Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!! - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-05, 22:16   #1741
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!

idę do łóżka, dobranoc

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 22:59   #1742
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Nie chcę zapeszać, ale dzisiaj poczułam coś, co na pewno nie pochodzi od jelit ani innych niegrzecznych narządów. Ale to był jeden pojedynczy kopik i już. Teraz wypiłam troszkę colki i mam jakieś tam dziwne odczucia, ale już nie dam sobie głowy uciąć, że to to.

Kurcze, ja chyba nie jestem uczulona na bąbelki, ja czekam na kopniaki z prawdziwego zdarzenia Takie, które widać przez brzuch....
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 23:19   #1743
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
jak u Was z przytulaniem sie? ja calkowicie nie mam ochoty ;/ ostatni raz przytulance chyba byly z pol miesiaca temu, niby tz chce ale ja jakos tak nie moge, on w sumie tez nie nalega, boje sie ze przestalam byc dla niego atrakcyjna...
Mój tż dobiera się do mnie codziennie. Przed ciążą rzadziej, nie wiem mam wrażenie, że jakiś jest bardziej napalony. A to dziwne, bo czuje się mniej atrakcyjna (tzn brzuszek troszkę wyskoczył... hmm i włoski na brzuszku ). Może jedynie cycki mam fajniejsze
Ja z kolei codziennie nie mam siły, a ostatnio mnie boli podbrzusze i twardnieje, więc się wstrzymaliśmy. W czwartek wizyta, spytam lekarza dlaczego tak mam.
A co do przytulania, to mam ochotę zawsze i wszędzie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Mam głupie pytanie. Mój pępek nie jest juz tak głeboki jak przed ciążą, tez tak macie?
U mnie dopiero 13tc i też wydaje mi się, że pępek zrobił się płytszy

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Strasznie męczy mnie kaszel i drapie w gardle. W niedziele byliśmy z tż u jego ciotki, jej mąż chory, córeczka chora i chyba się zaraziłam
Głowa mnie bolała przez trzy dni, wczoraj w nocy nie mogłam wytrzymać i wzięłam apap, dziś już nie boli.

Dzisiaj się spłakałam, bo przeczytałam przez przypadek w wiadomościach tż rozmowę z kolegą, umawiał się z nim rok temu na imprezę i jak kolega się go spytał "A co już nie jesteś z tą swoją" to odpowiedział "Jestem, ale zaszaleć można"
Tż się tłumaczył, że nie był na żadnej imprezie i że niema nic na sumieniu.
Ehh przykro mi się zrobiło i jakoś ciągle siedzi mi to w głowie. Wiem, że potrafi dobrze kłamać, ale z drugiej strony ja nie chce sobie nic wkręcać.
Po tym zrobił mi dwie herbatki, tulił się, całował, zabrał mnie na kebab, zaproponował żebyśmy pojechali do jego brata ciotecznego, bo chce go poprosić by był świadkiem na naszym ślubie... Może jednak ma coś na sumieniu jak się tak przymila. Jakoś nie chce mi się nad tym dłużej zastanawiać...

A tak w ogóle mam jeszcze większą dziurę w mózgu niż przed ciążą O wszystkim zapominam... Też tak macie?
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 05:20   #1744
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

za wczorajsze wizyty i mam nadzieje ze wszystkie byly udane . I odrazu trzymam za dzisiejsze wizyty. Nie mam jak Was teraz nadrobic bo moja myszka w domu przeziebiona i musze nia sie zajac ..

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 06:54   #1745
roxi1980
Zakorzenienie

Ja też się witam z rana

Właśnie popijam kawką bułeczkę szczypiorkową z serem ż. i trzeba się zbierać do pracy
Maaaatko, jak ja bym chciała już być na L4 i leżeć

Zajrzę najprawdopodobniej wieczorem i kurcze znów będę z 10 stron najpierw nadrabiać

Brzuchol po nocy lepiej, jak zwykle, wieczorem chyba zmordowany całym dniem. Jeszcze wczoraj cały wieczór męczyły mnie TAKIE mdłości jak w 7tc kosmos jakiś

jutro genetyczne, nie mogę się doczekać

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 07:32   #1746
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
jutro robie pączki
z marmoladą różaną, powidłami sliwkowymi i jak sie uda to z podróką nutelli a co!!!
ciaża wkońcu nie trwa wiecznie wiec trzeba korzystać z dóbr jej przypisanych
:
Ja sobie tak tłumaczę każdego dnia zajadając się słodyczami i pączkami i wyglądam już jak wieloryb z wielkim tyłkiem

U mnie też pomidory szły na początku w ilościach hurtowych. Może rzeczywiście większe zapotrzebowanie na potas było

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Ja też się witam z rana

Właśnie popijam kawką bułeczkę szczypiorkową z serem ż. i trzeba się zbierać do pracy
Maaaatko, jak ja bym chciała już być na L4 i leżeć

Zajrzę najprawdopodobniej wieczorem i kurcze znów będę z 10 stron najpierw nadrabiać

Brzuchol po nocy lepiej, jak zwykle, wieczorem chyba zmordowany całym dniem. Jeszcze wczoraj cały wieczór męczyły mnie TAKIE mdłości jak w 7tc kosmos jakiś

jutro genetyczne, nie mogę się doczekać
Roxxxy łączę się z Tobą w bólu. Jak mi się dzisiaj nie chciało wstać, a o pójściu do pracy już nie mówię. Kiedy planujesz iść na L4? Ja chyba dopiero pod koniec kwietnia

Pisz koniecznie jak po USG.
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 07:41   #1747
sarna405
Zadomowienie

Witam wszystkich
Dziś się ważyłam i ważę mniej, miałam już 50,2 kg a teraz 49,2 kg, 1 kg mniej to chyba przez te wymioty
Dziś miałam dziwny sen...\
Śniło mi się że już urodziłam i jechałam z mężem, synkiem i narodzonym dzieciątkiem na basen. Ale w tym śnie na zmiane dziecko było dzieckiem a raz moją świnką morską. Gdy już bylismy na basenie karmiłam piersią i trzymałam dziecko na rękach i dawałam cyca a one jakoś się przekrzywiało i było w pozycji jakby stojącej tak na mnie na moim brzuchu i wtedy piło bo inaczej nie mogło zabrać się do mojego cyca. Wszyscy się na mnie patrzyli ja się nie kopałam bo cały czas dziecko na rękach trzymałam i się zastanawiałam po co ja w ogóle na ten basen pojechałąm:brzy dal:
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 07:47   #1748
czarownica1
Zakorzenienie

Dobry
jadę do krwiopijcy, wrócę i Was nadrobię
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 07:57   #1749
Guuusiaa
Zadomowienie

Witam się z Rana

JA już po śniadanku, wczoraj robiłam twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem do tego posypałam kanapeczki rzeżuchą pychota z samego rana

A dziś wykupiłam sobie 2 godziny jazdy i w piątek egzamin... Trzymajcie kciuki

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 08:03   #1750
katarzynkajg
Zadomowienie

Dzień dobry
Witam się z rana i przy śniadanku idę was troszkę ponadrabiać bo nie było mnie tu wczoraj cały dzień, już się boję ile to tych stron muszę przerobić .A w południe jak już mrozik puści wybieram się na przelot po okolicznych lumpkach może coś upoluję.Wczoraj dostałam komplecik od ciotki dla maluszka dziewczęcy
Życzę miłego dnia ii trzymam kciukasy za dzisiejsze wizyty

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 08:08   #1751
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Dobrze, przyznam się dziewczyny, że was od dłuższego czasu podczytuję. Ale nic nie piszę, że strachu. Ponieważ w pierwszą ciąże straciłam w czerwcu (też się wypowiadałam na wizażu) a teraz tak ze strachu i obawy wole milczeć i czytać.

Coś o sobie: nazywam się Natalia, wkrótce skończe 24 lata. Piszę z małej mieściny w województwie Pomorskim. Obecnie jestem w 15 tc. Tak jak pisałam pierwszą ciąże straciłam, przeszłam łyżeczkowanie 15 czerwca a poł roku później zaszłam w nieplanowaną ciąże, tak całkiem przypadkiem wpadłam z mężem z czego się ogromnie cieszymy. Trochę to długa historia, ponieważ chodziłam od ginekologa do ginekologa bo nie miałam okresu przez miesiąc czasu (ostatni raz we wrześniu) ponieważ brałam antybiotyk przez angine i bolały mnie jajniki. Testy wychodziły negatywnie a okresu jak nie było tak nie było. Na usg też nic nie było widać. Robiłam testy beta hcg i pierwszy wyszedł 10 mIU/ml a drugi (robiony po dwóch tygodniach) już powyżej 1450mIU/ml. Mój ginekolog już podejrzewał ciąże pozamaciczną, ale na szczęście dzidzia była i jest (odpukać w niemalowane) na miejscu. Od mikołajek wiemy z TŻ na pewno, że zostaniemy rodzicami .
Termin z usg mamy na 3 sierpnia, bo z ostatniej miesiączki nie można tego ustalić.
Wizyte mamy na 9 lutego. mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.
super, cieszymy się i witamy w naszym gronie, trzymamy mocno kciuki coby było dobrze!!!! i witaj w naszym gronie...wiesz my tu wszystkie się martwimy bo nigdy nie ma pewności, ale trzeba byc dobrej myśli

za odwagę

[QUOTE=surka;39063914]bułka z masłem

chinka102
b a r b a r a

Może i fajny pomysł na rozkręcenie, ale z dugiej strony może blokada, że na raz tyle o sobie

też tak sobie pomyślałam, ze może to byc blokada ale zobaczymy, może sa jeszcze na tym świecie jakies odważneP

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Cytat:
Napisane przez malamaluczka87 Pokaż wiadomość
Stokrotko - skarbie, staram się nadrabiać i pisać to widzisz jak mi to ostatnio szło;] o moim blogu nie wspomniawszy;P A z wpisywaniem się nie chcę się narzucać skoro wiele na wątku jeszcze nie popisałam;-) dziewczyny same zadecydują kiedy będą mnie "chciały";D ale dziękuję;-D ;-*
przestan, nie narzucasz się, ktoś wkoncu musi spamowac coby Margosia jak wróci miała co czytać, Neni zreszta tez lubi do sniadanka czytac

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 08:11   #1752
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

witam i ja z rana!

ja jeszcze nic nie czuję, żadnych bąbelków ani motylków, nasłuchuje, ale nic.
także chyba jeszcze nie moja pora.

ale za to zaczyna mnie męczyć ZGAGA , super, kocham być w ciąży!

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 08:15   #1753
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Mój tż dobiera się do mnie codziennie. Przed ciążą rzadziej, nie wiem mam wrażenie, że jakiś jest bardziej napalony. A to dziwne, bo czuje się mniej atrakcyjna (tzn brzuszek troszkę wyskoczył... hmm i włoski na brzuszku ). Może jedynie cycki mam fajniejsze
Ja z kolei codziennie nie mam siły, a ostatnio mnie boli podbrzusze i twardnieje, więc się wstrzymaliśmy. W czwartek wizyta, spytam lekarza dlaczego tak mam.
A co do przytulania, to mam ochotę zawsze i wszędzie

U mnie dopiero 13tc i też wydaje mi się, że pępek zrobił się płytszy

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Strasznie męczy mnie kaszel i drapie w gardle. W niedziele byliśmy z tż u jego ciotki, jej mąż chory, córeczka chora i chyba się zaraziłam
Głowa mnie bolała przez trzy dni, wczoraj w nocy nie mogłam wytrzymać i wzięłam apap, dziś już nie boli.

Dzisiaj się spłakałam, bo przeczytałam przez przypadek w wiadomościach tż rozmowę z kolegą, umawiał się z nim rok temu na imprezę i jak kolega się go spytał "A co już nie jesteś z tą swoją" to odpowiedział "Jestem, ale zaszaleć można"
Tż się tłumaczył, że nie był na żadnej imprezie i że niema nic na sumieniu.
Ehh przykro mi się zrobiło i jakoś ciągle siedzi mi to w głowie. Wiem, że potrafi dobrze kłamać, ale z drugiej strony ja nie chce sobie nic wkręcać.
Po tym zrobił mi dwie herbatki, tulił się, całował, zabrał mnie na kebab, zaproponował żebyśmy pojechali do jego brata ciotecznego, bo chce go poprosić by był świadkiem na naszym ślubie... Może jednak ma coś na sumieniu jak się tak przymila. Jakoś nie chce mi się nad tym dłużej zastanawiać...

A tak w ogóle mam jeszcze większą dziurę w mózgu niż przed ciążą O wszystkim zapominam... Też tak macie?
Mi internistka na gardło Islę kazała zazywać takie cosik do ssania, fajne
A tż się nie martw może to nie chodzi..nie wiadomo o jakie szaleństwo tylko np. picie do białego rana i tyle

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
witam i ja z rana!

ja jeszcze nic nie czuję, żadnych bąbelków ani motylków, nasłuchuje, ale nic.
także chyba jeszcze nie moja pora.

ale za to zaczyna mnie męczyć ZGAGA , super, kocham być w ciąży!
hey, ja też nigdy nie czułam zgagi a tu pd niedzieli co jakis czas piecze...bleee Migdąły, gdzie sa migdały")

28.07.2013r.
Stary 2013-02-06, 08:19   #1754
mela1234
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ale się rozpisałyście!
Aż spadłam na drugie miejsce w rankingu
Wieczorem nie miałam siły już tu siedzieć. Bratowa w szpitalu bo jej się dziecko pcha na świat (jest w 30 t.c.) pod kroplówką, szyjka jej się skraca. Niby jakby się urodziło to i tak już jest na tyle rozwinięte, że da radę, ale lepiej jakby posiedziało jeszcze w brzuchu.
Idę robić sobie śniadanie i was nadrabiać.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 08:23   #1755
madi82
Zakorzenienie

mela...ale to małe jej wyrywne gdzie się piekli jeszcze zimno na zewnątrz

28.07.2013r.
Stary 2013-02-06, 08:31   #1756
Oliath
Zakorzenienie

Czesc i czolem z pracki, po sniadanku i herbacie
Od jutra mam urlop do weekendu, w pt wizyta w prywatnej przychodni, ktora mam "z pracy", w pt wlasciwe i wyczekiwane USG polowkowe u mojego doktorka

Laski bez odczuwalnych ruchow - nie panikowac i czekac grzecznie moje dziecko jakies dziwne, kopusia tylko gdy siedze. Brzuszek tez dziwny, kiedy stoje mam bebloch jak ostatnio w dziewiatym miesiacu, jak leze rano przed wstaniem - plaszczak, ani najmniejszej gorki nawet. Nie wiem, ile nabilam na wadze (tzn. ile wazylam przed - 50 czy 52 ), ale nie mniej niz 5 kg i nie wiecej niz 7. Dla mnie jakas masakra, bo z Ala w calej ciazy bylo 4,5 na plusie. Mam zadyszke na schodach, strach sie bac, co bedzie pozniej

Zaczynam wg USG 19 tydzien dzis

Milego dnia

TESO, daj znak zycia jesli mozesz i czekam na dobre wiesci Kochana!!!
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 08:38   #1757
Niunia20
Rozeznanie

dzień dobry
dziś 17 tydz i 1 dzień czyli zaczynamy 18 tydz a to wg naszej rozpiski 5 mies

dzisiaj mam wizytę u gin o 14 trzymajcie kciuki plamienia niestety nadal mam... sprawdzi mi dzisiaj szyjkę bo te twardnienie brzucha mnie niepokoi trzymajcie mocno kciuki.
Stary 2013-02-06, 08:40   #1758
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam
jestem i zyje
zdecydowanie to bylo zatrucie. Caly dzien nie moglam sie napic, ani suchara wziac, brzuch mnie bolal. A dzis juz zjadlam i herbate wypilam. Ktoras pytala czy jadlam cos innego niz zwykle - tak. Doszlam do wniosku ze nie moge kapusty kiszonej. Jak zjem surowke, pobolewa brzuch, a w pon jadlam krokiety, łazanki i kilka pierogów - wszystko z kapusta kiszona i juz wieczorem bylo mi niedobrze, ale poszlam spac, a od rana niewesolo.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 08:48   #1759
czarownica1
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39061082]OK, mam z milion zdjęć Więc wklejam jedno [/QUOTE]
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39061188]I tu jeszcze dwie popisowe pozy, król w pościeli i król na stole (choć ja go zawsze zrzucam ze stołu, nie cierpię, jak po nim łazi)[/QUOTE]
jestem kociomaniaczką, już GO kocham

Cytat:
Napisane przez chinka102 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie wieczorową porą !
Chciałam się przywitać i pochwalić dzisiejszą wizytą USG .
Próbowałam dodać zdjęcie ale nie działą mi b/t wiec możę innym razem.
Więc tak, maleństwo rośnie i to ma niezłe tempo bo jest o 7 dni starsze niż wynika to z OM nie widać żadnych wad genetycznych , serce bije jak dzwon, machało do nas rączkami i nóżkami . Cudowne uczucie !!!
Wizytę u lekarza mamy 11.02 w przychodni, ale za 2 tygodnie idę na wizytę prywatną to pewnie znowu będę miała okazje podglądnąć dzidziusia.
Poza tym odkąd nie mam 3 zmian nie mam kiedy Was nadrabiać i tego nie lubię !!!

tymczasem znikam może później spróbuję troszkę nadrobić zaległości. Trzymajcie się cieplutko !!!
ja się nie mogę doczekać marca, bo wtedy mam połówkowe. Już zaczęłam kombinować czy nie pójść gdzieś indziej na usg, bo też chcę znowu obaczyć Bąbelka

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Dobra dziewczyny.. ukradkiem się zważyłam i 2,5-3 kg do przodu i 17 tydzien w toku.. to chyba jakiejś mega tragedii nie ma, hmm?
raczej nie, chyba że w ciągu 1 dnia

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Bylam na tym usg co pisalam wszystko ok. I znowu termin porodu mi sie zmienil tym razem tylko sie rozni o jeden dzien bo z tego usg termin mam na 12.08 a tydzien temu wyszlo na 13.08. Jak tak dalej pojdzie to termin moze bedzie na lipiec serduszko tym razem bilo 166 udezen na minute wiec ladnie i juz sie kruszynka az tak nie wiercila dala wszystko zmierzyc ale plci jeszcze nie znam

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
cos czuje ze bedziemy razem łączyć sie w bólach porodowych
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
porodowe siostry wizażu
szkoda, że jednego dnia wszystkie na jednej sali nie możemy wylądować i razem rodzić, jaki poród byłby lekki i wesoły i przyjemny

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39062414]Dziękuję Tak, TŻ nawet kupił specjalnie obiektyw 50-tkę, do robienia portretów na narodziny Dawidka. Niestety - skończyło się, jak się skończyło. Mam nadzieję, że tym razem się przyda.[/QUOTE]

jaki? (odzywa się moja pasja)
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Eee dajmy im szansę... Może ilość spamu każdego dnia ich przeraża
Ciekawe co sobie myslą mamuski styczniowo-lutowe.Tam to dopiero sie roi od gości i zarejestrowanych ale tylko podczytujących (czytaj takich jak jak-ciekawskich)
no chyba mają świadomość, że podczytują je takie ciekawskie, jak my... no i wiele można się nauczyć od nich

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Dobrze, przyznam się dziewczyny, że was od dłuższego czasu podczytuję. Ale nic nie piszę, że strachu. Ponieważ w pierwszą ciąże straciłam w czerwcu (też się wypowiadałam na wizażu) a teraz tak ze strachu i obawy wole milczeć i czytać.

Coś o sobie: nazywam się Natalia, wkrótce skończe 24 lata. Piszę z małej mieściny w województwie Pomorskim. Obecnie jestem w 15 tc. Tak jak pisałam pierwszą ciąże straciłam, przeszłam łyżeczkowanie 15 czerwca a poł roku później zaszłam w nieplanowaną ciąże, tak całkiem przypadkiem wpadłam z mężem z czego się ogromnie cieszymy. Trochę to długa historia, ponieważ chodziłam od ginekologa do ginekologa bo nie miałam okresu przez miesiąc czasu (ostatni raz we wrześniu) ponieważ brałam antybiotyk przez angine i bolały mnie jajniki. Testy wychodziły negatywnie a okresu jak nie było tak nie było. Na usg też nic nie było widać. Robiłam testy beta hcg i pierwszy wyszedł 10 mIU/ml a drugi (robiony po dwóch tygodniach) już powyżej 1450mIU/ml. Mój ginekolog już podejrzewał ciąże pozamaciczną, ale na szczęście dzidzia była i jest (odpukać w niemalowane) na miejscu. Od mikołajek wiemy z TŻ na pewno, że zostaniemy rodzicami .
Termin z usg mamy na 3 sierpnia, bo z ostatniej miesiączki nie można tego ustalić.
Wizyte mamy na 9 lutego. mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.
witaj w naszej kupie

---------------
wróciłam od krwiopijcy i rzuciłam się na chałkę z dżemem
jutro wyniki, pojutrze gin. Wczoraj strasznie piekły mnie sutki, a właściwie czułam kłucie + jakby ktoś mi lód przykładał.
No i pytałam się w przychodni o położną, jest jakaś nowa i jeżdżą do noworodków, więc muszę obadać czy fajna i pomocna.

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Od jutra mam urlop do weekendu, w pt wizyta w prywatnej przychodni, ktora mam "z pracy", w pt wlasciwe i wyczekiwane USG polowkowe u mojego doktorka

Laski bez odczuwalnych ruchow - nie panikowac i czekac grzecznie moje dziecko jakies dziwne, kopusia tylko gdy siedze. Brzuszek tez dziwny, kiedy stoje mam bebloch jak ostatnio w dziewiatym miesiacu, jak leze rano przed wstaniem - plaszczak, ani najmniejszej gorki nawet. Nie wiem, ile nabilam na wadze (tzn. ile wazylam przed - 50 czy 52 ), ale nie mniej niz 5 kg i nie wiecej niz 7. Dla mnie jakas masakra, bo z Ala w calej ciazy bylo 4,5 na plusie. Mam zadyszke na schodach, strach sie bac, co bedzie pozniej

Milego dnia

dobry, a ja już nie wiem, czy to jelita mi się tak poukładały, że inaczej gazują, czy to naprawdę Bąbelek jazdy po macicy sobie urządza

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
dzień dobry

dzisiaj mam wizytę u gin o 14 trzymajcie kciuki plamienia niestety nadal mam... sprawdzi mi dzisiaj szyjkę bo te twardnienie brzucha mnie niepokoi trzymajcie mocno kciuki.
u nas wg usg też 17 i 1
trzymam mooooocno kciuki
Stary 2013-02-06, 08:51   #1760
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cześć Ptysie Misie Kolorowe

Relacja z wizyty: Generalnie wszystko ok moje dziecię ma śliczne stopy bo tego się naoglądałam co nie miara co do płci to zrobiło psiuksa bo się zakryło pępowinką i guzik było widać więc w 19 t i 2 d ciąży NIE WIEM czy noszę synka czy córeczkę. Robiliśmy dwa podejścia na usg najpierw jedno potem wyszłam na korytarz pospacerowałam sobie w tym czasie była inna pacjentka w gabinecie i potem znowu mnie zawołali i kolejna próba podejrzenia malucha. No i wynika taki, że raczej chłopak, ale pewności nie ma żadnej Tż oczywiście widział siurka, ale ja mu tam nie wierzę
No cóż cierpliwość mamusi została wystawiona na próbę, charakterne to od początku ale najważniejsze, że zdrowe, ze mną wsio ok czuję się cudnie a ponoć wyglądam jeszcze lepiej

Niestety Kochane nie miałam czasu Was "przelecieć" ale postaram się nadrobić dla Wszystkich mamuś i bobasków
Stary 2013-02-06, 08:53   #1761
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

Milego dnia

Teso też o Tobie dziś myślałam, wierzę, że wsio jest ok!!!!!! 3MAJ SIE TAM DZISIAJ

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
dzień dobry

brawo brawo za 5 msc niech te wstretne plamienia ustapią a kyszzz!!!!

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:

Milego dnia

19 tydz. też super

28.07.2013r.
Stary 2013-02-06, 08:56   #1762
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość

Relacja z wizyty: Generalnie wszystko ok moje dziecię ma śliczne stopy bo tego się naoglądałam co nie miara co do płci to zrobiło psiuksa bo się zakryło pępowinką i guzik było widać więc w 19 t i 2 d ciąży NIE WIEM czy noszę synka czy córeczkę. Robiliśmy dwa podejścia na usg najpierw jedno potem wyszłam na korytarz pospacerowałam sobie w tym czasie była inna pacjentka w gabinecie i potem znowu mnie zawołali i kolejna próba podejrzenia malucha. No i wynika taki, że raczej chłopak, ale pewności nie ma żadnej Tż oczywiście widział siurka, ale ja mu tam nie wierzę
No cóż cierpliwość mamusi została wystawiona na próbę, charakterne to od początku ale najważniejsze, że zdrowe, ze mną wsio ok czuję się cudnie a ponoć wyglądam jeszcze lepiej

Niestety Kochane nie miałam czasu Was "przelecieć" ale postaram się nadrobić dla Wszystkich mamuś i bobasków
super
znaczy się żyjecie w niepewności tak jak i my
niby chłopczyk ma być, ale do końca nie wiadomo, oczywiście Tż wie to na 100 %, ale na wszelki wypadek szykuję imię dla chłopca i dziewczynki
Stary 2013-02-06, 09:02   #1763
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

o jak ładnie nas nazwałaś Ptysi to tu jutro będzie, ze ho ho

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:

brawo za wizytę..nu nu dla dzidzi, że sie nie pokazała
mogę Ci streścic co dziewczynki chciały od Ciebie otóż..zastanawiały się czy idziesz na rozprawę swoją czy czyjąś i o co chodzi z tymi rozprawami to tak po krótce

28.07.2013r.
Stary 2013-02-06, 09:04   #1764
shestiger
Rozeznanie

Witam i o zdrowie pytam
Moja mała wczoraj na kolacje pierwszy raz zjadła chlebek z szynką oO tu niby fuj i ble a jak skosztowała to mniam mniam hahahah
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 09:13   #1765
mela1234
Zakorzenienie

Najgorzej jak nie znają smaku i mówią, że niedobre. Moja tak nie lubiła budyniu, aż ją szantażem wzięłam. Teraz budyń pycha
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 09:20   #1766
sarna405
Zadomowienie

Cytat:

Gratuluję wizyty
pragnie."
Stary 2013-02-06, 09:21   #1767
czarownica1
Zakorzenienie

A czy Margosia to już rozwód z nami wzięła i się kompletnie do nas nie przyznaje???
Stary 2013-02-06, 09:22   #1768
sarna405
Zadomowienie

mnie właśnie cofnęło ale nie wiem czy znowu się pojawią wymioty czy muszę coś zjeść...zjadałam rano pół rogala z dżemem i pół z nutellą...możliwe że się nie najadłam a jak jestem głodna też mam takie cofki - więc zabieram się za bułę z sznką i popiję herbatką miętową może będzie git...
pragnie."
Stary 2013-02-06, 09:26   #1769
aremalgos
Rozeznanie

dzień dobry o poranku
dziś pierwszy dzień w pracy po dwutygodniowym zwolnieniu chyba od marca idę już na L4 do końca
Stary 2013-02-06, 09:29   #1770
sarna405
Zadomowienie

ja już za tydzień w czwartek USG
Wiecie jak mój syn mów na siuraka a jak na pipkę
fistaszek i kreseczka...nie wiem skąd mu się wzięło że dziewczynka ma kreseczkę pewnie dzieci w szkole mówią...ja tam mu powiłam ze mam pipke a on siusiaka, bo on chłopiec ja dziewczyna jak pytał gdzie mam jajka bo wiadomo w majtkach mnie widział, to musiałam mu powiedzieć...a ze nie widział pipki to nic ale wie że się tak nazywa hehe...
moją siostrę raz jej syn podejrzał w ubikacji i pyta mamo a czemu ty sikasz dupą

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
dzień dobry o poranku
dziś pierwszy dzień w pracy po dwutygodniowym zwolnieniu chyba od marca idę już na L4 do końca
no ja ide pod koniec lutego chyba...najpierw wykorzystam urlop a potem na l4 a dopiero juto zaczynam 12 tydzień...a co odpocznę nabiorę sił
pragnie."
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości