Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-05, 15:23   #1381
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Aaa mam pytanie do dziewczyn, które są/były na mleku Bebilon 1. W jakim sklepie można dostać je w najlepszej cenie? Pytam o taką stałą ofertę, a nie o promocje.
U mnie w aptece jest po 39,99zł za opakowanie 800g. W biedronkach itp sklepach są po 47zł.
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 15:28   #1382
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
U mnie w aptece jest po 39,99zł za opakowanie 800g. W biedronkach itp sklepach są po 47zł.

a kiedy kupowalas?i jaka apteka? bo faktycznie duza roznica!

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 15:30   #1383
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
O nie!!!! A tak się cieszyłam, że przechodzimy na zwykły Bebilon i troszkę nasze portfele odpoczną. Znowu jakiś podatek wzrósł czy co?
Mnie pepti kosztowali grosze na znizke 11zl za 450g...

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 15:38   #1384
Dearlie
Zakorzenienie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Dzięki za odpowiedzi. Ja ostatnio w Tesco widziałam właśnie za ok. 47zł i pomyślałam,że to strasznie drogo. Miałam nadzieję, że polecicie jakiś sklep z dużo niższą ceną, a tu taki klops.

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Mnie pepti kosztowali grosze na znizke 11zl za 450g...
My nie byliśmy na Pepti, tylko na Comforcie, a on nie jest na receptę. Płaciliśmy ok.30zł ( a to i tak bardzo tanio, bo ceny sięgały w niektórych sklepach nawet ok. 36-38zł) za puszkę 400g.
Stary 2013-02-05, 15:40   #1385
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

kraven ta kostka z lamaze co pisałas ostatnio to taka http://allegro.pl/zreczna-kostka-duz...002645372.html ? czaje sie na cos nowego

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 15:41   #1386
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
hej głowa mnie gdzies boli ehhh

ja bede sama robila pączki

Sliczne bobaski

przepisa poproszę

Cytat:
Sobie czy dziecku
Ja sama gotuje ostatnio Jagodzie czesto od kiedy mam eko produkty

ehh no sobie to wiem że nie gotujesz ale może Niuni tak ? :brzyda l:
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 15:42   #1387
angel166
Zakorzenienie

Powie mi ktos czemu Nie möge skomentowac zadnego Foto na fb? Foty mi Sie laduja a kom ni cholery

Jagódka
Stary 2013-02-05, 15:44   #1388
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

przepisa poproszę

Hehe wiem, wiem:p no jej ostatnio nawet czesto pisalam juz

Jagódka
Stary 2013-02-05, 15:46   #1389
Katee27
Zadomowienie

Hej.Idę z Kubą na spacer,bo ma jazdy...to chyba po 4 okienkach czekolady z orzechami,które zjadłam

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
chyba link nie dziala :-(
o teraz pamiętam,że go widziałam.Fajny

Cytat:
nie wiem czy pamiętacie jak we wrześniu miałam kontrole czy Dusia ma odpowiednią opiekę itp .. sąsiadka zadzwoniła że jej krzywdę robimy i jej pies przez duśki płacze popadł w depresję ... i teraz jej piesio wrócił gdzieś w listopadzie do domu i od tej pory codziennie piesek zostaje sam .. około 18 zaczyna się szczekanie i trwa różnie do 21 do 22 zależy o której wrócą ... mąż wczoraj zadzwonił aby to sprawdzono bo nie da się wieczorem nawet dziecka ululać .. no i dzisiaj o 5 wpadła do nas z buźką że teraz to dopiero popamiętamy
Współczuje.Pdobną sytuację oglądałam w "trudnych sprawach"

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Pokażę Wam zdziwioną Maję po tym jak ją na chwilę posadziłam.
a toczek fajny.
Jaka zdziwiona

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Piękna aż sama się teraz zastanawiam nad nią...
A Maja ślicznotka jaka

Katee o takie krzesełko http://allegro.pl/fisher-price-krzes...994094026.html
bardzo ładne.

