|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
hej jestem na chwilę żeby zdać relację z wizyty. trochę się zdołowałam.
Ten okropny ból pleców, który mnie tak męczył od 3 tygodni to przez nerki ![]() Poza tym Wy tu sobie obstawiacie kto pierwszy a mi lekarz powiedział, że do końca lutego urodzę ![]() ![]() Jeśli chodzi o moje ostatnie twardnienie brzucha i okresowe bóle to są właśnie te skurcze przepowiadające. Jak położyłam się do usg i gin macnął mnie po brzuchu, stwierdził że rzeczywiście bardzo napięty (a to nie było jeszcze jego maksymalne napięcie ) Poza tym pobrał posiew z pochwy, zbadał palcowato i powiedział, że tutaj te twardnienie brzucha nie wywołuje żadnych skutków, czyli rozumiem że wszystko pozamykane Joanna miałam rację, że mój synuś przypakował ![]() ![]() ![]() mi za to przybyło 2kg w 3 tyg ![]() mam o siebie dbać i brać no-spe. l4 dalej nie mam jako że wystraszył mnie wizją porodu w lutym i kolka nerkową jeśli zdążę to dziś a jak nie to jutro pakuję się do szpitala. Robi się poważnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- aha zapomniałam dodać, że w końcu dał mi zdjęcie z usg ![]() ![]()
![]() |
#512 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
![]() ale bys nam wywinela numer z tym porodem ![]() zdjecie nerki.. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() prosze mnie nie wyprowadzać z błędu ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-02-05 o 09:07 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
Rozeznanie
|
dziewczyny czy mam coś tu dopisać ewentualnie skreślić?!
MAMA: (ogólnie i do szpitala) - koszula nocna do porodu (ewentualnie koszula?) - koszula nocna (2 sztuki) - majtki siatkowe ok. 6 sztuk - podpaski na noc - podkłady poporodowe (podpaski) - podkłady higieniczne ok 60x50 - wkładki laktacyjne - szlafrok - skarpetki - kapcie - klapki pod prysznic - biustonosz do karmienia 2-3 sztuki - lewatywa jednorazowa - woda mineralna - ręczniki - kubek - papier toaletowy - pieniądze - telefon + ładowarka - aparat - tantum rosa - szczoteczka do zębów + pasta do zębów - żel pod prysznic (najlepiej bezzapachowe lub zwykłe mydło) - maszynka do golenia + krem do golenia - krem bambiono - maść na brodawki - szampon do włosów - grzebień - wsuwki - gumka do włosów Dokumenty do szpitala: - dowód osobisty - ubezpieczenie (Rmua, ksiązeczka) - NIP pracodawcy - karta przebiegu ciąży - oryginały wyników badań z okresu ciąży - oryginały wyników badań krwi matki i ojca - CÓRA: (ogólnie i do szpitala które?!) - smoczki Avent - pieluszka terowa - ciuszki (pajacyk, body, czapeczka, kurtka, rękawiczki…) - pieluszki - chusteczki - zasypka - krem - oliwka - termometr (elektroniczny z miękką końcówką) - butelki Avent - nożyczki do paznokci - grzebyk do włosów - patyczki kosmetyczne - płyn / szampon do kąpieli Bambino - krem Bambino - termomentr do wody - sól fizjologiczna do oczu - octenistep do pępka (ewentualnie fiolet, spirytus) - aspirator Frida do nosa (ewentualnie gruszka) - proszek do prania - płyn do płukania - puder / zasypka dla niemowląt - krem na odparzenia : linomag, sudocrem, bepanthem - niania elektorniczna - smoczki uspokajające - chusta / nosidełko Formalności po porodzie: http://www.zdronet.pl/67,gdzie-i-jak...0,dziecko.html http://www.mojakobiecosc.pl/Planuje_..._porodzie.aspx |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#514 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Rozeznanie
|
Witam!
moja młoda przespała 12h, kocham moje dziecko, za to moje dzieciątko w brzuchu robi sie coraz niegrzeczniejsze, ostatnio czytałam, że juz powinien się uspokoić, bo ma mniej miejsca do fikania i co? on tego nie czytał, może mu powinnam na głos przeliterować? dość że miał czkawke to miałam wrażenie że się chce obrócić, a takich numerów to ja sobie nie życzę już ![]() ja już mam z 3kg na zapas jedzenia ![]() w aptece
![]() |
#516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A później na blogu tylko napisała, że jednak orgazmu nie było i cała lista podziękowań do personelu szpitala, że jej pomogli to przeżyć ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- I nestelle - kupiłam sobie wczoraj moje ukochane truskawkowe lody- myślę, że teraz zanim wezmę się do roboty jest idealny na nie czas ![]()
![]() |
![]() |
#517 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to głowa do góry, a skąd on taki wróżbita, że niby do końca lutego, jak wszystko pozamykane ? Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#518 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja jestem bardzo ciekawa co mi powie gin na następnej wizycie.. ale to dopiero 18.. ja wczoraj wieczorem spakowałam torbę, tzn próbowałam, bo jest za mała i nie zmieściło się wszystko.. ![]() trzeba się dziś przepakować.. ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() no przy cesarce to się dużo nie namęczyła.. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#519 | ||
Zadomowienie
|
Cześć Kobietki!
Ale bym zjadła pączka, mówię Wam... ![]() Cytat:
![]() Ja też, ja też! ![]() Cytat:
![]() Malpka: trzymam kciuki za wizytę ![]() Edytowane przez Villga Czas edycji: 2013-02-05 o 09:26 Powód: literówka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 |
Zadomowienie
|
kwiatuszekkk21 gratuluję wizyty
![]() ![]() Bedzie dobrze ![]() U mnie dzisiaj skończony 30 tydzień, zaczynam 31 ![]() Ciężkie te noce jakieś, jak się kładę spać, to mała fajnie kopie, trzymam sobie ręce na brzusiu i zasypiam, a jak się budzę w nocy, to brzuch zawsze twardy i napięty, ja cała sztywna, a ona nie daje żadnego znaku. Rano jak wstaję to tez dopiero gdzieś po jakimś czasie zaczyna sie ruszać. Tak w ogole, to wstałam dzisiaj po raz 6ty chyba na siku o 7mej i zmierzyłam cukier, było 118 ![]() Dziewczyny zamorduje was za pisanie o tych pączkach ![]() ![]()
Nasza kochana córeczka Hania ![]() 04.04.2013 ![]() Mój BLOG, zapraszam ![]() Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2013-02-05 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#521 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#522 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale o sexie CICHO !!!! ![]() co do snu .... no paczaj jak facet :P Cytat:
![]() aaaa na narty ... dobre .... co do szyji ... eh taki urok poszlam wczoraj spac o 22 .... ta usnelam pewnie jakos po 1 Cytat:
![]() aaaaaaaaaa FAWORKI !!!!!! boshe zjadlabym ... ale nie umiem robic ![]() co do porodu w wodzie ... u mnie w szpitalu jest mozliwosc ... i z tego co wiem nie mozna miec tylko problemow z cisnieniem i przeplywem krwi ... no ale Lekarzem nie jestem .... mowie to co gdzies tam uslyszalam ew ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ad2 - jak masz dbac o siebie ... jak ci nie dal L4 ![]() ad 3 - ![]() ![]() no nic ja prawie koncze sniadanko ... dzis tosty :d plaki wczorja ost zjadlam :d trza kupic nowe haha. no i dzis planuje ciag dalszy sprzatania i ukladnia .... szkoda qr_wa ze te szafy dalej nie przychodzac ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#523 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i ja też mam stres związany z Julką chociaż u mnie akurat jakby co na babcie mogę liczyć w 200% ale wiem ze tż też się nią zajmie tylko jak ona się nie upomni to pewnie nie da jej kolacji i takie tam ![]() Najbardziej boję się jego pępkowego ale mam nadzieje ze na ten wieczór podrzuci Julkę do babci ![]() Wogole jak wczoraj pomyślałam o tym jak się żegnam z Julą przed pójściem do szpitala to aż się popłakałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a l4 nie chciałaś czy lekarz ci nie chciał dać ? zdjęcie nerki dobre ![]() dzieki ![]() dzięki ![]()
![]() |
![]() |
#524 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
bo jeśli masz non stop w nocy takie cukry, to mogą one być szkodliwe dla dziecka. Cytat:
![]() |
![]() |
#525 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 |
Zakorzenienie
|
Z okazji ostatniego dnia 30-tego tygodnia brzusio
![]() i uwierzcie jest duzy i ciezki, nawet bez wysilku sapie jak parowoz ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-02-05 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#528 |
Zakorzenienie
|
Bzinka kiedy slub?
![]()
![]() |
#529 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#530 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() -------------------------- wiem ze była o tym dyskusja ale tera poproszę o odpowiedz dziewczyny znające się na składzie tych środków dla dzieci ![]() To co do kąpania kupujecie i z jakiej firmy ?
![]() |
![]() |
#531 | |
Zakorzenienie
|
na razie jeszzce nie, wyglada w porzadku... choc to sie pewnie okaze po porodzie, jak skora wroci do poprzedniego stanu
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#532 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() hm... ![]() ![]() ok ide dalej nadrabiac
![]() |
![]() |
#533 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#534 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() jak w nocy będzie ok przez dwa dni, tzn że wybija Ci świtowo wtedy mierz sobie trochę wcześniej i jak coś zgłoś na kopernika, bo co innego przekroczenia o kilka pktów, a co innego aż o 30 do normy. ( w nocy też 60-90)
![]() |
![]() |
#535 |
Zakorzenienie
|
![]() piękny, kształtniutki; a mama - sexi ![]()
![]() |
![]() |
#536 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() heh, simsy, straszny pożeracz czasu. Aż boję się włączyć czasami, TŻ wraca z pracy a tu obiad jest gotowy, ale na stole u wirtualnej rodzinki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jeszcze brawa dla wszystkich mam za skończone tygodnie ![]() Kciuki zaciśnięte za wszystkie wizyty ![]()
![]() |
![]() |
#537 |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() uwielbiam moj brzusio, mimo, ze juz ledwo chodze .. a gdzie to jeszcze do 40-tego tygodnia ![]() ![]() no nic, lece do położnej.. a wlasnie sie jakas chmura oberwala i doslownie sciana deszczu ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#538 |
Zadomowienie
|
Moderna piękny brzusio
![]() Jak wy to robicie, że wyglądacie jakbyście miały brzusie podoczepiane ![]() ![]() Ślub za hmm.... 11dni ![]()
![]() |
#539 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dlaczego nie masz l4? Mnie ta kolką nerkowa straszyła lekarka, ale urosept i duuużo picia pomogły ![]() Jak nie bedzie rpzeciskazań, a wanna bedzie wolna to ja chce rodzi w wodzie. A przeciwskazań jest troche, z tego co pamietam, to problekmy z cisnieiem, skórą, stany zapalne, infekcje i ogólnie wszystkie te dolegliwością, które moga się zakończy cesarką. Temperatura ma ok. 36-37 stopni i jest utrzymywana cały czas taka sama. Cytat:
Ale na tej liscie marcowo0-kwietniowej to szybko wystartowałyście ![]() Cytat:
moderna- ale masz mała dupinę... ![]() Narobiłyście mi smaka na te pączki....jutro bede smazyc racuchy, a wczwartek zakupie paczki-taki jest plan!! A tż dzis rano do auta a tam..guma;/ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
uLaLaLa ![]() ps .. zapodaj przepis na Faworki ![]() ![]() ![]() noo ja cos czuje ze za 11dni jedna juz na pewno bedzie rozpakowna ![]() no nic mykam na chwil kilka ... zapuszczam sie w czeluscie pudel ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.