|
|
#331 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Śląskie Panny Młode cz.III
Cytat:
Satyna,o to dobrze wiedzieć,bo szkoda by ich było ![]() I to nie zejdzie?
|
|
|
#332 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#334 |
|
Zadomowienie
|
do usług
![]() Czaję się na taką kremową kiece na poprawiny http://pola-guzik.pl/pl/p/Asos-Asyme...z-Koronka-/116 Co sądzicie?
|
|
|
|
|
#335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczna w moim guście..podobała by mi się też taka łososiowa albo czerwona
|
|
|
#336 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też bym brała ale poprawin nie robimy
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laski
Wklejam obiecane zdjęcia sorry z jakość, ale robione telefonem, więc nie powalają... W dodatku w domu mam dosyć ciemnawo (nie lubimy jasnego światła) dlatego ostatnie zdjęcie robione jest w łazience )W lutym prawdopodobnie jadę do Salonu w którym kupiłam suknie, na obiecaną "stylizację" więc zrobię zdjęcia w pełnym rynsztunku ![]() P.S. dodaje też celowo zdjęcie podeszwy, ponieważ jest cała zrobiona z jednego kawałka skóry, a np. w butach Badury niby porządnej firmy podeszwa składa się z trzech kawałków... |
|
|
|
|
#339 |
|
Zadomowienie
|
i bardzo dobrze
są super a z odkrytymi palcami lepiej nie szaleć, w końcu to będzie już wrzesień i tylko byś musiała pilnować żeby nie obtarły i żeby mieć na stopach coś bez zaznaczonych palców (pończochy np. ).Słodka, Twoje butki też piękne ![]() hehe, ja też sobie ostatnio kupiłam buty, w ccc, takie zwykłe, żonowate
|
|
#340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poka te żonowate... zaintrygowało mnie to określenie
|
|
|
|
|
|
#341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba z zeszłej kolekcji są bo były w promocji za 50zł, takie baleriny na niskim koturnie
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Słodka - bardzo ładne, choć ja nie wytrzymalabym na takim obcasie (jako nastolatka spadlam w terenie w galopie z konia. Mocno pogruchotalam kostkę),więc u mnie taki obcas to na chwile tylko
![]() A ja mam pytanie do Was - już za dwa tygodnie zaczynaja nam się nauki przedslubne. Problem mój jest następujący - z moim przyszłym mężem będziemy mieszkać razem już przed ślubem ( on jest z daleka, przeprowadził się na Slask dla mnie i tu będzie kontynuował edukację). Czy spotkalyscie się z problemami ze strony księdza? Martwi mnie to trochę, smiejacie sie, ale ja mam trauma od dziecka związana z Kościołem - miałam nieprzyjemnośc mieszkania wcześniej przy parafii, gdzie księża byli bardzo niesympatyczni. Jako małe dziecko panicznie bałam się spowiedzi, bo nie raz mi się zdarzyło, ze dostałam opiernicz w konfesjonale. Stad każda konfrontacja z księdzem budzi mój niepokój, jak. was to przebiegało? |
|
|
|
|
#343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teoretycznie dla kościoła nieważne czy narzeczony z daleka czy z bliska - mieszkanie przed slubem i tak jest grzechem cięzkim. W każdym razie wg mnie nikt nie powinien Cię o takie rzeczy wypytywac. Przed ślubem i tak odbedziecie spowiedź przedmałżeńska i tam będziecie się spowiadac z mieszkania razem, co zostanie wam odpuszczone, bo bliski plan slubu jest traktowany jako postanowienie poprawy. My tez mieszkamy razem i pare dni temu przyjelismy kolendę. Ksiądz od razu wyczail, że nie mamy ślubu; wypytal tylko kiedy i gdzie bedzie itp. Nic wiecej nie powiedzial. Wszystko zalezy tez od podejscia księdza. Nie martw się aż tak - jedyna nie jestes, a ksiadz najwyzej sbie cos tam poburczy
|
|
|
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem, ze nie powinnam się przejmować, nie znam pary, która robilaby inaczej, ale mimo wszystko mnie to uwiera
rodzina mojego chłopa jest bardziej religijna, ja jestem 'luznej wiary', więc osobiście uważam, ze zakładanie mi do łóżka jak nikomu krzywdy nie robię to jest lekkie przegięcie pałki. Jestem niepokorna, mam wykształcenie medyczne, toteż nauki przedslubne bedą dla mnie ciężkim doświadczeniem, dobra nauka pokory, trzymajcie kciuki, dobrym nie nagadala prowadzącej ![]() Nie chce tu nikogo obrażać, najgorsze (nie wiem, czy mogę to tak nazwać) jest to, ze w Boga wierze, chce przed nim przysięgac. Natomiast otoczka tej grozy dookoła, mnie przytłacza, mam nadzieje, ze zostanę dobrze zrozumiana tutaj
|
|
|
|
|
#345 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Buty śliczne ! prezentują się bosko ! Przyjdę do domu wrzucę fotki moich nad którymi cały czas się zastanawiam? I dotego parę propozycji florystki na bukiety.
|
|
|
|
|
|
#346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bogobojność dobra i pożądana cecha, ale Bóg to przecież Dobry Ojciec, Miłosierny, jeśli chcesz go zaprosić do Twojego życia małżeńskiego, to mniemam, że się ucieszy Bóg, nie ksiądz ![]() och, kolejny tydzień pracy czas zacząć......kto lubi swoją pracę ręka do góry
|
|
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpisałam Ci na PW ![]() Dziękuję dziewczyny, czyli nie jest tak strasznie?Myślę, że ta presja moja wynika stąd, że mam niefajne wspomnienia z dzieciństwa z księżmi, jak umawialiśmy się już w kancelarii parafialnej siedziałam jak na szpilkach. Dobrze, że to tak wygląda. jeszcze z formalności : one są bezpośrednio przed ślubem, zbiera się podpisy tak jak na bierzmowaniu? Mam nadzieję, że to nie jest OT, po prostu nie mam kogo zapytać - koleżanki, które się hajtały miały cywilny, z jedną jedyną, która miała kościelny widzę się dopiero jutro, a tak się luźno zastanwaiam
Edytowane przez sugarfreeee Czas edycji: 2013-02-04 o 10:41 |
|
|
|
|
|
#348 |
|
Przyczajenie
|
madziocha - sukienka cudna , na poprawiny będzie w sam raz! bierz bierz bierz
Słodkaaa - buty też świetne , wyglądaja na mega wygodne , obyś wytrzymała do końca dla mnie to najgorsza rzecz jaką musze kupić z listy weselnej napewno nie znajde wygodnych ładnych białych i w ogóle odpowiednich dla mnie^^Apropo Bielskich Targów Ślunych relacja ![]() Więc hala malutka , mało wystawców , straszny ścisk i natłok infomracji.Trochę rabatów , można skosztować ciast , fontanny jakiś tam wiejskich stołow.Dużo stoisk było z obrączkami , niektóre niczego sobie. Jeżeli chodzi o suknie ślubne to wybrali chyba najgorsze jakie mieli Najwięcej chyba foto i video oraz restauracji. Generalnie warto jechać , ale chyba do większych miast / miejsc .Jeżeli chodzi o zaproszenia i pierdołki to bardzo kiepsko praktycznie zadnych gadżeciarskich rzeczy nie było.To chyba na tyle
|
|
|
|
|
#349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też myślałam, żeby po ślubie stosować ale mimo wszystko musiałabym dużo porozmawiać o tym z moim lekarzem (a przy okazji, czy ludzie z poradni prowadzący nauki przedmałżeńskie to też lekarze? pytam z ciekawości), a mimo to wiadomo, że organizmy niektórych kobiet są bardzo... jakby to ująć niestabilne ![]() co do butów i ich farbowania, to świetne rozwiązanie, nawet nie wiedziałam, że można coś takiego zrobić ze skórzanymi butami! no to się jednak zastanowię, czy moja decyzja o kolorowych jest ostateczne przesądzona
|
|
|
|
|
|
#350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Odnośnie butów - najpierw poszukajcie gdzie takie farbowanie można zrobić, bo ja o tym pisałam ale osobiście nigdy nie farbowałam butów. Co najwyżej ubrania w podstawówce, jak już np czarne dżinsy robiły się szare, to się je gotowało w garze
|
|
|
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
To ja niechcący wsadzilam kij w mrowisko, bardzo nie chce schodzić na ten temat
Ale juz tlumacze: rozmawiając z koleżanka po owym szkoleniu opowiadała, ze u nich użycie prezerwatywy było tożsame z aborcja, badania prenatalne powodowały nieodwracalne szkody w plodach a podczas okresu mężczyzna nie powinien nawet przytulić zony. Może to ekstremum, pewnie w innych placówkach tak ńie jest.Ja szczerze powiem, ze moim zdaniem NPR idealnie się sprawdzają, jeśli chce się zajść w ciążę, natomiast niekoniecznie, gdy chce jej się uniknąć, zbyt dużo zmiennych. Podkreślam, ze jes to tylko moje zdanie i szanuje i podziwiam kobiety, które potrafią skrupulatnie i sukcesami(nie wiem, czy m,oge to tak nazwac |
|
|
|
|
#352 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
lupinka z NPR wszystko jest ok najczęściej ludzie w poradniach nie są lekarzami, ale doświadczeni instruktorzy naprawdę znają się na rzeczy, ja polecam Państwa Malickich, przyjmują w Poradni przy Katedrze w Katowicach (mają mega kolejki podobno), prowadzą też rekolekcje i kursy (http://narzeczeni.katowice.pl). Do NPR trzeba przygotować się przed ślubem, ja robiłam obserwacje ponad pół roku przed ślubem, też miałam nieregularne cykle, nie przekonasz się czy dasz radę jeśli nie będziesz się obserwować, taka prawda. sugarfreeee, są ludzie i ludziska, na szczęście są książki i dokumenty, które dokładnie określają granice przed ślubem i po ślubie, i to są rzeczy wiążące dla ludzi wierzących, żadna pani w poradni, czy ksiądz nie zabroni mi się do męża przytulać co do pewności metod NPR - http://npr.pl//index.php/content/view/320/43/ NPR w pigułce, punkt 5 o skuteczności
|
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje za link, przynajmniej mam pewne źródło odniesienia - u mnie intak raczej nie wchodzi w grę aż do pierwszej ciąży (tak ginekolog "pociesza") bo oprócz niezgrabnych nóg odziedziczylam od kobiet w mojej rodzinie wyjątkowo bolesne miesiączki, które praktycznie tylko leki hormonalne łagodzą (łącznie z wymiotami i utrata przytomności). ![]() Kto wybiera się w niedziele na targi?
|
|
|
|
|
|
#354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() sugarfreeee, widocznie koleżanka trafiła na straszny odbieg od normy bo z tego co wiem to raczej łagodniej przebiegają te całe kursy no ale ja też słyszałam już o różnych dziwnych sytuacjach, więc pewnie może się zdarzyć, no ale bez przesady każdy swój rozum ma.maly_czlowieczek, stronkę, którą podałaś znam alę dzięki będę na pewno sukcesywnie zwiększać swój zasób wiedzy w tej kwestii w miarę rosnącego zainteresowania tematem ![]() a co do targów to ja się nie wybieram bo jak były w Krakowie to też nie poszliśmy z TŻ ale my dopiero ślubujemy za półtora roku więc liczę, że jeszcze zdążymy na jakieś się przejść nawet jeśli będziemy mieć już większość rzeczy/spraw załatwionych. ot tak, z ciekawości zawsze chciałam pójść na takie targi, a po ślubie to już pewnie będę mniej zainteresowana
The most courageous act is still to think for yourself. Aloud. ______________________ ♥ & ♥ Edytowane przez lupinka Czas edycji: 2013-02-04 o 22:19 |
|
|
|
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
Ach! Dziś zadzwoniłam do salonu sukien, umówić się na przymiarki. Pani pod koniec zapytała, czy jakiś szczególny model mnie interesuje, odpowiedziałem jej, ze marzy mi się suknie z kolekcji 2010, zapisała to
nie sądzilam, ze jeszcze będzie w salonie, to dobry znak chyba?
|
|
|
|
|
#356 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zobaczymy...
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z okolic Jastrzebia, Żor, Wodzisławia... u mnie trwają poszukiwania sali. Oglądałam Avanti, Rojankę. Obie ładne. Znalazłam też na Świerklanach taką o to salę (zdjęcie poniżej). To jest jeszcze zajazd karliczek, jeszcze bo mają zamiar przerabiać to na dom weselny Maria Teresa. Z tym, że budynek z zewnątrz jeszcze nie jest zrobiony i ogródek też będzie robiony dopiero na wiosnę. Myślicie, że warto ryzykować?
|
|
|
|
|
#358 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja bym zaryzykowała
|
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nawet nie wiedziałam kiedyś, ze tam dyskoteka. Ale skoro wiesz jak tam było to powiem ci, ze oprócz sali nic wiecej się nie zmieniło. I nie wiem czy warto ryzykować. Będą okrągłe stoły, które bardzo chciałabym mieć, ale boję się A wiesz może jak tam jest z jedzeniem? Nie wiem czy sie na to decydować, czy jednak wybrać Avanti, Rojankę, które są zdecydowanie dalej....
|
|
|
|
|
|
#360 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
prawdopodobnie w sierpniu idę na wesele do kuzyna męża, więc jeśli dostaniemy zaproszenie pewnie ją kupię ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.

Wiele osób tak robi. Jesli obcas nie jest zmateriału, to też można go natryskowo polakierowac - buty z bialebuty.com.pl maja lakierowane obcasy - fajnie to wyglada.

ale poprawin nie robimy 

napewno nie znajde wygodnych ładnych białych i w ogóle odpowiednich dla mnie^^
ale my dopiero ślubujemy za półtora roku więc liczę, że jeszcze zdążymy na jakieś się przejść nawet jeśli będziemy mieć już większość rzeczy/spraw załatwionych. ot tak, z ciekawości