|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Cytat:
|
|
#3782 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam tylko rosół i to jeszcze muszę iść po makaron, bo wyszedł :/ Cytat:
przepiękny, prze! Cytat:
trochę tak ma być mnie tak nie przeraża pranie tej pościeli, jak zmienianie Cytat:
![]() Cytat:
wiem, diabli, pamiętałam bardzo dobrze, że mieliście tak samo! mama dziś mi powiedziała, że 3x aspargin to za dużo, bo to charata żołądek,a mój D. ma wrażliwy to fakt. często jak ma te "ataki" to towarzyszą temu właśnie problemy z żołądkiem też. cholera, nie wiem od jakiego lekarza zacząć, które badania robić. usg jamy brzusznej miał całkiem niedawno pod kątem bóli mięśni w talii (podobno to od kaszlu Go bolało) i nic. czyli kolejna wizyta u lekarza, o matko, jak Mu zlecą echo i ekg, to nie wiem jak to zniesiemy. On jest cholernie wrażliwy na punkcie zdrowia. dziś mu powiem, żeby brał ten aspargin 2x. i zaproponuję lekarza w czwartek, bo ma wolne. Cytat:
![]() Cytat:
ja właśnie o tym mówię, Vil. Nie mam nakazu leżenia, a moje dni wyglądają jak Twoje, z tą różnicą, że spędzam je przed komputerem. do sklepu też chodzę raz, max w tygodniu i to pod blokiem. gotować mi się nie chce, sprzątać mi się nie chce- absolutne minimum. depilację też planuję tydzień i nie mogę się zmusić. zaczynam mieć siebie dość. Cytat:
za 28 tydzień. miłych wrażeń w szkole rodzenia!
|
|
#3783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3784 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki ![]() nawet na to nie patrzyłam, odliczam ile zostało ... 80 ... qrcze, pamiętam jak było 190 i miałam wrażenie że to się nigdy nie skończy ![]() i zabrałam się po pół roku odkładania za angielski Cytat:
ręczniki - co kilka dni. mój częściej, bo smaruje się oliwką i potem ten ręcznik cały z oliwki jest ![]() a ja w nocy ostatnie michałki wyjadłam ![]() Cytat:
u mnie w szpitalu w październiku wyszło crp 17. dostałam antybiotyk, po dwóch tygodniach sama powtórzyłam badanie, wzrosło do 26. poleciałam od razu do lekarza rodzinnego, dostałam skierowania do laryngologa, na usg jamy brzusznej, do innych specjalistów (już nawet nie pamiętam gdzie) i skierowania na multum badań. wszystkie wyniki były ok, a do tej pory crp mam podwyższone - teraz mam ok. 20. więc świadczy to o jakimś stanie zapalnym czy infekcji, ale nie musi to oznaczać niczego złego. mam jeszcze jedno badanie do zrobienia, i może się okazać że to od tego, ale nie ma to wpływu na ciążę. ja bym na Twoim miejscu poszła do zwykłego lekarza, powinnaś być przyjęta szybciej, i poprosiła o skierowanie na różne badania - dla spokoju, bo gin Ci może je też zlecić ale będziesz już miała wyniki. Cytat:
![]() moja babcia jest niesamowita wczoraj rozmawiałam z nią i mówiłam tak jakoś nie pamiętam w jakim kontekście że muszę iść na badanie krwi - przychodnię mamy praktycznie po drugiej stronie ulicy. i gadania miałam potem 15 min, że NIE WOLNO, że widać tak bardzo chcę już urodzić, że z łóżka mam nie wstawać i że mam sobie załatwić żeby przyszli mi pobrać krew w domu a dziś obudziła mnie o 10 telefonem, czy nie poszłabym jej do mięsnego, bo kończy jej się szynka do chleba
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-02-05 o 13:09 |
||||
|
|
|
#3785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podpisuję się. obiema łapkami.
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo podobny mamy. w tym mini akwarium plywaja babelki, mam wiecej malych rybek one sobie tam plywaja hehe. fajny jest siostrzeniec bardzo lubil w nim lezec.Katherine, jesli bedzie synek, to ja chetnie odkupie dziewczynkowe cuda czekam na fotki.Salviae - piekne spodenki Nuna, do PUPu nie musisz isc...wystarczy, ze bedziesz miala L4. mozesz je wyslac poczta (poleconym), albo ktos dostarczy w Twoim imieniu. stawic sie musisz dzien po skonczonym L4
|
|
|
|
|
#3787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeżeli na umowie-zleceniu masz opłacaną skladke chorobową w dniu porodu to Ci się ta umowa wliczy.. jak nie to wliczy Ci się tylko umowa o prace.. już teraz w ogóle RMUy nei trzeba bo jest sytem E-wus..czy jak on tam się nazywa.. |
||
|
|
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skończy się pewnie na jakiejś zupie, bo przy tym nie dużo roboty ![]() e tam nic nie robisz - siedzisz i gadasz
|
|
#3789 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() klaski :gosiulka Ty chyba pytałaś o przepis na faworki? Polecam te - robiłam ostatnio i są ekstra http://slodkieimpresje.blox.pl/2011/...i-idealne.html
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
troche szkoda, ze nie podpisujecie umowy wspolnie. pol na pol i kazdy jest odpowiedzialny. nie chce straszyc i gdybac, ale co jesli tz stwierdzi, ze ma big focha i sie wyprowadzi? zostaniesz sama z tymi wszysktimi rachunkami? fajnie byloby podpisac, ze koszty ponosicie po polowie...
|
|
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
co sądzicie o tych wózkach??
http://tablica.pl/oferta/wozek-ID2d2...b8f66c4f;r:;s: http://tablica.pl/oferta/bebecar-meg...b8f66c4f;r:;s:
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
Co do siary- u mnie nie ma:/, ale ostatnio zaczęło mnie w środku cycek piec, wiec cos może jest na rzeczy
![]() Co do bicia przez facetów.. Ja uważam, że nawet jak kobieta uderzy to facet może ją tylko powstrzymać a nie oddawać..Muszę przyznać, że mi się czasami zdarza udeżyć mojego TŻta.. ale albo w tylek go walnę, albo w ramię.. takie niekontrolowane w nerwach trzaski..ale moje uderzenia to nie są zbyt mocne... a oprócz tego to my z moim tżtem czasem się lejemy.. no moze nie teraz w ciąży ale wcześniej ale tak dla zartów co by pikanterii trochę związku dodać głównie po tyłeczku:p
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-02-05 o 13:19 |
|
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3794 | |||||
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam pizzę
![]() pyyyychota wyszła jeszcze smaczniejsza niż ostatnio ![]() dziś musiałam wcześniej zrobić obiadek więc już jesteśmy po ![]() a teraz przez Was Gaduły mam sporo nadrabiania Cytat:
nie dość że taniocha to jeszcze tak dużo fajnych rzeczy. Ja wczoraj wydałam prawie 30zł, ale perełek to tam raczej nie było ![]() Cytat:
ja też je mam ![]() są kapitalne, wylicytowałam je w zeszłym tygodniu, dziś już powinny przyjść, razem z koszulą w kratę ![]() w nadmiarze wszystko jest niezdrowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
GRATULACJECytat:
|
|||||
|
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak się mi przynajmniej wydaje
|
|
#3796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaa, to w tym kontekście pisałaś, nie załapałam ![]() ale teraz możesz się lenić, to przypuszczalnie jedyne chwile w Twoim życiu kiedy możesz sobie na to pozwolić
|
|
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
vil moje dni wygladaja tak samo tylko nie mam tv. U rodziców jest ale tam nie ma nic na czym bym sie polozyla. wiec-laptop sudoku ksiazka laptop sudoku książka...
|
#3798 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właściwie innego nie kupuję bo w netto nigdy nie ma, do aldi nie chodzę a w małych sklepach za drogie Cytat:
tak co 3 dni? takie co rąk też a kuchenne codziennie lub co drugi dzień Cytat:
Cytat:
Zrób koniecznie naleśniczki i pokaż brzuch! Cytat:
a babcia... świetna ale faktycznie mogą Ci przyjść pobrać krew jeśli nie będziesz czuła się kiedyś na siłach Lonely mam nadzieję, że kawałek dla mnie został Melduję, że obiad przyszykowany, czekam tylko na koleżanki i już nie mogę się doczekać głooodna jestem odezwę się wieczorem |
|||||
|
|
|
#3799 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ten pierwszy u mnie by odpadł ze względu na te kolorowe dodatki. Ja lubię jednak minimalizm
|
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
własnie muszę pościel zmienić, ale chyba przeniosę to na piątek bo już mam do czwartku grafik zawalony![]() do prania to dla mnie nie problem.. najbardziej nieciepię tego zakładania i sciągania.. szczegolnie z kołdry.. mam ogromną, zawsze się w nią zagrzebie i nie mogę wsadzic kołdry,..wrr |
|
|
|
|
#3801 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A w piersiach co róż mnie coś zapiecze, ale przez chwilkę i przestaje Ja dziś leniuchuję i czekam aż kierowniczka zadzwoni, że moja wypłata do odebrania. Oczekuję, że dostanę albo dziś albo jutro
|
|
#3802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawa dla meza!Humb, przyjac musza,a le jest luty i nie ma juz kontraktu Cytat:
lubie ogladac wiem co jem, a pozniej w sklepie ogladam kazda rzecz 15 min. hehe.ja potrafie reczniki kapielowe prac po kazdym uzyciu... |
||
|
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Dopiero mam chwilę, żeby w końcu do Was zajrzeć ![]() W niedzielę cały dzień byliśmy w Bielsku, a wczoraj najpierw lataliśmy po bankach - do maja musimy się znaleźć swoje M, bo jak będzie dziecko to zdolność nieźle nam opada i tak się zastanawiamy nad jednym , a potem mieliśmy spontaniczny wypad do Krakowa W domu byliśmy ok 22-23 i już nie miałam siły na nic... Zaraz biorę się za czytanie, bo zaległości już niezłe
|
|
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
jest, i to dobre i tanie
|
#3807 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tamten waży 20 kg i chyba jest lekko wyblaknięty materiał na budce....
|
|
|
#3808 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A co do laktatora, jesteś pewna, że chcesz ręczny? Ja gdybym miała kupować wyżej wymieniony zestaw to dodałabym stówkę i kupiła elektryczny (z resztą i tak mam taki plan, ale już dawno odrzuciłam opcję ręcznego). Obawiam się, że z ręcznym mi ręcę będa odpadać, poza tym z elekrycznym hjest szybciej, no i bardziej się przydaje gdyby nie daj Boże trzeba było pobudzać laktacje. Oczywiście wszystkim nam życzę by mleko radośnie tryskało nam z piersi, a dzieci od początku pięknie ssały nie raniąc przy tym naszych sutków, ale wiadomo, że w życiu bywa różnie ![]() Cytat:
![]() To się ciesz, bo jeszcze niedawno płakałaś, że za szybko przybierasz na wadze ![]() Cytat:
Dziś jeszcze wezmę 4x0,5, ale jak będą małe efekty to od jutra 4x1 całą tabletkę... Zobaczymy jak będzie. Cytat:
![]() Aż mi się przypomniało, jak dawno, dawno temu czytałm o tym, że zrobiłaś test i jesteś w ciąży A kilka dni później dowiedziałam się o swojej Ależ ten czas leci!
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-02-05 o 13:47 |
|||||||
|
|
|
#3809 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
babcia dobrze, bo póki co to my jesteśmy.Ale jak przyjdzie jej samej zostać to nie wiem... Bo dziadkowisię buzia nie zamykała i czasami babcia miała dość ![]() Ale generalnie hmm dziadek bardzo ładnie zabezpieczył babcię po swojej śmierci i o tyle jestem spokojna. Cytat:
Może iść mąż z zaświadczeniem o ciąży, a jak jesteś w ciąży to zgłaszasz się do 3 msc. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I generalnie mój "pracodawca" mnie wykończy... Załatwiłam wczoraj kopię tego zwolnienia. Pojechaliśmy do Niego 25 km podstemplować. Dziś rano ZUS. Kolejka. 20 osób przede mną. Na szczęście szło szybko. I tyle się naczekałam by dowiedzieć się, że mój pracodawca nie wypełnił formalności nie uzupełnił jakiegoś druczku z liczbą godzin i wynagrodzeniem i to jeszcze musi wypełnić. Zadzwoniliśmy - on nie ma czasu. Noooosz kuuuuźwa mać! I szczerze, to mam ochotę go zostawić w czarnej dupie, bo że to po znajomości to sama płaciłam sobie składki, a teraz mam ochotę nie dostarczać mu zwolnień i niech on płaci sobie sam za mnie do porodu, bo zwolnić mnie nie może...
|
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cześć
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

za 28 tydzień.

wczoraj rozmawiałam z nią i mówiłam tak jakoś nie pamiętam w jakim kontekście że muszę iść na badanie krwi - przychodnię mamy praktycznie po drugiej stronie ulicy. i gadania miałam potem 15 min, że NIE WOLNO, że widać tak bardzo chcę już urodzić, że z łóżka mam nie wstawać i że mam sobie załatwić żeby przyszli mi pobrać krew w domu
. My z Tż naprawdę staramy się nawzajem słuchać, rozmawiać ze sobą, szanować i przede wszystkim nie ranić. Ja często celowo nie wypowiadam się w kwestiach dot. związków i ich kłótni, bo po 1 to nie moja sprawa, każdy sobie żyje i ustala zasady jak chce a po 2 nie mieści mi się czasem w głowie, co tu czasem wyczytuje jeśli chodzi o relacje damsko-męskie

klaski :