|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
dryfuję słowami
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)
ehh, naczytałam się teraz o paleniu w ciąży i czeka mnie ciężka przeprawa z mężem; u teściów 3 osoby palą, już mu mówiłam, że będę bała się tam jeździć w ciązy, ale on to bagatelizował, twierdził, że przecież palą tylko w wc i to nie przeszkadza; niestety on ma syndrom synusia swoich rodziców i za diabła nie pozwoli skrzywdzić mamusi, tatusia i brata, założe się, że gdyby chodziło o moich rodziców nie byłby tak nastawiony.
zupełnie nie wiem co robić, przecież ja nie powiem teściom i szwagrowi żeby nie palili w swoim własnym domu
|
|
#2162 |
|
BAN stały
|
Mam pytanie.Czy któraś z Was (albo ktoś znajomy) rodziła ze znieczuleniem gazem?Jak to się spisało?Bo zastanawiam sie albo gaz albo epidural.
|
|
|
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale fakt, maz to powinien zalatwic. A jak nie zakumaja, to nie przyjezdzac. Nie lubie ludzi, ktorzy nie kumaja podstawowych spraw
|
|
|
#2164 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-02-06 o 10:43 |
|
|
|
|
#2165 | |
|
Zakorzenienie
|
O dobrze wiedzieć
![]() Kiedy wybierasz się na usg te genetyczne? Cytat:
![]() A wczoraj pytałam gina co mogę poradzić na słabości jak jeżdże busami, to mi powiedziała że mogę wypić sobie przed wyjazdem słabą kawę. |
|
|
|
|
#2166 | ||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
no i przekonanie mojego męża, że przecież chodzą do wc jego teksty: "to wolisz żeby palili tak jak wczesniej w mieszkaniu czy w wc?", jak ja mówie, że wole wcale to on swoje, że juz chyba lepiej jak w wc. to mówie mu to tak jakby kazał mi wybierać między rakiem piersi, a rakiem nerek! i zero trafia do gościa... ale mówie, założe się, że gdyby chodziło o moich rodziców nie byłby taki łaskawy... ostatnio nie odzywałam się na ten temat i o uznał, że na pewno na święta pojadę, ale najwidoczniej muszę mu przypomnieć co mówiłam jeszcze przed ciążą.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-02-06 o 10:55 |
||
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
ale pala przy tobie czy ogolnie w domu? jak przy tobie to zwyczajnie powiedzialabym ze nie pasuje mi to i bym wyszla z pomieszczenia. palenie w wc mija sie z celem - przeciez korzystasz z niego. niech pala tam gdzie nie wchodzisz!
ja jak do kogos jade to zwykle na kilka dni bo daleko wiec jakby palil to musialabym jakos wybrnac z sytuacji Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-02-06 o 10:55 |
|
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz chlopu dooope skopac. Co to ma znaczyc, ze wrazliwy na swoja rodzine? Nie zauwazyl jeszcze, ze teraz to Ty i dzidziol w brzuchu jestes jego RODZINA i to za wasze zdrowie jest odpowiedzialny?! Taka bym awanture urzadzila, ze chocby na tydzien, az sie opamieta! Argument odpowidzialnosci za rodzine (NOWA) powinien zadzialac, bo faceci sa zadaniowi. A teraz jego nowym zadaniem jest dbanie o Ciebie i dziecko. Juz ktorys raz czytam, ze faceci sie zachowuja jakby pepkiem swiata buli, a juz nie sa. Maja byc ojcami, dbajacymi na dodatek i ile im teraz pozwolicie, tyle zawsze beda sobie pozwalac. Wiec nie dajcie sie dziewczyny Jak po dobroci nie skutkuje, to z walkiem awanture robic! To radzialam ja - ciotka dobra rada, bulwersujaca sie ewuszkaaa P.s. Zeby nie bylo, moj maz tez mnie czasem wkurza, ale porzadek musi byc ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- a druga sprawa, my mamuski musimy byc pyskate, bo inaczej kazdy nam na glowe wejdzie! Jak znajomy na mnie dymi to od razu z☠☠☠ka. A jak mi obca osoba dymi na przystanku albo ulicy to tez odpyskuje jesli nie mam gdzie odejsc, zrobie mine, skomentuje chodzby do siebie, ale zeby widziala ta osoba i odchodze z fochem. Jak ktos mnie w drzwiach taranuje, bo nie kuma, ze najpierw jammam wjsc, a potem ktos wejsc, to tez glosno komentuje w stylu "alez prosze bardzo szanowny panie" ![]() A TZetowi zrobilam w przychodni awanture i zwyzywalam od moherow, no stalam w kolejce co badania krwi, ale przyszla pani z tycim wczesniaczkiem i weszla bez kolejki. TZet zaczal,komentowac, to sie glosno dowiedzial, ze jt moherem i ze ma sie nauczyc kultury!
|
|
|
#2169 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam 11.02 drugą wizyte u ginekologa i myślę, że na niej się dowiem co i jak
|
|
|
|
|
#2170 | ||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
inna sprawa jest taka, że on uważa, że ja tam nie mieszkam i jak pojade max na tydzień to nic mi nie będzie. a ja uważam inaczej, jeden spędzi całe 9msc wśród papierosów i nic nie będzie, inny 1 dzień i coś się stanie. nie ma na to reguły. przykro mi, bo lubię jego rodzinę, ale jesli nie załatwi tego wczesniej nie będę mogła jechać. choć założę się, że w tym przypadku nie będzie chciał im powiedzieć dlaczego żeby ich nie urazić. ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
ale mistrz wg mnie to test starszej babci, która domagała się ustąpienia miejsca: "jak będziesz taka niegrzeczna, to w starości też nikt Ci miejsca nie ustąpi córciu", a ona na to: "to Ty babciu niezłą francą musiałaś być"
|
|
|
#2171 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Najlepiej żeby ktoś mi posiłki szykował bo takie podane na gotowe to jeszcze jakoś przyjmę, a tu trzeba rodzinę wyżywić i stać w tej kuchni![]() Ja też wczoraj miałam wizytę i z ulgą zobaczyłam bijące serducho. Maluch ma się dobrze, rusza się już . Wyniki ok. Tylko waga mnie przeraziła![]() Wydaje mi się, że któraś z was pisała na temat jednoczesnego chodzenia do lekarza prywatnie i na nfz. Jak to jest z kartą ciąży? Ma się dwie? albo jak w ogóle chciałabym zmienić lekarza, to co później z becikowym? Muszę chyba mieć jakieś zaświadczenie od tego pierwszego? |
||
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
Taaaaaak, mohery to zaraza! Ja juz kolekcjonuje teksty na mohery
|
|
#2173 |
|
BAN stały
|
W takim wypadku to można nawet strażnika zawołać jak jest gdzieś blisko, nie można palić na pprzystankach
|
|
|
|
#2174 |
|
dryfuję słowami
|
a tak swoją drogą to ostatnim razem przy okazji jakiejś rozmowy, że u nas jak byli to nie palili, bo nasze zasady rzekła, że w jej domu to nikt jej nie zabroni jak będzie chciała, więc raczej nie odważę się odezwać.
jeśli małżonek nie zdecyduje się pogadać to ja raczej tematu nie podejmę. ale z drugiej strony jeśli dojdzie do tego, że nie pojadę to na pewno nie będę kłamała co do powodu żeby nie urazić.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-02-06 o 11:25 |
|
|
|
#2175 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Najlepszy teks starej babki: -jakby małolaty trzymały kolana razem to miałby kto miejsce ustąpić Na to małolata(swoją drogą 20 paro latka) -jakby Pani matce nikt nie ustępował to nie miałby kto miejsca wymuszać |
|
|
|
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2177 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wnuki by widzieli jakby szanowne tylki pofatygowali na moj teren. Kropka.
|
|
|
#2179 |
|
BAN stały
|
Dokładnie.To ,ze trują swoje dzieci, nie znaczy, że moje też mają truć.A to ,ze dziecku nic teraz nie jest to nie znaczy, że w wieku 50 lat nie zachoruje na raka płuc,nawet jak samo nie będzie paliło.
|
|
|
|
#2180 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
z resztą mój ojciec też pali, ale jeszcze w dzieciństwie miałam potworny problem z krwawieniami z nosa, duszności. matka przez lata walczyła z ojciem żeby nie palił w domu, on bronil się jak lew, że ubzdurała sobie, że to nie szkodzi. w końcu wywalczyła, że chodzi na balkon, moje zdrowie się poprawiło, a do ojca trafiło, że to jednak nie jest jej wymysł. ale tam było to szczęście, że choć jedna strona miała większy rozsądek w tej kwestii.
|
|
|
#2181 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"ja pani nie kazałam sie starzeć "
|
|
|
|
|
#2183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pamiętaj, że palenie w ciazy powoduje komplikacje AŻ DWA POKOLENIA dalej! To znaczy, że np. przez to, że przebywasz w towarzystwie palaczy problem moga mieć nawet Twoje wnuki!
|
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
ja w pracy opierdzielilam babke ze pali w swoim biurze. jest zakaz palenia w miejscach publicznych!
|
|
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
A w ktorym tyg widac plec?
w 20 juz bedzie?
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dymu umiera na raka itd. ale nie chcesz testowac tego na sobie i dziecku. mialam podobny problem z namawianiem do picia podczas ciazy u tesciow, juz nawet nie probuja... sprawe trzeba jasno zakomunikowac - kiedys beda palic przy dziecku - nad łóżeczkiem, na spacerze nad wózkiem... tez bedzie ci to przeszkadzac! ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- bedzie, jesli sie odpowiedznio nadstawi
|
|
|
|
|
#2187 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
trochę się nabuzowałam jak poczytałam o tym w necie i aż żałuję, że nie mogę pogadać z nim teraz tylko muszę czekać aż z pracy wróci. dlatego wyżywam się tu, na forum. swoją drogą jak zaczęłam gadać o tym z własnym ojcem to walnął tekstem: "nie czytaj tego internetu, bo się tylko nakręcasz", no nóż w kieszeni się otwiera!
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-02-06 o 12:12 |
|
|
|
|
#2188 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki, w końcu mam czas się z Wami zapoznać, jestem na wyczekanym L4, a w skrócie o mnie
O dzidziusiu dowiedziałam się dzień przed Wigilią, jak wariatka skakalam z radości,bo już miałam stresa po kilku miesiącach nieudanych prób, a tu taki prezent na Święta OM 30.11.'12, TP wg obliczeń 06.09.'13Mam nadzieję, że mogę się przyłączyc do waszego itak już widzę licznego grona, będę miała teraz sporo czasu, z wami może się tak nie ponudzę
|
|
|
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle to dzwoniłam dzisiaj do rejestracji i babeczka wielce zdziwiona, że nie mam jeszcze karty ciąży, a jestem zapisana na usg genetyczne Nie lubię tam dzwonić bo właśnie niezbyt miłe są Cytat:
Tp masz przybliżony do mojego tzn wg usg jest to 9 wrzesień (i temu bardziej wierze) a wg om to 6 wrzesień
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

to było we wrześniu... wiec obiecałam sobie że następnym razem wpiszę się na wątek jak już będę miała pewność że jest ok
Najlepiej żeby ktoś mi posiłki szykował bo takie podane na gotowe to jeszcze jakoś przyjmę, a tu trzeba rodzinę wyżywić i stać w tej kuchni