|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
dziewczyny was się czasami nie da nadrobić
ale jak ja wchodzę, to wy sobie gdzieś idziecie... ehhh ![]() witam wszystkie nowe staraczki ![]() Didi - sernik straciatella?? Brzmi dobrze Podziel się przepisem w klubie ![]() Aldrin - ja trę ziemniaki na placki w sokowirówce, tej co osobno leci sok, a osobno reszta i potem łączę w odpowiednich ilościach a i jeszcze trzeba zetrzeć cebulę.daję jedno jajko, 3 łyżki mąki, łyżkę ziemniaczanej, troszkę soli i pieprz. Wychodzą super Magalska - ty szczęściaro - gratulacje!! Fiona - jak ktoś ma dobrą przemianę materii to nic nie jest straszne. Mój tż chciałby przytyć i nie może, ale cała reszta znajomych dostała parę ładnych kilo na plus, a koleżanka w USA toma jeszcze gorzej, strasznie musi się pilnować, praktycznie codziennie chodzi na siłownię, a jak nie to biega itd, do tego praca, pomaga siostrze z dzieciakami ... tak, że ma przechlapane, ale mówi, że jakby się nie pilnowała to nawet nie wie ile by teraz ważyła. Strasznie mi przykro z powodu dzidziusia Twojej siostry, nawet nie chcę wiedzieć co przeżywali, dlatego ja właśnie zawsze się dziwię, jak ktoś chce robić wesele w ciąży... Madziusia - mój tż zabrał mnie na plażę, gdzie właściwie się poznaliśmy i tam mi się oświadczył było cudnie ![]() Papryczka - mój tato też z września
|
|
|
|
#2402 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
Madziusia - w sumie nie do końca, ale to było takie miejsce gdzie spędziliśmy wspólnie dzień
ehh gdzieżbym ja wtedy pomyślała, że on zostanie moim mężem
|
|
|
|
#2404 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- dziewczyny ale mnie naszedł dobry nastrój, tż już uśpiony ja słucham sobie muzyczki, a w sobotę chyba ostatki czy jak to sie mówi, trzeba się gdzieś wybrac lub do siebie zaprosic znajomych, jak my dawno nigdzie nie byliśmy...
|
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
Kobiety zmykać spać, a nie przed kompami siedzicie. Ją piszę z tel bo laptopów nie chciało mi się oddalić ale tak mnie denerwuje mały ekran, że wre, więc idę czytać książkę. Do jutra
|
|
|
|
#2407 |
|
Zadomowienie
|
uciekamy uciekamy do jutra
owocnych nocy
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze muszę pewnych dokumentów poszukać, bo idę zmienić nazwisko (prawie po roku heheh) w Revenue (czyli taki odpowiednik Urządu Skarbowego) no i rozliczyć się bym chciała za poprzednie dwa lata...
ale życzę wam dobrej nocy
|
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny u mnie panika ! Brzuch boli od wieczora tak dziwnie jakby jajnikami mi szarpalo , i sluz wydaje mi sie jakis inny . Wezme kapiel i poloze sie spac , rano zobacze co i jak i bede dzwonic do pani doktor , bo to do szpitala nie ma sensu wogole. Kurde a dopiero Wam zachwalala jak to moja intuicja mi dobrze podpowiada
|
#2410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zobaczysz do rana wszystko przejdzie a lekarz cię uspokoi i za kilka dni zobaczysz na usg swojego pięknego okruszka.
|
|
#2411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Zrelaksuj się, odpodcznij. Ale do lekarza zadzwoń rzeczywiście. Daj znać nam koniecznie jak się czujesz i co powiedział..---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- ja już na nogach . Szykuję się do pracy
|
|
#2413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Cytat:
Dziękuje, poprosiłam męża aby zrobił placka po węgiersku na walentynki Cytat:
|
||
|
|
|
#2414 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trele_Morele i jak tam się dziś czujesz? Edytowane przez kasiuha Czas edycji: 2013-02-06 o 07:31 |
|
|
|
|
#2415 |
|
Raczkowanie
|
Trele Morele mam nadzieję, że wszystko u Was dobrze ???
Ale u nas piękny dzień dzisiaj o 13 zmykam z pracy i chyba okno w kuchni umyje ![]() Fikusek82 a czy ta reakcja na placki to napewno nic nie znaczy ?? leć kobieto na bete jak dalej @ nie ma bo mi to na zafasolkowanie które nie chce się ujawnić wygląda ![]() Kurcze jak ja lubie opowiadania o tym jak pary się poznały... ![]() w skrócie napisze Wam naszą historię : 8 marca 2008, sobota, dzień kobiet kilka dni wcześniej nie zdałam po raz 2 egzaminu na prawko i byłam taka zła i rozżalona że nie miałam ochoty nawet na wieczorne wyjście na miasto z koleżankami. Namawiały mnie bo to dzień kobiet itp a my singielki idzmy na disco. Ja od rana ubzdurałam sobie że nigdzie nie idę bo wolę pójść na osiedlowe miejsce na ogniska i sobie spokojnie piwko wypić. Namawiałam kolegę żeby szedł ze mną ale nie chciał. Nie to nie. Wieczorem poszłam do sklepu, kupiłam 2 piwka i poszłam do naszego lasku. To miejsce każdy znał bo tam urządzało się młodzieżowe ogniska. Pierwszy raz zdarzyło mi się pójść tam samej. W dodatku z piwem.... ale przysięgam, taką miałam potrzebę tego dnia że nic nie mogło mnie powstrzymać. Usiadłam sobie na prowizorycznej łazience, otworzyłam piwko, zapaliłam papieroska i zrobiło mi się tak błogo.... az tu nagle dzwoni telefon. Patrze na ekran a to Radek, kolega z osiedla, który odzywał się do mnie raz na kilka miesięcy. Myśle se - kurde wybrał se dzien :/ No ale odebrałam. Chciał się spotkać więc mówię - przychodz na choinki (tak nazywaliśmy to miejsce). Minęło 15 min i przyszedł Radek.... z kolegą który później okazał się moją miłością przedstawił nam sobie, pośmialiśmy się.Po kilku minutach Radek mówi że zostawi nas na chwilę samych bo musi iść na przystanek po koleżankę. Zresztą naszą wspólną, która wcześniej namawiała mnie na miasto o kurcze miało być krótko już przechodzę do konkretów i kończe ![]() No i zostaliśmy sami, zaczęłam opowiadać o moim niezadanym egz na prawko. Ona na to że możemy się któregoś dnia spotkać i mnie pouczy ... ja se myślę ok czemu nie. Wrócił Radek z naszą koleżanką, posiedzieliśmy jeszcze trochę, i zebraliśmy się. Ja z koleżanką w jedną str a Radek z moim przyszłm w drugą Kolejny tydzień upłynął na spotkaniach koleżeńskich aż doszły do mnie od Radka informacje że Norbert (to mój mąż ) coś za dużo o mnie mówi i coś musi być na rzeczy. Potwierdziło się następnego dnia, kiedy to zaprosił mnie do kina i od tamtego dnia jesteśmy nierozłączni Po jakimś czasie wyszło tylko że tego wieczora jak się poznaliśmy, Norbert wracając z Radkiem do domów powiedział "Fajna ta Kasia ale muszę ją w dzień zobaczyć" w marcu minie 5 lat od tego pięknego dnia
|
|
|
|
#2416 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana
![]() Magalska bardzo bardzo gratuluję fasolki ![]() ![]() ![]() ![]() Podaj mi kiedy zobaczyłaś II kreseczki to zmienię Cię na liście
|
#2417 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||||
|
|
|
#2418 |
|
Zadomowienie
|
cześc dziewczyny
trele jak tam, mam nadzieję że wszystko przeszło i jest ok, daj nam znac. ja zaraz wychodzę na zakupy, babcia chce nam kupic firmanki do sypialni
|
#2419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trele_Morele trzymaj się i dzwoń do lekarza...tak na wszelki wypadek ![]() Trzymam mocno kciuki za Ciebie i fasolkę ![]()
|
|
#2420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
Jak każda lubimy czytać jak się poznaliśmy to może więcej opowie coś o sobie i poznaniach z TŻ ?
|
|
|
|
#2422 |
|
Raczkowanie
|
Magalska mów szybko jak reakcja męża i jak mu powiedziałaś
|
|
|
|
#2423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2424 | |
|
Konto usunięte
|
Cześć
Cytat:
Nie no tekst Tż najlepszy My poznaliśmy się mało romantycznie, bo przez gg Lecę robić śniadanie K ale mi się nie chce wstawać jeszcze z łóżka A może poopowiadamy sobie w jaki sposób nam się Tż oświadczyli? Edytowane przez e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 Czas edycji: 2013-02-06 o 09:18 |
|
|
|
|
#2425 |
|
Zadomowienie
|
Ktoś miał chyba dziś testowac?
---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;39068592]Cześć I jak się czujesz? Mam nadzieję, że już wszystko ok Nie no tekst Tż najlepszy My poznaliśmy się mało romantycznie, bo przez gg Lecę robić śniadanie K ale mi się nie chce wstawać jeszcze z łóżka A może poopowiadamy sobie w jaki sposób nam się Tż oświadczyli?[/QUOTE] DZIEWCZYNY OPOWIADAJCIE WSZYSTKO BĘDZIE WESOLO NAPEWNO ![]() JA UCIEKAM PÓŹNIEJ WAS POCZYTAM Z CHĘCIĄ
|
#2426 |
|
Zadomowienie
|
No więc mąż po mnie przyjechał i razem wróciliśmy wieczorkiem do domu ale nic mu od razu nie powiedziałam chodź cholera ciężko było się powstrzymać
no i gdy weszliśmy do domu poleciałam do łazienki i wzięłam ten test z jedną kreską i ze smutną miną wyszłam z łazienki.. pokazałam mu test i zrobił smutną minkę, już chciał mówić że nast razem się uda ale mu przerwałam i powiedziałam no co ty nie wytrzymałam i poleciałam na badanie z krwi (i tu trzeba dodać że nienawidze pobrań krwi, moje żyły się chowają i nigdy nikt nie może mi pobrać krwi, więc to moja życiowa trauma no ale czego nie robi się dla fasolki) i badanie powiedziało że bedziesz tatą, no i powiem Wam że zatkało go coś zaczął jąkać wziął mnie na ręce i tylko dał radę powiedzieć że mnie kocha ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- dziękuję
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#2427 |
|
Rozeznanie
|
no i przyszła@ tak jak czułam
![]() kolejny cykl pełen przygód przed nami
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek
Lektura nadrobiona, więc powiedzmy, że przez jakiś czas będę na bieżąco ![]() Trele_Morele mam nadzieję, że już wszystko w porządku i dobrze się czujesz ![]() A moją historie poznania się z moim TŻ zawdzięczamy sąsiadowi ![]() Pamiętam, że 3 lata temu sąsiad organizował u siebie sylwestra, a że szczęście w nieszczęściu nie miałam żadnych planów to zadzwonił po mnie, poszłam i tak poznałam osobiście mojego T., który dopiero miesiąc po Sylwku odważył się do mnie odezwać Osobiście, ponieważ przez 2 lata przed naszym poznaniem wprowadził się na naszą ulicę i znałam go z widzenia mój T. mieszkał i mieszkamy dalej 3 domy od mojego rodzinnego domu na tej samej ulicy Dlatego jak się pokłócimy i będzie chwilowe "rozwodowe" daleko do rodziców nie mam - 1 minuta drogi
|
|
|
|
#2429 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() kasiunka fajny tekst męża, no ale w końcu faceci to wzrokowcy My z moim poznaliśmy się przez gg bardzo przypadkowo, po dwóch miesiącach pisania się spotkaliśmy i tak już zostało ![]() Trele mam nadzieję że już wszystko ok
|
#2430 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.

ale jak ja wchodzę, to wy sobie gdzieś idziecie... ehhh 

, mam nadzieję, że szybko przejdzie.
ja słucham sobie muzyczki, a w sobotę chyba ostatki czy jak to sie mówi, trzeba się gdzieś wybrac lub do siebie zaprosic znajomych, jak my dawno nigdzie nie byliśmy...

KCIUKI DLA ANI 
. Zrelaksuj się, odpodcznij. Ale do lekarza zadzwoń rzeczywiście. Daj znać nam koniecznie jak się czujesz i co powiedział..

już przechodzę do konkretów i kończe 
Ślub 25.08.2012