|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1742 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!
Nie chcę zapeszać, ale dzisiaj poczułam coś, co na pewno nie pochodzi od jelit ani innych niegrzecznych narządów. Ale to był jeden pojedynczy kopik i już. Teraz wypiłam troszkę colki i mam jakieś tam dziwne odczucia, ale już nie dam sobie głowy uciąć, że to to.
Kurcze, ja chyba nie jestem uczulona na bąbelki, ja czekam na kopniaki z prawdziwego zdarzenia Takie, które widać przez brzuch....
|
|
|
|
#1743 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). Może jedynie cycki mam fajniejsze ![]() Ja z kolei codziennie nie mam siły, a ostatnio mnie boli podbrzusze i twardnieje, więc się wstrzymaliśmy. W czwartek wizyta, spytam lekarza dlaczego tak mam. A co do przytulania, to mam ochotę zawsze i wszędzie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Strasznie męczy mnie kaszel i drapie w gardle. W niedziele byliśmy z tż u jego ciotki, jej mąż chory, córeczka chora i chyba się zaraziłam ![]() Głowa mnie bolała przez trzy dni, wczoraj w nocy nie mogłam wytrzymać i wzięłam apap, dziś już nie boli. Dzisiaj się spłakałam, bo przeczytałam przez przypadek w wiadomościach tż rozmowę z kolegą, umawiał się z nim rok temu na imprezę i jak kolega się go spytał "A co już nie jesteś z tą swoją" to odpowiedział "Jestem, ale zaszaleć można" ![]() Tż się tłumaczył, że nie był na żadnej imprezie i że niema nic na sumieniu. Ehh przykro mi się zrobiło i jakoś ciągle siedzi mi to w głowie. Wiem, że potrafi dobrze kłamać, ale z drugiej strony ja nie chce sobie nic wkręcać. Po tym zrobił mi dwie herbatki, tulił się, całował, zabrał mnie na kebab, zaproponował żebyśmy pojechali do jego brata ciotecznego, bo chce go poprosić by był świadkiem na naszym ślubie... Może jednak ma coś na sumieniu jak się tak przymila. Jakoś nie chce mi się nad tym dłużej zastanawiać... A tak w ogóle mam jeszcze większą dziurę w mózgu niż przed ciążą |
||
|
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
za wczorajsze wizyty i mam nadzieje ze wszystkie byly udane . I odrazu trzymam za dzisiejsze wizyty. Nie mam jak Was teraz nadrobic bo moja myszka w domu przeziebiona i musze nia sie zajac ..
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się witam z rana
Właśnie popijam kawką bułeczkę szczypiorkową z serem ż. i trzeba się zbierać do pracy ![]() Maaaatko, jak ja bym chciała już być na L4 i leżeć ![]() Zajrzę najprawdopodobniej wieczorem i kurcze znów będę z 10 stron najpierw nadrabiać ![]() Brzuchol po nocy lepiej, jak zwykle, wieczorem chyba zmordowany całym dniem. Jeszcze wczoraj cały wieczór męczyły mnie TAKIE mdłości jak w 7tc kosmos jakiśjutro genetyczne, nie mogę się doczekać |
|
|
|
#1746 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie też pomidory szły na początku w ilościach hurtowych. Może rzeczywiście większe zapotrzebowanie na potas było ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Cytat:
![]() Pisz koniecznie jak po USG. |
||
|
|
|
#1747 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkich
![]() Dziś się ważyłam i ważę mniej, miałam już 50,2 kg a teraz 49,2 kg, 1 kg mniej to chyba przez te wymioty ![]() Dziś miałam dziwny sen...\ Śniło mi się że już urodziłam i jechałam z mężem, synkiem i narodzonym dzieciątkiem na basen. Ale w tym śnie na zmiane dziecko było dzieckiem a raz moją świnką morską. Gdy już bylismy na basenie karmiłam piersią i trzymałam dziecko na rękach i dawałam cyca a one jakoś się przekrzywiało i było w pozycji jakby stojącej tak na mnie na moim brzuchu i wtedy piło bo inaczej nie mogło zabrać się do mojego cyca. Wszyscy się na mnie patrzyli ja się nie kopałam bo cały czas dziecko na rękach trzymałam i się zastanawiałam po co ja w ogóle na ten basen pojechałąm :brzy dal:
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() jadę do krwiopijcy, wrócę i Was nadrobię
|
|
|
|
#1749 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z Rana
JA już po śniadanku, wczoraj robiłam twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem do tego posypałam kanapeczki rzeżuchą pychota z samego rana ![]() A dziś wykupiłam sobie 2 godziny jazdy i w piątek egzamin... Trzymajcie kciuki
|
#1750 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Witam się z rana i przy śniadanku idę was troszkę ponadrabiać bo nie było mnie tu wczoraj cały dzień, już się boję ile to tych stron muszę przerobić .A w południe jak już mrozik puści wybieram się na przelot po okolicznych lumpkach może coś upoluję.Wczoraj dostałam komplecik od ciotki dla maluszka dziewczęcy ![]() Życzę miłego dnia ii trzymam kciukasy za dzisiejsze wizyty ![]() ![]()
|
|
|
|
#1751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za odwagę [QUOTE=surka;39063914]bułka z masłem ![]() chinka102 b a r b a r a Może i fajny pomysł na rozkręcenie, ale z dugiej strony może blokada, że na raz tyle o sobie ![]() też tak sobie pomyślałam, ze może to byc blokada ale zobaczymy, może sa jeszcze na tym świecie jakies odważneP![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
witam i ja z rana!
ja jeszcze nic nie czuję, żadnych bąbelków ani motylków, nasłuchuje, ale nic. także chyba jeszcze nie moja pora. ale za to zaczyna mnie męczyć ZGAGA , super, kocham być w ciąży! |
|
|
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tż się nie martw może to nie chodzi..nie wiadomo o jakie szaleństwo tylko np. picie do białego rana i tyle ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- hey, ja też nigdy nie czułam zgagi a tu pd niedzieli co jakis czas piecze...bleee Migdąły, gdzie sa migdały") |
|
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ale się rozpisałyście! Aż spadłam na drugie miejsce w rankingu ![]() Wieczorem nie miałam siły już tu siedzieć. Bratowa w szpitalu bo jej się dziecko pcha na świat (jest w 30 t.c.) pod kroplówką, szyjka jej się skraca. Niby jakby się urodziło to i tak już jest na tyle rozwinięte, że da radę, ale lepiej jakby posiedziało jeszcze w brzuchu. Idę robić sobie śniadanie i was nadrabiać.
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
mela...ale to małe jej wyrywne
gdzie się piekli jeszcze zimno na zewnątrz
|
|
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc i czolem z pracki, po sniadanku i herbacie
Od jutra mam urlop do weekendu, w pt wizyta w prywatnej przychodni, ktora mam "z pracy", w pt wlasciwe i wyczekiwane USG polowkowe u mojego doktorka ![]() Laski bez odczuwalnych ruchow - nie panikowac i czekac grzecznie moje dziecko jakies dziwne, kopusia tylko gdy siedze. Brzuszek tez dziwny, kiedy stoje mam bebloch jak ostatnio w dziewiatym miesiacu, jak leze rano przed wstaniem - plaszczak, ani najmniejszej gorki nawet. Nie wiem, ile nabilam na wadze (tzn. ile wazylam przed - 50 czy 52 ), ale nie mniej niz 5 kg i nie wiecej niz 7. Dla mnie jakas masakra, bo z Ala w calej ciazy bylo 4,5 na plusie. Mam zadyszke na schodach, strach sie bac, co bedzie pozniej Zaczynam wg USG 19 tydzien dzis Milego dnia ![]() TESO, daj znak zycia jesli mozesz i czekam na dobre wiesci Kochana!!!
|
#1757 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() dziś 17 tydz i 1 dzień czyli zaczynamy 18 tydz a to wg naszej rozpiski 5 miesdzisiaj mam wizytę u gin o 14 trzymajcie kciuki plamienia niestety nadal mam... sprawdzi mi dzisiaj szyjkę bo te twardnienie brzucha mnie niepokoi trzymajcie mocno kciuki.
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
jestem i zyje zdecydowanie to bylo zatrucie. Caly dzien nie moglam sie napic, ani suchara wziac, brzuch mnie bolal. A dzis juz zjadlam i herbate wypilam. Ktoras pytala czy jadlam cos innego niz zwykle - tak. Doszlam do wniosku ze nie moge kapusty kiszonej. Jak zjem surowke, pobolewa brzuch, a w pon jadlam krokiety, łazanki i kilka pierogów - wszystko z kapusta kiszona i juz wieczorem bylo mi niedobrze, ale poszlam spac, a od rana niewesolo.
|
#1759 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39061082]OK, mam z milion zdjęć
Więc wklejam jedno [/QUOTE][1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39061188]I tu jeszcze dwie popisowe pozy, król w pościeli i król na stole (choć ja go zawsze zrzucam ze stołu, nie cierpię, jak po nim łazi)[/QUOTE] jestem kociomaniaczką, już GO kocham Cytat:
ja się nie mogę doczekać marca, bo wtedy mam połówkowe. Już zaczęłam kombinować czy nie pójść gdzieś indziej na usg, bo też chcę znowu obaczyć Bąbelka ![]() Cytat:
Cytat:
szkoda, że jednego dnia wszystkie na jednej sali nie możemy wylądować i razem rodzić, jaki poród byłby lekki i wesoły i przyjemny ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39062414]Dziękuję Tak, TŻ nawet kupił specjalnie obiektyw 50-tkę, do robienia portretów na narodziny Dawidka. Niestety - skończyło się, jak się skończyło. Mam nadzieję, że tym razem się przyda.[/QUOTE]jaki? (odzywa się moja pasja )Cytat:
Cytat:
--------------- wróciłam od krwiopijcy i rzuciłam się na chałkę z dżemem jutro wyniki, pojutrze gin. Wczoraj strasznie piekły mnie sutki, a właściwie czułam kłucie + jakby ktoś mi lód przykładał. No i pytałam się w przychodni o położną, jest jakaś nowa i jeżdżą do noworodków, więc muszę obadać czy fajna i pomocna. ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
trzymam mooooocno kciuki |
|||||||
|
|
|
#1760 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Ptysie Misie Kolorowe
![]() Relacja z wizyty: Generalnie wszystko ok co do płci to zrobiło psiuksa bo się zakryło pępowinką i guzik było widać więc w 19 t i 2 d ciąży NIE WIEM czy noszę synka czy córeczkę. Robiliśmy dwa podejścia na usg najpierw jedno potem wyszłam na korytarz pospacerowałam sobie w tym czasie była inna pacjentka w gabinecie i potem znowu mnie zawołali i kolejna próba podejrzenia malucha. No i wynika taki, że raczej chłopak, ale pewności nie ma żadnej Tż oczywiście widział siurka, ale ja mu tam nie wierzę No cóż cierpliwość mamusi została wystawiona na próbę, charakterne to od początku ale najważniejsze, że zdrowe, ze mną wsio ok czuję się cudnie a ponoć wyglądam jeszcze lepiej ![]() Niestety Kochane nie miałam czasu Was "przelecieć" ale postaram się nadrobić |
|
|
|
#1761 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
niech te wstretne plamienia ustapią a kyszzz!!!!---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znaczy się żyjecie w niepewności tak jak i my niby chłopczyk ma być, ale do końca nie wiadomo, oczywiście Tż wie to na 100 %, ale na wszelki wypadek szykuję imię dla chłopca i dziewczynki
|
|
|
|
|
#1763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ptysi to tu jutro będzie, ze ho ho![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
![]() mogę Ci streścic co dziewczynki chciały od Ciebie otóż..zastanawiały się czy idziesz na rozprawę swoją czy czyjąś i o co chodzi z tymi rozprawami![]() ![]() ![]() to tak po krótce
|
||
|
|
|
#1764 |
|
Rozeznanie
|
Witam i o zdrowie pytam
![]() Moja mała wczoraj na kolacje pierwszy raz zjadła chlebek z szynką oO tu niby fuj i ble a jak skosztowała to mniam mniam hahahah |
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
Najgorzej jak nie znają smaku i mówią, że niedobre. Moja tak nie lubiła budyniu, aż ją szantażem wzięłam. Teraz budyń pycha
|
#1766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
A czy Margosia to już rozwód z nami wzięła i się kompletnie do nas nie przyznaje???
|
|
|
|
#1768 |
|
Zadomowienie
|
mnie właśnie cofnęło
ale nie wiem czy znowu się pojawią wymioty czy muszę coś zjeść...zjadałam rano pół rogala z dżemem i pół z nutellą...możliwe że się nie najadłam a jak jestem głodna też mam takie cofki - więc zabieram się za bułę z sznką i popiję herbatką miętową może będzie git...
|
#1769 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry o poranku
![]() dziś pierwszy dzień w pracy po dwutygodniowym zwolnieniu chyba od marca idę już na L4 do końca
|
|
|
|
#1770 | |
|
Zadomowienie
|
ja już za tydzień w czwartek USG
![]() Wiecie jak mój syn mów na siuraka a jak na pipkę fistaszek i kreseczka...nie wiem skąd mu się wzięło że dziewczynka ma kreseczkę pewnie dzieci w szkole mówią...ja tam mu powiłam ze mam pipke a on siusiaka, bo on chłopiec ja dziewczyna jak pytał gdzie mam jajka bo wiadomo w majtkach mnie widział, to musiałam mu powiedzieć...a ze nie widział pipki to nic ale wie że się tak nazywa hehe... moją siostrę raz jej syn podejrzał w ubikacji i pyta mamo a czemu ty sikasz dupą ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.

Takie, które widać przez brzuch....

). Może jedynie cycki mam fajniejsze 

za wczorajsze wizyty i mam nadzieje ze wszystkie byly udane . I odrazu trzymam
za dzisiejsze wizyty. Nie mam jak Was teraz nadrobic bo moja myszka w domu przeziebiona i musze nia sie zajac ..

moje dziecko jakies dziwne, kopusia tylko gdy siedze. Brzuszek tez dziwny, kiedy stoje mam bebloch jak ostatnio w dziewiatym miesiacu, jak leze rano przed wstaniem - plaszczak, ani najmniejszej gorki nawet. Nie wiem, ile nabilam na wadze (tzn. ile wazylam przed - 50 czy 52

12.06.2010
Tż oczywiście widział siurka, ale ja mu tam nie wierzę