Najlepszego dla dzieciaczków obchodzących swoje małe rocznice:Zuzi Marty,Jagody,Igi,Filipa,K ingi(tyle pamiętałam)
Mój dziabąg też obchodzi 20tygodni swojego istnienia poza moim brzuchemBędę później.

Angel wysłałam na fb

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 15:54   #1390
Kalpana
Zakorzenienie

Lilka no i jak testowałaś?

Kurde, ale Wam fajnie, że się możecie spotykać ze sobą
Jest tu któraś mieszkająca między Krakowem a Kielcami? Bo ja też bym się chętnie zintegrowała

Dzisiaj pierwszy raz jedliśmy kaszkę Ale miał minę, jak spróbował, że smakuje całkiem inaczej niż mleczko i herbatka
Kiedy mogę dawać mu całą porcję tej kaszki?

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 16:02   #1391
maggie123
Zakorzenienie

u ortopedy super. wszystko w porządku. kolejna kontrola, jak już zacznie sama siadać (zapisałam na koniec kwietnia)
pokazał ćwiczenia na wzmocnienie rączek (wszystko z nimi w porządku) i przygotowanie ich do raczkowania
Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
ale mam hojnego męża. zostawił mi dziś na śniadanie 2 piętki chleba
no cóż, zrobiłam sobie omlet...
zaszalał normalnie...

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Potrzebuję rady: moja córka zafarbowała włosy bez mojej zgody. Ona ma niespełna 15 lat (dopiero w kwietniu będzie miała).
Szamponetką. Jestem wściekła
jak mam ją ukarać aby sobie zapamiętała?
u nich w szkole strasznie ganiają za takie rzeczy
a przez tydzień to w życiu nie zejdzie
najbardziej mnie wkurza że nie spytała, nie doradziła się
pomogła bym jej dobrać kolor zbliżony do tych co ma aby nie było tak mocno widać.
ja się obawiam że jak to zostawię tak, to niedługo przyjdzie mi z tatuażem na ręku i kolczykiem w nosie
kurcze... niefajnie...
ciekawe jak nasze córeczki będą się zachowywały za te 14 lat...

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Wpadłam się pochwalić że Zuzia zjadła pół słoiczka marchewki

A jak krzyczała na mnie ze za wolno jej daję

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
my po kontroli u alergologa. lekarka byla z nas dumna ze ta sie super spilsalismy i w tak szybkim tepie jej wszystko zniklo. od przyszlego tyg mozemy zaczac rozszerzac diete

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Alfabia po pierwsze marsz do sklepu kupić szamponetke takiego koloru jakie ma włosy naturalne, niech sobie nie myśli że będzie się obnosić z nowością bez uzgodnienia tego z Tobą.
Takie kary jak dziewczyny piszą nie poskutkują (byłam okropnym dzieckiem i na mnie nie działały żadne szlabany bo co? bo przeżyje ten tydzień bez komputera a i tak stanie na moim bo miałam co chciałam) karanie w takich przypadkach wcale nie skutkuje, następnym razem jak coś wymyśli będzie wiedziała że będzie szlaban to się do niego psychicznie przygotuje. Ja bym proponowała rozwiązanie po dobroci- najpierw wracamy do normalnego koloru w tej chwili, ale np możesz jej zaproponować że jeśli chce jakiejś zmiany w swoim wyglądzie to jeśli obieca że będzie Cię o tym informowała to np możesz jej strzelić kilka pasemek które nie będą aż tak rzucały się w oczy jak pofarbowana cała głowa.
Niestety to jest taki wiek, że co będzie chciała to to zrobi ale Ty możesz być cwańsza od niej i robić to w taki sposób że będziesz miała nad tym kontrole
ciekawy pomysł.
tak sobie myślę, że może poskutkować
szkoda znów farbowania włosów, ale masz rację z tym paradowaniem i pokazywaniem na swoim
a z Konczi się akurat nie zgadzam. Karanie wynoszeniem śmieci, zmywaniem po kolacji to żadna kara, bo w tym wieku dziecko nastoletnie powinno mieć takie obowiązki
Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
bobovita ma ziemniaki ze szpinakiem, ale szczerze mówiąc to bardzo rzadko je widuję
nie widziałam jeszcze

w ogóle to poradźcie mi proszę. Teraz od 2,5 tygodnia Zuzandra dostaje owoce (jabłuszko, jabłuszko-marchew, jabłuszko-dynia, jabłuszko-banan). te deserki daję zawsze ok południa . czy powinnam już zacząć dawać jej jakieś obiadki? jakie? ile?
na własne gotowanie poczekam, aż będę miała warzywa z pewnego źródła, tj jak je posadzę na działce i wyrosną
Cytat:

Hipp tez ma ziemniaka ze szpinakiem

Czy któraś mamusia gotuje też obiadki sama ???
Sobczi gotuje. Obiecała nam przepisy
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Chciałam nadrobić, ale Melka nie daje możliwości.. Więc tylko zdjęcia wstawiam , a później wpadnę na dłużej
a czemu nasza cudna Melcia siedzi w pudełku? Prezent niespodzianka czy za karę

Cytat:
Ja też będe chciała tylko kiedy??
Aha, miałam spytać czy któraś z Was mroziła już swoje zupki czy jakieś przygotowane dania? Jesli tak to w czym? Bo zastanawiam sie czy szklane słoiki nie pękną?
świetne pytanie!

No i w temacie własnych "wyrobów"
cdostałam dziś duużo (2 siaty) działkowych, niepryskanych jabłek - jak mam je przygotować, żeby porobić z nich słoiczki? ścieram na tarce i co dalej? Chciałabym je przez kilka tygodni przechować. No i jakaś pasteryzacja? jak? czy mrozić?

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 16:04   #1392
kraven
Zakorzenienie

Kasiam tak to ta

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 16:20   #1393
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
u ortopedy super. wszystko w porządku. kolejna kontrola, jak już zacznie sama siadać (zapisałam na koniec kwietnia)
pokazał ćwiczenia na wzmocnienie rączek (wszystko z nimi w porządku) i przygotowanie ich do raczkowania

w ogóle to poradźcie mi proszę. Teraz od 2,5 tygodnia Zuzandra dostaje owoce (jabłuszko, jabłuszko-marchew, jabłuszko-dynia, jabłuszko-banan). te deserki daję zawsze ok południa . czy powinnam już zacząć dawać jej jakieś obiadki? jakie? ile?
na własne gotowanie poczekam, aż będę miała warzywa z pewnego źródła, tj jak je posadzę na działce i wyrosną

cdostałam dziś duużo (2 siaty) działkowych, niepryskanych jabłek - jak mam je przygotować, żeby porobić z nich słoiczki? ścieram na tarce i co dalej? Chciałabym je przez kilka tygodni przechować. No i jakaś pasteryzacja? jak? czy mrozić?
Super że super!
Już możesz dawać obiadki. Ja wprowadzałam naprzemiennie obiadki i owoce żeby się do samego słodkiego nie przyzwyczaiła. Jakie? Dynia, marchewka, ziemniak, szpinak... potem brokuł, jarzynowa

Co do jabłek to zetrzyj na tarce, wrzuć do gara, doprowadź do wrzenia i takie gorące ładuj do wyparzonych słoików (chyba nie muszę dodawać że te po deserkach się NIE nadają), zakręcaj, stawiaj na zakrętce i niech stygną. A żeby były dobre przez kilka tygodni to zapasteryzuj - na dno garnka ścierka, na to słoiczki, zalewasz zimną wodą i na wolnym ogniu od chwili zagotowania jakieś 15-20 minut.
Stary 2013-02-05, 16:24   #1394
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Ja do mrożenia kupiłam w tesco takie małe pojemniczki na których pisze że są to pojemniki na posiłki dla dzieci, za 4 sztuki zapłaciłam chyba 2 czy 3 zł. sa takiej pojemności jak słoiczki dla dzieci kupne.
jakie to dokładnie? sa gdzieś na stronie?
w lbn kupowałaś?

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Kochana ja się wcale nie martwię, ja się sama z siebie śmieję
nie sądziłam, że będzie mi kiedyś potrzebna instrukcja obsługi pampersa a tu jednak proszę - pampers mi udowodnił, że jednak tak

Witam!

wy żeście poszalały - od wczoraj już chyba z siedem stron do nadrobienia

Cytat:

to czekam na Twoje wynalazki my jesteśmy po zupce jarzynowej i powiem że smakowała o niebo lepiej niż ze słoiczka ....
a poniżej nasza wersja podania

ja używam malaksera takiego z blenderem z boscha i jest świetny !

kochany aniołeczek

są takie pojemniczki do mrożenia ale i w słoiczkach można
mamy taki sam blender i takie same miseczki z tt
pozwoliłam sobie skopiować przepis
Cytat:
Właśnie tak sobie pomyślałam, że jak Melka będzie bunt przechodzić to mam nadzieję, że tu będziecie
też mam taką nadzieję

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
My chyba też się wybierzemy na basen tyle, że dopiero w marcu bo on jest 40 km od nas i musi być troche cieplej

Bafi już zapisałam przepis
Basen - super sprawa. My się wybieramy, ale jak będzie ciepło.
Cytat:
Kochane poradzcie cos w spr spacerow. Jagoda dokladnie od 4stycznia placze mi na spacerze na poczatku myslalam, ze to przet mroz, als teraz? Nasz spacer wyglada tak, ze zasnie na 10-15min i placz. W wozku Sie Nie uspokoi. Jak ja wyciagne od razu cisza, odloze znow placz macie jakis pomysl?
Bo dosc mam tych zadym na dworze i 5min spacerow:/ boje Sie, ze cala wiosbe i lato w domu z nia bede musiala siedziec:/
a może Jagódce po prostu nudzi się w wózku bo nic nie widzi?
masz podnoszone oparcie w gondoli? spróbuj ją ustawić tak na pół leżąco (jeśli nie spi na spacerze). Może pomoże?

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Co do witryn społecznościowych ja siedzę na nk - do fb nie umiem się przekonać a nk ma już możliwość blokowania wyszukiwania w necie - specjalnie przetestowałam, bo kiedyś małżon, który jest przeciwnikiem społecznościówek zrobił mi wywód, że jak chce być to mam się szafować własnym nazwiskiem bo jego kumpel mnie znalazł na googlach - idiot
ale bym się wkurzyła za taki tekst! czyli nazwisko po mężu to już nie Twoje. co za dziad

Cytat:
w auchan

polećcie mi jakaś laleczkę dla Mai

colds w takim układzie czekam
laleczkę z lamaze http://allegro.pl/lamaze-zawieszka-e...967162284.html
Zuzandra ją uwielbia

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Super że super!
Już możesz dawać obiadki. Ja wprowadzałam naprzemiennie obiadki i owoce żeby się do samego słodkiego nie przyzwyczaiła. Jakie? Dynia, marchewka, ziemniak, szpinak... potem brokuł, jarzynowa

Co do jabłek to zetrzyj na tarce, wrzuć do gara, doprowadź do wrzenia i takie gorące ładuj do wyparzonych słoików (chyba nie muszę dodawać że te po deserkach się NIE nadają), zakręcaj, stawiaj na zakrętce i niech stygną. A żeby były dobre przez kilka tygodni to zapasteryzuj - na dno garnka ścierka, na to słoiczki, zalewasz zimną wodą i na wolnym ogniu od chwili zagotowania jakieś 15-20 minut.
dzięki!
czemu te po deserkach będą złe?
przez nakrętkę, która nie zrobi znów "klik"?

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 16:27   #1395
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki!
Dokładnie nie zamkną się
Stary 2013-02-05, 16:34   #1396
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
hej hej mamuśki wpadłam się przywitać i nadrobić 3 dni mojej nieobecności . Week spędzony na uczelni i mogę się pochwalić że jestem już po sesji V semestr zaliczony
A od wczoraj jestem z Jaśkiem u mamci brat mi dopiero w nocy neta podłączył więc czas nadrabiać
moje gratulacje z okazji zaliczenia sesji

Cytat:
ale mam hojnego męża. zostawił mi dziś na śniadanie 2 piętki chleba
no cóż, zrobiłam sobie omlet...
eh mój też czasem taką hojność przejawia

Cytat:
moja mama ma bardzo duzo roznych pojemnikow, form z tupperware i sa na prawde super!!

no wlasnie my to chyba kupimy

a wiesz do ilu jest kg? bo pisze tylko ze do 36 miesiecy ale nic o kg.

wariatka!!

konczi my mamy wszystkie patelnie z tefala i na prawde sa ekstra, nic nie przywiera, latwo sie myje. mamy jej juz kilka lat i sa wciaz w stanie idealnym

o kurcze a ja tez chcialam zaczac chodakowska. ehh moze wstrzymam sie do tych 6 miesiecy. zrob sobie przerwe od ćwiczeń

sliczny chlopczyk

aaa czyli dobre wiesci super

musisz poczytac jak wypadly w testach. bo to najważniejsze. my kupimy albo ktorys z tych , daje przykladowe modele

http://www.bobowozki.com.pl/index.ph...p;%3CosCsid%3E

http://www.recaro-polska.pl/

brawo klask i:

my po kontroli u alergologa. lekarka byla z nas dumna ze ta sie super spilsalismy i w tak szybkim tepie jej wszystko zniklo. od przyszlego tyg mozemy zaczac rozszerzac diete
świetnie, że u lekarza pozytywnie i przyjemnego rozszerzania diety życzę

Cytat:
Chciałam nadrobić, ale Melka nie daje możliwości.. Więc tylko zdjęcia wstawiam , a później wpadnę na dłużej
a gdzie córcię wyprowadzasz?

Cytat:
Ja też będe chciała tylko kiedy??
Aha, miałam spytać czy któraś z Was mroziła już swoje zupki czy jakieś przygotowane dania? Jesli tak to w czym? Bo zastanawiam sie czy szklane słoiki nie pękną?
a może zamiast mrożenia pasteryzacja właśnie?

Cytat:

ja tez z tych hippowskich jestem zadowolona no ale pora na własne gotowanko przejść

Agnus pewnie to banalnie proste
Jarzynowy krem dla niemowlaka - SKŁADNIKI:
  • 1 marchewka
  • 1 średni ziemniak
  • 1/2 pietruszki
  • 3 listki natki pietruszki
  • szczypta soli
Jarzynowy krem dla niemowlaka - PRZYGOTOWANIE: Warzywka myjemy, obieramy i płuczemy, następnie ziemniaka kroimy w kosteczkę, marchewkę i pietruszkę w plasterki, wrzucamy wszystko do garnka i zalewamy przegotowaną wodą (dwukrotnie powinny być warzywa zakryte), dodajemy natkę i szczyptę soli i gotujemy na malutkim ogniu pod przykryciem do miękkości warzywek, następnie warzywa przekładamy do malaksera z dodatkiem około 50-100 ml wywaru i dokładnie wszystko rozdrabniamy na krem, Można przechować na kolejny dzień.

a tu foty z przygotowania http://www.gotujmy.pl/jarzynowy-krem...sy,181135.html

mam podobne wrażenie co do fb hyhy
nio o 5 przytargała do nas!!!!!

no to raczej z psychiką tej pani nie jest dobrze, ja bym policję wezwała za zakłócanie ciszy nocnej, która trwa do 6 rano

Cytat:
My zaliczyliśmy spacer z zakupami, a teraz Jasiu padł

A wstawiałyście już przepisy na domowej roboty zupki? Bo jakoś nie zauwazyłam, a też w miarę możłiwośći chcicąłbym robić sama.

Czyli poleciacie blender Boscha?

I dzisiejszy Jasiu
syncio boski

Cytat:
Dziekujemy wszystkiwgo naj tez dla Poli i Zosi

A oto Jagodka z dzis takie na spon
Jagoda jak zawsze piękna

Cytat:

zaszalał normalnie...

kurcze... niefajnie...
ciekawe jak nasze córeczki będą się zachowywały za te 14 lat...

ciekawy pomysł.
tak sobie myślę, że może poskutkować
szkoda znów farbowania włosów, ale masz rację z tym paradowaniem i pokazywaniem na swoim
a z Konczi się akurat nie zgadzam. Karanie wynoszeniem śmieci, zmywaniem po kolacji to żadna kara, bo w tym wieku dziecko nastoletnie powinno mieć takie obowiązki

nie widziałam jeszcze

Sobczi gotuje. Obiecała nam przepisy

a czemu nasza cudna Melcia siedzi w pudełku? Prezent niespodzianka czy za karę

świetne pytanie!

brawa za bioderka - nam kazał ortopeda przyjść jak już chodzić będzie
widzę że co lekarz to i inne wytyczne

wszystkiego naj dla dzisiejszych jubilatów
rośnijcie silne i zdrowe nasze małe cudeńka!
Lili dziś też kończy 18 tygodni
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 16:36   #1397
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
a kiedy kupowalas?i jaka apteka? bo faktycznie duza roznica!
W piątek kupowałam. Apteka bracka sie nazywa.

Cytat:
Dokładnie nie zamkną się
Łooooo matko, ja myślałam że sie nadają
Tylko takie słoiczki mam po deserkach, zupkach itp.
No nic, trza bedzie kupić co innego
Stary 2013-02-05, 16:44   #1398
kajaja
Zadomowienie

Cytat:

przepisa poproszę

przepis wysle potem na priv
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 16:50   #1399
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
jakie to dokładnie? sa gdzieś na stronie?
w lbn kupowałaś?

mamy taki sam blender i takie same miseczki z tt
pozwoliłam sobie skopiować przepis

też mam taką nadzieję

Basen - super sprawa. My się wybieramy, ale jak będzie ciepło.

a może Jagódce po prostu nudzi się w wózku bo nic nie widzi?
masz podnoszone oparcie w gondoli? spróbuj ją ustawić tak na pół leżąco (jeśli nie spi na spacerze). Może pomoże?

ale bym się wkurzyła za taki tekst! czyli nazwisko po mężu to już nie Twoje. co za dziad

Zuzandra ją uwielbia

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

dzięki!
Podnioslam przez kilka dni bylo ok, lezala Sie rozgladala i zasypiala, ale teraz i to Sie znudzilo

Jagódka
Stary 2013-02-05, 17:00   #1400
Sojka1990
Zadomowienie

Maggie zgadza się, w naszym Lubelskim tescaczu
Innych niż te które opisałam tam nie ma więc znajdziesz na pewno w dziale z pojemnikami na żywność, nie w dziecięcym.
Stary 2013-02-05, 17:02   #1401
marta1986222
Zakorzenienie

Podgrzewacie deserki?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 17:03   #1402
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Podgrzewacie deserki?
jak z szafki to nie, jak z lodówki to tylko do temperatury pokojowej żeby nie były lodowate
Stary 2013-02-05, 17:06   #1403
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Podgrzewacie deserki?
Ja podgrzewam
Stary 2013-02-05, 17:11   #1404
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
jak z szafki to nie, jak z lodówki to tylko do temperatury pokojowej żeby nie były lodowate
Cytat:
Ja podgrzewam
Dziękuję za odpowiedzi

Jutro u nas jabłuszko

Mogę dać więcej niż 3 łyżeczki?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-02-05, 17:18   #1405
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:

Agnus pewnie to banalnie proste
Jarzynowy krem dla niemowlaka - SKŁADNIKI:
  • 1 marchewka
  • 1 średni ziemniak
  • 1/2 pietruszki
  • 3 listki natki pietruszki
  • szczypta soli
Jarzynowy krem dla niemowlaka - PRZYGOTOWANIE: Warzywka myjemy, obieramy i płuczemy, następnie ziemniaka kroimy w kosteczkę, marchewkę i pietruszkę w plasterki, wrzucamy wszystko do garnka i zalewamy przegotowaną wodą (dwukrotnie powinny być warzywa zakryte), dodajemy natkę i szczyptę soli i gotujemy na malutkim ogniu pod przykryciem do miękkości warzywek, następnie warzywa przekładamy do malaksera z dodatkiem około 50-100 ml wywaru i dokładnie wszystko rozdrabniamy na krem, Można przechować na kolejny dzień.
Bardzo Ci dziękuję! Na pewno skorzystam

Cytat:
I dzisiejszy Jasiu
Przystojniaczek

Cytat:
A oto Jagodka z dzis takie na spon
Szalona

Cytat:
Właśnie tak sobie pomyślałam, że jak Melka będzie bunt przechodzić to mam nadzieję, że tu będziecie
Właśnie. Ja mam nadzieję, że moje dziecko pominie ten etap tak jak ja...

Cytat:
Kochane poradzcie cos w spr spacerow. Jagoda dokladnie od 4stycznia placze mi na spacerze na poczatku myslalam, ze to przet mroz, als teraz? Nasz spacer wyglada tak, ze zasnie na 10-15min i placz. W wozku Sie Nie uspokoi. Jak ja wyciagne od razu cisza, odloze znow placz macie jakis pomysl?
Bo dosc mam tych zadym na dworze i 5min spacerow:/ boje Sie, ze cala wiosbe i lato w domu z nia bede musiala siedziec:/
Hm ja też miałam na początku ten problem. Nam pomógł smoczek. Może zawieś jej jakąś zabawkę, albo odrobinę wyżej niech ma plecki tak jak maggie napisała, żeby coś widziała.

Cytat:
Zuzandra ją uwielbia
Moja też ma tą laleczkę. Fakt, że bardzo ją do niej ciągnie, chętnie się jej przygląda, ale jak tylko dopadnie ją do rączek to jest masakra. Wciska ją do buzi, krzyczy, denerwuje się okropnie

Zdenerwowałam się trochę. Jakiś czas temu rozmawiałam z mężem i mówiłam, że nie chce żeby jego rodzice(zwłaszcza matka) zajmowali się małą. Wyglądało na to, że oboje jesteśmy tego samego zdania. Ten ostatnio, że jego rodzice też mogliby się czasem zająć Aleńką... nosz kurcze. Uwielbiam te jego nagłe zmiany decyzji.
Stary 2013-02-05, 17:19   #1406
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedzi

Jutro u nas jabłuszko

Mogę dać więcej niż 3 łyżeczki?
Ja zaczynałan od 4, a potem dawałam więcej. Z tym że więcej niż 1/3 słoiczka mi nie zje
Je w miare często i nie za dużo
Mądrze robi heheh, chyba to ma po tacie
Stary 2013-02-05, 17:21   #1407
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Aha i jutro szczepienie. Kurcze, a już mi się dziecko zaczęło przyzwyczajać do zasypiania o 22, a nie jak dotychczas o 24. Po takim szczepieniu to zwykle coś się przestawia.
Stary 2013-02-05, 17:24   #1408
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zaczynałan od 4, a potem dawałam więcej. Z tym że więcej niż 1/3 słoiczka mi nie zje
Je w miare często i nie za dużo
Mądrze robi heheh, chyba to ma po tacie
Obawiam się że u nas moze być inaczej jak widziałam jej dzisiejsze zachowanie przy jedzeniu

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Sobczi widzę Cię Czekamy na przepisy.

Za godzinę będzie mężul

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-02-05, 17:30   #1409
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Podgrzewacie deserki?
Jak z lodowki to tak. Jak pokojowa temp to nie

Jagódka
Stary 2013-02-05, 17:33   #1410
Kalpana
Zakorzenienie

Czy to normalne, że dziecko, które podnosi ładnie główkę nagle nie chce tego robić? To tylko takie jego widzi mi się?

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości