Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!! - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-06, 11:10   #1861
BelleFramboise
Raczkowanie

Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej
aaa jutro wizyta boje sie, ze tak jak u niektorych dziewczyn dzidzi sie odwroci i nic nie zobaczymy co ma miedzy nogami
Oby nie, ale z "Nimi" jest wszystko możliwe trzymam kciuki za ujawnienie się

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Też tak myślę Pierwszy raz nie próbuję zwalić na jelita
Ciekawe kiedy będziemy narzekać na te kopniaki jak po żebrach parę razy oberwiemy w ciągu dnia i nocy

Jakie to moje dziecię na babystrology długie i wychudzone

Kocham

Razem od 23.08.2009
03.11.2012.- II kreseczki

Maleństwo

Nelly
BelleFramboise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 11:11   #1862
surka
Zakorzenienie

Teraz to już naprawdę uciekam , miłego dnia
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 11:12   #1863
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
a ja coś sobie wczoraj ubzdurałam, że któraś tu pisała, że wodę rozcieńcza z sokiem z brzozy i kupiłam
Nigdy nie piłam soku z brzozy. Ale ten z pędów sosny jest smaczny i żałuje, że nie można go pić więcej.
Stary 2013-02-06, 11:12   #1864
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej
aaa jutro wizyta boje sie, ze tak jak u niektorych dziewczyn dzidzi sie odwroci i nic nie zobaczymy co ma miedzy nogami
To juz zacznij je dzisiaj nastawiac zeby jutro ładnie sie ustawiło i pokazło co tam w brzuszku siedzi

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 11:14   #1865
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Spoko teraz masz prace, gdzie wiele się zmienia i jesteś wypalona po 4 latach, to obawiam się, że przy pracy typu "codzienna taśma" wypaliłabyś się po miesiącu
Co Ty-jestem wypalona przez tempo, stres i ciągły wysiłek umysłowy na wysokim poziomie. Ponadto muszę posiadać aktualną wiedzę z bardzo wielu dziedzin. Marzy mi się praca, którą bym robiła na auto pilocie Dwa lata temu wzięłam miesięczny urlop i wyjechaliśmy z TŻ do pracy za granicę, pracowaliśmy w polu - ah jak było wspaniale

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Nigdy nie piłam soku z brzozy. Ale ten z pędów sosny jest smaczny i żałuje, że nie można go pić więcej.
Pyszny! Smakuje jak słodka woda
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 11:15   #1866
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Co Ty-jestem wypalona przez tempo, stres i ciągły wysiłek umysłowy na wysokim poziomie. Ponadto muszę posiadać aktualną wiedzę z bardzo wielu dziedzin. Marzy mi się praca, którą bym robiła na auto pilocie Dwa lata temu wzięłam miesięczny urlop i wyjechaliśmy z TŻ do pracy za granicę, pracowaliśmy w polu - ah jak było wspaniale
Wszystko zależy od człowieka. Ja wiem, że np przy takiej monotonii w pracy bym ześwirowała. Ale fakt- gdy jest ze dużo stresu i pędu to też niedobrze.
Stary 2013-02-06, 11:16   #1867
Neni1984
Zakorzenienie

Belle gratulowałam Ci kopniaków? Bo nie pamiętam
Stary 2013-02-06, 11:17   #1868
BelleFramboise
Raczkowanie

Cytat:
Belle gratulowałam Ci kopniaków? Bo nie pamiętam
Chyba tak

Kocham

Razem od 23.08.2009

Maleństwo

Nelly
Stary 2013-02-06, 11:18   #1869
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wam też wizaż zaczyna świrować ok godz 21??
Wczoraj to w ogóle nic nie mogłam napisać bo mnie cały czas wywalało
A tak po za tym to DZIEŃDOBRY wszystkim
mi po 20 przeważnie zaczyna fiksowac:/

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 11:20   #1870
kayka11
Raczkowanie

Dzień dobry w ten pochmurny dzień!Od rana nadrabiam to co od wczoraj nadrukowałyście i w końcu mi sie udało!Wczoraj niestety nie miałam czasu od południa wejść na kompa więc trochę tego było...Mam nadzieje,że dziś będę miała więcej czasu i jutro znów nie będę musiała tyle nadrabiać...Miłego i spokojnego dnia!!
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 11:23   #1871
Neni1984
Zakorzenienie

Idę robić obiad, ale będę zaglądała
Dziś u mnie trochę zgapione, niestety nie pamiętam od kogo - mizeria z koperkiem, ziemniaczki i płaty drobiowe w panierce
Stary 2013-02-06, 11:25   #1872
BelleFramboise
Raczkowanie

Też uciekam, jadę do lumpka...jestem uzależniona, przyznaję się

Kupiłam ostatnio w H&M dla mojej żabki taką żabkę:http://www.hm.com/pl/product/05855?article=05855-B

Miłego dnia

Kocham

Razem od 23.08.2009

Maleństwo

Nelly
Stary 2013-02-06, 11:29   #1873
malaczarnakejt
Zakorzenienie

hej! Ja się witam po nadrobieniu i lecę się ogarnąć. W końcu wstałam przed 12 Niesamowite :P

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 11:31   #1874
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Zazdroszczę!
Ja pracuję zaledwie od 4 lat, a już czuję wypalenie. Marzę o spokojnej pracy, w której robiłabym codziennie to samo
Ehh no wszystko ma swoje plusy i minusy, ja wcześniej pracowałam w tej samej branży, ale na mega obrotach i już nie dawałam rady w połączeniu z domem i studiami zaocznymi to chodziłam jak zombi. Więc z biura rachunkowego zmieniłam pracę na ciepłą posadkę w księgowości spółki. Wcześniej środowisko pracy to był raczej obóz pracy, gdzie naganę się dostawało za przekroczenie minuty przerwy śniadaniowej, przez 8 godzin nie można było rozmawiać wogóle z współpracownikami. Siedział mąż szefowej i patrzył wszystkim na monitory, na bieżąco notował, każde wyjście do toalety!!! Po prostu masakra, pracy straszny nawał, jak widzieli, że wychodzić równo o 16stej to dokładali Ci pracy, żeby zostawać po godzinach. 2 lata tam wytrzymałam, dużo się nauczyłam, ale to męczarnia psychiczna straszna. Teraz moje miejsce pracy to istne przeciwieństwo tamtego. Mam świetnego szefa, bardzo fajne podejście na stopie koleżeńskiej, stresu ZERO, jak coś źle zrobię, to szef nie wrzeszczy i obwinia, tylko szuka rozwiązania problemu, to jest naprawdę mega komfort. Praca ta ma jednak swoje minusy, praca w księgowosci jest tak naprawdę od 5tego do 20stego danego miesiąca, a pozostały czas nudy i trochę żal że się siedzi bezczynnie przez 8 godzin. Ale ja nie narzekam bo wtedy mam czas na własne sprawy, zakupy w necie itp. Robię co chcę, ważne, żeby obowiązki były zrobione w odpowiednim czasie i nic nie zaniedbane, a pozostały czas mogę robić co chcę, taki układ w pracy to jest naprawdę bardzo komfortowy i mimo, że jest to praca nudna, bez szans na rozwój to ja uważam, że lepiej nie mogłam trafić w dzisiejszym świecie gdzie większość miejsc pracy to napięcie i stres cały dzień.

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ja w pracy na brak roboty nie mogę narzekać, jeszcze ani razu w trakcie pracy nie udło mi się na wizaż wejść

Ja byłam miesiąc na zwolnieniu po krwawieniu od początku stycznia wróciłam do pracy, niestety wymioty puściły mnie dopiero w lutym, a u mnie w pracy np. chłopaki gotowały sobie obiady na kuchni, a jak poczułam zapach to przyklejałam się do kibelka. Teraz na szczęści jest już lepiej
Ja tez na początku byłam 3 tygodnie na zwolnieniu bo słabo mi było i później wróciłam do pracy, myślałam, że już wymiotów nie będzie ale były i wiele razy kibelek w pracy okupowałam, jakoś przetrwałam te najgorsze tygodnie. A teraz mam zamiar pracować do końca marca, III trymestr planuję już siedzieć w domu i szykować wyprawkę

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 11:35   #1875
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
Też uciekam, jadę do lumpka...jestem uzależniona, przyznaję się

Kupiłam ostatnio w H&M dla mojej żabki taką żabkę:http://www.hm.com/pl/product/05855?article=05855-B

Miłego dnia
Rety, ja TO chcę A H&M nie ma sklepu internetowego, co?

Ewusia to też miałaś "nieźle". Fajnie, że teraz masz fajnie. Ależ ja dziś jestem elokwentna
Stary 2013-02-06, 11:39   #1876
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
TKupiłam ostatnio w H&M dla mojej żabki taką żabkę:http://www.hm.com/pl/product/05855?article=05855-B

Miłego dnia
Mnie się strasznie podoba ten komplecik żabka, ale boję się kupować body wkładanych przez główkę, że ciężko będzie Maleństwo w nie ubrać. Planuję kupować na początek tylko takie kopertowe lub rozpinane po całości. Noworodki podobno mają bardzo duże główki i ciężko się coś takiego ubiera co trzeba przez głowe przeciskać. Chyba, że jakiś większy rozmiar na zapas np 68cm, myślę, że 3 miesięcznemu maluchowi to juz się spokojnie takie body ubierze.

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
hej! Ja się witam po nadrobieniu i lecę się ogarnąć. W końcu wstałam przed 12 Niesamowite :P
Gratulacje wstania przed południem

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Rety, ja TO chcę A H&M nie ma sklepu internetowego, co?

Ewusia to też miałaś "nieźle". Fajnie, że teraz masz fajnie. Ależ ja dziś jestem elokwentna
Też myślę że fajnie, że teraz jest tak fajnie

Stary 2013-02-06, 11:39   #1877
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Ja planuje powrót po 6-7 mc-ach, a na pozostałą częśc urlopu rodzicielskiego ma iść mój mąż. U mnie jest baaardzo spokojna praca, więc wogóle nie boję się, że wypadnę z obiegu bo robię w kółko to samo od 5 lat i napewno przyda mi się przerwa w tej pracy. Z resztą od zawsze marzyłam o rodzinie i wychowywaniu dzieci, więc wogóle nie żal mi pracy, jestem z tych osób co lubią prowadzenie domu i nie potrzebują robić kariery.

Cytat:
piję codziennie rozcieńczony z wodą, profilaktycznie, tylko samego syropu można wypić dziennie max 2 łyżki stołowe, wiec praktycznie 1 szklanka z wodą
mi mama zrobiła syrop z sosny w tamtym roku i tez go popijam czasem

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Witam mamusie. Kaszel mnie zamęczy, więc jestem w trakcie poszukiwania jakiegoś złotego środka
Na 12:20 lecę do fryzjera troszkę końcówki podciąć, bo już mam brzydkie i porozdwajane.

Przez te cholerne upławy chyba złapałam jakąś infekcję, bo mnie "tam" swędzi. Ogólnie jestem nie do życia. Dodatkowo plecy dają o sobie znać. Wypieprze ten cholerny materac... nie wysypiam się na miękkim.
Od 4 dni budzę się wcześnie o 5-6 rano i nie mogę już spać

Poza złymi wiadomościami jest jedna dobra, a taka, że jutro wizyta

Co Wam pomogło na kaszel? Czuje że zaraz płuca wypluje...

Nawet jeśli picie do białego rana to przykro mi, że nic nie powiedział.
Islę kiedyś brałam, ale mi nie pomagała. Teraz mam tylko kaszel, okropny swoją drogą. Rano jak kaszle to aż na wymioty mnie bierze...
to jakiś syrop dla ciężarnych..może zrób sobie syrob z cebuli lub buraka...cebulę zasypujesz cukrem i masz syrop...a buraka wydrążasz do środka dajesz cukier i tez masz syropik

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
po prostu chodzi o to żeby wziąć urlop ciągiem 14 dni i tyle i wypłacają ci kasę. U mnie w firmie jest tak że jak ktoś jest rok na zwolnieniu i potem na macierzyńskim to wiadomo że urlop mu się należy zaległy - zgodnie z kodeksem pracy, a świadczenie niestety nie - taki jest zapis w regulaminie wynagradzania.
Neni a ty u siebie powinnaś zobaczyć regulamin wynagradzania może tam coś znajdziesz na ten temat
14 ciurkiem, z tym , że w to wlicza się soboty i niedziele bynajmneij tak u nas

Cytat:
ja chcę iść najpierw na urlop na 2 tygodnie, a potem dopiero na zwolnienie, bo jak nie pójdę na urlop to mi przepadnie świadczenie urlopowe (tzw. wczasy pod gruszą) a 800 zł na ziemi nie leży, zawsze sie przyda . W 2014 wykorzystam pozostały urlop z 2013, bo jak pójdę na 2 tygodnie czyli 10 dni pracujących to jeszcze 16 dni zostanie
w takim przypadku to jasne nawet nie ma o czym mówić

28.07.2013r.
Stary 2013-02-06, 11:48   #1878
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Bry.

Patrzcie, mieszkamy w jednym kraju, a tu u jednej - ulewa, u drugiej śnieg, a u trzeciej - słońce
U mnie zimno i pochmurno, ale bez atrakcji pogodowych.

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
dzisiaj mam wizytę u gin o 14 trzymajcie kciuki plamienia niestety nadal mam... sprawdzi mi dzisiaj szyjkę bo te twardnienie brzucha mnie niepokoi trzymajcie mocno kciuki.

Trzymamy!! Za wszystkie wizyty dzisiaj!

Cytat:
jestem kociomaniaczką, już GO kocham

jaki? (odzywa się moja pasja)
Aparat czy obiektyw? Wiesz co, nie wiem, bo ja się na tym nie znam. Wiem tylko, że ma lustrzankę Canona, jeden obiektyw, który był już z body kupowany, drugi tele i trzeci - ta 50-tka. Jak TŻ wróci z pracy, to go dopytam.

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
bedzie dobrze, powiedz mi tylko czy to twardnienie brzucha czujesz jak siedzisz czy jak leżysz Bo u mnie jak sie połoze to czuje, ze jest twarty, dopiero po jakims czasie robi sie miekki, no i tak samo jak u Ciebie łozysko osadzone jest nisko i zasłania wejście.
Tak może być, przy zmianie pozycji może się tak zdarzać. Ja też miewam trochę twardy przy położeniu się.

Cytat:
Jejku jaki on kochany Od zawsze marzę o kocie, ale mam królika - TŻ podarował mi w prezencie, chyba aby się uchronic przed kotem w domu, a wiadomo króliczki i koty to trudno przystosować do życia w jednym domu. Odbiegłam od tematu ale chciałam napisać że wizażowa ciocia Ewusia przesyła serdeczne głaski dla Księciunia Grubcia
Mój kot dziękuje za komplementy!

A co do królika, to mój TŻ chciał kiedyś mieć

Ja teraz bym już chyba nie chciała mieć innego zwierza niż pies i kot. Wiadomo, pewnie jak będą dzieci, to się zaczną chomiki i te sprawy, ale z takich większych, to tylko pies lub kotek Zresztą mam nadzieję, że długo nie będę miała tego problemu, że Grubasiątko pożyje jeszcze sporo

Cytat:
ja tylko z tych korzystam
Ja też, do bułek, chlebów, pizzy, itd.

Cytat:
tak apropo tej pracy. nie boicie się, że wypadniecie z obiegu? wiadomo, każda z nas ma inną prace. ale ja np poszłam na L4 na koniec listopada 2012, wrócę po macierzyńskim i po wykorzystaniu zaległych urlopów gdzieś w październiku 2014- taka przerwa mnie przeraża, to prawie 2 lata! boję się, że zapomnę wielu rzeczy, że tyle nowych spraw i zasad będzie wprowadzonych, że nie ogarnię
Mnie się skończy umowa, więc i tak do obecnej pracy nie wrócę.
I na pewno nie wrócę szybko, chcę pozostać z dzieckiem min. rok w domu.
A potem się będę martwić, choć nie powiem, trochę się boję, że taka duża przerwa mi nie pomoże znaleźć fajnej pracy...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 11:48   #1879
czarownica1
Zakorzenienie

nie mam dziś pomysłu na obiad
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 11:50   #1880
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
zrób jakiś farsz i do ciasta francuskiego walnij i zapiecz

28.07.2013r.
Stary 2013-02-06, 11:54   #1881
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
zrób jakiś farsz i do ciasta francuskiego walnij i zapiecz
a podrzucisz ciasto?
ja dziś siedzę na pupce w chałupce, bo mam trochę pracy kompowej do ogarnięcia, więc do sklepu nie skoczę
Stary 2013-02-06, 11:54   #1882
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Ja się nie mogę zdecydować pomiędzy żurkiem z jajkiem, zupą z buraków (taką z mrożonki), albo ziemniaki, jajko sadzone i marchewka z groszkiem. Zdecyduje po pracy

Stary 2013-02-06, 11:58   #1883
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
a podrzucisz ciasto?
ja dziś siedzę na pupce w chałupce, bo mam trochę pracy kompowej do ogarnięcia, więc do sklepu nie skoczę
hmmm mogę Ci wirtualnie przesłac ..ale czy się nim najesz...nie obiecuję:P

28.07.2013r.
Stary 2013-02-06, 12:04   #1884
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się nie mogę zdecydować pomiędzy żurkiem z jajkiem, zupą z buraków (taką z mrożonki), albo ziemniaki, jajko sadzone i marchewka z groszkiem. Zdecyduje po pracy
coś mi przypomniałaś - mam w piwniczce botwinkę w słoiczkach, to może z jajkiem zrobię?
albo znowu pomidorówkę ale z ryżem, bo wczoraj jednak zrobiłam fasolową, ale to je tylko Tż

-----
idę umyć głowę, może mi się rozjaśni w głowie?

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
hmmm mogę Ci wirtualnie przesłac ..ale czy się nim najesz...nie obiecuję:P
przynajmniej w tyłek nie pójdzie

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Zaczynam się denerwować wynikami badań z dzisiaj, no i mam już mega stresa przed piątkowym ginem. Niby nic się nie dzieje, ale jakoś tak nerwacja mnie nachodzi.
Ciekawe czy mi hemoglobina poleciała. Nigdy nie brałam żelaza, czy dobrze kojarzę, że po nim są problemy z załatwianiem się?
Stary 2013-02-06, 12:06   #1885
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
a ja dziś robię carbonarę z wczorajszego przepisu meli
Stary 2013-02-06, 12:07   #1886
JustyskaU
Przyczajenie

Dziewczynki Dzien Dobry

Wczoraj bylam na pierwszej wizycie z polozna(mieszkam w UK),ona wyliczyla moa ciaza ma 13tygodni i 5 dni,co mnie zdziwilo bo bylam pewna ze jestem w 12,miesiaczke mialam 1 listopada.Pytala tez o leki jaki biore,powiedzialam ze kwas i magnez.Byla zdziwiona tym magnezem,na poczatku nie wiedziala co to jest ten magnez,tutaj chyba ludzie tak nie biora lekow suplementow jak w PL,wiec nie wiedziala o co biega.Kazala mi odstawic ten magnez,ja jej powiedzialam ze PL to jest naturalne ze kobiety w ciazy przyjmuja magnez,bo zapobiega skurczom i moze w ciazy dojsc do niedoborow,to ona tez oczy na mnie wywalila ze zdziwieniem,to powiedzilam jej jeszcze,ze kardiolog mi zalecil branie magnezu bo mialamwczesniej problemy z sercem,kardiolog wiedzial o ciazy to w koncu stwierdzila ze ok,ale ma mnie umowic na wizyte z ginekologiem poloznikiem co tutaj jest rzadkoscia.Ale Kobitki ja mam klocia w sercu czasem delikatne bole,niby w PL wykluczyli jakies powazne choroby,ale serce moje ma inna budowe,jest delikatniejsze i lekarze zalecaja mi ten magnez,jednak nie chce zaszkodzic dziecku.Witamin tez mi zadnych nie przepisala.I nie wiem co robic moge brac ten magnez co o tym myslicie?? a i jeszcze powiedziala ze plci mi nie powiedza,chyba ze prywatnie za 95funtow,strasznie drogo i nie wiem co robic czy czekac na niespodzianke czy zaplacic,ale wtedy nie bede mogla do dziecka mowic po imieniu,nie kupie ubranek aj tam Powiedzcie mi tez dziewczynki czy wozek kupujecie przed urodzeniem dziecka czy po?wozek i lozeczko bedzie od razu potrzebne??przepraszam ze tyle pytan i ze tak dlugo
JustyskaU jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 12:07   #1887
Neni1984
Zakorzenienie

A ja od tego Waszego gadania o obiadach zgłodniałam
Stary 2013-02-06, 12:10   #1888
lachryma
Zakorzenienie

u mnie dziś kotlety jajeczne, do tego ziemniaczki z sosem i fasolka szparagowa. uwielbiam takie zestawy

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez JustyskaU Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi tez dziewczynki czy wozek kupujecie przed urodzeniem dziecka czy po?wozek i lozeczko bedzie od razu potrzebne??przepraszam ze tyle pytan i ze tak dlugo
PRZED, po nie będę miała ani siły ani czasu biegać i wybierać wózek. No a łóżeczka to tym bardziej nie wyobrażam sobie kupić po
Stary 2013-02-06, 12:12   #1889
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
a ja dziś robię carbonarę z wczorajszego przepisu meli
a wiesz co? nie mam co prawda 30% ale 18, którą zawsze wykorzystywałam do podobnego przepisu co Mela podała. Tylko, że ja robiłam z szynką, oliwkami, bazylią no + śmietana, żółtko ale ez sera...
no i nie mam spaghetti ale mam fajny makaron coś w rodzaju łazanek, ale takie duże i pofalowane.
czyli boczek, śmietana, jaja, śmietana i ser - jest
hmmm, dzięki Dobra Kobieto
Stary 2013-02-06, 12:12   #1890
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
u mnie dziś kotlety jajeczne, do tego ziemniaczki z sosem i fasolka szparagowa. uwielbiam takie zestawy
Jak się robi kotlety jajeczne? Nigdy nie jadłam, ciekawe czy mojemu mięsożercowi tż by smakowały?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości