|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
no tak
u nas ta karta od lat juz jest i zapomnialam, ze tylko tu eWUŚ jest durny jak but. na pogotowiu tz odrzucil, musial pisac oswiadczenie, a w szpitalu juz byl zielony :P ja jestem caly czas czerwona (w zwiazku z moim dziwnym obecnie statusem "po ustaniu zatrudnienia" i musze okazywac zaswiadczenie z zusu, o ktore musze pisac wniosek co L4
|
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Opis mieszkania:
* M4 - 64m2 -> 3 pokoje z czego z 1 wchodzi się do 2 (ale już mam pomysł jak to rozwiązać, ewentualnie można wyburzyć ściankę działową i mieć jeden mega pokój), łazienka (cała do remontu), kuchnia z kącikiem jadalnym (zostają meble + rogówka i stolik, więc tylko dokupić lodówkę i ewentualnie zmywarkę), spory przedpokój z zabudowaną szafą. * niski blok * mieszkanie na 2 piętrze * na półpiętrze spiżarnia z oknem * ogromna piwnica * brak balkonu, ale na strychu jest suszarnia * co miejskie, podzielniki ciepła * nowy junkers * okna pcv + rolety i karnisze * ściany tylko do odmalowania, bo nie podobają nam się kolory * na podłodze wykładziny, więc trzeba by zrobić panele albo płytki * niedaleko las, sklepy, przychodnia, blisko do pracy, duży parking (garażu i działki już się właściciele pozbyli - szkoda), mieszkanie w tej samej dzielnicy co rodzice i teście, więc blisko w razie "W". Co myślicie ?? ![]() Mieszkania w tej samej cenie albo mają mniejszy metraż albo do generalnego remontu, a jak metraż taki sam lub ciut mniejszy/większy to cena dużo wyższa... Miałam chwilę spokoju od mieszkań, ale po wizycie w banku wiem, że musimy szybko działać Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-02-05 o 13:53 |
|
|
|
#3813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jakby to miało mu zająć więcej niż 5 minut
|
|
#3814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zachorowalam na te serie w h&m poogladalam co mi sie podoba i znalazlam sobie na allegro ![]() Cytat:
wtedy to ja wstalam, hehe. wlasnie jem sniadanie - 3 dzisiaj |
||
|
|
|
#3815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ładny metraż, dobra lokalizacja (blisko pracy i rodziny) dobrze, że jest suszarnia, piwnica, spiżarnia (!) jeśli nie przeraża Was remont łazienki, panelowanie, płytkowanie etc, to why not? jeśli cena Was satysfakcjonuje i co sami zainteresowani myślą?
|
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pokój przechodni może być salonem, a oddzielny może służyć jako sypialnia/pokój dziecka. choć to jeszcze zależy od układu
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(u moich rodziców zrobił remont 3/4 mieszkania).Mi się mieszkanie podoba, ale mąż cały czas się zastanawia czy pokoju nie są ciut za małe i nie bardzo mu się widzą te 2 łączone. Cena w porządku, jest jeszcze do negocjacji. Właściciel na pewno opuści 5 tys, bo już nam to gadał na oglądaniu. ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Myślałam, żeby zrobić z tego mniejszego sypialnię i tak dziecko będzie z nami przez jakiś czas, a z przechodniego zrobi się na początek biuro, salon byłby w tym 3 największym pokoju. Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-02-05 o 13:58 |
|
|
|
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Ciebie Kochana mam nadzieję, że sytuacja się poprawi z tymi skurczami i będzie mogła do końca czekać bez problemów na dzidziusia
|
|
|
|
|
#3821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3822 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ja też zniosłam glukozę bez problemu choć stwierdzenia "smakowało" raczej bym nie urzyła ale tragedii nie było ![]() czekam na relacje z SR ![]() a zapisałaś się na darmową SR czy płącisz? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też ciasto francuskie z biedrony lub z lidla ![]() właśnie ostatnio myślałam o cieście francuskim, coś bym z nim zjadła... tylko co... ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jedyne wady (pomijając aspekt remontu, ale to praktycznie wszędzie coś jest do zrobienia, żeby wam bardziej pasowało): to brak balkonu i przechodni pokój. przy fajnym zagospodarowaniu, to ten przechodni pokój wcale nie będzie problemem. a jak jest suszarnia i spiżarnia to rewelacja! najważniejsze jednak żeby wam obojgu pasowało
|
|
#3824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeśli macie możleiwość taką by kupić mieszkanie ale z balkonem i w podobnym stanie to ja bym tak zrobiła, i lepiej kupić mniejsze, w lepszym stanie i tańsze i z balkonem niż się męczyć potem całe zycie, tymbardziej jak bierzecie kredyt....a co do kredytu to jeśli jest to hipoteczny to weźcie też pod uwage to ,że bank zrobi w mieszkaniu inspekcje, czyli takie sprawdzenie stanu mieszkania, i czy cena mieszkania jest adekwatna do jego stanu i biorą pod uwage czy balkon jest czy nie....co do bliskości rodziców i teściów fajnie w razie godziny W, ale dl mnie było by to zablisko, ja bym niechciała kontroli u siebie w domu..... |
|
|
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
lonely zapisałam się darmową - z tym się wiążą pewne konsekwencje jak rozmawiałam wczoraj z koleżanką, która też jeździła do tej SR... Trzeba wybrać z tej SR położną i jak się zadeklaruje, że ma być stamtąd to wykreślają jakby z listy z przychodni, do której jestem zapisana. Ale nie obejmuje to położnej środowiskowej, później to trzeba jakoś odkręcać, ale trudno. U mnie w mieście są beznadziejne SR a ta jest genialna, więc jestem zdecydowana. Później się będę martwić
![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Jenny zgadzam się z Ateną... Brak balkonu to jedyny minus chyba Ale chyba więcej jest punktów za niż przeciw.
|
|
|
|
#3826 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie super, że blisko będziecie mieli zarówno las (spacerki z wózkiem ) jak i sklepy.
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
Ewentualnie opcja nr 2:
Szukamy mieszkania M3. U nas w znośnej cenie to mają metraż 30-48m2... Z zastrzeżeniem, że kiedyś (nie wiem za ile lat) zamienimy się z moimi rodzicami na M4 na 4 piętrze (4 piętro mi nie przeszkadza, bo się przyzwyczaiłam za tyle lat ). Tylko patrząc pod kątem kredytu i tego ile mamy wziąć byłoby różnicy jakieś 20-25 tys Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-02-05 o 14:17 |
|
|
|
#3828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
eh
|
|
#3829 |
|
Zadomowienie
|
Rolada śmietanowa i kawusia pomogła, moje maleństwo dało mi kopniaka
|
#3830 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ja się zmobilizowałam z powtórkami z hiszpańskiego nawet - gorzej z miniaktywnością na piłce..![]() i dzięki, że to napisałaś, bo zawsze jak coś piszę dłuższego, to się zastanawiam, czy Was nie zamęczam - tak już chyba mam fabrycznie będę pamiętać ![]() Cytat:
układa nam się ze sprzedażą mieszkania powoli - z radości postanowiłam zrobić nasz ukochany torcik http://kotlet.tv/tort-tiramisuchciałam specjalnie dla Jerzego wkleić zeszłoroczny wypiek z jeżykiem czekoladowym własnej produkcji, ale nie umiem znaleźć zdjęcia Cytat:
tego mi będzie chyba najdotkliwiej brakowało, w naszym planowym nie da się wydzielić (tylko okno bym od razu roletą zaciemniła na maska, mamy bez okna i wiele rzeczy się dzięki temu super przechowuje, nie nagrzewa się też w lecie). Lokalizacja jest chyba jedną z głównych ważnych rzeczy, przynajmniej dla mnie, także super. Panele to nie jest duży koszt, szczególnie że je się akurat łatwo samemu kładzie, a wybierzecie takie, jakie będziecie chcieli - podobnie fajnie, że łazienkę sama sobie poplanujesz, bo to zwykle najdroższe i na lataaa. Ma wejść dyrektywa unijna, że nie może być instalacji gazowych w blokach (pisałaś o junkersie) - zorientujcie się kiedy u Was w mieście ma to wejść, bo zwykle koszty przebudowy instalacji będą rozłożone na wszystkich lokatorów i trzeba to sobie wtedy do ceny doliczyć (koleżanka w Wawie już zaczyna w bloku i ich to wyjdzie na mieszkanie jakieś 2 tys, ale nie wiem ile tam jest mieszkań - a niektóre wspólnoty to jeszcze latami pewnie będą odwlekać, u taty w mieście najpierw się w urzędzie zdziwili, że o to pyta, a potem mu ta Pani podziękowała, że na to zwrócił uwagę, bo muszą to uwzględnić Osobiście lubię mieć balkon i takiego mieszkania szukaliśmy - ale zależy jak to wygląda z suszarnią i wolałam mieć kuchnio-salon na dzienną przestrzeń dla całej rodziny i osobną sypialnię dla nas i jedną dla dzieci, ale to już zupełnie indywidualna kwestia najlepiej - jak się da - to nam rozrysuj ten układ
Edytowane przez pearl87 Czas edycji: 2013-02-05 o 14:18 |
||||
|
|
|
#3831 |
|
Zadomowienie
|
a i Jenny pokoje w amfiladzie, czyli przechodnie to też bank na to moze zwrócić uwage,( ale oczywiście niewszystkie banki ) rok budowy i itp. a i piszesz,że facet chce spuścić 5 tys, to jeśli byście się zdecydowali to się potargujcie jeszcze, bo my z tż wynegocjowaliśmy 9 tys, i przynajmniej mieliśmy na notariusza, bo przecież to też kosztuje okropnie (2% wartości nieruchomości taki podatek od czynosci cywilno-prawnej + taksa notarilana, odpisy aktów i itp.)
Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2013-02-05 o 14:23 |
|
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3833 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A prowizja dla biura nieruchomości, notariusz itd to koszt 7500 zł... ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Próbuję namalować rozkład
|
|
|
|
|
#3835 |
|
siedzę i myślę
|
Hej
Dzisiaj zaczynamy 24 tydzień ![]() Byłam dzisiaj w bibliotece, ale nic nie mogłam dla siebie znaleźć... spędziłam tam ponad godzinę a i tak nie jestem jakoś szczególnie zadowolona z książek, które wybrałam... Mają za mało nowości... Wiem, że gdzieś był post o książkach, które polecacie, więc zaraz spróbuję go odnaleźć A póki co piję waniliową kawusię i zajadam się pączkami
|
#3836 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jutro mam wizytę u reumatologa w tej samej przychodni co przyjmuje mój internista więc zobaczymy co powiedzą. Mam nadzieję, że to tylko niedoleczona infekcja, albo tylko (aż) stawy byle Pawcio był zdrowy. Za tydzień zrobię kontrolne badania i zobaczymy![]() Chciałam was ponadrabiać, ale sił brak - chyba muszę się położyć. Miłego gadulenia
|
|
|
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też mieszkamy w jednej dzielnicy z rodzicami (do moich to mamy 10 minut spacerkiem) i ja to akurat sobie cenię. nigdy nie miałam kontroli, za to wiem że jak zapomnę głupich kluczy czy coś to nie muszę daleko iść/jechać. a teściowie w ciągu ostatniego roku to byli u nas może z 3 razy maksymalnie, ale to chyba kwestia tego że nie pochwalają naszej decyzji o kredycie.
|
|
#3838 |
|
Raczkowanie
|
witam ja dziś zaczęłam 28tydzien
coraz bliżej porodu i coraz bardziej się boje
|
|
|
|
#3839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze, że się uspokoiłaś na pewno z Pawełkiem wszystko dobrze Pawciu- nazywam tak swojego przełożonego, ale ciiii odpoczywaj!
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I musiała jakoś na szybko to odkręcać. Ale z tego co Ty piszesz to mogę wybrać dzisiaj te ze SR, a później pójść do swojej przychodni i wybrać drugą - to już jest dla mnie bardziej logiczne
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

u nas ta karta od lat juz jest i zapomnialam, ze tylko tu
eWUŚ jest durny jak but. na pogotowiu tz odrzucil, musial pisac oswiadczenie, a w szpitalu juz byl zielony :P ja jestem caly czas czerwona (w zwiazku z moim dziwnym obecnie statusem "po ustaniu zatrudnienia" i musze okazywac zaswiadczenie z zusu, o ktore musze pisac wniosek co L4

jakby to miało mu zająć więcej niż 5 minut 

choć stwierdzenia "smakowało" raczej bym nie urzyła 

Ale chyba więcej jest punktów za niż przeciw.

i wolałam mieć kuchnio-salon na dzienną przestrzeń dla całej rodziny i osobną sypialnię dla nas i jedną dla dzieci, ale to już zupełnie indywidualna kwestia