Z Ewką Chodakowską ćwiczymy, rzeźbę sobie robimy, cz. 8 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-05, 12:56   #1111
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken
Dot.: Z Ewką Chodakowską ćwiczymy, rzeźbę sobie robimy, cz. 8

Jak wrócę postaram się zrobić chociaż 1/2 killera A teraz czas do pracy 3majcie kciuki, żebym nie wciągnęła żadnej czekoladki
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 12:56   #1112
seductivee
Zakorzenienie

Ja jem to na co mam ochotę, ale zaczęłam codziennie, bez wyjątków gotować obiady Do każdego obiadu dokładam sałatkę i jest zdrowiej
Piję zieloną herbatkę, którą uwielbiam, oraz litry wody Do tego otręby do jogurtów, owsianka z owocami

02.08.2008 - 12.11.2012 - 12.09.2015

seductivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 12:56   #1113
BlackAngel
Adwokat diabła

ja mam niestety z pieczywa słabość do świeżych rogali i słynnej bagietki czosnkowej

ewwa, mają piec

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 13:02   #1114
d76b7b62abc76003533437ba9b2c050aff719167_6124288bc3b3b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ewwwa Pokaż wiadomość
Już się bałam, że specjalnie pobiegłaś po ciuchy sportowe
To byłoby bardzo prawdopodobne w moim przypadku, już raz tak pobiegłam po skakankę do Biedronki i się dziwiłam, że wszystko wykupili, mało tego sprawdziłam w drugiej Biedronce i też nie było, zapytałam jednej z pracujących tam dziewczyn, czy już się skończyły, a ona mi powiedziała, że właśnie nie przyszły w dostawie, a ona na buty do biegania czekała, dopiero tu mnie dziewczyny uświadomiły, że ta promocja dopiero za parę dni
Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Dziewczyny odpowie mi któraś na moje pytanie odnośnie pory ćwiczeń?
Bardzo różnie tu cwiczymy, jedne dziewczyny cwiczą rano, drugie wieczorem, jeszcze inne popołudniami. Wszystko zależy od tego, kiedy mamy na to czas i warunki. Ja cwiczę bardzo różnie, albo rano, albo wieczorem, czasami zdarza mi się popołudniu (chociaż to najrzadziej). Każdy ma różne obowiązki i musi pore cwiczeń do nich dostosowac, nie odwrotnie.
d76b7b62abc76003533437ba9b2c050aff719167_6124288bc3b3b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 13:09   #1115
smerffie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez horo_2 Pokaż wiadomość
smerffie,
ja też wcinam słodycze
za dzisiejsze wykonane ćwiczenia zjadłam w nagrodę trufla i kasztanka
a jak jeszcze wieczorkiem coś zrobię, to też sobie przyznam słodką nagrodę
jak tylko jeden kasztanek i trufel (?) to nie jest zle :d ja bym zjadła chyba z 10 jakbym miala

Cytat:
Napisane przez fiska Pokaż wiadomość
No a Killer nie jest podobny do Turbo? A Turbo podobno mozna robic codziennie o ile sie ma sile

Nativ - ja bym zostawila Ewe i opisy, w końcu to Ewy wątek. Ja bym tylko podała same cwiczenia najczesciej przez nas robione, nie wszystkie bo nie ma sensu tj. linki z nazwą, którą my uzywamy.
killer i turbo to interwaly. wg specjalistow nie powinno sie ich robic codziennie. sa tez dziewczyny, ktore opowiadaly, ze po dwoch tygodniach codziennego killera/turbo ledwo zyly, wszystko bolało, nie mialy sily na cwiczenia, a takze nie widzialy efektow cwiczen. dopiero jak cwiczyly rzadziej lub przeplataly z lzejzymi treningami to zauwazyly efekty.

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Dziewczyny odpowie mi któraś na moje pytanie odnośnie pory ćwiczeń?

I chciałabym jeszcze wiedzieć z czym najlepiej przeplatać skalpel? Oprócz niego robię jeszcze ćwiczenia na brzuch/pupę z Mel B ale chciałabym coś w czym się bardziej zmęczę Killera póki co nie dam rady chyba
to zalezy jakie chcesz osiagnac efekty. na spalanie killer/turbo/szok trening.

Cytat:
To zrób połowę Killera kto karze od razu na raz?

Aj, a ktos tu pisał, że Ewka odpisała RedEyes, ze mozna codziennie...

Dzieki, czyli to co jadam, byleby lekko
jak pisalam wyzej: w tym wypadku wole nie sugerowac sie opinia Ewy.

INSTA
smerffie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 13:11   #1116
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
ja mam niestety z pieczywa słabość do świeżych rogali i słynnej bagietki czosnkowej

ewwa, mają piec
Hehe wiem wiem Ale już wiem, że jutro uda będę miała zakwaszone
[1=d76b7b62abc76003533437b a9b2c050aff719167_6124288 bc3b3b;39052393]To byłoby bardzo prawdopodobne w moim przypadku, już raz tak pobiegłam po skakankę do Biedronki i się dziwiłam, że wszystko wykupili, mało tego sprawdziłam w drugiej Biedronce i też nie było, zapytałam jednej z pracujących tam dziewczyn, czy już się skończyły, a ona mi powiedziała, że właśnie nie przyszły w dostawie, a ona na buty do biegania czekała, dopiero tu mnie dziewczyny uświadomiły, że ta promocja dopiero za parę dni

Bardzo różnie tu cwiczymy, jedne dziewczyny cwiczą rano, drugie wieczorem, jeszcze inne popołudniami. Wszystko zależy od tego, kiedy mamy na to czas i warunki. Ja cwiczę bardzo różnie, albo rano, albo wieczorem, czasami zdarza mi się popołudniu (chociaż to najrzadziej). Każdy ma różne obowiązki i musi pore cwiczeń do nich dostosowac, nie odwrotnie.[/QUOTE]
Haha Też kiedyś tak pobiegłam po coś do Biedronki i chodziłam złą jak osa po sklepie, że już od rana wszystko wykupione

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez smerffie Pokaż wiadomość
jak pisalam wyzej: w tym wypadku wole nie sugerowac sie opinia Ewy.
Też tak uważam Co prawdą Ewa mówi, że można je ćwiczyć codziennie, ale moim zdaniem bez przesady
Musimy szanować swój organizm
Stary 2013-02-05, 13:19   #1117
fiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość

ewwa, mają piec
A ja codziennie jem pieczywo, takie akurat jakie jest w domu; jest ciemne jem ciemne, jest jasne jem jasne. Nie dalabym rady bez chleba bylabym po prostu głodna w pracy to zawsze jem 2 kanapki czyli 4 kromki wieczorem staram sie zjesć jedna lub polowe bulki albo czyms innym zapchac

W takim razie co do codziennych cwiczen mam jasna sytuacje - dzieki Dziewczyny

W mieleckim schronisku mieszka ok. 150 bezdomnych zwierzaków
P
roszę zastanów się nad adopcją.
http://www.mielec.bezdomne.com/
fiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 13:23   #1118
uUuAsissuUu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seductivee Pokaż wiadomość
Melduję skalpel! Uhu, spociłam się, ale coraz lepiej wychodzi

Muszę się jednak pożalić. Chciałam spróbować tiffoczki, ale nie umiałąm ich robić Brak mi było w tym filmiku takiego ruchu pokazowego jak u Ewki... Wszystko idzie tak płynnie, a ja nie nadążam i nie robię tak jak trzeba. Może za 2 podejściem lepiej wyjdzie
Mi po kilkudniowej przerwie dzisiaj śmiesznie wychodziło Prawie jak na początku

Cytat:
Ja za chwilkę ruszam z ćwiczeniami po przerwie kilkudniowej
Jestem w trakcie Shreda Jillian, ale dziś zrobię sobie trening z Cassey i Tone it up ....
Jak będę dalej niż w połowie Shreda, spróbuję tych laseczek

Melduję po przerwie:
*Shred L1 D8
*Tiffoczki
*Mel B abs
*Tiffany pośladki.
zmęczyłam się, jednak nie rozumiem dlaczego przez te kilka dni nic nie robiłam przecież to jest przyjemne zmęczenie.

Melduję również, że żołądek odmawia posłuszeństwa, nie przyjmuje już jedzenia w każdych ilościach. Za to strasznie jelita(?) mnie bolą przy głębszym oddechu
uUuAsissuUu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 13:50   #1119
MagSu
Raczkowanie

Cytat:

Nie rob killera codziennie, co drugi dzien najczesciej. To trening interwalow, ktorego sie codziennie nie robi.
Dzięki. Muszę jeszcze sporo poczytać.
Nawet nie dałam rady zrobić killera w całości
Mały trening siłowy + 1/2 killera zaliczone na dzisiaj
Stary 2013-02-05, 13:50   #1120
hogsmeade
Zadomowienie

Witam. Mogę się dołączyć ? ćwicze z Ewką dopiero od 9 dni ale to tak pozytywnie motywuje mnie dalej
Zaczęłam od skalpela standardowo , podczytywałam dużo forum i postanowiłam się odezwać.
Wczoraj sprobowalam turbo i tez fajnie ale mega mega wycisk.
Po takich ćwiczeniach aż chce sie zyc
hogsmeade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 13:53   #1121
smerffie
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe wiem wiem Ale już wiem, że jutro uda będę miała zakwaszone

Haha Też kiedyś tak pobiegłam po coś do Biedronki i chodziłam złą jak osa po sklepie, że już od rana wszystko wykupione

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Też tak uważam Co prawdą Ewa mówi, że można je ćwiczyć codziennie, ale moim zdaniem bez przesady
Musimy szanować swój organizm
z reszta ja bym nie dala psychicznie rady codziennie wykonywac tego samego ;D

INSTA
Stary 2013-02-05, 13:57   #1122
seductivee
Zakorzenienie

A ja tam chleba mogę nie jeść tygodniami, ale za to jestem uzależniona od wszelkiego nabiału - najbardziej mleka i jogurtów - oraz wszelkiego rodzaju sałat
A od jakichś 2 tygodni smażę na oliwie i potrawy nabrały takiego smaku, że już na pewno do zwykłego biedronkowego oleju na pewno nie wrócę Wolę wydać więcej, ale zjeść smaczniej i zdrowiej

Mnie przy tych tiffoczkach dziś oglądał TŻ i tak się ze mnie śmiał, że co chwilę wyłączam filmik i sprawdzam, czy u mnie też się robią podczas ćwiczenia wcięcia w talii A klęłam przy tym...

Swoją drogą w tych filmach Ewy brakuje mi timera, który by odliczał czas do końca ćwiczeń Mnie by to motywowało do ukończenia

Stary 2013-02-05, 14:03   #1123
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
No a Killer nie jest podobny do Turbo? A Turbo podobno mozna robic codziennie o ile sie ma sile

Nativ - ja bym zostawila Ewe i opisy, w końcu to Ewy wątek. Ja bym tylko podała same cwiczenia najczesciej przez nas robione, nie wszystkie bo nie ma sensu tj. linki z nazwą, którą my uzywamy.

No właśnie dziewczyny jak to jest?
Ja co prawda nie ćwiczę co dziennie więc to mi nie grozi ale zawsze czytałam i wy tu pisałyście, że turbo to interwałowy trenning a killer areobowy,ale jak ja spróbowałam ich (co prawda tylko po jednym razie , ale to tylko na razie) to one są bardzo podobne.
Zarówno w killerze jak i turbo jest jakby część cardio i potem te ćwiczenia główne, znów cardio i znów główne, ale dla mnie chyba killer i tubo to ten sam rodzaj treningu tylko inaczej skomponowany.

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 14:04   #1124
redeyes
Zakorzenienie

Napiszę małe sprostowanie co do turbo i killera. Tak, Ewa odpisała mi, że jeżeli ktoś czuje się na siłach to może wykonywać oba ćwiczenia codziennie. Ważne jest jednak, żeby nie ćwiczyć dłużej niż te 45 minut z płyty, bo przez to może dojść do efektu odwrotnego od zamierzonego, czyli.. mięśnie będą na tyle osłabione iż zaczną się same spalać, a przecież nie o to chodzi Oczywiście racjonalna dieta, pełnowartościowe 5 posiłków. Przy codziennych interwałach musicie dużo jeść! dużo i zdrowo!
redeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 14:08   #1125
hogsmeade
Zadomowienie

Ja również nie mam problemu z niejedzeniem chleba. Zastąpiłam go lekkim razowym i chyba powinno być ok? Czasem jem też chleb ciemny taki normalny pełnoziarnisty bo lubie .

Michael Jordan
Stary 2013-02-05, 14:14   #1126
duska20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez horo_2 Pokaż wiadomość
wieczorkiem poszukam przepisu
u mnie nie zjada się od razu, bo duuuużoooo robię...
zwykle jak przestygną, to mrożę , po odmrożeniu krociutko w mikrofali są pyyyycha ... posypuję jeszcze dodatkowo pudrem

dziewczynki,
a ja już zaliczyłam:
75 przysiadów
ab ripper x
Mel B-abs i pupa
Tiffany - pupa x 2
OO mikrofala to dobry pomysł dzięki
Jilian Michaels Body Revolution
AB Ripper 2
Riiped in 30 Jilian Michaels
Ćwiczę od 29.05.2012
duska20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 14:18   #1127
mysza88
Rozeznanie

wiecie co dziewczyny... tak was to czytam i czytam i zadziwiają mnie wasze osiągnięcia w podpisie.. na masakra. Powiedzcie mi czy po takiej ilości squatów widzicie efekt tych ćwiczeń? bo z ewką cwicze jakiś czas i zastanawiam się nad tymi własnie squatami.... pozdrawiam
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 14:20   #1128
hogsmeade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
wiecie co dziewczyny... tak was to czytam i czytam i zadziwiają mnie wasze osiągnięcia w podpisie.. na masakra. Powiedzcie mi czy po takiej ilości squatów widzicie efekt tych ćwiczeń? bo z ewką cwicze jakiś czas i zastanawiam się nad tymi własnie squatami.... pozdrawiam
tez sie nad tym zastanawialam właśnie .. a podpisy robią wrażenie

Michael Jordan
Stary 2013-02-05, 14:21   #1129
smerffie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seductivee Pokaż wiadomość
A ja tam chleba mogę nie jeść tygodniami, ale za to jestem uzależniona od wszelkiego nabiału - najbardziej mleka i jogurtów - oraz wszelkiego rodzaju sałat
A od jakichś 2 tygodni smażę na oliwie i potrawy nabrały takiego smaku, że już na pewno do zwykłego biedronkowego oleju na pewno nie wrócę Wolę wydać więcej, ale zjeść smaczniej i zdrowiej

Mnie przy tych tiffoczkach dziś oglądał TŻ i tak się ze mnie śmiał, że co chwilę wyłączam filmik i sprawdzam, czy u mnie też się robią podczas ćwiczenia wcięcia w talii A klęłam przy tym...

Swoją drogą w tych filmach Ewy brakuje mi timera, który by odliczał czas do końca ćwiczeń Mnie by to motywowało do ukończenia
W najnowszej plycie jest timer.

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
No właśnie dziewczyny jak to jest?
Ja co prawda nie ćwiczę co dziennie więc to mi nie grozi ale zawsze czytałam i wy tu pisałyście, że turbo to interwałowy trenning a killer areobowy,ale jak ja spróbowałam ich (co prawda tylko po jednym razie , ale to tylko na razie) to one są bardzo podobne.
Zarówno w killerze jak i turbo jest jakby część cardio i potem te ćwiczenia główne, znów cardio i znów główne, ale dla mnie chyba killer i tubo to ten sam rodzaj treningu tylko inaczej skomponowany.
z tego co ja pamietam to nikt tu nigdy nie napisal, ze killer to aeroby. prędzej skalpel. zarowno killer jak i turbo to interwały.

INSTA
Stary 2013-02-05, 14:21   #1130
fiska
Zakorzenienie

a co laski robicie z Szok treningami? Rzeczywiscie wybieracie 3 szoki x3 powtorzenia jak zalecane?

W mieleckim schronisku mieszka ok. 150 bezdomnych zwierzaków
P
roszę zastanów się nad adopcją.
http://www.mielec.bezdomne.com/
fiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 14:23   #1131
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
z tego co ja pamietam to nikt tu nigdy nie napisal, ze killer to aeroby. prędzej skalpel. zarowno killer jak i turbo to interwały.
Też nigdzie nie widziałam, by było pisane, że killer jest aerobowy.

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 14:28   #1132
redeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
Pierwsze efekty pewnie będą po miesiącu to nie jest tak.. hop siup, machnę 50 przysiadów na dzień i w tydzień mam pupę jak ta lala.. na większe efekty trzeba dłużej poczekać, a przysiady wg mnie to są bardzo dobre ćwiczenia na pupę, brzuch i uda
redeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 14:31   #1133
charlizeee
Zakorzenienie

Dziewczyny nie ma się co bać robić killera czy turbo codziennie bo to nie są aż tak ciężkie treningi żeby się przetrenować
Zapytajcie dziewczyn które ćwiczą insanity albo podobne to są bardzo ciężkie treningi które wykonuje się codziennie i żadna się nie przetrenowała jeszcze ;-)
Także strach ma wielkie oczy ;-)
Stary 2013-02-05, 14:33   #1134
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez redeyes Pokaż wiadomość
Pierwsze efekty pewnie będą po miesiącu to nie jest tak.. hop siup, machnę 50 przysiadów na dzień i w tydzień mam pupę jak ta lala.. na większe efekty trzeba dłużej poczekać, a przysiady wg mnie to są bardzo dobre ćwiczenia na pupę, brzuch i uda
Dokładnie
Ważne też z jakiego stanu (tu np. pośladków) się startuje. Osoby szczuplejsze szybciej zobaczą efekty, bo mięśnie nie będą musiały się długo przebijać przez warstwę tłuszczyku.

Trzeba zacząć działać, to się przekonacie na własnej skórze jak szybko zobaczycie efekty

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 14:34   #1135
mysza88
Rozeznanie

redeyes...dziękuję za odzew między innymi właśnie do Ciebie było to pytanie :P wiem, że na efekty trzeba czekac nawet więcej niż miesiąc, licze sie z tym. dlatego włąsnie pytam, bo taka ilość squatów chyba nie wyrobiłaś w mieisąc czy dwa tyle w dłuższym czasie? czy sie myle dlatego możesz cokolwiek powiedziec o ich skuteczności
nattiv!!! Ty to samo :0 podziw!

Edytowane przez mysza88
Czas edycji: 2013-02-05 o 14:35
Stary 2013-02-05, 14:36   #1136
hogsmeade
Zadomowienie

Ja mogę powiedzieć po tych 9 dniach, że chociaż to dziwne ja już widzę efekty. i To mnie mega motywuje. Wiadomo delikatnie ale znam swoje ciało i widzę poprawę

Michael Jordan
Stary 2013-02-05, 14:38   #1137
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Dokładnie
Ważne też z jakiego stanu (tu np. pośladków) się startuje. Osoby szczuplejsze szybciej zobaczą efekty, bo mięśnie nie będą musiały się długo przebijać przez warstwę tłuszczyku.

Trzeba zacząć działać, to się przekonacie na własnej skórze jak szybko zobaczycie efekty
Poza tym czas leci więc lepiej zacząć coś robić i tak jak ma charlizee w podpisie: Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie..

Nattiv co do 1 postu to moim zdaniem można zostawić tylko jeden link do ostatniej lub pierwszej części wątku To już ładnie skróci post
Stary 2013-02-05, 14:38   #1138
mysza88
Rozeznanie

namówiłaś mnie musze zacząc
Stary 2013-02-05, 14:39   #1139
seductivee
Zakorzenienie

Cytat:
W najnowszej plycie jest timer.
.
Ekstra! Jak będzie trochę wolnej kaski to sobie zakupię

Stary 2013-02-05, 14:42   #1140
smerffie
Zakorzenienie

Cytat:
a co laski robicie z Szok treningami? Rzeczywiscie wybieracie 3 szoki x3 powtorzenia jak zalecane?
ja teraz robie tylko ten z najnowszej plyty. wczesniej wybierałam najczesciej dwa i traktowalam jako np rozgrzewke przed skalpelem. W PnŚ denerwowalo mnie to, ze kazdy filmik zaczyna się gadaniem, taka sama rozgrzewką i nie mozna ciągiem wykonywac cwiczen.
Duzo lepiej juz są zrobione najnowsze domowe cwiczenia Ewy z YT, ktore mozna robic bezposrednio po sobie

INSTA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości