My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-05, 12:58   #3781
humpback
Zakorzenienie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
no, ja podobnie, chyba, że któreś z nas podziębione czy coś, to też częściej
dokładnie teraz przy grypie męża pościel lądowała na balkonie, żeby wymrozić zarazę i zmieniana była co tydzień
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 13:01   #3782
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
składniki mam praktycznie dowolne, bo nawet jak mi brakuje jednego drobiazgu to mogę w drodze z pracy wstąpić do sklepu lub wysłać męża tylko mam taką ogólną niechcicę, że nie chce mi się robić obiadu bez konkretnej koncepcji
PS mam nawet resztki karpia i uszek z Wigilii w zamrażarce
dziewczyny zachęcają tymi naleśnikami z serem i pieczarkami, jest też mowa o mielonym, nic Cię nie kusi?
ja mam tylko rosół i to jeszcze muszę iść po makaron, bo wyszedł :/

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
A i muszę się pochwalić, że M zakupił pierwszą rzecz dla naszej dziewczynki

http://allegro.pl/plaszczyk-firmy-ne...963220433.html

przepiękny, prze!
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
moknie i tłuści się od czekolady przez co kiepsko rośnie..ale możliwe że ja coś knocę.. :P

zobaczymy jak będzie u nas. czasem jest jakaś akcja,to fakt.
ale już nie tak często jak na początku.. więc zmierza ku lepszemu..

zmieniaj jak często chcesz
co za problem wrzucić do prania..
ja najchętniej codziennie miałabym świeżą posciel i reczniki ale troche za leniwa na to jestem.. choc zdrugiej strony co za problem wrzucic posciel co chocby 2-3 prania.. hmm..pora to przemyslec

trochę tak ma być
mnie tak nie przeraża pranie tej pościeli, jak zmienianie

Cytat:
ja pewnie po otrzymaniu jednej odpowiedzi, nawet bym tego nie zweryfikowała gdzie indziej
ja chyba też nie
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
happy! jakbym czytala o swoim...przeciez ja mialam z nim takie przeboje. zaczelo sie od szybszego bicia serca, dreszczy albo i drgawek, bo sama do konca nie wiem co to bylo. jezdzilismy od lekarza do lekarza. on sam potrafilm byc jednej nocy 3 razy na pogotowiu. i u niego tez zaczelo sie jakies 2 tyg po przebytej grypie. dostal mnostwo lekow, podejrzenia najpierw wlasnie pogrypowych konsekwencji, nastepnie nerwica, choc on sam upieral sie, ze to na pewno nie to.
u nas sprawdzily sie konskie dawki magnezu i potasu (neomag cardio, wczesniej aspargin), do tego witaminy. na poczatku wszystkie rutinoscorbiny i inne musujace C, ale jeden z lekarzy stwierdzil, ze mogl sie odwodnic i kazal odstawic. dawal mu tez jakies oslonowe cuda na zoladek, bo podejrzewali niezyt. mial robione mnostwo badan (ekg, echo serca, usg jamy brzusznej itd. itp.). poproscie lekarza o wypisanie tabletek Bellergot (7.50zl), ciezko je znalezc w aptekach, bo podobno sa braki w magazynach. u nas to sa ostatnie leki, ktore tz bral poza tym neomagiem i witaminami i po ktorych serce sie uspokoilo, drgawki znikly...

wiem, diabli, pamiętałam bardzo dobrze, że mieliście tak samo! mama dziś mi powiedziała, że 3x aspargin to za dużo, bo to charata żołądek,a mój D. ma wrażliwy to fakt. często jak ma te "ataki" to towarzyszą temu właśnie problemy z żołądkiem też. cholera, nie wiem od jakiego lekarza zacząć, które badania robić. usg jamy brzusznej miał całkiem niedawno pod kątem bóli mięśni w talii (podobno to od kaszlu Go bolało) i nic. czyli kolejna wizyta u lekarza, o matko, jak Mu zlecą echo i ekg, to nie wiem jak to zniesiemy. On jest cholernie wrażliwy na punkcie zdrowia.
dziś mu powiem, żeby brał ten aspargin 2x. i zaproponuję lekarza w czwartek, bo ma wolne.
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Melduje, że byłam na gimnastyce i umyłam kibelek.. Zostało mi zrobić obiad, posprzątać łazienkę i sypialnie oraz zrobić lekcje z hiszpańskiego..
Ale sobie troszkę ponadrabiam, bo trzeba też troche odpocząć.

A i Anoxee, czytam tą ksiażke Nie mów nikomu.. Bardzo fajna.. Może to nie najlepsza literatura to czytania w ciąży - o morderstwach.. ale taka literatura jaką lubię.. Na poczatku trudno mi było ogarnąć kto jest kim i do czego, więc wolno mieliłam książkę.. Ale teraz jestem w połowię i ciągle o niej myśle.. Czy w końcu Elizabeth żyje czy nie.. Już mam pewną teorię.. Mam jeszcze jedną wypożyczoną - błękitna krew..
ja naprawdę wpadnę w depresję przez Was, przecież ja NIC NIE ROBIĘ CAŁY DZIEŃ

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

wiesz jak wygląda moje życie przez ostatni miesiąc? spanie, kapiel, pójście na kanapę do salonu, śniadanie, leżenie i wstawanie tylko do wc, leżenie, wieczorne mycie i do łóżka świętem jest wyjście do lekarza albo maks raz w tygodniu do sklepu pod domem. jak zrobiłam mężowi kanapki do pracy, to było dużo. depilację nóg planowałam trzy dni wcześniej i czekałam aż brzuch będzie mniej napięty
dziś leżę sobie, ale jutro przetestujemy fenoterol "w terenie" i podjedziemy do BRW zamówić mebelki

ja właśnie o tym mówię, Vil. Nie mam nakazu leżenia, a moje dni wyglądają jak Twoje, z tą różnicą, że spędzam je przed komputerem. do sklepu też chodzę raz, max w tygodniu i to pod blokiem. gotować mi się nie chce, sprzątać mi się nie chce- absolutne minimum.
depilację też planuję tydzień i nie mogę się zmusić.
zaczynam mieć siebie dość.
Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Witam się w 28TC

Laseczki jestem po glukozie, nie było tak źle, tzn. obyło się bez cytryny - mało tego nawet mi to smakowało Czekam teraz tylko na wyniki, koło 17.00 powinny być. No i dzisiaj pierwsze zajęcia SR - chociaż chyba bardziej organizacyjne niż obfitujące we właściwe treści Nie mogę się doczekać
za 28 tydzień.
miłych wrażeń w szkole rodzenia!
Stary 2013-02-05, 13:02   #3783
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
i zapomniałam: zaczynamy dziś z małą 27 tydzień czyli za niedługo III trymestr.. jak to leci

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Znowu kupiłam małe co-nie-co mojemu Szkrabikowi Zaszłam też do Rossmanna i w końcu dojechała oliwka Tak więc mogę się smarować bez opamiętania

Brzuchol mi urósł
to pochwal się i brzuszkiem i zakupami
Stary 2013-02-05, 13:02   #3784
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
vil chciałam Ci pogratulować. Dziś mija 200 dni Twojej ciąży no to
Cytat:
gratulacje vil

dzięki
nawet na to nie patrzyłam, odliczam ile zostało ... 80 ... qrcze, pamiętam jak było 190 i miałam wrażenie że to się nigdy nie skończy zaczęłam czytać książki o niemowlętach i porodach które pochomikowałam i popożyczałam bo może mi czasu zabraknąć
i zabrałam się po pół roku odkładania za angielski

Cytat:
dziewczyny mam pytanie, jak często zmieniacie pościel i ręczniki (tak mniej więcej). Bo mój TŻ ciągle twierdzi że ja to robię za często
pościel jak większość z Was - mniej więcej co 3 tyg - w pewnym momencie przychodzi chwila że źle mi się zaczyna w niej spać i zarządzam zmianę.
ręczniki - co kilka dni. mój częściej, bo smaruje się oliwką i potem ten ręcznik cały z oliwki jest

Cytat:
ŻELKI ZNALAZŁAM!!!

a ja w nocy ostatnie michałki wyjadłam

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Hej... własnie odebrałam wyniki... i nie wiem co o nich myśleć... mam podwyższone OB (45) i CRP(15) dużo to czy mało? reszta raczej w normie (chyba?) leukocyty 12,9, hemoglobina 11, hematokryt 33....

Jutro mam wizytę u reumatologa, zastanawiam się czy jeszcze nie zadzwonić do gin.
crp masz za wysokie, powinno być do 5. ale nie panikuj, czytaj:
u mnie w szpitalu w październiku wyszło crp 17. dostałam antybiotyk, po dwóch tygodniach sama powtórzyłam badanie, wzrosło do 26. poleciałam od razu do lekarza rodzinnego, dostałam skierowania do laryngologa, na usg jamy brzusznej, do innych specjalistów (już nawet nie pamiętam gdzie) i skierowania na multum badań. wszystkie wyniki były ok, a do tej pory crp mam podwyższone - teraz mam ok. 20. więc świadczy to o jakimś stanie zapalnym czy infekcji, ale nie musi to oznaczać niczego złego. mam jeszcze jedno badanie do zrobienia, i może się okazać że to od tego, ale nie ma to wpływu na ciążę. ja bym na Twoim miejscu poszła do zwykłego lekarza, powinnaś być przyjęta szybciej, i poprosiła o skierowanie na różne badania - dla spokoju, bo gin Ci może je też zlecić ale będziesz już miała wyniki.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
uff ja już po obiaku. bigos zjadłam. pojadłam jak nie wiem bo przygryzałam chlebem..
ja dopiero śniadanie zjadłam

moja babcia jest niesamowita wczoraj rozmawiałam z nią i mówiłam tak jakoś nie pamiętam w jakim kontekście że muszę iść na badanie krwi - przychodnię mamy praktycznie po drugiej stronie ulicy. i gadania miałam potem 15 min, że NIE WOLNO, że widać tak bardzo chcę już urodzić, że z łóżka mam nie wstawać i że mam sobie załatwić żeby przyszli mi pobrać krew w domu a dziś obudziła mnie o 10 telefonem, czy nie poszłabym jej do mięsnego, bo kończy jej się szynka do chleba

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-02-05 o 13:09
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 13:03   #3785
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
A ja muszę zabrać głos, bo nie do końca zgadzam się z tym stwierdzeniem. Wręcz przeciwnie, zrozumie. Tylko nie każdy chce widzieć prawdę. Rozumiem, że można mieć kiepski dzień i nie zgadzać się w jakiejś kwestii, ale nie wyobrażam sobie, żeby facet mówił do mnie, że go wqr** albo żebym ryczała przez niego, tym bardziej jak jestem w ciąży. Hormony - hormonami, ale nie zganiajmy na nich całej winy . My z Tż naprawdę staramy się nawzajem słuchać, rozmawiać ze sobą, szanować i przede wszystkim nie ranić. Ja często celowo nie wypowiadam się w kwestiach dot. związków i ich kłótni, bo po 1 to nie moja sprawa, każdy sobie żyje i ustala zasady jak chce a po 2 nie mieści mi się czasem w głowie, co tu czasem wyczytuje jeśli chodzi o relacje damsko-męskie . Ale nie zdzierżę też takich ogólnych stwierdzeń, że "faceci są beznadziejni, nie da się ich zrozumieć" a nam "buzują hormony", litości

podpisuję się. obiema łapkami.
Stary 2013-02-05, 13:05   #3786
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
polecam 2 bardzo podobny mamy. w tym mini akwarium plywaja babelki, mam wiecej malych rybek one sobie tam plywaja hehe. fajny jest siostrzeniec bardzo lubil w nim lezec.

Katherine, jesli bedzie synek, to ja chetnie odkupie dziewczynkowe cuda czekam na fotki.

Salviae - piekne spodenki moj typ, hehe.

Nuna, do PUPu nie musisz isc...wystarczy, ze bedziesz miala L4. mozesz je wyslac poczta (poleconym), albo ktos dostarczy w Twoim imieniu. stawic sie musisz dzien po skonczonym L4
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 13:07   #3787
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
halooo
witam po kolejnej nieprzespanej nocy

Dzwoniłam wczoraj do tego ZUSu z zapytaniem czy jak pójdę na wcześniejszy macierzyński i w tym czasie wróci osoba którą zastępuję w pracy to czy mi cofną macierzyński (bo wróciła zanim urodziłam) czy dalej go mam bo już na nim jestem. I tym sposobem:
- tutaj gdzie mieszkam dowiedziałam się że mi cofną
- w rodzinnej mieścinie powiedzieli że jak już mam to nie można cofnąć i dostaje do końca
Więc zadzwoniłam jeszcze do dwóch w kraku no i w jednym powiedzieli że dostanę, w drugim że nie tak więc WIEM ŻE NIC NIE WIEM
axella Ty pisałaś zapytanie emailem do ZUSu? bo może taka informacja będzie wiarygodna;/
to jest jakaś masakra.. To nasze prawo jest tak nasrane, że aż sie żygać chce i osoby które go rozliczają też nic nie wiedzą.. ręcę opadają..

Cytat:

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Pytanie do znających się:

Wiem, że do macierzyńskiego liczą dochody z ostatnich 12 miesięcy poprzedzających macierzyński. Czy liczą tylko "podstawową" umowę, czy oprócz podstawy liczą też umowę-zlecenie (jak ktoś pracował w dwóch miejscach)?!?
Ja znawca prawa nie jestem, ale mialam podobną sytuację - umowa o pracę plus umowa zlecenie i się dowiadywałam i w pracy i w zusie i ustawę czytałam jak to wygląda i tak to wyglada:
Jeżeli na umowie-zleceniu masz opłacaną skladke chorobową w dniu porodu to Ci się ta umowa wliczy.. jak nie to wliczy Ci się tylko umowa o prace..

Cytat:
dziewczyny czy do porodu muszę mieć RMUa. Bo książeczek już nie ma, a RMUa to u nas się dostaje z DUŻYM opóźnieniem. Ostatnio dostałam za sierpień
już teraz w ogóle RMUy nei trzeba bo jest sytem E-wus..czy jak on tam się nazywa..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 13:07   #3788
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
dziewczyny zachęcają tymi naleśnikami z serem i pieczarkami, jest też mowa o mielonym, nic Cię nie kusi?
ja mam tylko rosół i to jeszcze muszę iść po makaron, bo wyszedł :/

ja naprawdę wpadnę w depresję przez Was, przecież ja NIC NIE ROBIĘ CAŁY DZIEŃ
trochę mnie kusi, ale nie na tyle żeby zachciało mi się cokolwiek zrobić skończy się pewnie na jakiejś zupie, bo przy tym nie dużo roboty

e tam nic nie robisz - siedzisz i gadasz
Stary 2013-02-05, 13:08   #3789
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Witam się w 28TC

Laseczki jestem po glukozie, nie było tak źle, tzn. obyło się bez cytryny - mało tego nawet mi to smakowało Czekam teraz tylko na wyniki, koło 17.00 powinny być. No i dzisiaj pierwsze zajęcia SR - chociaż chyba bardziej organizacyjne niż obfitujące we właściwe treści Nie mogę się doczekać
Cytat:
i zapomniałam: zaczynamy dziś z małą 27 tydzień czyli za niedługo III trymestr.. jak to leci
Kinga, pearl za nowe tygodnieklaski :

gosiulka Ty chyba pytałaś o przepis na faworki? Polecam te - robiłam ostatnio i są ekstra
http://slodkieimpresje.blox.pl/2011/...i-idealne.html

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 13:11   #3790
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
tż nie dojedzie bo praca,więc tatę schaltowałam do pomocy z umową ..
nie ufam ciążowemu mózgowi
troche szkoda, ze nie podpisujecie umowy wspolnie. pol na pol i kazdy jest odpowiedzialny. nie chce straszyc i gdybac, ale co jesli tz stwierdzi, ze ma big focha i sie wyprowadzi? zostaniesz sama z tymi wszysktimi rachunkami? fajnie byloby podpisac, ze koszty ponosicie po polowie...
Stary 2013-02-05, 13:16   #3791
nuna2
Zakorzenienie

co sądzicie o tych wózkach??
http://tablica.pl/oferta/wozek-ID2d2...b8f66c4f;r:;s:

http://tablica.pl/oferta/bebecar-meg...b8f66c4f;r:;s:
Stary 2013-02-05, 13:17   #3792
maarchewka
Zakorzenienie

Co do siary- u mnie nie ma:/, ale ostatnio zaczęło mnie w środku cycek piec, wiec cos może jest na rzeczy

Co do bicia przez facetów.. Ja uważam, że nawet jak kobieta uderzy to facet może ją tylko powstrzymać a nie oddawać..Muszę przyznać, że mi się czasami zdarza udeżyć mojego TŻta.. ale albo w tylek go walnę, albo w ramię.. takie niekontrolowane w nerwach trzaski..ale moje uderzenia to nie są zbyt mocne...

a oprócz tego to my z moim tżtem czasem się lejemy.. no moze nie teraz w ciąży ale wcześniej ale tak dla zartów co by pikanterii trochę związku dodać głównie po tyłeczku:p

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-02-05 o 13:19
Stary 2013-02-05, 13:19   #3793
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
polecam 2 bardzo podobny mamy. w tym mini akwarium plywaja babelki, mam wiecej malych rybek one sobie tam plywaja hehe. fajny jest siostrzeniec bardzo lubil w nim lezec.

Katherine, jesli bedzie synek, to ja chetnie odkupie dziewczynkowe cuda czekam na fotki.

Salviae - piekne spodenki moj typ, hehe.

Nuna, do PUPu nie musisz isc...wystarczy, ze bedziesz miala L4. mozesz je wyslac poczta (poleconym), albo ktos dostarczy w Twoim imieniu. stawic sie musisz dzien po skonczonym L4
tylko właśnie nie mam L4... a jakbym miala dostac od gin to ta sama droga co do UP.
Stary 2013-02-05, 13:20   #3794
lonely_lady
Zakorzenienie

zrobiłam pizzę
pyyyychota
wyszła jeszcze smaczniejsza niż ostatnio
dziś musiałam wcześniej zrobić obiadek więc już jesteśmy po

a teraz przez Was Gaduły mam sporo nadrabiania

Cytat:
a, zapomniałam się pochwalić że wczoraj w lumpku upolowałam 40 sztuk cudnych ubranek w tym kilka pereł dla córy i mnóstwo cudów dla potencjalnego synka za całe 40 zł jak mi mąż w końcu udostępni aparat obfocę niektóre, boski jest kompelcik lniany, koszula i spodenki, ok 62 rozmiar, w sam raz na lato na wyjście. Poza tym spodenki różnego kalibru na różne rozmiary, bluzeczki jak nowe niezniszczone, czapeczka, body jakies się trafiły, rampers, koszule, bluzy, sweterek, no cudeńka po prostu. RAzem z moją uniewrsalną ciuszkową wyprawką na początek, plus poprzednimi łowami na synka mam takie cudeńka na synka że jak się okaże że jednak nie synek a to jest 50 % to załamka wtedy Was będę kusić niektórymi perełkami bo naprawdę niektóre dupę urywają, taki mini facet w tych ubrankach będzie, cudo
ale super nie dość że taniocha to jeszcze tak dużo fajnych rzeczy. Ja wczoraj wydałam prawie 30zł, ale perełek to tam raczej nie było

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Wylicytowałam te spodnie z H&M http://img09.allegroimg.pl/photos/or.../55/2987805506 chyba któraś z Was też podobne kupowała, kupie białe koszulo body i będzie ubranko na chrzest
A ze zgagą, zwrocie uwagę, czy nie jecie czegoś z drożdżami bo ja po nich umieram

ja też je mam
są kapitalne, wylicytowałam je w zeszłym tygodniu, dziś już powinny przyjść, razem z koszulą w kratę

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Serek czy ogórkowa to zdrowe, gorzej gdybyśmy tak miały z czekoladą
w nadmiarze wszystko jest niezdrowe

Cytat:
Lonley jakie były jeszcze kolory tych obrusów? Kazałam dzisiaj M kupić identyczny, ale znając jego zdolności to pewnie różowy kupi
był jeszcze taki z zielonymi paseczkami i pomarańczowymi, różowe też były

Cytat:
Dzisiaj studniówka
Ranyyy nie mogę uwierzyć, że od jutra zostanie liczba dwucyfrowa do odliczenia
GRATULACJE

Cytat:

Co do bicia to nigdy w życiu nie uderzyłabym mojego męża - nawet ciężko mi sobie to wyobrazić. No ale jakby jakiś obcy facet mnie wyzywał albo klepnął w tyłek to raczej bym się nie powstrzymała
ja też sobie nie wyobrażam rękoczynów w związku... i ostrych wyzwisk też nie

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 13:21   #3795
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli
zostaniesz sama z tymi wszystkimi rachunkami? fajnie byloby podpisac, ze koszty ponosicie po polowie...
axella nie zostanie sama z rachunkami, bo nawet przy wielkim fochu jej TŻta i akcji pt. wyprowadzka, to on wciąż jest ojcem Zuzi i jest zobowiązany do utrzymania swojego dziecka. poza tym nie bawiąc się w żadne usprawiedliwienia, myślę że konflikty wynikają częściowo z tego że oboje są w cięzkiej sytuacji i oddaleni od siebie. zamieszkają razem, i będzie dobrze tak się mi przynajmniej wydaje
Stary 2013-02-05, 13:23   #3796
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
ja właśnie o tym mówię, Vil. Nie mam nakazu leżenia, a moje dni wyglądają jak Twoje, z tą różnicą, że spędzam je przed komputerem. do sklepu też chodzę raz, max w tygodniu i to pod blokiem. gotować mi się nie chce, sprzątać mi się nie chce- absolutne minimum.
depilację też planuję tydzień i nie mogę się zmusić.
zaczynam mieć siebie dość.

aaa, to w tym kontekście pisałaś, nie załapałam
ale teraz możesz się lenić, to przypuszczalnie jedyne chwile w Twoim życiu kiedy możesz sobie na to pozwolić

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 13:24   #3797
nuna2
Zakorzenienie

vil moje dni wygladaja tak samo tylko nie mam tv. U rodziców jest ale tam nie ma nic na czym bym sie polozyla. wiec-laptop sudoku ksiazka laptop sudoku książka...
Stary 2013-02-05, 13:28   #3798
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
dziś idę na MEGA zakupy do biedronki to zakupię jak będzie
a kupujecie ciasto francuskie z biedronki? ja raz kupiłam i cholera nie za bardzo mi wyszło i nie wiem czy to przez mój fikuśny sprzęt czy przez ciasto. mam w lodówce jeszcze jedno i boję się robić
Ja bardzo lubię ciasto francuskie z biedrony właściwie innego nie kupuję bo w netto nigdy nie ma, do aldi nie chodzę a w małych sklepach za drogie
Cytat:

dziewczyny mam pytanie, jak często zmieniacie pościel i ręczniki (tak mniej więcej). Bo mój TŻ ciągle twierdzi że ja to robię za często
pościel staram się raz w tygodniu ale częściej jest to raz na dwa tygodnie, ręczniki tak co 3 dni? takie co rąk też a kuchenne codziennie lub co drugi dzień

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
miałam pytać z czym robisz ale już doczytałam.. U mnie też dzisiaj naleśniki z pieczarkami i serem

Cytat:
Już pędzę do Ciebie?!?

Ale mi narobiłaś smaka tymi naleśnikami z pieczarkami i serem... Chyba normalnie jutro zrobię to na obiad. Na pewno Mężowi posmakuje taka alternatywa zwykłych krokietów.

Brzuchol mi urósł
Czekam!

Zrób koniecznie naleśniczki

i pokaż brzuch!

Cytat:
dzięki
nawet na to nie patrzyłam, odliczam ile zostało ... 80 ... qrcze, pamiętam jak było 190 i miałam wrażenie że to się nigdy nie skończy zaczęłam czytać książki o niemowlętach i porodach które pochomikowałam i popożyczałam bo może mi czasu zabraknąć
i zabrałam się po pół roku odkładania za angielski

moja babcia jest niesamowita wczoraj rozmawiałam z nią i mówiłam tak jakoś nie pamiętam w jakim kontekście że muszę iść na badanie krwi - przychodnię mamy praktycznie po drugiej stronie ulicy. i gadania miałam potem 15 min, że NIE WOLNO, że widać tak bardzo chcę już urodzić, że z łóżka mam nie wstawać i że mam sobie załatwić żeby przyszli mi pobrać krew w domu a dziś obudziła mnie o 10 telefonem, czy nie poszłabym jej do mięsnego, bo kończy jej się szynka do chleba
80dni?! olaboga

a babcia... świetna
ale faktycznie mogą Ci przyjść pobrać krew jeśli nie będziesz czuła się kiedyś na siłach u mnie to kosztuje 10zł

Lonely mam nadzieję, że kawałek dla mnie został

Melduję, że obiad przyszykowany, czekam tylko na koleżanki i już nie mogę się doczekać głooodna jestem

odezwę się wieczorem

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 13:29   #3799
_pola
Rozeznanie

Ten drugi fajniejszy, ale wydaje mi się, że cena dosyć wysoka
Ten pierwszy u mnie by odpadł ze względu na te kolorowe dodatki. Ja lubię jednak minimalizm

Franek
5 sierpień 2014

I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
Stary 2013-02-05, 13:31   #3800
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
no lepiej nie rozwijamy tematu każda i tak wie swoje

oj ja nie wiem co ile, ale mój mówi, że za rzadko własnie muszę pościel zmienić, ale chyba przeniosę to na piątek bo już mam do czwartku grafik zawalony

Cytat:

zmieniaj jak często chcesz
co za problem wrzucić do prania..
ja najchętniej codziennie miałabym świeżą posciel i reczniki ale troche za leniwa na to jestem.. choc zdrugiej strony co za problem wrzucic posciel co chocby 2-3 prania.. hmm..pora to przemyslec
do prania to dla mnie nie problem.. najbardziej nieciepię tego zakładania i sciągania.. szczegolnie z kołdry.. mam ogromną, zawsze się w nią zagrzebie i nie mogę wsadzic kołdry,..wrr

Wojtek
Stary 2013-02-05, 13:31   #3801
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Co do siary- u mnie nie ma:/, ale ostatnio zaczęło mnie w środku cycek piec, wiec cos może jest na rzeczy

Co do bicia przez facetów.. Ja uważam, że nawet jak kobieta uderzy to facet może ją tylko powstrzymać a nie oddawać..Muszę przyznać, że mi się czasami zdarza udeżyć mojego TŻta.. ale albo w tylek go walnę, albo w ramię.. takie niekontrolowane w nerwach trzaski..ale moje uderzenia to nie są zbyt mocne...

a oprócz tego to my z moim tżtem czasem się lejemy.. no moze nie teraz w ciąży ale wcześniej ale tak dla zartów co by pikanterii trochę związku dodać głównie po tyłeczku:p
U mnie też się od pieczenia zaczynało, potem jak się smarowałam to widziałam jakieś kropki na sutkach, jak nacisnęłam to delikatnie pociekło. Staram się teraz tam nie tykać, ale czasem sprawdzam czy dalej jest i jest hehe A w piersiach co róż mnie coś zapiecze, ale przez chwilkę i przestaje

mamuśki Ja dziś leniuchuję i czekam aż kierowniczka zadzwoni, że moja wypłata do odebrania. Oczekuję, że dostanę albo dziś albo jutro Moje dziecię dziś jakieś leniwe, od rana mamie pukaniem nie dokucza. Wiem, że na tym etapie nie wszystkie ruchy muszę czuć, ale cóż zrobię, że czekam i czekam. Zrobię kawusię, zjem jakieś słodkie ciacho i może uraczy mamę słodkim kuksańcem
Stary 2013-02-05, 13:32   #3802
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja bardzo lubię ciasto francuskie z biedrony właściwie innego nie kupuję bo w netto nigdy nie ma, do aldi nie chodzę a w małych sklepach za drogie
a to ciasto francuskie jest w bierdonie?? dobrze wiedziec

Wojtek
Stary 2013-02-05, 13:34   #3803
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka
do prania to dla mnie nie problem.. najbardziej nieciepię tego zakładania i sciągania.. szczegolnie z kołdry.. mam ogromną, zawsze się w nią zagrzebie i nie mogę wsadzic kołdry,..wrr
ja mam 200x220 i zawsze długo mi schodzi zanim rozkminię który bok jest krótszy
Stary 2013-02-05, 13:35   #3804
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
A i muszę się pochwalić, że M zakupił pierwszą rzecz dla naszej dziewczynki

http://allegro.pl/plaszczyk-firmy-ne...963220433.html
Piekny brawa dla meza!

Humb, przyjac musza,a le jest luty i nie ma juz kontraktudo konca roku nie przyjmuja juz nikogo...gin prywatnie, badania prywatnie, dentysta prywatnie, tz tez wszedzie musial prywatnie. po cholere nam ten nfz?!

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
a bo źle mi się napisało ale ja lubię jak ktoś mnie straszy mam motywacje do pilnowania terminów, dzięki tego typu informacjom nie jem pasztetów, sprawdzam skład chleba, soków itp. a i nie używam mixów tylko masła, jedna obsesja więcej nie zaszkodzi
tez tak mam lubie ogladac wiem co jem, a pozniej w sklepie ogladam kazda rzecz 15 min. hehe.

ja potrafie reczniki kapielowe prac po kazdym uzyciu... bo mi juz pozniej smierdza, nawet jak sie wysusza. posciel tak co 3 tyg, ale w lecie jak jest piekne slonko to czasem i co sobote sobie pralam, bo uwielbiam jak pachnie i jest taka swieza, wywietrzona
Stary 2013-02-05, 13:37   #3805
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
Dopiero mam chwilę, żeby w końcu do Was zajrzeć

W niedzielę cały dzień byliśmy w Bielsku, a wczoraj najpierw lataliśmy po bankach - do maja musimy się znaleźć swoje M, bo jak będzie dziecko to zdolność nieźle nam opada i tak się zastanawiamy nad jednym , a potem mieliśmy spontaniczny wypad do Krakowa W domu byliśmy ok 22-23 i już nie miałam siły na nic... Zaraz biorę się za czytanie, bo zaległości już niezłe

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 13:37   #3806
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
a to ciasto francuskie jest w bierdonie?? dobrze wiedziec
jest, i to dobre i tanie
Stary 2013-02-05, 13:38   #3807
_pola
Rozeznanie

Chociaż jeśli ten pierwszy podoba Ci się wizualnie to na pewno jest lepszy od tego czerwonego.
Tamten waży 20 kg i chyba jest lekko wyblaknięty materiał na budce....

Franek
5 sierpień 2014

I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
Stary 2013-02-05, 13:39   #3808
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
a, zapomniałam się pochwalić że wczoraj w lumpku upolowałam 40 sztuk cudnych ubranek w tym kilka pereł dla córy i mnóstwo cudów dla potencjalnego synka za całe 40 zł jak mi mąż w końcu udostępni aparat obfocę niektóre, boski jest kompelcik lniany, koszula i spodenki, ok 62 rozmiar, w sam raz na lato na wyjście. Poza tym spodenki różnego kalibru na różne rozmiary, bluzeczki jak nowe niezniszczone, czapeczka, body jakies się trafiły, rampers, koszule, bluzy, sweterek, no cudeńka po prostu. RAzem z moją uniewrsalną ciuszkową wyprawką na początek, plus poprzednimi łowami na synka mam takie cudeńka na synka że jak się okaże że jednak nie synek a to jest 50 % to załamka wtedy Was będę kusić niektórymi perełkami bo naprawdę niektóre dupę urywają, taki mini facet w tych ubrankach będzie, cudo
Czekamy na zdjęcia

Cytat:
no właśnie w kościele to bedzie z pół h bo to w sobote więc krótko do niej nie mam daleko i mówi, że jak wrócimy z kosciola poloże sie u niej poleże pogadamy i że sie troche oderwe.

więcej chodzenia mnie czeka w czwartek bo musze jechać do bezrobocia sie wstawić. Zobacze jak zareaguje organizm w czwartek-jesli źle to zostanę w domu.
Wiesz co, ja tez musze leżeć, wiec wiem co czujesz, ale dla samego lepszego samopoczucia skorzystałabym z okazji, tym bardziej, że na miejscu się położysz. A zawsze to jakaś odmiana... Bo idzie oszaleć w czterech ścianach

Cytat:
mocno się w tym orientowałam przed zakupem - koleżanka jest fizjoterapeutką i tłumaczyła mi długo, że chusta tkana umożliwia takie wiązania, które bardzo równomiernie rozkładają ciężar dziecka na ramiona, plecy i biodra rodzica, co jest przy tradycyjnych nosidełkach niemożliwe. Dlatego taką formę noszenia (przy braku przeciwwskazań zdrowotnych u dziecka) poleca się osobom, które mają różnego rodzaju problemy z pleckami i nie mogłyby nosić dzieciątka na rękach dłużej itd. Nosidełek nie zaleca się na żadne dłuższe wyjścia, bo 1)cały czas jest nacisk na te same punkty 2)nie można zmienić ułożenia po jakimś czasie, żeby inne partie mięśni przejęły pracę. I tak dalej, ale nie chcę Was zanudzać poza tym ważna jest kolosalna różnica tradycyjnych nosidełek i chust jeśli chodzi o kręgosłup dziecka - http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=67184
Jak jeszcze kiedyś pomyślisz, że wywodami o chustach (i innymi) nas zanudzasz to sobie przypomnij, że ja bardzo chętnie je czytam bo się dzięki Tobie wiele uczę Pisz więc śmiało!

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Wiitam dziewczuchy,
u mnie w domu sajgon, kartony, pudła, reklamówki, czyli pakowanie na całego. Oczywiście ja z pozycji leżącej tylko się denerwuję że coś tam się potłucze, ze ksiązki nie spakowane itp, a mój mąż pełen luuzik, wczoraj do późnej nocy oglądał boks i dzisiaj z rana zaczął pakowanie. W poludnie moi bracia przyjadą pomóc mu to tachać do nowego mieszkania. Wydaję mi sie że po tych duużych dawkach magnezu i no spie jest o wiele lepiej, odzyskałam swój miękki brzuszek Gdzieś wyczytałam że nasze maluchy śpią w brzuchu 20 godz na dobę i chyba to jakaś ściema bo Leonek całay czas się wierci i kopie, ciekawe czy takie ADHD bedzie jak się urodzi wczoraj zrobiłam calą listę wyprawkową, trochę tego jest ale jak już sie ogarniemy to zamawiam wszystko. Fajny zestaw wczoraj znalazlam z laktatorem i w miarę dobrej cenie chyba http://allegro.pl/zestaw-do-karmieni...958616828.html. Wózek tez juz mamy wybrany, tylko mąż musi go poszukać na zywo jak się prezentuje http://baby-centrum.pl/babyheavenlinetako .
Powodzenia w dalszym dyrygowaniu przy przeprowadzce
A co do laktatora, jesteś pewna, że chcesz ręczny? Ja gdybym miała kupować wyżej wymieniony zestaw to dodałabym stówkę i kupiła elektryczny (z resztą i tak mam taki plan, ale już dawno odrzuciłam opcję ręcznego). Obawiam się, że z ręcznym mi ręcę będa odpadać, poza tym z elekrycznym hjest szybciej, no i bardziej się przydaje gdyby nie daj Boże trzeba było pobudzać laktacje. Oczywiście wszystkim nam życzę by mleko radośnie tryskało nam z piersi, a dzieci od początku pięknie ssały nie raniąc przy tym naszych sutków, ale wiadomo, że w życiu bywa różnie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
[/COLOR]Jadę zawieźć kolejne L4 i do BB do rodziców i do dentysty. Nie wiem kiedy zajrzę ...
To udanego dnia Ci życzę

Cytat:
tylko schudłam kg
To się ciesz, bo jeszcze niedawno płakałaś, że za szybko przybierasz na wadze

Cytat:
nie pomaga Ci ten fenoterol? może skonsultuj się z lekarzem i zwiększ dawkę?
mi pomaga ... wczoraj przez cały wieczór miałam kilka skurczy tylko, a chodziłam trochę po domu itp. a wcześniej leżałam i skurcze były co pół h. i brzuch też jest jakiś taki fajniejszy, nie obolały, mogę wstawać bez bólu
Fajnie, że tak szybko czujesz różnice. Ja wczoraj dopiero zaczęłam i to w połowie dnia, jak już się zebrałam do apteki. Wzięłam 3xpół tabletki. Zalecenie miałam pierwszego dnia: 4x0,5, a potem już 4x1
Dziś jeszcze wezmę 4x0,5, ale jak będą małe efekty to od jutra 4x1 całą tabletkę... Zobaczymy jak będzie.

Cytat:
Witam się w 28TC

No proszę, same milowe kroki ciążowe dziś u Ciebie: zaczynasz 3. trymestr, glukozę masz za sobą i do tego SR
Aż mi się przypomniało, jak dawno, dawno temu czytałm o tym, że zrobiłaś test i jesteś w ciąży A kilka dni później dowiedziałam się o swojej Ależ ten czas leci!

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-02-05 o 13:47
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 13:40   #3809
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
za wózek

masakra to nie ma jakiś jasnych przepisów na to, żeby ci podali?

no to będziesz z nami, jak masz neta a jak się czuje babcia?
a sen uroczy wyobraziłam sobie taką wystającą nogę
Dziękuję, że pytasz babcia dobrze, bo póki co to my jesteśmy.
Ale jak przyjdzie jej samej zostać to nie wiem...
Bo dziadkowisię buzia nie zamykała i czasami babcia miała dość

Ale generalnie hmm dziadek bardzo ładnie zabezpieczył babcię po swojej śmierci i o tyle jestem spokojna.
Cytat:
no właśnie w kościele to bedzie z pół h bo to w sobote więc krótko do niej nie mam daleko i mówi, że jak wrócimy z kosciola poloże sie u niej poleże pogadamy i że sie troche oderwe.

więcej chodzenia mnie czeka w czwartek bo musze jechać do bezrobocia sie wstawić. Zobacze jak zareaguje organizm w czwartek-jesli źle to zostanę w domu.
Nie musisz Ty iśc do PUP.
Może iść mąż z zaświadczeniem o ciąży, a jak jesteś w ciąży to zgłaszasz się do 3 msc.

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Kiedyś, w ciąży, miałam podobny sen urodziłam dziecko (wtedy jeszcze nie wiedziałam czy to chłopak czy dziewczynka) i z powrotem kazałam je wsadzić na miejsce, bo dzidzia była za malutka i chciałam żeby jeszcze podrosła, masakra
Nooo to tego samego pokroju sen
Cytat:
chcialas przezyc porod drugi raz? szkoda, ze tak sie nie da. wyciagnelabym sobie mala teraz na troszke

oj tak, super pachnie i tez stosuje tych dwoch naprzemiennie plus oliwka.

o widzisz. czyli jesli teraz rozpoczelabym prace, to wylicza mi marna srednia z 2-3 miesiecy? aaa i orientuje sie ktoras w skladkach pracodawcy? czy on je odprowadza caly macierzynski (oprocz chorobowego), czy zus? bo mam chetnego do przyjecie mnie do pracy...ale nie chce go uziemic skladkami.
Poród nic nie bolał, tylko wystraszyła mnie długa i ciągnąca się pępowina

I generalnie mój "pracodawca" mnie wykończy...
Załatwiłam wczoraj kopię tego zwolnienia.
Pojechaliśmy do Niego 25 km podstemplować.
Dziś rano ZUS.
Kolejka.
20 osób przede mną.
Na szczęście szło szybko.
I tyle się naczekałam by dowiedzieć się, że mój pracodawca nie wypełnił formalności nie uzupełnił jakiegoś druczku z liczbą godzin i wynagrodzeniem i to jeszcze musi wypełnić.
Zadzwoniliśmy - on nie ma czasu.
Noooosz kuuuuźwa mać!
I szczerze, to mam ochotę go zostawić w czarnej dupie, bo że to po znajomości to sama płaciłam sobie składki, a teraz mam ochotę nie dostarczać mu zwolnień i niech on płaci sobie sam za mnie do porodu, bo zwolnić mnie nie może...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 13:41   #3810
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Humb, przyjac musza,a le jest luty i nie ma juz kontraktudo konca roku nie przyjmuja juz nikogo...gin prywatnie, badania prywatnie, dentysta prywatnie, tz tez wszedzie musial prywatnie. po cholere nam ten nfz?!
no taki nfz nam po cholerę albo po prostu chcą nas nauczyć dobrego planowania czasu - żeby z odpowiednim wyprzedzeniem człowiek sobie zaplanował na co i kiedy będzie chorować

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
cześć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości