O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r. - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-05, 11:17   #2221
Izetka_
Zadomowienie

Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.

Cytat:
Napisane przez didi610 Pokaż wiadomość
haha ja tu wyskoczyłam z plackami, a tu takie piękne wieści

magalska gratulacje

siedzę w kuchni od rana i nadążam za Wami

ja w zeszłym miesiącu przytulałam się codziennie i nic nie wyszło, koleżanka która jest w 6 miesiącu robiła co dwa dni więc w tych dwóch dniach jest moc magalska pochwal się co ile Ty dopadałaś Tżta
naczytałam się o tych dwóch dniach i chyba je przetestuje na sobie

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Oczywiście wszystkim Wam Kochane zafasolkowane fluidy

Wyliczyłam że jestem gdzieś połowa 4 tygodnia więc za jakieś 2 wybiorę się na usg

Na razie siedzę sama w domu i nie wiem co ze sobą zrobić ;/ emocje we mnie buzują a nawet nie mam komu oprócz Was się pochwalić mąż w pracy, przyjaciółki w pracy, rodzicom nie chcemy tak od razu mówić dopiero po usg ehhh dobrze że mam Was... o może śniadanko wkońcu zrobię
i ja zabieram troszkę fluidów dziewczyny jestem w pracy i zaraz tu zakwitnędobrze , ze mogę Was poczytać

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:19   #2222
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

też słyszałam o tych dwóch dniach. mówicie, że w nich siła i moc? może czas spróbować...
kasiuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:23   #2223
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiunka8998 Pokaż wiadomość
placki ziemniaczane ...... z zimnym mlekiem o matko chyba zrobię na obiad jutro bo dziś mam wczorajszy

a wiecie co tak nudze się i przeglądam rózne fora i już kilkakrotnie spotkałam się z tym, że ginekolodzy radzą przytulać się co 2 dni w czasie starań, nie częściej. Na co dziewczyny odpisują, że to dopiero poskutkowało może rzecz w produkcji plemników? zresztą nawet jak owu trafi się w dniach "pomiędzy" to plemniki pomieszkują sobie jakiś czas wewnątrz
o matko pisze jak maszynka bez serca do produkcji dzieci
Co dwa dni to jak dla mnie bardzo często ale po urodzeniu synka oj .... pewnie bym napisała "tylko" co dwa dni....

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Hey oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam dziś test i jedna kreska..ehh.. ale stwierdziłam o nie jadę robić hcg i właśnie odebrałam wynik 17.9
Gratulacjeklas ki:test jeszcze nie wykazał, a hcg jak zawsze nie zawodne

Kurcze odpisuję z opóżnieniem z tego co zauważyłam

Edytowane przez fiona27
Czas edycji: 2013-02-05 o 11:27
fiona27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:28   #2224
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
haha ja tu wyskoczyłam z plackami, a tu takie piękne wieści

magalska gratulacje

siedzę w kuchni od rana i nadążam za Wami

ja w zeszłym miesiącu przytulałam się codziennie i nic nie wyszło, koleżanka która jest w 6 miesiącu robiła co dwa dni więc w tych dwóch dniach jest moc magalska pochwal się co ile Ty dopadałaś Tżta
no więc korzystałam z testów owulacyjnych które zaczęłam stosować w
11dc (23.01) i stosowałam do soboty (26.01) bo wtedy odnotowałam wzrost stęż LH więc owulacja wypadła na niedzielę 27.01 a przytulaliśmy się 21 (tego też dnia zadecydowaliśmy że zaczynamy starania się o dzidzię) 23, 25, 26 i 27 i jeszcze 02.02 ale to już w dniach niepłodnych

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Jak planujesz przedstawić tą nowinę mężowi?
chętnie zapakowałabym test z dwoma kreseczkami w pudełeczko ale.. mój test dziś mnie zawiódł i pokazał jedną kreskę więc nie zawinę monitora z widokiem mojego wyniku w kokardkę więc tak pomyślałam u nas w podziemiach przy dworcu gł stoją takie babcie i sprzedają własnoręcznie zrobione różności na drutach i ostatnio wypatrzyłam tam takie małe kapcioszki i chyba się na nie skuszę

Cytat:
Napisane przez Fikusek82 Pokaż wiadomość
magalska - gratulację kolejnej mamusi .
Ja mam cykle średnie około 31 max 32 dni choc i 35 się zdaża bo nie mam regularnych, a jak zaszłam w ciążę to zrobiłam w 28 dc bo też przeczuwałam, że cos jest innaczej i wyszły mi wtedy dwie kreski, które mi teraz salon demolują .
Ja dzisiaj na krótko dziewczynki bo zaraz zmykamy na basenik .
A z tymi plackami to już przestańcie pisać bo mi ślinka na całego leci .

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Fluidy odebrane dziękuję.
USG w 6 tc to ja sobie pomarzyć mogę, w Anglii robią dopiero od 12tc, no chyba że prywatnie, a widok jest cudowny wręcz jak sobie taki mały człowieczek kopie i fikołki robi a ty wiesz, że on sobie siedzi w brzuszku .
nie wiem jak oni tak mogą do 12 tyg to ja już nerwicy bym się nabawiła

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:29   #2225
Rokitka1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
to długo Ci się spóźnia . Napewno nie masz w sobie fasolki?
W dniu spodziewanej @ tj 25.01 wyszedl negatyw, póżniej wtorek popoludniu i sroda rano- dwa paskowe testy z cieniem kreski lub nie-cieniem bo moglo mi sie wydawac, a nastepnie czwartek po poludniu i piatek rano- cyfrowe i również negatywne. A teraz biegnie już drugi tydzień opoznienia... Wiec chyba raczej nic z tego.

Zaręczyny 04.06.2011 r

NASZ ŚLUB 14.04.2012 r
Rokitka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:35   #2226
fiona27
Zakorzenienie

Jak fajnie, że coraz więcej jest zafasolkowanych Ja nie mogę się już doczekać staranek jk dobrze pójdzie od nastepnego cyklu

Rokitka w sumie sporo tych testów zrobiłaś i skoro żaden nic nie pokazał.... ale jak to mówią dopóki nie ma /@ wszystko możliwe

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Zapomniałam powitać nowe dziewczyny, no cóż lepiej póżno niż wcale

Edytowane przez fiona27
Czas edycji: 2013-02-05 o 11:34
Stary 2013-02-05, 11:36   #2227
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rokitka1985 Pokaż wiadomość
W dniu spodziewanej @ tj 25.01 wyszedl negatyw, póżniej wtorek popoludniu i sroda rano- dwa paskowe testy z cieniem kreski lub nie-cieniem bo moglo mi sie wydawac, a nastepnie czwartek po poludniu i piatek rano- cyfrowe i również negatywne. A teraz biegnie już drugi tydzień opoznienia... Wiec chyba raczej nic z tego.
rokitka, póki nie ma @ zawsze jest szansa . Ile razy na różnych wątkach, forach czyta się że dziewczynom testy wychodziły dopiero bardzo późno, właśnie tydzień czy dwa po dniu spodziewanej @
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:36   #2228
fiona27
Zakorzenienie

Magalska 4 dni przed@ to miałaś przeczucie
Stary 2013-02-05, 11:43   #2229
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Magalska 4 dni przed@ to miałaś przeczucie
no powiem Ci że rzeczywiście to się kurczę czuję, ale teraz muszę do ogólnego lekarza pójść bo chora jestem, kaszel mnie męczy i taka jakby ropa spływa po gardle z zatok eh;/ a bałam się cokolwiek brać bo a może jestem w ciąży, więc głównie dlatego poleciałam na betę a choroba męczy mnie już równo tydzień ;/ no i od tygodnia mam taki lekki ból w lewej dolnej części brzucha, tak jakby mnie coś tam ciągnęło a nigdy po owulacji takiego objawu nie miałam

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-02-05, 11:45   #2230
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
no powiem Ci że rzeczywiście to się kurczę czuję, ale teraz muszę do ogólnego lekarza pójść bo chora jestem, kaszel mnie męczy i taka jakby ropa spływa po gardle z zatok eh;/ a bałam się cokolwiek brać bo a może jestem w ciąży, więc głównie dlatego poleciałam na betę a choroba męczy mnie już równo tydzień ;/ no i od tygodnia mam taki lekki ból w lewej dolnej części brzucha, tak jakby mnie coś tam ciągnęło a nigdy po owulacji takiego objawu nie miałam
Z tym przeczuciem to masz racje kobieca intuicja zadziałała, jak zaszłam w ciążę od samego początku byłam pewna, że to chłopczyk będzie

Ja pare dni po owulacji czułam kłucie w jajniku też nigdy czegos takiego nie miałam no i okazało się, że to była ciąża tak jak u Ciebie

Kochana i to jeszcze w pierwszym cykli Wam sie udało- szczęściara

Edytowane przez fiona27
Czas edycji: 2013-02-05 o 11:49
Stary 2013-02-05, 12:02   #2231
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Z tym przeczuciem to masz racje kobieca intuicja zadziałała, jak zaszłam w ciążę od samego początku byłam pewna, że to chłopczyk będzie

Ja pare dni po owulacji czułam kłucie w jajniku też nigdy czegos takiego nie miałam no i okazało się, że to była ciąża tak jak u Ciebie

Kochana i to jeszcze w pierwszym cykli Wam sie udało- szczęściara
No niewiarygodne szczęście My do tej pory odkładaliśmy decyzję o dziecku bo a to odkładanie kasy na ślub a to na mieszkanie a to musi być pewna praca i zawsze coś :/ ja to już kilka miesięcy namawiałam męża na chwile zapomnienia w dni płodne ale nie dawał się złamać no i w końcu mu zaczęłam opowiadać jak czasem jest trudno zajść w ciąże etc (moja koleżanka z pracy 3 lata próbowała aż zdecydowali się na invitro które dopiero za 3 razem się udało) hehe to się dziś zdziwi jaki ma celny strzał (trochę mu to ego połechtam a co niech ma chłopak)

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-02-05, 12:02   #2232
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

Cześć
Ja dziś mam gorszy dzień, wczoraj popsuł się nam samochód i zapłaciliśmy dziś za naprawę tyś zł. I jakoś mnie to wszystko przygnębiło

Cytat:
placki ziemniaczane ...... z zimnym mlekiem o matko chyba zrobię na obiad jutro bo dziś mam wczorajszy

a wiecie co tak nudze się i przeglądam rózne fora i już kilkakrotnie spotkałam się z tym, że ginekolodzy radzą przytulać się co 2 dni w czasie starań, nie częściej. Na co dziewczyny odpisują, że to dopiero poskutkowało może rzecz w produkcji plemników? zresztą nawet jak owu trafi się w dniach "pomiędzy" to plemniki pomieszkują sobie jakiś czas wewnątrz
o matko pisze jak maszynka bez serca do produkcji dzieci
Ale mnie rozśmieszyłaś tą maszyną

Cytat:
Hey oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam dziś test i jedna kreska..ehh.. ale stwierdziłam o nie jadę robić hcg i właśnie odebrałam wynik 17.9
Gratulacje kochana, od razu humor mi się trochę poprawił

Cytat:
ja sobie zawsze wyobrażałam, że zapakuje teścik w ładne pudełęczko i mu dam ale pewnie będzie tak, że pobiegne do niego z testem od razu po wyjściu z wc
kurcze to szybkie to Twoje laboratorium :O jak ja ost robiłam bedę to zdałam krew o 9 a wynik miałam ok 15. I to było jedyne lab w mieście które robiło wyniki tego samego dnia. W innych odbiór na drugi dzień lub za 2 dni, szok !

ps. aaaaa to Ty przed @, ja myślałam że miałas juz dostac w zeszły weekend.... no to kobieto masz Ty intuicję
a mogę Cię zapytać co takiego czułaś, że spodziewałaś się ciąży??
Ja też sobie wyobrażam, że nie wiadomo jak ogłoszę K nowinę, a znając życie to od razu jak zobaczę dwie kreski pobiegnę do niego

Edytowane przez e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Czas edycji: 2013-02-05 o 12:20
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 12:44   #2233
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

didi też lecę do kuchni byłam na zakupach po produkty na tort, mój mąż też ma dziś urodziny zobaczymy co z tego tortu wyjdzie na kolacje mu coś zrobię bo on jak wróci na obiad to za godzinę na jakieś zebranie ucieka.

wiecie co ja to mam wrażenie ,że albo się dziewczynom udaje za pierwszym razem, albo tak czekamy i czekamy
ja narazie skrupulatnie mierzę tempkę, za tydzień gdzieś owu.

jak kobieta zajdzie w pierwszym cyklu to nawet stresu a dużo nie ma. a ja tylko od owu do @, kasa na testy termometry badania:pro si: i nadal nic. SMUTNO MI, ale cieszę się z magalską

ewelika nie martw się u nas też takie naprawy, i dlatego postanowiliśmy zmienic auto, będziemy sobie odmawiac wszystkiego długo ale auto będzie nowe niepsujka

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 12:50   #2234
didi610
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziusia222 Pokaż wiadomość
didi też lecę do kuchni byłam na zakupach po produkty na tort, mój mąż też ma dziś urodziny zobaczymy co z tego tortu wyjdzie na kolacje mu coś zrobię bo on jak wróci na obiad to za godzinę na jakieś zebranie ucieka.

wiecie co ja to mam wrażenie ,że albo się dziewczynom udaje za pierwszym razem, albo tak czekamy i czekamy
ja narazie skrupulatnie mierzę tempkę, za tydzień gdzieś owu.

jak kobieta zajdzie w pierwszym cyklu to nawet stresu a dużo nie ma. a ja tylko od owu do @, kasa na testy termometry badania:pro si: i nadal nic. SMUTNO MI, ale cieszę się z magalską

ewelika nie martw się u nas też takie naprawy, i dlatego postanowiliśmy zmienic auto, będziemy sobie odmawiac wszystkiego długo ale auto będzie nowe niepsujka
no ja już kończę smażyć placki bo zaraz mój mężuś wraca
kupiłam jeszcze takie malutkie ciasteczko i świeczki i powitam go z mini torcikiem

mi za pierwszym razem też nie wyszło i się jakoś zdołowałam :/ ale trzeba iśćdo przodu i być dobrej myśli

25.08.2012r.

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz."
didi610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 12:57   #2235
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

mężom życzę wszystkiego naj! i owocnych tych kolacji
kasiuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 12:59   #2236
fiona27
Zakorzenienie

To nam się dzis urodzinowo zrobiło na wątku

A ja po dzisiejszych przemyśleniach żałuję, że zwlekłam ze staraniami i upierałam się jak mąż mnie namawiał bo z roku na rok coraz większa różnica między dziećmi będzie, a chciałabym żeby miały dobry kontakt no i za jednym zamachem by się wychowało bo im dłużej się czeka tym gorzej się zdecydować
Stary 2013-02-05, 13:03   #2237
Trele_Morele
Zakorzenienie

Kurde dobrnelam do konca Jeden dzien mnie ni ebylo 6 stron do nadrobienia :O
Gratulacje dla nowych mamusiek Dbajcie o siebie
Ja poki co zyje tylko do piatku , pozniej niech sie dzieje co sie chce

Swoja droga nie ma nic tak dobrego jak kobieca intuicja , przekonalam sie o tym ostatnio wiele razy . W poprezdniej ciazy od samego poczatku czulam ze cos bedzie nie tak , panikowalam przy kazdym strzyknieciu , kluciu i innych takich . Nie mialam jeszcze wtedy pojecia ze poronienia sa tak czestym zjawiskiem , nie mialam pojecia o pustych pecherzykach , ciazach pozamacicznych itd a mimo tego czulam ze bedzie cos nie tak . W dzien kiedy najprawdopodobniej sie to stalo # , rano wstalam jakas inna i bylam przekonana ze moj brzuch jest lodowaty . Teraz jest inaczej .. same wiecie ze bez odniesienia do daty @ , nie majac pojecia kiedy byla owulacja , czulam ze jestem w ciazy , choc planowalam zaczac starania dopiero w nastepnym miesiacu . Intuicja Do tego jestem spokojna jak nie wiem , balam sie ze kolejna ciaza po # bedzie straszna , panika , panika i jeszcze raz panika a tu spokoj nieziemski Czuje poprostu ze tym razem sie uda , ze wszystko skonczy sie szczesliwym rozwiazaniem Takze kierujcie sie swoja intuicja kobietki

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 13:26   #2238
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
no ja już kończę smażyć placki bo zaraz mój mężuś wraca
kupiłam jeszcze takie malutkie ciasteczko i świeczki i powitam go z mini torcikiem

mi za pierwszym razem też nie wyszło i się jakoś zdołowałam :/ ale trzeba iśćdo przodu i być dobrej myśli
ja poszłam na łatwiznę kupiłam gotowe spody, krem tylko miksowałam z mlekiem i masłem przełożyłam brzoskwiniami i na wierzch też krem , stoi w lodówce coś tam wyszło oby się nie rozpłynęło

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiuha Pokaż wiadomość
mężom życzę wszystkiego naj! i owocnych tych kolacji
dziękujemy kolacje napewno będą gorrrrące ale czy owocne to nie wiem, oby!!!

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:

A ja po dzisiejszych przemyśleniach żałuję, że zwlekłam ze staraniami i upierałam się jak mąż mnie namawiał bo z roku na rok coraz większa różnica między dziećmi będzie, a chciałabym żeby miały dobry kontakt no i za jednym zamachem by się wychowało bo im dłużej się czeka tym gorzej się zdecydować
wiecie co ja teraz jak wiem że się staramy już któryś raz nic z tego to doszłam do wniosku że jak nam się uda keidyś i będzie bobas to od razu nie będziemy się zabezpieczac tylk orobimy drugiego! w końcu to nie takie proste jak się wydawało

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Kurde dobrnelam do konca Jeden dzien mnie ni ebylo 6 stron do nadrobienia :O
Gratulacje dla nowych mamusiek Dbajcie o siebie
Ja poki co zyje tylko do piatku , pozniej niech sie dzieje co sie chce

Swoja droga nie ma nic tak dobrego jak kobieca intuicja , przekonalam sie o tym ostatnio wiele razy . W poprezdniej ciazy od samego poczatku czulam ze cos bedzie nie tak , panikowalam przy kazdym strzyknieciu , kluciu i innych takich . Nie mialam jeszcze wtedy pojecia ze poronienia sa tak czestym zjawiskiem , nie mialam pojecia o pustych pecherzykach , ciazach pozamacicznych itd a mimo tego czulam ze bedzie cos nie tak . W dzien kiedy najprawdopodobniej sie to stalo # , rano wstalam jakas inna i bylam przekonana ze moj brzuch jest lodowaty . Teraz jest inaczej .. same wiecie ze bez odniesienia do daty @ , nie majac pojecia kiedy byla owulacja , czulam ze jestem w ciazy , choc planowalam zaczac starania dopiero w nastepnym miesiacu . Intuicja Do tego jestem spokojna jak nie wiem , balam sie ze kolejna ciaza po # bedzie straszna , panika , panika i jeszcze raz panika a tu spokoj nieziemski Czuje poprostu ze tym razem sie uda , ze wszystko skonczy sie szczesliwym rozwiazaniem Takze kierujcie sie swoja intuicja kobietki
pozytywne nastawienie to połowa sukcesu!
trzymaj się i myśl pozytywnie napewno w piątek usłyszysz serducho

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

a swoją drogą, tsaka moja dalsza znajoma już 3 raz teraz na dniach steaciła dziecko, jest coś w tym czy jakaś choroba matki że nie mogą donosic ciąży? smutne to strasznie, jak już im się udaje to szysbko się to kończy. ale koniec ze smętami cieszymy się II koleżanek po fachu

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-02-05, 13:29   #2239
Rokitka1985
Raczkowanie

Cytat:

Spokojnie. Różnica wieku nie ma aż tak dużego znaczenia. Wiadomo, ze to starsze dziecko bywa zazdrosne itd. ale jesli mu się odpowiednio wytlumaczy obecność maluszka w domu to taki 3,4- czy 5-ciolatek jest wręcz dumny z tego, że ma młodsze rodzeństwo bo on jest teraz odpowiedzialny za nie i musi je bronic przed "potfolami" A poza tym ja jestem zwolenniczka moze nie duzej ale jednak różnicy wieku. Dobrze by było gdyby to starsze dziecko było troszkę samodzielne. Nie wyobrażam sobie np. Takiej sytuacji, ze małe placze bo kolka/ząbek/gorączka a większe trzeba przypilnowac żeby na przykład usiadło na nocnik. Ale każda mama jest inna i ma swoje priorytety A poza tym dodam, że pomiędzy mną i moją najmłodszą siostrą jest 15 lat róznicy i dogadujemy się bardzo dobrze

Zaręczyny 04.06.2011 r

NASZ ŚLUB 14.04.2012 r
Stary 2013-02-05, 13:30   #2240
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

ja właśnie niedawno dowiedziałam się że siostra koleżanki poroniła chwilę przed skończeniem 3 miesiąca . Człowiek wtedy sobie uświadamia że stworzenie nowego człowieka nie jest wcale takie łatwe i nie jest uzależnione tylko od nas..
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 13:34   #2241
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
ja poszłam na łatwiznę kupiłam gotowe spody, krem tylko miksowałam z mlekiem i masłem przełożyłam brzoskwiniami i na wierzch też krem , stoi w lodówce coś tam wyszło oby się nie rozpłynęło

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

dziękujemy kolacje napewno będą gorrrrące ale czy owocne to nie wiem, oby!!!

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

wiecie co ja teraz jak wiem że się staramy już któryś raz nic z tego to doszłam do wniosku że jak nam się uda keidyś i będzie bobas to od razu nie będziemy się zabezpieczac tylk orobimy drugiego! w końcu to nie takie proste jak się wydawało

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

pozytywne nastawienie to połowa sukcesu!
trzymaj się i myśl pozytywnie napewno w piątek usłyszysz serducho

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

a swoją drogą, tsaka moja dalsza znajoma już 3 raz teraz na dniach steaciła dziecko, jest coś w tym czy jakaś choroba matki że nie mogą donosic ciąży? smutne to strasznie, jak już im się udaje to szysbko się to kończy. ale koniec ze smętami cieszymy się II koleżanek po fachu
Wiesz ja sama mnostwo przeczytalam na ten temat , wypowiedzi lekarzy , artykolow i roznych forum . Czasami jest tak ze faktycznie problem lezy w organizmie matki , a czasem jest tak ze kobieta roni 4 razy pod rzad a za piatym donosi ksiazkowa ciaze .

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 13:34   #2242
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje !!! kobity Ty to masz intuicję i wyczucie no i podwójne szczęście bo od razu w 1 c się udało
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 13:35   #2243
papryczka160
Wtajemniczenie

Magalska serdecznie gratuluję , ale się cieszę dużo zdrówka życzę , rzeczywiście bardzo tanio u Was kosztuje to badanie i jeszcze tak szybko. Ja zapłaciłam 45 cł i dopiero po 15 miałam
Morenico trzymam kciuki oby tym razem się udało
Didi ja też cię widzę w czerwonym szlafroczku sexi

Witam nowe staraczki ! I życzę wszystkiego naj mężulkom

A ja miałm ciężkie przedpołudnie dopiero chwilkę wolnego mam , byłam na Poczcie mega kolejki 1 h stałam.
Dostałam mandat 100 zł i 4 pkt

Edytowane przez papryczka160
Czas edycji: 2013-02-05 o 13:36
papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 13:38   #2244
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
ja właśnie niedawno dowiedziałam się że siostra koleżanki poroniła chwilę przed skończeniem 3 miesiąca . Człowiek wtedy sobie uświadamia że stworzenie nowego człowieka nie jest wcale takie łatwe i nie jest uzależnione tylko od nas..
Moja znajoma poroniła 7 razy i za każdym razem w 8 tyg :/ była na skraju wyczerpania psychicznego, ale w końcu się udało. Te kobiety które zachodzą w ciążę od razu i do końca szczęśliwie ją donoszą są wyjątkowymi szczęściarami.

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Dopiero Was nadrobiłam uf ile czytania

fiona - z jakiego miasta jesteś?? U Nas też ostatnio TIR potrącił kobietę w 8 albo 9 mc i na miejscu zginęła :/
Stary 2013-02-05, 13:38   #2245
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:

-
Ja tez bym pewnie poszła na łatwiznę tak jak i Ty zwłaszcza, że jakoś do pieczenia ciast nie mam ręki
Stary 2013-02-05, 13:38   #2246
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Magalska serdecznie gratuluję , ale się cieszę dużo zdrówka życzę , rzeczywiście bardzo tanio u Was kosztuje to badanie i jeszcze tak szybko. Ja zapłaciłam 45 cł i dopiero po 15 miałam
Morenico trzymam kciuki oby tym razem się udało
Didi ja też cię widzę w czerwonym szlafroczku sexi

Witam nowe staraczki ! I życzę wszystkiego naj mężulkom

A ja miałm ciężkie przedpołudnie dopiero chwilkę wolnego mam , byłam na Poczcie mega kolejki 1 h stałam.
Dostałam mandat 100 zł i 4 pkt
Pirat drogowy??? 4 pkt??
Stary 2013-02-05, 13:39   #2247
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

i nikt tego nie odgadnie nawet lekarze każdy ogranizm jest inny i już.

wiecznie pod wiatr najgorsze jest to że ona mogła już cokolwiek czuc no i co ważne 3 miesiąc to już długo nie wu=yobrażam sobie tego jest eś już przyzwyczajona że brzuszek rośnie a tu nagle coś się stanie

znam też z dalszych znajomych znajomych, że dziewczyna późnś ciążę traciła, mówię o np 6 miesiącu ito zawsze byli chłopcy, a później urodziła dziewczynkę, czyli była jakaś choroba czy wirus czy nie wiem co tam na co dziewczynki są odporniejsze poprostu

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-02-05, 13:40   #2248
Rokitka1985
Raczkowanie

A'propos młodszej siostry. Ma 13lat i po raz pierwszy się biedaczka zakochała Najgorsze jest to, że jej wybrankiem został jej wychowawca, który nomen omen jest moim kolegą ze szkoły. Razem chodziliśmyy do zerówki i do podstawówki.... oj... Poczułam się właśnie staro ;(

Zaręczyny 04.06.2011 r

NASZ ŚLUB 14.04.2012 r
Stary 2013-02-05, 13:40   #2249
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Moja znajoma poroniła 7 razy i za każdym razem w 8 tyg :/ była na skraju wyczerpania psychicznego, ale w końcu się udało. Te kobiety które zachodzą w ciążę od razu i do końca szczęśliwie ją donoszą są wyjątkowymi szczęściarami.

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Dopiero Was nadrobiłam uf ile czytania

fiona - z jakiego miasta jesteś?? U Nas też ostatnio TIR potrącił kobietę w 8 albo 9 mc i na miejscu zginęła :/
Tak podejrzewałam, że jesteś z tego samego miasta co ja odpiszę Ci w klubie skąd jestem odpowiedz masz w Nasze zdjęcia ślubne

Edytowane przez fiona27
Czas edycji: 2013-02-05 o 13:44
Stary 2013-02-05, 13:42   #2250
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Tak podejrzewałam, że jesteś z tego samego miasta co ja odpiszę Ci w klubie skąd jestem
Czekam w klubie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości