|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17.
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4652 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A smaczne wyszly ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Seba spi...na szczescie ![]()
![]() |
#4653 |
Zakorzenienie
|
Blonde ja też nie wiem czy maż ze mną pójdzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4654 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
No i nie zacytowało mi wszystkiego. Buuuuuuuuu
Cytat:
![]() Stokrotko ale fajnie z tymi ciuszkami i wózkiem ![]() ![]() Cytat:
No dokładnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale super ![]() Cytat:
Fajnie, że umówiłaś się z rehabilitantką. Daj znać jak efekty. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ostatnio mialam problemy z wejściem na wizaż. Wczoraj udało mi się wejśc na chwilę do klubu i potem już kompletnie przestał mi wizaż działać. Byłam taka wściekła, bo się za Wami stęskniłam. Mąż się ze mnie trochę nabijał, że tak się tym wkurzyłam ![]() U nas wszystko ok. Maluch w brzuchu rządzi. Śmieję się, że to prima balerina ![]() ![]() Ahhh. ![]() ![]() ![]() Mój mąż dziś uczył Malucha historii i mówił wszystkie ważne daty historyczne do brzuszka. Także u nas wesoło ![]() Dziś sobie znowu poćwiczyłam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My dostaniemy ciuszki i łóżeczko nie wózek ![]() ![]() ![]() właśnie się wykąpałam i przy smarowaniu piersi zauważyłam nowe rozstępy ![]()
![]() |
#4656 |
Zakorzenienie
|
Stokrotko przykro mi z powodu rozstępów, ale może potem nie będą tak widoczne.
Tomalinko a myślałam, że tylko ja nie umiem szukać w sh, a szkoda. Ja zaczęła wszytsko kupować od 30 tygodnia. Jakoś się zebrać nie mogłam. Kurde jaki mam apetyt... siedzę i jem . |
![]() ![]() |
![]() |
#4657 |
Zadomowienie
|
Tomalinko- super, że znów jesteś kochana!;-* A, że luteina to świństwo...ani mi nie mów...wiecznie na wkładki narobić nie mogłam;P Nienawidzę tego uczucia. Ale mimo wszystko jakieś bezpieczeństwo to dawało;-) A że czujesz już tak mocno ruchy, cudownie!!!!!!!!!!!!! Boże jak ja o tym marzę!!!!!!!!!!!!!!
Stokrotko - super, że się coś dostanie;-) Nie panikuj teraz z rozstępami. Mieszaj oliwkę z kremami. Myśl teraz o dzidzi;-* Bikula- cieszę się, że pomysł z Cieszynem ci się podoba;-) ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Madziula - tobie to jedzenie to akurat nie zaszkodzi;-) Ja bym tam nie wytwała do 30 tygodnia;D Wiesz, że punkt G u kobiety jest w słowie ShoppinG;D ![]() ![]()
![]() |
#4658 |
Zakorzenienie
|
Madzia mam nadzieję, że jakoś to wszystko wróci potem do normy, jakieś silne kremy będę stosować i może częściowo znikną. Ja bym nie dała rady finansowo wszystkiego na raz kupić, a tak po trochu to się tak nie odczuje, a jaka radość będzie z każdej nowej rzeczy
![]() Mała masz rację, dzidzia najwazniejsza
![]() ![]() "dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie" ![]() ![]() Edytowane przez stokrotka24 Czas edycji: 2013-02-05 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4659 |
Zakorzenienie
|
Tomalinko właśnie... super, że ruchy są już coraz bardziej odczuwalne i że mąz poczuł
![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Mała, stokrotko ja też najpierw się nie mogłąm doczekać a potem stwierdziłam, ze będę odkładała kasę i potem zrobię duże zakupy aby za przesyłki tak non stop nie płacić. |
![]() ![]() |
![]() |
#4660 |
Zadomowienie
|
No też racja Madziu. A powiedzcie mi, wszystkie kupowałyście wózki przez allegro? Bo ja akurat fajny w Smyku wypatrzyłam za 1200zł i nie widziałam go na allegro...
![]() |
#4661 | ||
Zakorzenienie
|
ja
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
super!!!!!!!! bardzo sie ciesze ![]() ![]() ![]() ![]() a co u Was?? Jak Amelka? Witam wieczornie ![]() wlasnie sprzedalam caly worek ciuchow po Mai i teraz je musze poukladac bo narazie zajmuja pol salonu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4662 |
Zakorzenienie
|
Kotku pokaż płaszczyk... za 2 zł?? wow. A gdzie sprzedałaś te rzeczy?
Mała ja swój wózek kupiłam w sklepie. Cena była taka sama jak na all. |
![]() ![]() |
![]() |
#4663 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mialam caly brzuch pociachany...teraz sa te krechy bardzo jasniutkie, ale palcem wyczuwalne... Ide spac, jak co wieczor wizaz nawala ![]()
![]() |
#4664 |
Zakorzenienie
|
Ło matko, ale tu tempo!
![]() Co do wyprawki, miałam prawie wszystkie rzeczy po mojej siostrzenicy, która jest z 27. stycznia, tylko 2 lata starsza od mojej Ewy ![]() Nawet monitor oddechu miałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4665 |
Zakorzenienie
|
Asiuk super, zawsze to mniejszy wydatek.
U nas wyprawka wyniosła 4 tys (bez ubranek liczę). Całe szczęście dostaliśmy 1 tys od teściowej, 1 tys od mojej babci i 1 tys od moich rodziców. Więc my tylko 1 tys wydaliśmy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4666 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No a najczęściej rozmowy są mniej ambitne w stylu: HA-NIA TU MÓ-WI TA-TA. PA-MIĘ-TAJ TA-TA ![]() ![]() No gorzej jak to nie Hania ![]() ![]() Widzisz ja w tej ciąży właśnie wszystko potrafię przekręcić.. nawet łózeczko i z wózkiem ![]() No chcemy się trochę rozejrzeć w tej hurtowni bo ja chcialabym stopniowo już coś kupować. Tym bardziej, że nie mam tak czasu na szukanie tego wszystkiego w internecie. Bo to w jednym sklepie jest to najtańsze,a w innym coś innego. I to samo na allegro. Także chce zobaczyć jakie są ceny w hurtowni i wtedy może coś tam kupimy. A właśnie macie dziewczyny jakieś sklepy bądź sprzedawców, których możecie polecić? Kurcze szkoda z tymi rozstępami.. ale wiesz jak one potem zbledną to penwie nie będą zbytnio widoczne.. a smarujesz się 2 razy dziennie? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
Strong odnośnie pączków własnej produkcji... yyy chcesz żebym kuchnię spaliła ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4667 |
Zakorzenienie
|
Tomalinko nic specjalnego
![]() ![]() ![]() Zaraz ci napiszę sprzedawców, których mogę polecić. ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Tomalinko mówisz, że 4 tys to mało? Ja nic nie dostałam (z wyjątkiem ubranek, ale tego nie liczę do wyprawki) więc wszystko musiałam kupić. ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Od tych sprzedawców kupowałam i polecam: http://allegro.pl/show_user.php?uid=4222926 http://allegro.pl/show_user.php?uid=16902622 http://allegro.pl/show_user.php?uid=19243422 - wanienka, stelaż, ręczniki Rzeczy do łóżeczka (pościel, kołdra, ochraniacze, wyplenienie itp) od innego gościa zamawiałam, jak ktoś będzie chciał to poszukam i podam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4668 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() oto plaszczyk: ps. widac ze jeszcze wyglada jak psu z gardla |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4669 |
Zakorzenienie
|
Kotku bo ja generalnie sporo jadam, ale dziś mnie coś szczególnie wzięło. Fajny płaszczyk, a jeszcze za taką cenę, to już w ogóle
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wiesz plaszczyk moglby miec inny kolor ale za 2 zl i kolor mi pasuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4671 |
Zakorzenienie
|
Kurcze muszę iść do tego sh
![]() Ja to najpierw chudłam przez kp a teraz się śmieję, że nie tyję bo tak latam za Mają. Moja ma taki sam temperament jak Twoja ![]() Dziś Maja została w salonie. Bawi się. Mąz uczył się w pokoju . Poszłam do niego. Nie minęły 3 minuty już w drzwiach stoi Maja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my bylismy ostatnio w sklepie i Maja wybrala rekawiczki z .......trupia czacha wysadzana rozowymi "brylantami" i probowalismy ja przekonac ze jest troche za mloda na taki styl (rekawiczki tak dla dziewczynki 8 lat) my patrzymy a ta w nogi i biegiem do kasy!!!!!!!! po czym rzucila te rekawiczki pani na lade drac sie "kupuje!!!!!!!!!!" wyobrazasz sobie miny ludzi w sklepie?? a my bylismy tak w szoku ze nie wiedzielismy co powiedziec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4673 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4674 |
Zakorzenienie
|
Butter: u nas dobrze, miałyśmy klopoty z karmieniem, ale chyba już wszystko ok
![]() Trochę jestem niewyspana, jeszcze się nie przestawiłam na nocne wstaanie do łóżeczka. Zresztą, odkąd jest mała to mam płytki sen, budzi mnie każdy szmerek i dźwięk wydany przez Małą. Już jestem na baczność. A ona czasem kwili przez sen, parę sekund i cisza, zanim zdążę podejść to dziecko już śpi z błogim wyrazem twarzy ![]() ![]() Ja się czuję już super, już chyba zapominam, że w ogóle miałam cc. ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Do mam: Słuchajcie, Mała śpi, już prawie 3 godziny, budzić ją do karmienia? Biust mi pęka w szwach ![]() ![]() I pytanie jeszcze: jeśli bym sobie teraz odciągnęła laktatorem du uczucia ulgi - no to nie pobudzę produkcji tym? Mózg nie dostanie sygnału, że jest popyt i nie zacznie jeszcze bardziej produkować? Kiedy to się normuje ogóle? Śmiesznie, najpierw miałam problemy żeby laktacja ruszyła a teraz się zastanawiam co zrobić z nadmiarem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4675 |
Zakorzenienie
|
Debrah super, że tak Ci ładnie idzie opieka nad Małą.
---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Debrah nie budź. Jeśli ci dziecko ładnie przybiera na wadze to nie trzeba budzić. Jeśli w dzień jada co 3 godziny to w nocy spokojnie jedna przerwa może być 6 godzinna nawet. Laktacja niedługo ci sie unormuje. Ja też na początku budziłam się cała mokra i łóżko też było mokre od mleka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4676 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Rodzice tez pracuje wiec pomagaja ile moga. Mama byla po pracy posiedziala z Nami troche a teraz Domino spi. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witajcie ![]() Domino wlasnie zasnal wiec do Was zagladam ![]() Jakos dajemy sobie rade , popoludniu byla mama takze troche sie malym zajela ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4677 |
Zakorzenienie
|
no cos ty
![]() ![]() uciekam spac bo juz pozno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4678 |
Zakorzenienie
|
Madzia :a ty dalej karmisz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4679 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Ja znowu w pracy ![]() Madziu, cieszę się właśnie, że miałam możliwość wszystko dostać - nawet nie odkupić. Resztę rzeczy kupiłam głównie w hurtowni dziecięcej. Tak a propos kupowania na Allegro - ponad rok temu kupiłam w ten sposób fotelik do samochodu Romer King Plus. Różnica między Allegro a sklepem stacjonarnym ponad 200 zł ![]() Kotku, mega szybka i pyszna sałatka, od razu ją "układam" w pojemniku, który zabieram ze sobą: mieszanka sałat, pomidor pokrojony w kostkę, ser żółty pokrojony w paseczki, 2 jajka na twardo - ćwiartki, trochę kiełków, np. rzodkiewki i 2 łyżki słonecznika, prażonego na suchej patelni. Do tego sos: 1 łyżka octu balsamicznego, 2 łyżki oliwy z oliwek, szczypta soli i pieprzu, łyżeczka miodu. Sos robię osobno do słoiczka i polewam nim sałatkę przed zjedzeniem ![]() Debrah, ja też tak miałam z płytkim snem. Zresztą przez wiele miesięcy budziłam się przerażona, bo myślałam, że zasnęłam w łóżku, karmiąc Ewę, i ją przygniotłam. Szukałam jej w pościeli ![]() Jeśli dziecko jest zdrowe, nie budzi się go na karmienie - to stara szkoła. Pamiętam, jak Ewa miała chyba miesiąc i przespała nam ciągiem 11 godzin, bez mleka. TŻ mnie ochrzanił, że nie powinniśmy tak robić, że należało ją obudzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4680 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie budzilam, jak dziecko przybiera to nie trzeba budzic ![]() Odciagnelabym troszke do poczucia ulgi jesli bardzo Ci to ciazy ![]() ![]() Super,ze masz mleko ![]() Cytat:
![]() Pierwsza ![]() Czesc ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.