MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-05, 08:58   #511
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

hej jestem na chwilę żeby zdać relację z wizyty. trochę się zdołowałam.
Ten okropny ból pleców, który mnie tak męczył od 3 tygodni to przez nerki mam lekki zastój moczu w prawej nerce, z tego powodu wizyta za 2 tyg a nie za 3 i jakby coś się działo kazał dzwonić. Na wszelki wypadek spytałam co się może dziać, więc może mnie bardzo bardzo boleć i to będzie kolka. Chanel czy Ty przypadkiem nie miałaś kolki nerkowej? czy u Ciebie to jelitowa była?

Poza tym Wy tu sobie obstawiacie kto pierwszy a mi lekarz powiedział, że do końca lutego urodzę także tego... no.. surprise

Jeśli chodzi o moje ostatnie twardnienie brzucha i okresowe bóle to są właśnie te skurcze przepowiadające. Jak położyłam się do usg i gin macnął mnie po brzuchu, stwierdził że rzeczywiście bardzo napięty (a to nie było jeszcze jego maksymalne napięcie )

Poza tym pobrał posiew z pochwy, zbadał palcowato i powiedział, że tutaj te twardnienie brzucha nie wywołuje żadnych skutków, czyli rozumiem że wszystko pozamykane

Joanna miałam rację, że mój synuś przypakował waży już 2600g czyli urósł 650g w 3 tyg. podobno ma ważyć 3600 albo więcej (a jeszcze ostatnio szacował na 3,5kg). jednak nastawię się na 4kg

mi za to przybyło 2kg w 3 tyg razem już 6,2kg na plusie

mam o siebie dbać i brać no-spe. l4 dalej nie mam

jako że wystraszył mnie wizją porodu w lutym i kolka nerkową jeśli zdążę to dziś a jak nie to jutro pakuję się do szpitala. Robi się poważnie i szczerze mówiąc to teraz chyba bardziej boję się tego ataku kolki nerkowej niż porodu... przynajmniej wiem, że w bólach porodowych jest jakiś sens i że zakończenie będzie piękne a taki ból nerek, nic nie wniesie w me życie

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

aha zapomniałam dodać, że w końcu dał mi zdjęcie z usg szkoda tylko, że to zdjęcie nerki a nie synka
Stary 2013-02-05, 09:04   #512
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Nasza Oliwka urodziła się z wagą 900 gramów. Jej mama miała zatrucie ciążowe. Generalnie ma kłopoty z oczkami lekkie - wada 4,5 dioptrii. I tyle. Poza tym wszystko super - jak nie wcześniak.
Mało tego - ma siostrę młodszą - niestety niewydolność łożyska i waga urodzeniowa 700 gramów. I wygląda na to, że młodsza w ogóle dała sobie radę idealnie.
niesamowite, jestem pod wrazeniem postepu medycyny.

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Ten okropny ból pleców, który mnie tak męczył od 3 tygodni to przez nerki mam lekki zastój moczu w prawej nerce, z tego powodu wizyta za 2 tyg a nie za 3 i jakby coś się działo kazał dzwonić. Na wszelki wypadek spytałam co się może dziać, więc może mnie bardzo bardzo boleć i to będzie kolka. Chanel czy Ty przypadkiem nie miałaś kolki nerkowej? czy u Ciebie to jelitowa była?

Poza tym Wy tu sobie obstawiacie kto pierwszy a mi lekarz powiedział, że do końca lutego urodzę także tego... no.. surprise

Jeśli chodzi o moje ostatnie twardnienie brzucha i okresowe bóle to są właśnie te skurcze przepowiadające. Jak położyłam się do usg i gin macnął mnie po brzuchu, stwierdził że rzeczywiście bardzo napięty (a to nie było jeszcze jego maksymalne napięcie )

Poza tym pobrał posiew z pochwy, zbadał palcowato i powiedział, że tutaj te twardnienie brzucha nie wywołuje żadnych skutków, czyli rozumiem że wszystko pozamykane

Joanna miałam rację, że mój synuś przypakował waży już 2600g czyli urósł 650g w 3 tyg. podobno ma ważyć 3600 albo więcej (a jeszcze ostatnio szacował na 3,5kg). jednak nastawię się na 4kg

jako że wystraszył mnie wizją porodu w lutym i kolka nerkową jeśli zdążę to dziś a jak nie to jutro pakuję się do szpitala. Robi się poważnie i szczerze mówiąc to teraz chyba bardziej boję się tego ataku kolki nerkowej niż porodu... przynajmniej wiem, że w bólach porodowych jest jakiś sens i że zakończenie będzie piękne a taki ból nerek, nic nie wniesie w me życie

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

aha zapomniałam dodać, że w końcu dał mi zdjęcie z usg szkoda tylko, że to zdjęcie nerki a nie synka
trzymam kciuki za szybki powrot do zdrowia

ale bys nam wywinela numer z tym porodem

zdjecie nerki..
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
no nie ......, ja - kobieta po 2 porodach pytam : co to relaksujący poród ????

prosze mnie nie wyprowadzać z błędu

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-02-05 o 09:07
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 09:06   #513
myaja
Rozeznanie

dziewczyny czy mam coś tu dopisać ewentualnie skreślić?!

MAMA: (ogólnie i do szpitala)
- koszula nocna do porodu (ewentualnie koszula?)
- koszula nocna (2 sztuki)
- majtki siatkowe ok. 6 sztuk
- podpaski na noc
- podkłady poporodowe (podpaski)
- podkłady higieniczne ok 60x50
- wkładki laktacyjne
- szlafrok
- skarpetki
- kapcie
- klapki pod prysznic
- biustonosz do karmienia 2-3 sztuki
- lewatywa jednorazowa
- woda mineralna
- ręczniki
- kubek
- papier toaletowy
- pieniądze
- telefon + ładowarka
- aparat
- tantum rosa
- szczoteczka do zębów + pasta do zębów
- żel pod prysznic (najlepiej bezzapachowe lub zwykłe mydło)
- maszynka do golenia + krem do golenia
- krem bambiono
- maść na brodawki
- szampon do włosów
- grzebień
- wsuwki
- gumka do włosów

Dokumenty do szpitala:
- dowód osobisty
- ubezpieczenie (Rmua, ksiązeczka)
- NIP pracodawcy
- karta przebiegu ciąży
- oryginały wyników badań z okresu ciąży
- oryginały wyników badań krwi matki i ojca
-
CÓRA: (ogólnie i do szpitala które?!)
- smoczki Avent
- pieluszka terowa
- ciuszki (pajacyk, body, czapeczka, kurtka, rękawiczki…)
- pieluszki
- chusteczki
- zasypka
- krem
- oliwka
- termometr (elektroniczny z miękką końcówką)
- butelki Avent
- nożyczki do paznokci
- grzebyk do włosów
- patyczki kosmetyczne
- płyn / szampon do kąpieli Bambino
- krem Bambino
- termomentr do wody
- sól fizjologiczna do oczu
- octenistep do pępka (ewentualnie fiolet, spirytus)
- aspirator Frida do nosa (ewentualnie gruszka)
- proszek do prania
- płyn do płukania
- puder / zasypka dla niemowląt
- krem na odparzenia : linomag, sudocrem, bepanthem
- niania elektorniczna
- smoczki uspokajające
- chusta / nosidełko

Formalności po porodzie:
http://www.zdronet.pl/67,gdzie-i-jak...0,dziecko.html

http://www.mojakobiecosc.pl/Planuje_..._porodzie.aspx
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 09:06   #514
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a powiedzcie mi czy te duże podpaski na po porodzie to są może w roosmanie lub kaulandzie ktoras tam kupowała czy wy tylko prezez allegro?
w aptece. za 4,50.

Cytat:
Mało tego - ma siostrę młodszą - niestety niewydolność łożyska i waga urodzeniowa 700 gramów. I wygląda na to, że młodsza w ogóle dała sobie radę idealnie.
super dziewczyny. trzy

Cytat:
także tego... no.. surprise
o jołki zielone

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 09:10   #515
trolla2405
Rozeznanie

Witam!
moja młoda przespała 12h, kocham moje dziecko,
za to moje dzieciątko w brzuchu robi sie coraz niegrzeczniejsze, ostatnio czytałam, że juz powinien się uspokoić, bo ma mniej miejsca do fikania i co? on tego nie czytał, może mu powinnam na głos przeliterować? dość że miał czkawke to miałam wrażenie że się chce obrócić, a takich numerów to ja sobie nie życzę już

Cytat:

no a wyspać i najeść na zapas niestety się nie da
ja już mam z 3kg na zapas jedzenia do porodu to uzbieram z 5kg spokojnie

Cytat:
a powiedzcie mi czy te duże podpaski na po porodzie to są może w roosmanie lub kaulandzie ktoras tam kupowała czy wy tylko prezez allegro?
w aptece
Stary 2013-02-05, 09:11   #516
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pamiętam jak Anna Mucha pisała o tym, że ona planuje mieć orgazm w czasie porodu I tak sobie wtedy myślałam: to się zdziwisz
A później na blogu tylko napisała, że jednak orgazmu nie było i cała lista podziękowań do personelu szpitala, że jej pomogli to przeżyć

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

I nestelle - kupiłam sobie wczoraj moje ukochane truskawkowe lody- myślę, że teraz zanim wezmę się do roboty jest idealny na nie czas A jak Twoje czekoladowe - jeszcze są?
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 09:14   #517
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

no to głowa do góry, a skąd on taki wróżbita, że niby do końca lutego, jak wszystko pozamykane ?

Cytat:
Nasza Oliwka urodziła się z wagą 900 gramów. Jej mama miała zatrucie ciążowe. Generalnie ma kłopoty z oczkami lekkie - wada 4,5 dioptrii. I tyle. Poza tym wszystko super - jak nie wcześniak.
wow

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-05, 09:19   #518
joanna200
Rozeznanie

Cytat:

no to szykuj się szykuj..
za synusia, pięknie rośnie..
ja jestem bardzo ciekawa co mi powie gin na następnej wizycie.. ale to dopiero 18..

ja wczoraj wieczorem spakowałam torbę, tzn próbowałam, bo jest za mała i nie zmieściło się wszystko..
trzeba się dziś przepakować..

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Ja pamiętam jak Anna Mucha pisała o tym, że ona planuje mieć orgazm w czasie porodu I tak sobie wtedy myślałam: to się zdziwisz
A później na blogu tylko napisała, że jednak orgazmu nie było i cała lista podziękowań do personelu szpitala, że jej pomogli to przeżyć

no przy cesarce to się dużo nie namęczyła.. ew. trochę po..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 09:25   #519
Villga
Zadomowienie

Cześć Kobietki!
Ale bym zjadła pączka, mówię Wam...

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

Dziewczyny, nie wiem czy to podświadome pragnienie seksu, ale kolejny dzień zjadam parówki Mogłabym jej jeść na każdy posiłek... Niby mają te 85% mięsa, ale to ciągle parówki....

Ah, i wiem co mi się śniło.... Mój były facet (w sumie byliśmy razem 4 lata, więc taka głębsza znajomość) mi się chwalił, że urodził dziecko. Dziewczynkę. Wpadł z jakąś laską, a ona dziecka nie chciała i on postanowił je donosić i urodzić. Pomyślałam sobie: jaki dobry chłop... a ja go zostawiłam
Świetny sen

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
(o super to w czwartek usmażę sobie faworków
Ja też, ja też!

Cytat:

jako że wystraszył mnie wizją porodu w lutym i kolka nerkową jeśli zdążę to dziś a jak nie to jutro pakuję się do szpitala. Robi się poważnie i szczerze mówiąc to teraz chyba bardziej boję się tego ataku kolki nerkowej niż porodu... przynajmniej wiem, że w bólach porodowych jest jakiś sens i że zakończenie będzie piękne a taki ból nerek, nic nie wniesie w me życie[COLOR="Silver"]
Gratulacje zdrowej, dużej dzidzi i wracaj szybko do zdrowia.

Malpka: trzymam kciuki za wizytę

Edytowane przez Villga
Czas edycji: 2013-02-05 o 09:26 Powód: literówka
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 09:26   #520
bzinka
Zadomowienie

kwiatuszekkk21 gratuluję wizyty , to musisz się szykować
Bedzie dobrze

U mnie dzisiaj skończony 30 tydzień, zaczynam 31

Ciężkie te noce jakieś, jak się kładę spać, to mała fajnie kopie, trzymam sobie ręce na brzusiu i zasypiam, a jak się budzę w nocy, to brzuch zawsze twardy i napięty, ja cała sztywna, a ona nie daje żadnego znaku. Rano jak wstaję to tez dopiero gdzieś po jakimś czasie zaczyna sie ruszać.

Tak w ogole, to wstałam dzisiaj po raz 6ty chyba na siku o 7mej i zmierzyłam cukier, było 118 zdziwiłam się czemu tak dużo i co niby w związku z tym mam zrobić, wiec poszłam dalej spać i wstałam o 9 i juz było 72. Cukrzycówki może wiedzą o czym to świadczy?

Dziewczyny zamorduje was za pisanie o tych pączkach robię sobie coraz większą ochotę na nie Co my biedne na diecie cukrowej możemy sobie zjeść w ten dzień? Może jakieś razowe muffiny jabłkowe z cynamonem albo truskawkowe? Albo ciasteczka z otrebami? ale czym to dosłodzić troszkę?OC pisałaś o tym syropie z agawy, to pewnie w zdrowej żywności dostanę? Może a almie by było w g.kazimierz?

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2013-02-05 o 09:27
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 09:30   #521
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Czy to w ten czwartek jest tlusty czwartek?

Tutaj nie obchodza tego swieta (pączki sa w roznej formie na sylwestra), ale mam ochote usmazyc faworki

a i jeszcze pytanie, czy myslalyscie o porodzie w wodzie?
Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
http://parenting. pl/portal/przeciwskazania-do-porodu-w-wodzie
Myślę, że jest raczej ciepła, ale nie gorąca by maluszek nie przeżył szoku podczas porodu. Tak samo nagrzewają wcześniej podkład i ubranka dla małego podczas porodu.
Ja bym sie trochę bała, że jeśli wyszłyby jakies komplikacje, to trochę czasu by minęło zanim bym się z wanny wygramoliła ;D
Położna się ze mnie śmiała, bo wskoczyłam ostatnio na łóżko do porodu i tam są takie drążki do trzymania się jeśli ktoś lubi. Mi to przypomina pojazd kosmiczny jakiś
Ja od razu wykluczyłam i czego nie ma w artykule - nie jest możliwe pobranie krwi pępowinowej w czasie takiego porodu - także jak ktoś planuje, to ta opcja odpada...

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-05, 09:31   #522
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

Dziewczyny, nie wiem czy to podświadome pragnienie seksu, ale kolejny dzień zjadam parówki Mogłabym jej jeść na każdy posiłek... Niby mają te 85% mięsa, ale to ciągle parówki....

Ah, i wiem co mi się śniło.... Mój były facet (w sumie byliśmy razem 4 lata, więc taka głębsza znajomość) mi się chwalił, że urodził dziecko. Dziewczynkę. Wpadł z jakąś laską, a ona dziecka nie chciała i on postanowił je donosić i urodzić. Pomyślałam sobie: jaki dobry chłop... a ja go zostawiłam
ahahaha parowki ooo moj brzuch ahahahah .....
ale o sexie CICHO !!!!

co do snu .... no paczaj jak facet :P

Cytat:
dziś mam wizytę po 18 więc dopytam mam nadzieje ze nic się tam nie otwiera

z tym cc w śnie to wogóle był numer bo lekarz mówi mi że zrobi mi już teraz bo potem na narty jedzie a czułam się po nim jakbym wogóle nie rodziła

a z szyją współczuję kiedyś też się z taką obudziłam to przez 2 dni w lewo nie mogłam patrzeć
za wizyte oczywiscie
aaaa na narty ... dobre ....
co do szyji ... eh taki urok
poszlam wczoraj spac o 22 .... ta usnelam pewnie jakos po 1

Cytat:
Czy to w ten czwartek jest tlusty czwartek?

Tutaj nie obchodza tego swieta (pączki sa w roznej formie na sylwestra), ale mam ochote usmazyc faworki

tak to juz teraz ... u mnie tez nie obchodza
aaaaaaaaaa FAWORKI !!!!!! boshe zjadlabym ... ale nie umiem robic

co do porodu w wodzie ... u mnie w szpitalu jest mozliwosc ... i z tego co wiem nie mozna miec tylko problemow z cisnieniem i przeplywem krwi ... no ale Lekarzem nie jestem .... mowie to co gdzies tam uslyszalam ew

Cytat:
cześć
- "brzydki jak psi ........ "
- nic mi nie mów o pragnieniu sexu ...... ja vege ,więc musiałbym się na marchewki rzucić na marchewki .......

no nie moge .... z wami .. co wy tak od rana o tym sexie ahahaha

Cytat:

ad 1 - ehkymmm ... sorry ale kolejka o 1 miejsce jest juz zajeta .... niech tam siedzi jak mu wygodnie ... nie ma sie co spieszyc
ad2 - jak masz dbac o siebie ... jak ci nie dal L4
ad 3 - no alesz masz pamiatke

no nic ja prawie koncze sniadanko ... dzis tosty :d plaki wczorja ost zjadlam :d trza kupic nowe haha.
no i dzis planuje ciag dalszy sprzatania i ukladnia .... szkoda qr_wa ze te szafy dalej nie przychodzac ehhhh

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 09:33   #523
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

- co do odpoczynku w szpitalu to jednak liczę na 2 dni -bo z kuba i ninką byłam 2 doby .A tak w sumie to ja odpoczynku od dzieci nie chcę -raczej od domu .A jak będę w szpitalu to będę sie denerwowała o kubę i ninkę bo tak średnio pasuje ich zostawić - jedni i drudzy dziadkowie się nie nadają do opieki .... I to właśnie mnie bardzo stresuje .
2 doby to krótko u nas najkrócej 3 wcześniej nie wypuszczają
no i ja też mam stres związany z Julką chociaż u mnie akurat jakby co na babcie mogę liczyć w 200% ale wiem ze tż też się nią zajmie tylko jak ona się nie upomni to pewnie nie da jej kolacji i takie tam
Najbardziej boję się jego pępkowego ale mam nadzieje ze na ten wieczór podrzuci Julkę do babci
Wogole jak wczoraj pomyślałam o tym jak się żegnam z Julą przed pójściem do szpitala to aż się popłakałam

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

Chodzi o różowe z Belli?
Jeśli tak to ja kupowałam w aptece za 5zł a widziałam też w Super Pharm po 3,99. Mam narazie tylko 2 opakowania ale jak mi braknie to wyślę TŻ do galerii bo to niedaleko szpitala i mi dokupi
tak dzięki

Cytat:

ha zapomniałam dodać, że w końcu dał mi zdjęcie z usg szkoda tylko, że to zdjęcie nerki a nie synka
o widzisz wpychasz się bez kolejki oby z tą nerką było ok

a l4 nie chciałaś czy lekarz ci nie chciał dać ?

zdjęcie nerki dobre

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
w aptece. za 4,50.
dzieki

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
w aptece
dzięki
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 09:35   #524
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość

Cytat:
Tak w ogole, to wstałam dzisiaj po raz 6ty chyba na siku o 7mej i zmierzyłam cukier, było 118 zdziwiłam się czemu tak dużo i co niby w związku z tym mam zrobić, wiec poszłam dalej spać i wstałam o 9 i juz było 72. Cukrzycówki może wiedzą o czym to świadczy?
Że popełniasz jakieś błędy w diecie i wybija Ci nocny cukier, co nie jest za dobre. Zrób sobie dobowy profil glikemii http://pl.wikipedia.org/wiki/Dobowy_profil_glikemii
bo jeśli masz non stop w nocy takie cukry, to mogą one być szkodliwe dla dziecka.

Cytat:

Dziewczyny zamorduje was za pisanie o tych pączkach robię sobie coraz większą ochotę na nie Co my biedne na diecie cukrowej możemy sobie zjeść w ten dzień? Może jakieś razowe muffiny jabłkowe z cynamonem albo truskawkowe? Albo ciasteczka z otrebami? ale czym to dosłodzić troszkę?OC pisałaś o tym syropie z agawy, to pewnie w zdrowej żywności dostanę? Może a almie by było w g.kazimierz?
Sky is the limit. Przepisów dla diabetyków masa. Wystarczy poszukać jak ktoś ma ciśnienie. Co do agawy, można ją kupić w zwykłych marketach, nie koniecznie w almie.
Stary 2013-02-05, 09:40   #525
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć!
to i mi się w końcu przyśnił sen o porodzie śniło mi się ze zrobili mi cesarke teraz czyli w 36 tyg a po wybudzedniu mnie od razu puścili do domu. I weszłam do was wam powiedzieć że to jednek ja pierwsza byłam W domu pytam męża czy widział chociaż syna to mi fotki pokazał ale zaraz poszliśmy do szpitala go zobaczyć. Oddział z dziećmi był na -16 piętrze ale jak wsiedliśmy do windy to winda najpierw zjeżdzała na -100 piętro z prędkością światła dopiero potem jechała do góry i wysadzała ludzi

obudziłam się wystraszona a do tego obudziłam się znów z bólem brzucha i nadal mnie boli

a dziś wieczorem wizyta

co za sen ciekawa jestem co powie lekarz na te bóle właśnie czyżby szyjka się skracała??

Cytat:
ale sen
ale dajmy szanse Liwce, by byla jednak pierwsza

no ja tak licze, ze jeszcze miesiac i powoli zacznie sie robic wiosennie
haha chętnie oddam 1 miejsce Małpka możesz brać jak chcesz albo Kwiatuszek

Cytat:

a proszę Cie bardzo haha
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-05, 09:44   #526
Moderna
Zakorzenienie

Z okazji ostatniego dnia 30-tego tygodnia brzusio

i uwierzcie jest duzy i ciezki, nawet bez wysilku sapie jak parowoz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1224.jpg (32,9 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1237.jpg (23,4 KB, 66 załadowań)

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-02-05 o 09:47
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 09:47   #527
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

Że popełniasz jakieś błędy w diecie i wybija Ci nocny cukier, co nie jest za dobre. Zrób sobie dobowy profil glikemii http://pl.wikipedia.org/wiki/Dobowy_profil_glikemii
bo jeśli masz non stop w nocy takie cukry, to mogą one być szkodliwe dla dziecka.
Sky is the limit. Przepisów dla diabetyków masa. Wystarczy poszukać jak ktoś ma ciśnienie. Co do agawy, można ją kupić w zwykłych marketach, nie koniecznie w almie.
Dziękuję dobra kobieto na Ciebie zawsze mogę liczyć!

Stary 2013-02-05, 09:49   #528
Moderna
Zakorzenienie

Bzinka kiedy slub?
Stary 2013-02-05, 09:50   #529
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

zgrabniusi!!! a z tatuażem wszystko ok? nie rozciągnął się?
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-05, 09:51   #530
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
haha chętnie oddam 1 miejsce Małpka możesz brać jak chcesz albo Kwiatuszek
ja tym razem podziękuję nie będę odbierać tak zaszczytnego miejsca haha

Cytat:

ślicznie

--------------------------
wiem ze była o tym dyskusja ale tera poproszę o odpowiedz dziewczyny znające się na składzie tych środków dla dzieci
To co do kąpania kupujecie i z jakiej firmy ?
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 09:54   #531
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
zgrabniusi!!! a z tatuażem wszystko ok? nie rozciągnął się?
na razie jeszzce nie, wyglada w porzadku... choc to sie pewnie okaze po porodzie, jak skora wroci do poprzedniego stanu
Cytat:
ja tym razem podziękuję nie będę odbierać tak zaszczytnego miejsca haha
alez tu uprzejmie, kazda kazdej ustepuje miejsca
Stary 2013-02-05, 09:54   #532
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
"Krąży w świecie bajek sporo o tym, skąd się dzieci biorą,
lecz kochani bądźmy szczerzy, czy dziś ktoś w bociany wierzy?
Jeśli zatem wiedzieć chcecie,skąd bierzecie się na świecie,
to najlepiej dla porządku zacząć trzeba od początku.
Najpierw los tak życie splata że spotyka mamę tata
i kochają się bez granic, rozstać się już nie chcą za nic.
Chcą być razem zwłaszcza w nocy, przytuleni z całej mocy.
Bo gdy tulą się wzajemnie, wtedy im jest najprzyjemniej.
Z taty rój nasionek rączy mknie z jajeczkiem się połączyć,
które w mamie jest gotowe zacząć życie całkiem nowe.
Gdy nasionko się z nim zwiąże, wtedy mama zajdzie w ciążę
i od chwili tej wytrwale w brzuchu mamy rośnie malec.
Wreszcie dziecko jest gotowe, by na świat wystawić głowę.
I gdy chwila ta nadchodzi, wreszcie mama cię urodzi.
I tak wszystko się zaczyna, rosną dzieci i rodzina.
Dziać się tak już będzie stale, oby wszyscy się kochali"

Cytat:
Czy ktoś mi da l4 od obowiązków domowych???

zaraz nadrobię was bo mam przerwę na colę
dam l4 za kole
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A te pierwsze pieluchy kupujecie z wycięciem? Czy moga być bez ? Bo już nie wiem??
ja mam rozmiar 1 huggisy wiec one niby z wycieciem a rozmiar 2 mam pampersy one chyba bez, nie wiem. ale polozna pokazala nam jak wywinac i juz

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Jeszcze dodam odnosnie ciuszków cos, ja pozyczalam kolezance dwa lata temu ubranka po Oliwii, wszystkie wypralam, nie mówię, ze to byly cuda- ale zestawy śpiochy i kaftaniki, czyste bez plam, pachnące...
oddała mi w takim stanie, ze wszystko wywalilam, brudne śmierdzace poplamione, z dziurami- a tak walily że leciałam z workiem na smieci od razu.
masakra niektorzy to maja tupet

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Przy okazji dziś zaczynam 29 tydzień 97 cm w brzuszku.14 kg na plusie.

Cytat:
Dragusia - to Ty nie masz jeszcze torby spakowanej??
hm... może dziś lub jutro

ok ide dalej nadrabiac

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 09:56   #533
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Mój mały dzidzius to strasznie na hałas wrażliwy. Tyle że nie wiem czy jemu się to podoba czy się boi wtedy. Ale jak tak szaleje i bije od środka to wydaje mi się że to ze strachu. Jak wieczorem kładę się spać to też pozycję do niego muszę dostosować. Na lewym boku mu pasuje i z rogalem pomiędzy nogami. A jak na prawy się przewroce to od razu boks
ja tylko na lewym boczku moge spać, i wczoraj sie dowiedziałam dlaczego tak ejst, bo mój mały Synuś siedzi pośladkowo i własnie plecki ma po lewej stronie czyli jak ja leze na elwym boku to on sobie lezy na pleckach skulony taki i tak mu dobrze

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 09:58   #534
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

ale wyglądasz pięknie, super kiecka też

Cytat:
Dziękuję dobra kobieto na Ciebie zawsze mogę liczyć!
jak w nocy będzie ok przez dwa dni, tzn że wybija Ci świtowo wtedy mierz sobie trochę wcześniej i jak coś zgłoś na kopernika, bo co innego przekroczenia o kilka pktów, a co innego aż o 30 do normy. ( w nocy też 60-90)
Stary 2013-02-05, 10:01   #535
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
piękny, kształtniutki; a mama - sexi

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 10:02   #536
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Właśnie mnie matka uraczyła opowieściami swoich porodów. Trzy razy szybka piłka (choć tylko ja donoszona...). Ze mną o 22ej zdjęty szew o 0:40 byłam na świecie, z bratem o 2ej bóle o 3:30 się urodził, siostra też szybciorkiem...
powiedzcie że to dziedziczne
Nie wiem czy dziedziczne ale moja matula też szybkie i mało bolesne porody miała, i babcia i teściowa, i ciotka itd. Tak więc albo nie chcą mnie straszyć, albo już nie pamiętają jak to bolało albo faktycznie kiedyś kobiety rodziły łatwiej i szybciej

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
ja mam simsy 2
heh, simsy, straszny pożeracz czasu. Aż boję się włączyć czasami, TŻ wraca z pracy a tu obiad jest gotowy, ale na stole u wirtualnej rodzinki

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to powiem Wam, że mam ostatnio prawdziwą zachciankę ciążową hehe.Wcześniej miewałam smaki na różne rzeczy, ale były to rzeczy, które jakoś zawsze jadłam tylko nie w takim nasileniu. A teraz od jakiegoś czasu mam fazę na pączki! Normalnie ciągle o nich myślę. Wczoraj zjadłam 2 na raz. Mąż się ze mnie śmieje, bo ja już parę lat pączków nie jadłam (z wyjątkiem tłustego czwartku) a teraz na samą myśl mi ślinka cieknie Jak tak dalej pójdzie to na porodówkę mnie zatoczą jak ogromnego pączka właśnie
Pączki to już w czwartek. Ostatnio bym jadła i jadła, nie czuję sytości wczoraj wieczorem zabrałam się za suche płatki i mrożone truskawki bo nic ciekawszego i słodszego nie było. Niestety nie zaspokoiło to moich potrzeb i wydarłam się na TŻta , czemu nic dobrego mi nie kupił jak z pracy wracał! A on na to że przecież nic nie mówiłam to skąd miał wiedzieć. Chłop zgłupieje niedługo ze mną (z nami )

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
To i ja się zegnam...Oglądam własnie te operacje plastyczne na tvn i jak słucham tej Czubaszek to mi słabo...jakos nie trawie tej kobiety...Żegnam sie tą myślą DOBREJ NOCKI!
Nie mogę patrzeć na te programy. Skalpel i krew to nie dla mnie. Boziu a jak tu rodzić...dobrze że nie ja zaglądam między moje nogi

Cytat:
Ale kruszynki, brawa dla takich dzieciaczków za siłę i dla postępu medycyny

I jeszcze brawa dla wszystkich mam za skończone tygodnie
Kciuki zaciśnięte za wszystkie wizyty
Stary 2013-02-05, 10:03   #537
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
ale wyglądasz pięknie, super kiecka też
dzięki
uwielbiam moj brzusio, mimo, ze juz ledwo chodze .. a gdzie to jeszcze do 40-tego tygodnia
no nic, lece do położnej..
a wlasnie sie jakas chmura oberwala i doslownie sciana deszczu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-05, 10:04   #538
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Bzinka kiedy slub?
Moderna piękny brzusio
Jak wy to robicie, że wyglądacie jakbyście miały brzusie podoczepiane super figurki, a ja się zrobiłam jedna wielką kulką

Ślub za hmm.... 11dni

Stary 2013-02-05, 10:06   #539
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
C

po ginekologu mam dentystę a skoro i tak już mam wolny dzień to odwiedzę jeszcze koleżankę, więc relacja pewnie dopiero wieczorem
Jeszcze tylko laryngolog i wszystkie otwory by Ci przebadali;p

A dlaczego nie masz l4? Mnie ta kolką nerkowa straszyła lekarka, ale urosept i duuużo picia pomogły 3mam kciuki! I nie spiesz się tak do tego porodu;p

Cytat:

Jak nie bedzie rpzeciskazań, a wanna bedzie wolna to ja chce rodzi w wodzie. A przeciwskazań jest troche, z tego co pamietam, to problekmy z cisnieiem, skórą, stany zapalne, infekcje i ogólnie wszystkie te dolegliwością, które moga się zakończy cesarką. Temperatura ma ok. 36-37 stopni i jest utrzymywana cały czas taka sama.

Cytat:
Takie historie podnisza mnie na duchu...Ale mama widze, już w dojrzałym wieku, ciekawe czy to miało wpływ.
Ale na tej liscie marcowo0-kwietniowej to szybko wystartowałyście

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
dziewczyny czy mam coś tu dopisać ewentualnie skreślić?!

MAMA: (ogólnie i do szpitala)
- koszula nocna do porodu (ewentualnie koszula?)
- koszula nocna (2 sztuki)
- majtki siatkowe ok. 6 sztuk
- podpaski na noc
- podkłady poporodowe (podpaski)
- podkłady higieniczne ok 60x50
- wkładki laktacyjne
- szlafrok
- skarpetki
- kapcie
- klapki pod prysznic
- biustonosz do karmienia 2-3 sztuki
- lewatywa jednorazowa
- woda mineralna
- ręczniki
- kubek
- papier toaletowy
- pieniądze
- telefon + ładowarka
- aparat
- tantum rosa
- szczoteczka do zębów + pasta do zębów
- żel pod prysznic (najlepiej bezzapachowe lub zwykłe mydło)
- maszynka do golenia + krem do golenia
- krem bambiono
- maść na brodawki
- szampon do włosów
- grzebień
- wsuwki
- gumka do włosów

Dokumenty do szpitala:
- dowód osobisty
- ubezpieczenie (Rmua, ksiązeczka)
- NIP pracodawcy
- karta przebiegu ciąży
- oryginały wyników badań z okresu ciąży
- oryginały wyników badań krwi matki i ojca
-
CÓRA: (ogólnie i do szpitala które?!)
- smoczki Avent
- pieluszka terowa
- ciuszki (pajacyk, body, czapeczka, kurtka, rękawiczki…)
- pieluszki
- chusteczki
- zasypka
- krem
- oliwka
- termometr (elektroniczny z miękką końcówką)
- butelki Avent
- nożyczki do paznokci
- grzebyk do włosów
- patyczki kosmetyczne
- płyn / szampon do kąpieli Bambino
- krem Bambino
- termomentr do wody
- sól fizjologiczna do oczu
- octenistep do pępka (ewentualnie fiolet, spirytus)
- aspirator Frida do nosa (ewentualnie gruszka)
- proszek do prania
- płyn do płukania
- puder / zasypka dla niemowląt
- krem na odparzenia : linomag, sudocrem, bepanthem
- niania elektorniczna
- smoczki uspokajające
- chusta / nosidełko

Formalności po porodzie:
http://www.zdronet.pl/67,gdzie-i-jak...0,dziecko.html

http://www.mojakobiecosc.pl/Planuje_..._porodzie.aspx
Na Twoje zyczenie wysłałam CI przeciez na maila liste rzeczy do szpitala, która mam od połóżnej..... Według mnie masz tu mase rzeczy zbędnych, bez których mozna sie obejsc-przynajmniej na początku, ale to każdego indywidualna sprawa.

moderna- ale masz mała dupinę... brzuszek ładniusi.

Narobiłyście mi smaka na te pączki....jutro bede smazyc racuchy, a wczwartek zakupie paczki-taki jest plan!!
A tż dzis rano do auta a tam..guma;/
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 10:20   #540
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:

uLaLaLa

ps .. zapodaj przepis na Faworki

Cytat:
Ślub za hmm.... 11dni

noo ja cos czuje ze za 11dni jedna juz na pewno bedzie rozpakowna haha

no nic mykam na chwil kilka ... zapuszczam sie w czeluscie pudel

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości