Wrześniówki cz. II - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-04, 11:33   #3151
aaagnieszka_85
Raczkowanie

Dot.: Wrześniówki cz. II

Cześć Kochane widzę, że tempo na naszym forum jest zawrotne, od bucików, przez pierwszy taniec, albumy,kończąc na pogodzie

madziocha- pełne mi się bardziej podobają, słuszna decyzjasłodka Twoje butki też są piękne, możesz zdradzić ile takie cudo kosztuje?

Któraś z Was wspominała o Nat King Colu z L-O-V-E, też myśleliśmy o tej piosence,ale w wykonaniu Michaela Buble. Ostatecznie skończymy z Crazy Little Thing Called Love Queen, jest więcej aranżacji na youtube. Szkoda mi trochę kasy na szkołę tańca, więc szukam jakiś lekkich i prostych filmików na necie

z pogodą dziewczyny zobaczymy w samym wrześniu, u nas nic nie jest pewne, zwłaszcza pogoda i co najgorsze nie mamy na to żadnego wpływu

z welonem to dość ciężka sprawa, najlepiej przymierzyć do kiecki ja górę też mam dość mocno (jak dla mnie) zdobioną+ kolczyki, ale welon będzie gładki

Dziula, a nie myślałaś o sukni z odkrytymi plecami? są piękne! masz zabudowany przód i tył wolny...można trafić na cuda!
http://www.bridelle.pl/?p=43442 , http://www.bridelle.pl/?p=42090,http...le.pl/?p=42051 poszukaj tutaj troszkę inspiracji. Mnie osobiście bardzo się podobaja takie suknie, ale ja jestem karakanem, więc wyglądam tragicznie. Natomiast na Tobie powinny bosko wyglądać
powodzenia i daj znać co wybrałaś
aaagnieszka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:07   #3152
tyna25
Raczkowanie

GG do tyna25

Cytat:
Napisane przez madziocha Pokaż wiadomość
My robimy chyba księgę gości w formie ramy ze zdjęciem. Coś takiego: http://www.zankyou.pl/p/alternatywna...a-wasze-wesele

Ale jak bysmy się zdecydowali na książkową to pewnie robiłabym tez sama.
mnie kusi taka księga gości w postaci drzewa, na której goście zostawiają swoje odciski palców, ale obawiam się, że starsza część uczestników wesela nie weźmie w tym udziału... A wykładać książkową księgę i jeszcze ten plakat z drzewem to już chyba ze wiele...

28.09.2013
16:00
tyna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:17   #3153
madziocha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tyna25 Pokaż wiadomość
mnie kusi taka księga gości w postaci drzewa, na której goście zostawiają swoje odciski palców, ale obawiam się, że starsza część uczestników wesela nie weźmie w tym udziału... A wykładać książkową księgę i jeszcze ten plakat z drzewem to już chyba ze wiele...
Byłam we wrześniu na weselu, gdzie było i jedno i drugie. Pomysł z drzewem, wydał mi się fajny, ALE Tez nie wziełam w tym udziału, gdy zobaczyłam, że wszyscy się wkurzają, że tuszu z palców nie sa się zmyć! ani mydłem ani alkoholem Całe wesele siedzie z granatowymi palcami. Gdzieś dziewczyny pisały, że obok musza jeszcze stać chusteczki do demakijażu - z tym ze ja bym sprawdzila czy faktycznie ten tusz zmywają.
madziocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:49   #3154
amelkowa123
Raczkowanie

No hejo, byłam u przymiarki i powiem wam ze wszystko jest po mojej mysli, rezygnuje tez z lancuszka bo jednak to bedzie przesada , niestety nie zrobilam zdjecia nie bylo jak, ale poszperam pozniej na necie i wkleje cos na jej podobienstwo do pozniej
amelkowa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 13:07   #3155
aaagnieszka_85
Raczkowanie

My planujemy zrobić księgę gości w formie karteczek z pytaniami do gości, typu jakie imiona powinny dostać nasze dzieci, gdzie moj D. powinien zabrać mnie w 1 rocznicę ślubu, jakie jest Wasze najlepsze wspomnienie dotyczące nas....itp. Karteczki zostaną wykonane przez nas ręcznie, a później schowane do skrzyneczki ozdobionej metodą decoupage.
Też chciałam mieć drzewko, ale kila osób z mojej rodziny- głównie starsze ciotki, były przeciw, a jak ta farba nie zejdzie...ble ble ble
Amelkowa, szperaj szperaj i pochwal się później
Stary 2013-02-04, 14:54   #3156
Słodkaaa
Zakorzenienie

Helloł ufff w końcu wróciłam z pracy... a ile pracy mnie jeszcze czeka...

Dzięki za miłe słowa odnośnie butów ja jestem zakochana w nich mam nadzieję, że będą dobrze się komponować z suknią

Ja mam pomysł, żeby jako księgę gości postawić takie drzewo... nie jest drogie więc...

http://www.pakamera.pl/inne-drzewo-w...y-nr747684.htm

Co myślicie? a może to zbędny wydatek...

Kurcze, musimy się spotkać z para która bierze ślub po nas, żeby obmówić szczegóły wystroju Kościoła, no i wybrać firmę konkretną.... ALE NIE MAMY CZASU... AŻ DO KOŃCA MARCA każdy weekend zajęty, a w tyg. bardzo ciężko... masakra...
jak tak dalej pójdzie to za chwilę będzie wrzesień...

Aha pomocy... odnośnie pogody niepewnej wrześniowej - polskiej... zastanawiam się co narzucić na plecki me piękne bo bolerko chyba nie bardzo do takiej sukni.... jakieś pomysły? help
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:51   #3157
dziula881
Raczkowanie

hey, miałam wrzucić interesujące mnie sukienki wiec załączam.

Bardzo proszę o opinie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 04c45e1d6d.jpg (46,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4f6420b826.jpg (43,0 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 42f8535dbe.jpg (110,3 KB, 26 załadowań)
dziula881 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 17:48   #3158
asizan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dziula881 Pokaż wiadomość

Bardzo proszę o opinie
Moim zdaniem nr 3. Nie wiem jaką masz figurę, ale nr 1 to chyba dla osoby szczupłej z wyraźnie wciętą talią, a w nr 2 jakoś za dużo się dzieje To moje zdanie
asizan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 17:57   #3159
madziocha
Zadomowienie

Cytat:

Bardzo proszę o opinie
A mnie się wszystkie bardzo podobają. Jeśli jestes wysoka i szczupła, to pierwsza na pewno bedzie pasowała. Proponuję przymierzyc i wtedy zobaczyc jak Ci leżą, w czym jest lepiej itd. Przy okazji sprawdzisz też, czy pasuje Ci koronka. U mnie np niezbyt to wyglądało... mimo, że bardzo podobają mi się koronkowe suknie.
Stary 2013-02-04, 18:03   #3160
aaagnieszka_85
Raczkowanie

Moim zdaniem 1 lub 3, chociaż 3 pasuje mi dla kogoś kto ma bioderka, które trzeba troszkę ukryć, a pasek ładnie zaakcentuje talię. Natomiast 1 to sukienka dla wysokiej, szczupłej osoby, przekładane pasy w talii nadadzą kobiecej sylwetki chyba bardziej się skłaniam ku 1
Stary 2013-02-04, 18:32   #3161
Maadzialenaa
Zadomowienie

Cytat:

Bardzo proszę o opinie
Ja mam tzn będę mieć w podobnym stylu, tyle, że ja dół gładki, a góra począwszy od biustu będzie koronkowa, tzn na biuście będzie jeszcze pod spodem normalnie sukienka wycięta w dekolcie w serce, a potem do góry i na plecach już sama koronka

Z tych co Ty wrzuciłaś to najbardziej mi się trzecia podoba

Edytowane przez Maadzialenaa
Czas edycji: 2013-02-04 o 18:34
Maadzialenaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 20:27   #3162
dziula881
Raczkowanie

dzięki dziewczyny, ja osobiście też jestem za nr 3 ale musze je wszystkie pomierzyc i podejme wtedy decyzje
Stary 2013-02-05, 05:40   #3163
amelkowa123
Raczkowanie

Dziula! bezapelacyjnie 3!!

---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ----------

mysle ze jest podobna do tej tylko wiecej na gorsecie, bez ozdob na tiulu i moze troszke mniej rozkloszowana a i zrezygnowalam z lancuszka

Edytowane przez amelkowa123
Czas edycji: 2013-02-05 o 05:43
Stary 2013-02-05, 05:41   #3164
amelkowa123
Raczkowanie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 540x405_bajeczna-suknia-slubna-4250401.jpg (16,9 KB, 12 załadowań)
Stary 2013-02-05, 06:10   #3165
madziocha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amelkowa123 Pokaż wiadomość
piękna
Ja mierzyłam podobne i mam nawet na kompie zdjęcia z salonu - ale to była masakra. Jak koleżanka mnie ujrzała, to wybuchnęła śmiechem Po prostu nie każemu sa pisane takie kroje. A szkoda, bo bardzo mi się podobają
Stary 2013-02-05, 07:11   #3166
aaagnieszka_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziocha Pokaż wiadomość
piękna
Ja mierzyłam podobne i mam nawet na kompie zdjęcia z salonu - ale to była masakra. Jak koleżanka mnie ujrzała, to wybuchnęła śmiechem Po prostu nie każemu sa pisane takie kroje. A szkoda, bo bardzo mi się podobają
Amelkowa, bardzo ładna sukienka

Madziocha- niestety, ale tak jest- to co nam się podoba rzadko kiedy pasuje nam, przy sukienkach ślubnych widać to najlepiej
Stary 2013-02-05, 07:39   #3167
dziula881
Raczkowanie

Też mi się podoba kurcze czy myslicie że wystarczy zacząć rozglądać się za sukienka w marcu??
Stary 2013-02-05, 08:14   #3168
madziocha
Zadomowienie

Cytat:
Też mi się podoba kurcze czy myslicie że wystarczy zacząć rozglądać się za sukienka w marcu??
Wydaje mi się, że wystarczy. Choć bezpieczniej już chyba powoli zbierać informacje z internetu. Bo jest ryzyko, że nic Ci się nie będzie podobało
Stary 2013-02-05, 08:30   #3169
dziula881
Raczkowanie

Nie no informacje jak najbardziej już zbieram dzięki za info

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-05, 10:30   #3170
aaagnieszka_85
Raczkowanie

Cytat:
to wszystko zależy od salonu, są salony w których wystarczy zgłosić się 5mcy przed. w moim przypadku musiałam na 7-8mcy przed naszym ślubem, bo materiały sprowadzają z usa....popytaj.
Stary 2013-02-05, 11:16   #3171
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaagnieszka_85 Pokaż wiadomość
to wszystko zależy od salonu, są salony w których wystarczy zgłosić się 5mcy przed. w moim przypadku musiałam na 7-8mcy przed naszym ślubem, bo materiały sprowadzają z usa....popytaj.

Dokładnie, ja zamówiła swoja suknie w listopadzie, a ma byc gotowa w okolicach maja-czerwca. Rzekomo szyta w USA... Nie wiem na ile to prawda, ale Pani z salonu wtedy - w listopadzie mowila, ze to juz ostatni dzownek.

Wracajac do zaproszen, czy Wy juz swoje wybrałyscie, zamówiłyscie? Nie wiem keidy mamy to robic, bo ja najchetniej już
Stary 2013-02-05, 11:23   #3172
staffka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Słodkaaa Pokaż wiadomość
Dokładnie, ja zamówiła swoja suknie w listopadzie, a ma byc gotowa w okolicach maja-czerwca. Rzekomo szyta w USA... Nie wiem na ile to prawda, ale Pani z salonu wtedy - w listopadzie mowila, ze to juz ostatni dzownek.

Wracajac do zaproszen, czy Wy juz swoje wybrałyscie, zamówiłyscie? Nie wiem keidy mamy to robic, bo ja najchetniej już
ja swoją zamówiłam końcem grudnia bo do wtedy była promocja cenowa, ale pobranie miar mam dopiero w kwietniu, w sierpniu na początku - pierwsza przymiarka.

w tym tygodniu wybieram się do znajomej graficzki która prawdopodobnie zrobi mi projekt, co też pewnie trochę potrwa. a ja najchętniej już bym je chciała mieć
Stary 2013-02-05, 11:37   #3173
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez staffka Pokaż wiadomość
ja swoją zamówiłam końcem grudnia bo do wtedy była promocja cenowa, ale pobranie miar mam dopiero w kwietniu, w sierpniu na początku - pierwsza przymiarka.

w tym tygodniu wybieram się do znajomej graficzki która prawdopodobnie zrobi mi projekt, co też pewnie trochę potrwa. a ja najchętniej już bym je chciała mieć
Mnie juz przy zamówieniu Pani pomierzyła, i zamówiła na wymiar. Mam nadzieje, że jak ja przysla do salonu to będzie dobra jak za duża to git, da się zmniejszyć, jak zgrubne ( a w zimie o to u mnie nie trudno ) to będzie masakra...

Ja tez juz bym chciala zamawiać zaproszenia... ale chyba jeszcze za wczesnie... ale Termin realizacji liczony jest od momentu akceptacji projektu – od 7 do 10 dni roboczych więc chyba zamówimy w marcu, zeby na kwiecien już było... Do zagranicznych gosci (Austria) wyslemy w kwietniu moze, a tubylcom rozdamy jakos w maju moze...

Jaki ustalacie termin na potwierdzenie przybycia... Myslalam o 1 sierpnia, zeby zdarzyc zamowic winietki i pudelka na upominki w odpowiedniej ilosci...
Stary 2013-02-05, 11:48   #3174
staffka
Raczkowanie

Cytat:
Mnie juz przy zamówieniu Pani pomierzyła, i zamówiła na wymiar. Mam nadzieje, że jak ja przysla do salonu to będzie dobra jak za duża to git, da się zmniejszyć, jak zgrubne ( a w zimie o to u mnie nie trudno ) to będzie masakra...

Ja tez juz bym chciala zamawiać zaproszenia... ale chyba jeszcze za wczesnie... ale Termin realizacji liczony jest od momentu akceptacji projektu – od 7 do 10 dni roboczych więc chyba zamówimy w marcu, zeby na kwiecien już było... Do zagranicznych gosci (Austria) wyslemy w kwietniu moze, a tubylcom rozdamy jakos w maju moze...

Jaki ustalacie termin na potwierdzenie przybycia... Myslalam o 1 sierpnia, zeby zdarzyc zamowic winietki i pudelka na upominki w odpowiedniej ilosci...
moja rodzinka zjeżdża się pod koniec maja,początkiem czerwca na coroczny zjazd więc więszką częśc rodziny zaprosimy właśnie wtedy i też wtedy wyruszymy z resztą zaproszeń. Potwierdzenia planowałam tak na 30 czerwca, żeby mieć te 1,5 miesiąca na dokładne przygotowania właśnie winietek i podziękowań
Stary 2013-02-05, 11:53   #3175
madziocha
Zadomowienie

Cytat:

Ja dziś ostatecznie złożyłam zamówienie na zaproszenie, bo mamy już ustaloną listę gości.
Także planujemy wpisać potwierdzenie do 1 sierpnia. Ja juz mam pudełka bo raczej wszyscy zaproszeni goście u nas przyjdą. A winiety robię sama, więc z tym tez nie będzie problemu. Ważne jest tez potwierdzenie, żeby określić co i jak z hotelem, bo u nas np 90% zostanie w hotelu no ale nie chcielibyśmy sytuacji, że w ostatniej chwili ktoś się rozmyśli a pokoje już będą zapłacone.
Nie wiem czy Wy dziewczyny nocujecie gości, ale zwróćcie uwagę, że miłym gestem jest zapewnienie w każdym pokoju butelki wody Myśle, że nad ranem każdy doceni, że nie trzeba biegać do hotelowej kuchni, skoro obiad dopiero po południu.
Stary 2013-02-05, 12:07   #3176
Słodkaaa
Zakorzenienie

Własnie dostałam maila od amelia wedding, napisali, zeby dodatki zamowic na 2-3 tyg. przed uroczystoscia. Takze mysle, ze w marcu zamówimy zaproszenia. Do Austrii wyślemy w kwietniu, a reszcie damy w maju. Do 1 sierpnia niech potwierdza.
Nie mam czasu, ani umiejętności aby robić winietki i podziękowania, wiec zdam sie na nich. Zresztą, będą w stylu zaproszeń. A nie każde z innej parafii

U nas ok. 30 osób od strony Narzeczonego jest przyjezdnych więc będą spali w Hotelu Szafran http://www.hotelszafran.pl/ obok Restauracji - przejscie w podziemiach wiec nie będą musieli wychodzić. Wynegocjowaliśmy tam świetne ceny, tym bardziej, ze zajmujemy kilkanaście pokoi na dwie doby.
Jedyne co, to wyciągamy z barku alkohole i inna hotelową drożyznę, a wody pewnie są w standardzie
Stary 2013-02-05, 12:32   #3177
aaagnieszka_85
Raczkowanie

My zamawiać będziemy w marcu, czekamy na próbki od amelii potwierdzenie też damy na 01/08. Tydzień po Wielkanocy wydaję za mąż moją matulę, więc na jej weselichu będzie sporo rodzinki i im tam rozdamy, a resztę się rozwiezie lub roześle

Madziocha, my podobnie musimy położyć 90% imprezowiczów, na szczęście w pokojach są butelki wody, więc nie musimy jeszcze tym zakrzątać sobie głowy.
a jakie zaproszenia wybrałaś???
Stary 2013-02-05, 12:36   #3178
madziocha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaagnieszka_85 Pokaż wiadomość
My zamawiać będziemy w marcu, czekamy na próbki od amelii potwierdzenie też damy na 01/08. Tydzień po Wielkanocy wydaję za mąż moją matulę, więc na jej weselichu będzie sporo rodzinki i im tam rozdamy, a resztę się rozwiezie lub roześle

Madziocha, my podobnie musimy położyć 90% imprezowiczów, na szczęście w pokojach są butelki wody, więc nie musimy jeszcze tym zakrzątać sobie głowy.
a jakie zaproszenia wybrałaś???
Właśnie tak myśle o tym, że piszecie, że w hotelach macie wodę. U nas jest 4gwiazdkowy ale musze dopytac o tą wodę. Jak nie bedzie to oczywiscie dokupimy. Zaproszenia chyba już wrzucałam, ale dla przypomnienia: http://projektslub.blogspot.fi/2012/...ove-motyw.html

W sumie kuzynka 6 kwietnia ma ślub i wesele w krakowie, więc może wtedy po cichaczu rozdam kilka zaproszeń
Stary 2013-02-05, 13:00   #3179
Słodkaaa
Zakorzenienie

My zdecydowalismy sie jednak na te zaproszenia http://www.amelia-wedding.pl/belisa

Do tego będa winietki i pudełka na cukierki dla gości z tej samej serii.

Zapytam jeszcze raz bo jakoś wszystkie zignorowały moje pytanie
Zastanawiam się, z uwagi na niepewną polska pogode, czy nie kupić do mojej sukienki jakiejś narzutki/bolerka/szala, nie wiem, czegos co w razie chłodu, zapewni mi komfort termiczny
Problemem jest ewentualnie bolerko, które ona ma już w komplecie, a stanowi "dekoracje" i sedno całej sukienki... Szkoda to zakrywać, ale jak będzie zimno?

Zalaczam zdjęcia sukni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka.php.jpg (119,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienka2.php.jpg (74,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienka3.php.jpg (68,2 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienka4.php.jpg (91,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienka5.php.jpg (101,2 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienka6.php.jpg (73,6 KB, 6 załadowań)
Stary 2013-02-05, 13:05   #3180
madziocha
Zadomowienie

Cytat:
My zdecydowalismy sie jednak na te zaproszenia http://www.amelia-wedding.pl/belisa

Do tego będa winietki i pudełka na cukierki dla gości z tej samej serii.

Zapytam jeszcze raz bo jakoś wszystkie zignorowały moje pytanie
Zastanawiam się, z uwagi na niepewną polska pogode, czy nie kupić do mojej sukienki jakiejś narzutki/bolerka/szala, nie wiem, czegos co w razie chłodu, zapewni mi komfort termiczny
Problemem jest ewentualnie bolerko, które ona ma już w komplecie, a stanowi "dekoracje" i sedno całej sukienki... Szkoda to zakrywać, ale jak będzie zimno?

Zalaczam zdjęcia sukni
Ja widziałam pytanie i nie zignorowałam, tylko muszę przemyśleć sprawę Wieczorem poszperam w guglach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości