|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Zgłupiałam już z tym układaniem małej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Zakorzenienie
|
A moja Daria dziś ma 3 tyg
![]()
#633 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Aaa czyli to nie standard, no to dobrze, bo juz sie balam, ze jestem jakas niedoinformowana ![]() jak ten czas leci... ![]() ![]() ![]() Ciekawe jak Meduzza... Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2013-02-05 o 18:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Zakorzenienie
|
Ej, ej, jeszcze nie moja pora, mi tam sie nie spieszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Zakorzenienie
|
![]() ok, więc apeluję do Kubusia, żeby grzecznie poczekał na swój termin ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#636 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#637 |
Zakorzenienie
|
chciałam sie z wami przywitac
![]() podczytuje was od rana (przyznaje sie bez bicia) gratuluje wam dzieciaczków i zazdroszcze, ja dopiero jestem w 19 t.c i z ciekawości tu zagladam, zeby zobaczyc co mnie czeka. pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#640 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ewulka a ja bym z chęcią przeczytała jakiś masakryczny opis bo wolę się nastawić że będzie bardzo źle a później mieć mile zaskoczyć.
26.02.2013 ![]() 18.11.2014 ![]() Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-02-05 o 19:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Życzymy bezproblemowej ciąży. Zobaczysz jak to szybko zleci ![]() ![]()
![]() |
#642 |
Zadomowienie
|
No i ja jestem w szpitalu. Ktg pokazuje skurcze co 5 minut, rozwarcie na 1,5 palca i czekamy czy sie rozkreci...kciuki?!!?!
#643 | ||||||||
Konto usunięte
|
A co ty
![]() Przewijam po obudzeniu, bo zawsze ciężka pielucha, no i po jedzeniu jakiś czas też, ale to muszę czekać bo gwiazda ulewa. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja np. w trakcie cc pięknie rzygnęłam :d anestezjolożka mnie uprzedziła, że taka reakcja może być, i trzymała mi ligniny ogrom a ja sobie pawiowałam żółcią. Cytat:
![]() Ja po 1 dobie dość miałam, nie dość, że po cc kiepsko się chodzi to jeszcze jak gejsza - nie, dzięki ![]() Cytat:
![]() A dzisiaj widzę że 3 dobę macie, więc akurat pora na rozkręcanie się laktacji, wsio normalnie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ponawiam pytanie - gdzie będziesz rodziła, bo ty śląska też :d ------------------------- Byłam na zakupach, kur...ca mnie wzięła, powiedzcie mi jak to jest - 15 sklepów i w każdym oznaczenie 27W, 32L oznacza co innego? Jakim cudem w obrębie jednego zafajdanego H&M jedne rurki na mnie pasują pięknie, drugie w tym samym rozmiarze nie wejdą na tyłek? ![]() ![]() W efekcie mam stretchowe gacie szare, takie cienkie jeansy, z H&M i szare legginsy z GreenPointa. Muszę do C&A podjechać, tam ich spodnie na mnie fajnie pasują... ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Ewadylewska, trzymam zaciśnięte! |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#645 | ||
Zakorzenienie
|
Black: Hej. Jestem w szpitalu. Na ktg wyszedl brzydki zapis i musialam jechac. Wyszlo na to, ze to byl tylko blad maszyny, bo tu wychodzi wszystko ladnie, ale zostawili mnie na patologii, bo jestem juz po terminie. Cialo gotowe do porodu, czekamy tylko na sygnal od Oliwki.
![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Ale licze, ze do tego nie dojdzie ![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-02-05 o 19:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
Konto usunięte
|
Black, kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#647 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39062616] Ponawiam pytanie - gdzie będziesz rodziła, bo ty śląska też :d [/QUOTE] Ja w lublińcu wątpię żebyś wiedziała gdzie to jest ![]()
![]() |
#648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gratuluje dzieciaczków wszystkim rozpakowanym a tym w dwupaku zycze lekkich porodów ![]() ![]()
![]() |
#649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co jesz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Zakorzenienie
|
Ewa kciuki!
black ![]() ![]() szajka, mnie pionizowala taka polozna z lekkim adhd, wysoka, czarna, szczupla ![]() ale to moje Malusienstwo jest slodkie ![]() ewulkaaaaaaa dawaj opisa!!! ![]() ![]() Chce mi sie spac a jednoczesnie jakies takie adhd czuje? ciekawe, jak tam Meduzza, ma ktora do niej kontakta???
#651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#652 |
Rozeznanie
|
To ucałuj ją od cioci
![]() ![]() Black,trzymam kciuki ![]() Hej dziewczyny ![]() ![]() ![]() Dziwnie się czuje po powrocie do szkoly ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ejj jak wciągne brzuch to nie wyglada to wszystko tak źle ![]() ![]() Pisałyście o tej wodzie morskiej do noska, wywaliłam na nią 30zł a jeszcze ani razu jej nie użyłam bo się boję. Po naciśnięciu tyle tego psiuka że nie wiem czy to jest bezpieczne.
#653 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
Zakorzenienie
|
kciuki za Black i meduze
![]() ![]() a ja ogladam spacerówki juz haha, widze ze ten głęboki, pożyczony to on za długo nie bedzie w uzyciu ;p jeszcze jakiś spiworek do spania, bo tak sie juz rozkopuje dzidzia ze szok a mam pytanie, ile czasu dzidzia ma spac na plaskim ? kiedy mozna cos podlozyc zeby tak nie bylo plasko? i jeszcze inne pytanie;p Jak cchce zlozyc teraz o rodzinne, to dochody rozumiem tez z 2011 roku? czy 2012? i ten drugi tysiak tak samo? kurna brzuch mnie boli troszke jak na okres ;| dziwne.
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-02-05 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#655 | |
Zakorzenienie
|
Ewa,Black-
![]() Padam na mordke dzisiaj. Mały póki co jeszcze śpi ale jak sie obudzi czeka go kąpiel. A mi się już nic nie chce ![]() Skąd tu siły brać? ![]() WIELKI SZACUN DLA MAMUSIEK które mają pod opieką dwójkę dzieci. Naprawdę dziewczyny wielki ukłon w waszą strone. Przecież ja przy jednym nie wyrabiam ![]() Stwierdzam że mój syn będzie jedynakiem ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
![]() |
#656 |
Zakorzenienie
|
Zbieram się w sobie, żeby spłodzić opis porodu, cesarki znaczy się
![]() Może zaraz się ogarnę. Black, Ewadylewska i Meduzza : kciuki! Nareszcie! Ale to moje dziecko pięknie śpi... tylko ciekawe co będzie w nocy ![]() Słuchajcie, niedługo miną 3h od ostatniego jedzenia - budzić ją? Już i tak ją obudziłam na karmienie + kąpiel przedtem, prawie mi w wanience zasnęła spowrotem ![]() Melduję, że dzisiaj dzień bez MM! Statystycznie mała je 12 - 15 minut max i więcej nie chce, ujdzie w tłumie? Bo albo zasypia, albo już po prostu nie otwiera buzi jak jej podsuwam pierś. Kurdę, czy ona nie za długo śpi dzisiaj? ------------------------ Wiecie, ja się cieszę z tego kp, bo wywalczone w pocie czoła, ale opada mi entuzjazm kiedy słyszę niektóre teksty: np. że po karmieniu na pewno będę miała zmasakrowane, "puste" piersi, bo mleko zaniknie, a miejsce w piersi już się wytworzyło i to się nie wypełni tkanką gruczołową..i czy ja pewna jestem z tym karmieniem... Ale przecież chyba nie może być aż tak źle? I tak bez przerwy coś, co mnie zgasi... Ale mi jest teraz dobrze, po kąpieli, nabalsamowaniu się, dziecko śpi.. żyć się chce! Patrzę na mój brzuch, on mi wystaje jeszcze trochę, ale to nie jest taka miękka skóra, tylko jakby nie wiem, twardsze, jeszcze macica? Bo woreczka nie ma, tylko odstaje. Dziś minęły 2 tygodnie od cc. I pępek cały czas na wierzchu, krecha ciążowa jest, pępek ciemny. Ciekawe kiedy to znika..? |
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Wtajemniczenie
|
Black, Meduzza, ewadylewska KCIUKI !!!
![]() Jeśli o kimś zapomniałam to przepraszam, ale tylko zdążyłam Was pobieżnie przelecieć póki Młoda śpi. Blanka skończyła dziś tydzień ![]() Ja dziś miałam zdjęcie szwów oraz wizytę położnej. Pochwalono moją ranę że się ładnie goi. Mam na razie nie smarować żadnymi maściami chyba że zacznie się czerwienic lub siniec a jesli nie to zostawic w spokoju. Dziewczyny po cc jak Wy się myjecie z ta blizna i balsamujecie? Stosujecie wlasnie juz na brzuch jakies balasamy ,i omijacie wtedy blizne ? A do kąpieli uzywacie plynu takiego jak kiedyś czy szare mydło? Bo mi mówiły w szpitalu zeby blizne byc szarnym mydlem i nie wiem jak długo hmm... ![]() I czy po cc można nosic ten pas poporodowy, jeśli tak to kiedy ?? Debrah ja też mam zawsze dylemat: budzić czy nie budzić ? Ale jeśli do 4 godz się sama nie budzi to budzę , tak do trzech to jeszcze czekam. Pisałyscie o opiece poporodowej. Ja powiem Wam że po cc na sali pooperacyjnej jak leżałam jak zwłoka to bardzo dobrze panie sie mną zajmowaly, co kilka godzin bylo mycie i zmiana podkladow. Potem na zwyklej sali tez panie mi bardzo pomagały a to sie umyc a to wózkiem mnie wozily do kibelka i dzieckiem tez się zajmowały jak ja leżalam . Ogólnie na prawde jestem pod mega wrażeniem opieki jaką mi poswiecono w moim szpitalu . Lekarze cudowni! Położne cudowne ! Ogólnie czułam sie jak w jakiejs prywatnej klinice. Na oddziale z noworodkami były takie dwie niemiłe baby co strasznie męczyły Blankę i prowadziły reżim dotyczący karmienia a tak poza tym to było cudnonie! |
![]() ![]() |
![]() |
#658 |
Zakorzenienie
|
Deli, mnie dzisiaj taki bol brzucha okresowy zlapal ze mnie zgielo, a potem musialam az kucnac przy lazience, nie bylam w stanie isc. Ale zrobilam 2 i bylo lepiej, z tymze dalej boli, zastanawiam sie, czy to nie czasem od tego, ze Maly wiecej/czesciej je??? Moze dalej sie macica kurczy???
Debrah, ja dalej mam czarna kreche, 4tyg po porodzie ![]() Dzisiaj Pietraszka prawie nie ma, je i spi ![]() ![]() ![]() ![]()
#659 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() heeeej, gratulacje mamuska ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#660 |
Zakorzenienie
|
Tak sobie pomyslalam, jest luty, u nas pierwszy porod byl 11 grudnia - Nina
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.