|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
przeciez polozne beda do Ciebie przychodzic i Ci tam zmieniac te podklady
|
#572 |
|
Rozeznanie
|
Nancy, nie no, wtedy się prosi położną. U mnie było tak, że same mi powiedziały, że jak pierwszy raz pójdę siku i potem pod prysznic, to mam o tym poinformować i jakaś przyjdzie. I nie mogłam zamykać drzwi do łazienki. Bo absolutnie nie można być wtedy samej.
A jakbyś już tak naprawdę nie mogła, nawet z łóżka wstać, to wtedy wydaje mi się, że powinni Ci pomóc i ktoś by Cię po prostu zaprowadził do łazienki i umył.
Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2013-02-05 o 15:59 |
|
|
|
#573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wlasnie ja glownie w tlusty czwartek jadam faworki Ale w tym roku nie ma kto zrobic... U mnie w kawalerce nie ma warunkow, bo zapach bysmy musieli tydzien wietrzyc :PO, to spokojnie mam kilka dni
|
|
|
|
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem,że to głupie... Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-02-05 o 16:05 |
|
|
|
|
#575 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie dostałam e-mail od kolesia gdzie kupował wózek i będą je wysłać dopiero we wtorek za tydzień
czyli dostane go koło środy, czwartku nie będę miała nawet w czym przewieść małego do domu bo to 3 w 1 z nosidełkiem
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
u nas po porodzie do każdej kobitki przychodziła położna i prowadziła pod prysznic. Całe szczęście mimo że skończyły się godziny odwiedzin pozwolili mojemu mężowi zostać, ja byłam tak słaba, że zemdlałam pod prysznicem 3 razy i to tak konkretnie, wątpię, żeby jakaś kobitka mnie utrzymała
![]() Iffonka, nie, ja psiukałam sobie TR na ranę noooo i że nie byłam w stanie się tam dotknąć, podetrzeć papierem itd to tr ładnie wszystko spłukiwało
|
#577 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej,
ja na chwilkę wpadłam i tak Was trochę poczytałam, najpierw GRATULACJE dla nowych mamusiek: badziabadzia, ewulkaaa, maluchna30. Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
Nina, tylko, że Twoja starsza trochę.... Eh
![]() W każdym razie powerandowałam Małego (taaaa, to już prawie jak spacer, 25 minut na balkonie w wózku ) jutro idziemy na pierwszy spacerek
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- i czym się leczyliście? |
|
|
|
|
#580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie badało przed porodem... 11 osób o ile dobrze liczę. Podczas obchodów, nowe zmiany lekarzy i położnych plus co jakiś czas położna kontrolowała rozwarcie. Podczas porodu to już całkiem obojętne kto tam zagląda bo się o tym nie myśli. Tak samo po, położna zmieniała mi podkłady na początku i dawała basen, potem prowadziła mnie do łazienki i się nie myśli o tym czy ktoś coś widzi bo skupiasz się na czymś innym
|
|
|
|
|
#581 |
|
Rozeznanie
|
Boziu, jaka pogoda.
Młoda ma już miesiąc, a nawet nie było jej kiedy werandować, bo taka pogoda jest paskudna. |
|
|
|
#582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle moja obudziła się o 9 i dopiero o 15 zasnęłam na dłużej niż 15 minut (czyli spi dopiero ponad godzine) i już się wierci stęka.... eh nie wiem czemu się tak męczy odbiłam ją po karmieniu przed tym spaniem....puściła dwa bączki no ale spi dalej.... bidulka nie wiem jak jej pomóc w nocy też tak postękiwała przez sen. A jak np dziecie zrobi wam kupe przez sen to wybudzacie? Mam nadzieje że pośpi jeszcze chociaz z godzinke... Co do parcia i zamykana oczu to ja raz otworzyłam i do teraz mam krwiaka na oku, a jak po porodzie weszłam do windy to całą twarz miałam w takie krwiakowe kropki jak piegi ale to już zeszło, a na przyciskanie głowy do klatki piersiowej nie miałam siły tż musiał mnie zginać.
|
|
#583 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Musiałam poczekać do swojej pierwszej wizyty w wc, żeby sobie swój podkład dać. Aha, raz przyszła położna i mi przyniosła szpitalny, ale zmieniałam sobie sama.
|
|
|
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiele znajomych, które już rodziły to samo mi mówiły, że w pewnym momencie nie ma żadnego wstydu
|
|
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy, nie stresuj sie takimi rzeczami
. Zobaczysz, jak przyjdzie co do czego to bedzie Ci wszystk jedno a nawet bedziesz sie cieszyla, ze nie wszystko musisz sama robic Ja mam jakas traume pzed qpsztalem po tym calym parciu musze sie w koncu zebrac w sobie...
|
|
|
|
#586 |
|
Rozeznanie
|
Badzia, jeszcze nie robiłaś 2.?
|
|
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wstydzenia się, naprawde będzie Ci potem wszystko jedno... ja jak lezałam na porodowej sali w wannie to była tam taka zasłona prysznicowa jakby żeby oddzielić to od reszty sali no bo jednak goła leżysz, i pyta sie mnie ta polozna czy mi to zaslonic a ja taka zrezygnowana "wszystko mi jedno..." Mi też nikt nic nie zmieniał, reszta źle bym sie czuła z tym bo ogólnie z moja sprawnością było spoko troche tylko jak hojrak poszłam po porodzie pod prysznic i słabo mi sie zrobiło a potem juz ok
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-02-05 o 16:32 |
|
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, popękane naczynka na twarzy, też miałam, cała twarz w takich niby piegach
nawet makijaż na to nie pomagał hehe. Mi tak mąż przycisnął głowę do klatki że zemdlałam a co do otwartych/zamkniętych oczu to dopiero przy ostatnim parciu położne zaczęły krzyczeć, żebym oczy otworzyła, więc nie wiem? Tak przez wszystkie parte miałam zamknięte ;>---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- mmmm....też miałam traumę po parciu, jeżeli chodzi o 2.... Zresztą - do tej pory podcieram się wilgotnymi chusteczkami
|
#589 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co, pożalę się... nie mogę patrzeć na mój brzuch
A w przyszłą niedzielę chrzciny Majeczki i kupiłam sobie sukienkę ale kurde, widać mi ten bandzioch mam fałdę ochydną i boczki jak salcesony... rozstępy mi nawet tak bardzo nie przeszkadzają... Zastanawiam się czy mogę zacząć ćwiczyć hula hopp z masażerem? nie zaszkodzę sobie?
|
|
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to dziewczyny wszystko wiem, wiem, że Ci ludzie to wszystko już widzieli, że mam się nie przejmować ani kleksikiem ani bączkami, ani tym że ktoś wejdzie ze mną do wc (mam nadzieję, że jak będę po lewatywie to nikt ze mną w wc nie będzie siedzieć?) ale ja mam trochę tak, że jak coś idzie nie tak jakbym chciała to się zaraz spinam w sobie i zaczynam się denerwować boję się takich sytuacji, w których nie będę wiedziała co zrobić, jak się zachować np. puszczę śmierdzącego bączura wprost na twarz lekarza to mam go przeprosić, czy udać, że to nie ja?
|
|
|
|
|
#591 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz już chyba wszystko wiem A czym jeszcze można przemywać ranę? Cytat:
Nie wyślą wcześniej bo nie mają tego koloru na stanie.
|
|
#592 |
|
Konto usunięte
|
Iffonkaka, gdzie ty chcesz rodzić?
|
|
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#594 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Wisienka_0809;39043 669]To pewnie jest ciemieniucha. U dzieciów tak właśnie wygląda - sucha skóra i taki meeega łupież.
Siema! ![]() Tzn. skoro przez cały miesiąc nic mi nie było, to myślę, że chyba już nie powinno się nic złego stać? ![]() Cytat:
Nie podawaj sie ja mam znów pełno zaraz bede odciagać a karmi naprawde działa Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
Wisienko dzis poczynilam pierwsze starania
Ja tez mialam oczy caly czas na partych zamkniete i nie wylecialy z orbit ![]() A w ogole to mi brzuch juz sie wciagnal tylko epek taki wieelki! I 10 kg do tylu jest
|
|
|
|
#596 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak tylko się udadzą to wysyłam :P
![]() No właśnie... Bywa różnie ;/ Cytat:
![]() ![]() A po cc, przecież się od razu nie wstaje, po tym znieczuleniu. To wtedy położne też pomagają?? |
|
|
|
|
#598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie mogłam inaczej jak chciałam poprawnie przeć, wstyd mi było ale cóż....a właśnie można pić karmi ?? co to daje? a to ja sie dzis postanowiłam zważyć z małą w sensie najpierw ja potem ja i ona no i ja sama 64.4 a z Hania 68,5 no i sie zastanawiam bo przy wypisie miała 3300... a teraz 4 kg już? I jeszcze jedno, kiedy moge zacząć ćwiczyć jakies brzuskzi czy cos?
|
|
#599 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a sposob na wizaz de best ja ogarnelam hals, pomylam podlogi bo wieczorkiem ma zajrzec psiapiulka ![]() Cytat:
Cytat:
wlasnie ciezko powiedziec co dziala ale dziala. tak czy siak dziala, maly steka czasami ale przynajmnij sie nie wygina w chinskie "S", nie płacze wiec dla niego to mega ulga no i dla mamusi ulga psychiczna bo najgorsze jest patrzec na wlasne dziecko jak cierpi.espumisan jest takim srodkiem ze nie zaskodzi, mozna go spokojnie stosowac juz u takich maluskow jak nasze. Cytat:
![]() Cytat:
o reszcie nie mowiac ![]() dasz sobie rade ze wszystkim ![]() Cytat:
Cytat:
nie "szykowalam sie" bo i dla kogo... maz raaaano do pracy, wraca wieczorem to dla kogo mam sie pindrzyc? a tak chociaz mejkap se strzele, wlos zakrece chcce sie zyc ![]() dzis wpada jedna kolezanka, jutro dwie kolejne. jeszcze jedna czeka w kolejce ![]() a z tymi zakupami to moze faktycznie zaczekaj jeszcze troszke. nie ma co dzidziulka wystawiac na pozarcie grypie itp ja wiem ze czlowiek chcialby dzidziolki calemu swiatu pokazac, pochwalic sie itd ale jeszcze zdazymy Cytat:
juz widze padnieta po porodzie swiezo upieczona mamuske ktora walczy na lozku porodowym zeby dostac sie do cyca |
||||||||
|
|
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozazdrościć straty wagi... Mam nadzieję, że po porodzie mi też się szybko uda ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

A jakbyś już tak naprawdę nie mogła, nawet z łóżka wstać, to wtedy wydaje mi się, że powinni Ci pomóc i ktoś by Cię po prostu zaprowadził do łazienki i umył.
a w ten weekend przyjedzie do nas mój tatuś z pączkami
obym do soboty nie urodziła tylko 
czyli dostane go koło środy, czwartku
nie będę miała nawet w czym przewieść małego do domu bo to 3 w 1 z nosidełkiem
wkurzajace to jak nie wiem co ale co zrobic 

) jutro idziemy na pierwszy spacerek
Młoda ma już miesiąc, a nawet nie było jej kiedy werandować, bo taka pogoda jest paskudna.

nie wiem czemu się tak męczy odbiłam ją po karmieniu przed tym spaniem....
ale se mysle - moze tylko troszke kłujnie.