|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Cytat:
Ty wiesz co że ja też ciągle coś z sercem miałam wtedy i też robiłam badania po lekarzach chodziłam i każdy że nic nie ma brałam je też z tego powodu że miałam straszny trądzik Cytat:
![]() a gumowce mojego to samo ,kolor straciły Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Aneczka ja mam z kolei coś takiego na ścianach http://x.garnek.pl/ga9572/d5a187d689...ekoracyjny.jpg to było robione tym tynkiem co się kupuje w workach knauf albo tynk maszynowy, nakładane grubo na ścianę rozcierane , później od razu na mokro przejechane takim wałkiem do malowania są z taką szmatą nawiniętą i jak się zrobiły takie jeże to było zacierane pacą delikatnie żeby zostały te nierówności.Później pomalowane normalną farbą na biało i kupowałam w małych opakowaniach taki wosk do przecierania i prawie suchym pędzlem maczanym w tym wosku było zacierane. |
|||||
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Libra to Twoje też mi się podoba
właśnie w radiu powiedzieli,że przyleciał już pierwszy bocian-albo zwariował albo idzie wiosna
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam Kubiemu zupę pindolową i mnie skręca
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja Zosia od dawna nie pije mm, takiego od krowy też nie. Je tylko jogurty i od czasu do czasu kakao. a ja na obiad mam naleśniki ze szpinakiem
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2013-02-05 o 12:20 |
||
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
Libra ahh z tele pisałam
![]() Tez kupowalam w worku, mam normalnie zrobione , takie jakby babelki , nie takie jakby yyy no nie wiem. Podobają mi sie rzezby zrobione na tym tynku z tynku. Szablony sie robi a potem nakłada warstwę na warstwę . Widziałam kiedyś takie drzewko oliwkowe czy krzak róży właśnie tak zrobione , piękne . Jak znajdę to ci wkleje. Ty jeszcze dalabys radę ja nie . Szukałam tyg farb strukturalnych na te schody ale nie mogę tutaj znaleźć są same tynki . A chciałam cos srebrnego . Mam 3 dni a nic nie mam . Co ci sie nie podoba w wannie plastikowej? U nas są same plastikowe w sklepach . Wszystkie są z tymi szybami jak Madzia pokazywała. Pewnie dlatego bo Anglicy maja małe łazienki . Super są takie jajkowate na nogach , ale wtedy opcja prysznicu odpada. Kibel z Londynu jedzie z ta funkcja mycia dupy Ja dopiero skończyłam biegać, za późno ćwicze a potem mam mało czasu i na szybko sprzątam gotuje . Jeszcze Zuzke musze zaliczyć, waga mi powoli leci , bardzo powoli no ale leci . U mnie rósł z wczoraj , dziś dopiero zjedzą , przyjemniej obiad mam z głowy . Jak zostanie to jutro bedzie ogorkowa albo pomidorowa . O nie tz dziś chce rybę , ale to on robi więc mam z głowy .
|
|
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
moje pchełki
![]() Sara - tak na wrzesień już, nie wiem dlaczego u nas tak wcześnie jest oczywiście matka nadal nie poszła....ciekawe czy sie załapię wogule na wniosek bo jest ponoć tylko 40 miejsc
|
#3639 |
|
Raczkowanie
|
hej... Kale chyba coś bierze... leży pod kocykiem i ogląda bajki... ;/ i kaszle ciągle;/ taki niefajny suchy ten kaszel ma... dałam jej stodal... jaki jeszcze syrop mogłaby dostawać na suchy kaszel?
kala też jeszcze na mm... i mówiłam tz ze może czas przejść na krowie.. jakiś czas temu kupiłam w biedronie spieniacz do mleka z funkcją grzania i zajmuje to tyle co zrobienie mm... a mleczko ma fajną temp... kala pije bebiko... ja ją rok karmiłam piersią i na wszelki wypadek mieliśmy kupione bebiko żeby jakieś mleko było w domu i tak juz zostało... 500g kosztuje już ok 20zl... (kiedyś było za 18 albo nawet za 16zl) madzia- my mamy ten parawan... i niestety na mnie jest za mały zawsze całą łazienkę zachlapie![]() mrowak- we własnym zakresie też zamontujesz... tylko trzeba uważać żeby płytki nie popękały... nie wiem jak w tych powyginanych ale w tym naszym są 3 śrubki... lind- dobry pomysł z tą listą leków... tez muszę zrobić...
|
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
Bao piękne dzieciaczki
Machaj nie pomogę z syropem , niech mała odpoczywa .Wczoraj widziałam te przeszklenia , szyby rozsuwane, także możesz sie cała zamknąć podczas brania prysznicu , wtedy nic nie pochlapiesz .
|
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
Bao - sama przyjemność patrzeć na Twoje dzieci
Libra - a kiedy smażysz pączki, że już ciasto robisz?
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed 11 dostałam telefon że Maciej ma gorączkę i musiałam po niego lecieć, masakra znowu będzie chory, kaszle pięknie
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję
|
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śnieg pada , a ja wujkowi mówiłam, ze u nas juz na 100% nie spadnie a jak spadnie to zara go nie ma bo ruchu w sklepie nie bedzie ![]() Aneczka zdrowka dla małego
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-02-05 o 13:34 |
|
|
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
Rzęsisty deszcz wygonił nas ze spaceru, wieje jak cholera
![]() Bao Twoje dzieciaczki urocze Dlaczego nie możesz zjeść zupy pomidorowej ? Moją byś mogła nawet na ścisłej diecie ![]() Ana też mam w planach ogórkową Megi czy można Ci jeszcze wysłać zdjęcia ciuszków dziewczyńskich ? Czy już masz przesyt ? Nie wszystko mam na same maluszki, starsze też ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Machaj i Aneczka zdrówka dla dzieciaczków
|
#3646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a isia już nie jak mały kubi, ale jak mała monisia Cytat:
I zdróweczka ![]() My w pewnym momencie dawaliśmy mleko butelkowe krowie typu "świeże" (bo UHT to dla smaku można dawać, bo wartości odżywcze znikome), ale wróciliśmy do MM raz dziennie, bo jakoś tak stwierdziliśmy, że tam tyle witamin, i pożytecznych rzeczy, a nasze dziecko to taki wybiórczojadek, że niech sobie pokorzysta. No i ponoć w zwykłym mleku jest za duży stosunek fosforu do wapnia i przez to podobno się ten wapń gównianie wchłania (jeśli czegoś nie pokręciłam) aneczka, dla maciusia bidulka też zdróweczka. Daj znać po lekarzu lind, pomysł z listą zgapiam A puzzle z biedry wzięłam małej z peppa i z carsami. Chciałam z kucykami, ale nie było w żadnej biedrze koło mnie. I ładne były dla dziewczynek księżniczki, ale księżniczek przesyt mamy . I z tomkiem były, i z kubusiem...I jeszcze były takie dziwne: 555 elem. ze zdjęciem ....stoiska z kiełbasami
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2013-02-05 o 14:08 |
||
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Evi być może nie pokręciłaś z tym "krowim" mlekiem. Ja się tyle naczytałam na temat złego wpływu mleka na organizm że mi mózg wyparował
. Oczywiście pozytywne strony też są.Jedno mi bardzo utkwiło w głowie a nasz doktor potwierdził i koleżanka piguła (bez nerki) że trzeba uważać z kakao podawanym dzieciom ponieważ kakao ma w sobie związki które hamują wchłanianie wapna (tej nielicznej ilości) z mleka. Także kakao owszem ale czasami a nie np. dajemy kakao bo chcemy mleko przemycić, tak nie robimy
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
tylko teraz dziewczyny ktore kakao?? to prawdzie cz to rozpuszczalne ktore prawie nie ma nic wspolnego z kakaem???
|
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
To prawdziwe kakao ale warto też poczytać o tym rozpuszczalnym.
Nie mamy go w domu, nie kupuję i się nie interesowałam
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2013-02-05 o 14:11 |
|
|
|
#3650 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja zupy jem normalnie ,kalorii mało a zapełnic żołądek można na długo u mnie dzisiaj szczawiowa i też kwasielizna ![]() a u mnie na kolację z serem (no nie dla mnie oczywiście) a jutro robię te ze szpinakiem bo znalazłam jeszcze szpinak swój w zamrażarce Cytat:
![]() może Ty masz ten taki baranek jak się robiło kiedyś to się tak narzuca z kielni ten tynk na ścianę i zostawia bez zacierania podobają mi się stiuki weneckie i chciałam na korytarz ale nie wiem czy zaraz cepelii nie odpier dole ![]() W wannie plastikowej nie podoba mi sie to że jest tempa to znaczy że nie mogę tak sobie zjechać na dupie żeby się położyć jak to robiłam z tej metalowej,teraz muszę dupę oderwać i się przemieścić do pozycji leżącej ![]() no wiesz o co chodzi ![]() kibelek z funkcją mycia dupy fajny ![]() chociaż i tak młody sprząta łazienkę ![]() jak fajnie razem wyglądają ![]() Cytat:
no nie mów że pomyślałaś że to na czwartek ![]() dzisiaj robię i w czwartek też ,musiałam rozgrzewkę zrobić ![]() Cytat:
no prawie Zrobiłam te pączki dzisiaj i pierwszą turę czyli 10 pączków zjarałam na maksa , a w środku surowe żebyście nie myślały że ja taki omnibus kulinaro-ciastkarski też mi się coś nie udaje.Ale już wiem co zrobiłam źle ,smalec za gorący, pączki za słabo wyrośnięte ,w czwartek będą lepsze i tym sposobem mam w lodówce juz chyba ze 30 białek ![]() w takim razie chyba zrobię jakiś tort bezowy o ile mi wyjdzie i znów czegoś nie schrzanię U nas nie pada ,ciepło jest jak na tą porę roku ale wieje okrutnie , Miko już raz był na dworze i zaraz idziemy znowu niech jeszcze połazi. Monka ja to biegam z rana raczej najwcześniej jak się da idę bo im później to wydaje mi się że mało czasu mi później zostaje Iza też o tym kakao słyszałam że lepiej nie dawać za często tak samo kulek na mleku ,chociaż tego to akurat wcale nie kupuję ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
A jak robicie kakao skoro już przy tym jesteśmy gotujecie z mlekiem czy zalewacie gorącym bo ja zalewam gorącym tylko
|
||||||
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Evi jak ci pije mm to dawaj , szkoda ze moj nie lubi, kupowałam pare puszek i do kosza wywalalm, nie chciał.
Iza no co ty, a ja właśnie chce tak mleko przemycac , no raczej teraz juz - chciałam . Czyli co ile dawać? 2- 3 razy na tydzień ? Moje wogole juz mleka nie chcą Zero kasz, zero platkow owsianych , na sile nie zmusze , a jak nic innego nie dam to do obiadu wytrzymają . Ja sobie teraz kupiłam kakao i jagody i dosypuje do koktajlu proteinowego . Kakao dobre na odchudzanie i celulit http://www.hollandandbarrett.com/pag...83&prodid=3212 . Mloda wg mnie to te prawdziwe lepsze. U nas juz po śniegu , słońce świeci, ale nie zdziwie sie jak za godzinę bedzie deszcz padać. Libra zlukaj sobie na stronke .
|
|
|
|
#3652 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mi się właśnie gotuje ogórkowa z mega kwaśnych ogórków. Takie są najlepsze. Jeszcze woda po tych ogórkach czeka do wlania... nie mogę się doczekać
![]() Cytat:
Zdrówka dla Kali Śliczne ![]() Cytat:
Oooo... kolejna. Dziś dzień ogórkowej ![]() Cytat:
tak dla jasności, tylko wlewałam do garnuszka i podgrzewałam, czasem niestety za mocno mi się zgrzało (nie zagotowało) więc wiem, że starczy chwilka Nie wiem po prostu jak robić takie mleko żeby zagęścić czymś?? Bo nie chciałam jej dawać samego. mało je to chociaż nieś się kleikiem, czy czymś w ten deseń, zapcha No wiec jako, że nie wiedziałam jak to zrobić, nadal podaję bebiko z kleikiem ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- libra- jak robisz szczawiową?? Raz zrobiłam i taka nijaka mi wyszła. Kupiłam teraz taki szczaw w paczce, do zupy. Jak zrobić?? Moja kakao jeszcze w życiu nie piła
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem co ja mam, wiem ze wujek nakladal i nie rozcieral, tylko tak jakby odklejal . Nie było czasu na kombinowanie . ![]() Ten syrop z czosnku to masakra, moje ryczeli po nim Tez sie zaraz zwijamy, Bujam do lekarza ze stopa, może mi jakiś złe , maści przepisze .
|
|
|
|
|
#3654 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
też ostatnio wydawało mi się gęsi słyszę,ale obruszyłam się tylko w myślach,bo gdzie gęsi o tej porze ale chyba to one,a nie wytwór mojej wyobrazni![]() Cytat:
żaden robal mnie nie tknie![]() rano wypuściłam na dwór swoje dziecko,a wróciło mi coś podobnego do błotnego potwora nawet w majtkach miała błoto normalnie mała wieśniaczka z tej mojej dziewczyny
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
samo słowo przyprawia mnie o ślinotok pomidorową z lanymi kluskami, bo mały taką najbardziej lubidzieci śpią - jak błogo
|
|
#3656 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nas też deszcz zgonił i wiatr sie zerwał![]() Cytat:
hehehe puzle z kiełbasami :haha ha:---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
|
|
#3657 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W sobotę jedziemy z tz, żeby nie było że wszystko na mnie będzie i opłacamy.Kobietka w sklepie mówiła ze w komplecie z wanną są nóżki, bo widziałam że jakies stelarze sprzedają. Libra mieliście w zestawie czy nie?Oczywiście sprawdzę w sobote ![]() No i padł temat wyboru płytek na podłogę czy ciemny kolor tak jak na wannie będzie czy jasny jak na ścianach, po ostatnich tematach tutaj na forum wziełam jasne, choć chyba ciemne ładniej wyglądają, ale nie będę sobie gałęzi na której siedzę podcinała tymi ciemnymi, żeby potem latami się męczyć.No i kazałam jej płytki ułożyć poziomo, a nie pionowo. Wszystko dzisiaj załatwiałam jezdzac rowerem z młodym. Zrypana do domu wróciłam, deszcz kropił, to musiałam rower do piwnicy schować, a mały miał przy drzwiach od piwnicy jak zawsze czekać i siedzieć na schodach. A on gdzieś mi polazł. I się spełnił taki mój koszmar czyli zgubiłam dziecko Moment mi zajęło schowanie roweru, wychodze a tego nie ma, wylleciałam przed blok, jakaś kobietka przechodziła to powiedziałą że widziała że on wyszedł i wszedł spowrotem chwile wcześniej, to poleciałam pod windy, jednej nie było, druga bez małego. On co najwyżej do 3 piętra dosięga zeby nacisnąć. No żeby nie przedłuzac bo cała akcja z dobre 20 min trwała, ja zaryczana.Po schodach piętra sprawdzałam gdzie wysiadł. A on pod domem na rowerku sobie jeździ, bo jakiś facet idiota jechał gdzieś wyżej a mały w windzie siedział to z nim pojechał i facet mu włączył 8 tak jak mały mu powiedział. Jaki to człowiek zabiera 3latka do windy ze sobą i mu wdusza inne piętro ![]() W każdym bądz razie nie patrząc na diete objadam się czekoladą na uspokojenie
|
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
Libra ja kakao używam wyłącznie do pieczenia, sama nie gotuję. Zosia piła już u babci ale jako słodki deser a nie wartościowy posiłek. To brelok mi przypomniała żeby uważać bo syn jej koleżanki miał spore problemy ze słabymi kościami własnie przez kakao.
Niestety kulki w domu mamy
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
no no wiem ze mowia ze prawdziwe zdrowsze tylko zastanawiam sie ktore tak szkodzi nerkom...bo tu chyba chodzi o to prawdziwe
|
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
Bao śliczne dzieciaki
Asiulek załatwiłaś co miałaś? O której Ty wstajesz że tak wcześnie mi sms-y wysyłasz... Jak Ci odp to tak wiesz, jedno oko otworzyłam tylko.. Zdrówka dla chorych maluchów... U nas piękne słonko, tylko wieje trochę ale spacerek zaliczyliśmy Piję kawkę i zmykam na korki...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.

dopiero jak odstawiłam dianę to wszystko się uspokoiło !
i też robiłam badania po lekarzach chodziłam i każdy że nic nie ma
bo tż przed zakupem kropka w kropkę mi tłumaczył i ostrzegał,że właśnie tak będzie

zawsze całą łazienkę zachlapie

, a ja wujkowi mówiłam, ze u nas juz na 100% nie spadnie a jak spadnie to zara go nie ma 

też mi się coś nie udaje.
nawet w majtkach miała błoto