|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20
Miała ktoras pytania jakies kwiatkowo wiazankowe? dawno mnie nie bylo i nie dam rady Was nadrobic :c
|
|
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20
my osobno
ale skoro będziecie mieć górę tylko dla siebie to nie widzę przeciwwskazań ale też wszystko zależy od tego czy masz fajnych teściów:P [/QUOTE]Teścia mam bardzo wporzo niczym się nie interesuje niczego nie wymaga teściowa nic do niej nie mam ale potrafi zarządzać też i mną może z czasem zrozumie że nie będę jej czasoumilaczem ona nie ma prawa jazdy i wiecznie mój TŻ wszędzie po sklepach z nią jeździ i po rodzinie, obawiam się tego że to się nie zmieni że nadal bedzie od niego tego wymagać że ma być na każde jej zawołanie. Teść ma prawko ale po pracy często siedzi w garażu. Mój TŻ twierdzi że teraz tak to wygada bo pomaga mamie ile się da bo potem już będziemy my i to ja będe na pierwszym miejscu. Tylko że obawiam się ze moge kiedyś usłyszeć jak sobie teściowa wymyśli jechać do swojej mamy i ja powiem że mamy inne plany to usłyszę "mieszkacie pod naszym dachem" ja jestem bardzo ugodowy człowiek i nie mam odwagi się sprzeciwić ale z moją mamą żyje jak z koleżanką oczywiście z szacunkiem dla niej potrafimy godzinami rozmawiać i mnie zawsze wspiera z teściową też bym chciała mieć takie relacje.Chce ją uważać nie za teściową tylko mamę. Moja mama mnie wychowywała do czasu aż nie zamieszkałam osobno z moim byłym mężem potem jak do nich wróciłam traktowała mnie jak osobe dorosłą dawała rady, nie rządziła mną a teściowa ma tendencję do ustawiania i obawiam się że przez to jakie mam relacje z mamą mogę mieć problem z "rządami" teściowej. Mam ten plus że ja lubię porządek moja teściowa też sprząta ale np. szafę ma taką jak mój TŻ hulaj dusza piekła nie ma u mnie to by nie przeszło więc wiem że pod względem porządku to nie będzie się mnie czepiać.
|
#4113 |
|
Rozeznanie
|
Zazdroszczę nastawienia. Ja mam takich teściów, że nawet jeśli byłaby możliwość to za nic w świecie nie chciałabym z nimi mieszkać, prędzej bym wprowadziła TŻ do siebie (na 35m2 z rodzicami)
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;3905038 0]Miała ktoras pytania jakies kwiatkowo wiazankowe? dawno mnie nie bylo i nie dam rady Was nadrobic :c[/QUOTE]
o ja mogę mieć! ![]() Czy w połowie sierpnia znajdę jakieś kwiatki w tej kolorystyce? |
|
|
|
#4115 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam na nocy lampionów w krakowie było ich pareset, wrzuce zdjęcia
|
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;3905057 3]mysle ze spokojnie bo tu widze roze gerbere i hortensje (moze byc z nia problem ale wlasciwie moze jesczez bycx)[/QUOTE]
Dzięki ![]() Od jakiegoś czasu tak się zastanawiam co Ty masz w ava ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;3905038 0]Miała ktoras pytania jakies kwiatkowo wiazankowe? dawno mnie nie bylo i nie dam rady Was nadrobic :c[/QUOTE]
Ja mam, czy pod koniec kwietnia zdobędę konwalie? Cytat:
|
|
|
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zamierzam mojemu TŻ na ślub kupić takie spinki to ma być niespodzianka
http://allegro.pl/listing.php/search...my+wife+spinki
|
#4120 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w rodzinie i rodzinie tż jest nie wiele wesel, także nie ma czegoś takiego, jak coś oklepanego czy nudnego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Efekt ładny, ale bałabym się, że coś się zapali tudzież poleje woskiem ![]() Cytat:
Krem z brokułów ![]() Dziewczyny pisałyście o tym łososiu z Lidla. Po niego to pewnie trzeba rano iść żeby dostać? |
||||
|
|
|
#4121 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mysle ze moga byc. w zeszlym roku byly spokojnie do dostania. |
|
|
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie ma się wyboru to zostaje tylko mieć dobre nastawienie
[/QUOTE]Są plusy i minusy. Minusy to wiadomo mogę być konflikty a plusy opieka nad dziećmi, tańsze utrzymanie domu i kredyt tylko na rozbudowę domu a nie na wielki kredyt i od podstaw. W razie konieczności możemy zrezygnować z przebudowy i zostaną 2 pokoje. No i po ślubie mamy dach nad głową a TŻ brat już się wybudował więc nie będziemy mieszkać z jego rodzeństwem i bratowa od mojego TŻ powiedziała że w razie czego mogę do niej uciekać przed teściową
|
#4124 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
Jak już się tak o wszystko pytam to zapytam was jak sobie wyobrażacie podziękowania dla rodziców bo ja mam już ułożone (oj głupia ja jeszcze ponad rok czasu)
może wam pośle są z humorem ![]() Bo szukam natchnienia może od któreś coś zgapię
|
#4126 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Coś na podobę tych filmików: https://www.youtube.com/watch?v=jIUdIPj2LZs https://www.youtube.com/watch?v=Qc7l_hFKUH4 http://www.panoramaprojekt.com/ (tu w filmikach jest tylko jeden dla rodziców) Oprócz tego chcę rodzicom i teściom zamiast bukietów dać wykwintne czekoladki (http://chocolissimo.pl) i kartkę z ładną dedykacją
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tak to zaplanowałam. Chce to napisać na brystolu żeby był po bokach wypalony TŻ nie chce czytać więc przeczytam ja sama on będzie tylko ten brystol trzymał jak ja będę dukać
chciałam z podziałem na role że on czyta to o mnie a ja o nim ale on się za bardzo stresuje w takich występach publicznych. Ja postanowiłam że nie powiem nic od serca bo na swoim pierwszym weselu chciałam powiedzieć ale nie byłam w stanie góla w gardle i płacz gdyby nie eks przejął mikrofon to byśmy nic nie powiedzieli. Mi w takiej chwili przeleciały wszystkie wspomnienia, rzeczy które im zawdzięczam no i po mowie.... Więc teraz będe czytać ![]() "Wiele myśli kłębi nam się w głowie, Mamo, tato jak mamy najpiękniej podziękować tobie? Krótki wierszyk dla was mamy, razem z serca go składamy. W domu nazawizko moje wszyscy się cieszyli, gdy 15 marca 87 roku Dorotkę zobaczyli. Zawsze o nią dobrze dbali: karmili, tulili i piosenki przed snem śpiewali. O zdrowie i rozwój zainteresowań dbali i mimo ciężkich chwil dobrze wychowali. Mama Bogusia wielkie serce ma, każdemu da wszystko co tylko ma. Jest rozgadana od nocy do samego rana, już wiemy po kim Dorota jest tak wygadana. Robi gołąbki najlepsze na świecie o czym nie wszyscy się dowiecie. Tata Doroty nie mówi zbyt wiele chyba, że z Dastychem bo to dwaj przyjaciele. Wszyscy wiemy że złotą rączką jest, naprawi wszystko co tylko chcesz. Stasiu cierpliwym człowiek jest, do momentu gdy cierpliwości nie nadejdzie kres. Nazwisko TŻ dwóch synów już wychowali i radę sobie doskonale dali. Tata Leszek to rozrywkowy gość, którego żartów nigdy nie mamy dość. Do urzędów często biega, bo Wielopole w dobrej formie utrzymać trzeba. Tata Marcina też złotą rączką jest, naprawi każdy samochód jaki w garażu jest . W straży czynnie się udziela.... i chyba wciągnie tam Oliwiera (jego wnuk)Mama Asia tak kocha swojego syna, że w każdą niedziele są kluski śląskie dla Marcina. Do straży też czasami zagląda bo tatę Leszka do domu wyciąga. Mama Asia miała nie lada zadanie, postarać się o synów dobre wychowanie. Teściowa złote rady Dorocie daje "dobrze przemyśl sobie wszystko bo reklamacji nie uznaje!" Dorota jednak się nie poddaje, bo sobie radę jakoś z nim daje. Tata Staszek wszystko przemilczy bo swoje wie, że córka też ma ADHD. Dorota się trochę zmartwiła, jak tu spełnić kryteria na żonę Marcina: Nie bita Nie malowana Mały przebieg Sprawność silnika stale sprawdzana, wszystko się zgadza , wersja z ciągłym stereo mu nie przeszkadza. Drodzy rodzice nie uważajcie, że swoje dziecko straciliście tylko, że kolejnego członka rodziny zyskaliście ![]() Dzięki wam mamy rodzeństwo wspaniałe przy którym czujemy się doskonale. Kochani... nie jest to łatwe zadanie, podziękować wam za dobre wychowanie. Przykład z was będziemy brali, gdy swoje dzieci będziemy wychowywali. Nie bójcie się o nas, gdyż czas już wyfrunąć z gniazda i nasze życie to będzie jedna wielka jazda! Nie jedną bitwę razem wygramy i radę sobie ze wszystkim damy. Naszym życiem wam pokażemy jak bardzo Wam za wszystko Dziekujemy!!"
|
#4128 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, wiem, tylko czy on jest w jakieś dni ? Wczoraj byłam i był tylko pstrąg. Cytat:
![]() Cytat:
Ja jeszcze nad tym nie myślałam, ale też pewnie będę wyła jak Bóbr. Muszę też wymyślić niespodziankę dla moich rodziców na 40 rocznicę ślubu- będą ją obchodzić na drugi dzień naszego wesela ![]() Co do prezentu dla rodziców, to zawsze chciałam sprawić im jakiś wyjazd. Może w góry, może do spa. Nie wiem, zobaczymy ile kasy zdołamy odłożyć na ten cel z tż
|
|||
|
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
z tymi czekoladkami super pomysl ;p
te wygladaja smacznie ;pp |
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi bardzo się te filmy podobają ale masz kogoś kto Ci to ładnie zmontuje? Ja zrobiłam w office moim rodzicom na 25 rocznicę ślubu pokaz slajdów z tekstami i nie chciałabym tego powtarzać, choć bardzo mi się takie podziękowania podobają
|
|
#4131 |
|
BAN stały
|
Kate na dzień dzisiejszy 15 min orbitrek, potem steps aerobic (dostałam od TŻta ten schodek do stepu
) z płyty, potem abdo gain (na razie nie idzie mi za dobre, próbuję się nie wyrżnąć ) i na końcu orbi na 15 minut![]() Myha jakie kwiaty na przełomie maja i czerwca na stół będą najtańsze? Do tej pory myślalam o tulipanach, ale kilka dni temu przeczytałam, że tulipany tylko do końca kwietnia ![]() Dodaja mój TŻ kupował po południu
|
|
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze widzę
![]() Efekt ładny, ale bałabym się, że coś się zapali tudzież poleje woskiem ![]() na takie świeczki są takie jakby kapturki żeby nie kapały widziałam je kiedyś w kościele ludzie mieli jak przyszli poświęcić ogień.
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4134 |
|
Rozeznanie
|
Docik piękny tekst, ja też myślałam, żeby rodzicom przeczytać coś od siebie, ale jak czytam sobie teksty takie jak twój, to przy końcówce już mam szklane oczy, a co dopiero jak bym miała czytać na weselu swój tekst dla rodziców - nie przejdzie, więc będzie mniej wzruszająco, a to co bym chciała im przeczytać, będą mieli napisane przy czekoladkach do odczytu we własnym zakresie
TŻ tata ma kamerę (dobrą cyfrówkę), moja świadkowa nagra nam film, a montować będziemy w domu w programie do montażu filmów, zobaczymy jak to wyjdzie (napewno nie tak ekstra jak zrobione przez firmy), ale też nie za taką kwotę (taki filmik ok. 2500zł kosztuje)
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te rymy trochę takie prymitywne ale zakładam że im się spodoba sam pomysł
|
|
#4136 |
|
Rozeznanie
|
Liczy się pomysł
Nawet jak by się rymy nie rymowały to by było pięknie
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
adziia13 dziękuje
a co do twojego filmu na pewno wyjdzie super i bedziesz miała większa satysfakcję ze razem z bliskimi to stworzyliście. Jak ja włączyłam pokaz slajdów moim rodzicom to wszyscy płakaliśmy i tylko 3 razy w życiu widziałam żeby mój tata płakał pierwszy raz przy tej prezentacji, drugi raz jak wziął na ręce swoją pierwszą wnusie i na pogrzebie i tu się można zdziwić swojej teściowej ale to cudna kobieta była
|
#4138 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
świetny pomysł ja chciałam coś takiego na spodach butów![]() kocham żonę/kocham męża ![]() Są plusy i minusy. Minusy to wiadomo mogę być konflikty a plusy opieka nad dziećmi, tańsze utrzymanie domu i kredyt tylko na rozbudowę domu a nie na wielki kredyt i od podstaw. W razie konieczności możemy zrezygnować z przebudowy i zostaną 2 pokoje. No i po ślubie mamy dach nad głową a TŻ brat już się wybudował więc nie będziemy mieszkać z jego rodzeństwem i bratowa od mojego TŻ powiedziała że w razie czego mogę do niej uciekać przed teściową będzie dobrze, przynajmniej będziesz mieć grupę wsparcia przy sobie jak się dziecko pojawi ![]() Cytat:
zamierzam wyświetlić z rzutnika film stworzony dla rodziców i babci TZ ze wspomnieniami i tam się nagramy i podziękujemy wszystko wyświetlone na weselu przy zgaszonych światłach a rodzice z babcią na środku na krzesełkach - taką mam wizję ![]() a z tymi świeczkami na weselu, żeby nie skończyło się w ten sposób: http://allegro.pl/30-spinki-do-manki...968791432.html hehehe
|
||
|
|
|
#4139 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a jak zorganizować podziękowania dla rodziców jak są po rozwodzie? i delikatnie mówiąc nie żyją w dobrych stosunkach... Jeny dopiero teraz zaczęłam o tym myśleć
nie utrzymują ze sobą kontaktu, a każde z nich ma już innych partnerów... jak jak mam ich posadzić przy stole i w ogóle jej dziwna sytuacja będzie
|
|
|
|
#4140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

ale skoro będziecie mieć górę tylko dla siebie to nie widzę przeciwwskazań
teściowa nic do niej nie mam ale potrafi zarządzać też i mną
ona nie ma prawa jazdy i wiecznie mój TŻ wszędzie po sklepach z nią jeździ i po rodzinie, obawiam się tego że to się nie zmieni że nadal bedzie od niego tego wymagać że ma być na każde jej zawołanie. Teść ma prawko ale po pracy często siedzi w garażu. Mój TŻ twierdzi że teraz tak to wygada bo pomaga mamie ile się da bo potem już będziemy my i to ja będe na pierwszym miejscu. Tylko że obawiam się ze moge kiedyś usłyszeć jak sobie teściowa wymyśli jechać do swojej mamy i ja powiem że mamy inne plany to usłyszę "mieszkacie pod naszym dachem"
ja jestem bardzo ugodowy człowiek i nie mam odwagi się sprzeciwić ale z moją mamą żyje jak z koleżanką oczywiście z szacunkiem dla niej
u mnie to by nie przeszło więc wiem że pod względem porządku to nie będzie się mnie czepiać.

?
) i na końcu orbi na 15 minut
Nawet jak by się rymy nie rymowały to by było pięknie
nie utrzymują ze sobą kontaktu, a każde z nich ma już innych partnerów... jak jak mam ich posadzić przy stole i w ogóle
jej dziwna sytuacja będzie