa ze spiruliną i... kiełkami brokuła, czerwona herbata

ale fajnie miec faceta który je tak zdrowo i różnorodnie
kotlety fasolowe brzmia super
Stary 2013-02-04, 18:36   #1813
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie, ze ja nie moge uwierzyc ze ktos chce przytyc? tzn nie, ze chce przytyc ale ze az musi sobie ustalac jadlospis ja bym wiedziala co jesc oj chcialabym tak!

Większość jadłospisów które tu czytasz to nie są ustalenia, w tym wątku dziewczyny (i nie tylko) piszą co zjadły.
Choć zdarzają się "plany" do przodu, ale to raczej przy redukcji.

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 18:41   #1814
SweetCherry87
Zakorzenienie

GG do SweetCherry87

U:

woda z cytrynką, śliwką i daktylami, klementynka
I. filet śledziowy w sosie jogurtowo- musztardowym, porcja klasycznej sałatki jarzynowej z majonezem, 2 kromki żytniego razowca, pomidor, kapusta pekińska
kawa parzona, bez cukru i mleka, kruche ciasteczko
II. kostka czekolady z migdałami, szklanka Kubusia, kromka chałki z kruszonką
III. rosół z włoszczyzną, pałka indycza, gotowana, ogórki kiszone, ziemniaki, 1-2 łyżki bigosu
IV. jogurt naturalny 180g z mrożonymi jagodami i truskawkami z syropu, mandarynka
V. owsianka z 3 łyżek płatków na mleku 3,2% z cynamonem, cukrem trzcinowym, solą, siemieniem lnianym, pestkami dyni i słonecznika, duża kromka razowca jw z masłem, sałatą, wędliną drobiową/ kiełbasą żywiecką, pomidorem

+ woda, herbaty owocowe, mięta
SweetCherry87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 18:49   #1815
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość

I jeszcze lepiej smakują, takie mega puszyste "mielone", a miksując białą fasolę w blenderze w mojej głowie pojawił się pomysł na "pasztet" z fasoli i soczewicy... muszę tylko pogrzebać w google jak takie coś się piecze
Stary 2013-02-04, 18:53   #1816
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
jak zawsze
i w kazdym posilku owocek lub warzywko

pogrubione swobie zabieram a ogolnie wszystko brzmi oblednie
Dziękuje

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Nie kazdy musi sobie ustalać. Niektórym tak jest łatwiej

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:

Polecam bo są smaczne

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez SweetCherry87 Pokaż wiadomość
U:

woda z cytrynką, śliwką i daktylami, klementynka
I. filet śledziowy w sosie jogurtowo- musztardowym, porcja klasycznej sałatki jarzynowej z majonezem, 2 kromki żytniego razowca, pomidor, kapusta pekińska
kawa parzona, bez cukru i mleka, kruche ciasteczko
II. kostka czekolady z migdałami, szklanka Kubusia, kromka chałki z kruszonką
III. rosół z włoszczyzną, pałka indycza, gotowana, ogórki kiszone, ziemniaki, 1-2 łyżki bigosu
IV. jogurt naturalny 180g z mrożonymi jagodami i truskawkami z syropu, mandarynka
V. owsianka z 3 łyżek płatków na mleku 3,2% z cynamonem, cukrem trzcinowym, solą, siemieniem lnianym, pestkami dyni i słonecznika, duża kromka razowca jw z masłem, sałatą, wędliną drobiową/ kiełbasą żywiecką, pomidorem

+ woda, herbaty owocowe, mięta
IV porywam A poza tym smacznie

Stary 2013-02-04, 19:03   #1817
Symetria
Rozeznanie

R.
proszę o ocenę, jak to wygląda?

9. Śniadanie: owsianka (5łyzek płatków owsianych górskich, łyżka otrębów żytnich) na 250ml mleka 1,5%; zielona herbata
porządki gruntowane w pokoju
ok 20min rower

15. Obiad: 2 gotowane udka z kurczaka, pół woreczka kaszy gryczanej, fasolka zielona gotowana
17. 40min ćwiczeń EwaChodawkowska (skalpel)
18:30 Podwieczorek: 3 kromki razowca z dwoma jajkami gotowanymi, sałata, rzodkiewka, kiełki rzodkiewki i szczypta soli (ograniczam sól do minimum ale z jajkami muszę )
nauka...
21:30 będzie przed snem (zasypiam ok 23): serek wiejski z ogórkiem zielonym, melisa

+ 2l wody niegazowanej w ciągu dnia

Edytowane przez Symetria
Czas edycji: 2013-02-04 o 19:04
Symetria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 19:48   #1818
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze lepiej smakują, takie mega puszyste "mielone", a miksując białą fasolę w blenderze w mojej głowie pojawił się pomysł na "pasztet" z fasoli i soczewicy... muszę tylko pogrzebać w google jak takie coś się piecze
Dudi wprowadzam sie do Ciebie

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Symetria Pokaż wiadomość
R.
proszę o ocenę, jak to wygląda?

9. Śniadanie: owsianka (5łyzek płatków owsianych górskich, łyżka otrębów żytnich) na 250ml mleka 1,5%; zielona herbata
brakuje owocow, orzechow
porządki gruntowane w pokoju
ok 20min rower

GDZIE 2 SNIADANIE??
masz strasznie dluga przerw miedzy sniadaniem a obiadem!

15. Obiad: 2 gotowane udka z kurczaka, pół woreczka kaszy gryczanej, fasolka zielona gotowana
malo warzyw, zero zdrowych tluszczy...
17. 40min ćwiczeń EwaChodawkowska (skalpel)
18:30 Podwieczorek: 3 kromki razowca z dwoma jajkami gotowanymi, sałata, rzodkiewka, kiełki rzodkiewki i szczypta soli (ograniczam sól do minimum ale z jajkami muszę )
tu jest ladnie choc uwazam ze lepsze by to bylo na 2 sniadanie ktorego nie byl;o
nauka...
21:30 będzie przed snem (zasypiam ok 23): serek wiejski z ogórkiem zielonym, melisa

+ 2l wody niegazowanej w ciągu dnia
ogolnie zero owocow i zdrowych tluszczy, malo warzyw i do poludnia zdecydowanie za malo!!!
do 15.00 masz jeden posilek podczas gdy powinnas zjesc do tej pory polowe swojego zapotrzebowania
Stary 2013-02-04, 20:02   #1819
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Dudi wprowadzam sie do Ciebie
Dajesz! W grupie zawsze raźniej
Stary 2013-02-04, 20:05   #1820
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Dajesz! W grupie zawsze raźniej
mam rzut beretem i nowy blender jak cos
Stary 2013-02-04, 20:14   #1821
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
mam rzut beretem i nowy blender jak cos
Co do blendera to wiesz, że trafiłaś? Cały czas zwlekam z zawiezieniem swojego zepsutego do serwisu, bo używam go praktycznie codziennie... (zatrzaski trzymające żyrafę i inne nakładki w głowicy popękały)
Stary 2013-02-04, 20:41   #1822
dance makabre
Wtajemniczenie

Dzisiejsze
I owsianka (z otrębami, amarantusem, siemieniem itd) z suszonymi śliwkami, serkiem homogenizowanym i jabłkiem
II kanapka składana z domowego razowca z polędwicą, kapustą pekińską i ogórkiem kiszonym; garść orzechów (włoskie, laskowe, pestki dyni)
III miruna zapiekana pod kołderką ze śmietany, jajka i cebuli, brokuł gotowany na parze i pół torebki ryżu brązowego
IV jajecznica z 2 jaj na maśle, kromka domowego razowca, paski papryki i ogórka

Czasem dobrze jeść zjeść tak nudno, dla odmiany...
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 21:49   #1823
Symetria
Rozeznanie

QUOTE=tapetka22;39039872]

ogolnie zero owocow i zdrowych tluszczy, malo warzyw i do poludnia zdecydowanie za malo!!!
do 15.00 masz jeden posilek podczas gdy powinnas zjesc do tej pory polowe swojego zapotrzebowania[/QUOTE]

wzielam sie za sprzatanie i kompletnie zapomnialam o II sniadaniu.
dodam tluszcze zdrowe do obiadu
a orzechow jesc nie moge niestety - mam uczulenie.
jutro sie poprawie
poza tym, wczoraj wieczorem zgrzeszylam MILIONEM kalorii wieczorem na imprezie wiec bylam przejedzona rano :/
Symetria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 22:02   #1824
akot80
Zadomowienie

Cytat:
do 15.00 masz jeden posilek podczas gdy powinnas zjesc do tej pory polowe swojego zapotrzebowania
A to wcale nie musi mieć na nic wpływu. Od 18 lat nie jem śniadań. Pierwszy posiłek ok. 13. I mam się świetnie i energii mnóstwo (pracuję w przedszkolu). I wagę mam bardzo dobrą (50 kg na 158 cm). W ciągu dnia i tak zjadam ok. 2000 kcal. Ostatni posiłek ok. 22.
akot80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 22:09   #1825
favianna
Zakorzenienie

czesc dziewczyny!
Ponad 3 lata lata temu zmienilam bardzo diete (okazalo sie ze nie toleruje glutenu i nie trawie mleka) i w ciagu niecalego roku udalo mi sie schudnac okolo 8-9 kg w przeciagu mniej niz roku. Dojezdzalam tez do pracy rowerem.
Rok temu zmienilam kraj, a wiec tez drastycznie styl zycia i diete, nie jezdze na rowerze, przez ponad pol roku jadlam wszystko (gluten, mleko, cukier) i waga wrocila do dokladnie tego samego poziomu. Teraz wracam do moich poprzednich posilkow oraz do silowni 2-3 razy w tygodniu. Niestety nie mam az tyle czasu na gotowanie wiec dieta jest inna, postanowilam tez wrzucic do menu kilka rzeczy ktorych wczesniej nie znalam a chcialabym teraz uzywac.

prosze o ocene dzisiejszego jadlospisu:

sniadanie:
szklanka mleka ryzowego z plaska lyzeczka mielonego lnu, mielonego chia, otrab owsianych, zarodkow pszennych (wiem gluten ;P), nasion slonecznika, lusek babki plasznik, szczypta nasion dyni, sezamu, malutka garstka owocow goi, 2 pokrojone suszone sliwki i jedna suszona morela, kilka pistacji.
szklanka soku z wyciskanych pomaranczy

2 sniadanie:
jablko

obiad:
duszona polowka cukini z brazowym ryzem, mielonym miesem, pietruszka, ziolami i sosem pieczarkowo-cebulowym

podwieczorek:
malutka garsc orzechow laskowych, migdalow, orzechow pecan

kolacja:
2 jajka smazone, posypane szczypiorkiem, 2 ogorki kiszone
szklanka soku z wyciskanych pomaranczy

w miedzyczasie 2 szklanki herbaty z czastkami pomaranczy i niestety 2 lyzeczkami cukru.

nie umiem na razie pic wiecej, choc wiem ze powinnam, postaram sie wlaczyc wiecej wody.

Edytowane przez favianna
Czas edycji: 2013-02-04 o 22:19
favianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 23:28   #1826
gdusiaczek
Raczkowanie

teczowa dlolinka 21 ustalac czyli jesc i o tym myslec, zapisywac.
Jak sie nie odchudzam to jem wszystko to na co mam ochote i kiedy amm ochote. na pewno nie mysle i nie planuje..o to mi chodzi.

Stary 2013-02-05, 08:38   #1827
mpati86
Zadomowienie

Redukcja:

Ś: 2 kawałki chleba razowego dużego owalnego:
- jeden z masłem, sałatą lodową, serem żółtym i świeżym ogórkiem
- jeden z serkiem capri włoskim i dżemem wiśniowo- waniliowym
kawa parzona z mlekiem
IIŚ: 1 jogurt naturalny zott z 1 bananem i garstką orzechów nerkowca
O: kasza jaglana z natką pietruszki, schab ze śliwką duszony na oliwce; marchewka potarta; herbata miętowa
P: 1 serek homogenizowany kokosowy danio intenso; kawa parzona z mlekiem
2 h orbitrek
K: 1 kromka żytniego chleba 100 % z serkiem trójkącikiem hochland paprykowym; 1 pomidor; 1 ogórek kiszony; kawał świeżego ogórka; 1 twarożek lekki; herbata miętowa
1 h ćw na macie

Redukcja:

Ś: 2 kawałki chleba razowego owalnego dużego:
- jeden z masłem i mortadelą
- jeden z serkiem włoskim capri i serem gouda light
1 ogórek kiszony; 1 kiwi
herbata lipton z miodem i cytryną
IIŚ: 1 twarożek lekki z połową saszetki fitelli orzechowej; kawa parzona z mlekiem
O: makaron pełnoziarnisty z natką; gulasz drobiowy duszony na oliwce z warzywami różnymi; herbata miętowa
P: 1 pomarańcza; 1 actimel waniliowy
2 h orbitrek
K: 1 kromka chleba żytniego 100% z masłem i solą; kawał ogórka świeżego; 1 surowa marchew; 4 pomidorki koktajlowe; herbata miętowa
40 min cykling

i jak?
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Grecja Kreta
2013- ?

Stary 2013-02-05, 09:46   #1828
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Co do blendera to wiesz, że trafiłaś? Cały czas zwlekam z zawiezieniem swojego zepsutego do serwisu, bo używam go praktycznie codziennie... (zatrzaski trzymające żyrafę i inne nakładki w głowicy popękały)
Ja mam blender z Lidla i nie narzekam ;D

Stary 2013-02-05, 12:42   #1829
gdusiaczek
Raczkowanie

hej, wposuje mimo ze nikt nie poprawia.

S: owsiane, jeczmienne, rodzynki,migdaly,wiorki kokosowe, lyzeczka kakao ma mleku

II S: kiwi,banan,jogurt nat i platki migdalowe

O: 2 udka gotowane, kasza gryczana, salatka swierza z oliwa, warzywa z rodowlu moze i rosol do popicia

K: 2 jajka na twardo, wedlina, warzywa

Stary 2013-02-05, 13:30   #1830
513900e90b83d91c2e26787f916d5639aed43c42
Konto usunięte

Cytat:

Prosze o komentarz!

U mnie.

S: omlet z 2 jajek, 2 lyzek platkow owsianych,lyzeczka kakao, na to banan, polane jogurtem nat - ok

II: 2 Wasy z wedlina, bialym serem i warzywami - wasę zamień na chleb na zakwasie

O: duszony schab, ryz, kalafior, brokul - ok

K: ser bialy z jogurtem, wkrojona wedlina, czerwona cebula i kakao do popicia - jeśli kakao bez cukru to może być, ale wędliny sklepowe wyrzuciłabym z jadłospisu (poczytaj sobie ich składy)
Cytat:
hej, wposuje mimo ze nikt nie poprawia.

S: owsiane, jeczmienne, rodzynki,migdaly,wiorki kokosowe, lyzeczka kakao ma mleku - ok

II S: kiwi,banan,jogurt nat i platki migdalowe - zmiksowałabym całość na koktajl

O: 2 udka gotowane, kasza gryczana, salatka świeża z oliwa, warzywa z rodowlu moze i rosol do popicia - ok

K: 2 jajka na twardo, wedlina, warzywa - jeśli chodzi o wędlinę, to uwagi jak wyżej
oczywiście nie podajesz ilości (przy kaszy, płatkach, serze, itd.), więc tego nie komentuję
513900e90b83d91c2e26787f916d5639aed43c42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości