|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!
Ja dziś na obiad robię pudliszkową, a jutro kotlety jajeczne właśnie
Wszystko o dzień z wyprzedzeniem - w środę czwartkową zupę, a w czwartek piątkowe postne kotlety ![]() Idę na zakupy i do garów :P |
|
|
|
#1922 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie pomógł...hm ..bardziej złagodził kaszel syrop prawoślazowy i z cebuli domowej roboty ![]() Cytat:
Moze nam cos pokażą ![]() A piłyście może napój aloesowy?Widziałam ostatnio w Biedronce i zastanawiam sie czy spróbowac??? Cytat:
Ale miało być jajo sadzone ....![]() Cytat:
Mam szlafrok z żabą,szklanki,kubek....Cytat:
A co do płci..to juz Twój wybór...Chyba kazda z nas marzy o jej poznaniu i kompletowaniu wyprawki typowo dla chłopca lub dziewczynki więc....... ![]() Łózeczko kupujemy w przyszłym miesiącu i mysle ze bedzie od razu potrzebne .Kupimy tez wczesniej kosmetyki,ciuszki.....a wozek myslelismy wybrac wczesniej ,zaliczkowac i odebrac tuz przed porodem.Ja trzymam sie optymistycznej wersji pogodowej i mam nadzieje ze po porodzie jak tylko bedzie mozna bedzie juz w nim jezdzic
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Ale sie wyspalismy z TZ na nowym lozeczku...mm )[QUOTE=Neni1984;39070539]Zazdroszczę!Ja pracuję zaledwie od 4 lat, a już czuję wypalenie. Marzę o spokojnej pracy, w której robiłabym codziennie to samo [/QUOTE]ja tez niby myslalam kiedys ze taka praca codziennie to samo byla by fajna ale pozniej stwierdzilam ze nuda byla by i dopiero bym zamulona chodzila.. Moja praca niby robi sie rozne rzeczy ale te same ( fryzjerka:P) ale mecza mnie ludzie strasznie co przychodza i mysla ze wyzej sraja niz du pe maja wiadomo to jest dobry salon wiec trudno....wiec co jakis czas musze miec przerwe bo nie sprawia mi to przyjemnosci jak jestem za bardzo zmeczona juz "ludzmi" eh kazdy kto ma stycznosc wlasnie z ludzmi w pracy duzo iloscia to bedzie wiedzial o co chodzi ![]() Cytat:
Niewiem.. zalezy w jakiej jestes sytuacji jak masz te 95 funtow to ja bym poszla zawsze to sie dowiesz mozesz podpytac o cos lekarza czy cos..ale Dziwne ze Ci nie chca powiedziec plci na zwyklej wizycie jak moja szwagierka tez rodzila w uk i tam mieszka i bez problemu jej powiedzieli... Pozatym ja zazywam caly czas magnez -zalecenie od Gina,mysle ze Magnez napewno nie spowoduje nic zlego a tylko moze pomoc wczoraj siedziala moja mama z tesciowa i gadaly z moja szwagierka na skype i oczywiscie debata bo Moja szwagierka urodzila 16 grudnia dzidziusia i teraz nieraz na max dwie godzinki daje go do fotela-bujaczka wiecie i on niby spi lekko na plasko ale glowka mu leci w bok wiaadomo nie jest jeszcze taki silny zeby ja utrzymac.. a po za tym on tylko tam chce spac a jak ona cos robi to wlasnie go tam kladzie ale tak jak mowie na max 2h dziennie.. a one ze to jest niedobre ze kregoslup niszczy i wogole ze tylko na plasko takie male dziecko.. i moje pytanie jest takie co wy na ten temat sadzicie? ja dzis zupke jarzynowa dwia talerze mmmm ![]() A margosia powinna dostac jakies ![]() bo nawet nie napisala jak po wizycie ani zadnych zdjec nic a obiecywala!!!
|
|
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
ale się teraz uśmiałam, czekam na str. 64..i myślę...czyzby wszystkei posżły robić makaron...odświeżam odświeżam a tu już 65 i chyba z 7 postów...się zagapiłam
|
|
|
|
#1925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kotlety robie tak samo tylko jaja siekam na drobno nożem. Cytat:
![]() Mój też.Wiem,ze sie naje jak ma :furę ziemnaków,kotleta (ogólnie jakięs mięcho) i surówkę. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39073156]Ja jeszcze nie przespałam jednej nocy bez snu. Nawet jednego spania (jak np. dosypiam rano) bez snu. A śnią mi się takie rzeczy, że David Lynch mógłby czerpać z nich garściami.... A co do strachu - tu jest chyba więcej Mam po stracie niż Mam bez takiego doświadczenia... Bardzo wiele osób to dotyka [/QUOTE]Niestety Musimy byc silne
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
BelleFramboise ja wlasnie kupilam z tego kompletu co wkleilas szwagierce tylko leoparda slodkiego mm takie malutkie i wogole
swojemu/swojej tez kupie napewno![]() jeszcze dobre sa podobno kotlety serowe ale jeszcze nie robilam ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- A co do sniegu to nie mowcie !! wczoraj juz tak fajnie bylo no moze oprocz wiatru a dzis rano ide siku i patrze a tu tyle sniegu co przez cala zime chyba nie nasypalo!!a wczoraj jeszcze o 23 patrzylam i nie sypalo sniegiem eh taka dziwna pogoda a juz myslalam ze kozaki schowam do szafy hehe
|
|
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Margosia oberwie i bedzie miec sklepaną miche jak sie nie pojawi choc na minute
|
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A margosia powinna dostac jakies ![]() bo nawet nie napisala jak po wizycie ani zadnych zdjec nic a obiecywala!!![/QUOTE]alez Margosi będzie miło, że ją tu wspominamy non stop...może ma chociaż czkawkę wizazowa
Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-02-06 o 13:29 |
|
|
|
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robisz ciasto: maka,mleko,jasko,wegeta,p ieprz....Maczasz ser w tym cieście a potem ciach do bułki tartej.I ponownie kotleta ciach do ciasta i do bułki.Musisz tylko pozalepiac wszystkie ewentualne dziury zeby ser nie wypłynął przy smażeniu ![]() Kotlet jest pyszny,sycący i kaloryczny Polecam ![]() U mnie nazywany jest jako ,,kotlet rzymski" .
|
|
#1930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
i jeszcze sobie przypomnialam w serowej panierce to sie trze na tarce ser i do jajka i mleka wiadomo ser sie daje i macza w nim cycka czy co tam sie chce i na patelnie tez podobno dobre od jutra w auchan sa truskawki swieze ( jak tak mozna je nazwac wogole:P) za chyba 2,50 opakowanie
|
||
|
|
|
#1931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
alez Margosi będzie miło, że ją tu wspominamy non stop...może ma chociaż czkawkę wizazowa [/QUOTE]a jak Jej miło będzie, jak zobaczy, że każda z na Nią się szykuje Margosiu, my Cię bardzo prosimy, DAJ GŁOS, choć jedną literką!!! ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
z konfiturą z żurawiny
|
||
|
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na Nią się szykuje Margosiu, my Cię bardzo prosimy, DAJ GŁOS, choć jedną literką!!![/QUOTE] hahah to dokladnie :P |
|
|
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko po porodzie powinno leżeć (spac, odpoczywać) tylko na płasko. Poduszki i inne takie, które powodują zgięte ułożenie kręgosłupa dopiero po pewnym czasie. Jeśli np dasz dziecko do fotelika samochodowego i jest to tylko na czas jazdy samochodem to ze spokojem, ale w domu ja na pewno będę układała na płasko. Przynajmniej przez pierwsze 5,6 mscy.
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do leżaczka to też chcę kupić. Właściwie zdecydowałam się już na Fisch&Price-ten najpopularniejszy - z myślą, że będę tam kładła już noworodka, ale na bardzo krótko i tylko w razie potrzeby (np. jak będę musiała zrobić obiad w kuchni). Myślę, że położenie malucha w takiej pozycji jest w miarę bezpieczne dla kręgosłupa: |
|
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1936 |
|
Zadomowienie
|
ale wy wymyślacie różne dania, kotlet z sera i ciach
Ja to chyba nie lubie wynalazków...chociaż marzy mi się już coś innego niż cycek kury, czy mielone czy zalewajki jakieś...to piszcie, piszcie co jeszcze robicie może zapiekanki makaronowe czy coś hmmm chyba jestem głodna ae jem bułę z szynką i coś mi nie wchodzi
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
Tak przeczytałam w książce. Zresztą, w necie w poradniku apropo układania noworodka też bylo, że do 6 miesiaca.
|
#1938 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Byłam na zakupach upolowałam fajne bodziaki i śliczną różową sukieneczkę w serduszka. Narobiłyście mi ochoty na ziemniaki jajeczko i mizerię, poleciałam na zakupy kupiłam wszystko, przychodzę do domu patrzę i gdzieś ziemniaki zgubiłam
|
||
|
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nawiasem mowiac moj ojciec rano szedl z psem na pole ( dwor ![]() :brzyda l:hhaa ta ciaza sie udziela kazdemu..
|
|
|
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mniam mniam bardzo pyszny
|
|
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
ej a lubicie indyka? tzn mieso z indyka? pytam bo ja jako straszny niejadek ostatnio przekonuje sie do niektorych rzeczy i bym cos z indyka skonsumowala podobno dobry suchy i nie tlusty czyli taki jak lubie(pewnie tez cyce jakies).. ostatnio jadlam zeberka i dobre byly .. a tak to caly czas tylko cycki i sznycle z miesa..
![]()
|
|
|
|
#1944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mam smaka, chyba zafunduje sobie taki obioadek w weekend, albo... poprosze mame ![]() Ostatnio tez bym zjadła sałate ze śmietana i odrobina octu do tego jajecznice i ziemniaczki ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1945 |
|
Zadomowienie
|
no i wcinam orzeszki solone
bułce podziękowałam
|
#1946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1948 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie próbowałam ale wszystko przede mna ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
???
|
|
|
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę przyznać ze jak czytam opisy porodów na wątku styczniowo-lutowym to jakoś mniej się go boję.....
Dziewczyny tak to opisują ze wydaje się ,,być do przezycia"
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

Wszystko o dzień z wyprzedzeniem - w środę czwartkową zupę, a w czwartek piątkowe postne kotlety 

Moze nam cos pokażą 
[/QUOTE]
a juz myslalam ze kozaki schowam do szafy hehe