O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r. - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-06, 09:40   #2431
Ani_qa
Zakorzenienie

Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.

Trele Morele mam nadzieję, że dzisiaj lepiej się czujesz.

Magalska aż się wzruszyłam jak przeczytałam jak Tż zareagował na wiadomość, że zostanie tatą Jak ja bym chciała już swojemu móc to powiedzieć
Stary 2013-02-06, 09:42   #2432
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

No to może zacznę do tego jak się poznaliśmy... Otóż ja z mężem chodziliśmy razem na te same studia ale poznaliśmy się dopiero na 2 roku pomimo iż na 1 roku mieliśmy razem laborki na jednej sali (tak z 20 osób nas było) - w ogóle go z tamtego czasu nie kojarze a staliśmy prawie stół w stół Na moim kierunku w ogóle było więcej dziewczyn niż facetów więc mój tż trzymał się z taką grupką 4 dziewczyn, i szczęście chciało że jedna z tych dziewczyn chodziła ze mną na angielski i razem siedzieliśmy a raczej to ja siedziałam między nią a moim mężem :P i tak zaprzyjaźniłam się z nią, z pozostałymi dziewczynami no i z moim mężem, jak już byliśmy razem to nie wiedzieliśmy jak to powiedzieć naszym koleżankom ale one same zauważyły że jest coś na rzeczy. Więc i przyjaźń przetrwała (do teraz jesteśmy przyjaciółmi) i miłość

Oświadczyny. Był to dzień urodzin Tżta więc poszliśmy na kolację (która nie wzbudziła moich podejrzeń bo w końcu kolacja urodzinowa) był to naprawdę mroźny dzień i w restauracji byliśmy sami hehe zajęliśmy najlepszy stolik przy oknie, oglądaliśmy spadający śnieg i wtedy on klęknął wyjął pudełeczko i zapytał czy zrobię mu taką przyjemność i zostanę jego żonką? ja wydukałam tylko TAK

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 09:44   #2433
minimini333
Rozeznanie

my jesteśmy parą ze szkolnej ławy
czailiśmy się na siebie już w gimnazjum, do średniej poszedł za mną, i odtąd już razem do dziś

minimini333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 09:44   #2434
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez minimini333 Pokaż wiadomość
no i przyszła@ tak jak czułam
kolejny cykl pełen przygód przed nami
Trzymam kciuki za następny oby już ostatni cykl starań!

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-02-06, 09:47   #2435
minimini333
Rozeznanie

dodam tylko, ze zrezygnował z technikum mechanicznego i kolegów, i poszedł do technikum żywienia gdzie było 2 chłopaków i 33 dziewczyny w tym ja

Stary 2013-02-06, 09:55   #2436
didi610
Raczkowanie

hej dziewczyny,

ah te placki, Fikusek na pewno dałaś za dużo oleju?? a może na serio zrób test...bo Twoja fasolka np. nie lubi ziemniaczanych

Małgoś wrzucę przepis po południu bo muszę go spisać z kartki, jest mega prosty, nie trzeba nic piec (na zimno), a u mnie na imprezach robi furorę

Kasia mój mężuś też rzucił tekstem w stylu "że dobrze nie widział, bo było ciemno" i w dodatku dzwonił na drugi dzień do kolegi żeby zapytać jak ja wyglądam, bo umówiliśmy się na spotkanie:P hahaha ja mu dam! ciemno
a poznaliśmy się na dyskotece, czyli w miejscu które dla mnie jest najmniej odpowiednim do poznawania przyszłych mężów pojechałam tam po namowach koleżanek, z którymi imprezowałam w zasadzie może 2 razy do roku, zawsze na pełnym spontanie.....i tak też wyszło tamtym razem...pojechałam rezygnując z wcześniejszego umówionego spotkania z innymi kumpelami nie wiem czy to głupio nie zabrzmi, ale jak weszłam do lokalu i szłam w kierunku szatni to GO zobaczyłam, wierzcie lub nie ale to było to! tak jakby klapki z boku na oczach i taki jasny tunel w jego kierunku.....brzmi śmiesznie, wiem....ale tak było....
zobaczyliśmy się ok. 23, a zaczęliśmy rozmawiać ok. 3 w nocy dopiero, oczywiście ja podeszłam, bo on to taki wstydek no i tak się zaczęło 15 maja będzie równe 3 lata odkąd się znamy (chociaż wersje mamy sprzeczne, bo mój twierdzi że od 14 maja - kiedy mnie ujrzał ahhaha

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Magalska.....aż się wzruszyłam, nie wiem czemu ale kojarzysz mi się z aktorką z lat 50-60. i wyobraziłam sobie Ciebie w tej scenie z mężem
haha ale mam zjechane co? nie gniewasz się?

Minimini no to chłopak na serio się poświęcił....ale przynajmniej teraz umie gotować

Trele_Morele wstawaj już i napisz jak się czujesz

25.08.2012r.

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz."
didi610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 09:56   #2437
Aldrin
Zakorzenienie

No to i ja opowiem historię życia, może nie tak romantycznie jak u Was ale i tak opowiem

Męża poznałam na porodówce tzn jak my byliśmy noworodkami bo leżeliśmy sobie na jednej sali, później mimo, że jesteśmy z jednej miejscowości i mimo, że chodziliśmy do równoległych klas nie znaliśmy się ja nawet nie wiedziałam o jego istnieniu a on nie wiedział o moim, aż pewnego dnia zaczęliśmy uczęszczać na te same kółka naukowe wtedy mieliśmy tak ok 13-14 lat od tego czasu zaczęliśmy rozmawiać, wygłupiać się jak to dzieci, później nastąpiła kłótnia i nie odzywaliśmy się ponad rok. W wieku 16 lat wkońcu Paweł się przełamał i stwierdził, że nie może przestać o mnie myśleć, więc mimo, że kończymy szkołę to chciałby abyśmy się spotykali od czasu do czasu wyskoczyli razem na imprezę itp no i z czasem nasze spotkania przerodziły się w coś więcej i tak zostało do dnia dzisiejszego i w tym roku obchodzimy 10 rocznice związku

Zaręczyny????
hmmm sądziłam, że nie będziemy mieć zaręczyn bo to, ze chcemy się pobrać to wiedzieliśmy i chcieliśmy to zrobić od razu po zakończeniu studiów, no i pewnego zimowego wieczoru mąż zabrał mnie na przejażdżkę samochodem i niespodziewanie wylądowaliśmy na sali weselnej no ok na kilku salach, później wybraliśmy najlepszą, zarezerwowaliśmy termin, zespół, fotografa i myślałam, że na tym skończymy, aż nagle w piękny majowy poranek mąż przyjechał po mnie spakowany i kazał się zbierać bo wyjeżdżamy na weekend do Zakopanego oczywiście ja też byłam spakowana o czym nie miałam pojęcia bo wszystko załatwił z mają mamą, wściekła na niego, że załatwił wszystko za moimi plecami, wsiadłam do samochodu i pojechaliśmy do Zakopanego spędziliśmy cudowny weekend, spełnił moje marzenie ze skokiem na bungee a wieczorem poszliśmy z winkiem w góry, usiedliśmy na polanie z pięknym widokiem, gdy nagle on klęka przede mną i mówi.............. i zabijcie mnie nie pamiętam co mówił bo ze wzruszenia się rozryczałam i nic do mnie nie docierało, ocknęłam się gdy po raz kolejny zapytał czy ja nie chce za niego wyjść, że nic nie mówię....
Do teraz się śmieje, że to był jedyny moment w naszym życiu kiedy ja przestałam mówić i chyba częściej musi mnie zaskakiwać bo inaczej moja buzia się nie zamyka
Stary 2013-02-06, 10:05   #2438
magalska
Zadomowienie

Cytat:
dodam tylko, ze zrezygnował z technikum mechanicznego i kolegów, i poszedł do technikum żywienia gdzie było 2 chłopaków i 33 dziewczyny w tym ja
heheh niezłe poświęcenie

Cytat:
Napisane przez didi610 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,

ah te placki, Fikusek na pewno dałaś za dużo oleju?? a może na serio zrób test...bo Twoja fasolka np. nie lubi ziemniaczanych

Małgoś wrzucę przepis po południu bo muszę go spisać z kartki, jest mega prosty, nie trzeba nic piec (na zimno), a u mnie na imprezach robi furorę

Kasia mój mężuś też rzucił tekstem w stylu "że dobrze nie widział, bo było ciemno" i w dodatku dzwonił na drugi dzień do kolegi żeby zapytać jak ja wyglądam, bo umówiliśmy się na spotkanie:P hahaha ja mu dam! ciemno
a poznaliśmy się na dyskotece, czyli w miejscu które dla mnie jest najmniej odpowiednim do poznawania przyszłych mężów pojechałam tam po namowach koleżanek, z którymi imprezowałam w zasadzie może 2 razy do roku, zawsze na pełnym spontanie.....i tak też wyszło tamtym razem...pojechałam rezygnując z wcześniejszego umówionego spotkania z innymi kumpelami nie wiem czy to głupio nie zabrzmi, ale jak weszłam do lokalu i szłam w kierunku szatni to GO zobaczyłam, wierzcie lub nie ale to było to! tak jakby klapki z boku na oczach i taki jasny tunel w jego kierunku.....brzmi śmiesznie, wiem....ale tak było....
zobaczyliśmy się ok. 23, a zaczęliśmy rozmawiać ok. 3 w nocy dopiero, oczywiście ja podeszłam, bo on to taki wstydek no i tak się zaczęło 15 maja będzie równe 3 lata odkąd się znamy (chociaż wersje mamy sprzeczne, bo mój twierdzi że od 14 maja - kiedy mnie ujrzał ahhaha

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Magalska.....aż się wzruszyłam, nie wiem czemu ale kojarzysz mi się z aktorką z lat 50-60. i wyobraziłam sobie Ciebie w tej scenie z mężem
haha ale mam zjechane co? nie gniewasz się?

Minimini no to chłopak na serio się poświęcił....ale przynajmniej teraz umie gotować

Trele_Morele wstawaj już i napisz jak się czujesz
hehehe fajnie możesz powiedzieć która to porównam się

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
No to i ja opowiem historię życia, może nie tak romantycznie jak u Was ale i tak opowiem

Męża poznałam na porodówce tzn jak my byliśmy noworodkami bo leżeliśmy sobie na jednej sali, później mimo, że jesteśmy z jednej miejscowości i mimo, że chodziliśmy do równoległych klas nie znaliśmy się ja nawet nie wiedziałam o jego istnieniu a on nie wiedział o moim, aż pewnego dnia zaczęliśmy uczęszczać na te same kółka naukowe wtedy mieliśmy tak ok 13-14 lat od tego czasu zaczęliśmy rozmawiać, wygłupiać się jak to dzieci, później nastąpiła kłótnia i nie odzywaliśmy się ponad rok. W wieku 16 lat wkońcu Paweł się przełamał i stwierdził, że nie może przestać o mnie myśleć, więc mimo, że kończymy szkołę to chciałby abyśmy się spotykali od czasu do czasu wyskoczyli razem na imprezę itp no i z czasem nasze spotkania przerodziły się w coś więcej i tak zostało do dnia dzisiejszego i w tym roku obchodzimy 10 rocznice związku

Zaręczyny????
hmmm sądziłam, że nie będziemy mieć zaręczyn bo to, ze chcemy się pobrać to wiedzieliśmy i chcieliśmy to zrobić od razu po zakończeniu studiów, no i pewnego zimowego wieczoru mąż zabrał mnie na przejażdżkę samochodem i niespodziewanie wylądowaliśmy na sali weselnej no ok na kilku salach, później wybraliśmy najlepszą, zarezerwowaliśmy termin, zespół, fotografa i myślałam, że na tym skończymy, aż nagle w piękny majowy poranek mąż przyjechał po mnie spakowany i kazał się zbierać bo wyjeżdżamy na weekend do Zakopanego oczywiście ja też byłam spakowana o czym nie miałam pojęcia bo wszystko załatwił z mają mamą, wściekła na niego, że załatwił wszystko za moimi plecami, wsiadłam do samochodu i pojechaliśmy do Zakopanego spędziliśmy cudowny weekend, spełnił moje marzenie ze skokiem na bungee a wieczorem poszliśmy z winkiem w góry, usiedliśmy na polanie z pięknym widokiem, gdy nagle on klęka przede mną i mówi.............. i zabijcie mnie nie pamiętam co mówił bo ze wzruszenia się rozryczałam i nic do mnie nie docierało, ocknęłam się gdy po raz kolejny zapytał czy ja nie chce za niego wyjść, że nic nie mówię....
Do teraz się śmieje, że to był jedyny moment w naszym życiu kiedy ja przestałam mówić i chyba częściej musi mnie zaskakiwać bo inaczej moja buzia się nie zamyka
super oświadczyny!

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-02-06, 10:16   #2439
minimini333
Rozeznanie

nasze zaręczyny też w zakopanem były w zimie,
wyszliśmy z karczmy już po wszystkim i spotkałam koleżankę ze studiów
-co Tu tu robisz?
- a Ty?
-ja się właśnie zaręczyłam
-ja też
ale jaja, miałyśmy co opowiadać na uczelni

Stary 2013-02-06, 10:18   #2440
didi610
Raczkowanie

Magalska nie mam na myśli żadnej konkretnej, chodzi mi o ogólny styl tamtej epoki....masz taki uśmiech

25.08.2012r.

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz."
didi610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 10:28   #2441
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
nasze zaręczyny też w zakopanem były w zimie,
wyszliśmy z karczmy już po wszystkim i spotkałam koleżankę ze studiów
-co Tu tu robisz?
- a Ty?
-ja się właśnie zaręczyłam
-ja też
ale jaja, miałyśmy co opowiadać na uczelni
To faktycznie niezły zbieg okoliczności i miałyście co opowiadać
Stary 2013-02-06, 10:38   #2442
fiona27
Zakorzenienie

cześć dziewczyny

Trele Morele
zmartwiłaś mnie swoim postem, nie będe Ci pisać nie martw sie bo wiadomo, że i tak bedziesz, ale mam nadzieję, że nic poważnego się nie dzieje daj szybko znać

minmini333 tz musi Cie bardzo kochać,ż poszedł z Tobą do takiej szkoły

magalska reakcja męża do pozazdroszczenia mój tz niestety dowiedział się przez telefon to nie wierzył mi myślał, że sobie z niego żartuje twierdząc, że 3-4 dni temu test robiłam i był negatywny, a teraz niby ma byc pozytywny? Ale jak teraz zajdę w ciążę muszę go o swoim stanie jakoś fajnie poinformować

Dziewczyny wszystkie wasze historie poznań są ciekawe, a oświadczyny jeszcze fajniejsze no dla Tz za pomysłowość

Niestety mój mąż nie był taki romantyczny i pozostało jemu to do dziś nad czym ubolewam
A nasza historia poznania jest trochę śmieszna w skrócie mówiąc poznałam go przez kolegę który bardzo mi się podobał i na niego wcale nie zwracałam uwagi po prostu był mi obojetny. Biedak przychodził z kolegami do mnie pod szkołę, a ja nic ....czesc i nic poza tym dlatego dał sobie spokój. Po paru miesiącach szłam z koleżanką, on z kolegą i jak go zobaczyłam od razu trafił mnie amorek czemu dopiero wtedy, a nie jak sie poznalismy to nie wiem...

Edytowane przez fiona27
Czas edycji: 2013-02-06 o 10:40
fiona27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 10:53   #2443
madziara699
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Moja @ nadal do mnie nie przyszła więc cały czas mam nadzieję, ale wczoraj późnym wieczorem pojawiła się mała brązowawa plamka..
Trele - mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku
madziara699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 11:12   #2444
arenika
Zadomowienie

Widzę, Zakopane bardzo popularne na oświadczyny
Mój mąż tez się oświadczał w górach Za pierwszym razem zadał mi pytanie czy zostanę jego żoną podczas zjazdu wyciągiem, zgodziłam się ale to było raczej w formie żartu i bez pierścionka więc o tym nawet nie pamiętałam za bardzo
Potem kilka lat później oświadczyny właściwe na szczycie
Kościelca wyciągnął pierścionek i się oświadczał Zaskoczona byłam ale tez bardzo szczęśliwa
Stary 2013-02-06, 11:13   #2445
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziara699 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Moja @ nadal do mnie nie przyszła więc cały czas mam nadzieję, ale wczoraj późnym wieczorem pojawiła się mała brązowawa plamka..
A więc testowanie będzie jutro czy w piątek?
Stary 2013-02-06, 11:20   #2446
madziara699
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
A więc testowanie będzie jutro czy w piątek?
Jeśli @ nie przylezie to jutro rano, ale czy to nie będzie za wcześnie? Wynik będzie wiarygodny??

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

A czy możliwe żeby plamienie implantacyjne było w terminie @, bo pojawiła mi się wczoraj maluteńka plamka??
Stary 2013-02-06, 11:21   #2447
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli @ nie przylezie to jutro rano, ale czy to nie będzie za wcześnie? Wynik będzie wiarygodny??
Ja testowałam dwa dni po spodziewanym@ i wyszły mi II wyrazne kreski, więc wynik powinien być wiarygodny
Stary 2013-02-06, 11:24   #2448
magalska
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

A czy możliwe żeby plamienie implantacyjne było w terminie @, bo pojawiła mi się wczoraj maluteńka plamka??
wszystko zależy a kiedy miałaś owu?

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-02-06, 11:28   #2449
madziara699
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
wszystko zależy a kiedy miałaś owu?
Jakies 15 dni temu czyli ta wczorajsza plamka była 14 dni po owulacji
Stary 2013-02-06, 11:31   #2450
kasiunka8998
Raczkowanie

Aldrin historia o oświadczynach jak z bajki
w ogóle wszystkie oświadczyny są inne ale każde na swój sposób wzruszające ... piękny już jest sam fakt że dwoje ludzi decyduje się iść przez reszte życia razem .... ahhhh ! mój mąż często powtarza słowa swojej byłej nauczycielki "każdemu swoja gwiazdka gdzieś tam przypisana jest tylko trzeba ją odnaleźć"

u nas oświadczyny były po pół roku od pierwszej randki, czyli błyskawicznie Były moje 19.urodziny, zaprosił mnie do siebie na kolację, przygotował tatara (do teraz tatar to nasza ulubiona potrawa na kolacje we 2 ) dostałam bukiet 19 róż, po czym powiedział że chce spędzić ze mną reszte życia i czy ja też tego chcę wyjął pudełeczko z pierścionkiem i tak to się zaczęło .... bałam się reakcji rodziców bo jednak 19 lat to bardzo młody wiek.... nie czekaliśmy długo - tego samego dnia poszliśmy do moich rodziców z wiadomością. Zaniemówili uspokoiliśmy ich że ślub chcemy dopiero po moich studiach czyli za jakieś 3 lata. Powiedzieliśmy tak, żeby ochłonęli trochę a tak naprawdę chcieliśmy jak najszybciej za 2 tyg zorganizowałam kolejne spotkanie na którym poinformowaliśmy że chcemy za 1,5 roku a nie za 3, ucieszyli się i po tygodniu mieliśmy rezerwację sali i zespołu i wychodziłam za mąż mając 21 lat co zostało porządnie skomentowane przez osiedlowe plotkary że napewno w ciązy ..... w sierpniu będzie 3 lata po ślubie

Edytowane przez kasiunka8998
Czas edycji: 2013-02-06 o 11:34
kasiunka8998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 11:32   #2451
arenika
Zadomowienie

Plamienie może wystąpić do 10 dni, ale zrób test to wszystko będzie jasne
Stary 2013-02-06, 11:37   #2452
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Jakies 15 dni temu czyli ta wczorajsza plamka była 14 dni po owulacji
Przeważnie implantacja ma miejsce ok 7-8 dni po owu, jednakże może być krócej lub dłużej, może źle wyliczyłaś moment owu, jeśli zakładając że implantacja miała miejsce wczoraj to nie ma sensu robić test jutro no chyba że z krwi..

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-02-06, 11:38   #2453
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiunka8998 Pokaż wiadomość
Aldrin historia o oświadczynach jak z bajki
w ogóle wszystkie oświadczyny są inne ale każde na swój sposób wzruszające ... piękny już jest sam fakt że dwoje ludzi decyduje się iść przez reszte życia razem .... ahhhh ! mój mąż często powtarza słowa swojej byłej nauczycielki "każdemu swoja gwiazdka gdzieś tam przypisana jest tylko trzeba ją odnaleźć"

u nas oświadczyny były po pół roku od pierwszej randki, czyli błyskawicznie Były moje 19.urodziny, zaprosił mnie do siebie na kolację, przygotował tatara (do teraz tatar to nasza ulubiona potrawa na kolacje we 2 ) dostałam bukiet 19 róż, po czym powiedział że chce spędzić ze mną reszte życia i czy ja też tego chcę wyjął pudełeczko z pierścionkiem i tak to się zaczęło .... bałam się reakcji rodziców bo jednak 19 lat to bardzo młody wiek.... nie czekaliśmy długo - tego samego dnia poszliśmy do moich rodziców z wiadomością. Zaniemówili uspokoiliśmy ich że ślub chcemy dopiero po moich studiach czyli za jakieś 3 lata. Powiedzieliśmy tak, żeby ochłonęli trochę a tak naprawdę chcieliśmy jak najszybciej za 2 tyg zorganizowałam kolejne spotkanie na którym poinformowaliśmy że chcemy za 1,5 roku a nie za 3, ucieszyli się i po tygodniu mieliśmy rezerwację sali i zespołu i wychodziłam za mąż mając 21 lat co zostało porządnie skomentowane przez osiedlowe plotkary że napewno w ciązy ..... w sierpniu będzie 3 lata po ślubie
No widzisz a ja zawsze uważałam, że mój mąż to nie ma w sobie nic z romantyka ale wtedy faktycznie się postarał, a ja niczego nieświadoma bo byłam pewna, że wszystko mamy załatwione więc zaręczyn nie będzie.

I zgadzam się, że każde zaręczyny mają w sobie coś wyjątkowego, niezapomnianego i w każdych jest coś uroczego
Stary 2013-02-06, 11:41   #2454
madziara699
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny
Jednak poczekam jeszcze trochę, jeśli @ się nie pojawi do piątku to najwyżej w sobotę zatestuję.
Stary 2013-02-06, 12:26   #2455
Fikusek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiunka8998 Pokaż wiadomość
Fikusek82 a czy ta reakcja na placki to napewno nic nie znaczy ?? leć kobieto na bete jak dalej @ nie ma bo mi to na zafasolkowanie które nie chce się ujawnić wygląda
Raczej nie bo do okresu jeszcze 6 dni mam to za wczesnie na takie reakcje jeszcze, chociaz bym sie nie pogniewała gdyby .

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Mój mąż to romantykiem raczej nie jest. Poznalismy sie w 2006 roku na urodzinowej im prezie wspólnego kolegi, upił się i wymiotował pod płotkiem, zresztą jakoś nie zwróciłam wtedy na niego uwagi, a on jakimś cudem wyżebrał od znajomych mój numer gadu i tak zaczęliśmy do siebie pisać, potem był Skype a po roku zdecydowaliśmy się razem zamieszkać.

Co do zaręczyn, mąz zrobił mi niespodzianke i na urodziny zorganizował mi kilkudniowy wypad nad morzę połączony ze zwiedzaniem (czyli cos co lubię najbardziej). Najpierw miał się oświadczyć na plaży ale coś nie wyszło, sama nawet już nie pamiętam co, później chciał w restauracji ale zapomniał pierścionka , koniec końców oświadczył się w pokoju hotelowym.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 12:28   #2456
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fikusek82 Pokaż wiadomość
Raczej nie bo do okresu jeszcze 6 dni mam to za wczesnie na takie reakcje jeszcze, chociaz bym sie nie pogniewała gdyby .

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Mój mąż to romantykiem raczej nie jest. Poznalismy sie w 2006 roku na urodzinowej im prezie wspólnego kolegi, upił się i wymiotował pod płotkiem, zresztą jakoś nie zwróciłam wtedy na niego uwagi, a on jakimś cudem wyżebrał od znajomych mój numer gadu i tak zaczęliśmy do siebie pisać, potem był Skype a po roku zdecydowaliśmy się razem zamieszkać.

Co do zaręczyn, mąz zrobił mi niespodzianke i na urodziny zorganizował mi kilkudniowy wypad nad morzę połączony ze zwiedzaniem (czyli cos co lubię najbardziej). Najpierw miał się oświadczyć na plaży ale coś nie wyszło, sama nawet już nie pamiętam co, później chciał w restauracji ale zapomniał pierścionka , koniec końców oświadczył się w pokoju hotelowym.
jak pierścionka zapomniał?
Stary 2013-02-06, 12:37   #2457
Fikusek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
jak pierścionka zapomniał?
Zostawił w hotelu

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 12:40   #2458
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny
Jednak poczekam jeszcze trochę, jeśli @ się nie pojawi do piątku to najwyżej w sobotę zatestuję.

Uwżam, że dwa dni po planowanym@ już powinno być wiadomo, tak czy sik na pewno bym zrobiła test, ale wiadomo to sprawa indywidualna. Na marginesie cierpliwa jesteś i to bardzo....

Edytowane przez fiona27
Czas edycji: 2013-02-06 o 12:52
Stary 2013-02-06, 12:57   #2459
justiii87
Zakorzenienie

Hej kobietki

Po przeczytaniu wszystkich Waszych historii to Ja z TŻ jesteśmy weteranami
Poznaliśmy się w zerówce, tańczyliśmy razem poloneza na zakończenie roku szkolnego, wylądowaliśmy w tej samej szkole podstawowej, ale w innych klasach, Ja w a TŻ w B Po skończeniu podstawówki poszliśmy do Gim i byliśmy w tej samej klasie IG16 Nie mogliśmy na początku na siebie patrzeć, wyzywaliśmy się wzajemnie od najróżniejszych. TŻ zawsze siedział za mną na lekcjach i mi dokuczał. Jak matematyczka coś tłumaczyła i była cisza w klasie to on mnie gilgotał a Ja krzyczałam bo mam straszne gilgotki, a wtedy matematyczka mówiła „no Justyno skoro jesteś taka wesoła na lekcjach i wszystko wiesz to zapraszam do tablicy” i za każdym razem dostawałam 1 z aktywności. Po pierwszym semestrze miałam 22 jedynki z aktywności, mama mało mnie nie zabiła jak wróciła z zebrania, ale jak się okazało matematyczka wiedziała o co chodzi i te 1 wstawiała mi dla zasady, a później wszystkie sama mi anulowała i tak przez trzy lata , w III klasie mój mądry TŻ nie wiedział jak ma się na mnie odgryźć na koniec szkoły to złapali mnie i moją koleżankę z ławki z kolegą i wymalowali Nam twarze markerem na czarno mi obrysowali okulary i zostawili tylko dwa kółka na gałki bez pomalowania pielęgniarka myła Nam twarze spirytusem bo nie dało się tego zetrzeć. Oczywiście następnego dnia rodzice musieli wstawić się w szkole. Przypał na dobre, ale w ramach przeprosił TŻ zaprosił mnie na bal gimnazjalny( bo jego mama mu kazała), a kolega zaprosił koleżankę, zapłacili za Nas i tylko weszliśmy razem do szkoły, a każdy oddzielnie się bawił ze swoim towarzystwem Po Gim każdy poszedł do innego LO, ale pod koniec I klasy spotkaliśmy się na połowinkach Naszej wspólnej starszej koleżanki, Ja byłam z chłopakiem, do TŻ startowała jakaś dziewczyna, ale po roku spotkania jakoś tak miło Nam się rozmawiało, przegadaliśmy całą noc, TŻ zapytał czy pójdę z Nim na wesele jego brata, a Ja dla odczepnego powiedziałam, że tak bo wiedziałam, że i tak o tym zapomni. Następnego dnia o 7 rano dzwoni telefon stacjonarny (niedziela) moja mama wstała zła i odebrała Tel a to M pyta czy zastał Justynę, na to mama mu odpowiedziała, że o 7 rano to Justyna zazwyczaj śpi i że zaraz mnie poprosi do Tel. TŻ zadzwonił z zapytaniem czy dalej aktualne jest nasze wspólne wyjście na wesele jego brata odpowiedziałam, że tak i odłożyłam słuchawkę zmykając spać. Później unikałam TŻ jak ognia, a On wydzwaniał wypisywał, przyjeżdżał, aż 28 czerwca zapytał się czy chciałabym z Nim być, a że wiedziałam, że za chwilę wyjeżdżam na 2 miesiące na wakacje zgodziłam się bo wiedziałam, że nic z tego nie będzie, od tamtej pory minęło prawie 9 lat, a My jesteśmy razem, szczęśliwi i zakochani jak gówniarze
Do tej pory jak ktoś Nas widzi razem ze szkolny podstawowej, albo gim to dziwnie reaguje śmieją się ze to niemożliwe, że dwójka nienawidzących ludzi jest ze sobą nawet nasi znajomi z gimnazjum przyszli na Nas ślub i mieli niezły ubaw

Znamy się 20 lat, a jesteśmy ze sobą 9

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Ja nigdy nie pomyślałam, że TŻ oświadczy mi się
Ja wyjechałam z siostra i jej chłopakiem na 3 dni nad morze bo TŻ miał wyjechać na rajd samochodowy, Ja o takiej wersji wiedziałam
Siedziałam z siostrą przy winku na kwaterze, gdy TŻ zadzwonił i zakał wyjrzeć mi przez okno, była noc, i kazał powiedzieć co widzi, a Ja mu odpowiedziałam, że co mogę widzieć w nocy, ale On uparciuch nie odpuścił, więc podchodzę do okna a tak z różą stoi mój TŻ, a Ja z wrażenie wypowiedziałam tylko „o kur..” wybiegłam do niego bo byłam w szoku, że jest ze mną a nie w górach. Pojechaliśmy na plażę i pól nocy spacerowaliśmy. Następnego dnia TŻ powiedział, że wieczorem jedziemy na kolację we dwójkę Pojechaliśmy do Gdyni na skwer przy molo, spacerując podziwialiśmy zachód słońca i w tym momencie TŻ klęka na kolano wyciąga pudełeczko i pyta czy zostanę jego zoną Ja w ciężkim szoku odpowiedziałam, że tak Zaręczyny były w 2008 roku, a ślub wzięliśmy w 2012
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 12:58   #2460
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Hej kobietki

Po przeczytaniu wszystkich Waszych historii to Ja z TŻ jesteśmy weteranami
Poznaliśmy się w zerówce, tańczyliśmy razem poloneza na zakończenie roku szkolnego, wylądowaliśmy w tej samej szkole podstawowej, ale w innych klasach, Ja w a TŻ w B Po skończeniu podstawówki poszliśmy do Gim i byliśmy w tej samej klasie IG16 Nie mogliśmy na początku na siebie patrzeć, wyzywaliśmy się wzajemnie od najróżniejszych. TŻ zawsze siedział za mną na lekcjach i mi dokuczał. Jak matematyczka coś tłumaczyła i była cisza w klasie to on mnie gilgotał a Ja krzyczałam bo mam straszne gilgotki, a wtedy matematyczka mówiła „no Justyno skoro jesteś taka wesoła na lekcjach i wszystko wiesz to zapraszam do tablicy” i za każdym razem dostawałam 1 z aktywności. Po pierwszym semestrze miałam 22 jedynki z aktywności, mama mało mnie nie zabiła jak wróciła z zebrania, ale jak się okazało matematyczka wiedziała o co chodzi i te 1 wstawiała mi dla zasady, a później wszystkie sama mi anulowała i tak przez trzy lata , w III klasie mój mądry TŻ nie wiedział jak ma się na mnie odgryźć na koniec szkoły to złapali mnie i moją koleżankę z ławki z kolegą i wymalowali Nam twarze markerem na czarno mi obrysowali okulary i zostawili tylko dwa kółka na gałki bez pomalowania pielęgniarka myła Nam twarze spirytusem bo nie dało się tego zetrzeć. Oczywiście następnego dnia rodzice musieli wstawić się w szkole. Przypał na dobre, ale w ramach przeprosił TŻ zaprosił mnie na bal gimnazjalny( bo jego mama mu kazała), a kolega zaprosił koleżankę, zapłacili za Nas i tylko weszliśmy razem do szkoły, a każdy oddzielnie się bawił ze swoim towarzystwem Po Gim każdy poszedł do innego LO, ale pod koniec I klasy spotkaliśmy się na połowinkach Naszej wspólnej starszej koleżanki, Ja byłam z chłopakiem, do TŻ startowała jakaś dziewczyna, ale po roku spotkania jakoś tak miło Nam się rozmawiało, przegadaliśmy całą noc, TŻ zapytał czy pójdę z Nim na wesele jego brata, a Ja dla odczepnego powiedziałam, że tak bo wiedziałam, że i tak o tym zapomni. Następnego dnia o 7 rano dzwoni telefon stacjonarny (niedziela) moja mama wstała zła i odebrała Tel a to M pyta czy zastał Justynę, na to mama mu odpowiedziała, że o 7 rano to Justyna zazwyczaj śpi i że zaraz mnie poprosi do Tel. TŻ zadzwonił z zapytaniem czy dalej aktualne jest nasze wspólne wyjście na wesele jego brata odpowiedziałam, że tak i odłożyłam słuchawkę zmykając spać. Później unikałam TŻ jak ognia, a On wydzwaniał wypisywał, przyjeżdżał, aż 28 czerwca zapytał się czy chciałabym z Nim być, a że wiedziałam, że za chwilę wyjeżdżam na 2 miesiące na wakacje zgodziłam się bo wiedziałam, że nic z tego nie będzie, od tamtej pory minęło prawie 9 lat, a My jesteśmy razem, szczęśliwi i zakochani jak gówniarze
Do tej pory jak ktoś Nas widzi razem ze szkolny podstawowej, albo gim to dziwnie reaguje śmieją się ze to niemożliwe, że dwójka nienawidzących ludzi jest ze sobą nawet nasi znajomi z gimnazjum przyszli na Nas ślub i mieli niezły ubaw

Znamy się 20 lat, a jesteśmy ze sobą 9
niezła historia

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości