|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VII- it's a B-day time!
basiula
![]() A ja dzisiaj rozebrałam choinkę, pochowałam świąteczne bibeloty ![]() Tak wogóle to pospałyśmy z małą do 9 i nic mi się więcej nie chce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2192 |
Wtajemniczenie
|
Basiula super!
![]() Hejka ![]() Mała jeszcze śpi, dzień w pracy oki. Była sąsiadka i mama mówi,że niunia nawet sama z nią w pokoju troche siedziała i nie płakała, ładnie się bawiła ![]() ![]() W lutym mamy mieć bal karnawałowy i musze pomyśleć o kostiumie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2193 |
Zadomowienie
|
princ cos w tym stylu --> na pazia, albo wróżkę
![]() ![]() na all są fajne i niedrogie przebrania ![]() http://moda.allegro.pl/uczennica-hig...958466992.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2194 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez o tym myślałam, lekarz g osłuchał i nie stwierdził niczego poważnego, a infekcja nie jest na tyle duża aby zlecić antybiotyk. Na szczęście od wczoraj nie kaszle. Pijemy dalej syrop, ale tylko profilaktycznie. Kamień z serca ![]() Witam się wieczornie ![]() Cały dzien nie zaglądałam, bo tżet dziś zrobił sobie wolne, więc dwojka dzieci do ogarnięcia ![]() Miałam jechać do miasta, ale zaczął się ze mną sprzeczać, że lebioda jestem nie kierowca, wiec niewiele myśląc uniosłam się dumą i powiedziałam, że już nigdy nie wsiąde do jego auta ![]() I o, dzień jakoś zleciał. ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
Ad. 1. już napisałam ![]() Ad.2. jej jak super, a praca plastyczna wprost wymarzona dla Ciebie, brokat i gwiazdeczki. Fiu, fiu ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
Stroje są super. Tylko obawiam się jakby wyskoczyła w jednym z tych co podałaś, dyrka by nie podpisała z Princ umowy nawet o dzieło ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2195 |
Wtajemniczenie
|
Pokszyfko haha no do przedszkola by mnie w tym nie wpuścili
![]() ![]() Baha zdrówka moc przesyłam! ![]() ![]() Z mamą dzień drugi, jakoś dajemy radę hehe Tz czeka aż pójdzie mama z psem na ostatni spacer przed snem sesese ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2196 |
Zakorzenienie
|
Princ, tyle tej przebierankowej bielizny masz, że hej
![]() ![]() jeny, Pati urwała mi cały karnisz ![]() ![]() ![]() Czy trzeba fachowca do zakładania takich rolet czy samemu da radę? ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2013-02-01 o 16:06 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2197 |
Zakorzenienie
|
Ja takich nie mam, ale wydają sie być łatwe w montarzu, ale jak jest to nie wiem
![]() Moj Michał, to jak siedzi w domu, teraz przez ten kaszel, to kociokwiku w domu dostaje. W zeszłym tyg, wyszedł sam na klatkę, ja odkurzałam, teściowa myślała, że jest u mnie, a ten sobie wyszedł ![]() ![]() U Nas już po kaszlu więc jutro idziemy nareszcie na zasłużony spacer ![]()
![]() |
#2198 |
Zakorzenienie
|
jeny, jak mi masakrycznie powoli net działa
![]() baha, ja nie wiem co z dziećmi zrobic jak tego spaceru nie zaliczę ![]() ![]() Super, ze już po kaszelku!! ![]() Princ, a za co myślisz się przebrać? a może lepiej wypożyczyć jakiś kostium zamiast kupować? u nas np. z teatru można wypożyczać, wiem, że pieniądze niewielkie, a kostiumy pierwsza klasa bo takie teatralne prawdziwe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2199 |
Zakorzenienie
|
Ile ml mleka wypijają na raz Wasze dzieci?
Bo moja budzi się w nocy i teraz tylko max 120-150 ml. A jeszcze tydzień temu to 180 ml co do kropelki ![]() ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2013-02-02 o 00:14 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2200 |
Zakorzenienie
|
U mnie noc porażka. Coś sie Lili przyśniło, czy ząbki, jak się obudziła z płaczem biedna, to chyba pół bloku postawiła na nogi
![]() pisze sobie sama ze sobą ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2201 |
Zadomowienie
|
![]() seona moja na noc wypija 200ml nad ranem sie budzi i wypija okolo 140ml ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- i te rolety mozna samemu zamontowac,my niedawno kupilismy podobne do tych drugich tylko gladkie bez wzoru,ile my sie przy tym nakombinowaliśmy,instrukc ja to byly 3 obrazki z ktorych nic nie wynikalo ![]() my mamy takie rolety ze z boku idzie taka zylka,tz-et mowil ze to przynajmniej nie jest az takie badziewnie,ze sie rowno bedzie zwijac,on sie zna,wiec mu ufam ![]() w auchanie jest promo na pampersy activ baby wszystkie rozmiary po 36,z groszami
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2202 |
Wtajemniczenie
|
Seona sarki wydawać nie chcę na przebranie. Myślę o kotku
![]() ![]() Moja mleka je 2razy po 240ml. Lece się kłaść, jestem padnięta. Spokojnych nocek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2203 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i dlatego tak pragnę gdzieś już z nim wyjść. W Piątek pojechaliśmy do miasta, na krótko, w Sobotę do chrzestnj Michałka wczoraj do mamy. Efekt...kaszel i katar kom bek ![]() Cytat:
Wieczorem, robię 260ml mleka (z kartonu) + 2 stołowe manny, zostawia ok 30ml. ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() Jak nie może będzie ściąga na youtubie jak je zrobić ![]()
![]() |
![]() |
#2204 |
Zakorzenienie
|
O rety, ale Wasz pija tego mleka!!! Ja to większość wylewam
![]() ![]() ![]() Princ, ja uszka widziałam przeróżne w kiosku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2205 |
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Jej jak długo mnie nie było a tu takie pustki ... Owieczko pamiętamy Cię, pamiętamy ![]() Seona przykre te wiadomości o których pisałaś, masakra. Tyle chorób wokół, że nie wiadomo co myśleć. Człowiek dąży do czegoś, snuje plany na przyszłość a tu przyjdzie choróbsko i rach ciach po wszystkim. Apropo tych rolet są proste w montażu ![]() ![]() Mój brzdąc też lubi batoniki z Hippa, w ogóle ostatnio to ma taką labę pod względem jedzenia, że masakra. To jakiś chips te takie miśki co to niby do dzieci, tu paluszek, tu ciasteczko ![]() ![]() Princ fajnie, ze tak z tą pracą Ci klapło ![]() ![]() A tak poza tym u nas nic ciekawego ![]()
![]() |
#2206 |
Zadomowienie
|
Seona u nas rano idzie kaszka na mm ok 250ml, później jakiś jogurcik, albo i nie, to wtedy na podwieczorej dostaje coś na mleku, albo mleko o ile obiadek był bardzo treściwy ok 210ml i na noc kaszkę ok 220ml. w sumie ok 680. dużo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2207 |
Zadomowienie
|
a mój mały nie czepi sie mleka za nic jak ładnie pił do roku tak po roku uznał chyba że jest juz za duży na mleniu bo nie weźnie do ust...
![]() |
#2208 |
Zakorzenienie
|
Janeczko, mój też dostaje paluszki, pałeczki ptysiowe, miśkopty, jogurty itp itd, ale wiadomo, że mu dzielę, po parę szt daje do kubeczka, siedzi i wcina. Uwielbia paluszki juniorki, są maślane i prawie wcale nie ma na nich soli.
Poza tym, teściów ustawiłam, że bez mojej zgody nic mu mają nie dawać i póki co słuchają się. Bo później własnie byby taki efekt o jakim piszesz. Princ, jeśli nie znajdziesz tych uszek o jakich pisała Seonka, może zrób sobię coś takiego, nie wydaje się trudne ![]() http://www.youtube.com/watch?v=REJEXfFdpBQ A u nas po staremu, z tym, że katar mniejszy, ale kaszel jest dla odmiany suchy :ściana: jutro 3cia wizyta kontrolna, padne jak nic nie wymyśłi mądrego. Chyba kupię inhalator i będziemy się inhalować, bo co innego zrobić ![]()
![]() |
#2209 |
Zadomowienie
|
a my jedziemy dzisiaj jak mały wstanie na szczepienie pneumo miałam jechać w przyszły czwartek ale pitole pojade dzisiaj bo bede czekać to znowu sie mały rozchoruje albo co to korzystam puki zdrowy
![]() |
#2210 |
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() Bahamadia ja też byłam wczesniej bardziej stanowcza a teraz jakoś nie mam siły nie wiem czemu, nie chce mi sie po 50 razy powtarzac ![]() Basiula ![]() Seona mój wypija tak po 210 ml mleka rano i wieczorem i czasem w ciagu dnia kaszka zalezy co je innego, bo jak 2 daniowy obiad to zazwyczaj nie ma miejsca na kaszke potem tylko jakis deserek i przed spaniem butelka.
![]() |
#2211 |
Zadomowienie
|
my już po szczepieniu niunio jak stanoł na 10 kg tak stoi już trzeci miesiąc albo i dalej nawet ładnie dał sie zbadać otwierał buźke żeby gardełko pan dr zobaczył i rozpłakał sie przy wkłóciu ale zaraz uspokoił a potem juz ok jestem z niego taka dumna
![]()
![]() |
#2212 |
Zadomowienie
|
u nas w ciągu 1,5 mies przybyło jej tylko 0,5kg, za to mierzy 80cm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2213 |
Zadomowienie
|
oj my na długość też w góre poszliśmy niewiem dokładnie ile mały ma wzrostu ale raktuzki mu kupiłam 80/86 to takie na styk są na niego
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2214 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Znowu zima??? A już miałam nadzieję, że nie będzie śniegu ![]() Mojej małej od soboty coś się pomieszało - nie chce zasypiać w łóżeczku - tylko musze ja głaskac po główce i po nóżce na naszym łóżku ![]() Nie wiem co się z nia porobiło- nie mam pomysłu ![]() W ogóle to wczoraj zakłądałam jej pod rzad 4 body - bo jeszcze tydzień temu były dobre a teraz za małe ![]() No to ponarzekałam - moge iśc po kawę i zasiąść wreszcie do pracy ![]()
![]() |
#2215 |
Zakorzenienie
|
Hej wszystkim
![]() My dziś wizyta kontrolna nr 3 ![]() Mija trzeci tydzień a my ani nie wyleczeni, siedzimy w dmu, ani nic konkretnego do leczenia nie mam zleconego wrrrrr
![]() |
#2216 | |||
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja potrzebowałam bodiki to kupiliśmy w C&A. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny mój nie ma smoczka już długo, gdzieś jakieś 5 miesięcy ale zaczął ostatnio z butelki robić sobie smoczek i nie potrafi bez tego zasnąć w południe ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2217 |
Zadomowienie
|
Baha jak to nic nie macie zalecone...
![]() ![]() janeczko zabierać butelkę ze smokiem ![]() Zaliczyłyśmy dzisiaj długi spacer, ale czuć w powietrzu zgniliznę...u nas poroztopowo, podeszczowo... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2218 |
Zadomowienie
|
Pokszyfko zabieram mu na każdym kroku jak tylko mogę, ale gdy przychodzi moment do zasypiania nie ma szans drze się jak nie wiem.
![]() |
#2219 |
Zadomowienie
|
ojj...to nie wiem, ja bym bez względnie zabierała, próbowała coś innego mu dawać...misia?? jak teraz przyzwyczai się do monia to możesz mieć później problemik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2220 |
Zadomowienie
|
hej ![]() Seona moja na noc wypija 220ml w nocy 100-150ml i w dzień 150ml U nas już 3 tydzień kaszel;/ mam 2 różne syropy i ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Ja nie wiem kiedy my z małą wyjdziemy na spacer;/ rano są płaczę i krzyki ,że chcę da-da nawet wyciąga z szafy kombinezon ehhh W niedziele pojechaliśmy do dziadka na spóźnionego dnia dziadka ![]()
Paulinka 18.11.2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.