Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-05, 22:58   #3721
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Ania pisałam chyba wcześniej, weź zapytaj właśnie o tego maltanczyka , czy maja z nim jakieś problemy. Bo koleżanka mi odradza. Nawet weterynarz jej odradzil . To nie pies dla dzieci. Ona zna kilka i mowi ze wszystkie agresywne , porypane psy. . Sama nie wiem co mam o tym myśleć.
Olka tego psa na rękach nosi , tuli i nigdy na nikogo nawet nie zawarczał .
Troszkę im teraz skacze po krzesłach i stole , ale to w końcu szczeniak , no i nie lubi być sam . Przyjaciółka na zwolnieniu kilka miechów była , to nie przyzwyczajony do samotności był
Stary 2013-02-05, 22:58   #3722
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

może tam częściej świstuchę mają
hehe to muzułmanie, prawa ręka dupska nie mogą podcierac , to siedzą na klopie , wodę odkrecaja i czekają az czarny rów zablysnie czystością i cała kaka zniknie .
Moj młody jest zafascynowany tym wynalazkiem, a moj tz tylko chodził i pytał- probowalas juz ? Probowalas juz? Jak było? Fajne nie !
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 23:01   #3723
nataszka25
Zakorzenienie

Libra babcia mówiła że mleko trzeba zagotować
i tak od dawna robię,mówisz że nie trzeba?
ja co dwa dni szoruje garnek

Zdrówka dla dzieciaczków, Machaj i Aniu jak dzieci?

Madziu sytuacji nie zazdroszczę, ja zawsze się kręcę w kółko jak mała sama biega, no to się plącze pod nogami ciągle, aż strach że gdzieś się zapodzieje

moja dziś ganiała po lumpku i się schowałam, widziałam ją ona mnie nie, i w końcu mnie znalazła, pytam się jej czy szukała mamy,
ona - że tak,
- i że znalazła a ja się jej pytam, "a co byś zrobiła jakbyś nie znalazła",
a ona że poszła by do tej pani do lady i powiedziała że nie ma mamusi, że nie widzi...
w teorii super, cieszę się że widzi problem,
ale w praktyce nie chce się przekonywać czy tak by faktycznie zrobiła...
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 23:04   #3724
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Olka tego psa na rękach nosi , tuli i nigdy na nikogo nawet nie zawarczał .
Troszkę im teraz skacze po krzesłach i stole , ale to w końcu szczeniak , no i nie lubi być sam . Przyjaciółka na zwolnieniu kilka miechów była , to nie przyzwyczajony do samotności był
Sprawdzalam co mi tam pisała, ale nie zacytuję, cenzura, ale ze szcza, bzyka wszystko, walniety pies , agresywny i ze podobno jakby one ważyły 25 kg to byłyby zaliczane do agresywnych.

Nie wiem co mam o tym myśleć. Zanim kupię to , ten u Twojej znajomej podrosnie, zobaczymy.
Jej koleżanka kupiła i bardzo żałuje

Ale to tez jazda, zeby byc na zwolnieniu z powodu psa, nigdy sie z takim czymś nie spotkałam. Poza 1 przypadkiem kiedy to pies był potrącony i właściciel siedział z nim bo musiał mieć całodobowe opiekę. Ale to inny przypadek . Pisak był w tragicznym stanie, skory nie miał, połamany, ale wyszedł z tego.

Zasiala mi ziarenko niepewności co do tego psa.
Stary 2013-02-05, 23:04   #3725
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ja tak w ciemno tyz niechce robic , a juz myślałam ze sie skusisz no i dupa .

Ja sobie kupiłam teraz koktajl truskawkowy , lepszy był czekoladowy . A orientowalas sie juz w tych koktajlach proteinowych ?

Ja tez sennik muszę zrobić ale ciagle zapominam kupić ten slodzik ,nie chce tego w tapsach bo gorzkie wyjdzie , a dwa razy byłam w Tesco po niego i wyszłam bez niego
Zaraz mi sie data skończy , chyba do zamrazalki dam , bo miałam jeszcze pierogi robic, ale muszę jutro spaghetti zrobić bo ma datę do czwartku . Rosół juz zamrozilam bo za dużo tego , także ogorkowej jutro nie bedzie .
ja zawsze daję ser do zamrażarki ,często kupuję przeceniony jak np, zostaje 3 dni do końca daty ważności to od razu siup do zamrażarki w wyciągam sobie na noc jak mam zamiar coś robić na drugi dzień.
patrzyłam na te koktaile ale tyle tego że głupsza jestem niż byłam przedtem
wiem że jest jakiś słodzik specjalnie do pieczenia właśnie ale nie wiem z jakiej to firmy
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 23:07   #3726
monka23
Zakorzenienie

Nataszka a w jakim garnku gotujesz, takim do mleka? Ze tak szorujesz? Zalewasz woda z plynem po ugotowaniu? Niech sie tak moczy. Czy na dwa dni zostawiasz i wtedy szorujesz hehe
Stary 2013-02-05, 23:13   #3727
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
hehe to muzułmanie, prawa ręka dupska nie mogą podcierac , to siedzą na klopie , wodę odkrecaja i czekają az czarny rów zablysnie czystością i cała kaka zniknie .
Moj młody jest zafascynowany tym wynalazkiem, a moj tz tylko chodził i pytał- probowalas juz ? Probowalas juz? Jak było? Fajne nie !
no nie mogę
lewą ręką nie da rady ,próbowałam chyba faktycznie lepiej się pod karszera podstawić
Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Libra babcia mówiła że mleko trzeba zagotować
i tak od dawna robię,mówisz że nie trzeba?
ja co dwa dni szoruje garnek
ale powiedział dlaczego ,bo jak ktoś mi mówi że coś trzeba robić albo czegoś nie robić to ja chcę jakieś sensowne wytłumaczenie dlaczego
ja tam nie gotuję bez potrzeby i ani moja mama nie gotowała nie babcia no nie wyobrażam sobie wypić przegotowane zimne mleko
Stary 2013-02-05, 23:13   #3728
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
ja zawsze daję ser do zamrażarki ,często kupuję przeceniony jak np, zostaje 3 dni do końca daty ważności to od razu siup do zamrażarki w wyciągam sobie na noc jak mam zamiar coś robić na drugi dzień.
patrzyłam na te koktaile ale tyle tego że głupsza jestem niż byłam przedtem
wiem że jest jakiś słodzik specjalnie do pieczenia właśnie ale nie wiem z jakiej to firmy
U nas w Tesco są . Skończył mi sie właśnie, do ławki dawalam .
W sklepie gdzie kupuje olej z czarnuszki, tez widziałam i był bez aspartamu. W czwartek kupię bo idę olej odebrać.
Stary 2013-02-05, 23:15   #3729
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Nataszka a w jakim garnku gotujesz, takim do mleka? Ze tak szorujesz? Zalewasz woda z plynem po ugotowaniu? Niech sie tak moczy. Czy na dwa dni zostawiasz i wtedy szorujesz hehe

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
U nas w Tesco są . Skończył mi sie właśnie, do ławki dawalam .
W sklepie gdzie kupuje olej z czarnuszki, tez widziałam i był bez aspartamu. W czwartek kupię bo idę olej odebrać.
dumam dumam i za chiny nie wiem do czego dawałaś
ten co ja mam w tabletkach tez jest bez aspartamu
Stary 2013-02-05, 23:18   #3730
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
no nie mogę
lewą ręką nie da rady ,próbowałam chyba faktycznie lepiej się pod karszera podstawić

ale powiedział dlaczego ,bo jak ktoś mi mówi że coś trzeba robić albo czegoś nie robić to ja chcę jakieś sensowne wytłumaczenie dlaczego
ja tam nie gotuję bez potrzeby i ani moja mama nie gotowała nie babcia no nie wyobrażam sobie wypić przegotowane zimne mleko
oj nie da rady nie da

Ja tez chce wiedzieć, ale wiem ze te turczynki gotowaly. Może chodzi o zabicie jakiś ( ewentualnych)bakteri podczas obróbki termicznej , mleko jest nie sprawdzane , nie badane. tylko to mi przychodzi do głowy.
Stary 2013-02-05, 23:20   #3731
Edzia400
Zakorzenienie

dziewczyny czytam ale nie odpisuje weny brak i dołka złapałam (jestem pare godz przed@) i niestety gryze ....
ech... lapka dalej niet

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 23:20   #3732
monka23
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

dumam dumam i za chiny nie wiem do czego dawałaś
ten co ja mam w tabletkach tez jest bez aspartamu
Kawki , ( pisze z tableta , nie zauważyłam ) , ławka kawka jeden grzyb , chwila relaksu, choć ja pije na raty , albo na raz. Rano zrobię a potem jak mi sie przypomni , albo jak ktoś juz druga kawę robi, to na raz biorę i potem z kolejna tak sie Bujam.
Stary 2013-02-05, 23:22   #3733
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
oj nie da rady nie da

Ja tez chce wiedzieć, ale wiem ze te turczynki gotowaly. Może chodzi o zabicie jakiś ( ewentualnych)bakteri podczas obróbki termicznej , mleko jest nie sprawdzane , nie badane. tylko to mi przychodzi do głowy.
żartujesz ? całe wieki ludzie pili mleko od krów nie badane i nikt się nie przekręcił a durna unia wymyśliła przepisy i musi być badane, to właśnie jak sie zabije bakterie to co zostanie w tym mleku to równie dobrze trzebaby gotować i jogurt i kefir i śmietanę.
Jeśli ktoś mi sensownie wytłumaczy dlaczego to jestem w stanie przyznać rację
Stary 2013-02-05, 23:24   #3734
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
dziewczyny czytam ale nie odpisuje weny brak i dołka złapałam (jestem pare godz przed@) i niestety gryze ....
ech... lapka dalej niet
Co gryziesz? Jak cos słodkiego to masz rozgrzeszenie . Dół minie.
Mnie dziś wieczorem jakaś cholera wzięła, "w środku byłam zła "co kolejek to znaczy . Jakiś nerw chwilowy mnie wziął.
Stary 2013-02-05, 23:24   #3735
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
ech... lapka dalej niet
zjedz sobie coś dobrego słodkiego
Cytat:
Kawki , ( pisze z tableta , nie zauważyłam ) , ławka kawka jeden grzyb , chwila relaksu, choć ja pije na raty , albo na raz. Rano zrobię a potem jak mi sie przypomni , albo jak ktoś juz druga kawę robi, to na raz biorę i potem z kolejna tak sie Bujam.
ja to robię sobie w małych filiżankach tak żeby na kilka łyków wziąć bo jak robiłam w większych to wiecznie pół zostawało i później znajdywałam moje kawy po domu porozstawiane niedopite
Stary 2013-02-05, 23:32   #3736
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
żartujesz ? całe wieki ludzie pili mleko od krów nie badane i nikt się nie przekręcił a durna unia wymyśliła przepisy i musi być badane, to właśnie jak sie zabije bakterie to co zostanie w tym mleku to równie dobrze trzebaby gotować i jogurt i kefir i śmietanę.
Jeśli ktoś mi sensownie wytłumaczy dlaczego to jestem w stanie przyznać rację
Nie żartuje , nie wiem tylko to mi przyszło na myśl. tez ciekawa jestem . Może nam Machaj cos napisze .
A może zeby nie smierdzialo , nie wiem jaki ma zapach świeże mleko kozie, albo zeby capem nie walilo . A może ona z capa sciagala a potem ściema ze to z kozy
Stary 2013-02-05, 23:42   #3737
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Nie żartuje , nie wiem tylko to mi przyszło na myśl. tez ciekawa jestem . Może nam Machaj cos napisze .
A może zeby nie smierdzialo , nie wiem jaki ma zapach świeże mleko kozie, albo zeby capem nie walilo . A może ona z capa sciagala a potem ściema ze to z kozy
no mieliśmy takie kozy co miały takie długie rogi aż zagięte do tyłu to od nich mleko capem waliło właśnie i gotowanie i tak nic nie pomagało to na ser je przerabiałam i dawałam dużo przypraw ziołowych i czosnek ,a od takich kóz z małymi rogami to praktycznie w smaku się nie różniło od krowiego
no może i doiła capa
Stary 2013-02-05, 23:52   #3738
monka23
Zakorzenienie

Wyczytałam ze najlepiej spożywać mleko gotowane przez 2 minuty, pasteryzowane przez minutę , ale ogólnie nie ma potrzeby zeby je gotować , albo podgrzac do odpowiedniej temperatury , która nam pasuje.
Czyli albo albo , chyba jak kto woli. Pamietam jak za łepka u babci pilam jeszcze ciepłe mleko krowie , cała ta szklana butelkę .

Gotowanie zabija zarazki ale jednocześnie zabija składniki odżywcze.
Jak to wysrodkowac?
- nie gotować w wysokiej tem i za długo
- nie pozostawiać otwartego mleka po ugotowaniu , najlepiej jak najszybciej schodzić
- nie gotować dwa razy
- nie zapominać o mieszaniu podczas gotowania
- nie używać kuchenki mikrofalowej do grzania i kolejnego podgrzewania
Jeżeli chcesz , musisz podgrzac , rób to wg tych zasad.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-02-06 o 00:00
Stary 2013-02-06, 00:08   #3739
P0P70
Zakorzenienie

JA też często gotuję mleko. Zawsze u mnie było gotowane jak jadłam z płatkami albo jak dobiliśmy kakao. Po gotowaniu to robi się kożuch który uwielbiam.

Oliwka dzisiaj odebrała okulary. Nie chce ich nosić. Płacze, krzyczy, rzuca nimi. I dziwne bo gdy mam jej na nosie to tak jakby źle widziała i np. przybliża wszystko pod nos. BEz okularów tak nie robi.. Gdyby nie to że byliśmy u 2 okulistów to pomyślałabym że jest źle zdiagnozowana. Za dwa tygodnie pojedziemy do trzeciego to może coś mądrego nam na ten temat powie.

Bao - Pięknie Twoja parka się prezentuje .

Aneczka - Jakoś tak często MAciuś choruje. Może coś na wzmocnienie powinien dostać.

Machaj - dzieci często chorują po ospie. Mam nadzieję że to nic poważnego u Kali.

Madzia - Ja to chyba bym zawału dostała.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 01:00   #3740
machaj
Raczkowanie

Baobabek- fajna ta twoja parka jak się przytulają...

aneczkkaa -ojj zdrówka dla maluszka!!

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość

na suchy to bym dała prawoślazowy i jak to taki ewidentny suchy szczekacz to dexa pico. Ale jak nie masz pewności czy coś jej nie zalega, to dexa bym nie dawała, żeby nie hamowało.
kupiłam dexa pico... miałam jej dać wieczorem przed kąpielą ale zapomniałam... zobaczymy jak będzie rano...

ja kupiłam z pepa puzle ale jeszcze ich nie rozpakowaliśmy... i widziałam te z szynkami może ktoś takie lubi!

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
A jaką masz wanne długą? ja będę miałą ten parawan do połowy wanny to myślę że starczy, jak się nie sprawdzi to zamontuję szynę pod sufitem i zasłone prysznicową
o matko ale miałaś przygodę!! jednak przy dzieciach to trzeba mieć oczy dookoła głowy;/ jeśli następnym razem będziesz musiała go tak zostawić to kaz mu głośno śpiewać albo coś opowiadać żebyś go słyszała!

wanne mamy na 130cm... małą... a parawan ma z 60-70cm... nie wiem dokładnie ile... ale ja strasznie chlapię..

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Zosia na suchy kaszel miała dexa pico ale dawałam tylko na noc żeby mogła spać. Nie pamiętam własnie co dostawała w dzień

zdrówka dla Kali
byłam dzis w reserved kurtka była tylko jedna ale na 128! faktycznie wszystkie wykupili...

rano zobaczę jaki kaszel będzie miała rano.. wykrztuśne syropy mam... najwyżej coś dostanie....

ASIULEK - kala mówiła tak często... teraz już rzadziej...
ale na pytanie kiedy coś zrobimy gdzieś pójdziemy to zawsze jest jedna nie zmienna odpowiedź 'w czwartek!'

mrowak- poszukaj w OBI.... ja swoją kupiłam tam z 2lata temu....

monka- machaj pisze że świeże mleko gotowałaby z powody bakterii... ale to moje widzimisie... takiego prosto od krowy chyba bym się nie napisała

p0p- wiem że po ospie częściej chorują... uważam na nia jak na jajko... niestety marcin z pracy przyniósł jakiegoś wirusa i kala widocznie załapała;/

dziękuję za życzenia zdrówka dla mojego dziecka....

ehh chciałam napisać że kala fajnie spi i nie kaszle.... i właśnie zaczęła kaszleć... uciekam spać! jutro cały dzień będę z nią sama... chyba do głowy dostane jak będzie marudna;/ dobranoc!
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 07:09   #3741
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Wyczytałam ze najlepiej spożywać mleko gotowane przez 2 minuty, pasteryzowane przez minutę , ale ogólnie nie ma potrzeby zeby je gotować , albo podgrzac do odpowiedniej temperatury , która nam pasuje.
Czyli albo albo , chyba jak kto woli. Pamietam jak za łepka u babci pilam jeszcze ciepłe mleko krowie , cała ta szklana butelkę .

Gotowanie zabija zarazki ale jednocześnie zabija składniki odżywcze.
Jak to wysrodkowac?
- nie gotować w wysokiej tem i za długo
- nie pozostawiać otwartego mleka po ugotowaniu , najlepiej jak najszybciej schodzić
- nie gotować dwa razy
- nie zapominać o mieszaniu podczas gotowania
- nie używać kuchenki mikrofalowej do grzania i kolejnego podgrzewania
Jeżeli chcesz , musisz podgrzac , rób to wg tych zasad.
czyli jednak nie trzeba
ewentualne zarazki które są w mleku to chyba organizm przez setki lat wykształcił system obronny
taaa wygotować wszystko ,wymyć ,wyjałowić ,odkazić później nic dziwnego że dzieci chorują jak mają zero odporności , organiazm nie jest przyzwyczajony do obrony bo przed czym
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
JA też często gotuję mleko. Zawsze u mnie było gotowane jak jadłam z płatkami albo jak dobiliśmy kakao. Po gotowaniu to robi się kożuch który uwielbiam.

Oliwka dzisiaj odebrała okulary. Nie chce ich nosić. Płacze, krzyczy, rzuca nimi. I dziwne bo gdy mam jej na nosie to tak jakby źle widziała i np. przybliża wszystko pod nos. BEz okularów tak nie robi.. Gdyby nie to że byliśmy u 2 okulistów to pomyślałabym że jest źle zdiagnozowana. Za dwa tygodnie pojedziemy do trzeciego to może coś mądrego nam na ten temat powie.
kożuch ,fuj paskudztwo

To ciężka sprawa z okularami ,a któreś z was nosi?
moze pomału pomału się przyzwyczai ,może zakładaj jej np. jak jest czymś zajęta oglądaniem bajki ,albo jakąś grą może wtedy nie zwroci uwagi.
Ona tak przybliża bo oczy się przyzwyczaiły do patrzenia bez okularów.
Mój też zrzucał na początku ,raz po ogrodzie szukaliśmy ,leżały w krzakach,to znowu w domu gdzieś siepnął ale pomału pomału się przyzwyczaił.Mówiłam mu że oczko musi się naprawić bo zepsute.
Stary 2013-02-06, 07:16   #3742
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

Bao - Pięknie Twoja parka się prezentuje .

Aneczka - Jakoś tak często MAciuś choruje. Może coś na wzmocnienie powinien dostać.

Machaj - dzieci często chorują po ospie. Mam nadzieję że to nic poważnego u Kali.

Madzia - Ja to chyba bym zawału dostała.
no i już z rana mnie zmuliło

Cytat:
no ja też takie lurowate jem nie zaprawione i ziemniaków mało jakby tak zlepić to byłby jeden albo pół ale zupa jakby kto pytał
To u Ciebie dukan ?
Dieta Low carb też jest podobna
tak, Dukan, ja nie zjem takiej zupy bez śmietany czy ziemniaków już wolę wcale nie jeść

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

ta?serio?
serio, nie nawidzę cynamonu...ani smaku ani zapachu podobniie jak goździków i kminku - to 3 smaki i zapachy, które mnie o rzygi przyprawiają w momencie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
jeszcze sie z niczym nie spotkałam, ale nie patrzę na chłopięce często
będę mieć na uwadze

PIĘKNIE

ja też dziś byłam po wnioski, czy kwestionariusze o przyjęcie do przedszkola
muszę coś z pieczątkami pokombinować, bo inaczej się nie dostanie
myślicie że jak moja ciocia ma firmę i czasem robię u niej umowę zlecenie, prowadzę kurs to mogę taką pieczątkę jej firmy dać?
ostatnio dawno nie robiłam nic na taką umowę, ciocia by mi na to poszła ale czy oni się tam dalej nie doczepią,
któraś się orientuje?

Bao posłałam ci priv
Evi jutro na spokojnie pooglądam kiecuszki, a ceny jakie
no chyba nikt tego nie sprawdza jak Ci tylko ciotka podbije to nie masz się co martwić, przecież nie dzwonią i nie sprawdzają ludzi
na priv odpisałam

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 07:53   #3743
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
no i już z rana mnie zmuliło

tak, Dukan, ja nie zjem takiej zupy bez śmietany czy ziemniaków już wolę wcale nie jeść

serio, nie nawidzę cynamonu...ani smaku ani zapachu podobniie jak goździków i kminku - to 3 smaki i zapachy, które mnie o rzygi przyprawiają w momencie
to tak jak ja nie znosze podrabianych cista jakieś tam bez mąki czy inne podobne wychodzi albo jakaś decha albo sflaczała dentka blee już wolę wcale nie jesć ,jedyny wyjątek to sernik dukanowy bo mi zasmakował

Ja cynamon lubię ale w szarlotce i ciastach z jabłkami ale nie cierpię jedzeniowych zapachów w kosmetykach od razu mam mdłości

Dzisiaj w kawa czy herbata mówią o wyprzedażach żeby uważać bo czasem sie już po fakcie okazuje że towar który kupiliśmy niby w promocji okazuje się później być w regularnej cenie tańszy.
Także dobrze tam przeliczajcie

Jadę dzisiaj do szkoły do wychowawcy , to za tą wywiadówkę co mi synuś załatwił że nie poszłam pewnie się tam nasłucham
zimno dzisiaj jak diabli.
Nawet nie poćwiczyłam (bo zawsze o 7 ćwiczę) ale jak sobie pomyślałam że mam się rozebrać to brrrr. U nas w nocy się nie pali w piecu ,poczekam aż się będzie paliło
Obiad zaraz będę mieć gotowy ,zupa pieczarkowa się już gotuje ,później jeszcze naleśniki ,które są już usmażone zresztą to tylko farsz dorobię.

Szukam jakiegoś tortu bezowego robiła któraś może jakiś ?
Stary 2013-02-06, 07:55   #3744
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Moje dziecko jak w zegarku- punkt 7 na nogach :/

Niewyspana jestem. Budzilam sie dzis co chwile. Zimno mi aylo bo odkryta za kazdym razem sie budzilam
Do tego mala 2 razy dzis siku wolala .
Ide na sniadanko

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 08:03   #3745
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Moje dziecko jak w zegarku- punkt 7 na nogach :/

Niewyspana jestem. Budzilam sie dzis co chwile. Zimno mi aylo bo odkryta za kazdym razem sie budzilam
Do tego mala 2 razy dzis siku wolala .
Ide na sniadanko
mój też się niestety rozkopuje w nocy ,ale zostaje jeszcze w śpiworze jednak on nie jest za gruby więc się też budzi bo mu zimno nakrywam go jeszcze na ten śpiwór grubym miękkim kocem i zapycham go po obu stronach pod materac a on i tak go jakoś w nocy wyciąga ,nie wiem jak on to robi
Stary 2013-02-06, 08:32   #3746
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Mrowak kielkownice widzialam w duzym tesco. W ogrodniczym sa,tam gdzie kielki kupujesz.

Machaj to masz wanne troche mniejsza niz ja. Tylko Ty sie tak chlapiesz czy tz tez?bo teraz mam zasiane ziarnko niepewnosci.
Nie pomyslalam o tym zeby mlody spiewal przy tej piwnicy. Predzej pomyslalam zeby mu telefon na szyji powiesic bo odebrac i zadzwonic umie

Maly zaczyna na biegowym chodzic. Wkoncu po rocznym kurzeniu

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

P0P mysle ze Oliwce latwiej by bylo jakby u Was cjoc czasami okulary widziala.

Libra ja robilam bezowy ale to tylko z bita smietana i owocami.
Ja dzisiaj na 17 mam wywiadowke u Eryka,az strach sie bac.

Asiulek u nas calydom na nogach od 5. Eryk obudzil sie z goraczka,a Erwin zlal sie,akurat jak wczoraj wszystkie posciele pralam i to nieprzemakalne przescieradlo nie zdazylo wyschnac to materac zlany. A takie siki calonocne cuchna,to materac do czyszczenia.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 08:36   #3747
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Libra- ja pisalam o sobie, ze budzilam sie odkryta i zmarznieta tz za to zawiniety po czubek nosa

Ale werka to swoja droga. Jak weszlam bo wolala siku to calkiem odkryta byla i zimna jak lod. Odkrecilam jej grzejnik, a rzadko spi przy odkreconym.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 08:38   #3748
P0P70
Zakorzenienie

Witam,

Oliwka w sklepie śpiewa wiec wiem gdzie jest. Dodatkowo gdy jesteśmy w CH to najpierw daje jej balonika ( zawsze ktoś rozdaje) dzięki temu wiem gdzie jest i ma zajęte ręce.

Zapomnialam napisać ze u mnie wczoraj tez ogorkowa była.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 09:48   #3749
monka23
Zakorzenienie

Libra no chyba nie trzeba jednak, więc nie wiem czemu one gotowaly .

Machaj eee no ty Monka tez tak napisała , ale jednak nie trzeba, no na to wychodzi.

Madzia a nie odsikujesz nuz maleg w nocy? Ja czasem tez nie , a czasem jak mi sie przypomni to go odsikam . Ostatnio tez tak miałam, wybrałam pościel , ubralam nowa i mi sie zsikal.

Moj jeszcze śpi gdyby nie budzik to bym dalej spała
Stary 2013-02-06, 10:09   #3750
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:

to mnie rozgryzłaś,
myję odrazu, tzn jak mleko przestygnie przelewam a potem biorę się za gar. Mam taki z podwójnym dnem ale on nie specjalny do mleka...
[QUOTE=libra777;39066202

ja tam nie gotuję bez potrzeby i ani moja mama nie gotowała nie babcia no nie wyobrażam sobie wypić przegotowane zimne mleko [/QUOTE]
ja jej potem podgrzewam to mleko delikatnie,
już mam mętlik, to może będę faktycznie delikatnie tylko podgrzewać w garnku a nie zagotowywać??
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości