My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-05, 09:49   #3631
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

cześć rozmawialiście z mężem?
tak przeprosił zobaczymy na jak długo pomoże.

dziewczyny prosze o rade.
W tą sobotę jest chrzest mojego bratanka... najbliższa rodzina... zastanawiam się czy iść?? bratowa mówi, że mogę potem u niej poleżeć ale żebym na chwilke wpadła...
Stary 2013-02-05, 09:50   #3632
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

Katherine - przytulam takie toksyczne relacje miedzyrodzinne sa straszne. moja mama miala podobnie ze swoja mama, teraz na starosc. babcia tak mieszala, ze sie rodzice rozwiedli po 30 paru latach razem, odchowanych dzieciach...jak najszybciej odetnij sie od mamy i nie miej wyrzutow. moja mama tez stala sie w oczach reszty rodziny zla corka - ale dopiero teraz widac, ze bardzo potrzebowala tego "uwolnienia", a na pomoc rodzenstwa nie mogla liczyc. zreszta ja tez na pogrzebie babci swoje uslyszalam
dzięki za słowa otuchy, w głebi siebie wiem że nie jestem winna i mam rację ale jak przechodzę obok mamy drzwi i wiem jak jest i się unikamy itd a jakby mnie czy córkę czy męża zobaczyła to byłoby tylko lodowate spojrzenie to przykro mimo wszystko

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
katherine przykre jaką masz sytuację z mamą
nie wiem dlaczego tak jest, ale znam na prawdę wiele rodzin gdzie młodzi mieszkają z rodzicami i oni są be a reszta jest cacy. Nie rozumie dlaczego rodzice traktują gorzej dzieci/wnuczki z którymi mieszkają. Przecież właśnie w nich mają największe oparcie.
a wiesz że coś w tym jest chociaż my z mężem mamy pecha chyba bo jego mama mieszka z jego bratem i z kolei odwrotnie zupełnie jak moja, dla tamtego jest kucharką sprzątaczką, opiekunką itd, służącą od rana do wieczora a ma żonę i dwójkę dzieci a dla mojego nie ma nic, ciężko uprosić teraz o parę godzin pomocy np żeby została z małą a prosimy raz na pół roku. Nie rozumiem, bo za tamtymi wnuczkami skoczyłaby w ogień i tylko o nich ciągle mówi a moja córa to żeby nawet chora czy cokolwiek innego to teściowa nawet nie zapyta jak tam, o ciąży to już nawet nie mówię, raz może zapytała co i jak a jak jej powiedziałam to nie skomentowała nawet tylko stwierdziła że może jej syn drugi jeszcze będzie miała syna, i tak to potrafi być. Patrząc na to mam nadzieję że nie będę kiedyś różnicować ani dzieci ani wnuków bo wiem jak to bolesne potrafi być.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Sprawdź czy na pewno tam nadal są naklejki, że to PCK, oglądałam ostatnio program o tym i daaawno już PCK nie dostaje tych ciuchów, kontener ma prywatna firma i nie jest tam już napisane, że ciuchy idą do ubogich. Ludzie przyzwyczajeni, że tak było kiedyś nadal je wrzucają a firma może z nimi robić co zechce u mnie naklejek, że to dla PCK już nie ma
napiszę to oględnie bo wolę publicznie nie wdawać się w szczególy ale zbiórki odzieży pod szyldem wspomnianym powyżej to zbiórka czysto na lumpy, wspomniana powyżej instytucja ma umowy itd. w dupę z ludżmi potrzebującymi jak można zarobić kokosy na szmatach, które się zbierze za darmochę. Ja to wiem bo znam osoby pracujące w tym biznesie, kasy w moment posypało im się na tyle by móc zamieszkać w komfortowym mieszkaniu w dużym mieście a ubrania jak z bajki bo dużo bogatych ludzi często oddaje ciuchy. Ostatnio w telewizji był program o tym, ale jeszcze głośno widzę nikt akurat o tym jak jest z tą instytucją nie powiedział. Oczywiście część tam trafia, musi bo inczej to by się sypnęło ale jednak większość nie.

Cytat:
o tu ci polecałam to co pamiętam z bardziej opasłych tomów.
no a oprócz sparksa, podoba mi się jeszcze musso.
ja mam taki problem z książkami/filmami że są takie które pochłaniają mnie całkowicie i nie mogę się od nich oderwać, a kilka dni później ciężko mi opowiedzieć o co dokładnie chodziło bo zapomniałam mnóstwa szczegółów. i tytuły też zapominam
mam dokładnie to samo, myślałam że ze mną coś nie tak że nie potrafię głupiego tytułu prrzytoczyć ale się pocieszyłam teraz

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
ja chcę chustę od pierwszego dnia jeszcze nie zdecydowałam jaką- chcę dobrą, ale z ceną nie przekraczającą 200 zł, bo później zamierzam kupić też nosidełko. chcę jak najmniej używać wózka. najlepiej wcale.
a jak na to kręgosłup? Jakoś nie wyobrażam sobie by nie czuć było obciążenia. Nosiliśmy córę trochę w nosidełku ale to było ciężkie na dłuższą metę, bez wózka nie wyobrażam sobie funkcjonowania, fajna ta chusta jako idea wolne ręce, dziecko blisko ale tylko na niej polegac to kręgosłup nowy by trzeba było chyba potem

dziewczyny, próbuję rozkminić temat lezaczka bo to jedna z trzech rzeczy, które pozostały mi do kupienia i doszłam już do pewnych wniosków ale mam wątpliwości. Stwierdziłam, że chciałabym żeby oparcie było regulowane, żeby miał miłe dla oka zabawki, melodyjki i wibracje, uchwyty do przenoszenia i nie był drogi, maks sto ileś złotych ale to maks 120/130. Mam dwa typy swoje ale zastanawia mnie jedno, w obu nie ma funkcji kołysania, a te co maja funkcję kołysania to albo nie spełniają moich wyborów albo sa duzo droższe, podaję linki do moich dwóch typów, a Wy jakie będziecie kupować?
http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...973927517.html

http://allegro.pl/fisher-price-lezac...934235684.html
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 09:52   #3633
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witam po śniadaniu z szalejącym Tymkiem w brzuchu

Cynamonowa już 17tc??
Axelka przytulam mocno jednak fakt.. po takich słowach to ja bym go miała głęboko w d... i czekała ,ale nie na to czy dotarł do domku tylko na to aż się zastanowi co pierdzieli jak potłuczony

To łóżeczko o którym mówiła mi sąsiadka z dobre 2 tygodnie temu wreszcie do mnie dojechało
Zwykłe najzwyklejsze takie jak lubię, jasna sosenka firmy Drewex z szufladą na dole

A rano złapał mnie taki skurcz w lewej łydce,że krzyku było co nie miara.. Masakra. ostatni raz tak miałam w ciąży z młodszym.A przecież magnez łykam..ehhh
ja kupuje cały zestaw drewex bardzo dobrze wykonane są, a przynajmniej to co mają znajomi
Stary 2013-02-05, 09:52   #3634
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearl87
dzięki za pomysł na awaryjne sytuacje przy naszych słodyczowych upodobaniach, chyba będziemy musiały do każdego smakołyku dokupować paczkę sody
no cóż, wydatek niewielki, a przynajmniej nie trzeba rezygnować z przyjemności

Cytat:
Napisane przez lonely_lady
w przypadku czekolady, to u mnie bardzo popularne zjawisko. Jest na to patent który czasem ułatwia nie zjedzenie całej tabliczki. Z naciskiem na słowo CZASEM
jak mam czekoladę w okienku i sobie ją otworzę i podjadam to oczywiste jest, że zjem całą. Ale jak wydzielę sobie kilka sztabek (nie podjadając podczas tej czynności) resztę czekolady zawinę w papierek i ładnie schowam do pudełeczka, potem całe pudełeczko wrzucam do górnej szafki w kuchni i idę jeść do pokoju
u mnie to trochę zmniejsza jedzenie. bo jak zaniosę czekoladę do szuflady, zjem przydział, a chcę jeszcze to odbywam pielgrzymki do szuflady. po kilku spacerach albo rezygnuję, albo w końcu zabieram czekoladę ze sobą

hej color za łóżeczko
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 09:53   #3635
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
zadzwoń na infolinię ZUSu
dzwoniłam- czas oczekiwania 4 min, po 15 min sama się rozłączyłam. Poza tym oni chyba przekierowują do ZUSu w danym mieście.

nuna ja na Twoim miejscu na chrzciny bym nie szła. Przynajmniej do wizyty u lekarza leż bez żadnego wstawania.
Stary 2013-02-05, 09:57   #3636
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
od dwóch tygodni podrożało i teraz 100,50 :/
A ja skąłdałam wzniosek 2 tygodnie temu i dzisiaj dostałam smsa, że do odbioru. Tylko teraz nie pamiętam czy dali mi jakąś kartkę do odbioru i ją zgubiłam czy nie dali...

Nie mogę oglądać tych linkó od ciebie bo mnie kusi, a dopóki nie wiem ile rzeczy dostanę od koleżanki i kuzynek nie chcę nic kupować bo po co jak mam nawet małęj nie założyć.

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
O to już wiadomo po czym masz zgagę, ja teraz nie mogę zjeść kawałka czegokolwiek co ma drożdże

Mam tak samo...

Cytat:
mam ochote go zabić
wie,dobrze wie że na mnie głosu nie moze podnieść. to jest jedyna rzeczktorej NIENAWIDZĘ bezgraniczną nienawiścia.
prędzej uderzenie bym zniosła niż krzyk.ale to zrobił.
po czym napisał,że mam się juz dzis nie odzywac bo go wku rwiam.

i co ja mam z takim zrobic?! wrrrrrr
Nie ładnie sie zachowuje...

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość

do porodu samego idę w starej, której nie lubię i nie szkoda mi będzie wyrzucić, jak się zaplami itd. położne mówiły, że na samą akcję, to nawet jakąś starszą dużą bawełnianą koszulkę po mężu lepiej wziąć a na czas szpitalny kupiłam dwie i są bardzo wygodne i estetyczne (spałam w nich próbnie, żeby zobaczyć, czy z tej jednej mi cycki nie wyskoczą ) - ważne, żeby nie miały prócz bawełny dodatków, żeby się nie pocić dodatkowo i żeby było przyjemnie. Te mam: http://pl.sklep.italianfashion.pl/to...i_w_ciazy.html (niebieską) i http://pl.sklep.italianfashion.pl/to...i_w_ciazy.html

Edit: tylko kupiłam taniej je przez allegro
Chyba też takie zakupie bo te z żyrafkami to dla mnie masakra...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 09:58   #3637
katherine271
Raczkowanie

a, zapomniałam się pochwalić że wczoraj w lumpku upolowałam 40 sztuk cudnych ubranek w tym kilka pereł dla córy i mnóstwo cudów dla potencjalnego synka za całe 40 zł jak mi mąż w końcu udostępni aparat obfocę niektóre, boski jest kompelcik lniany, koszula i spodenki, ok 62 rozmiar, w sam raz na lato na wyjście. Poza tym spodenki różnego kalibru na różne rozmiary, bluzeczki jak nowe niezniszczone, czapeczka, body jakies się trafiły, rampers, koszule, bluzy, sweterek, no cudeńka po prostu. RAzem z moją uniewrsalną ciuszkową wyprawką na początek, plus poprzednimi łowami na synka mam takie cudeńka na synka że jak się okaże że jednak nie synek a to jest 50 % to załamka wtedy Was będę kusić niektórymi perełkami bo naprawdę niektóre dupę urywają, taki mini facet w tych ubrankach będzie, cudo
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 10:00   #3638
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
W tą sobotę jest chrzest mojego bratanka... najbliższa rodzina... zastanawiam się czy iść?? bratowa mówi, że mogę potem u niej poleżeć ale żebym na chwilke wpadła...
wiesz, dużo zależy od twojego samopoczucia, i wysiłku z jakim to wyjście się wiąże. jeśli to daleko, dużo chodzenia, stania itd. to nie podjęłabym ryzyka. a jeśli tylko godzinka w kościele + kilka minut w aucie, a potem leżenie bez przerwy, to bym się zastanowiła. a idziesz w końcu w piątek do gina? może on coś poradzi?

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
mam dokładnie to samo, myślałam że ze mną coś nie tak że nie potrafię głupiego tytułu prrzytoczyć ale się pocieszyłam teraz
ja się śmieję z siebie, bo to naprawdę komiczne że mogę oglądać film po kilka razy, i coś mi się kojarzy, i czasem pamiętam koniec, ale nie mam pewności czy film oglądałam w całości

axella dobrze że marzec już niedaleko
Stary 2013-02-05, 10:00   #3639
salviae
Zadomowienie

Wylicytowałam te spodnie z H&M http://img09.allegroimg.pl/photos/or.../55/2987805506 chyba któraś z Was też podobne kupowała, kupie białe koszulo body i będzie ubranko na chrzest
A ze zgagą, zwrocie uwagę, czy nie jecie czegoś z drożdżami bo ja po nich umieram
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 10:00   #3640
Atena564
Zadomowienie

hej
podczytałam was pobierznie

Axella faceta nigdy się niezrozumie ja wczorej wieczorem też pokłóciłam się ze swoim Tż, aż się popłakałąm tottalnie, widzieliśmy sie tylko godzine, bo po całym dniu pracy musiał się spakować i odrazu jechać w delegacje.....wieć też mam humor do

Diabli jesteś boska w tym przeszukiwaniu allegro ja siedze na allegro i trudno mi zanleźć coś fajnego w fajnej cenie

Szczęśliwa za wózek, fajny kolorek

Co do pasków RMUA, u mnie w pracy pasek ten dostaje z dużym opóźnieniem i o ile sobie sama go niewydrukuje to bym się chyba niedoczekała, wiec też sie musze w szpitalu dopytać czy wystarczy pesel bo w sumie ten e-wuś już wprowadzony jest, bynajmniej u mnie w przychodni działa i potwierdzenia ubezpieczenia niemusze mieć ze soba....
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 10:01   #3641
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym raczej nie poszła. Ale moja znajoma ( tylko to już był 8 miesiąc) miała bezwzględnie leżeć i poszła na wesele swojej siostry co prawda wróciła do domu koło 22. Widziałam zdjęcia, że nawet tańczyła, ale w nocy wylądowała w szpitalu bo miała atak kamieni na woreczku źółciowym. Też z tego podou leżała bo ataki były bardzo mocne.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 10:03   #3642
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Wylicytowałam te spodnie z H&M http://img09.allegroimg.pl/photos/or.../55/2987805506 chyba któraś z Was też podobne kupowała, kupie białe koszulo body i będzie ubranko na chrzest
a loney chyba je właśnie też wylicytowała

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
a, zapomniałam się pochwalić że wczoraj w lumpku upolowałam 40 sztuk cudnych ubranek w tym kilka pereł dla córy i mnóstwo cudów dla potencjalnego synka za całe 40 zł jak mi mąż w końcu udostępni aparat obfocę niektóre, boski jest kompelcik lniany, koszula i spodenki, ok 62 rozmiar, w sam raz na lato na wyjście. Poza tym spodenki różnego kalibru na różne rozmiary, bluzeczki jak nowe niezniszczone, czapeczka, body jakies się trafiły, rampers, koszule, bluzy, sweterek, no cudeńka po prostu. RAzem z moją uniewrsalną ciuszkową wyprawką na początek, plus poprzednimi łowami na synka mam takie cudeńka na synka że jak się okaże że jednak nie synek a to jest 50 % to załamka wtedy Was będę kusić niektórymi perełkami bo naprawdę niektóre dupę urywają, taki mini facet w tych ubrankach będzie, cudo
za takie duże zakupy i taką cenę lubimy takie zakupy a na fotki czekamy oczywiście
Stary 2013-02-05, 10:04   #3643
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
hej
podczytałam was pobierznie

Axella faceta nigdy się niezrozumie ja wczorej wieczorem też pokłóciłam się ze swoim Tż, aż się popłakałąm tottalnie, widzieliśmy sie tylko godzine, bo po całym dniu pracy musiał się spakować i odrazu jechać w delegacje.....wieć też mam humor do

Diabli jesteś boska w tym przeszukiwaniu allegro ja siedze na allegro i trudno mi zanleźć coś fajnego w fajnej cenie

Szczęśliwa za wózek, fajny kolorek

Co do pasków RMUA, u mnie w pracy pasek ten dostaje z dużym opóźnieniem i o ile sobie sama go niewydrukuje to bym się chyba niedoczekała, wiec też sie musze w szpitalu dopytać czy wystarczy pesel bo w sumie ten e-wuś już wprowadzony jest, bynajmniej u mnie w przychodni działa i potwierdzenia ubezpieczenia niemusze mieć ze soba....

faceci facetami ale my też nie jesteśmy lepsze
tak mysle...

dziś od chwili gdy wstałam przeżyłam wszystkie nastroje..
ale dostałąm turbo kopa po szyjce i już luzuję...

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 10:08   #3644
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, dużo zależy od twojego samopoczucia, i wysiłku z jakim to wyjście się wiąże. jeśli to daleko, dużo chodzenia, stania itd. to nie podjęłabym ryzyka. a jeśli tylko godzinka w kościele + kilka minut w aucie, a potem leżenie bez przerwy, to bym się zastanowiła. a idziesz w końcu w piątek do gina? może on coś poradzi?

ja się śmieję z siebie, bo to naprawdę komiczne że mogę oglądać film po kilka razy, i coś mi się kojarzy, i czasem pamiętam koniec, ale nie mam pewności czy film oglądałam w całości

axella dobrze że marzec już niedaleko
no właśnie w kościele to bedzie z pół h bo to w sobote więc krótko do niej nie mam daleko i mówi, że jak wrócimy z kosciola poloże sie u niej poleże pogadamy i że sie troche oderwe.

więcej chodzenia mnie czeka w czwartek bo musze jechać do bezrobocia sie wstawić. Zobacze jak zareaguje organizm w czwartek-jesli źle to zostanę w domu.
Stary 2013-02-05, 10:09   #3645
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Witam się z rana z kubkiem kakao )

xall, mam nadzieję, że Twój tż pójdzie po rozum do głowy i Cię przeprosi - chyba, że gdzieś przeoczyłam i już to zrobił,

zrobiłam wczoraj kilka fotek wózka, ale było ciemno i jedyne które widać wklejam Wam tutaj: wózek używany, ale naprawdę w b.dobrym stanie - ja jestem zakochana w czarnych wózkach dla kawalerów więc może temu poda mi się jeszcze bardziej Stoi już w pokoju Stasia który chwilowo robi nam za graciarnie.. - będę z czasem go doprowadzać do porządku, brakuje mi jeszcze jednej dużej szafy w domu..

agrr.. nie dam rady dodać fotek, zaraz wrzucę do galerii picasa i podam link

https://picasaweb.google.com/1021824...96/5Lutego2013
- dzisiaj zrobię więcej fotek jak już przyjdzie fotelik, a przy okazji może trochę uporządkuję wyprawkę to też pokażę
fuura superrr )
Cytat:
zgadzam się z tym. Wiadomo nie każdy dzień będzie piękny że możemy obiad zrobić czy posprzątać ale też nie każdy będzie zawalony od rana do nocy żeby nic nie zrobić w domu a tym bardziej ze sobą. Ja widzę teraz po sobie że wychodząc z domu muszę się podmalować bo oczy podkrążone itp itd a w makijażu od razu człowiek ładniej wygląda. A później jeszcze słucham jak ja pięknie w ciąży wyglądam eh mój kochany niezawodny podkład i po porodzie też mam zamiar wychodząc na spacer trochę się podmalować, wiadomo że delikatnie ale zawsze coś. I będę to robić żeby się czuć lepiej sama ze sobą, a opinie innych na ten temat mam gdzieś.
Co do porodu to raczej się malować nie będę. Na pewno nie specjalnie na poród

cynamonowa za ruchy maluszka no i za 17 tc

to może moje też tak myśli

Cytat:
nie kupuję takich, te zapięcia przeszkadzają maleństwu

szprotka o kubku, pomadce nie pomyślałam. Dzięki!!!

dziewczyny czy do porodu muszę mieć RMUa. Bo książeczek już nie ma, a RMUa to u nas się dostaje z DUŻYM opóźnieniem. Ostatnio dostałam za sierpień

szprotka po co Ci jasiek do wózka? tak na marginesie w carefourze są teraz jaśki za 3.99

diabli ciuszki piękne. Można prosić linka do aukcji?
ja ksiazeczke , i tak ja nosze przy sobie w razie co zawsze mam chociaz juz malao gdzie wolaja
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
w tvn są wózki dla dójki dzieci
widzialam a cenyyy uuuuu
Cytat:
nie wiem jak to wygląda,gdzy jest ktoś jeszcze
zadzwoń na infolinię ZUSu

mój tż jest najkochańszym tż świata do momentu,aż za długo się nie widzimy.
wtedy jest tragicznie

dziś rano napisał,że kasował połączenia/sms bo nie miał ochoty..

dziś zadzwoniłam by pogadać,to tez się uniósł i się rozłączył.
jak dziecko..jak dziecko..

pare niemiłych słów i znów cisza.

wiem,że jak zamieszkamy razem,wszystko wróci do normy.

(z tym,że ja nie wiem czy chcę z nim normy.
obudziłam się dziś z myślą,że gdyby nie fakt,że szkoda małej to może i lepiej by było gdyby go nie było...)

a teraz ryczę i błaaaaaagam o to by ktoś zabrał ze mnie wszystkie hormony.
nie myślę racjonalnie, prowokuję i jestem okropna. i nie mogę przestać.
żal mi tż.nie usprawiedliwiam go,bo są słowa których się nie mówi, ale moja psychika mnie wykończy.
raz jestem "twarda" po chwili wyję w słuchawkę a zaraz piszę durnego sms

zaczynałam pisać ten post z mega rykiem bo tak mi źle a teraz nie mam pojecia o co mi chodzilo...
dobijcie..
bidulka my rozumiemy ze najkochanszy ze najlepszy ze najmilszy ale nie zmienai faktu ze takich slow zadna kobieta nie chce uslyszec
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 10:14   #3646
Atena564
Zadomowienie

Nuna ja na twoim miejscu bym raczej nieryzykowała i została w domu, tymbardziej ,że teraz te grypy, przeziebienia szaleją i jeszcze możesz się zarazić.....ja już choruje ponad 2 tygodnie i ciężko mi się wykurować
Stary 2013-02-05, 10:15   #3647
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
a jak na to kręgosłup? Jakoś nie wyobrażam sobie by nie czuć było obciążenia. Nosiliśmy córę trochę w nosidełku ale to było ciężkie na dłuższą metę, bez wózka nie wyobrażam sobie funkcjonowania, fajna ta chusta jako idea wolne ręce, dziecko blisko ale tylko na niej polegac to kręgosłup nowy by trzeba było chyba potem
mocno się w tym orientowałam przed zakupem - koleżanka jest fizjoterapeutką i tłumaczyła mi długo, że chusta tkana umożliwia takie wiązania, które bardzo równomiernie rozkładają ciężar dziecka na ramiona, plecy i biodra rodzica, co jest przy tradycyjnych nosidełkach niemożliwe. Dlatego taką formę noszenia (przy braku przeciwwskazań zdrowotnych u dziecka) poleca się osobom, które mają różnego rodzaju problemy z pleckami i nie mogłyby nosić dzieciątka na rękach dłużej itd. Nosidełek nie zaleca się na żadne dłuższe wyjścia, bo 1)cały czas jest nacisk na te same punkty 2)nie można zmienić ułożenia po jakimś czasie, żeby inne partie mięśni przejęły pracę. I tak dalej, ale nie chcę Was zanudzać poza tym ważna jest kolosalna różnica tradycyjnych nosidełek i chust jeśli chodzi o kręgosłup dziecka - http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=67184

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Chyba też takie zakupie bo te z żyrafkami to dla mnie masakra...
no, ja też długo szukałam - bo jak wyglądało ok, to z czymś sztucznym, albo nierozsądnie drogie A z tych jestem zadowolona zobaczymy jak się sprawdzą przy karmieniu (ale piersi mi się z nich łatwo "wyjmuje", z tej pierwszej mi w nocy nigdzie nie uciekły)

idę się ogarnąć kąpiel, trochę porządków i muszę babci potem podjechać do sklepu medycznego wykupić pieluchy. A w czwartek wycieczka autobusem do Krakowa , nie wiem jak to przetrwam..
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 10:15   #3648
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
bidulka my rozumiemy ze najkochanszy ze najlepszy ze najmilszy ale nie zmienai faktu ze takich slow zadna kobieta nie chce uslyszec
no przecież,ja tego nie lubię
ale stało się i się nie odstanie..

o 16 przychodzi pan z umową o chatkę
w końcu

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-05, 10:15   #3649
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
te spodenki są cudne

Cytat:
no właśnie w kościele to bedzie z pół h bo to w sobote więc krótko do niej nie mam daleko i mówi, że jak wrócimy z kosciola poloże sie u niej poleże pogadamy i że sie troche oderwe.

więcej chodzenia mnie czeka w czwartek bo musze jechać do bezrobocia sie wstawić. Zobacze jak zareaguje organizm w czwartek-jesli źle to zostanę w domu.
dokładnie zobacz jak będziesz się czuła w piątek po eskapadzie czwartkowej, a w razie wątpliwości skonsultuj się z ginem.
Stary 2013-02-05, 10:17   #3650
Atena564
Zadomowienie

Cytat:

faceci facetami ale my też nie jesteśmy lepsze
tak mysle...

.
racja, my też niejesteśmy lepsze.....ale bynajmniej chyba częściej ustępujemy i chowamy dumę do kieszeni...
Stary 2013-02-05, 10:18   #3651
sharpnowaja
Zakorzenienie

katherine za ciuszki, czekam na zdjęcia

axella masz jakiegoś emaila do ZUSu? bo szukam szukam i nic.
Ale popisałam z jakimś konsultantem na czacie ZUSu i powiedziano mi że jak idę na wcześniejszy to mi przysługuje i nie mogą cofnąć
Stary 2013-02-05, 10:19   #3652
ankaaa206
Wtajemniczenie

Wiitam dziewczuchy,
u mnie w domu sajgon, kartony, pudła, reklamówki, czyli pakowanie na całego. Oczywiście ja z pozycji leżącej tylko się denerwuję że coś tam się potłucze, ze ksiązki nie spakowane itp, a mój mąż pełen luuzik, wczoraj do późnej nocy oglądał boks i dzisiaj z rana zaczął pakowanie. W poludnie moi bracia przyjadą pomóc mu to tachać do nowego mieszkania. Wydaję mi sie że po tych duużych dawkach magnezu i no spie jest o wiele lepiej, odzyskałam swój miękki brzuszek Gdzieś wyczytałam że nasze maluchy śpią w brzuchu 20 godz na dobę i chyba to jakaś ściema bo Leonek całay czas się wierci i kopie, ciekawe czy takie ADHD bedzie jak się urodzi wczoraj zrobiłam calą listę wyprawkową, trochę tego jest ale jak już sie ogarniemy to zamawiam wszystko. Fajny zestaw wczoraj znalazlam z laktatorem i w miarę dobrej cenie chyba http://allegro.pl/zestaw-do-karmieni...958616828.html. Wózek tez juz mamy wybrany, tylko mąż musi go poszukać na zywo jak się prezentuje http://baby-centrum.pl/babyheavenlinetako .

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 10:19   #3653
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
to już wiesz komu możesz oddawać
będziesz musiała się dogadać z Anoxee

Cytat:
w przypadku czekolady, to u mnie bardzo popularne zjawisko. Jest na to patent który czasem ułatwia nie zjedzenie całej tabliczki. Z naciskiem na słowo CZASEM
jak mam czekoladę w okienku i sobie ją otworzę i podjadam to oczywiste jest, że zjem całą. Ale jak wydzielę sobie kilka sztabek (nie podjadając podczas tej czynności) resztę czekolady zawinę w papierek i ładnie schowam do pudełeczka, potem całe pudełeczko wrzucam do górnej szafki w kuchni i idę jeść do pokoju
u mnie to nie działa... nigdy

Cześć
Wstałam dziś o 8:00, trochę ogarnęłam, byłam na zakupach a teraz biorę się za naleśniki

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 10:21   #3654
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

A ja skąłdałam wzniosek 2 tygodnie temu i dzisiaj dostałam smsa, że do odbioru. Tylko teraz nie pamiętam czy dali mi jakąś kartkę do odbioru i ją zgubiłam czy nie dali...
dają świstek
Stary 2013-02-05, 10:24   #3655
xal
Zakorzenienie

Cytat:
tak, tak, też tak się tłumaczę.. ale przed innymi mogę, a sama już jestem bardziej obiektywna w ocenie i nazywam to żarłoctwem pospolitym
Serek czy ogórkowa to zdrowe, gorzej gdybyśmy tak miały z czekoladą
Cytat:
Wiesz, do kościoła to ja bym na twoim miejscu nie szła, bo to trochę trwa, a jak nie wstaniesz jak wszyscy wstają to cię tak zjadą wzrokiem, że lepiej w domu siedzieć. Na przyjęcie możesz chyba podejść, posiedzieć chwilkę, a później najwyżej położysz się razem z maluszkiem

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Jadę zawieźć kolejne L4 i do BB do rodziców i do dentysty. Nie wiem kiedy zajrzę ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 10:25   #3656
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Serek czy ogórkowa to zdrowe, gorzej gdybyśmy tak miały z czekoladą
ja tak mam
Stary 2013-02-05, 10:29   #3657
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
ja tak mam

ale jest plus - duże dawki magnezu
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 10:29   #3658
Atena564
Zadomowienie

Cytat:

w końcu
Axellla to przeczytajcie od deski do deski dobrze umowe, niby to tylko na wynajem, ale haczyki ludzie dają do takich umów, i potem np. trzeba płacić za wymiane okien czy kaucja przepada po wyprowadzce bo taki zapis w umowie....wynajmowałam mieszkanie przez prawie całę studia i na słuchałam się od znajomych ze studiów jakie mieli perypetie niemiłe z najemcami i jakie "luki" w umowach są czasem wpisywane....
Stary 2013-02-05, 10:31   #3659
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
racja, my też niejesteśmy lepsze.....ale bynajmniej chyba częściej ustępujemy i chowamy dumę do kieszeni...
to na pewno..

Cytat:
katherine za ciuszki, czekam na zdjęcia

axella masz jakiegoś emaila do ZUSu? bo szukam szukam i nic.
Ale popisałam z jakimś konsultantem na czacie ZUSu i powiedziano mi że jak idę na wcześniejszy to mi przysługuje i nie mogą cofnąć
na głównej stronie,przy infobocie jest "zadaj pytanie" i pisze się maila. odpowiadają zykle bardzo szybko

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-05, 10:31   #3660
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

oj to juz twoja decyzja kochana
Cytat:
dzięki za słowa otuchy, w głebi siebie wiem że nie jestem winna i mam rację ale jak przechodzę obok mamy drzwi i wiem jak jest i się unikamy itd a jakby mnie czy córkę czy męża zobaczyła to byłoby tylko lodowate spojrzenie to przykro mimo wszystko

a wiesz że coś w tym jest chociaż my z mężem mamy pecha chyba bo jego mama mieszka z jego bratem i z kolei odwrotnie zupełnie jak moja, dla tamtego jest kucharką sprzątaczką, opiekunką itd, służącą od rana do wieczora a ma żonę i dwójkę dzieci a dla mojego nie ma nic, ciężko uprosić teraz o parę godzin pomocy np żeby została z małą a prosimy raz na pół roku. Nie rozumiem, bo za tamtymi wnuczkami skoczyłaby w ogień i tylko o nich ciągle mówi a moja córa to żeby nawet chora czy cokolwiek innego to teściowa nawet nie zapyta jak tam, o ciąży to już nawet nie mówię, raz może zapytała co i jak a jak jej powiedziałam to nie skomentowała nawet tylko stwierdziła że może jej syn drugi jeszcze będzie miała syna, i tak to potrafi być. Patrząc na to mam nadzieję że nie będę kiedyś różnicować ani dzieci ani wnuków bo wiem jak to bolesne potrafi być.

napiszę to oględnie bo wolę publicznie nie wdawać się w szczególy ale zbiórki odzieży pod szyldem wspomnianym powyżej to zbiórka czysto na lumpy, wspomniana powyżej instytucja ma umowy itd. w dupę z ludżmi potrzebującymi jak można zarobić kokosy na szmatach, które się zbierze za darmochę. Ja to wiem bo znam osoby pracujące w tym biznesie, kasy w moment posypało im się na tyle by móc zamieszkać w komfortowym mieszkaniu w dużym mieście a ubrania jak z bajki bo dużo bogatych ludzi często oddaje ciuchy. Ostatnio w telewizji był program o tym, ale jeszcze głośno widzę nikt akurat o tym jak jest z tą instytucją nie powiedział. Oczywiście część tam trafia, musi bo inczej to by się sypnęło ale jednak większość nie.

dziewczyny, próbuję rozkminić temat lezaczka bo to jedna z trzech rzeczy, które pozostały mi do kupienia i doszłam już do pewnych wniosków ale mam wątpliwości. Stwierdziłam, że chciałabym żeby oparcie było regulowane, żeby miał miłe dla oka zabawki, melodyjki i wibracje, uchwyty do przenoszenia i nie był drogi, maks sto ileś złotych ale to maks 120/130. Mam dwa typy swoje ale zastanawia mnie jedno, w obu nie ma funkcji kołysania, a te co maja funkcję kołysania to albo nie spełniają moich wyborów albo sa duzo droższe, podaję linki do moich dwóch typów, a Wy jakie będziecie kupować?
http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...973927517.html

http://allegro.pl/fisher-price-lezac...934235684.html
ten 2 to mojjjj ehhehe ja go bioreee
Cytat:
to czekamyy na fotyyyy
Cytat:
no przecież,ja tego nie lubię
ale stało się i się nie odstanie..

w końcu
no to superr i wykorzystaj czas na rozmowe ze masz nadzieje ze to byl ostatni razzz
Cytat:
no nie wiem czy jestem hehe ja do mojego tz nie mowie w☠☠☠☠iasz mnie albo inny epietet ehheh ani on do mnie a o ustepowaniu to fakt chyba my czesciej chodz ja jestem twarda sztuka
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości